Monday, January 14, 2019

Lirik Lagu Kamikaseh Legacy Hood

Mieza S | 1/14/2019 11:42:00 AM | 3Comments |
Lirik Lagu Kamikaseh Legacy Hood

Bangkit tedetedettum ada lama silent
Take it tedududum ini kali bunyi siren
Nega mari mari datang lu
Bising tak berani kau lama atau baru
Bawah bayu 2xBukan taraf mu 2x
Below wind 2x Lain macam tu 2x
Nega game 2x sini bersatu 2x
tunjuk fang 2x this bawah bayu2x

Mikh
main ...sap soi takda game lu tak saitan game tak lawa eee eee
yang tidak cun jangan mimpi johan akal kepala baaaah biieeee
me is barbie doll simple thing fuck ur ball
hello bida bitch mahu onar boleh call
bodoh mu belakang sit
madafaka kau ni paling shit
better quit lemah yang mimpi lit
berebut perhatian just suck it
bingung lah bingung tak gentar
konon terbakar dan bubar
legacy main tak kasar
puisi kau tak cukup langgar

Tato
Dia bunga dalam kawanan kumpulan kumbang
Siapa berani sentuh nak berkenal jumpa kami ajak salam
Ya gadis manis berani tampil tunjuk diri
Kini dalam.diam ada yang cuba ikuti
Dari boom bap ke trap track semua dia nak layan
Jenis yang jaga kain orang dia boleh makan
So chap chap siapa jadi lauk makan malam
Eh jap jap pastikan tak bau langsi bila nak berkenalan ( fuck that man )

Dnl
jaga jangan berlaga, jangan acah berlagak bodoh sombong.
dah tau diri kosong , harap kata pedas konon pena payung.
nah tu yang ni budak diam diam tak perlu jaga.
nigga , jangan petik kalau ilmu kurang didada.
jadi ingat , sakti bukan kekal hilang akal bro minda kawal.
Yang flow main paksa silap bendera salah suara angkatan Lambai Muzika.
eh dia bising wa bising dia diam sembunyi.
eh dia cari wa cari wa senyap berlari.

Arthul
kolabrasi cabang jadi satu
tema muzika cantum semuanya bersatu
ini satu fenomena alunan manis suara buat kami semua berbeza ,
dalam percaturan buat setiap seni ni tiada alahan ,
juara boleh maju tayangkan tayangan yang kau tunggu lama
ramai satu lawan satu bukan semua barang ni sama
tulisan tolong teliti apa aku buat lain serangannya
yang bodoh macam kau jaminan aku kau masih BUTA

Ylo
Melangkah riak wajah yang nakal Teriaknya nyaring bukan suara sundal
Ku tunggu ku tunggu ku tunggu Yang lihat ni
Nanti beku siap pandang harapan gigih
Get it more please dont go
Young lady mari jalan ala rambo
Wang saku tebal belanja teda low price
Look her wanna get it gonna do something shitty rich yeah !
Jaga jaga , Queen dalam scene diam diam nope crack break
Action mula penuh gaya tatapan bijaksana teliti
Sama hala
Jangn marah alaa hidup dah pindah randah
Topi acah koyak konon fasih tembak
Bang bang guna otak before brani cakap got ?

Airseeyaw
Yaw this side takda main area kau ganggu nega nega
Tua ka muda hormat tu penting cara aku ini nega nega
Belakang kau wa takda kisah mungkin kurang view budak yang mangsa
Mahu berlaga naga yang jaga garuda ketawa general ketawa
bro 5x roger number 123
Jadi jo
Jo 5x hantu kau seru mungkin sudah tiba
Tadada skill skill kau level besa besa
Skill kurang padu yang temberang manyak besar

Lirik Lagu Line Clear Crhymetyme (Salah Tempat Part 2 Diss)

Mieza S | 1/14/2019 11:29:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Line Clear Crhymetyme (Salah Tempat Part 2 Diss)

tak clear ni punchline beratoq nak bagi line clear
ramai muka ketat cuz my crew is gettin' tighter
crhymetyme wwe? salah eja not my fault
acrobatics atas bar let me give you a summersault

gonna smack down masuk gelanggang we never back down
gonna take down tak kisah lawan punya background
kami criminal tak perlu jaga imej
nak kena jilat og? sumpah kami tak terhegeh

kc cerita pasal teloq? eee sound geli lah
macam dia dan ilki nak manage gtown guerilla
tak nampak sapa selfish till i smell something fishy
record mixing di ct then keluar channel riqzi

sky record sini sebab dia dan crhymetyme reti sumbang
nak harap yang lain credit pun susah nak tumpang
ni bukan kerna uwang ni dah ambil peluang
lani aku korek rahsia why gtg ke lubang

penjara crhymetyme but still takda bars
dalam padang kau nak shoot tapi still takda balls
shit im playing with words korang pulak play victim
cook bars tak weel done untuk kami ras beefing
puji rizqi? man that's a good feel doh
dia nampak energetic sebab hanya budak milo
belajar dari lawalah? serious bro dah kena tipu
peminat jadi bebal sebab korang jadi sifu

what's kc stand for?

can we call you kurang cekap?
kurang cerdik kurang celik
kurang cermat baru lengkap
sembang pasal satay senang kami cucuk hang
orang tua dalam rap pi main dengan cucu hang

ini rap scene bro kena diss
please sabarlah
acah tua dalam scene? rasanya tak lama lagi dah
fans jilat sampai basah sebab tu kurang lit
lawaklah nak bagi punchline tapi sayang kurang hit

sekarang atuk duduk diam stay rumah kebajikan
orang tua ni dah koyak takleh dinafikan
better orang tak kenal banding selebriti underground
takkan sabbala dah senak?
tu kan baru satu round

99% rakyat malaysia pilih transgender
beef dengan pondan memang tahu susah nak settle
cucu kau baik - baik, baik - baik ada makna
diorang jilat atuk sebab atuk kan m&m

main bars budak - budak kan dah kena sebatan
crhymetyme buat 4 orang dah rasakan tekanan
nak tamatkan karier? lu salah tempat sabbala
gaya kau memang buas cuma ekor kat kepala

takyah acah real lawa hang cuma make up
jatuh dari langit punca sabbala can't stand up
kurang skill pengurusan patut kc makin gemok
kami baru ketuk pintu
maknyah meroyan teruk

nampaknya sampai salah berita
kenapa dulu 5 kepala menggila?
sekarang tiba - tiba ramai yang bercerita
belum tentu betul but, we don't give a fuck

nampaknya sampai salah berita
kenapa dulu 5 kepala menggila?
sekarang tiba - tiba ramai yang bercerita
belum tentu betul but, we don't give a fuck

Lirik Lagu Sembilan Sabbala [Crhymetyme Diss]

Mieza S | 1/14/2019 11:05:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Sembilan Sabbala

senak pale bapak kau, ni aku datang sebab korang nak sangat
empat penjenayah ditembak mati macam kat kuala langat
punchline korang tak sampai diorang pergi merantau
takde bola atas padang aku rembat kepala kau

aku koyak, handle budak tak berotak nak rap
lepas tu perasan tak wack, gaya rap minta kena jet
orang lain cari rezeki, korang cari pasal
takut nak diss rahh dan daney, pastu alert kami awal- awal

bilanya kami suruh jilat? ke cryhmetyme tak reti baca?
hormat bukan jilat, dorang tak faham budi bahasa
standard pondan, memang takkan nampak salah sendiri
pussy rappers, studio korang pun nama ct

aiyaad takat bagi cukup syarat, punchline mencubit
rhyme kau senang, kesulitan kau cuma alat sulit
komen merata, mengaku diri sendiri penjenayah
polis, saya jumpa penjenayah paling bodoh dalam sejarah

sembilan, sembilan, sembilan
ada penjenayah kat sini
ada penjenayah kat sini
sembilan, sembilan, sembilan
ada penjenayah kat sini
ada penjenayah kat sini
dah tak sedar diri

rap english sharx barai, jangan nak tunjuk pandai
balik jela main Dota, verse kau takleh pakai
laut hiphop bagi masa aku carikan mangsa
sharx acah macam jerung padahal ikan laga

kalau ada miscomm, lawalah tak pernah hilang
cuma korang je yang penakut taknak ajak berbincang
yaman down kena diss terus takleh fokus derr
sampai takleh langsung nak rap terus buat chorus je

ekor kat kepala, korang makanan aku pelahap
tak belajar dengan lawalah, sebab tu korang biadap
pendengar support skyrulez, sah pendengar yang rugi
dia pemerintah langit, tapi masih duduk kat bumi

nak tergelak, korang panggil aku keluar
korang jadi 'tighter' sebab bergusti dengan spender kat luar
aku jatuh dari langit lari dari ular dan ulat
sebab tak boleh fit dengan kerajaan yang murtad

sembilan, sembilan, sembilan
ada penjenayah kat sini
ada penjenayah kat sini
sembilan, sembilan, sembilan
ada penjenayah kat sini
ada penjenayah kat sini
dah tak sedar diri

nak jadi lawalah sangat, korang kuat buat kelakar
penjara crhymetyme, banduannya semua takde bars
bila kau nak beef, aku rasa langsung tak rugi
sebab aku dah buktikan otak crhymetyme berfungsi

kau nak pancing pendengar, tapi yang dapat hanya ikan
faktor kau reply lawalah sebab nak dapat views beriban
you guys don't give a fuck tapi asal korang balas
yaman kalau tak berguna jangan sumbang chorus malas

beribu soalan aku ada, ini salah satunya
'makna' dan 'm&m' tak rhyme, camne kau jadi rapper?
kau tak belajar dengan lawalah, itu alasan kukuh
sebab kami tak pernah ajar orang jadi rapper bodoh

nak ajar attitude yang pertama, lepastu baru skill
ni petik nama aku, terus ingat dia orang dah kill
but fuck crhymetyme! aku ludah depan - depan
lain kali buka telinga bila orang tua tinggalkan pesan

sembilan, sembilan, sembilan
ada penjenayah kat sini
ada penjenayah kat sini
sembilan, sembilan, sembilan
ada penjenayah kat sini
ada penjenayah kat sini
dah tak sedar diri

beef ni susah nak settle sebab pondan tu balas balik
rumah kebajikan lagi baik dari lorong haji taib
bro rilek bro, awat rap macam kena sampuk
sampai lagu cinta pun kau rap macam nak mengamuk

hina pendengar kami, crhymetyme memang kuat cemburu
lagu lagu korang mana? aku dok dengar lagu tu
baru tahu dari haritu sejak bbq sky nak beef
tapi dari tahun lepas kau takde telor pun nak diss

dah ternyata, kau bacul tambahan bapuk!
tunggu nak ada backup, baru kau ikut masuk
apollo xiii, bukan tu crew kau jugak ke?
apollo pun dia nak diss, dia ni sebenarnya macammana?

sebab dorang tak share lagu kau dekat instagram
omar, aku tak percaya kau ada ular in your fam
ngadu kat muariffah "bro, aku bukan talam"
mari aku buat skyrulez hilang kawan dalam satu malam

sembilan, sembilan, sembilan
ada penjenayah kat sini
ada penjenayah kat sini
sembilan, sembilan, sembilan
ada penjenayah kat sini
ada penjenayah kat sini
dah tak sedar diri

Lirik Lagu Salah Tempat Part 2 Lawalah Familia (Tak Clear) [Crhymetyme Diss]

Mieza S | 1/14/2019 10:36:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Salah Tempat Part 2 Lawalah Familia

Danye
im like biar je doh, diorang ni real kan
tak kuasa nak mencuba, you gon kneel son
kalau skills, aiight, tapi bodoh sekali korang tak nak simpan
then lagu macam iklan
takde plan nak respect pun, weird flex but
ok mr. "i listen to the old days"
kids be driven diorang nyer career in the wrong way
salah langgar and done put yourself right in the wong place
ay, cool you a genius
you already know what starts with G
how you talking slick
paling kill pun just the beat
man at least be on the beat
korang makan cili, buat apa nak main sneak?
nah tak karam ni black pearl with em hearses
mine from Jones, davy, that's curses
sumpah sekarang nyawa korang hujung tanduk
siapa bacul? ni ha amek sebakul
now walk homie

KC
yerp! memang dah salah tempat
drop lagu random budak budak terasa tak bertempat
bro lagu hang pun kami tak dengaq
nak buat sneak diss untuk hang apa rasa kami sempat?
rasa gempak? rap tunggang terbalik macam kucing kurap
shax kelahiran hang penyebab kematian tupac
bars dah ludah ke langit dah patah balik
baik sambung kutip derma sekolah agama lagi baik
terbaik dari langit sekoq benih ayah pin
dulu jilat semenyih sekarang you know what i mean
nak isap teloq aiyad sebab nak free recording
tapi sayang dua bijik dah kena booking
dengan hana gigih nak jadi best beat maker
salah tafsir monitor pakai omni beyond speaker
ada licker sanggup mai dari jauh ya man
nak sangat sesi pertama sekolah hang pac man

Sabbala
gua tok anjang, crhyminal, lari lintang pukang
aku sedekah, rappers gelandangan datang tumpang
tak boleh beza lagu dengan lagi diss
korang budak baru, bitch!
tolong jangan buang masa aku please
setakat mampu multies, bro jangan kolot
99% rakyat malaysia tak tahu korang wujud
jadi asal bega macam korang ni besar?
lagu lain korang pun mak bapak korang je dengar
tak payah buka mulut lain kali buka otak
korang penyebab hip hop utara jadi rosak
dengan perangai bongkak, takyah nak sembunyi
crymetyme yang aku tahu ialah wrestler wwe
nak cuba bawa mindset penjenayah kat sini
jenayah yang korang buat, tengok porn kat tv
hari ni emcee kerat 5 rappers jalang
most of yall muka talam hidup malang
rizqi sorang lagi bagus dari 5 badut
yang perasan dah top, korang dah boleh pergi mampus
aku petik 1 crew, famous jadi buah mulut
semua penjenayah sah fikir pakai kepala lutut
takyah revolver 5 peluru, untuk 5 bacul
yang tak tahu cerita sebenar, 5 samdul
sibuk main langgar, lu orang yang salah
acah bawa azab, yang kami dengar hanya rap sampah
lawalah tenaga pengajar, jangan cuba uji
sound engineer lu perempuan, thats why release disstrack pussy
jujur, perangai kau seburuk rupa kau
kau nak lamar hip hop? hip hop ludah muka kau!
yang talam, jangan kau panggil aku atuk
cucu aku semua elok, takde sorang pun bapuk
lawalah lain line, anggap ini fine dining
tengok jam, rhyming time, fuck crhyme tyme

R5K
jikalau modal sekangkang kera
sudah lah sumbang cara kau kemari
mujur lah kau wujud
walau hanya untuk tak disuka
sesat dizon sendiri
hang sorang saja
bukan salah mereka salah perasan tidak bertempat
bukan salah mereka salah perasan tidak bertempat
bukan salah mereka salah perasan tidak bertempat
bro darah muda leklek la sat
jangan dok perasan tak kena tempat

Wednesday, January 9, 2019

Education Fun Run 2019

Mieza S | 1/09/2019 05:30:00 PM | 1Comments |
Education Fun Run 2019

minggu lepas, aku dengan beraninya telah menyertai education fun run di taman botani shah alam. kau gila? ni pertama kali aku masuk run tau. dan dan paling penting, aku cuma training sehari sahaja. itu pun tak sampai 5km. 

aku barai masa hari kejadian. hahahhaha ini pengalaman paling gampang dan kelakar. 

Fun Run 5km di Taman Botani

Education Fun Run 2019

dikatakan bahawa, program ni akan bermula pada jam 7.30. tapi, 7.30 masih menunggu ketibaan vvip aduh. aku rasa dalam jam 7.45 macam tu, baru peserta dilepaskan. aku sampai di taman botani tepat jam tujuh pagi. waktu tu, ramai juga yang dah sampai. semangat melakukan senaman ringkas. huhu. 

ini merupakan pengalaman pertama. jadi aku tak tahu, run sebelum ni macammana. jadi aku kutuk la diorang punya susunan masa yang tak menepati jadual. itu sahaja. biasalah tunggu VVIP kan. okay, benda kelakar nya ialah. aku terbaring tepi jalan selepas 1km yang pertama. masa ni memang aku dah boleh rasa yang nafas aku tersekat di skala tujuh weyh.

Terbaring Nafas Sangkut

kalau korang pernah pergi taman botani, kau akan faham kenapa aku rasa macamtu. jalan yang naik dan turun. peserta perlu meneruskan larian sepanjang 5km tanpa henti dengan keadaan jalan yang naik bukit dan turun bukit. 

1km yang pertama memang jalan hardcore bagi aku. aku tak training woi. aku kalah dengan budak kecik. hahahha. dia steady je. ternyata aku mati awal. waktu naik bukit berterusan, aku punya nafas tu macam tersekat tak sampai atas. terus aku dah rasa nak gelap. aku duduk kejap. tak puas. aku rasa macam makin nak pitam. terus aku baring. puas hati! aku tak peduli dah orang kiri kanan cakap apa.

beberapa saat lepastu, ada seorang kakak baik hati datang dekat aku. 

Education Fun Run 2019
bapak gua dan gua

'okay tak ni? jangan terus duduk. bangun - bangun. nah mentos'. aku ambil mentos tersebut tanpa rasa malu dan mengucapkan terima kasih. dengan seketul mentos pemberian orang tak dikenali dan beberapa biji halls purple, aku akhirnya berjaya menghabiskan larian dengan catatan masa satu jam mungkin. pewww. lama gila. 5km je pun. nampak sangat lemau. hahhaha

ramai penaja yang menaja program ni. antaranya ialah milo, mcdonals, honda dan banyak lagi. mengimbau kembali bila kena beratur untuk ambil milo. hahah. ingat tak? kenangan sekolah rendah? 

Education Fun Run 2019

jadi, dengan berbekalkan kekuatan dan semangat melihat budak - budak kecik yang jauh lebih power dari aku, inilah hasilnya. aku dapat menghabiskan larian.  inilah medal yang aku dapat. yeayy! koleksi medal selepas habis sekolah. hahahha. 

Education Fun Run 2019

insyaallah lepasni kalau rajin dan baik hati nak menghabiskan cuti dengan aktiviti sihat, aku akan join lagi mana - mana program macam ni. hehhehe.


Friday, January 4, 2019

Sambutan 'New Year' untuk Merai Longgokan Sampah

Mieza S | 1/04/2019 02:37:00 PM | 2Comments |
Sambutan 'New Year' untuk Merai Longgokan Sampah
sumber: google
pertama kali dalam sejarah hidup aku, sambut tahun baru di sekitar bandar kuala lumpur. kalau tidak, pada hari terakhir untuk pada setiap tahun tempat aku adalah diatas katil berbaring dengan telefon di tangan. aku orang paling aktif like status orang mengenai sambutan tahun baru. kali ini berbeza betul. semua gara - gara si tasya. 

Lepak dengan Tasya di KLCC



ini gambar selepas semua 'ribut - ribut' telah ditamatkan. plan nak sambut tahun baru di klcc sudah dibuat sejak dua tiga minggu awal. aku dan tasya berusaha google semua tempat best untuk jadi tempat lepas penat selepas menyambut tahun baru. 

banyak hotel telah ditempah di booking.com . pada saat akhir, semua tempahan telah dibatalkan atas sebab - sebab tertentu. pada hari kejadian, aku menghabiskan sisa bersama kakak officemate. 

"aja, jom lepak. esok macam tak boleh sebab nak hantar telefon ke kedai. kita lepak sekejap harini". 

mula - mula malas. tapi sebab fikir nak lepak sekejap, aku pun okay. aku minta kakak officemate hantar di klcc dan dia dengan baik hatinya hantar. terima kasih kakak. 

kitorang habiskan masa berjam - jam dekat foodcourt klcc dengan pelbagai topik yang jadi perbincangan. sehinggalah, dia terangkan dekat aku. kenapa dan mengapa dia bawak beg besar. rupanya ada udang disebalik batu. tak guna punya tasya. hahhaha.

awal - awal dia rancang nak tidur kl. dia kata, tak kira lah apa pun jadi. dia nak lepak sebab nak rasa pengalaman new year dekat kl. aku kesian sebab dia cakap, overnight pun takpela. aku pun, dengan rela hati, setuju untuk sama - sama dengan dia menempuh dan merasai pengalaman bodoh. hahahha. 

terus semua menggelabah cari hotel dan telefon untuk buat tempahan. 


Satu Malam di ABS Guest Hotel

Sambutan 'New Year' untuk Merai Longgokan Sampah

akhirnya setelah mendapat persetujuan, aku dan tasya telah memilih abs guest hotel untuk jadi tempat lelah satu malam. ini adalah pertama kali aku tidur di bandar kuala lumpur dengan persekitaran yang agak 'terganggu'. terganggu maksud aku ialah lambakan warga asing yang turut membanjiri bandar kuala lumpur untuk sambutan tahun baru. ini sumpah kerja gila.


hotel ni berkonsepkan hostel atau dengan kata lain; asrama. bilik kecil dan tandas di luar; kongsi dengan pengunjung hotel yang lain. ini adalah hotel bajet. jadi, tak perlu komen apa sangat. berbaloi lah dengan harga kan? siapa suruh buat plan last minute. 

Sambutan 'New Year' untuk Merai Longgokan Sampah
ruang kubikel 
ruang kubikel yang cukup kecil. hanya memuatkan sebuah katil bersaiz queen dan sebuah kerusi. plug kosong yang tersedia cuma satu. tidak disediakan sarapan pagi. hanya dibekalkan dengan wifi, tuala dan sebiji sabun. penghawa dingin okay sebab berfungsi. malam tu kami tidur lena gara - gara penghawa dingin yang sempurna.

Sambutan 'New Year' untuk Merai Longgokan Sampah

aku rasa, aku dan tasya betul - betul macam pelancong. berus gigi pun beli. dah tu budak kecik punya pulak tu. hahaha rasa gigi 'bersih' sangat sebab ubat gigi tu tak 'pedas'. tasya kata gigi dia putih dari biasa gara - gara ubat gigi morning kiss versi doraemon ni.

bagaimana tasya sambutan tahun baru di kuala lumpur? menarik atau serik? hahhahaha. 

Rai Longgokan Sampah pada Tahun Baru di KLCC


ada banyak video aku nak kongsi, tapi cukup malas nak transfer ke telefon. jadi, ini adalah hasil perkongsian dari rakan di whatsapp. untuk kesimpulan keseluruhan sambutan di kuala lumpur, secara peribadi aku boleh kata yang sambutan tahun baru adalah sambutan untuk merai longgokan sampah semata. 

'new year' bukanlah sambutan tahun baru. tapi lebih kepada sambutan sampah yang tak ter - bendung. melangkah ke tahun baru, dan masih lagi duduk di takuk lama. pemikiran kelas ketiga

baca artikal sambutan tahun baru
1 - www.hmetro.com.my

jam lapan malam, aku dan tasya keluar dari hotel menuju taman di klcc kerana pada petang tersebut ada sebuah pentas besar tersedia. aku tahu, akan ada konsert dan sesak. sepanjang jalan ke sana, bising dengan bunyi hon sebiji macam dekat stadium pada setiap kali perlawanan bola sepak diadakan. 

sepanjang jalan, memang dipenuhi dengan pelbagai jenis manusia. macam turun demonstrasi rasanya. dan itu kali pertama aku dapat rasa pengalaman di tengah bandar kuala lumpur. ada rasa takut, ada rasa seronok. sampai di klcc, ada beberapa laluan ditutup pagar. 

macam biasa, pagar tu akhirnya dibuka juga. aku dan tasya duduk ditengah tengah crowd. sumpah tak bergerak. ada pelbagai jenis manusia. aku dah rasa macam seekor ikan yang perlukan udara untuk bernafas. kalau tidak kerana desakan tolak menolak manusia, aku mungkin dah pengsan. 

Sambutan 'New Year' untuk Merai Longgokan Sampah

aku marah betul sekeliling aku penuh dengan ibu bapa yang turut mengheret anak kecil untuk duduk dalam ruangan sempit macam ni. aku kesian dengan anak anak kecil. 

satu lagi insiden celaka yang berlaku betul - betul dekat pagar yang aku duduk dengan tasya. warga sabah tak pasti. membebel apatah lepastu ludah macam samseng. celaka betul perempuan tu. tasya cakap, perempuan sabah tu ada sebut - sebut nama mahathir. mungkin nak kaitkan yang konsert pada malam tersebut ada hubung kait dengan mahathir. 

aku memang tak dengar. aku cuma dengar diorang gelak - gelak macam kl tu diorang punya lepastu meludah. celaka -- 

Sambutan 'New Year' untuk Merai Longgokan Sampah

selepas tamat acara bunga api, manusia yang membanjiri taman klcc bergerak perlahan untuk pulang ke pangkal jalan. jadi beginilah rasanya duduk di kuala lumpur pada waktu malam dan sambutan tahun baru sepanjang tahun di situ. 

aku dan tasya turut sama bergerak ke hotel. sepanjang jalan untuk pulang, sampah ada dimana - mana. betul - betul rasa macam aku sedang dalam kawasan pengumpulan sampah. kau boleh rujuk gambar dibawah (ehsan kawan di whatsapp). ini pun mungkin 1/5 sahaja sampah yang ada dalam gambar. ada yang lebih teruk dari ini. tak terfikir untuk aku ambil gambar (alasan : kamera telefon buruk pada waktu malam)

Sambutan 'New Year' untuk Merai Longgokan Sampah
jalan penuh sampah

keesokkan harinya, aku dan tasya berangkat mahu pulang. bandar kuala lumpur yang menjadi longgokan sampah pada malam tahun baru, sudah bersih. bersih - sebersih bersihnya nya. seolah - olah semalam adalah mimpi yang tak pernah terjadi. seperti keajaiban -- 

untuk entri kali ini, terima kasih kepada pihak terlibat yang telah sedaya upaya membersihkan semula sampah - sampah yang bertaburan sepanjang malam mungkin ke pagi di sekitar kuala lumpur. 

ternyata, masyakarat malaysia masih duduk dalam kelompok pemikiran kelas ketiga. tak pernah ada kesedaran untuk isu isu begini. 

Wednesday, January 2, 2019

Lirik Lagu Kelmarin Seventeen

Mieza S | 1/02/2019 02:17:00 PM | 2Comments |
Lirik Lagu Kelmarin Seventeen

Kemarin engkau Masih ada disini
Bersamaku Menikmati rasa ini
Berharap semua Takkan pernah berakhir
Bersamamu Bersamamu

Kemarin Dunia terlihat sangat indah
Dan denganmu Merasakan ini semua
Melewati hitam Putih hidup ini
Bersamamu Bersamamu

Kini Sendiri disini
Mencarimu Tak tahu dimana
Semoga tenang Kau disana
Selamanya

Aku Slalu mengingatmu
Doakan mu Setiap malamku
Semoga tenang Kau disana
Selamanya

Kini Sendiri disini
Mencarimu Tak tahu dimana
Semoga tenang Kau disana
Selamanya

Aku Slalu mengingatmu
Doakan mu Setiap malamku
Semoga tenang Kau disana
Selamanya

Lirik Lagu Untuk Mencintaimu Seventeen

Mieza S | 1/02/2019 02:15:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Untuk Mencintaimu Seventeen

Apa yang harus aku lakukan
Untuk membuat kau mencintaiku
Segala upaya tlah kulakukan untukmu

Apa yang harus aku temukan
Untuk membuat kau menyayangiku
Inilah aku yang memilih kau untukku

Reff:
Karna aku mencintaimu
Dan hatiku hanya untukmu
Tak akan menyerah
Dan takkan berhenti mencintaimu

Ku berjuang dalam hidupku
Untuk selalu memilikimu
Seumur hidupku setulus hatiku
Hanya untukmu

Karna aku mencintaimu
Dan hatiku hanya untukmu
Tak akan menyerah
Dan takkan berhenti mencintaimu

Seumur hidupku
Setulus hatiku
ooohhhh

Lirik Lagu Selalu Mengalah Seventeen

Mieza S | 1/02/2019 02:12:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Selalu Mengalah Seventeen


jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.