Disclaimer

Penafian


1. Blog Kanvas Dakwat dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

 2. Segala artikel dan apa jua kandungan di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman atau informasi sahaja dan sama sekali tidak boleh dianggap mengandungi nasihat profesional atau sebagai bahan rujukan atau lain-lain tujuan sama ada rasmi mahu pun tidak rasmi.

 3. Segala komen atau ulasan atau pendapat atau pandangan yang diberikan oleh pembaca atau pelawat blog ini adalah di bawah tanggungjawab pemberi komen atau pemberi ulasan atau pemberi pendapat atau pemberi pandangan itu sendiri. Jika komen atau ulasan atau pendapat atau pandangan tersebut melanggar mana-mana undang-undang, Blog  Kanvas Dakwat dan pemilik blog ini secara khusus, sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut melalui apa-apa cara dan apa-apa keadaan sekalipun.

 4. Segala produk atau perkhidmatan yang diulas di blog ini adalah mengikut pengetahuan dan pengalaman pemilik blog ini dan jika pembaca membeli atau menggunakannya, ia adalah sepenuhnya di atas keputusan pembeli. Namun adalah disyorkan untuk merujuk kepada pengeluar atau pemilik produk atau perkhidmatan terlebih dahulu untuk mengetahui adakah produk atau perkhidmatan itu sesuai dan dapat memberikan pengajaran kepada pembeli atau bakal pembeli.

 5. Segala iklan sama ada banner atau link atau apa-apa jua bentuk lain di blog ini adalah milik penuh pihak pengiklan dan merupakan tanggungjawab sepenuhnya oleh pihak pengiklan. Jika pembaca membeli melalui iklan, ia adalah sepenuhnya di atas keputusan pembeli. Namun adalah disyorkan untuk merujuk kepada pihak pengiklan atau pengeluar atau pemilik produk atau perkhidmatan terlebih dahulu untuk mengetahui adakah ia sesuai dan dapat memberikan pengajaran kepada pembeli atau bakal pembeli.

 6. Tidak ada jaminan segala artikel atau kandungan di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor lain yang menentukannya.

 7. Sebahagian artikel atau kandungan di blog ini mungkin sudah tidak sesuai lagi pada satu-satu masa. Maka, ia adalah di luar kawalan pihak Blog Kanvas Dakwat dan pemilik blog ini.

 8. Walaupun segala usaha telah dilakukan untuk memastikan ketepatan informasi atau apa-apa kandungan di dalam blog ini ketika penulisan dilakukan, namun begitu informasi selalu bertukar dengan cepat. Oleh itu, sesetengah dari maklumat atau kandungan yang ada di dalam blog ini mungkin sudah tidak tepat atau tidak releven ketika pembaca atau pelawat membacanya. Juga, kemungkinan ada kesalahan tipografi atau kandungan atau ejaan atau tatabahasa.

 9. Segala komen tertentu oleh pemberi komen, boleh digunakan oleh pihak Blog  Kanvas Dakwat dan pemilik blog ini sama ada untuk kegunaan testimonial atau sebagai bahan penulisan.

 10. Dibenarkan untuk menyiarkan semula artikel daripada Blog  Kanvas Dakwat ini di laman sesawang lain, dengan syarat memberikan kredit atau pautan balik kepada blog ini.


Sumber Asal 

Post a Comment

0 Comments