Tuesday, February 26, 2019

Lirik Lagu Alalala Sayang Azarra Band

Mieza S | 2/26/2019 02:43:00 PM | 4Comments |

Sayang
Sorry ku tak sengaja
Melukai hati kamu
Bukan niatku mengabaikan kamu

Sayang
Jangan blue tick saja
Ku tahu kau mendugaku
Bukan niatku melukai kamu

Adakala ku terlupa
Adakala ku terleka
Pabila gembira bersua bersama temanku

Hello sayang
Tengah buat apa
Mengapa muncung begitu
Alalala alalala
Ku sayang padamu

Hello sayang
Jangan lama-lama
Nanti tidurku tak ena
Alalala alalala
Sungguh aku sayang kepadamu

Adakala ku terlupa
Adakala ku terleka
Pabila gembira bersua bersama temanku

Hello sayang
Tengah buat apa
Mengapa muncung begitu
Alalala alalala
Ku sayang padamu

Hello sayang
Jangan lama-lama
Nanti tidurku tak ena
Alalala alalala
Sungguh aku sayang kepadamu

Monday, February 25, 2019

Senarai Peserta Random Giveaway by Mieza S

Mieza S | 2/25/2019 02:46:00 PM | 3Comments |

Senarai Peserta Random Giveaway by Mieza S

Untuk join giveaway boleh klik pada gambar atau disini -> Random Giveaway by Mieza S.
untuk melihat senarai hadiah disini > Senarai Hadiah Giveaway

1 - http://www.bajuwarnacoklat.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
2 - https://fiqadira.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
3 - https://belogsjm.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s-28-march-2019.html
4 - https://penselduabee.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
5 - https://stnrsyfh.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html

6 - https://www.shikinrazali.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
7 - https://ikashoid.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
8 - https://ikashoid.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
9 - https://yamanaimy.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
10 - https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html

11 - https://jombercontest.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
12 - https://www.yayaazura.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html
13 - https://kasihkuamani.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
14 - https://ejulz.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
15 - https://sayesyadiya.blogspot.com/2019/02/random-giveaway-by-mieza-s.html

16 - https://www.zukidin.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
17 - http://www.huhahuhajerr.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
18 - https://dramaticyang.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
19 - https://caramelmacchiyato.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
20 - https://anumkhairil.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html

21 - http://mimbarkata.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
22 - https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
23 - https://anshaffh.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html
24 - https://fws00blog.blogspot.com/2019/03/random-giveaway-by-mieza-s.html

Friday, February 22, 2019

Lirik Lagu Pelita Apwriter

Mieza S | 2/22/2019 09:51:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Pelita Apwriter

tersebutlah kisah
pelita yang indah
sapaan raga
bermadah jiwa

bahasakan aku
dari bahasakan orang
macam bunga lagu
dengarkan bunga sekarang
mana yang dilalu hasilkan pengalaman
sumpah mahu kau faham tuah sendiri hadam

kau dengar suara itu tak sedar meneliti
ku cari, dalam gelap ikutkan gerak hati
tiap penulisannya jujur ku dalami
hati - hati dalam kata beri yang mengalami

segera ku pantau
silah yang lepas kalau
terlepas macam ricau
ku risau bertelan - telan
walau awal rasa dah buat yang terbaik
ralit itu punca ulang balik baiki yang tak baik

sistematik lincah
semantik kata - kata
fanitik dan mistik, kobar dikara kata cakna
madu palu dermaga, digodam terhentam meta
sungguh tak dalam kotak layang
besra nusantara

jalan ku pilih ini
jalan mampu kau cuba
ni macam bunuh diri, kau sendiri tak sangka
senandika ni kau saksi, mana kau paling suka
sini gelap bunyi runsing buat kau suka baca

bahasakan aku
dari bahasakan orang
macam bunga lagu
dengarkan bunga sekarang
mana yang dilalu hasilkan pengalaman
sumpah mahu kau faham tuah sendiri hadam

seperti yang dikata, aku ni dari desa
jadi aku kurang party jaranglah biasa
apa boleh buat, sumpan aku tak bosan
kasutku sarung kakiku, kasut kau tak sepadan

mana yang aku lalu, mata aku terbuka
sama macam yang lalu, kini makin terbuka
selam dalam kataku, budayanya dikata
tapi buat ramai laku, laku aku berkarya

masih jauh, sauh, sudah penat mengeluh
benar aku manusia keluhan hidup separuh
dari kehidupan walau aku tak kata
kau manusia kau percaya itu biasa

tpi apa yang lain, kau bangun dari yang lain
berhenti dari bermain, melangkah dari kelmarin
diri kau mampu disaing, bila sibuk jaga kain
orang lain mudah tanding jadi, jadi orang lain

(2x)
bahasakan aku
dari bahasakan orang
macam bunga lagu
dengarkan bunga sekarang
mana yang dilalu hasilkan pengalaman
sumpah mahu kau faham tuah sendiri hadam

Wednesday, February 20, 2019

Lirik Lagu Sesuatu Yang Takkan Mungkin Shazz

Mieza S | 2/20/2019 11:02:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Sesuatu Yang Takkan Mungkin Shazz

Saat ini
Ku sendiri
Berteman rindu
Yang tak berakhir

Andai saja dapat kembali
Menjalani setiap rasa
Semula

Semakin ku cuba
Semakin ku tak bisa
Hilangkan semua
Kenangan kisah kita

Membunuh jiwaku
Menghapus bayangmu
Sesuatu yang takkan mungkin

Ku cuba untuk melepaskan
Mencuba untuk bertahan
Dengan beban jiwa

Semakin ku cuba
Semakin ku tak bisa
Hilangkan semua
Kenangan kisah kita

Membunuh jiwaku
Menghapus bayangmu
Sesuatu yang takkan mungkin

Menghapus bayangmu
Sesuatu yang takkan mungkin
Menghapus bayangmu
Sesuatu yang takkan mungkin

Lirik Lagu Yelah Weh Hades ft B-Heart

Mieza S | 2/20/2019 10:23:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Yelah Weh Hades ft B-Heart

Fitnah balas fitnah,
Sinar balas sinar,
Sita tolong sita,
Pinta tolong pinta,

Fitnah balas fitnah,
Sinar balas sinar,
Sita tolong sita,
Pinta tolong pinta,

Yelahweh,
Memang semua kata kata ini wahyu dari kamu,
Yelahweh,
Memang semua pencapaian ini datang dari kamu,
Sita tolong sita terlepas panah arjuna,
Pinta tolong pinta kerna cinta jadi durjana.

Yelahweh, yelah yelah yelahweh,
Yelahweh, yelah yelah yelahweh,
Yelahweh, ay! Yelah yelah weh,
Yelahweh, ay! Yelah yelah weh,

Hade$
Sampai bila nak berdendam dalam pendam?
Sampai bila nak menyuci dalam benci?
Sampai bila nak benar dalam onar?
Kalau begini sifatmu- pasti mengampu dalam tipu!

Hakikatnya,
Semua orang kawan sebab status,
Sikit sikit ambik selfie update status,
Aku masih dalam landasan selari,
Ekspidisi dalam puisi,

Berapa banyak lagi berita yang dia sampaikan?
Tentang betapa celakanya satu kesilapan?
Berbanding dengan segala pahit yang tidak didedahkan?
Tak terbanding rasa palat- biar aku yang dedahkan!

Yelahweh,
Memang semua kata kata ini wahyu dari kamu,
Yelahweh,
Memang semua pencapaian ini datang dari kamu,
Sita tolong sita terlepas panah arjuna,
Pinta tolong pinta kerna cinta jadi durjana.

Yelahweh, yelah yelah yelahweh,
Yelahweh, yelah yelah yelahweh,
Yelahweh, ay! Yelah yelah weh,
Yelahweh, ay! Yelah yelah weh,

B-Heart
Katakan aku
Kotakan apapun, Sita,
Ratakan sifat bimbang,
Hati kita belenggu dengan pita,
Arjuna cuma gunakan pensil 2B
Tekan tubi,
Latih diri tuk lakari, Monalisa versi Mahsuri,

Eh eh ye lah weh,
Terasa bak sumpahan,
Membenci untuk medekati,
Melayani emosi kemarau kau,
Kurang komunikasi hubungan dingin tau,

Dan apapun, jua yang berlaku,
Bincang, bukan berubah tingkah laku,
Tenang tergantung tanpa jawapan,
Namun jawapan yang pasti, kita okay, so yea. Eh. Yelahweh!

Yelahweh,
Memang semua kata kata ini wahyu dari kamu,
Yelahweh,
Memang semua pencapaian ini datang dari kamu,
Sita tolong sita terlepas panah arjuna,
Pinta tolong pinta kerna cinta jadi durjana.

Yelahweh, yelah yelah yelahweh,
Yelahweh, yelah yelah yelahweh,
Yelahweh, ay! Yelah yelah weh,
Yelahweh, ay! Yelah yelah weh.

Tuesday, February 19, 2019

Ulang Tahun Kali ke Dua Puluh Empat

Mieza S | 2/19/2019 02:25:00 PM | 1Comments |
Ulang Tahun Kali ke Dua Puluh Empat

terima kasih buat semua yang mendoakan bersempena hari lahir aku.
ternyata aku masih muda. hahaha

terima kasih emak. aku bangun tidur pagi tadi, acah - acah je nak cakap apebenda tah. lepastu aku tengah blur, dia datang peluk dan buat ucapan manis. aku cakap terima kasih je. kalau cakap lebih - lebih nanti nangis. hahahhaa. terima kasih kakak noi, dekat ofis bagi 'hadiah' hugs dan ucapan yang mahal. terima kasih officemate untuk dua tahun mini celebration.(syue, jannah, noi, teha, syida, nazurah), 

terima kasih bff cyra, yang tak pernah lupa wish aku dari tahun ke tahun. terima kasih dhi, girlfriend sejak beberapa tahun. terima kasih tasya syantik yang selalu berhujan berpanas sama sama. terima kasih qaqa, yang selalu jadi teman waktu belajar dulu. terima kasih akmal, kawan paling zaman belajar dulu sampai sekarang dihari aku meniti umur baru. terima kasih khaty, yang selalu bawak pergi event best. terima kasih rakan facebook terutamanya haikal. abang beloger sejak bertahun - tahun. terima kasih amo family terutamanya daus. macam habang - habang. suka mengadu bende merepek macam kenal lama. HAHHA. padahal kenal dalam clan (newbie). 

Ulang Tahun Kali ke Dua Puluh Empat

Ulang Tahun Kali ke Dua Puluh Empat

Ulang Tahun Kali ke Dua Puluh Empat
tasya

Ulang Tahun Kali ke Dua Puluh Empat
qaqa
Ulang Tahun Kali ke Dua Puluh Empat
akmal

Ulang Tahun Kali ke Dua Puluh Empat
yuyin

terima kasih usop, kawan mlife sejak 2010 maybe? terima kasih kawan blogger.  hahhaa. terima kasih family dan kengkawan lain yang wish aku. oh lupa, crush jugak - piejan aka hxmba. HAHAHAH. lagu kau tak pernah mengecewakan. disebabkan kau nak 'release' lagu baru dan lagu tu sama date dengan birthday aku, so kira tu 'hadiah' untuk aku. hahahah
semoga doa - doa kalian tu tak terhijab sampai ke rumah tuhan dan diperkenan. 
untuk kali ini, kali yang ke dua puluh empat. semoga banyak cita cita dan impian aku akan tercapai. semoga rezeki aku dimurahkan dan dapat berkongsi dengan ramai orang. semoga jalan - jalan hidup aku lebih indah dari sebelumnya. semoga aku lebih kuat  menghadap manusia - manusia celaka yang menjatuhkan. semoga aku bahagia. eh. hahahah

terima kasih yang masih stay dengan aku walaupun makin banyak kekurangan aku yang kau makin tahu. terima kasih sebab tak pernah tinggalkan aku.

okay bye. itu je


Thursday, February 14, 2019

Berjimba Setelah Sekian Lama

Mieza S | 2/14/2019 03:48:00 PM | 2Comments |
Berjimba Setelah Sekian Lama

setelah sekian lama, akhirnya! hahhaha. selepas habis program di seksyen 7 shah alam bersama usahawan, terus kak jannah bawak kitorang semua pergi johnny's restaurant AEON bukit raja, klang. setelah semuanya berhempas pulas dengan perlbagai program, akhirnya semua terbalas dengan makanan yang sedap. hahahha

bangun pagi tadi,  tiba - tiba rasa semangat nak buat kerja helok - helok. walaupun waktu entri ini ditulis aku sedang 'pause' kan semua kerja aku. hahahhaa. jangan marah okay? 

aku sertakan #ootd acah - acah sebelum pulang dan berangkat ke bukit raja. gambar di ambil oleh jiran sebelah meja, teha. thanks teha, jadi fotografi 'berbayar' dengan kasih sayang. huhu. untuk caption yang manis, boleh baca di @7kecik


Johnny's Restaurant AEON Bukit Raja

Berjimba Setelah Sekian Lama

biar aku kenalkan semuanya. mula dari sebelah kiri ya. dari depan : teha, syue, jannah. di sebelah kanan dari depan : nazurah, syida, mieza, noi. 

entri sebelum ni, ada aku ceritakan pasal officemate. cuma yang ni paling terbaru. walaupun semua perempuan, kitorang semua kuat tau. nak suruh angkat almari boleh, angkat file berkilo - kilo takde hal. 

dah lama tak makan berjemaah selepas pulang kerja ya. hahahhaha semua sibuk macam menteri. sikit hari lagi aku pun jadi menteri. HAHAH. boleh la #ootd gaya orang korporat. ha gitu. sekarang nak bergaya ala - ala orang korporat macam tak masuk akal. sikit - sikit boleh la, kalau nak beriya sangat macam ~ okay bye. 


Order Sampai Lebam

kitorang sampai aeon sebelum pukul 7, menunggu dalam kereta sebelum yang lain sampai. syue lambat sikit datang, sebab dia hantar makanan dekat orang rumah. pandaiiiii. menu  asing - asing eh dengan orang rumah. waktu mula - mula sampai, noi jadi tour guide. haha comel je dia. semua dia explain dekat nazurah. aku perhati je dari belakang. 

__

aku dah cakap, order paling mahal. hahahhahahha. bila lagi kan? kebanyakkan makanan yang terhidang atas meja dipilih sendiri oleh noi, sebab ni 'rumah' dia. yang lain - lain tu tambah masing - masing. semua merasa lah. 

Berjimba Setelah Sekian Lama
sebahagian menu. kiri kanan depan belakang tak mampu interframe dalam sekeping gambar. 

semalam kenyang sampai ke tidur. masalahnya sebelum tidur lapar balik. hanet betul. noi gerak awal, sebab nak sambung makan dekat rumah. diikuti jannah yang tertinggal beg laptop. kisah aku? hahahha. kesian kakak syue. kena pergi rumah kak jannah untuk ambil beg aku.

"ada barang tinggal tak? takde, semua ada."

dalam kereta :
"nak tahu tak apebenda yang kelakar?". "kunci motor dalam beg dekat kereta jannah."

semua gelak. hahhahahhaha. terima kasih kak syue pergi rumah kak jannah. sorry kak jannah kacau akak tengah siang ikan. okay sekian. tak shabar nak tunggu bulan depan makan mana pulak. 

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

Mieza S | 2/14/2019 11:31:00 AM | 2Comments |
Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

neves juga sebenarnya nak taip entri ni. sebab tak yakin dengan diri sendiri. nak buat tutorial memang tak la weyh. lagi - lagi kalau video. memang lemah sangat. tapi sebab profesional dalam mengendalikan 'kerja' jadi inilah hasilnya. maaf muka nan hado ye. 

senarai produk yang aku guna ialah :
1 - wonder pore freshner
2 - petal velvet sunaway
3 - flawless creamy concealer
4 - watercolor cream tint
5 - eyeshadow pallete sunrise & moonrise
5 - skin relief spot film gel (mekap sebelumnya)
6 - spotlight eye glitter (mekap sebelumnya)

Mekap Guna 100% Produk Althea 

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

gambar diatas adalah gambar sebelum aku meletakkan sebarang calitan pada wajah. nampak kan yang spot hitam tu? tu semua bekas jerawat yang masih menetap tak mahu pergi. hahhaha. geram aku . nak kena tunggu berbulan baru pergi. dalam masa yang sama, ada jerawat lain pulak. geram. 

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

sebelum memulakan sebarang calitan, memang aku akan lapiskan muka dengan freshner ni. sejak dulu lagi. setahun lebih dan aku pengguna setia. hehehe. lepastu aku akan sapu pula dengan petal velvet sunaway. tujuannya adalah untuk menghalang sinaran uv terus menjengak terus ke wajah. dua produk ni senang menyerap terus. tak berminyak dan tak melekit.

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

apa yang aku perasan, kalau aku mekap atau tak mekap tanpa memakai petal velvet sunaway. memang totally muka aku berminyak teruk. 

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

seterusnya aku akan pakai concealer. actually kalau faham basic mekap, concealer adalah untuk menutup cela. dan foundation pula adalah untuk letakkan pada keseluruhan wajah. dalam kes ni, concealer yang aku guna sifatnya adalah creamy. jadi memang boleh apply sebagai pengganti foundation tau. 

Kelebihan Concealer Selain Menutup Cela Wajah (foundation)

1 - sebagai primer bibir
2 - contouring dan highlight
3 - memperbaiki bentuk winged eyeliner
4 - menyempurnakan bentuk kening
5 - melentikkan bulu mata

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

untuk concealer ,  aku pakai dua kod warna. iaitu honey dan mocha. sesuai dengan wajah aku yang tak berapa nak cerah. ahahha. 

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

gambar di atas adalah selepas aku sapu ratakan concealer pada wajah. aku suka sangat dengan tekstur nya yang creamy. aku rasa jimat sangat pakai concealer ni. cuma pakai sikit je. kalau aku la. aku suka pakai sikit untuk mengelakkan wajah aku bercapuk. 

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

blusher pula aku menggunakan watercolor cream tint. jimat kan? aku guna kod warna marron. yang mana lebih merah. cuma letakkan dot kecil pada pipi dan dap dap samaada dengan tangan atau span. yang ni aku guna tangan je. hehehe. aku takde berus yang jenis untuk blusher tu. 

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

Suka Pakai Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

eyeshadow yang aku pakai ni temanya sunrise dan moonrise. maknanya boleh digunakan untuk majlis yang diadakan pada waktu siang atau malam mengikut kadar kesesuaian. pilihan warnanya juga sangat cantik dan menarik. apa yang aku suka dengan pallete ni ialah glitter yang terdapat pada setiap warna. 

sangat sesuai untuk kelihatan glamer dalam majlis nanti. 


Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)
lip tint kod warna marron

untuk pengetahuan, lip tint yang aku guna pada pipi sebagai blusher turut digunakan sebagai lipstik. jimat! yang suka pakai lipstik ala - ala korea boleh la calitkan sedikit sahaja pada bibir.

ada dua produk yang aku skip untuk tutorial ini. iaitu skin relief spot film gel (mekap sebelumnya)
spotlight eye glitter (mekap sebelumnya). aku dah guna dua produk ni dalam gambar di bawah yang ala - ala model gitu. suka betul aku dengan effect mata yang sangat mahal. lawa gile. ni first time aku guna eye glitter. 

untuk mekap di atas, aku tak sempat ootd. tapi disini aku turut sertakan gambar ootd pada waktu kali pertama aku guna produk althea diatas. cuma lipstik aku pakai dua warna. aku rasa cantik. hahahah. eh? macam model. sapa nak shoot, panggil aku. okay bye. 

terima kasih kepada althea untuk produk yang sangat amazing dan tak pernah bagi effect buruk dekat kulit aku sejak beberapa tahun lepas. semoga althea terus dikenali di seantero dunia. amin ~ 

Tutorial Mekap Kali Pertama dengan Produk Althea (Entri Bergambar)
editing by vsco ^_^

untuk info lanjut mengenai harga produk boleh baca di entri makeup box dari althea dan juga pada label #kecantikan


Info Althea Korea
Official Website : http://my.althea.kr
Facebook : https://www.facebook.com/altheamalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/

Tuesday, February 12, 2019

Domino’s Pizza Memperkenalkan Salted Egg Pizza yang Baru!

Mieza S | 2/12/2019 12:36:00 PM | 1Comments |
Domino’s Pizza Memperkenalkan Salted Egg Pizza yang Baru!

Pengalaman “Eggstra Shiok” menanti pelanggan dengan piza baru yang telah “menetas” di Domino’s Pizza. Sejajar dengan perisa yang menjadi kegilaan ramai, Domino’s telah melancarkan menu terkini iaitu Royale Salted Egg piza. Tawaran terhad ini mempromosikan kerak Royale merah yang dipadankan dengan sos telur masin bersama taburan telur masin untuk menambahkan “Eggstra kick” yang enak untuk dinikmati bersama keluarga dan rakan-rakan.


Pelancaran Menu Terbaru Domino’s Royale Salted Egg

Domino’s Pizza Memperkenalkan Salted Egg Pizza yang Baru!

Sempena pelancaran menu terbaru Domino’s Royale Salted Egg, diskusi menarik bertemakan “The Rise of Salted Eggs” telah diadakan. Mori Said dan Adikfoods telah dijemput untuk memeriahkan lagi perbincangan bersama dengan Linda Hassan, Naib Kanan Presiden, Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia & Singapura. Semasa sesi diskusi tersebut, para panel berkongsi pendapat dan pandangan mereka terhadap trend telur masin serta membincangkan pelbagai topik seperti hidangan telur masin yang paling unik serta luar biasa yang dinikmati oleh rakyat Malaysia. 

Domino’s Pizza Memperkenalkan Salted Egg Pizza yang Baru!

Berpegang teguh kepada janjinya “It’s All About You”, Domino’s sentiasa memastikan kehendak para pelanggan dipenuhi dan ini terbukti dengan penghasilan Salted Egg piza. Demi memenuhi citarasa para pelanggan, terdapat tiga jenis piza yang boleh dipilih iaitu Royale Chicken Pizza, Royale Tuna Pizza, dan Royale Delight Pizza. Ramuan unik yang berjaya menyatukan pelbagai rasa sekaligus melazatkan piza ini adalah sos telur masin. Pizza Royale ini dihasilkan khusus untuk mengimbangkan rasa lazat dan berkrim yang melengkapkan rasa dalam setiap gigitan. Tambahan lagi, Domino’s memperkenalkan Royale Chicken Wings yang disaluti telur masin dan daun kari yang aromatik. Domino’s juga memperkenalkan Royale Cheesy Stix baharu, dengan sentuhan emas bagi melengkapkan menu ini.

Telur Masin Sebagai Makanan Asas dan Trendy

Domino’s Pizza Memperkenalkan Salted Egg Pizza yang Baru!

Di majlis pelancaran, Linda Hassan, Naib Kanan Presiden, Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia & Singapura berkata, 
“Telur masin kini bukan lagi asing dalam kalangan kita dan ini adalah kerana ia adalah makanan asas bagi rakyat Malaysia. Ini dapat dilihat apabila popularitinya meningkat dimana ia digunakan dalam pelbagai jenis makanan. Kami berasa amat “Egg-cited” kerana dapat berkongsi telur masin versi kami yang tersendiri. Kami juga berbesar hati kerana dapat memperkenalkan sos terbaru ini yang bukan sahaja akan membangkitkan selera mereka tapi juga bakal mencetuskan rasa nostalgia. Sejajar hidangan pada musim perayaan, piza telur masin Domino’s yang baru ini bakal menjadi penambah hidangan yang sesuai dalam meraikan perayaan dan juga bersama yang tersayang.”

Juga hadir pada pelancaran tersebut ialah Shamsul Amree, Timbalan Presiden, Operasi, Domino’s Pizza Malaysia & Singapura berkata, 
“Selain daripada memastikan para pelanggan teruja dengan perisa yang unik dan baru, kami juga sentiasa berpegang kepada janji untuk meningkatkan pengalaman mereka melalui pelbagai cara. Kami berbangga kerana dapat memberikan perkhidmatan yang berkualiti serta menyediakan pengalaman yang baik buat para pelanggan kerana dengan cara inilah kami mahu mereka mengingati kami. Misi utama kami adalah untuk mencipta pengalaman yang istimewa buat pelanggan menerusi perkhidmatan terunggul yang kami sediakan. Dalam menuju kearah mencapai matlamat kami untuk memiliki 300 buah kedai menjelang 2020, kami akan terus berusaha untuk menyediakan kemudahan yang terbaik, produk yang berkualiti, perkhidmatan terunggul serta menyediakan nilai buat pelanggan kami."

Nilai Yang Berbaloi 

Untuk nilai yang lebih berbaloi, para pelanggan boleh memilih Royal Combos yang terdiri daripada Royale Buddy Combo hanya pada RM39.90 dan Royale Super Combo hanya untuk RM59.90. Di samping itu, para pelanggan boleh menambah Royale Chicken Wings pada RM12.90 atau RM13.70 sebagai ala carte. Selain itu, pelanggan juga boleh memilih untuk menambah Royale Cheesy Stix pada harga RM8.90 atau RM9.25 sebagai ala carte.

Domino’s Pizza Memperkenalkan Salted Egg Pizza yang Baru!

Pelbagai menu edisi terhad terbaharu seperti Eggstra Shiok Royale Salted Egg piza, Royale Chicken Wings dan Royale Cheesy Stix boleh didapati di Domino’s Pizza di Semenanjung Malaysia bermula daripada 11 Februari 2019. Anda boleh mengunjungi cawangan Domino’s, membuat pesanan dalam talian di http://www.dominos.com.my/, atau menghubungi 1300-888-333.


Info Domino’s Pizza 
Laman web : www.dominos.com.my/.

Lirik Lagu Bukan Lagu Valentine Fiersa Besari

Mieza S | 2/12/2019 09:13:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Bukan Lagu Valentine Fiersa Besari

Verse 1:
Hei, gadis bermata coklat
Di hatiku kau akrobat
Jantungku berdegup cepat
Setiap senyummu terlihat

Kau bagai sebuah candu
Membuatku selalu rindu
Ku menggubah nada syahdu
Maaf bila kurang merdu

'Begini liriknya'
Pre-chorus:
Kau ingin diet
Tapi kubilang aku saja yang menggemukkan badan
Kau ingin putih
Tapi kubilang aku saja yang menghitamkan kulit
Kau ingin kaya
Tapi kubilang bahagia tidak selalu tentang harta
Kau ingin merayakan valentine tapi kubilang

Chorus 1:
Sayang valentine untukmu
365 hari dalam setahunku
Bukan tentang bunga dan coklat
Tapi tentang siapa yg tak pernah pergi
Saat kau terluka
Aku orangnya

Verse 2:
Tak perlu repot berdandan
Atau selfie agar kekinian
Tak usah pakai pensil alis
Bagiku kau yang termanis

Pre-chorus:
Kau ingin diet
Tapi kubilang aku saja yang menggemukkan badan
Kau ingin putih
Tapi kubilang aku saja yang menghitamkan kulit
Kau ingin kaya
Tapi kubilang bahagia tidak selalu tentang harta
Kau ingin merayakan valentine tapi kubilang

Chorus 2:
Sayang valentine untukmu
8760 jam dalam setahunku
Bukan tentang perayaan
Tapi tentang siapa yg tak pernah pergi
Saat kau terluka
Menemanimu

Suka dan duka
Setiap hari
Bukan hanya 14 Februari

Monday, February 11, 2019

Aku Rasa Aku Bermasalah

Mieza S | 2/11/2019 05:32:00 PM | 0Comments |
Aku Rasa Aku Bermasalah

aku rasa sejak akhir - akhir ini, eh tak . bukan akhir - akhir ini, tapi dah lama sangat aku menghadapi sindrom ni. aku penat lah. perasaan ni setan betul kacau - kacau aku. hmm. aku rasa dada aku nak pecah pada setiap kali benda ni datang menganggu mata dan diri aku. aku cuma rasa nak 'mati'. 

aku tak boleh tengok orang bahagia. bukan sebab dendam ke apa. tak. maksud aku ialah aku tak boleh langsung tengok orang post gambar kahwin. gambar kebahagiaan selain dari gambar kawin aku is okay. tapi bila orang kongsi gambar nikah ke sanding ke, aku sakit. sakit rasa nak menangis. aku putus asa nak hidup tiba - tiba. 

sejak dulu lagi aku perasan benda bodoh ni wujud dalam diri aku. kenapa???

sumpah lah penat. mungkin aku terlalu memikirkan keadaan aku yang serba tidak ada dan serba tidak cukup sempurna. aku rasa yang aku ni takkan kawin sampai bila - bila. memang aku pernah ajar diri aku, jangan susah kan diri sendiri fikir pasal kawin kalau aku sendiri pun tak berduit, takde rupa, takde kerja. jangan. 

tapi sebagai manusia biasa, yang tuhan letak rasa dalam jiwa. aku selalu rasa putus asa. putus asa untuk fikir bila masa tu akan tiba. adakah penantian aku nanti akan sekadar sia - sia sebab tuhan dah tulis jodoh aku bukan di dunia? 

aku tahu, takdir tu boleh berubah dengan doa dan usaha. tapi yang memilih aku kan orang lain. tuhan juga kena buka jalan dan pintu untuk dia bagi aku masuk. semuanya kerja tuhan kan. bukan manusia. mungkin kalau aku usaha dan doa berlebih - lebih tuhan kabulkan. ah entahlah ~ 

dalam masa yang sama, aku juga takut untuk ada lelaki. sebab takut tak mampu nak jaga hati dan hidup orang. tapi aku sakit tengok orang share gambar kawin. dan aku sebenarnya paling tak suka pergi kenduri kawin kawan. mungkin sebab tu, tuhan meng - hadkan aku untuk ada pada majlis - majlis kawin kawan lain. sebab taknak aku tambah luka ? 

aku tak tahu apa aku nak sebenarnya. mungkin aku tak suka orang share gambar nikah/ sanding sebab aku tahu aku takkan melalui perjalanan macam tu kot. aku akan rasa sesedihnya. seolah - olah itu macam pengakhiran hidup aku. dan benda ni akan menghantui aku sebelum tidur. 

dikhuatiri bantal aku akan selalu basah sebab sedih sangat mengenang hidup yang tak macam orang lain. entah. 

penat. 

Makeup Box dari Althea

Mieza S | 2/11/2019 02:58:00 PM | 0Comments |
Surprise Makeup Box dari Althea

yeayy. makeup box dari althea dah selamat sampai dari korea. dapat je terus ku bukak nak tengok isi dalam. and surprise. lengkap serba serbi! tak sia - sia jadi althea angle sebab dapat cuba macam - macam produk baru dan lama dari althea website. macam macam guys. tak tahu nak buat senarai. 

kali ni aku dapat makeup box ekslusif. task nya cuma buat tutorial mekap. senang ke susah? hahahhahaha. bagi aku 'senang' kot. sebab selalu mekap. walaupun cuma cantik dimata sendiri. hehehhee. sebelum buat tutorial mekap semestinya aku nak perkenalkan semua item yang terdapat di dalam kotak ni. okay jom mula! 


Makeup Box Althea

1 - Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise BCLx Althea

Surprise Makeup Box dari Althea
Surprise Makeup Box dari Althea
EYE PALETTE SUNRISE & MOONRISE BCL X ALTHEA

benda paling best bila dapat eyeshadow palette. aku lebih taksub dengan lipstik berbanding eyeshadow, sebab harganya yang agak mahal. lagipun aku tak suka sangat pakai eyeshadow. bila dapat eyeshadow palette secara percuma, aku akan lebih menghargai berbanding lipstik yang aku aku mampu beli. 

warna eyeshadow palette ni sangat cantik. sesuai untuk dipakai waktu siang dan malam. kombinasi lapan warna ini menggunakan tema sunrise dan moonrise. dimana ia adalah hasil dari kerjasama antara Bunga Citra Lestari, penyanyi indonesia yang sering menghias layar kaca tv seluruh asia tenggara. 

untuk korang yang sangat sukakan eyeshadow palette ni, cepat cepat dapatkan eye palette althea dengan diskaun sebanyak 30% dan juga penghantaran PERCUMA di website althea! gunakan kod BCL30 ya. 

2 - Watercolor Cream Tint (4.5ml)

Surprise Makeup Box dari Althea
WATERCOLOR CREAM TINT (4.5ML)

watercolor cream tint ini didatangkan dengan empat variasi warna iaitu :
#01 Plum Cream
#02 Strawberry Cream
#03 Peach Cream
#04 Marron Cream

ke empat empat warna ini adalah warna dari 'keluarga' merah. kalau kau perasan ia adalah warna menonjol. bagi mereka yang sangat sukakan warna menonjol dibibir, boleh gunakan watercolorcream tint dari althea. lipstik ini mengandungi asid hyaluronik dan squalene untuk mengelakkan bibir dari menggelupas.

korang suka bibir nampak glossy dan berkilau? mari jenguk di website althea disini watercolor cream tint. dapatkan potongan harga sebanyak 10%! 

3 - Flawless Creamy Concealer

Surprise Makeup Box dari Althea
FLAWLESS CREAMY CONCEALER (6G)

flawless creamy concealer ini dibuat daripada aquaxyl dimana ia digunakan untuk memberi kelembapan dan membaiki keseluruhan kulit. concealer ini dihasilkan secara creamy untuk kulit kelihatan licin dan bersih. senang dipakai dan diratakan diseluruh kulit tanpa membuatkan wajah bercapuk. aku dah pakai. best. 

didatangkan dengan empat variasi warna iaitu :
#01 vanilla
#02 ginger
#03 honey
#04 mocha

antara ke empat empat concealer tersebut, aku cuba pakai 2 warna sahaja iaitu honey dan mocha. sesuai untuk kulit aku yang agak gelap. hahahhaha. korang boleh dapatkan concealer ini disini flawless creamy concealer.

4 - Skin Relief Spot Film Gel (15ml)

Surprise Makeup Box dari Althea
SKIN RELIEF SPOT FILM GEL (15ML)
apakah kegunaan spot film gel ini? ia digunakan sebelum mekap digunakan ke wajah. bagaimana? hanya dengan sapuan nipis dan siap. mudahkan? secara tidak langsung ia melindungi kulit wajah yang 'asli' dan mekap yang digunakan tidak terus ke kulit wajah sebab dah dilapisi dengan spot film gel ini.

produk ini mudah dibawa kemana - mana kerana packaging nya yang kecil dan sangat ringan. korang nak cuba? harganya cuma RM19. boleh beli di website althea disini skin relief spot film-gel. sudah ramai yang mencuba dan memberikan feedback positif. 

dan produk yang terakhir ialah 

5 - Spotlight Eyes Glitter (4.5ml)

Surprise Makeup Box dari Althea
SPOTLIGHT EYE GLITTER (4.5ML)

ini merupakan aku merasa eye glitter diwajah. sebelum ini aku memang tak pernah langsung cuba dan guna di mana - mana. hasilnya sangat baik dan menyeronokkan. sebab mata aku nampak mewah dan ekslusif. hehehhe. yang pertama aku mencuba dan terus buat sesi ala - ala photoshoot gitu. aku akan selitkan gambar tu pada entri seterusnya. sabar okay?

eye glitter ini didatangkan dengan dua variasi warna iaitu 
1 - gold 
2 - pink 

sangat mudah dipakai kerana berusnya yang sangat halus macam eyeliner. cepat kering dan tidak comot. nak cuci pun senang. kedua duanya boleh digayakan dengan apa pun majlis. sebab tak keterlaluan. suka tak? boleh beli disini spotlight eye glitter. cuma rm24 untuk setiap satunya.


Info Althea Korea
Official Website : http://my.althea.kr
Facebook : https://www.facebook.com/altheamalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/

Lirik Lagu Demi Mu Kasih U.A.H ft KMY KMO

Mieza S | 2/11/2019 09:15:00 AM | 0Comments |


KMY KMO
Dari mana lahir dari mana hadir
Dari mana asal semuanya ditinggal
Dari yang di zahir hingga tak dipamer
Dari langkah awal hingga paling afdal

Dari lubuk hati hingga lubuk akal
Dari langkah abdi menuju jalan amal
Ramalan amalan jangan diramalkan
Amalkan amalan mengenal asalkan

Demi mu kekasih terawal terakhir
Aku musafir membawa musafir
Tenangkan jiwa jauh dari khuatir
Kudrat belikat diganti pepasir

Bekalan bersama nanti disana
Inderaloka firdausi miliknya
Hasil berkais saat di dunia
Hasil ku kalis dunia paranoya

Yang sukar itu pasti ganjaran cinta hakiki
Saat diuji bertubi tandanya kasih sejati
Syukur masih ada engkau yang sudi terus perhati
Gerak geri dari masa lampau hingga kini aku menghampiri

uah
dari mana datang
tumpuan tujuan hanya itu
dari yang datang itu
itulah tumpuan ku

dari yang selamat
pulang atau pergi kembali
yang itu dikemudi ku
semurni cahya hati

saat fajar membangkitkan jiwa ku dari kamar bermalam
saat kelopak mata mata ku terbuka dari terpejam
susuk tubuh pun sedia siaga
untukku terus uruskan sesiapa

dari mana datang
tumpuan tujuan hanya itu
dari yang datang itu
itulah tumpuan ku

dari yang selamat
pulang atau pergi kembali
yang itu dikemudi ku
semurni cahya hati

untukmu kekasih abadi
demi mu kekasih sejati

dari mana datang
tumpuan tujuan hanya itu
dari yang datang itu
itulah tumpuan ku

dari yang selamat
pulang atau pergi kembali
yang itu dikemudi ku
semurni cahya hati

kmy kmo
dari yang paling mahmudah
hinggakan yang paling mazmumah
ku sekatakan serata
mekar bak bunga bunga mawaddah
untuk dibawa pulang
serap raikan cinta kekasih
hingga semua menyebar
rindu mereka
jadi kekal masih


Lirik lagu Kerja Mudah Sabbala, KC, Nawi, Jamil Hantu, Mont Berg

Mieza S | 2/11/2019 09:04:00 AM | 0Comments |
Lirik lagu Kerja Mudah  Sabbala, KC, Nawi, Jamil Hantu, Mont Berg

sabbala
lidah setajam pisau, usha berapa bilah
salah yang di ihlah, bermandi jadi bersimbah bukan asid
takut timah, oh sakinah!
jaga dirimu, jangan biar ia ditinju
oleh mana mana lelaki tu, yang mulanya bagi bu..
ngaa! oh rupanya, buasnya nafsu serakah!
sampai yang kaya pecah amanah
yang susahnya belajar pecah rumah
bukan mudah jadi permudahkan
ada track belum tentu jalan
simpan kekuatan, untuk serbu lawan
bila perlu makan, dipermudahkan..

mont berg
takkan jatuh ikut tunjuk kita patuh
hamba tegur kau mengeluh tanda ego
salah arah terima padah, kau jaguh, oh kau jatuh
kau patuh oh terhantuk
bukan mudah, BUKAN MUDAH!

chorus (2x)
buat itu, buat ini
kena itu, kena ini
ini kerja mudah!
ini kerja mudah

kc
sembang kerja mudah pakai ek! boleh la
semua ambil mudah macam tak boleh blah
bila semua jap jap busy, macam kau yanh bap bap zizi
aku macam tak tak pasti, apa yang dah dah jadi
asyik
buat kerja susah kalau asyik guna lutut
berat tulang baik sangat potong tangan hudud
boleh derma organ kalau fungsi cuma mulut
mana nak maju kalau nak jadi cam pak turut
ok stop! rewind kita start balik tak!
susah tak buat ikut SOP!
mana yang mudah kita permudah
betul tak?

mont berg
takkan jatuh ikut tunjuk kita patuh
hamba tegur kau mengeluh tanda ego
salah arah terima padah, kau jaguh, oh kau jatuh
kau patuh oh terhantuk
bukan mudah, BUKAN MUDAH!

chorus (2x)
buat itu, buat ini
kena itu, kena ini
ini kerja mudah!
ini kerja mudah

bridge
jemu hati, diri ku lesi
biar retak batu, tak lagi kita kan bertemu

nawi
ambil lewa, dengan bangga harao semua kerja akan terus siap
acah betul nak sinar tapi kurang gelap, ouh memang silap
yang terbaik, yang menarik, tolak sikit dah terbalik
memang tak pelik buat taik, siapa nak mengaku yang hak milik
lepas angan terus lepas tangan, laju, tanpa saman
saranan amaran gagal kerja akan potong terus semua ganjaran'
terkunci dengan janji, masuk lokap terus jadi tahanan
dicucuk disembelih macam lembu kau tak kut (ikut) arahan

jamil hantu
ah, microphone check, rap meludah, kerja mudah, easy
celah gigi, bekas gigi, lawalah, we flyshit
MBP setiap jam, no time for life breaks
512, kuala lumpur, hantu kota
pecah roadblock, jiwa coldblood
yo comrad, jalan kerja bagus
buat benda wajib betul salah najib macam itu kerja harus
air air air, wa haus semua, got shot from these bars
nak nak naik rocket, wa stay fly lepas dah rehat berlayar

chorus (2x)
buat itu, buat ini
kena itu, kena ini
ini kerja mudah!
ini kerja mudah

Friday, February 8, 2019

Lirik lagu Garisan Ayien Rahman (YMYFAM)

Mieza S | 2/08/2019 09:01:00 AM | 0Comments |
Lirik lagu Garisan Ayien Rahman (YMYFAM)

Hook :
we be making money
no time to play around
you bettah bow down until your face is on the ground
no, you don't wanna try me
I heard ya bein' loud
you bettah bow down cause we the kings of underground

x2
Verse I :
Aku feel like king kobra
masa yang sama like kurt korbain
jika ku peluru mortar aku method man yang dalam wu-tang

Di inspirasi kepada budak
rosak nama pun dari budak
tapi aku bukan budak-budak
jangan sama ku dengan budak

welcome to pekan kota raja
aliran kawasan ada kepala
mengikut struktur yang purata
kawasan dadah yang berleluasa

dan dijaga like favela
yang baga kau boleh bla
jangan jejak ini pusaka
takut pulang takde kepala

aku go high
flow+fly
smooth high
always prepare to fight
mothefucker tonight
Right ?

jadi jangan banyak nyalak
takut kena lanyak
dan jangan nak melalak
takut mati kelak

Aku bom kini
like Lamborgini
jangan gong lagi
jangan jejak sini

Now
bunuh kau easy kau bukan eazy-e
but poser gila babi,jangan acah OG
Motherfucker

Hook :
we be making money
no time to play around
you bettah bow down until your face is on the ground

no, you don't wanna try me
I heard ya bein' loud
you bettah bow down cause we the kings of underground

Verse II :
Ku hunus like darius ataupun kuno thutmose
otak ku bagai kamus,bicara hati ke akal tandus
olahan putaran sfera,di lindungi nya atmosfera
dan hidup kita selesa semua nya atas sebab yang esa

ku serap
ku terap
tentera ku bergajah
jika benar tidak salah kenapa perlu engkau nak belah .
Ku angkat martabat pahang
loghat pekan ku simpul sulam
sebelum jejak kau bagi salam
daerah aku ramai kaki perang

Jangan sembur takut hancur
dan jangan takbur takut lebur
garisan demi garisan jangan cuba engkau melintas
bidal tamsil atau kias bidang tafsir yang meluas

Telaah ku sampai pagi
susah payah aku berdiri
Qalam,Qiam aku berseri
walau hidup aku menyepi

Naskah ku mulah di keji
warkah wasita mula di kaji
satwika di angkat panji
hanya pena jadi kan taji !!

Hook :
we be making money
no time to play around
you bettah bow down until your face is on the ground

no, you don't wanna try me
I heard ya bein' loud
you bettah bow down cause we the kings of underground

Monday, February 4, 2019

Diskriminasi Ada Dimana - mana

Mieza S | 2/04/2019 03:07:00 PM | 2Comments |
Diskriminasi Ada Dimana - mana

isu ini timbul setelah beberapa kali diulang tayang dalam bentuk kata - kata dari orang kiri kanan. aku sebenarnya malas mahu masuk campur. dek kerana isu ini timbul adalah melibatkan aku yang aku sendiri pun tak peduli. isu itu tak lain tak bukan, adalah tentang diskriminasi.

diskriminasi mengikut dewan bahasa dan pustaka ialah : perlakuan membeza-bezakan sesuatu hal (kerana keturunan, warna kulit dll). 

Merai Perbezaan

di malaysia, masyarakat memang tidak diajar untuk meraikan perbezaan. bagi mereka, perbezaan itu adalah sesuatu kecacatan. kecacatan adalah suatu hal yang sangat memalukan. itu yang terjadi pada aku. untuk orang macam aku, benda macam ni dah terlalu sebati dalam jiwa. 

aku telah melalui kehidupan celaka ini lebih awal semenjak dari umur lapan tahun, dimana waktu itu aku baru menuntut didarjah satu. pelbagai kecaman mental yang aku terima sehingga sekarang mungkin? ah entahlah.

tapi aku selalu fikir, ada banyak hal yang aku mahu dan ingin lakukan. kenapa perlu aku menghabiskan waktu sepanjang siang untuk berfikir tentang orang - orang bodoh dan waktu malam menangisi hidup yang tak pernah 'senang' oleh orang - orang bodoh ini?

akhirnya, ada banyak benda yang aku belajar dan buat semata - mata untuk membuka mata si bodoh bodoh yang selalu  mengulang kata "tak baik merendah diri. Tuhan marah" yang sebenarnya lebih hebat menghukum aku atas kekurangan yang tuhan letak dalam diri ini.

aku cuba buat apa yang aku suka, dan apa yang aku boleh buat untuk duduk melebihi mereka diatas. baru aku akan rasa puas. tapi masih belum cukup tinggi. sebab aku masih lagi rasa orang sekeliling masih sedang memberi penilaian pada setiap kali mata mereka tertancap dekat aku. ada banyak hal dan perkara yang mereka boleh isukan. tentang jari yang tak cukup, tentang warna kulit, tentang hidung, tentang mulut dan ada lagi banyak hal yang tak perlu aku lukis disini.

Diskriminasi Tidak Hanya Pada Warna Kulit

kalau dulu, jika menyebut diskriminasi. ia lebih tertumpu kepada perbezaan orang kulit putih dan kulit hitam. kini diskriminasi ini tumbuh lebat dalam kalangan masyarakat. contohnya masyarakat biasa dan oku. gemuk dan kurus. tinggi dan rendah. cantik dan hodoh. kaya dan miskin. segala - galanya diletakkan diskriminasi supaya wujud jurang dan beza.

dan akhirnya, segala - galanya terlihat sangat tak sempurna kan? ah entahlah. tak tahu bagaimana cara untuk menyedarkan masyarakat dengan isu lapuk ini. semakin hari, semakin dibiar semakin parah dan sakit. 

kalau mahu kecil hati, mungkin aku antara orang yang paling lemah menangis dibawah katil. kerana terlalu asyik memikir cakap - cakap orang. tuhan menyelamatkan aku dari situasi itu. walaupun orang berteruskan memberikan aku penilaian, aku masih boleh ke sana sini dengan cara sendiri. tak perlu fikir orang. satu sen aku tak heran dengan apa cakap - cakap orang. sedikit pun tak menjatuhkan aku untuk memilih mati. 

Saturday, February 2, 2019

Lirik Lagu Jangan Main Gila Ayien Rahman

Mieza S | 2/02/2019 07:08:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Jangan Main Gila Ayien Rahman

jgn main gila x4
wa fuck budak ni boi x3
lupunya betina tayang seksi boi
gua tak berahi boi
nak ajak kelahi boi
jangan nak langsi boi
seksi lu gua kan seksa
ini saksi gua paksa
propa gua x rasa
backup gua raksasa

gua perati budak ni di insta
budak ini budak baru nk up
zaman gua zaman valencia
budak ini budak baru VCLUB
konon show off kat ig telan pop
gedik gucci prada pala bapok
zaman gua xde zaman tiktok
zaman gua pergi terus tetok

mana agoh kata nak meludoh
sembang lebat acah nya pah ceroh
cakap macam dia sorang je segor
citer dia mengalohkan sekbos

belum borak
dah melalak
sibuk sorak
kain selak

mulut busuk bila start bercakap
duit kering sembang dia je segak
fxck boiiiiiiyeah

jgn main gila x4
wa fuck budak ni boi x3

mana
mana
mana maa
mana diax2
sekarang ni aku tak nak dah do
jangan laju laju nnti bodo
aku dh ckp tak boleh go
tapi budak ini x dgr bro

assalam pembenci
jangan banding suci
aku dengan kamu
boleh tengok siapa yg pergi
mana kata hikmat kalau kau rasa nak pegang takhta
takhta
jauhnya ku lambai rata rata purata mamai
laix4 do
dah langgar tembok bro
ni bukan techno
jaga jaga tempo
lu bukan bawa lambo
tapi lu takleh go
lu rap terabur
tambah pulak lu takbur
tak bermakna layan trap
aku layan migos
budak ni banyak cerita
tapi selebihnya banyak yang mitos
gua nak ajar cara flow do
dia menjawab boleh handle
tapi gearnya di natural
kaki yang lebih tekan pedal
jadi dia terbabas
gila la babas
pergi la mampus
malas beralas
aku humble
dia hamba dia hambar
ku tak sama
dia samar perlu samak FXCK

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.