Thursday, October 18, 2018

Lirik Lagu Sang Saka Biru Joe Flizzow, Altimet, SonaOne and Alif

Mieza S | 10/18/2018 10:05:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Sang Saka Biru Joe Flizzow, Altimet, SonaOne and Alif

Ada yang kita lepas
Ada yang kita simpan
Ku menuju ke depan
Menuju dengan lekas

Bertenang

Chorus
Kalau ku diseru
Pasti datang
Sang Saka Biru
Kami akan menang

Hook 2X
Mana boleh berserah?
Mana boleh mengalah?

Altimet’s Verse
Uhhh kerah semua unit
Rendezvous bertemu di markas sulit
Kita senangkan semua kes rumit
Bukak fail baru yang dah tutup tak yah nak ungkit
Aman kami mengalir dari atas bukit
Hati sama merah jangan tengok warna kulit
Kalau baru nak insaf sorry bruh it is too late
Budak nakal baru nak nangis lepas kena cubit
Kami sebab anak bangsa tidur nyenyak
Tidur kami pula tak lena tak kerap
Garuda gerak senyap harimau jalan tegak
Tiap hari semua keluar berentap
Nak buat onar jangan malu jangan sipu
Simpang jalan ada kanan kiri jangan keliru
Masuk bilik itu mana ade pintu
Setahun sekali jamah lemang bersama yang dirindu

Pre Chorus
Ada yang kita lepas
Ada yang kita simpan
Ku menuju ke depan
Menuju dengan lekas
Bertenang

Chorus
Kalau ku diseru
Pasti datang
Sang Saka Biru
Kami akan menang

Hook 2X
Mana boleh berserah?
Mana boleh mengalah?

Joe’s Verse
Musuh dalam selimut selak kain mereka hilang
Waktu mereka singkat setiap detik mereka pinjam
Sinar lampu biru buat masa depan hitam
Kejar-kejar tekan minyak macam lumba dekat litar
Sepintar-pintar mana pun tupai yang melompat
Kan jatuh ke tanah jua lambat atau cepat
Sepandai ikan berenang masuk bubu kan tersekat
Dulu otak cair sekarang semua jadi pekat
We setting it of aku mulakan dengan zoom
dalam sniperscope
Finger on the trigger tarik lembut target muncul dekat crosshair itu
Untuk ibu pertiwi semuanya ku buat untuk negaraku
Semboyan telah berbunyi akan ku maju ke mana arah pun
A S A P undercover dengar lagu dalam Maybach
Laid back gaya kaya boss di tingkat paling apex
Di Thailand ku di Thonglor London carik ku di mayfair
Merata di bumi yang dulu mereka kata leper

Pre Chorus
Ada yang kita simpan
Ada yang kita lepas
Ku menuju ke depan
Menuju derngan lekas
Bertenang,

Chorus
Kalau ku diseru
Pasti datang
Sang Saka Biru
Kami akan menang

Hook 4X
Mana boleh berserah?
Mana boleh mengalah?

**sumber : https://www.youtube.com

Wednesday, October 17, 2018

Dalam Satu Bulan

Mieza S | 10/17/2018 03:29:00 PM | 2Comments |
Dalam Satu Bulan

dalam satu bulan, ada satu atau beberapa hari yang membuatkan aku macam orang tak ada arah. macam dua hari lepas. gila. tiba - tiba je aku macam mintak ruang untuk menangis. balik dari kerja, aku baring. on handphone. sambil menangis. motif sangat. 


Menangis Tanpa Sebab

masa tu memang aku paksa diri aku cari sesiapa je untuk borak. aku update dekat status, then ada lah dua tiga orang yang komen and orang tu offer diri untuk call aku. borak biasa. tanya da makan, sihat, buat apa. ada lah lagi. tapi perbualan kosong. 

bila dah nak maghrib tu, aku yang cakap lepas isyak nanti text la. orang yang call tu cakap, 'okay. assalamualaikum. bbye'. aku nangis lagi bila dengar 'bbye' . aduh lawak. 

lepastu habis call aku sambung nangis. 

Dalam Satu Bulan

sampai pukul 8 malam baru aku bangun dan mandi. lepas tu aku makan. aku tak tengok tv terus masuk bilik baring, sambung menangis. macam - macam dalam otak aku. macam - macam dalam fikiran aku. bestnya kalau waktu - waktu macam ni, ada seseorang yang boleh aku call semata - mata dengar aku nangis.


Ingin

maksudnya orang yang bila aku call masa nangis, dia akan tenangkan aku. dia tak perlu cakap, maybe ~ sekadar dengar aku menangis. sampai aku rasa puas. lepastu borak macam biasa. dengar aku membebel. 

tapi tu impian bodoh. kau tahu? aku ada kawan yang boleh macam ni. tapi dia perempuan. hahah. ada bff aku yang perangai macam ni. dia call aku semata - mata nak dengar dia nangis. habis dia nangis, baru kita borak panjang. tapi aku tak reti lah nak buat macam tu dengan bff. aku rasa kelakar. aku nak 'lelaki'. hahahhahahahah bodoh. 

sebenarnya, aku nak ada boyfriend. macam aku ada bff. tapi pangkat dia as boyfriend. masalahnya aku ni apa je. umur aku 23. kawan lelaki aku boleh kita pakai jari. hmm

Dalam Satu Bulan

Monday, October 15, 2018

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

Mieza S | 10/15/2018 05:00:00 PM | 2Comments |
Satu Malam di Melaka bersama Officemate

perancangan untuk ke melaka ni idea kakak noi dengan kakak syida. aku jadi orang terakhir yang tau. huhu. macam yang semua tahu, sabtu dan ahad aku sentiasa penuh dengan aktiviti yang berfaedah dan tak berfaedah. nak dijadi cerita, aku join je dorang. alang - alang dah ajak. 


Hari Pertama di Melaka


gerak seawal 7 pagi. dalam group whatsapp memang kakak noi bagitahu pukul 7 sampai depan rumah. tapi dia sampai depan rumah aku awal lima minit. jadi, kalau berjanji dengan kakak noi memang kena ikutlah. sebab dia sangat menepati janji. 

jalan helok sangat sebab tak jammed. sampai melaka dalam pukul 9 lebih. kitorang sarapan dekat roti canai kayu arang melaka. viral eh? entah. masa nak masuk laluan kedai ni, macam krik krik je. sekali dah masuk, takde tempat duduk kau. bertabah je buat muka sardin tepi meja orang. maaf makcik pakcik. 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

istimewanya kedai ni sebab roti canai dia masak guna arang bukan tong gas. rasa dia biasa - biasa je. takde apa yang menarik. biasalah orang malaysia, suka makan kat tempat viral. sanggup beratur panjang - panjang sebab nak wishlist tercapai (done roti canai kayu arang melaka). ha gitu. tapi kalau kau order nasi lemak, memang tak sampai 5 minit makanan sampai. masalahnya bukan nasi lemak dia yang viral kan? hahaha. 

lepas je sarapan, kitorang gerak ke dataran pahlawan. jalan kaki sikit ke menara taming sari. memang niatnya pergi melaka nak ber - 'jalan' dan edisi makan je. 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

memang tak de langsung shopping barang. yela belacan dan apa segala bagai yang jual kat melaka ni, kat shah alam dan kl pun ada jual juga. harga pun lebih kurang je. so memang takde special apa pun. taming sari pun kitorang tak naik. hahhaa. nampak gaya trip pertama bersama officemate memang edisi turunkan berat badan. 

kakak syida, dah timbang berat ke belum? 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
along, miza, kakak noi, kakak syida
antara aktiviti sepanjang di melaka ialah ke muzium, makan, jalan, makan, jalan, makan, balik, tidur, makan, jalan, balik. senang je kan? 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
pemandangan biasa yang kau selalu nampak kalau datang melaka


Muzium Samudera Melaka


Satu Malam di Melaka bersama Officemate

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

ni sebahagian gambar yang di ambil sepanjang ber 'kelana' di muzium samudera. dengan 5 ringgit kau boleh masuk 3 tempat berbeza. aku nak bagi penerangan pun tak reti. hahahha. dalam gambar ni cuma ada 2 je tempat. lagi satu aku tak letak. sebab gambar tak lawa. sorry guys. nanti google jela eh? 

sepanjang ber 'kelana' ni, tak sah kalau tak ambil gambar. so ni sebahagian gambar yang aku kongsi. 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
acah - acah kendit je ni.
dua gambar di atas diambil dari atas kapal muzium yang tinggi dan besar. boleh nampak pemandangan air dekat belakang tu kan? panas terik ni. demi sekeping gambar sanggup je semua berkorban. ahahha. 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
cantik kan? pemandangan melaka.


Jonker Walk, Melaka

lepastu jalan lagi sampai lah dah nak pukul 7, lepak jonker walk melaka pula. ada orang tu siap beli 'baju hujan' dengan kasut baru. sebab kaki dia dah tak rasa kaki. alahai kesiannya. hhhahahha. orang selfie pun dia lari nyorok kat kereta. hahhaha. menyesal tak trip kali ni awak?

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
jonker walk
ni lah pemandangan jonker walk. tak banyak gambar yang diambil sebab hujan turun manja - manja. kesiann. tak berani nak beli apa - apa, cuma singgah kedai baju dengan beli coconut shake. lepas dah tawaf satu jonker walk, aku dengan kakak noi pergi dekat roundtheboard yang aku tatau namanya apa.  

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
tengah tengok jodoh ada ke tak? 
kitorang naik tangga tinggi lepastu lepak dekat situ berdua semata - mata nak shoot light trail yang tak berapa nak lawa. maklumlah newbie kan? 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
light trail melaka
yang nak komen pasal light trail di alu - alukan. mana tahu boleh improve lebih baik dan lebih bagus. kan kan? 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
kakak noi busy whatsapp hasben

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

beberapa minit lepas tu, along dengan kakak syida pun sampai atas. lepak atas ni tak buat apa pun. sekadar buang - buang masa je. malam kitorang makan dekat asam pedas jr. 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
asam pedas dia biasa - biasa je awak.

Hari Kedua di Melaka


Satu Malam di Melaka bersama Officemate
pantai dekat dengan homestay

sebelum tinggalkan rumah sementara, aku bergambar dekat sini. kalau lepak petang - petang best kot. sebab angin pantai sejuk. sambil - sambil makan laksa ke, cendol ke, jagung panas - panas. merecik. tapi berangan jela. semua tu takde pun. kalau nak kena jalan kaki sikit luar dari pagar apartment ada pasar mini. dah beli tu, lepak la sini. best. 

hari kedua cuma singgah pantai dengan makan - makan je. ni gambar dekat pantai. 

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
disebalik tabir

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
gambar ni paling cantik, sebab kendit.

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

aktiviti kat pantai, main belon sampai habis. hahaha. terima kasih kakak syida untuk 'backdrop'. gambar yang sama, lokasi sama, reaksi muka dan gaya je berbeza. untuk dua hari satu malam di melaka, berjaya kumpul 359 keping gambar dalam kamera. dalam handphone masing - masing tak tahu lah berapa banyak. tak kira. 

ni baru trip melaka. kalau ni trip overseas, mungkin 1 hari dah 500 keping? mungkin ~

Satu Malam di Melaka bersama Officemate
belakang tu hasben kakak noi. tapi gambar dia separuh je. hahaha. takut kena marah upload gambar dalam blog.

Satu Malam di Melaka bersama Officemate

dua hari satu malam di melaka dah tamat. terima kasih yang membaca. terima kasih kakak noi, kakak syida, along untuk trip ni. nak pergi, ajak lagi. hehhee. bbye :*


Tuesday, October 9, 2018

Arts and Lights @ Southville City 2018

Mieza S | 10/09/2018 05:42:00 PM | 0Comments |
Arts and Lights @ Southville City 2018

sabtu yang lepas bersama kawan setia, aku telah ke arts and lights @ southville city. sebelum ulas panjang, aku nak bagi rating sebanyak 1.5/5. wow. amazing tak geng? hahahha. aku bukan nak burukkan, tapi kenyataan. 

semua yang kau baca atau # di instagram atau facebook propa belaka. kalau kau nak tau perasaan aku tu bagaimana, kau harus sendiri datang dan rasakan pengalaman sia - sia kau ke sana.


Bergembira di Arts and Lights @ Southville City

Arts and Lights @ Southville City 2018

tempat ni sesuai untuk semua peringkat umur dan semua golongan. aku difahamkan untuk masuk ke sana percuma. cuma kau kena daftar/ membuat tempahan tiket di laman web yang telah aku nyatakan pada baris akhir bahagian info. setiap hari telah dilimitkan sebanyak ? orang. aku kurang pasti yang itu.

kalau kau suka bergambar, ini memang tempat 'terbaik' untuk memotret sebilangan gambar. kenapa? background lawa. ada beberapa kubikel yang disediakan. dan setiapnya mempunyai tema tertentu. aku ada masuk 2/ 3 kubikel untuk merasai pengalaman. 

Arts and Lights @ Southville City 2018

jangan risau, dalam entri ini tak ada satu pun gambar yang aku sertakan. korang boleh ke instagram mereka untuk mengetahui lebih lanjut. 

Arts and Lights @ Southville City 2018

kenapa tak nak letak dalam entri? sebab aku rasa macam, malas. aku ada post satu dalam instagram aku. kau tengok la. aku, adik aku dan tasya lebih banyak luang masa di luar. diluar lebih lawa.

Arts and Lights @ Southville City 2018

antara gambar yang diabadikan sepanjang di sana.

Arts and Lights @ Southville City 2018
aku harap kita akan kekal kawan sampai bila bila tasyasomad
Arts and Lights @ Southville City 2018
acah - acah model sikit. mana tau ada orang nak ambil jadi model. amin ~

Arts and Lights @ Southville City 2018
ini adik aku.

Arts and Lights @ Southville City 2018
tasya pun model juga. model tak berbayar.

Arts and Lights @ Southville City 2018


Food Trucks

Arts and Lights @ Southville City 2018

Arts and Lights @ Southville City 2018

Arts and Lights @ Southville City 2018

ini antara food trucks yang terlibat dalam acara arts and lights. aku tak makan kat sini. aku tak ambil tahu tentang harganya. mungkin tak mahal sangat. aku kurang pasti. disana, kalau kau penat menunggu atau mahu bersantai - santai, kau boleh ambil ruang di tengah - tengah untuk berbaring atau beristirehat selayaknya.

Arts and Lights @ Southville City 2018


Bad Review Arts and Lights @ Southville City


Arts and Lights @ Southville City 2018

Arts and Lights @ Southville City 2018

Arts and Lights @ Southville City 2018


see? apa yang kau tengok dekat video atau gambar semua propa. sumpah! aku ingat aku cuma perlu beratur sekali dan setiap laluan memiliki kubikel dengan tema masing - masing. tapi kok ternyata tanggapan aku salah. 

disana, untuk memasuki setiap kubikel kau harus beratur dan mengulangi lagi pada kubikel yang lain jika kau mahu menikmatinya. kau bayangkan. setiap kubikel punya barisan yang panjang. aku bagi kau contoh. kubikel 1 = kau perlu tunggu 5 minit atau lebih. lepastu baru kau dapat tangkap gambar dalam masa 2, 3 minit kot. lepastu kau beratur lagi untuk 5 ke 10 minit seterusnya. 

bayangkan untuk 6 kubikel x 5m = 30m. itu pun kalau 30minit lah. tak ada yang buat perkongsian mengenai barisan yang panjang. 

aku ke sana dengan menaiki KTM. berhenti di ktm bangi/ ktm ukm. disebabkan itu pertama kali aku kesana, aku menggunakan perkhidmatan mycar. aku masukkan destinasi 'Southville City @ KL South Bangi'. cuba teka dia sampai mana? 

sampai tol weyh. tiga kali tau lalu jalan sama. 30 minit dalam mycar. aku sampai cakap dengan abang tu, 'takpelah bang. berhenti jela mana- mana.' 

aku dm @artsandlights haram tak jawab. deme read je. atleast, reply la walaupun dah 10 jam berlalu. ye dak? 

aku tahu, dorang buat arts and lights ni sebab nak tarik pengunjung sekaligus nak mempromosikan rumah - rumah di sana. tapi, ha entahlah. menyesal datang. nasib baik gambar persis model. hmmmm. siapa yang perlukan perkhidmatan model, boleh ambil aku . hahahhaha.

kesimpulannya, kalau kau rasa kau sanggup beratur lama untuk sekeping gambar. silakan pergi dengan senang hati :)

Arts and Lights @ Southville City 2018


Arts and Lights @ Southville City
Southville City @ KL South Bangi,
Taman Teknology Mint, Bangi, Selangor.


instagram: @artsandlights
website: www.artsandlights.com.my

Friday, October 5, 2018

Lirik Lagu Jutaan Purnama Alyah

Mieza S | 10/05/2018 11:02:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Jutaan Purnama Alyah
Sumber : google

Sayangku
Bangun oh sayang ku
Sedarkan dari lena mimpimu
Aku masih perlukan dirimu

Sayangku
Bukalah matamu
Lihat diriku masih menunggu
Kesatkan air mataku

Maafkanku kerna ku takut kehilangan dirimu
Taruhkan jutaan purnama
Kan setia diriku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya
Akhirnya

Sayangku
Bangkit oh sayangku
Mari menari seperti dulu
Hilang arah ku tanpamu
Maafkan kerna ku takut kehilangan dirimu

Taruhkan jutaan purnama
Kan setia diriku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya
Taklukkan hatiku padanya
Janji setia aku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya


Teruskan jalanku mencintainya
Sampai nanti jasadku terbeku
Dan ternyata abadi cinta kita selamanya

Kau jutaan purnama
Kan setia diriku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya
Taklukkan hatiku padanya
Janji setia aku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya

Janji setiaku padanya, bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya
Akhirnya

Lirik Lagu Ragaman Faizal Tahir

Mieza S | 10/05/2018 10:57:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Ragaman Faizal Tahir
sumber : google
Hari Isnin kau berkata nak makan lasagna
Dah sampai kedai nak tomyam pula
Oh My God

Petang Rabu nak cendol pula
Biar betik
Nasib kau baik mood aku baik

Bulan puasa baru nak pula
Dah minta langsir macam nak raya
Ragamanmu hanya aku yang tahu
Ohh (Oh sayang!)

Hanya kita berdua kekal sampai tua
Bagai bulan di pagar bintang
Tetapkan bersama ohh ohh
Hanya kita berdua kekal bahagia
Walau gila dibuatnya
Aku sayang padanya

Dah berkali-kali kau buat lagi --Tolong!! Tolong!!
(Hanya kita berdua)

Dah berkali-kali kau buat lagi --Tolong!! Tolong!!
(Hanya kita berdua)

Makan malam sudah dihidang
Kau masih melaram
Time tengok bola, kau ajak keluar
Ya Allah
Masuk kereta, baru gear dua
Kau nak balik
Nasiblah baik muka kau cantik

Bulan puasa baru nak pula
Dah minta langsir macam nak raya
Ragamanmu hanya aku yang tahu
Ohh

Hanya kita berdua kekal sampai tua
Bagai bulan di pagar bintang
Tetapkan bersama ohh ohh
Hanya kita berdua kekal bahagia
Walau gila dibuatnya
Aku sayang padanya

Dah berkali-kali kau buat lagi --Tolong!! Tolong!!
(Hanya kita berdua)

Dah berkali-kali kau buat lagi --Tolong!! Tolong!!
(Hanya kita berdua)

Hanya kita berdua kekal bahagia sampai hari tua
Bagai bulan di pagar bintang
Tetapkan bersama ohh ohh ohh

Hanya kita berdua kekal bahagia
Walau gila dibuatnya
Aku sayang padanya

Walau gila dibuatnya
Aku sayang padanya

Walau gila dibuatnya
Aku sayang padanya

Wednesday, October 3, 2018

Street Photography Kuala Lumpur (gambar)

Mieza S | 10/03/2018 12:50:00 PM | 1Comments |

Street Photoshoot Kuala Lumpur

Street Photoshoot Kuala Lumpur


Street Photoshoot Kuala Lumpur

Street Photoshoot Kuala Lumpur

Street Photoshoot Kuala Lumpur

Street Photoshoot Kuala Lumpur

hari minggu yang diisi dengan perkara berfaedah. huhu. jadi inilah hasil gambar di kuala lumpur minggu kelmarin. 

talent : mieza dan tasya
location : kuala lumpur
camera : canon 500D
lens : 15 - 35 mm (lens kit/ standard)
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.