Thursday, December 13, 2018

Lirik Lagu Malam Yaph

Mieza S | 12/13/2018 03:59:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Malam Yaph

Malam-malam bikin macam-macam
Jangan seru alam lain
Sergam hilang ragam tanam aku dalam-dalam

Sorok bintang tiga bucu
Berapa ribu baris kamu
Berapa tinggi punya ilmu
Sensei buka barang baru

Ini zon dalam jajahan lu
Bukan ini zone dalam bawa hantu
Susun gerak tidak satu
Tujuh atau tiga laluan tu
Tiada garis tiada laris

Namaku satu
Namaku syabu
Tagihan yang bawa psycedelic
Macam morfina
Bukan most wanted
Sekarang most haunted (Ah)

cari cari gali gali sini sini (ay)
Dalam dalam diam diam
Makan ragam (ay)

Sicko mode
Rasukan petala aku load
Tiada code ini semua atas road (Whoop)

Hook 2x
Malam-malam bikin macam-macam
Jangan seru alam lain
Sergam hilang ragam tanam aku dalam-dalam

Wednesday, December 12, 2018

AMO (Army Malaysia Official)

Mieza S | 12/12/2018 03:50:00 PM | 1Comments |

Join AMO (Army Malaysia Official)

entri ni ditulis suka suka untuk menyatakan rasa jiwa dan raga. paling penting, sebab blog ni macam diari kan? jadi ikutlah aku nak tulis apa pun. semua orang tahu yang pubg sedang menjadi kegilaan gamers dan masih menduduki carta paling atas untuk top 5 mobile game. boleh baca di pautan ini top 5 android games.

PUBG

AMO (Army Malaysia Official)

sebelum ni aku menjebakkan diri dengan game free fire. sebelum free fire aku pernah main clash of clan. aku berhenti main coc sebab aku punya clan selalu kena pecah. maksudnya setiap kali aku offline, clan lain akan datang clan aku. lepastu merompak. aku baru je nak bertatih, dah kena roboh.

stress sebab pantang offline, aku jatuh miskin. yela, aku bukan jenis push. aku buat sikit - sikit. penat lah nak 24jam online. aku decide untuk main game yang boleh naikkan point/ rank pada setiap kali aku online. kalau aku offline, tak mengganggu apa - apa kecuali bila game tu update ke. tu aku boleh terima. 

lepastu aku beralih ke free fire bila adik aku sibuk main game. awal - awal je dia beriya lepastu dia tak nak main dengan aku. dah lah selalu sangat kena tinggal. noob duhh. hahahhaha. 

sekarang satu - satunya game yang ada dalam hp aku ialah game pubg. pubg sama je macam free fire. cuma kalau tanya pendapat ramai orang, diorang akan bagi dua pilihan. kalau nak main game battle royale saiz kecil boleh main free fire. kalau jenis nak puas dari segi grafik serta logik boleh main pubg. 

aku sejenis bukan heavy sangat nak main game. ada satu game dah cukup. so, aku download pubg. pubg ni sistem game dia logik sikit kalau nak banding dengan free fire. setiap peluru, senjata, kereta, med kit, bom dan segala macam hal yang ada dalam pubg semuanya ada keterangan penuh. kalau kau betul betul study pasal pubg kau akan tahu setiapnya dengan lebih terperinci. gila kan? kau google je.


Join AMO 

Join AMO (Army Malaysia Official)

waktu aku tulis entri ni, aku masih setahun jagung dalam clan ツAMO乛Familyメ. dulu aku pakai request je clan yang ada dalam pubg. hahahhaa. lepastu admin pun macam approve dan tak kisah pun aku yang masuk. dua tiga kali juga aku keluar masuk clan orang sesuka hati. sampailah satu hari tu, dalam facebook. 

admin clan ツAMO乛Familyメ update status dalam group pubg di facebook untuk tambah ahli aktif. dorang punya kriteria tu memang sesungguhnya aku tak lepas. kan dah cakap, aku noob. atas budi baik admin, dia setting semula kriteria tu dan aku diterima masuk clan. macam baru nak masuk sekolah asrama je rasa dia. hahahha.  

Join AMO (Army Malaysia Official)
21/11/2018

untuk daus, terima kasih atas penerimaan ahli dan ruang untuk aku. untuk clan pun, terima kasih juga. sebab jadi kawan - kawan.

Team Members ツAMO乛Familyメ 

Daus(Leader) - AMOメCapt'DC'
Ben - AMOメBENCHOW
Dany(member) - AMOメmoMoraa么
Shafieq - AMOメKlepto
FIRDAUS- AMOメFIRDAUS
Amal - AMOメbabyshark
eyra - AMOメeyra69
acit - AMOメbootsboy
kecik - AMOメ7kecik
faiz- Amoメcaptsuba
Henry.jr- AMOメcoCos9
Azri- AMOメKåitoKiD
Amirul- AMOメAcA多wadu
Leonard- AMOメLeo
Raiz - AMOメRaizo
Sharol- AMOメshroul
Maik - AMOメ MAIK
KaptenHarith - AMOメ KptHarith
Shah - AMOメxABCx
Saiful - AWMacikraverG
Fendi - AMOメDaRKeN
Hairul - AMOメNANS
nas - AMOメVENOM
Wife(CaptDC) AMOメNeiraLoly
Aman- AMOメR
Pompeii - AMOメPunaiiX
Hafiz - AMOメStepKill
firdaus - AMOメ'pidotx
Farid - AMOメxYedx
faiz - AMOメABUJAHAL
mustaqim- AMOメmustaqim
sufi- AMOメsupi
din - AMOメLabis
paan - AMOメfxxnk
Acap - AMOメKpochi
noh- AMOメLoNgChAi
yuz - AMOメNoCalories
BRIAN- AMOメTOPCAMPER
Jes - AMOメKaTakuri
ashraf - AMOメkustoo
kazry- AMOメKAZRY
khairi- AMOメJustICE
acai - AMOメacai

so kalau korang tengah main pubg lepastu terjumpa geng - geng ni, sesungguhnya ni semua team members dari AMO乛Familyメ. 

actually, aku tulis entri ni sebab aku nak bagitahu aku join clan mana. dan lagi satu sebab aku macam terkesima + syahdu dengan geng - geng ni. ni kan game semata. tapi bila diorang cakap 'nak bawa nama clan', aku rasa macam wow. susah lah nak explain. 

kalau kau kenal aku, aku ni sejenis yang ambil kisah dengan perkataan perkataan atau tulisan tulisan yang ada ke aura - an semangat berpasukan. aku boleh terkesan. sebab tu lah ucapan ringkas kalau bermakna, aku akan ingat sampai bila - bila.

diorang power. boleh je selfish masuk tournament sebagai orang perseorangan. tapi diorang bawa nama clan. faham tak apa yang aku rasa? ah entah lah~

semenjak join clan secara official dan serious, aku macam letak satu tanggungjawab untuk clan. hahahhaha. adui tak tahu lah nak cakap. macam kelakar pulak beriya sebab game. tapi aku cakap ni, aku serious. okay lah. dah habis dah cerita pasal clan. nanti aku sambung lagi. apa pun, aku akan stay dalam clan sampai clan ni dikuburkan.

Monday, December 10, 2018

Naik Lif Asing

Mieza S | 12/10/2018 02:33:00 PM | 2Comments |
Naik Lif Asing

saat aku menaip entri ni, aku baru je keluar dari lif. cuma nak cakap, sedikit terasa dengan lelaki milenia yang agak gampang. haha. aku taktahu aku perlu terus positif atau bagaimana. tapi itulah. terang - terangan. ini bukan pertama kali, tapi berkali - kali diorang nak tunjuk betapa bezanya aku di mata dorang. 

aku hantar barang dekat bos. kemudian, aku menuju lif. ada dua lelaki yang sedang sekian menunggu lif. awal beberapa saat dari aku. should be bila lif sampai, dorang akan masuk lif sekali dengan aku. sebab dah kebetulan masa aku sampai lif pun sampai. 

tapi tak. dorang tunggu giliran sekali lagi, untuk naik lif asing. kalau nak belajar positif, aku harus fikir yang diorang lelaki dan bilangannya dua. sedangkan aku perempuan dan cuma satu. mungkin nak bagi privacy. 

aku tak boleh brain dan positif untuk fikir yang diorang nak kasi aku privacy. dorang cuba jauh dengan orang macam aku. geli kot. takut tiba tiba aku sawan dalam lif ke, takut tiba2 air liur aku meleleh tak tentu hala, diorang takut sebab aku buruk. 

memang sejak sekolah macam tu lah lelaki layan aku. tak pernah wujud dan tak akan wujud dalam kelibat mata diorang. nak jadi bayang apatah lagi. ah entahlah. selalu aku rasa kenapa macam ni jalan hidup aku. dan dimasa lain aku suka jadi macam ni, sebab tak de orang kacau aku.

masalahnya definisi 'kacau' aku tu, sampai aku tak ada kawan. takde sape sudi dengan orang macam aku.

aku harap sangat pada suatu hari nanti, segala kehilangan dan sakit dengan jalan hidup aku ni tuhan balas dengan bahagia yang takkan pernah habis. 

sekali lagi, terima kasih pada semua yang pernah datang dan tak pernah hilang. betapa aku sangat menghargai segala yang pernah ada dan saat kalian menetap tak pernah pergi.


// aku tak tahu macammana nak manusia ni buka mata dan tolong lah hargai dan rai perbezaan. susah sangat ke?

Sunday, December 9, 2018

Lirik Lagu Sahabatku Tuah

Mieza S | 12/09/2018 10:01:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Sahabatku Tuah

Siang yang terang tak terang lagi tanpamu
Malam yang indah tak indah lagi tanpamu
Kini kau pergi buat selamanya
Tenanglah dirimu disana

Takkan ku lupakan kenangan bersamamu
Kerana engkaulah sahabatku
Ku susun indah segala kisah tentangmu
Agarku dapat meluahkan rindu kepadamu

Dirimu yang selalu ada disampingku
Kau yang selalu ada bila perlu
Untuk mencari pengganti seperti kamu
Bukan mudah untukku

Ya allah kau tempatkanlah sahabatku
Ampunilah segala dosa dosanya
Selama dia di dunia

Takkan ku lupakan kenangan bersamamu
Kerana engkaulah sahabatku
Ku susun indah segala kisah tentangmu
Agarku dapat meluahkan rindu kepadamu

Dirimu yang selalu ada disampingku
Kau yang selalu ada bila perlu
Untuk mencari pengganti seperti kamu
Bukan mudah untukku

Ya allah kau tempatkanlah sahabatku
Dikalangan orang orang yang beriman
Ampunilah segala dosa dosanya
Selama dia di dunia

Friday, December 7, 2018

Lirik Lagu Dia Anji

Mieza S | 12/07/2018 04:31:00 PM | 0Comments |

Di suatu hari tanpa sengaja kita bertemu
Aku yang pernah terluka kembali mengenal cinta
Hati ini kembali temukan senyum yang hilang
Semua itu karena dia

Oh Tuhan ku cinta dia
Ku sayang dia, rindu dia, inginkan dia
Utuhkanlah rasa cinta di hatiku
Hanya padanya, untuk dia

Jauh waktu berjalan kita lalui bersama
Betapa di setiap hari ku jatuh cinta padanya
Dicintai oleh dia ku merasa sempurna
Semua itu karena dia

Lirik Lagu Pulang Insomniacks

Mieza S | 12/07/2018 04:27:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Pulang Insomniacks

Kenangan yang telah berlalu
Takkan ku lupa
Hanya engkau yang aku mahu
Sudah tentu

Kisah cintaku bersamamu
Tidak sempurna
Walau apa pun kita
Tetap akan bersama

Hariku...
Lebih indah
Pabila...
Kau ada

Ku menunggu kau pulang Pulang sekarang

Ku rindu wajahmu
Senyuman manismu sayang

Hanya kau pemilik hatiku
Tiada yang dapat mengatasi
Cinta kita apa adanya

Hariku...
Lebih indah
Pabila...
Kau ada

Ku menunggu kau pulang
Pulang sekarang
Ku rindu wajahmu
Senyuman manismu sayang

Pabila...
Bila kau tiada
Ku renung gambarmu
Menunggu sampai kau tiba

Where...
Where did you go?
I’ve got so much to say
So you can’t go

Kemana...
Kemanakah engkau pergi?
Banyak yang ingin ku luahkan
Sememangnya, engkau takkan bisa pergi

Tak bisa ku percaya
Yang kau sudah tiada
Ku takkan menerima
Kenyataan
Kisah kita

Tolong...
Tolonglah pulang
Ku rindu wajahmu
Senyummu yang sudah hilang

Pulang...
Pulang sekarang
Ku rindu wajahmu
Senyumanmu sayang

Pabila...
Bila kau tiada
Ku renung gambarmu
Menunggu sampai kau tiba

Lirik Lagu Roadblock Hatiku Baby Shima & Floor 88

Mieza S | 12/07/2018 04:15:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Roadblock Hatiku Baby Shima & Floor 88


(kau telah roadblock hatiku sayang)
(kau telah roadblock hatiku sayang)
(hey)

cerita ini bermula
ketika aku keluar
berjalan di kota raya
melihat sini sana
dengan e kali lima

hingga ku sedar dompetku di lain celana
nasibku menjadi parah
pabila ada polis di depan mata

hatiku rasa bergetar
bagaikan petir menyambar
saat engkau menghampiri
kaku kaki terkunci
bagai di sumpah jampi

hingga perlahan-lahan ku mendekatinya
dia memandangku
terasa panahan percikan api cinta

kau telah roadblock hatiku sayang
dengan pandangan cinta yang pertama
pabila kau melihatku, jatuh gugur imanku
terdiam ku terpaku

kau telah roadblock hatiku sayang
dengan pandangan cinta yang pertama
pabila kau melihatku, jatuh gugur imanku
terdiam ku terpaku

ku kaya-ya-yak kan saman cinta
(yak-yak-yak-yay)
ku kaya-ya-yak kan saman cinta
ku tak kisah kau nak samanku berjuta

kau telah roadblock hatiku sayang
dengan pandangan cinta yang pertama
pabila kau melihatku, jatuh gugur imanku
terdiam ku terpaku

kau telah roadblock hatiku sayang
dengan pandangan cinta yang pertama
pabila kau melihatku, jatuh gugur imanku
terdiam ku terpaku

ku kaya-ya-yak kan saman cinta
(yak-yak-yak-yay)
ku tak kisah kau nak samanku berjuta
(yak-yak-yak-yay)

Lirik Lagu Jangan Pelik Kmy Kmo X B-Heart X Joe Sharel (Prod. MubzBeats)

Mieza S | 12/07/2018 04:01:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Jangan Pelik Kmy Kmo X B-Heart X Joe Sharel (Prod. MubzBeats)

Kmy Kmo
Ey Takyah pelik
Yang gerak sorang-sorang bukan sombong ke langit
Yang gerak sorang-sorang bikin sejarah baik
Yang gerak sorang-sorang peduli orang
Yang gerak sorang-sorang sebab tak nak kacau korang
Eh wow, ni masa sekarang
Apa dah jadi, operasi serkap jarang sangkut barang dah boleh jadi badi
G, jadi nak buat macam mana ni
Otak sakit dalam berahi
Hidup puas jadi baik ni
Tak nak buas kaki kelahi
Ey eh wow, paling rakus
Peduli je yang perasan bagus
Barang baik waktu akal tandus
Pukulan hangus, Asia bagus
Seratus peratus percent, wow
Sekali bagi je boleh go
Siapa nampak nampak dow
Jarang nampak lepas low
Low, jalan kita kita elak jalan dia
Bila low, hidup kita barang baik jadi killer
Jadi grow, makin besar hasil dari petak mula
Lepas bangun dari mimpi baru tahu siapa gila
Tahu siapa dia wey
Tanya siapa dia wey
Worst, oh, ini barang baik siapa punya seh
Elok sorok “barang ni”
Barang bukan sembarang la brother
Jangan pelik pulak
Tok sah nak sibuk mengata

B-Heart
Jangan pelik
Si celik mula pandang langit
Mula ralit
Dengari bunyian yang bingit
Jadi dia mula berubah angin
Ikut kiri di mana dia berubah dingin, eyy
Tak pernah dia bimbang
Hadapi dengan tenang
Apabila tidak dijangka dia datang
Ubahkan gelombang
Bukti dicatat sejarah
Sekat dalam minda orang
Bila cuba dibuat balik
Keluaran kedengaran sumbang
Hanya aku lawan aku
Kau tipu jika kau mampu
Derita yang ku lalui
Langsung kau tak akan tahu
Barang ku seperti dadah
Ditagih walau tak mahu
Masih ada sedikit baku
Yang nafsu bercumbu dengan buku
Tuhan tahu
Apa yang aku buat
Jatuh aku bangun
Walau ia tak cepat
They can kill me
But that means, I live forever
Tuhan tahu
Yang ini, bukan cereka
Keep it low low low
Just so you know know know
There’s a different
Between a diss and a song that gonn’ blow blow blow
Switch up the flow woah woah
Ku ingat dari mana aku datang
Sebelum tumbang, ku bawa teman untuk kill
So deal wit’ it Joe, tell’em how you feel

Joe Sharel
Jangan pelik
Tengok tengok apa tu, mari sini
You know tonight we’re going ape right here
Aku dengan Kim and B, and we say
Tak suka takpe, no hal la wey
Dari benci ke suka, no hal la wey
Clique lu paling sick, oh wa lao wei
We shot you down bang bang no hal la wey
Sick beat dari freed, no hal la wey
Everything about Kuantan? that’s wa lao wei
Jadi apa kau tunggu, oh yeah lagu
Sekarang dah jadi apa, semua nak naik hantu
It looks like semua rapper nak menyanyi
It looks like semua rapper nak menari
It looks like semua rapper nak money
Bling bling feeling cocky bitches mari
You know I’m rolling with the baddest
Budak yang kau cakap tak de masa depan sebab ponteng classes
Now I’ve got boarding pass and sorry for the masses
Going ape tiap tempat bananas
Budak nerd mana-mana pakai glasses
Kau kebal gila pun kena smashes
Oh no cukup la wey dah habis classes
No hal la wey
Dari benci ke suka, no hal la wey
Clique lu paling sick, oh wa lao wei
We shot you down bang bang no hal la wey
No hal la wey
That’s wa lao wey
Jadi apa kau tunggu, oh yeah lagu
Sekarang dah jadi apa, semua nak naik hantu

B-Heart
Keep it low low low
Just so you know know know
There’s a different
Between a diss and a song that gonn’ blow blow blow
Switch up the flow woah woah
Ku ingat dari mana aku datang
Sebelum tumbang, ku bawa teman untuk kill
So deal wit’ it Kmy, tell’em how you feel

Kmy Kmo
Tahu siapa dia wey
Tanya siapa dia wey
Worst, oh, ini barang baik siapa punya seh
Elok sorok “barang ni”
Barang bukan sembarang la brother
Jangan pelik pulak
Tok sah nak sibuk mengata

Joe Sharel
No hal la wey
Dari benci ke suka, no hal la wey
Clique lu paling sick, oh wa lao wei
We shot you down bang bang no hal la wey
No hal la wey
That’s wa lao wey
Jadi apa kau tunggu, oh yeah lagu
Sekarang dah jadi apa, semua nak naik hantu


Trauma Motor

Mieza S | 12/07/2018 03:48:00 PM | 0Comments |
Trauma Motor

hari rabu aku ambil cuti untuk pergi hkl macam biasa. temujanji yang tidak akan pernah habis sampai bila - bila. ah bosan~ ceritanya begini. sepanjang di atas jalan, aku duduk di tengah antara kereta di antara lorong dua dan tiga (tengah dan kanan). sepanjang menuju ke hkl, ya tuhan. aku punya jantung macam naik roller coster, sumpah weyh! 

kejadian beberapa bulan lepas yang menyebabkan aku kemalangan kecil di tengah jalan sewaktu sesak jalan tu betul betul buat aku trauma. tambah trauma, bukan aku yang bawak motor. tapi orang yang berlagak tahu masa depan, JAHANAM! 

kalau kau baca ni, kau kena belajar menerima pendapat orang dan belajar untuk faham keadaan sekeliling. bukan berlagak tahu dan pentingkan diri sendiri.

sampaikan dengan bapak aku pun, aku takut nak naik sekali. kalau aku naik juga sebab terdesak, aku lah orang paling dungu menunggu kemalangan tu tiba. faham tak?

sebab aku betul betul takut. aku rasa habis darah aku hilang kering sebab takut sangat. hmmm. macammana ya nak hilangkan? 

Program Townhall oleh SELHAP

Mieza S | 12/07/2018 11:23:00 AM | 0Comments |
Program Townhall oleh SELHAP

ini pertama kali aku post berkenaan 'kerja' begini. hahaha. aku tak tahu nak guna ayat skema ke atau ayat yang biasa aku guna. memandangkan ini blog aku, dan blog aku adalah blog peribadi dan aku telah putuskan untuk terus je guna ayat biasa. 

ayat yang selalu aku guna dalam blog. jadi takkan ada pen - janggalan. ha gitu. 

yang membaca entri ini, kalau kau (macam biadab pulak guna 'kau') datang dari industri, kerajaan, agensi, atau universiti. jemput hadir ke sesi Townhall oleh SELHAP - Selangor Halal Action Plan yang akan diadakan pada 18hb di Shah Alam Convention Centre. boleh rujuk poster ya. 

atau kau boleh klik pautan daftar Sesi Townhall

ramai yang tanya townhall oleh selhap ni apa? kalau datang nak buat apa? kalau datang dapat apa je? ni program ape benda?? 

aku tak tahu nak susun ayat, jadi aku akan petik je ayat yang telah dikarang oleh sekretariat berkenaan. skema sikit sebab bahasa surat rasmi. huhu

Objektif sesi townhal ini diadakan adalah bagi membentangkan perkembangan pembangunan pelan tindakan khas hala tuju Industri Halal Negeri Selangor serta mendapatkan kerjasama pelbagai pihak bagi inisiatif-inisiatif yang telah dibangunkan. Sebagai makluman pihak Y.Bhg Dato’/ Tuan/ Puan, pihak kerajaan negeri Selangor melalui Majlis Halal Selangor telah meluluskan cadangan bagi satu kajian menyeluruh dan penyediaan pelan tindakan khas hala tuju industri halal Negeri Selangor bagi tahun 2018-2028 ini dilaksanakan. Ini adalah merupakan salah satu langkah pihak kerajaan Negeri Selangor untuk memperkasakan industri halal sejajar dengan hasrat menjadikan Negeri Selangor sebagai “Global Halal Hub” diperingkat antarabangsa.

jadi itulah tujuan program townhall. kalau korang nak tahu, sebelum ni telah diadakan sesi brainstorming bagi mendapatkan pandangan serta cadangan daripada semua pihak. sesi townhall ni kira sesi penggulungan gitu.

jangan risau, program ni percuma. makan juga disediakan. yang kelapangan boleh hadir ya. kalau perlukan surat rasmi, boleh emel ke alamat emel di atas. okay aku rasa tu je lah kot. okay bye. 

Lirik Lagu Salah Makan Bad The Hood

Mieza S | 12/07/2018 09:34:00 AM | 0Comments |
JEMBALANG (O.P)
Rest in peace walau kawan sejak lahir.
Aku diss sebab engkau pernah hadir.
Duit engkau besar mana takkan buat aku kerdil
Macam najib ballin ringgit tapi trust ku kat mahathir
Tulang patah ramai mengiau
Di era baru ramai mengigau
Dajalkan manusia tapi benci illuminati
Fitnah gaya gua gaya itu lu minati
(MOTHERF*CKER TRAITOR!!!)
Lepas salah kencing ramai takut kena buang
Binatang lupa tuan jadi buta pasal uwang
Gigit tangan tuan tunduk menunggu peluang
Ramai jadi anjing tunggu aku baling tulang
Racun kawan bubuh sebab taknak aku senang
Selimut ada musuh jadi perisai aku pasang
Terpaksa peluk tubuh walau tahu arah songsang
Macam bersetubuh tapi aku tak teransang(hah)?
Tembak kepala aku berisi peluru perak
Masih tersasar bodo walau dekat jarak
Kuat agama baik tak semestinya warak!
Ramai cuba azan aku tapi mulut bau arak

LAUGH-E
Zaman jahat diangkat yang baik dipijak
Jadi ikut rentak baik,jadi guna cara bijak
Musuh kongsi selimut,fahamkan maksud salute
Musuh dalam selimut kuselimutkan berselit maut
Ragam hidup bertalam depan baik belakang syaitan
Ini kawan pangkat lawan depan salam belakang tikam
Makin maju dihadapan belakang mungkin bukan kawan
Jadi teruskan melawan walau kena makan kawan

WAYWHACK
Kau tak nak mengalah stick dgn ego
Jgn paksa kalau ilmu masih tak boleh go
Celaka dah mula celaru baru nak up bro
Tunggu blakang tabir siapa lagi raw
Nak tunjuk berang . Berangan nak saingkan saingan
Terangkan gerangan disampaikan
Salah tawan kawan baran coba lawan takda yuran
Suka makan tapi kenapa skrg tak terlawan

CHORUS X2
Jaga salah, jaga, jaga silap (jaga silap)
Nak berlaga naga masi lelap (masi lelap)
Salah selak tawan salah lawan (salah lawan)
salah makan, jangan salah makan (jangan salah makan)

PENSEAL HB
lek lek , bau kaching, terbang masih ter -bang dawg
minta semua bow cam minta blow
Otak bukan low I go as pro
Sebab ramai gagal gopoh!
Minta tolong cakap baik baik , right
Bukan hidung tinggi mcm taik taik, side sikit
Tarik tarik balik kata kata a'ait
Jangan salah telan nti ending kena kait.. aiiiiih

LOWBET 
Kenapa ramai kawan pilih jalan songsang, Bukan tunjuk kencang tapi bawa bincang. Hidup ini penuh jalanan bersimpang, Jangan salah simpang pasti jatuh longkang. Ada hobby mengata pakar dalam fitnah, Anggap diri sempurna lupa cermin parut wajah. Susunan tarap orang bilang mereka sempurna, Hakkkk phuii kamu semua perangai jahiliah!! LIL K
Hold up hold up ima get this straight.
I'ma kill you motherf*cker like a lie get paid.
Set that date i said set that death.
I'ma take the throne represent that bad.
A young n**ga got it f*cked cause i’m bad.
Ain’t no queen of rap in Ks.
I took the blues you got no clues.
Running the town like a chi-girl.
Dealing with me b*tch you know your ranks.
Try to shut me down I'ma f*ck yo gangs.
Two face enemy I wonder who man?
I'ma bad b*tch called wonder woman.
L K still bad as f*ck but haters be mad as f*ck.
So bullsh*t all that sh*t you take it or you leave it b*tch.
I spit it you lick it I wreck it in yo haim.
Then back off ya fuck off your mindset.
Always been fightin back ,but never ever losin bad.
Friends turn to foes, turn to hoes, knows, goes.
Got the ace, got the face, gotta erase, case give me some space.

CHORUS X2
Jaga salah, jaga, jaga silap (jaga silap)
Nak berlaga naga masi lelap (masi lelap)
Salah selak tawan salah lawan (salah lawan)
Salah makan, jangan salah makan (jangan salah makan)

Saturday, December 1, 2018

Petal Velvet Set Terbang dari Korea

Mieza S | 12/01/2018 10:54:00 AM | 2Comments |
Petal Velvet Set Terbang dari Korea

penting ke sunblock sebenarnya? penting sebab kita selalu sangat terdedah dengan matahari. masa pun lebih banyak dekat luar berbanding dalam rumah. betul tak? jadi sunblock memang sentiasa kena ada bagi melapisi kulit. tapi kan? 

percaya atau tak, aku tak pernah ada sunblock. niat na beli banyak kali, tapi tak pernah beli. cuba cuba orang punya apatah lagi, memang tak terkira. most of yang aku cuba semuanya macam melekit. eyuuu. sumpah tak selesa. berasa macam aku letak minyak dekat muka. sampailah althea mengirimkan aku petal velvet set dari korea

Petal Velvet Set

Petal Velvet Sunaway spf50+ 

Petal Velvet Set Terbang dari Korea

dalam kiriman tu, terdapat lima (5) produk yang dimuatkan di dalam satu kotak. antaranya ialah petal velvet sunaway, petal velvet powder dengan tiga (3) jenis variasi warna dan pouch transparent yang comel. 

masa parcel sampai, aku memang terus apply sunblock dekat tangan. nak tengok gaya tekstur macammana. ternyata memang tak sia - sia dapat cuba produk ni. sebab teksturnya ringan dan meresap terus ke dalam kulit. 

sekarang memang tak pernah lagi tinggal sunblock dari korea ni setiap kali nak keluar jauh (lepak-ing dengan kawan). cuma mula - mula nak guna sunblock ni, aku macam jakun sikit. selalu sunblock didatangkan dalam bentuk krim kan? tapi sunblock dari altea ni sejenis liquid. kena goncang dulu. aku dok fikir, apehal macam cair gila (masa ni lupa nak goncang). lepastu sebijik macam nak guna liquid correcter zaman sekolah tu. kan ada bunyi dalam liquid tu kan? 

sunblock ni menggunakan botol kecil bersaiz 55ml dengan harga rm43. mahal sikit. tapi bagi aku berbaloi untuk sunblock bersaiz 55ml. dekat guardian pun tiub kecil dah mahal. cara nak guna senang je. goncang sebelum picit ke telapak tangan dan sapu pada keseluruhan wajah.

Kelebihan Petal Velvet Sunaway spf50

  • sesuai dengan semua kulit 
  • teksturnya yang ringan
  • tidak berminyak
  • meresap terus ke dalam kulit
  • mudah dibawa ke mana - mana
  • senang digunakan

Kandungan Petal Velvet Sunaway spf50

  • ekstrak damask rose - melembapkan dan melembutkan kulit.
  • minyak geranium - memberikan kesan kulit berseri dan menyembuhkan jerawat.

korang yang nak beli atau cuba produk sunblock althea ni boleh ke laman web althea atau klik loose powder althea

Petal Velvet Powder

Petal Velvet Set Terbang dari Korea
code : #0 translucent
Petal Velvet Set Terbang dari Korea
code : pink lavender
Petal Velvet Set Terbang dari Korea
code : #23 warm beige


petal velvet powder ni macam loose powder. korang yang suka pakai mekap mesti sangat tahu apa kegunaan loose powder kan? jadi inilah dia. aku cuma guna dua variasi warna sahaja, iaitu kod translucent dan juga warm beige. 

Kelebihan Petal Velvet Powder

  • senang dibawa kemana - mana
  • sesuai untuk semua jenis kulit
  • ringan

Kandungan Utama dalam Petal Velvet Powder


  • ekstrak biji Althea - kaya dengan antioksidan, melindungi kulit dan sentiasa terhidrat
  • polyphenols - memelihara kulit dari sinaran uv
  • saponarin - membaiki sel kuit rosak dan menganjalkan kulit

Petal Velvet Set Terbang dari Korea
(gambar dalam rumah)

gambar di atas merupakan gambar selepas aku apply sunblock dan loose powder dari althea. best sebab ringan dan tak berminyak. 

Petal Velvet Set Terbang dari Korea
(gambar luar rumah)

korang yang nak cuba loose powder althea boleh layari laman web althea atau klik beli loose powder dengan harga rm16. murah kan? jom jom beli. 


Info Althea Korea 
Official Website : http://my.althea.kr
Facebook : https://www.facebook.com/altheamalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/

Thursday, November 29, 2018

Lirik Lagu Kau Pilih Dia Dadilia Band

Mieza S | 11/29/2018 04:18:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Kau Pilih Dia Dadilia Band

Kau Rela kan hari itu
Membuat Ku keliru
Kau Akhiri kata kata
Yang Membuat hatiku pilu

Rasa Cintaku rasa rindumu
Bukan Untuk diriku
Sebaliknya Cinta itu untuknya
Bukannya Milikku

Berkali Kali ku cuba untuk menjauh
Berkali Kali ku cuba memanggil dirimu
Tapi Tak pernah kau endah walaupun sekali
Kau Tetap memilih dirinya

Berkali Kali kau cuba menyakitiku
Berkali Kali kau tak pernah memikirkan ku
Cuba Kali ini renunglah ke mataku
Rasakan Kesedihan ku

Berkali Kali kau cuba memahamiku
Berkali Kali kau cuba dekati diriku
Bukan Sengaja untuk ku menyakitimu
Berpisah Itu bukan niatku

Berkali Kali ku cuba untuk menjauh
Berkali Kali ku cuba memanggil dirimu
Tapi Tak pernah kau endah walaupun sekali
Kau Tetap memilih dirinya

Berkali Kali kau cuba menyakitiku
Berkali Kali kau tak pernah memikirkan ku
Cuba Kali ini renunglah ke mataku
Rasakan Kesedihan ku

Rasakan Kesedihan ku

Lirik Lagu Cinta Dalam Doa SouQy Band

Mieza S | 11/29/2018 04:13:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Cinta Dalam Doa SouQy Band


Berakhirlah sudah cerita kita
Setelah sekian lama bersama
Kau hadirkan dia dalam cerita
Yang hanya menyisahkan luka
Ku coba menahan perih yang ku rasa
Walau ini menyakitkan

Jika menyakiti aku bisa membuatmu bahagia
Maka lakukanlah itu tanpamu ku yakin bisa
Ikhlas ku mencintaimu ikhlas ku kehilanganmu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu itu
Kau bersama dia aku bersama doa

Jika menyakiti aku bisa membuatmu bahagia
Maka lakukanlah itu tanpamu ku yakin bisa
Ikhlas ku mencintaimu ikhlas ku kehilanganmu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu itu

Jika menyakiti aku bisa membuatmu bahagia
Maka lakukanlah itu tanpamu ku yakin bisa
Ikhlas ku mencintaimu ikhlas ku kehilanganmu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu itu
Kau bersama dia aku bersama doa

Lirik Lagu Perasaanku Fieya Julia

Mieza S | 11/29/2018 04:08:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Perasaanku Fieya Julia

Jika aku tak lagi engkau merindu
Katakan padaku, sungguh aku merasakannya darimu
Jika aku tiada dalam hatimu
Tak perlu kau buntu

Tak usah kau pertahankannya untukku
Lepaskan saja aku
Dan bila ku sedang berduka
Kau hadir bagaikan tiada apa

Sungguh aku tak mengerti
Siapa diriku sebenarnya dihatimu
Oohhh hooo hoooo
Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita

Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya
Oh tuhan mengapakah salahkah ku ingin rasa bahagia
Selalu dicinta sentiasa

Ingin kau ada selalunya
Hoo mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah salahkah ku ingin rasa bahagia
Selalu dicinta sentiasa ingin kau ada selalunya
Hooo ooooo ingin kau ada
Selalunya

Lirik Lagu Aku Serius Tajul & Wany Hasrita

Mieza S | 11/29/2018 08:45:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Aku Serius Tajul & Wany Hasrita

Sampaikan salamku
Pada papa mamamu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Benarkah oh sayang
Yang kau katakan sayang
Langsung tidak lucu
Kalau kau hanya gurau-gurau
Gurau kali ini dah melampau

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombonganmu dengan
Sangat senang di hati

Sampaikan salamku
Pada papa mamamu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Moga dipermudahkan
Dalam mencari persetujuan
Janganlah disusah-susahkan
Menerima lamaranmu

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombonganmu dengan Sangat senang di hati

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius
Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombonganmu dengan Sangat senang di hati

Percayalah sayang
(Ku percaya sayang)
Aku serius
(Engkau serius)
Bukan gurau sayang
(Kau tak gurau sayang)
Malah serius
(Engkau serius)

Ku harap kau sayang
(Ku harap kau sayang)
Kau benar serius
(Ku benar serius)
Dan papa dan mama terima
Rombonganmu dengan Sangat senang di hati

Sampaikan salamku
Pada papa mamamu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Benarkah oh sayang
Yang kau katakan sayang
Langsung tidak lucu
Kalau kau hanya gurau-gurau
Gurau kali ini dah melampau

Wednesday, November 28, 2018

Lirik Lagu Terlerai Sebuah Janji Aiman Tino

Mieza S | 11/28/2018 04:45:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Terlerai Sebuah Janji Aiman Tino


Waktu kita bertemu dulu
Kau kata kau memang suka padaku
Kita sering berjanji
Akan membina mahligai cinta badi

Kini semua telah berubah
Kau pergi tiada khabar berita
Tinggalkan aku sendirian
Bersama kenangan cinta terluka

Haruskah aku sering mengingatimu
Dan kau hadir didalam mimpiku
Berkecai sudah harapan ku
Untuk membina sebuah istana cinta

Kau hilang membawa segalanya…ohhh
Kembalilah…oh sayangku
Jangan pergi dari hidupku
Aku rindu kepadamu…selalu

Berkecai sudah harapan ku
Untuk membina sebuah istana cinta
Kau hilang membawa segalanya…ohhh
Kembalilah…oh sayangku

Jangan pergi dari hidupku
Aku rindu kepadamu…selalu
Berkecai sudah harapan ku
Jangan pergi…

Monday, November 26, 2018

Lirik Lagu Kamera Palsu Upiak

Mieza S | 11/26/2018 04:36:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Kamera Palsu Upiak

Aku njaluk ngapurooo
Mbak menowo awakmu
Tak apusi koe kudu sabar
Ngadepi

Kameranya bagus hasil sangat mulus
Itu hanya modus
Abang jatuh cinta karna editan-nya
Lihat gambar saja

Jerawat bersemi edit sana sini
Abang jatuh hati
Jadi cantik sekali karna aplikasi
Bukan muka asli

Janjianmu ketemu gak sabar lagi
Abang berhayat melihat bidadari
Eh ternyata pas ketemu abang lari
Bagaikan mimpi buruk kau patah hati
Lari lari…lari lari lari

Makanya jatuh cinta miki dulu
Jangan karna lihat foto langsung mau
Bukan niat hati bermuka palsu
Salah si abang koq gampang kena tipu
Ondeh ondeh…ondeh ondeh mandeh

Kameranya bagus hasil sangat mulus
Itu hanya modus
Abang jatuh cinta karna editan-nya
Lihat gambar saja

Jerawat bersemi edit sana sini
Abang jatuh hati
Jadi cantik sekali karna aplikasi
Bukan muka asli

Janjianmu ketemu gak sabar lagi
Abang berhayat melihat bidadari
Eh ternyata pas ketemu abang lari
Bagaikan mimpi buruk kau patah hati
Lari lari…lari lari lari

Makanya jatuh cinta miki dulu
Jangan karna lihat foto langsung mau
Bukan niat hati bermuka palsu
Salah si abang koq gampang kena tipu
Ondeh ondeh…ondeh ondeh mandeh

Lirik Lagu Ampunkanlah Adeep Nahar, B-Heart, Ibnu The Jenggot

Mieza S | 11/26/2018 09:03:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Ampunkanlah Adeep Nahar, B-Heart, Ibnu The Jenggot

Adeep Nahar
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah

Ibnu The Jenggot
Pintu telah terbuka
Tepat di depan muka
Namun kaki masih ragu
Kembali ke semula
Hidup penuh tawa dan tangis
Suka dan duka
Rindu akan senyuman
Rindu akan pelukan
Pada Tuhan ku memohon
Pada Tuhan ku bersujud
Namun jiwa penuh futur
Kesalahan tak luput
Sering kali tergoda
Hati pun penuh noda
Menangis dalam doa
Tiap kali buat dosa
Harta lebih diberi pun
Tak balas memberi
Tak sanggup membayar tunai
Namun tetap membeli
Banyak minum air
Namun tetap haus jabatan
Halalkan segala cara
Tak menambah pendapatan
Takut akan azab
Hanya saat aku mendengar
Ayat dibunyikan
Jantung ini pun berdebar
Namun jalanku tak mudah
Sekejap ku terlupa
Lewat semak belukar
Penuh duri ku terluka

Adeep Nahar
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah

B-Heart
Setiap ungkapan
Setiap perkataan yang dipesan
Dengan rela hati tunduk
Mancari keampunan kempunan
Nilai maksud-maksud kedamaian
Sejurus rakus mula berselisih fahaman
Ingatan…barankali perlukan pertolongan
Menghulur tangan saat
Tenggelam berpimpin tangan
Dan usah diri ini beranggap selamanya muda
Esok lusa tentu tiada
Peluang kedua
Dan iya diuji hadap hipokrasi
Niat saksi
Sisi setia pada jati
Keegoan kian menambah
Jadi aura negatif di positifkan
Biar bercambah
Dan jika roh bangun
Sebelum jasadku bangkit
Ketika itu mengharap keampunanmu
Ku cekal dan redha
Terima luka dan sakit
Hidup di bawah naunganmu

Adeep Nahar
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah

Ibnu The Jenggot
Singkat kata kita semua
Makluk yang merugi
Hati mudah depresi
Lemah ketika diuji
Senang ketika dipuji
Lalai meski ditegur
Menangis menyesal bila
Sudah di dalam kubur

B-Heart
Dan enggan kembali tanpa amalan
Jadi tiap perbuatan merisik kemaafan
Menadah tangan ya ghaffar maha pengampun
Ampunkanlah sedetik
Sebelum seruan himpun

B-Heart & Ibnu The Jenggot
Ampunkan setiap langkah kakiku
Ampunkan setiap kata hatiku
Ampunkan setiap ucap lisanku
Ampunkan…
Ampunkan…

Adeep Nahar
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah…


Sunday, November 25, 2018

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

Mieza S | 11/25/2018 05:16:00 PM | 1Comments |
Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

semenjak - menjak ni suka pula aku asyik dapat guna produk korea. hehehe. jadi harini kembali lagi dengan prodok baru iaitu milk peel cream. aku ada ke tak eh masker/ peeling scrub? jap selongkar entri lama. 

oh jumpa. ni ha produk mewangi dari noraniza idris tahun 2016. hahaha. best juga pakai sebab ada garam. cuma tak boleh pakai selalu. mak pun suka. yang milk peel cream ni aku belum bagi mak aku cuba. sekadar tunjuk je dulu. ahahaha. nanti aku bagi dia pakai. 

Milk Peel Cream Althea

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

apa yang menariknya tentang milk peel cream ni ialah teksturnya yang sangat 'lembah lembut'. dari sapuan krim berubah menjadi buih macam foam clenser. best ke best? cuma, bila pakai tak perlu kau letak air. sekadar lembabkan muka dah cukup. 

jimat memang jimat. kenapa? sebab dengan satu + satu pam sahaja untuk penggunaannya. satu pam kalau kau suka pakai nipis. atau dua pam untuk kepuasan dekat muka. aku dah pakai. syok. sebab tekstur dan baunya. 

Review Milk Peel Cream Althea

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

setelah menggunakan produk milk peel cream selama beberapa minggu, aku boleh kata yang aku suka pakai. kenapa? aku ulang semula kerana teksturnya yang sangat 'lemah lembut'. baunya juga harum. 

produk ini didatangkan dalam bentuk 'clay' dan kemudian apabila disapu kepada wajah ia membentuk gelembung gelembung kecil dan menghasilkan buih. diisi didalam botol yang bersaiz kecil (50ml). yang suka travel tempat yang agak panas tu bolehlah bawa milk peel cream dalam beg agar wajah sentiasa kelihatan lembab dan tidak kering. senang dibawa ke mana - mana dan sangat jimat.

harganya cuma rm36 sahaja. mahal ke? tak la. sebab seminggu cuma pakai sekali/ dua kali sahaja. jimat kan? 

korang boleh beli di laman web althea di pautan ini milk peel cream mask. gunakan kod PBSHIP untuk mendapatkan penghantaran percuma. apa tunggu lagi? buka website althea sekarang! 

Cara Penggunaan Milk Peel Cream Althea

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

adalah sangat senang dan mudah untuk kau pakai milk peel cream ni. bagaimana? rujuk cara cara dibawah.

1. lembabkan wajah
2. satu pam/ sekali picit di telapak tangan (kalau tak puas, boleh guna dua pam)
3. sapu pada seluruh wajah
4. biarkan selama 30 - 60saat dan bilas

sesuai untuk semua jenis kulit ya. tak payah risau. produk korea yang diyakini.

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

Kelebihan Milk Peel Cream Althea

  • membuang sel kulit mati
  • dapat berjimat (penggunaan sekali seminggu atau dua kali seminggu)
  • bau yang wangi
  • kulit menjadi lebih licin dan lembut
  • wajah sentiasa kelihatan lembab dan kuat
  • membuang kotoran dari liang pori


Friday, November 23, 2018

Lirik Lagu Tinta Pena B-Heart (ft Yaph)

Mieza S | 11/23/2018 05:19:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Tinta Pena B-Heart (ft Yaph)

Tinggal susun,
Persona pena,
Pada lampiran rumi,
Jadi bicara,
Khilaf menunding jari,
Punca di dusta,
Baris terakhir ini,
Baris yang mana?
Tinggalkanlah (x2)

Terlintas tuk mula fikir,
Jika ku follow belakang
Orang yang fakir
Dan bukan kekayaan
Yang di sembah
Mungkin mudah jadi tin kosong
Dari hadap susah tapi tak cakap
Enggan perubahan
Kata ya menerima benda sama
Olahan gubahan hidup ku
Tak merdu namun
Bila lagu dimainkan mereka tahu
Jadi ku syukur
Terima seadanya
Walau ramai yang mengukur ku
Macam pembaris
Ramai ikut baris
Perkotak katikan aku
Walaupun aku berfikiran luar kotak
Kaku
Jadi ku bisu
Dari sering omong kosong
Biar ubi diam berisi tanda dia tak kosong
Kelongsong padat puisi bukan karangan
Sedar ni acara tembak jawapan
Peperiksaan
Ramai yang manis kata kata
Sebalik ku buka topeng
Doakan ku luka
Tawar hati
Tikam belakang mahu ku mati
Berdepan dengan tuhan
Sesungguhnya ku tak lari
Jadi buat apa aku takut
Percaya yang aman ada dalam ketakutan
Atau selepas hujan
Diluar ada pelangi
Masa lepas itu pengajar yang kini
Wajar ku pelajari
Bulatan biar kecil
Biar nampak terpencil
Trust me man
Geng buaya tak setanding kancil
Kita suka guna otak
And talk about how we feel
Dari guna tangan bila perlu
Thats how we kill
So apa kuasa yang si belang tua tu arah
Mawas merampas takhta perintah
Si sang gajah
Hutan belantara mahkota di ganti
Tengkolok
Empayar di bina gah
Isi dalam olok
Kepalsuan meragukan minda yang suci
Kebersihan dititiskan hitam percayaku cuci
Mengaku asli?
Tapi tatapan macam replika
Yang benar mula dari bawah sila tanya
Luca sickta
Ku seek
Tamparan jika benar bermimpi
Bangun dan singkap sebik tingkap realiti
Tulisan jadi sejarah jadi bukti
Buku tak berdebu jika lisan ku diingati
Menyerah
Tak bermakna ku tak menang
Jika kalah jadi pengajaran tuk jadi orang
Ini semua tentang keadaan fikiran
Petanda yang hidup terasa ancaman
Ku angkat peace
Namun di tafsir belagak
Bahaya tuk komuniti dianggap penyangak
Bualan mereka bawa nasib malang gagak
Yang lagak macam teman
Tapi dengki tak teragak
Jadi ku pandu sendiri laluan bertemu ajal
Riwayat berakhir jalan kiri
Ku lihat cermin sisi
Tak kenal malah tak pernah
Cuba hidupkan yang dah mati
Jika timbul benci
Tenggelam dek atas karam bak kapal karam penuh caci
Tuk hidup dalam mimpi
Kena terima ilusi itu kejam daripada realiti
ilusi itu kejam daripada realiti(X2)

Bagaimana Cara Bersyukur?

Mieza S | 11/23/2018 11:54:00 AM | 0Comments |
Bagaimana Cara Bersyukur?
sumber: google

hari jumaat yang mulia ni, aku nak tulis tulis berkenaan bagaimana cara bersyukur. aku tak tahu bagaimana orang alim mengajar. tapi ini adalah bagaimana cara aku. dulu waku kecil, tak pasti dalam kadar umur yang berapa. aku ambil satu album yang emak aku nyorokkan bawah tilam. aku tak tahu kenapa album tu disorok (mungkin takut aku kecil hati). aku ambil dan baca sampai mukasurat terakhir.

Menangis 'Baca' Album

Bagaimana Cara Bersyukur?
sumber: google

aku tak tahu apa puncanya, tapi sedu sedan aku menangis. emak aku masuk bilik tanya 'kenapa nangis?'. aku sekadar geleng kepala. album tu adalah album kenangan tahun 1995/96 (waktu aku masih bayi). siapa yang pernah jumpa aku depan depan tahu lah. aku punya keadaan lelangit berlubang dan bibir terbelah kiri kanan yang mana dalam bahasa doktor nya disebut cleft lip and palate

sedih tengok album tu sebab tengok keadaan diri sendiri. nasib emak bapak tak pernah buang aku, walaupun ulang alik hospital untuk menjalani pembedahan melebihi dua kali (yang terakhir 2016/2015). huhu. 

Sampai aku sekolah, adalah zaman dimana ke 'gagal' - an untuk aku. kiri kanan depan belakang manusia yang namanya lelaki memang hanat. 24 nak ejek aku. kadang - kadang nangis, kadang - kadang hati kentang, kadang - kadang hati tisu, kadang - kadang kuat. aku tak pernah rasa keberadaban sekolah yang sempurna. selalu rasa tak nak pergi sekolah. kawan kelas pun bukan semuanya hati baik. jenis kalau nak jadi kawan kena sama tara (pandai atau cantik).

Bagaimana Cara Bersyukur?
sumber: google

tapi tuhan adil, dia datangkan sosok cikgu yang support apa aku buat dan kawan yang sudi dekat. jadi aku suka ke sekolah walaupun menghadapi 'gagal'. aku masuk U (uitm sekadar satu sem),  alhamdulillah tak ada yang ejek. aku positif yang dekat universiti semua orang ada pemikiran yang matang dan bukan lagi budak sekolah. 

lepastu sambung ke kolej komuniti. kelas kelas bengkel (lelaki) masih wujud yang hanat. sendiri gemok, sendiri ejek orang. aku rasa macam, WTF! dasar tak pernah sedar diri. hahahha. 

waktu waktu membesar ni (sekolah menengah sampai penghujung 20) aku selalu rasa down. aku selalu tanya tuhan, kenapa hidup aku tertakdir macam ni. aku banyak hilang manusia baru sebab keadaan aku yang kurang cukup. kadang kadang aku terfikir, dari rasa sepi baik mati. tak perlu menghadap dunia yang tak 'nampak' aku. 

aku selalu rasa aku ni halimunan. duduk berdua dengan kawan. tapi orang ketiga berbual dengan sosok kawan je, aku kat sebelah melongo takde orang berbual. kalau aku masuk perbualan diorang, orang ketiga sekadar 'oh yeke' kan aku je. lepastu sambung sembang dengan kawan. serius rasa tahap jatuh tu nak duduk dalam almari dan terbaring.

sampai aku fikir, hidup aku ni tak ada yang indah sebab keadaan diri aku tetap akan macam ni kurang. sebab dunia mengejar rupa harta dan kerjaya. sekalipun kau ada kerjaya tapi rupa tak ada, orang dekat dengan kau pun akan jadi sebagai 'tujuan'. bukan datang ikhlas hati pun. 

Bangun Balik Untuk Rasa Berjaya dan Tinggi

Bagaimana Cara Bersyukur?
sumber: google

tertakdir jalan aku, tuhan wujudkan orang orang hebat dalam hidup aku. siapa orang hebat? orang yang pernah kenal aku dan masih kekal ada untuk aku walau tahu keadaan aku yang kurang. terima kasih kalau anda baca dan anda tahu siapa diri anda untuk aku. 

kalau dulu orang bukan pandang aku sebelah mata, tapi tak pernah pandang dan nampak aku. sekarang, aku perlahan perlahan nak tunjuk aku dekat dunia. aku meng 'idola' kan orang orang 'gagal' dalam hidup seperti orang yang pernah terkena simbahan asid, terbakar 80%, kecelakaan itu, kecelakaan ini dan masih punya peluang hidup terus terus naik tangga untuk terus berjaya. aku cuba nak jadi macam diorang. walaupun diorang bukan lagi macam dulu, tapi diorang hidup macam orang biasa. aku pun boleh kan? 

jadi bagaimana cara aku belajar bersyukur? mensyukuri dengan keadaan aku yang jauh lebih baik dari orang lain yang lebih kurang dari aku. dan dengan itu aku akan selalu rasa tuhan sebenarnya bagi aku serba cukup, cuma aku yang buta dalam membuat penilaian sebab asyik fikir mulut mulut manusia. sekarang aku dah tak pertikaikan apa - apa. 

ni kira ujian dunia untuk aku. jadi, dikira aku lulus walaupun masa akan datang tak tahu apa jadi. aku masih sedang hidup menjalani kehidupan yang tuhan dah bentuk untuk aku. aku masih menjadi diri sendiri dan rasa selesa dengan keadaan aku yang macamni. aku masih belum rasa putus asa, untuk buka mata orang orang yang tak pernah buka mata untuk aku. 

Terima Kasih Tuhan

terima kasih untuk tuhan yang selalu meyakinkan aku bahawa ujian ini adalah ujian dimana aku boleh belajar cara menjadi kuat dan belajar makna hidup 'tak ada yang berjaya tanpa gagal'. terima kasih tuhan, meletakkan ujian ini dalam diri seorang aku untuk aku lebih kuat mental yang cepat rasa mahu mati. terima kasih tuhan untuk peluang hidup sehari - hari dengan bekal udara yang tak pernah putus untuk aku terus belajar. terima kasih juga tuhan, meletakkan orang orang hebat dalam susun atur hidup untuk buku takdir aku. terima kasih tuhan, memberi peluang merasa kurang untuk aku selalu mensyukuri nikmat yang selalu tak pernah rasa cukup. terima kasih tuhan, untuk kenangan kenangan pahit yang dikenang manis pada masa depan. terima kasih tuhan, untuk semuanya yang indah dalam diri aku.

Lirik Lagu Kias Bukan Bias Apwriter

Mieza S | 11/23/2018 11:47:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Kias Bukan Bias Apwriter
sumber : google

Ini kias bukan bias,
Bukan lagu layu dalam lemas,
Cuma tergerak hati, mengatur rumi,
Dengan mata burung cuba lihat bumi(2x)

Apwriter Cipta wayang sebelum tidur, hero diri aku,
Kadang ada permaisuri, lakar buat mimpi aku,
Buat jiwa aku sering diganggu dipresi,
Jadi ku selalu sendiri untuk cuba meditasi..

Siapa diri? Apa guna hidup ini?
Yang kadangnya keruan tanpa punca yang disaksi,
Tak bersaksi,bukti hanya lihat aku,
Bersakit tak disangka hanya ingin jadi aku..
Ku renang, walau laut bergelora,
Rela dari mati dijalanan dan menyerah,
Dengan kitab suci, dan pencerahan isinya,
Masih kenal 30 walau sedang dalam leka,
Dalam lena, aku lakar masa depan,
Menjadi yang terbaik dan berharga dalam medan,
Pertempuran, peperangan walau tanpa Pengakhiran,
Cari jalan hidup aku pilih jalan hidup tenang..

Ini kias bukan bias,
Bukan lagu layu dalam lemas,
Cuma tergerak hati, mengatur rumi,
Dengan mata burung cuba lihat bumi(2x)

y-mein
Hari hari aku ditemani bella luna,
Hari hari aku cuba cari makna kata,
Mencari solusi diagnosis diri,
Kini bertemankan hanya panduan dari illahi,
Kucoretkan,
Kisah silam untuk landasan,
Ku buat perisai untuk hari mendatang,
Tidak semua madah mudah dihuraikan,
Kerna ramai mata mata suka main tikam belakang,
Selimutkan kalam yang maha Esa,
Ku paranoid yang bertopeng muka dua,
Depannya tidak bila belakang mula ia,
Sampai bila si dia dan si dia mahu jadi durjana?
Bukan hadir insan entiti mithali,
Cuba sangkal dakwa dakwi duniawi,
Malah tidak Rasul atau juga Nabi,
Kerna setiap hidup lain variasi

Ini kias bukan bias,
Bukan lagu layu dalam lemas,
Cuma tergerak hati, mengatur rumi,
Dengan mata burung cuba lihat bumi(2x)

Wednesday, November 21, 2018

Lirik Lagu Emas (Prod.Izz4d) Izhar, Tulangkata, B-Heart

Mieza S | 11/21/2018 10:48:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Emas (Prod.Izz4d) Izhar, Tulangkata, B-Heart

Izhar
Aku still tak impress
Benda yang aku buat
All the thing that i felt
Buat aku lagi kuat
Aku tak perlu cinta
I don't need it now
Dulu tak pernah kisah
Sekarang dah tanya now
Dia orang cakap buat semua sendiri je
Actually macam tak boleh ikut je
Lately ramai sangat jadi rapper
Well at least mereka dah try cuba (yeah,yeah)
Lu ingat lu swag
Tapi wuzgud kata lu orang semua whack bro
Nak try aku cuba lah bro
Luaskan kuasa aku macam Johor
If aku turun jumpa kau confirm kecoh
Im just tryna bring my homies to the top doh
Dari rumah kayu, rumah flat doh
(yeah, yeah) terus jadi condo
(yeah, yeah)
Tengok dieorang look at me like
look at me like
(yeah,yeah) Tryna hate on me
tryna , Well look at me now
Tengok dieorang look at me like
look at me like
Tryna hate on me, tryna
Well look at me now .

Tulangkata
Bila ak puisi puisi puisi
mereka puisi puisi,
jaga jaga bro,
hidup di kota lansi
lancer jaga memerhati,
abata cuma ABC,
bila kertas lupakan janji,
fasis yang bagus fasis yang mati,
jika lirikal mati kuhidupkan fakulti,
kubawa lirisme sejak Tulangkata RAP,
bikin orde puisi baru untuk zaman emas jati,
Shahnon-Kassim
Ghazali jua Rushdi
dulu ilmu kelahi, kini terkejar populariti
bahasa tuhan untuk semesta itu kira geometri
tanpa kira filosofia, kira kira kau mati
Hitler rompak emas
sinar itu ku curi
mana minta terangi, ku suluh pandu puisi
dan cair emas sukma ke dalam puisi ku tuang
ya, ego diri ini ke dalam lagu kubuang

B-heart
I got Devil on my mind cuba stick between the line,
kebencian on my vein ditulis without no shine,
Zodian Killer,
atas nama Leo,
racun bintang 3, bisa bagi bisa, scorpion,
scope me on, kalau kau kurang jelas,
saat rasa kau besar, sebalik pasir keras,
Ain't nobody really tough when that tech spark,
ain't no killer but be careful when you in the dark ,
Homie's gotta be cool
cuz my crew not,
Gorillas in the jungle
with that wild thoughts,
Faith
40 on my side , not a lie
i straight doing in smoke puffy
thats a Biggie thoughts
In case you didn't notice
we the most dopest
The one go closest
we flow Hocus Pocus
masih mamai tapi lotus focus
To be toughest competitor
Nah mean ?

Monday, November 19, 2018

Lirik Lagu GBK Cypher Vol 2 GBKlique

Mieza S | 11/19/2018 09:30:00 AM | 0Comments |


RAFF EŃ CINÑAMON
pertama dah sudah, lompat pula ke dua,
seakan semudah, ku guna kunci pendua,
pasakkan kekuda, hunus rima senjata,
sini lah gelanggang tuk kemenangan ku tempa,
ku jemput terima ; buah fikir geliga,
ku sambut sekira ; madah bercambah tuah,
kalaupun, waima, racun mencetus padah,
tak payah ku cerita lanjut baik kau waspada,
takhta, mahkota, tiada siapa empunya,
peluang terbuka, ruang seluas mata,
tiada angin ; masakan pohon bergetar?
tak payah lagak macam ini game kau yang punya,
straight whoosh on the dirt ; ima clean all em' doubts,
ima squeeze back these m********kers shits into their mouth,
it ain't like im crazily obsessed for the spot,
put the negative aside, yall know the "man's not hot"( hot hot hot)

GUASYFQ
minda ilusi luah kata mainan fantasi
budak belasan tahun pegi belajar tulis rumi
bila fasih jawi baru cuba jadi mc
beri kata kunci bukan salam petik jari
tembakan mengena tertanam dalam dada
ilusi minda dibawa kau terlalu lama
buka mata aku hanya lontar serpihan bisa
jika satu bar kau tidur tiada bicara
wang menjadi faktor anak muda main kotor
singkap dalam lihat fungsi mungkin enjin motor
rumit minda ku berpusing seperti rotor
tak mengapa ini baran masih sekecil obor
aku biasa seperti pahlawan melaka
lima jurus perang aku semat dalam dada
dalam perang gila mereka guna tenaga
tapi aku hanya lawan guna bahasa malaya
HXMBA
Dari 7 3 1 ku gali,
bergantung dan berpegang pada seutas tali,
yang mana hujung pangkal kembali pada diri,
dari mana kau datang, di situ kau kembali
aye bergetar jemari bila pena dihunuskan
tajam bagai pisau lena dalam ketakutan
nafsu ku hulurkan ku hilang pertimbangan
kata batil jadi lisan sesat hujung persimpangan
ya jadi nikmat manakah yang masih mahu dusta,
apa yang digelar hamba jika masih buta,
terbentang bagai sutera, struktur nan halusnya
terkubur hanya dunia namun hidup dek kudusnya.
seratus lilitan, lingkar dan bersimpulan,
tuliskan keagungan tanpa satu keraguan,
jangan salahkan takdir, jangan salahkan tuhan,
salahkan pada diri apakah masih bertuhan?

MC ZAK

AZYMAD
ayy gbklique nak mula babak
satu satu watak kaki tembak ni nak habaq
senak lu tersedak
pistol lajak gah meledak
barang og dah merebak
budak gombak bawa wabak
yah dari hulu sampai ke hilir
sakit lu tak akan pulih, lepasni mati bergilir,
what, jangan fikir gua pakai sihir,
sejak lahir sudah mahir, bibir tak henti berzikir
kalau kailnya sejengkal laut dalam jangan duga
sekali pasang tak tersangkal ombak gombak datang cuba
salam mula upacara, ludah baja tumbuh nama
kuat akar subur bunga
tanah gombak 53 / 68100
berapa butir baris laris nyaris masuk kelonsong
serombong bunyi keroncong
merdu ku bohong
dengar melopong
barang lu pajak gantung murah ku borong

API
Api, squad dalam keretapi,
53 68 keep it hunnid dah berapi,
Baris setajam kata tapi content gua chubby,
Jangan serang babi buta kalau masih buta babi
Cara OG, bagi botol dengan batang betik,
Api dalam nama jangan ada salah petik,
Dalami baris gua macam baju jarang awek lentik,
Si pemburu pun terdiam kalau barang gua jentik,
Atas dapur steady masak, gua masak? Masaalah,
Najis ill lepas berak, tahap nazak, lu? hak alah
Squad gua tamak, lontar damak, samak mulut, haram jadah,
Telinga tak tahan lasak? boleh gerak, lu dah kalah,
belakang lu banyak jenis? weh kitorang takde type man,
Kiasan gua sinis, bakar lu, and your hype man,
Ini kisah benar bukan GTA,
Dorang tanya asal mana budak GBK

NICKY7A
Volume 2 buat takda masalah
Gbklique semua jenis taknak kalah
Tak mengalah,tak melatah
Takkan serba salah
Kami semua sebulu alhamdulillah
Tetap buat walau bukan semua orang suka
Kata kuat sampai lirik pun cam ada muscle
Dah tak larat, tengok rapper hembus suka suka
Rap tak ingat
Dapat nama semua pasal cable
Buang masa layan
Sembang kau lumayan
Padahal nelayan
Oh nenek kebayan
Si mulut tempayan
Berhenti meroyan
Pergi cari boyan
God bless GBK
Flow kami korang takleh rompak
Zikir setiap baris kami rombak
Jangan bnyak ckp nah sejambak
Kiriman dari gombak

SYEEZY
I walk in a battle fought over again
I’m the coolest ninja icy no need no chain
cause i already got ice in my vein
stay in the lane with dem G’s can’t complain , got a bag full of mary jane
blowing it up, exhaling negative energy
I be getting higher than the hills of Beverly
grow our grass greener than that other side will ever be
I just want the whole world wide to remember me
now i can see
things that before i could never see
Shocked and shot wit five holes in your memory
when you headed for hell you gon' know who the hell is syeezy
Don’t talk to much you’re coward Lame
Beyond what's worst, such as dog who wanted a name,
please walk away you to busy always chasin for fame
two faces clown head walk it off now take the blame
On his forehead he bore the brand of shame

$KID
Lupakan lu punya hasrat, kalau ada lagi hasad,
Nah it's ma shit, lepas satu lagi hajat,
Utuskan sepucuk, dan yang pasti bukan surat,
Batu atas muka bumi yang pasti bukan bersurat,
Bidik satu merpati, yang lama diperhati,
Ayat makan rusuk wa tak makan hati hati,
Tanya pada nanti, lu punya belum pasti,
Ikut kata hati, salah kata mati,
GBK dalam peta,
Tapi kami nak semesta,
Budak kami dah berpesta,
Semua cooking macam pasta,
Bidik semua carta ; Fuck you and your kasta,
Kami lek chill macam rasta, tapi rhyme kill macam busta
waiting for whole day, let us have our dinner,
KL sin city, my rhymes such a sinner,
Kill this track slow, gotta call the cleaner,
Life's a bitch so, I fuck that betina, BLAO!

B O K
Broke boi from the hood, hari hari layan struggle
Underdog lifestyle forever on my level
Biar local, cara bundle janji gwa masih hustle
Feel that vibes, mula pasang instrumental
Knock down satu satu clique dalam every round
Put that crown on my head, imma bout to own this town
Sit down, chill back, buat gulung, raise up the sound
From the ground to the top, gwa pancung like firaun
Darul ehsan takkan tukar, GBK namamu mekar
68100 kita semuanya satu akar
Lain bandar cuba bakar kita langgar tanpa gentar
siap siaga, bersaudara kita buat kasi gegar
Tarik hembus tarik tarik
capai paper belek belek
Dengar korang pekik pekik
Buat cerita pelik pelik
Tukar strategi lu balik
Aku static tak tergolek
Kalau jatuh pun tak serik

REN
Kanan kiri ini bukan kawad kaki
Asas rumi jangan megah dalam diri
Bila berdiri harus punya ramai saksi
Jangan mencuri langkah itu langkah untuk minta diri dicaci
Tolak tepi
Biar bermisi pula beraksi
Waktu menyinar kan tiba kemudian hari pasti
Ditembak sisi persegi dari kanan ke kiri
Bukan meniru ini asli anak jati tanah sakti tanya OG mereka bukti
Ada puisi biar berisi, kan ku perhati
Sebalik hati yang tersurat mungkin berduri
Dan masih megah sorang-sorang teguh nak menyinar
Lupa diri lupa kami mustahil bikin onar
Jalan sendiri corak
Baris kami berlemak
Baris kau buat semak
Sogok orang untuk sorak
Walau jatuh biar jatuh tak kan mungkin ubah corak
Cara kami nusantara persembahkan orang gombak nih

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.