Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea - Mieza S Mieza S: Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea

Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea

December 28, 2018
Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea

tak henti - henti althea buat kejutan untuk #altheangle. baru - baru ni althea telah mengirimkan aku sebuah kotak dengan isi dalam yang sangat indah. iaitu sebotol body sparkling dan serum cleanser yang dibawa terbang jauh dari korea. 

body sparkling mist adalah produk yang dikeluarkan althea hasil kolaborasinya bersama Titi Kamal, artis yang terkenal sebagai penyanyi dan pelakon di Jakarta, indonesia. 


Stay Fresh Body Sparkling by Titi Kamal


Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea

stay fresh body sparkling mist merupakan campuran buah - buahan dan bunga. antara buah yang dicampurkacau didalam sebotol body sparkling mist ini ialah buah oren, peach dan ekstrak bunga rose. kombinasi buah - buahan dan bunga dalam botol kecil ni dah boleh dibayangkan kan? 

wangi, lembut dan memberikan kesegaran yang tidak terlalu keras menusuk hidung. jangan ingat perempuan sahaja yang boleh pakai. lelaki pun boleh tak ada masalah. paling penting ia senang untuk dibawa ke mana - mana kerana botolnya yang ringan dan kecil. 

bagi perempuan yang suka bawa handbag, jangan lupa masukkan sekali body sparkling by titi kamal ni okay? untuk apa? untuk menarik perhatian dan berlindung dari bau yang kurang enak. 

Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea

body sparkling ini didatangkan didalam bekas silinder seperti yang korang nampak dalam gambar. pam yang digunakan untuk mengeluarkan semburannya mengawal kadar semburan yang keluar. maksudnya, aku nak terangkan macammana ya? okay macam ni. aku pernah beli minyak wangi, dia punya spray tu selalu berlaku pembaziran. sekali keluar, banyak. dah lah satu spot je. paling tidak aku nak spray dekat tiga tempat. hmmm. 

korang nak juga? boleh beli di laman web althea pada pautan ini body sparkling mist. harganya cuma rm35.00 sahaja.

Pore Purifying Serum Cleanser

Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea

pore purifying serum cleanser merupakan produk dari althea. pernah dengar tak pencuci muka ada serum? tak. sama lah kita. heheh. aku tak pasti ini pencuci muka atau tak. cari cara pakainya boleh jadi sebagai pencuci muka dan juga sebagai penanggal mekap (make up remover). dasyat tak? dua dalam 1 mungkin. 

aku dah buat dua kali percubaan sebagai penanggal mekap dan pencuci muka. ternyata berkesan. hehehe. pencuci ini juga memberi keimbangan kadar pH untuk kulit terus kekal sihat. 

Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea

Serum Cleanser

bagaimana cara memakainya? ah senang je. begini. 
kalau nak guna sebagai penanggal mekap. hanya perlu titiskan produk dalam bilangan yang kecik menggunakan kapas. kemudian bersihkan bahagian yang mengandungi mekap dengan cara membuat bulatan kecil sehingga kotorannya hilang semua. bilas dengan air.

kalau mahu menggunakan sebagai pencuci muka. mula - mula lembabkan sikit muka korang. lepastu titiskan produk ke telapak tangan dan urut perlahan ke muka dengan membuat gerakan sehingga 5 - 10 saat dan bilas. 

Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea
Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea
Body Sparkling by Titi Kamal dan Pore Purifying Serum Cleanser Althea

ah senang kan? 2 dalam 1. korang nak cuba? best ni. sebab boleh jadi make up remover dan cleanser dalam masa yang sama. yahooo. jom singgah pautan ini serum cleanser althea untuk beli. 



Info Althea Korea
Official Website : http://my.althea.kr
Facebook : https://www.facebook.com/altheamalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/

5 comments:

  1. Compilation des chiens les plus maladroits du monde.

    ReplyDelete
  2. Everybody must take time to manage their credit, and make sure that it is as good as
    it may be. This article gives you concepts on how one can clean up your spotty credit and preserve
    the nice credit.

    ReplyDelete
  3. Contact us in the present day by our firm emails tackle in order that the loan processing will begin as soon as
    possible.

    ReplyDelete
  4. It is probably the most effective protective kind of vitamin we as middle-agers might take.
    Although soluble by water, vitamin B12 also is the vitamin with complicated molecular structure.
    In the early 1990's, some studies had did start to outline tocotrienols' anti-cancer properties.

    ReplyDelete
  5. uuish menarik tu remove mekap terus macam tu. boleh dipertimbangkan ni =D

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.