July 2020 - Mieza S Mieza S: July 2020
Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar


Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

di entri ini: akid dan tasya, aku ada cakap yang aku nak update entri pasal tasya lagi kan? hahha tapi tak terupdate. jadi aku combine -kan disini sahaja. sebenarnya gambar di atas ni adalah gambar pada minggu lepas bertarikh 19 julai 2020 (ahad). aku rasa bulan ni setiap minggu, weekend aku dihabiskan dengan perempuan yang satu ini. 

oh pada hari tersebut aku ada jumpa kenalan online yang aku kenal dari omi. HAHAHAH. aku masih punya banyak apps bodoh untuk 'carian kawan' katanya. yela aku tak ramai kawan, itu sahaja tempat yang boleh mewujudkan aku acah - acah ramai kawan dan telefon aku berfungsi secara total. kalau tidak, aku akan mengulang scrolling screen phone sampai aku sendiri nak lempar dekat dinding. betapa tak ada apa lagi dekat situ. 

okay berbalik semula. sebelum jumpa memang dia kata dia terima semuanya. masa jumpa dia masih lagi kelihatan biasa. selepas dua hari, dia minta maaf atas kesibukan kerja. dan pada hari ketiga aku semak aplikasi untuk tengok dia dekat mana. aku rasa masa tu dia ada dekat GM. aku taktahu dia sedang kerja atau bersiar - siar. aku memilih untuk menulis nota panjang di whatsapp. ternyata dia hanya seen. betul apa aku rasa. penerimaan dia pada aku cuma dalam media sosial sahaja. bila jumpa, dia akan buang aku sama macam yang lainnya. 

tak guna bila, dia pandai bagi aku tazkirah tentang tuhan tentang qada qadar tentang semua manusia sama tentang yang membezakan kita semua hanya taqwa. bullshit bila ingat balik. aku cuma harap, kifarah tu datang dekat dia. ditinggal atas dasar muka dia yang tak seberapa sebagaimana dia buat aku, ditinggal atas faktor kerjaya dia yang biasa - biasa, atau ditinggal atas dia tak da harta! tak kisah lah mana - mana. yang penting dia rasa. 


KL Forest Eco Park Kali Kedua

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

ditakdirkan tuhan, aku berjumpa lagi dengan tasya untuk kali ketiga bulan ni. aku nak penuhkan impian dia. nak merasa ke kl forest eco park. haha. aku lupa yang dia pernah menangis naik cable car. jadi disini, bayar tiket cuma untuk duduk dibawah bukan di atas canopy walk tu pun. hahahha dasar tasyomad betul perangai. dia lebih rela naik bukit jauh - jauh. senata - mata nak view (jambatan separuh jalan), padahal kalau dia naik canopy walk tu (tinggi sikit + gayat) dia dah boleh dapat view macam view orang lain yang dia tunjuk dekat aku. 

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

oh lupa, sebelum ni aku pernah ke sini bersama boyfreng separuh jalan. korang boleh baca dekat sini: KL Eco Forest. so kali kedua ini lah, bersama kawan aku; tasya! tapi kali ini beza betul. kalau aku bantu dia jalan atas canopy, aku rasa aku yang stuck dekat atas tak boleh jalan. auto freeze. aku takut tinggi jugak macam dia. kalau tak ada orang pegang tangan aku, macammana aku nak jalan sendiri. hahaha. so tasya, gigih kita jalan dekat bawah dan cari jambatan paling rendah. so inilah hasilnya. aku letak beberapa gambar yang sama. kalau tak mahu tengok boleh skip laju - laju. aku letak sini untuk rujukan aku dimasa kedepannya hiks. 

so aku datang sini naik public transport. turun dekat lrt dang wangi dan naik grab sampai ke kl forest eco park rm5. 

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

lepak sini sekejap je. lepastu aku dan tasya pergi muaz. dia nak berbelanja tudung. aku ikut jela, belum gaji kan. hahahha. aku rasa macam tudung dekat situ terlalu banyak sampai aku tak tahu aku kena beli tudung apa sebenarnya. walaupun murah cuma rm5 rm10. tapi aku tak tahu nak buat keputusan. 

perjalanan dari lrt ke muaz, kami jumpa tempat menarik untuk ambil gambar. so yeah! hahhaa. ada beberapa gambar baru untuk aku simpan lagi. maklumlah, pkp menyebabkan aku tak ada gambar baru ya. 

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar



The Linc KL

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

disebabkan waktu masih panjang, kami decide untuk lepak - lepak cafe minum latte. so kami pilih the linc kl yang kebetulan dalam tu ada tempat untuk ambil gambar lawa. so, sebelum cari cafe memang kami habiskan masa pusing satu bangunan dan setiap tingkat untuk tengok apa yang menarik dekat dalam. 

kabut juga, sebab tak tahu mana pintu masuk. takut nak masuk sebab macam bukan pintu. ni lawak. sampaikan guard dalam tu lambai panggil masuk baru kitorang masuk. punya lah noob weyh. 

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

so dalam linc kl ni takde buat apa pun. cuma berborak dalam cafe dengan secawan latte dan bergambar. jadi minta maaf sebab gambar banyak yang sama. harap tak rasa annoying ye. hiks. 

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

Lepak KL Forest Eco Park : Entri Bergambar

okay itu je rasanya. terima kasih tasya. paling banyak 'melukis' kenangan dalam lembaran hidup aku. semoga tak pernah bosan dan jemu! 
Lirik Lagu Reminisensi Insomniacks

Lirik Lagu Reminisensi Insomniacks

Lirik Lagu Reminisensi Insomniacks

Usah kau menangis lagi
Ku tahu yang kau sudah cuba segalanya
Dan perkara yang paling sukar
Ialah tuk berubah

Mungkin ini opsi terakhir
Buat kita berdua
Sentiasa melepaskan kenangan
Yang kita telah melalui

Takdir sudah memanggil
Tunggu apa lagi
Sudah tiba masanya
Tuk mengucapkan selamat tinggal
Terakhir kita

Usah kau berpura-pura kita bahagia
Aku tahu kau takut tapi jangan bimbang
Sudah terbukti dalam reminisensi
Aku kan hilang

Indahnya sungguh cerita cinta
Waktu kita gembira
Waktu tiada masalah
Namun impian Ini hanya ilusi

Realiti kita cipta takkan terjadi
Sudah tiba masanya
Tuk mengucapkan selamat tinggal
Terakhir kita

Usah kau berpura-pura kita bahagia
Aku tahu kau takut tapi jangan bimbang
Sudah terbukti dalam reminisensi
Aku kan hilang

Sudah tiba masanya
Tuk mengucapkan selamat tinggal
Terakhir kita

Usah kau berpura-pura kita bahagia
Aku tahu kau takut tapi jangan bimbang
Sudah terbukti dalam reminisensi
Aku kan hilang


Rasa yang Tak Berasa

Rasa yang Tak Berasa

Rasa yang Tak Berasa

ini cuma luahan rasa. aku sebenarnya tengah buat kerja, aku sibuk. tapi sebab aku ter mengadu dekat tasya soal hati. tiba - tiba je lah aku emosi, dengan selsema taknak stop nya, dengan hidung tersumbat sebelah nya. aduh pening kepala aku. 

aku cuma selalu persoal, apakah kekosongan aku ni tak berujung? entah. berat lah isu ni. isu ni paling mental aku nak sebati dalam diri. aku tak de pape istimewa yang buat orang sudi nak simpan aku. kadang penat kenal orang. kalau boleh taknak kenal sesiapa dah, tapi nanti kata tak ada usaha pulak. 

kalau sekadar berdoa bersungguh dekat tuhan tapi tak ada usaha pun macam tak guna. umpama macam berdoa rezeki bertalu - talu singgah, tapi kerja nya cuma bangun makan tidur. dengan harapan, tuhan akan mengirim utusan mengetuk pintu dan berbagi rezeki tanpa perlu buat apa - apa.  hahhaha. 

kalau ikut kata - kata orang beriman, cara terbaik menanti doa dikabul ialah bersabar. yela bersabar lah mungkin sampai tua barangkali. selebihnya diluka berkali - kali, kemudian bersabar lagi. sampai menuju mati. 
Akid dan Tasya

Akid dan Tasya


Akid dan Tasya
curee cafe

pada hari aku berjumpa Cj's Family, sempat lah aku singgah jumpa tasya dan akid. kedua - duanya 'menginap' di kuala lumpur. disebabkan aku juga dari kuala lumpur, aku katakan pada diorang aku nak jumpa. kedua - duanya okay walaupun tasya sedang dalam waktu kerja. aku perasan yang aku ni suka menyemak dekat tempat kerja orang HAHAHAH. bukan diorang je, ada lagi orang lain. asal ah. aku terlalu tak guna ke?

aku rasa aku tak perlu perkenalkan siapa tasya secara lanjut. aku kenal dia dari zaman kolej 2014 sampai sekarang. terima kasih tetap tinggal dengan aku, hadap duka bahagia aku, jatuh bangun aku, hujan panas sama - sama sepanjang kenal. dia ni orang yang akan payungkan kau, waktu hujan lebat. yang sanggup basahkan diri sendiri demi memayungi orang lain, walaupun kadang - kadang dia kedekut payung. hahhahaha. 

 Tasya

Akid dan Tasya

cuma aku tak faham kenapa, wujud kawan - kawan dia yang xmahu berkawan dengan dia. padahal tasya ni antara golongan kawan yang kita semua patut ada. ah entah. tak faham aku. 

aku sebenarnya jumpa akid dulu baru jumpa tasya. sebabkan aku malas nak ubah kedudukan gambar, aku start tulis pasal tasya jela dah alang - alang hari jumpa pun sama je. 

Akid dan Tasya

so lepas aku habis lepak dengan akid, aku gerak ke bukit bintang sendiri dengan beg besar gajah ala - ala traveller kata ko. nampak normal sebab, di tengah kuala lumpur bawah beg besar gajah macam nak pindah rumah tu benda biasa. sebab aku pakai mask, aku tak segan sangat. yang penting mekap HAHAHHAHA. 

aku lepak dalam mall tu (tempat kerja tasya), dari pukul 4petang sampai pukul 9malam kot. kitorang dari aku sampai, sampai ke sudah. memang gosip je weyh. cerita hal kehidupan, hati, hal - hal yang patut dibincangkan. rupanya selain dari rumah aku, ofis yang aku anggap rumah kedua, tempat kerja orang juga boleh jadi rumah ketiga aku barangkali. hahhaha. 

Akid dan Tasya

oh aku memang letak banyak gambar dekat sini, senang nanti kalau rindu boleh baca balik. lepas 5 6 tahun, aku akan cari balik semua gambar ni memandangkan aku mugkin ada kebarangkalian untuk hilang gambar dalam telefon. jadi, blog tolong pegang semua rahsia dan galeri aku. 
so itu je cerita pasal tasya. 


Akid

Akid dan Tasya

akid ni antara orang - orang yang "weyh jom lepak." -- "jom". senang dibawa berbincang lagi - lagi bila berdiskusi soal dunia. hahha kelas. aku kenal akid dari zaman sekolah menangah 2011 sampai sekarang. ni antara barisan kawan - kawan yang wujud pada kejatuhan dan kejayaan aku. diorang tahu aku. 

waktu aku dipalau masyarakat, akid wujud untuk berkongsi warna supaya kenangan di zaman sekolah aku bukan warna hitam dan kelabu. akid antara kawan - kawan yang aku akan sayang sampai habis nyawa aku dekat dunia selain dari cyra, tasya, dhi dan beberapa lagi manusia lain. 

Akid dan Tasya

aku habiskan masa dengan akid di curee cafee berdekatan times square. percayalah, bersembang dengan akid takkan pernah habis. aku rasa aku ni tak boleh nak ada kawan lelaki sebab aku tak sama macam orang lain. bila dengan akid, aku bebas jadi diri sendiri. aku tak perlu nak sorok diri aku, sorok itu sorok ini untuk terlihat sama macam orang lain, untuk aku tak rasa segan dengan keadaan diri aku. 

gambar yang korang tengok dekat atas tu; dua dua sedap woi. 

akid order japanese curry + macha latte tak silap aku. aku lupa makanan aku order. hahha. tapi ada perkataan avocado + latte. 

okay tu je. sebab nak simpan gambar semata, aku wujudkan entri. hahhah. 

Akid dan Tasya
model awak

kalau korang nak baca lagi cerita pasal tasya dan akid, boleh klik pada pautan nama mereka. aku ada banyak tulis pasal diorang. ada satu lagi entri bergambar aku dan tasya semalam (19/07/2020) hahhaha. tapi esok - esok la baru aku tulis. aku tengah malas. 

Lirik Lagu Angkara Siti Nordiana

Lirik Lagu Angkara Siti Nordiana

Lirik Lagu Angkara Siti Nordiana

Aku bagaikan
Merpati di awan
Berkelana di langit tak pasti
Antara bulan

Terlihat jelas rahsia hati
Aku hanyut dibuai waktu
Gelap sepi tak pernah menyakiti
Biarlah aku bahagia begini

Biar…
Biar aku lepaskan jiwa yang kau tinggalkan
Biar aku bebas untuk selamanya
Habis punah semua rasa angkara dusta

Mengapa kau kembali merayuku
Aku pencinta
Ditimbus prasangka
Cukup sudah segala kepalsuan

Sampai waktunya
Ku harus teguh pertahan jiwa
Aku hanyut dibuai waktu
Gelap sepi tak pernah menyakiti

Biarlah aku bahagia begini
Biar…
Biar aku lepaskan jiwa yang kau tinggalkan
Biar aku bebas untuk selamanya
Habis punah semua rasa angkara dusta


Mengapa kau kembali merayuku
Ku bukan yang dulu
Terdiam dan kaku
Hanya berserah Mengenang takdir

Kini aku mampu berlari
Tiada yang menghalangi
(Menghalangi)
Tiada yang menghalangi
(Menghalangi)

Biar…
Biar aku lepaskan jiwa yang kau tinggalkan
Biar aku bebas untuk selamanya
Habis punah semua rasa angkara dusta
Mengapa kau kembali merayuku


Lirik Lagu Jangan Lupakan Aku Andmesh

Lirik Lagu Jangan Lupakan Aku Andmesh


Lirik Lagu Jangan Lupakan Aku Andmesh

Tak sengaja, kita bertemu
Hari-hari ku sejalan denganmu
Kau selalu ada saat ku butuh kamu
Kau pergi, ku sendiri

Tak tahu apa yang harus kulakukan tanpamu
Tapi ku tau, hatimu untukku
Kupercaya itu
O-o-oh...

Ku disini merindukanmu sangat rindu
Apakah engkau juga begitu oh sayangku
Bukan berarti ku disini meragukanmu
Oh sayangku jangan kau lupakan aku

Tapi ku tau, hatimu untukku
Kupercaya itu
O-o-oh...

Ku disini merindukanmu sangat rindu
Apakah engkau juga begitu oh sayangku
Bukan berarti ku disini meragukanmu
Oh sayangku jangan kau lupakan aku

O-o-o-oh...

Ku disini merindukanmu sangat rindu
Apakah engkau juga begitu oh sayangku
Bukan berarti ku disini meragukanmu
Oh sayangku jangan kau lupakan aku

Oh sayangku jangan kau lupakan aku
Sungguh ku tahu hatimu selalu untukku


MH17: Dalam kenangan

MH17: Dalam kenangan

MH17: Dalam kenangan
MH17 dalam kenangan

masih terngiang - ngiang saat suara dikaca televisyen mengumumkan berita tentang terhempasnya MH17. satu tamparan besar buat seluruh rakyat malaysia. semua bersedih atas kehilangan ahli keluarga yang terlibat. ternyata jika diputar waktu, sudah 6 tahun ia berlalu. entah. 6 tahun yang berlalu terasa bagaikan semalam ia berlaku.

mengenang semula kejadian yang berlaku pada 17 Julai 2014, tragedi pesawat Malaysia Airlines MH17 yang telah ditembak jatuh.

Dimanakah Keadilan untuk MH17?

MH17: Dalam kenangan
serpihan kapal terbang yang ditembak jatuh 6 tahun lalu

waktu kejadian, aku berumur 19 tahun. siaran di televisyen berebut - rebut mahu menjadi trending, aku juga tak terkecuali untuk membuat andaian sendiri. bermacam - macam yang aku bincangkan bersama rakan terdekat. sepertinya sebuah konspirasi ya?

dikatakan bahawa pihak berkuasa di Ukraine mempertanggungjawabkan kumpulan pemberontak berdekatan di kawasan berhampiran tragedi yang kononnya menerima sokongan oleh pihak Rusia.

Vasily Prozorov, yang juga merupakan bekas Pegawai Perkhidmatan Khas Ukraine (SBU) dan Ketua Pusat Siasatan Vasily Prozorov "Ukrleaks" telah memulakan siasatan dengan beberapa orang sukarelawan apabila beliau menyedari tentang laporan yang diterbitkan mempunyai maklumat yang tidak tepat. 

beliau mahu masyarakat global untuk terus mempersoalkan, siapa dalang di sebalik tragedi ini? siapakah yang mendapat keuntungan daripada tragedi ini? pastinya ada sesuatu yang disembunyikan sehingga sekarang. 

MH17: Dalam kenangan
lokasi tragedi MH17

selain itu, terdapat pegawai dari Cawangan Khas British yang datang ke tempat kejadian SEBELUM tragedi berlaku masih menjadi tanda tanya. siapakah mereka sebenarnya? 

Dokumentari 

MH17: Dalam kenangan

banyak lagi persoalan yang masih belum terjawab dan mati tak berjawapan. oleh itu sebuah dokumentari telah diterbitkan oleh Vasily Prozorov, hasil siasatan persendirian yang telah dilakukannya bagi mendapatkan kebenaran dari tragedi ini. beliau tidak mahu rakyat Malaysia terlalu mudah mempercayai laporan berat sebelah yang diterbitkan.

MH17: Dalam kenangan
Vasily Prozorov

dokumentari yang berdurasi kira-kira 40 minit tersebut dibahagikan kepada dua bahagian dengan analisa Prozorov berkaitan laporan rasmi yang dikeluarkan dan kompilasi kenyataan yang dibuat oleh pihak berkuasa Ukraine dan pasukan penyiasat bersama. 

dalam bahagian kedua, beliau berkongsi pandangan dan mengutarakan hujahnya untuk mendesak orang ramai membuat kesimpulan sendiri berkaitan tragedi MH17. dokumentari ini boleh ditonton secara percuma di laman sesawang (https://ukr-leaks.org/en/Inform/Investigations/Details/mh-17-v-poiskakh-istiny) dan platform youtube dengan sari kata dalam Bahasa Melayu, Jerman, Perancis dan Sepanyol. 



Info Vasily Prozorov 
Ketua Pusat Siasatan Vasily Prozorov “UkrLeaks” 
Emel: ukr-leaks@inbox.lv 
Laman Sesawang: https://ukr-leaks.com
Lirik Lagu Mudah Bagimu Kucaimars

Lirik Lagu Mudah Bagimu Kucaimars


Lirik Lagu Mudah Bagimu Kucaimars

Hari demi hari
Terus ku Jalani
Mencari cahaya tuk diterangi
Masih tak mengerti

Terjadi begini
Kau terus tinggalkan aku sendiri
Ku masih berdoa
Kau kembali padaku

Tetapi diriku sukar untuk terima
Oh mudah saja bagimu
Melupakan diriku
Cintaku ini bukan untuk dimainkan

Masih tak mengerti
Terjadi begini

Kau terus tinggalkan aku sendiri
Ku masih berdoa

Kau kembali padaku
Tetapi diriku sukar untuk terima
Oh mudah saja bagimu
Melupakan diriku

Cintaku ini bukan untuk dimainkan
Oh mudah saja untukmu
Melukakan hatiku
Walau diriku tetap akan menunggumu

Sungguh terasa dunia berubah
Tanpa cintamu lengkapi hari-hari ku
Teruskan hidup
Meski perih

Oh mudah saja bagimu
Melupakan diriku
Cintaku ini bukan untuk dimainkan

Oh mudah saja untukmu
Melukakan hatiku
Walau diriku tetap akan menunggumu



CJ's Family di Genting

CJ's Family di Genting

CJ's Family di Genting

terlalu lama aku mengulang jarak untuk kembali menulis disini. berkali - kali juga aku terlupa, ini rumah kedua tempat aku meluah rasa. aku disini semula, selepas mendapat beberapa content untuk ditulis. betapa aku selalu kehilangan 'jati diri' di kanvasdakwat. aku tak mahu menjadi seperti orang lain, aku cuma mahu jadi aku. kalau lah engkau faham. tentang apa yang ingin aku jelaskan, mungkin  lebih mudah. tapi tulah, aku tak pandai nak terangkan. aku takut, ada yang kecil hati. jadi cukuplah penjelasan aku yang tidak berapa jelas tu. hahha


Genting Hinghlands

CJ's Family di Genting

kalau kau ada baca entri aku sebelum ni yang menulis tentang gathering CJ, mesti kau tahu aku memang tak mau turut serta dalam acara perjumpaan ini atas alasan - alasan tertentu. atas alasan tertentu juga aku mengubah fikiran aku secara tiba - tiba. entahlah. aku takmau jumpa semua orang sebab aku segan dengan diri sendiri. aku tak nak orang merasa benda sama. entah bagaimana, permintaan aku yang kelihatan mengada - ngada telah sudi dikabulkan oleh semua orang. hiks. 

macam terharu juga bila mereka untuk kali pertama memilih 'ya'. aku taktahu kalau itu mungkin dibuat atas dasar keterpaksaan atau ikhlasnya ada. ada macam - macam drama aku wujudkan dalam group. tapi itu memang aku. dimana - mana pun aku akan buat benda sama. aku menguji kesabaran semua orang dalam menerima aku bagaimana. aku tak tahu kalau mereka semua mual. 


CJ's Family

CJ's Family di Genting

selepas beberapa bulan aku wujud dalam group whatsapp, semua sepakat nak buat acara bergambar atas tujuan kenangan bersama jersey baru. memilih tarikh 11 julai 2020 sebagai pertemuan kali pertama. aku tulis sini sebagai kenangan untuk aku, supaya aku juga takkan pernah lupa siapa yang pernah ada. 

ada hal - hal kecil yang buat aku akan selalu ingat semua orang sepanjang dekat sana. aku rasa itu cuma hal - hal remeh, hal - hal bodoh yang biasa orang lain buat. bagi aku, hal - hal macam ni aku hargai sangat. untuk orang macam aku, hal macam ini terasa sangat besar. aku anggap itu kebaikan yang diorang buat untuk aku. aku tak mampu balas, cuma tuhan je mampu balas kebaikan diorang. aku tahu tuhan selalu dengar doa aku. 

aku tak tahu nak cerita ke tak. HAHAH. nanti orang kata aku gelabah. kejap fikir. 

aku taknak lah cerita, aku macam segan. aku takut orang fikir macam "bapak lah weyh. normal lah benda tu, kau dah nak mati semua orang pasti akan tolong tanpa prejudis" (contoh ayat). aduh susahnya. takpayah lah cerita. aku cuma. babi lah. aku tak tahu macammana nak tulis. aku segan. k aku tulis sikit, supaya bila aku baca balik, aku akan ingat kenangan tu. something jadi dalam kereta masa dalam perjalanan nak naik genting. aku masih stranger aku kira, tapi diorang letak trust dalam diri masing - masing T_T sumpah weyh terharu. 

CJ's Family di Genting

aku cuma 'wow amazing' dekat friendship diorang bertiga yang mewujudkan aku dan sue dalam perjumpaan kali ini. ada drama - drama bodoh yang aku wujudkan sampai diorang kena mention 'kita ni dah macam family'. and it make me cry T_T. how the stranger become a family duh even before they are meet.

aku dengar benda tu dua ke tiga kali juga. sebab aku rasa aku tak normal dalam kalangan diorang. aku ulang - ulang ayat yang menyebabkan semua orang rasa nak sepak aku. dalam pada masa yang sama, diorang mention 'kita semua dah macam family' just to make sure yang aku akan cool down dengan apa yang aku rasa ketika itu. 

CJ's Family di Genting

taktahu. banyak kali dah aku rasa, memilih diorang dulu bukan satu kegagalan dalam hidup. taktahu nak cakap level bersyukur tu macammana. tuhan tu hari - hari terpaksa dengar aku cerita betapa aku bertuah kenal diorang semua (masa ni belum jumpa lagi. dah jumpa seribu kali aku rasa aku bertuah, tuhan susun hidup aku sebegini rupa).

cerita aku ni kelihatan bodoh seperti menambah perasa, tapi tak. aku jujur. aku rasa semua. taktahu ah, aku sayang semuaaaa orang. 

CJ's Family di Genting
CJ's Family di Genting
CJ's Family di Genting

semoga tuhan jaga semua orang dengan baik. semoga kita akan sampai bila - bila. terima kasih pada semua yang sudi terima kurang aku yang aku sendiri tak tahu ada berapa. terima kasih sebab 'jaga' aku dengan sue. terima kasih sudi jumpa. terima kasih sudi luang masa. terima kasih untuk semua hal - hal sederhana.