Monday, October 7, 2019

Lirik Lagu Beg 2 Back K-Clique

Mieza S | 10/07/2019 02:47:00 PM | 2Comments |
Lirik Lagu Beg 2 Back K-Clique

Noki
Sini mari datang dekat rapat
Laju takut tak tersempat
Dengar cerita tentang si bangsat
Yang talam dua muka
Lukanya di tutup, yaa
Gugup sebab tahu warna sebenar
Dalam diri salah laku
Salah buku banyak sangat ikut nafsu.. shhhh
Gerak ikut nafsu
Jatuh tiada siapa bantu
Ayyy! muka banyak tebal
Sampai hati rasa kebal
Ramai sudah ramal cakap kosong
Dari awal, kawal diri jangan cakap besar
Takut sampai khabar orang gelar engkau ular

Somean
Straight up! UP!
Me and my clique going up!
Dari my CITY ke MUD CITY!
But masih lagi up, up
KK city stand up
Tak macam lu, minta swipe up
Cara aku up lagi up
Dari style lu step up
Now we got the juice
All the way from TAMPIN!
Dapat good news dari Pak Din, Jump IN!
Ain’t got the time to play now!
I’m in got all my clique with me now!
All in! We grindin! We hustlin!
For real, that’s what you don’t know!
We stay REAL, that’s for REAL!
Go real that’s what we gon’ show!

Tuju
Mau PAW berapa KILO?
Masuk dalam TOWN
Skill lincah macam FIVE-O
Merata TANGO down!
Barang basah payah nego
Sapu berapa ROUND
Kitab beza lain LENGGOK
Jalan NASTY buat BOUNCE, WOW!
Buka jalan 1 WAY AH!
Kawal carta fakta way
Berapa banyak berapa FIRE
Laluan talian NI?
Dalam gelap ku menyala
Gandakan ganjaran larian NI!
Buka mata jangan LENA masalah ni!
Ku tangani!

Gnello
Pembunuh kata bersiri, dari KK City
Aku lain CITY! Wow!
Circle ku ni kecil tapi GERGASI!
Bila berbunyi NOW!
Jadi aku nak kau FOCUS!
Nama aku dalam map mula MELETUS
Ledakan demi ledakan terus mencetus
Ini bukti barang aku takkan PUTUS
NASTY, Jangan ku bilang jangan
Datang pastikan dengan kau punya GUN SON!
Kau nak try? You better RUN!
Clique Juice TAJAM takleh GENGGAM!
Eyyy! Kurang sembang dengan orang yang kosong
Sembang kurang sebab aku tak kosong
Banyak cerita G hasilnya GANTUNG
Cerita banyaklah kelonsong kosong

Noki
I got my city on my BACK
My homies on my BACK
I got my CITY on my back
My homies on my back
I got my city on my BACK, CITY on my back
I got my CITY on my back, My homies on my back, BRRAAHH!

Mk
Hidup bersantun tak layan pantun
All we do is BANG! BANG!
Tak salah tempat nak cari makan
Aku pun ada GANG! GANG!
Jadi aku buat cara aku
Ikut suka hati AKU
K-Clique got the Juice, Kinabalu making MOVE!
Aku dah penat tengok
Usaha dah macam-macam
Aku taknak keep it LOW-KEY
Sampai keluarga duduk BUNGALOW
Tunjuk aku mana puncak
Akan aku daki naik
Langkah pacu terus ke DEPAN!
Ini MASA tak toleh BALIK

Fareedpf
Kata-kata kamu jarang BERAKAL
Ajak beri aku TAWAKAL
Ya’ll tryna BALUT kita Jus santai
M.Y Chiang Mai most cats BARAI
Look Era ni semua budak nak cakap
Like they got something to say
But nothing comes OUT, HA!
Bila si MURAI gelak
Tempayan over BORAK!
Bibiran mulut KOLOT
Tembakan MISSILE Upshot!
Hit milly in Industry YA
Create KREATIF hIstory YEAH
What goes UP, must come DOWN
Prep get VISTA LA VISTA
Taste test Neo-Noir
Vape-vape straight KILLER! WOAH!
Baru sekarang nak look at me
Read-read my SUMMARY LAH!

Kdeaf
Say! Jalan budak PSYCHO! GO!
Ego makin naik BLOW!
Flow macam NITRO might THROW
Tembakan lepas bertubi-tubi straight dengan COMBO!
Slow! Deal atau KILL?
Pilih mana satu perlu stick HOMIE!
Tak perlu nak CONTRACT
Tunjuk mana target KILLS LU
Ni ku punya juice HOMIE!
Certified G lain macam punya BASE! UH!
Nasty gang bak sini come and TEST
Focus ni MOVE
Gerilla paling DANGER dalam ni ZONE! UH!
Follow ni MOVE
Ready perlepasan jadi make a move JON!

Nasty Na$
Punya kelainan, ini barang dari ladang
Sampai BADANG lepas pandang
Sampai ramai kecundang NOW! AYY!
Keluar masuk GUDANG, apa perisa DIHIDANG
Apa benda boleh bincang NOW!
Negeri ke negeri NASTY bole pergi
Gaulan sebati ramas buku RESEPI
Formula selari mana kau bole CARI
Ini NASTY DINASTI barang baik boleh PERGI!

Noki
I got my city on my BACK
My homies on my BACK
I got my CITY on my back
My homies on my back
I got my city on my BACK, CITY on my back
I got my CITY on my back, My homies on my back

ROCK OUT BATTLE OF THE BANDS 2019

Mieza S | 10/07/2019 08:46:00 AM | 0Comments |
ROCK OUT BATTLE OF THE BANDS 2019

BTSWT TAPAU FEST GASKET ALLEY

Mieza S | 10/07/2019 08:45:00 AM | 0Comments |
BTSWT TAPAU FEST GASKET ALLEY

GREEN DAY

Mieza S | 10/07/2019 08:44:00 AM | 0Comments |
GREEN DAY

GRUNGE FEST 2019

Mieza S | 10/07/2019 08:43:00 AM | 0Comments |
GRUNGE FEST 2019

ROCKTOBER GIG

Mieza S | 10/07/2019 08:43:00 AM | 0Comments |
ROCKTOBER GIG

COMPULSION TO KILL

Mieza S | 10/07/2019 08:42:00 AM | 0Comments |

COMPULSION TO KILL

Friday, October 4, 2019

GREY SKY MORNING MEMORI PESONA

Mieza S | 10/04/2019 05:15:00 PM | 0Comments |
GREY SKY MORNING MEMORI PESONA

NOTHING

Mieza S | 10/04/2019 05:15:00 PM | 0Comments |

RUMAH API SHOW

Mieza S | 10/04/2019 05:14:00 PM | 0Comments |

RUMAH API SHOW

FOLKLORE PUISI DAN LAGU VOL: 3

Mieza S | 10/04/2019 05:13:00 PM | 0Comments |
FOLKLORE PUISI DAN LAGU VOL: 3

TURNT UP CHAPTER 2

Mieza S | 10/04/2019 05:12:00 PM | 0Comments |
TURNT UP CHAPTER 2

UNDERGROUND SHOWCASE RANCAK KINABALU

Mieza S | 10/04/2019 05:12:00 PM | 0Comments |
UNDERGROUND SHOWCASE RANCAK KINABALU

INDIEVERSARY

Mieza S | 10/04/2019 05:11:00 PM | 0Comments |
INDIEVERSARY

NUSANTARA ROCKS

Mieza S | 10/04/2019 05:10:00 PM | 0Comments |
NUSANTARA ROCKS

SYMPOSIUM

Mieza S | 10/04/2019 05:09:00 PM | 0Comments |
SYMPOSIUM

ARKIAN FESTIVAL

Mieza S | 10/04/2019 05:08:00 PM | 0Comments |

PENUNGGU FABLES OF REALITY EP LAUNCH

Mieza S | 10/04/2019 05:08:00 PM | 0Comments |
PENUNGGU FABLES OF REALITY EP LAUNCH

PASTEL LITE POP BILIK TIDUR ALBUM LAUNCH

Mieza S | 10/04/2019 05:07:00 PM | 0Comments |
PASTEL LITE POP BILIK TIDUR ALBUM LAUNCH

PASTEL LITE POP BILIK TIDUR ALBUM LAUNCH



SELANGOR YOUTH REPUBLIC

Mieza S | 10/04/2019 05:06:00 PM | 0Comments |
SELANGOR YOUTH REPUBLIC

Telefon Baru

Mieza S | 10/04/2019 12:38:00 PM | 0Comments |
Telefon Baru

percayalah. pagi tadi aku terbangun lambat tanpa sengaja. sobs. semalam sebelum aku tidur, bateri telefon ada 40 lebih macam tu. pagi tadi aku terbangun waktu tingkap terang. aku tekan - tekan telefon aku, gelap. aku pasang pengecas, ternyata 0%. hmm patut tak bunyi. 

terima kasih tuhan, sebab menyedarkan aku dalam terkejut. aku masih mamai lagi memikirkan jumaat atau sabtu hari ini. 

aku bangun dengan rasa terpaksa sebab masih terkejut. 

aku sakit otak memikirkan telefon yang sedang sakit. kondisi baterinya tidak sihat dan power buttonnya sudah tak lagi boleh digunakan. dah beberapa hari telefon aku macam stuck. orang call pun, ringtone sekat - sekat. hmm. macam radio rosak tu. keliling power button sudah kembung. aku syak sebab sering kali jatuh. jatuh bukan atas niat. 

dalam hati niat nak pegang kemas. entah macammana jatuh. sering jadi juga bila aku pakai jam. kalau boleh taknak berlaga dengan dinding, takut calar. tetap tercalar berlaga dinding. 

aku harap tuhan mudahkan perjalanan aku dalam memiliki telefon baru. amin. kalian doakan aku ya. 

Lirik Lagu Kau Dan Aku Berbeda Killing Me Inside

Mieza S | 10/04/2019 11:31:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Kau Dan Aku Berbeda Killing Me Inside


Hidup kita semua berawal dari tempat yang sama
Menghirup udara untuk pertama kalinya dengan cara yang sama
Lalu kita mengenal cinta, mengenal persahabatan, mengenal kepercayaan
Ketika kesombongan itu datang hilangkan semua kesetiaan yang ada
Merobek lembar demi lembar kepercayaan yang telah kita rangkai
Kini kau dan aku telah berbeda

Cobalah kau katakan apa yang kau inginkan
Inginku melupakan inginku meninggalkanmu
Semua yang terucap amarah yang meluap
Sadarkan diri ini bukanlah terbaik bersama mu..

Nada nada yang hilang tangisan masa lalu
Nyanyian penuh asa bergema dalam luka
Inginku melupakan inginku meninggalkan
Goresan luka hati terukir dengan namamu ooo..

Tak semuanya indah
Tak segalanya cerah
Kita akhiri semua disini
Kau dan aku telah berbeda

Semua tak berguna terbuang sia sia
Biarlah ku mencoba jalani hidup sendiri
Apa yang kau ucapkan apa yang kau lupakan
Sadarkan diri ini kau bukan yang terbaik untukku

Tak semuanya indah
Tak segalanya cerah
Kita akhiri semua disini
Kau dan aku telah berbeda

Tak semuanya indah
Tak segalanya cerah
Kita akhiri semua disini
Kau dan aku telah berbeda

Tak semuanya indah
Tak segalanya cerah
Kita akhiri semua disini
Kau dan aku telah berbeda


Lirik Lagu Biarlah Killing Me Inside

Mieza S | 10/04/2019 11:27:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Biarlah Killing Me Inside

Semua yang berlalu
tlah menjadi kenangan
Dan seakan kulupakan
karena ku tak sejalan

Dan tak mungkin ku bertahan
meski telah kucoba
Semuanya tak berguna
terbuang sia-sia...

Dirimu dihatiku
sudah terlalu lama
Biarlah kumencoba
untuk tinggalkan semua

Dan tak mungkin ku bertahan
meski telah kucoba
Semuanya tak berguna
terbuang sia-sia...

Thursday, October 3, 2019

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2

Mieza S | 10/03/2019 03:00:00 PM | 1Comments |
Entri ini aku wujudkan atas dasar kemanusiaan. cewah. hahaha. oh yang sebenarnya tutorial aku yang ini letak widget instagram di blog tidak lagi boleh digunakan. i think something going wrong. tinggal username sahaja di sebelah kanan. tidak ada lagi widget instagram yang tinggal.

jadinya aku google untuk dapat tutorial yang lebih efisyen. terima kasih kepada saudari naseha yang sudi tunjuk ajar. sekarang blog aku kembali ada widget instagram. terima kasih sekali lagi.

jadi mari ikuti langkah mudah.

Cara Mudah Masukkan Instagram dalam Blog
1. https://snapwidget.com/ . kau akan dibawa ke paparan seperti di bawah. klik sign up jika masih belum berdaftar.

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


2. sebab aku masih belum memiliki akaun, maka aku memilih butang sign up with facebook. senang kan? hahahhha. dasar pemalas.

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


3. bila dah selesai sign up, aku dibawa ke paparan dibawah. pilih lah mana kau nak. sebab aku nak instagram, jadi aku pilih lah instagram.

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


4. kemudian, ada beberapa layout yang akan dipaparkan. aku suka grid. kau suka mana? ha pilih lah mana - mana kau suka.
Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


5. lepastu klik configure widget.


6. ada setting pilihan bagi basic untuk border, size dan lain - lain. aku suka design yang minimalist. so, boleh tengok di sebelah kanan sidebar aku. kemudian, klik update preview untuk melihat bagaimana widget itu terhasil. dan yang terakhir get widget! 

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


7. html bagi widget tersebut telah siap. copy dan paste di blog pada ruangan kesukaan kau. done! 

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2

selamat mencuba :)

Wednesday, October 2, 2019

Sepetang Bersama Ais-Krim

Mieza S | 10/02/2019 05:24:00 PM | 3Comments |
Sepetang Bersama Ais-Krim

hari isnin yang lepas aku menghabiskan sisa petang bersama ex. ya ya ; ex. hahahha. aku akan baik dengan orang kalau orang baik dengan aku. sepanjang aku dengan dia dulu, takde gaduh apa sangat pun. cuma dia lebihkan kawan. masa bercinta je mesti bermasalah, masa jadi kawan helok aja. aneh betul rasa. 

dia suka datang dari jauh semata - mata nak jumpa member. aku ajak jumpa payah. so aku kata, kita kawan jela. bukan tak boleh lepak kan? aku dengan dia ada putus sekalli dan bercinta dua kali. mungkin dia tak sesuai jadi kesayangan. boleh jadi kawan baik je. hahahha. 

kebetulan dia ada mc akibat asma. so dari bangi dia datang shah alam jumpa dengan keluarga angkat dan tunggu aku balik kerja. tempat biasa aku nak lepak, kat bandar shah alam je la. nak pergi jauh malas. 

disebabkan haritu aku ada cakap aku nak makan aiskrim belgian dark choclate family mart, so perjumpaan kali itu kononnya adalah untuk merealisasikan aku punya keinginan. walaupun sebenarnya sebelum tu aku dah makan dah. tunggu dia berjanggut. HAHA.

Sepetang Bersama Ais-Krim

sebelum makan ais-krim, aku dan dia ke pkns. katanya nak keluarkan duit. tiba - tiba ternampak sales dari guardian. hahahha. aku beli lah sabun cecair jenama guardian yang harganya rm8 dari berapa belas entah, mungkin rm13? lepastu minyak wangi silkygirl yang berharga rm8 dari rm14 mungkin. dan yang terakhir, aku beli bedak muka jenama silky girl rm5. harga asal dalam belas - belas juga rasanya.

lepastu baru kami ke family mart yang terletak di sacc mall. dekat situ kami duduk agak lama. 

banyak yang kami bualkan. dari keluarga sehinggalah ke hal peribadi. sampai tak tahu mana satu nak tanya, itu atau ini. oh dulu dia duduk di padang jawa. lepastu sakit, balik semula kampung di perak. sekarang kerja baru di bangi. 

woi, semoga naik pangkat boleh belanja aku makan banyak - banyak dan sihat selalu. 

terima kasih sebab walaupun aku pandang kau 'jahat', tak pernah pun aku jumpa mana jahat kau.  kau sentiasa je baik dengan aku. cuma adalah sekali. sebab masa tu aku kenal dengan orang lain waktu aku kawan dengan dia. masa ni dia marah gila - gila. sampai cakap aku @$%&. aku ingat dan whatsapp tu tak pernah aku delete, walaupun dah dua tiga tahun. hahahhaa. 

akhirnya dua - dua jadi ex. gampang betul. hahaha. banyak benda yang dia selalu buat aku terharu. kenapa? sebab tak ada orang boleh buat macam dia buat. aku tahu benda tu normal je, orang lain pun selalu dan pernah buat. tapi dalam ramai - ramai aku kenal, dia je antara yang tak malu nak jalan sebelah aku. yang 'berkorban' hal - hal kecil untuk aku. 

tak tahu nak describe. walaupun dia 'jahat' tapi dia baik. 

hey, thanks for being here for many years. <3

Tuesday, October 1, 2019

Lirik Lagu Adakah Engkau Menungguku Daniel Naim ft Tuju

Mieza S | 10/01/2019 09:00:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Adakah Engkau Menungguku Daniel Naim ft Tuju

Ku berharap
Notifikasimu kan muncul
2 minggu
Masih tiada yang berlagu
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada, yeah
Adakah engkau menungguku

Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada
Adakah engkau menungguku

Ku sedari
Tiada apa lagi di sini
Air mata
Ini akan terus mengalir
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada
Adakah engkau menungguku

Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada...

Tuju
Adakah bahgia-ya-ya
Kita di sini janjiku takkan pergi dulu
Biar ku sendiri, ya-ya
Lupa yang duka, hati terbuka oh no
Menunggumu, janji jangan pergi
Setiaku, hari-hari menanti
Hati-hati, tak henti sini
Menghitung hari, menunggumu ay
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu (yeah, yeah)
Tiada
Adakah engkau menungguku
Adakah engkau menungguku (Menunggu)
Masihkah engkau menungguku (yeah yeah yeah yeah)
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku (Masih kau menunggu)
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu (ku menunggumu, ku menunggumu)
Tiada
Adakah engkau menungguku


Friday, September 27, 2019

Sebab Isytihar Diri Stress Semalam

Mieza S | 9/27/2019 11:54:00 AM | 1Comments |
Sebab Isytihar Diri Stress Semalam
sumber gambar: google

semalam aku mengisytihar diri sebagai seorang yang stress. aku terbeban dengan 'kerja'. bukan kerja lah. tapi aku letak sebagai kelompok kerja berikutan ia ada kaitan juga dalam waktu bekerja aku. aku okay nak menggalas apa yang diperintah. cuma ia menjadi beban dalam jiwa bila didesak. 

didesak benda yang aku ambil masa yang panjang untuk buat. aku ada kekuatan dan kelemahan diri. 

"hey, kau tolong lukis pelan bangunan ini dan hantar kepada yang berkenaan di negara seberang. jangan membeli tiket penerbangan. harus kau sendiri memandu kapal"

hey kau gila? hahahhaa. aku okay. tapi aku takut nak patahkan rasa takut. semua orang boleh memecahkan ketakutan dengan cara paksa berlawan. aku boleh lawan. tapi kalau aku lawan dengan rasa takut ni, apa akan jadi jika penerbangan aku tak kembali? apa jadi jika kapal kehabisan bahan bakar? apa akan jadi jika tiba - tiba langit mendung dan membawa kapal aku ke tempat asing? apa akan jadi dengan aku? bertahan hidup sendirian? kau gila? ini bukan sebuah rancangan tajaan jika meninggal di pertengahan jalan ada yang memberi perhatian. ini sendiri okay. aku orang asing yang namanya tak pernah meniti dibibir sesiapa. 


Sepetang di Tasik Shah Alam

sebelum menamatkan waktu kerja yang masih bersisa, aku berkira - kira untuk menggalas beban pulang ke rumah atau melepaskan di tempat awam. setelah waktu makin berlalu, aku memilih untuk 'terbang' seketika. harus membiarkan beban ini bebas di langit tinggi. 

ada satu port tempat aku selalu beristirehat. hampa. sedang berlaku pembinaan disitu. pagar telah ditutup. aku pusing dan masuk pagar seterusnya. berhampiran wet world. aku tak puas. tak boleh duduk bersandar. aku harus duduk di atas bangku. penat! 

aku menghabiskan sejam lamanya memandang hamparan langit diiringi kawanan burung. kiri kanan dan sekeliling aku terdapat kelompok keluarga dan pasangan kekasih. aku jadi pemerhati 'membaca' gelagat dan karenah manusia. 

waktu itu, dada aku penuh dengan rasa tak puas hati. kenapa aku harus takutkan benda bodoh? shit. entahlah. susah nak terangkan. aku ada alasan tersendiri untuk rasa takut. orang tak boleh paksa aku untuk :

"hey, kau bodoh eh takutkan semut? semua orang dengan senang hati memijak semut. tak ada apa yang nak ditakutkan dengan serangga kecil." 

begitulah perumpamaannya. aku ulang sekali lagi. ketakutan kita semua takkan sama dan takkan pernah logik. ia bergantung. 

Sebab Isytihar Diri Stress Semalam

jadi disinilah aku cuba - cuba membuka ruang dada melepas semua. masih ada yang tersisa. ini bukan tempat biasa. susah. aku tak ada kawan yang benar - benar kawan ketika ini. aku sedang sendiri. boleh dikatakan kawan yang ada sekarang sudah bekeluarga. aku tak boleh ganggu hak privasi.

yang keduanya, kawan yang sekeliling aku, tak dipanggil kawan. tapi aku gelar mereka keluarga. aku bukan yang suka menempelak rasa jiwa aku pada orang - orang begini. aku suka luahkan dengan seseorang yang aku panggil kawan, yang umur nya seusia aku. itu lebih senang. bercakap dengan keluarga atau orang agama, jawapan cliche yang aku akan terima ialah "dekat kan diri dengan tuhan." how? 

aku ni cuma manusia yang. yang bagaimana ya. jika aku berfikir dengan menghantuk kepala didinding menyelesaikan masalah, aku buat. bukan tak pernah. hahahaha. aku tidak serious pun. buat sekadar mahu rasa bagaimana yang dilalui orang lain. aku buat dilevel paling bawah. sekadar mahu rasa. dalam keadaan gawat, aku tak mencari tuhan. walaupun jiwa galau itu dicipta tuhan untuk aku mencari tuhan. 

aku cuma manusia biasa yang mahu memeluk orang lain untuk menangis dibahu. sekadar itu. aku perlu sentuhan atau setidaknya bercerita dan mengekspresi kesedihan aku didepan seseorang yang aku percaya. supaya aku rasa aku tidak sendiri. 

iya aku faham, tuhan ada di atas di sesuatu tempat yang tidak tahu dimana titik keberadaannya. malaikat juga ada di kiri kanan. aku bukan lah seorang, tapi masih berteman. aku sekadar mahu kan jasad. itu sahaja. ini kelompok untuk aku mengharmonikan jiwa. jadi siapa yang akan layankan jasmani aku yang sedang koyak? 

Sebab Isytihar Diri Stress Semalam

satu jam tak cukup untuk membebaskan beban. sumpah tak cukup. aku nak bersandar ditempat biasa di bawah pokok yang selalu aku duduk beristirehat, di tembok atas bukit. aku tahu, ada daun yang mendengar hati aku. ada langit yang sedang memandang aku. ada tembok yang sudi jadi tempat aku bersandar. 

untuk semalam. terima kasih seseorang yang ku paling orang asing kerana mendengarkan aku selama empat jam lamanya tanpa noktah. terima kasih juga tuhan yang telah menciptakan langit untuk aku bebas rasa luas. 

Tuesday, September 24, 2019

Lirik Lagu Dont Like Me G'$QUAD ft OKLIN X FARID EGALL

Mieza S | 9/24/2019 04:17:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Dont Like Me G'$QUAD ft OKLIN X FARID EGALL

don't like me
i don't give a shit like me
mereka asik bully bully
ku tak penah peduli
mereka bilang aku tuli

i don't give a shit
i don't give a damn
mereka anggap aku kuli aku tak pernah perduli
kan ku makan semua bully macam aku diam diri
jangan coba nilai aku but kalian bukan juri

musikku lebih keramat bahkan lebih dari jati
pandang aku sebelah mata tapi mereka lupa diri
jatuh ku masih berdiri bukan cuma soal money
cause a fuck that

coba coba cari celah tuk menghina
kalau dapat mereka sikat tak ada jeda
suka tak suka mereka bilang sama saja
jalan kita sudah beda jika tak suka ya terserah

you don't like me bukan berarti ku berhenti
mereka coba bela diri makannya harus membully
ngomong dibelakang karena memang mereka kurang nyali
its so fuck off gue gak pernah peduli

don't like me
i don't give a shit like me
mereka asik bully bully
ku tak penah peduli
mereka bilang aku tuli

kalau tak suka kau suka alhamdulillah
siapkan kata berbisa silakan komen di bawah
ku bukan aktor yang pandai sandiwara
bukan cerita dongeng ini realita
kalian hanya pandai untuk berkata
tidak beda dengan burung kakak tua

berkualitas bukan tak jelas
walau ditindas tak akan balas
nanti kau melas karna ku tebas
kau jadi alas dan cuma ampas

mereka bully karena mereka iri
mereka cuma komentar sana sini
perduli setan mereka yang membenci
semua netizen, fuck!

don't like me
i don't give a shit like me
mereka asik bully bully
ku tak penah peduli
mereka bilang aku tuli

aku kembali walau dibully
kuat hadapi tak pernah lari
mereka membenci ku tak perduli
tak masuk kuping tapi tak tuli

kalau suka mengaku
ku bukan lagi babu
bully mereka tak laku
kurang cerdik coba main cantik

nadaku unik makanya antik
bermain cantik aku tak panik
otak ku cerdik walau ku cilik
jangan mengusik bawalah asik
mereka sibuk jatuhkan tak buat berdiam diri
semangat tetap ada dan terus berapi api
diserang banyak hujatan tak akan membuat mati
tak akan ku kibarkan sehelai bendera putih

don't like me
i don't give a shit like me
mereka asik bully bully
ku tak penah peduli
mereka bilang aku tuli

don't like me
i don't give a shit like me
mereka asik bully bully
ku tak penah peduli
mereka bilang aku tuli

don't like me
i don't give a shit like me
mereka asik bully bully
ku tak penah peduli
mereka bilang aku tuli

Monday, September 23, 2019

Lirik Lagu Pride Giant Prayudha x Tulang Kata x B-Heart x Kloud$ x Izhar

Mieza S | 9/23/2019 02:48:00 PM | 1Comments |
PRIDE - Giant Prayudha x Tulang Kata x B-Heart x Kloud$ x Izhar

Izhar
Mana hilang kamu
Mana pergi rasa
Siapa kamu tuju
Cita atau cinta
Ghaib sudah tentu
Tapi tuhan ada
Mana hilang aku
Moga masih sama

Tulangkata
tanya mana aku?
soalkan yang nyata?
soalan dah nyata
yang didepan mata pura-pura buta,
mana cinta kamu?
tak nampak di mata
tutup lampu kamar,
mama kata buka,
mata lihat tuhan,
tak berupa

pentas sudah terang, bro,
cemas atau tenang, bro?
timbang diri dimula
penonton jadi neraca,
tutup lampu tak nak tengok muka,
aku tunduk mereka dongak kepala
aku rukuk mereka sujud pula
apa diturut mereka pun ikut sama,
weh!
ni semua ilusi!
penjara!
keliru tiada tara
tatacara dunia
dalam keramaian
atau ruang hampa,
hitam nampak buta
yang putih, putih mata, weyy

Apa arti hati?
jika kosong tiada huni?
tak mampu cintakan sorak
hati belum kenal sunyi
Hati belum kenal sunyi

Bheart
Disaat, peta tiada guna
Sejarah sita tinggal kisah,
Sekerat suratan dunya,
Hanya, bermimpi kita punya.. hmm mm
Pun ya, cuba ukir senyum bila tiada rasa.
Ruang waktu, terputus komunikasi tiap detik masa,

Lapang dada nah, lihatlah jiwa
Seakan mati nyawa ada rongga,
Tuang kasta nah, katulistiwa,
Berdingin ingin tau yang kau tu peristiwa
Masih?
Kerna barangkali aku asyik toleh,
Dolak dalih bila acapkali kata boleh boleh,
Parut kekal bila luka sudah pulih,

Berselisih antara baru & lama,
Adakah diri ini masih sama?
Trauma menyapa singgah bak coma,
Dan mama mohon restukan yang dogma,
Babak hitam silam suda kita rendam,
Hingga jari terkupas sukar mencengkam,
Apa puisi yang sudah rakam,
Genggam meskipun akan dikecam mana hilang

Izhar
Mana hilang kamu
Mana pergi rasa
Siapa kamu tuju
Cita atau cinta
Ghaib sudah tentu
Tapi tuhan ada
Mana hilang aku
Moga masih sama

Moga masih sama
Moga masih sama

Kloud$
Ya know you've been lost in a cold world
It's never any better when you're souless
These foreign feelings into you
with passports
For a couple months & bottles broke
It turned you heartless
And you gotta know it ain't love that
Filled your void with darkness
Cause it's all you when you lack
Inner strength for self love
where did you go?
You've drifted so far away now
what your momma told ya to do?

Who you gotta find when you're lost? You've gotta take a hold of your self!

So now grow and
Prove them wrong when people thought
they'd be right when you done with your life
you survived all the phase with the lies and the hatred spat to the face when death' in the head, suicidal enough when your life been depressed
in a mess a massive disgrace ain't nobody is pefectly made in this place as you know that lust is a bliss when pieces of you left on floor to be stepped on for more, and god knows
god knows it for sure, He's watchin' you hurt, so now give it a chance
You better pray for the best like you should've done it before you were known to be bruised, reused and abused by the people you loved, but now they ask
mana hilang kamu?

Izhar
Mana hilang kamu
Mana pergi rasa
Siapa kamu tuju
Cita atau cinta
Ghaib sudah tentu
Tapi tuhan ada
Mana hilang aku
Moga masih sama

Mana hilang kamu
Mana pergi rasa
Siapa kamu tuju
Cita atau cinta
Ghaib sudah tentu
Tapi tuhan ada
Mana hilang aku
Moga masih sama

Moga masih sama
Moga masih sama
Moga masih sama

Friday, September 20, 2019

HATEHUG

Mieza S | 9/20/2019 12:37:00 PM | 2Comments |

HATEHUG

ABC YOUTH ALBUM LAUCHING 2019 PARTY

Mieza S | 9/20/2019 12:36:00 PM | 2Comments |

ABC YOUTH ALBUM LAUCHING 2019 PARTY

PERAI RIVERFEST CONCERT 2019

Mieza S | 9/20/2019 12:35:00 PM | 1Comments |

PERAI RIVERFEST CONCERT 2019

KUALA LUMPUR SHORT FAST VIOLENCE GRINDCORE

Mieza S | 9/20/2019 12:28:00 PM | 0Comments |

KUALA LUMPUR SHORT FAST VIOLENCE GRINDCORE

LETS VOMIT

Mieza S | 9/20/2019 12:27:00 PM | 0Comments |

LETS VOMIT

SPOKEN WORD BLOCK PARTY

Mieza S | 9/20/2019 12:26:00 PM | 0Comments |
SPOKEN WORD BLOCK PARTY

GLISTENING REDCHAIR THERAPY SESSION

Mieza S | 9/20/2019 12:25:00 PM | 0Comments |

GLISTENING REDCHAIR THERAPY SESSION

BOOM BOOM KID WITH MILO DINOSAUR

Mieza S | 9/20/2019 12:24:00 PM | 0Comments |

 BOOM BOOM KID WITH MILO DINOSAUR

GRUNGE FEST 2019

Mieza S | 9/20/2019 12:23:00 PM | 0Comments |
GRUNGE FEST 2019

Lirik Lagu Diamonds Kaka Azraff

Mieza S | 9/20/2019 10:13:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Diamonds Kaka Azraff
sumber: google


Hanya kau tahu apa yang aku mahu
Hanya kau tahu apa yang aku tahu
Kau membuat aku hidup bagai ratu
Kata-kata manismu kalahkan madu
Ku cinta padamu

I’m so in love baby
I’m so in love baby
I’m so in love
I’m so in love baby
I’m so in love baby
I’m so in love

Banyak kali hati ku pernah terluka
Dipermain lelaki yang tak guna
Semua janji yang tak boleh pakai
Ku kenal macam-macam perangai

Tapi ku tak sangka
Engkau yang aku telah jumpa
Kali ini berbeza
Cinta kau sebesar semesta

Tak kisah di mana
Aku dapat rasa
Perasaan sayang
Tak ada alasan

Tak kisah di mana
Aku dapat rasa
Ini hanya permulaan
Kami bersama

Hanya kau tahu apa yang aku mahu
Hanya kau tahu apa yang aku tahu
Kau membuat aku hidup bagai ratu
Kata-kata manismu kalahkan madu
Ku cinta padamu

Dari pertama kali ku menemuimu
Kau buatku rasa seperti ratu
Belikan aku semua kau mampu
Berikan aku segala kau mahu

Layan ku macam princess
Hadiahkan aku diamonds
Cintamu bukan preset
Penuh dengan surprises

Tak kisah di mana
Aku dapat rasa
Perasaan sayang
Tak ada alasan

Tak kisah di mana
Aku dapat rasa
Ini hanya permulaan
Kami bersama

Hanya kau tahu apa yang aku mahu
Hanya kau tahu apa yang aku tahu
Kau membuat aku hidup bagai ratu
Kata-kata manismu kalahkan madu
Ku cinta padamu

I’m so in love
I’m so in love
I’m so in love with you

I’m so in love
I’m so in love
I’m so in love
I’m so in love
I’m so in love with you
I’m so in love

Hanya kau tahu apa yang aku mahu
Hanya kau tahu apa yang aku tahu
Kau membuat aku hidup bagai ratu
Kata-kata manismu kalahkan madu
Ku cinta padamu

Tuesday, September 17, 2019

Pengalaman Telefon di Ambil Pencuri

Mieza S | 9/17/2019 02:34:00 PM | 3Comments |
Pengalaman Telefon di Ambil Pencuri

disebabkan aku sedang menunggu giliran kertas menghabiskan tanggungajwabnya mencetak dokumen, aku ambil keputusan untuk menulis satu entri. idea mahu menulis entri ini datang sewaktu aku menunggu lampu isyarat bertukar hijau dalam perjalanan ke tempat kerja pagi tadi. 

aku ingat, sejurus sampai ke tempat kerja. terus mahu menulis entri. namun, aku memilih untuk mendahulukan mana yang lebih paling utama. 

entri ini adalah entri mengenang benda yang tak patut dikenang. 


Telefon Bimbit Pertama

Pengalaman Telefon di Ambil Pencuri

telefon bimbit pertama yang pernah aku miliki ialah nokia 3310 pemberian arwah nenek. sangat - sangat bermakna. waktu itu aku darjah empat/ lima mungkin. kurang pasti. orang kata 3310 ini telefon magis. tidak hanya digunakan sebagai penghantar pesan dan berbual dengan saudara jauh. 

turut mampu menjadi penyendal pintu dan menjadi alat untuk melempar anjing disaat dikejar waktu pulang kerja. ketika memiliki telefon ini, aku rasa aku adalah manusia 'paling' power berbanding dengan orang lain yang baya umur aku.


Belajar Meng Composer Ringtone

setiap hari aku belajar bagaimana mahu meng - composer ringtone selepas pulang dari sekolah. kononnya satu hari nanti aku bakal jadi komposer terkenal yang hanya dimulai dengan nokia 3310. cita - cita itu bakal menjadi perbualan dalam media cetak dan seangkatan.

setiap hujung minggu, aku menantikan abang sepupu aku untuk datang ke rumah atuk bercuti. aku mahu belajar dengan dia. ketika aku, aku memandang dia sebagai orang yang paling bijaksana. huhu

selepas beberapa ketika menggunakan telefon ini, aku dapat rasakan beterinya semakin mencabar kesabaran. setiap hari harus di cas. ah sudah. sehinggalah pada suatu hari --


Nokia 2300

Pengalaman Telefon di Ambil Pencuri
sehinggalah pada suatu hari -- 
ayah aku dengan rasa gembiranya menghadiahkan aku sebuah telefon bimbit nokia 2300. waktu itu aku didarjah enam. ayah aku ni jenis suka beli benda merepek yang membazir. setiap kali dibawa pulang sesuatu ke rumah, ada satu perasaan gembira di wajahnya. aku ingat lagi. masatu --

ayah baru pulang kerja. masih lagi dengan baju kerja nya. bau besi masih ada. aku ingat lagi.

"aja, sini kejap."

aku datang ke ayah.

ayah memberikan aku sebuah kotak telefon bimbit yang masih baru. dibeli dari kawan kerja. harganya aku tidak ingat. 

aku dengan rasa teruja terus pasangkan tefefon bimbit pemberian ayah dengan tali gantung warna merah jambu yang dibeli dari cameron highland. sumpah aku tak pernah suka warna merah jambu. entah kenapa, aku teruja pasangkan tali gantung tersebut. *rujuk gambar dibawah

Pengalaman Telefon di Ambil Pencuri

keesokkan hari atau pada malam tersebut, aku mengikuti makcik ke dataran shah alam menyambut hari kemerdekaan. waktu itu aku sedang rancak bermain sms dengan seorang laki - laki dengan nickname wan scorpion, kenal di majalah starz. 

sebelum acara dimulai, aku dan makcik ku duduk di kerusi kedai makan berdekatan dataran. aku hanya memakai seluar slack besar bewarna khaki dan baju tak ingat lah. waktu aku berdiri di dalam keramaian (belakang ku kosong. berjalan 1 meter mungkin dengan orang selepas ku). 

aku dengar ada benda jatuh. sumpah aku dengar. selepas bunyi benda jatuh aku dengar orang macam sedikit hinggar dibelakangku. bukan bersorak merdeka, tapi sesuatu. sesuatu yang aku tak peduli untuk berkalih pandang. sebelum bunyi kejatuhan itu berlaku, aku dapat rasa ada sesuatu yang bergerak halus dipoket. 

aku hanya abaikan. 

dalam kereta baru aku perasan. didail banyak kali, tapi hampa. 

aku pulang dengan membawa berita kecewa. emak membebel tak sudah. ayah redha. itu lah. terkesan. telefon bimbit pemberian ayah pertama kalinya tak lekat ditangan aku tidak sampai seminggu. 


telefon kedua pemberian ayah. yang ini aku campur bersama duit raya. nokia c3. tak hilang. tapi kebaikan dibalas tahik. kah. 

aku memberi pinjam telefon bimbit kepada yang tersayang ketika itu (kini sudah dibenci) untuk digunakan mencari pekerjaan baharu. ternyata ditipu ya. sampai ke sudah tak dipulangkan. katanya tertinggal diloker lah, hantar kedai lah itu lah inilah. 

akhirnya dia menggantikan aku dengan telefon baharu. entah telefon apa. aku meluat nak ambil. sekali aku benci, sampai bila - bila aku benci. telefon yang diganti baru takkan sama kenangannya dengan pemberian ayah. 

melainkan dia menggantikan dengan telefon yang sama. aku katanya pada adiknya yang aku panggil intan "takpe lah. intan ambil je telefon tu. kak miza taknak. lagipun intan kan tak ada telefon."

sampai ke hari ini. aku ralat. langsung tak tahu menjaga barang pemberian orang. hm. 
TABU
Lelaki Yang Tak Punya Apa-Apa Untuk Dipersia
ASRAMA: 2
Surat-Surat Perempuan Johor
1515
RAHSIA
GANTUNG: 2
SUNYI
ASRAMA
DELIMA
GANTUNG
GELAP
KACAU
KELABU
LAKNAT
LARI
KAMERA
MENTAL
LENDU
MEREKA
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.