Monday, June 17, 2019

Kawan Makin Pergi

Mieza S | 6/17/2019 01:31:00 PM | 0Comments |
Kawan Makin Pergi

entri ini aku tujukan buat kawan - kawan yang makin pergi. semakin lama, semakin jauh dan menghilang. bukan nak kutuk ke apa. tapi sekadar penulisan kosong sebagai diari untuk aku baca pada suatu hari nanti. aku tak sure, kalau ada kawan aku yang akan baca. tapi ya. ini untuk kau. aku nak tulis nama, tapi. haahhaha. takpayah la. kalau kau terasa, maknanya kau la. 

aku ada kawan yang rapat dengan aku di zaman sekolah dan zaman belajar. tahun berganti tahun, aku perasan, hubungan makin renggang. nak jumpa jauh sekali. samaada atas faktor keluarga atau busy dengan aktiviti masing - masing sehingga tak ada ruang untuk aku. 

Raya

okay aku mulakan. sebelum raya haritu, aku sengaja tak wish sapa - sapa. dan ada beberapa kawan rapat aku wish aku. sebab aku nak tengok, siapa yang ingat dekat aku. so aku nampak dah dekat situ. 

so, ada sorang tu. aku wish selamat hari raya. dia tak reply. aku ingat dia tak online. lepastu aku check, oh 5 hari dia tak online fb. hahha. lepastu, dia update status di whatsapp. guess what? dia memang sengaja ignore whatsapp aku (aku rasa lah). sebab sebelum - sebelum ni pun dia memang selalu sangat ignore whatsapp aku. tunggu lah setahun kemudian kalau dia rasa dia nak whatsapp aku, baru lah whastsapp aku yang dia belum baca tu dia 'baca'. 

Kawan Makin Pergi

kisah yang kedua pulak, manjang cakap 'tak sabar nak lepak dengan kau' dan bla bla bla. at that time, bila orang ajak lepak ada je alasan. tup tup update ada dekat kl. hahahhaha. yang ni suka sembang lebih. banyak kali kena perli tapi dia cakap lagi 'tak sabar nak lepak sama'. yang ni lelaki. hahahha.

OpenHouse

yang ketiga, aku tertengok story di instagram. buat makan - makan. semua kawan dia aku tak kenal. tapi aku dengan dia rapat (lupa bagitahu, dia lelaki). aku tau, dia akan fikir aku takkan pergi so buat apa nak jemput aku kan? entahlah. 

yang keempat, kawan universiti satu sem. aku ternampak kawan aku post dia pergi openhouse ex classmates. dulu kita rapat. tapi, kawan aku ni sekarang cuma kawan dengan aku dan dia. dia dah tak kawan dengan aku, dan aku pun tak kawan dengan dia. sekadar like post di media sosial. yang selalu tegur - tegur pun cuma aku, bukan dia. yang pernah ajak lepak pun aku, bukan dia. alasan sama, 'busy'. tup - tup bergambar sedang melepak dengan kawan. yang ni perempuan. 

aku selalu anggap kawan aku adalah kawan aku. tapi kawan - kawan aku, tak pernah anggap aku kawan. sedih kan hidup aku? aku tak pernah ada dalam hidup diorang. 
kawan makin hilang makin jauh. akhirnya kita semua mengambil keputusan untuk tak perlukan sesiapa. cukup kalau diri sendiri ada untuk berdiri (termasuk keluarga). atau setidaknya pasangan hidup mati. entah. 

aku.

akan ada satu hari dimana aku akan buang semua kawan - kawan rapat aku dan malas nak ambil tahu. aku cuma nak berkawan dengan orang - orang yang tak rapat biar kalau nak hilang atau pergi tak terlalu rasa kesan yang dalam. 
aku tak kecik hati, aku dah biasa. haahhahaha. saja lah luahkan perasaan. takut nak cerita karang, takde yang sudi nak dengar. 

Tuesday, June 11, 2019

Lirik Lagu Berada Aman RA ft. Altimet, Noh Salleh

Mieza S | 6/11/2019 03:28:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Berada Aman RA ft. Altimet, Noh Salleh

Aman :
Apa maksud hidup penuh makna?
naik air terjun sampai jumpa takhta.
Jadi yg terbaik yg kita boleh jadi
mintak apa saja dari Tuhan boleh bagi

Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Altimet :
2 roti canai pagi, 2 lagi untuk petang
Cakap terang budak bawah tanah mimpi nak terbang,
Oh ragu dalam hati menyerang
Fokus mata pada piala jadi aku maintain tenang

Duit cukup cukup makan tapi kalau aku cukupkan makan
takde duit minyak kereta tak jalan
kereta tak jalan macam mana nak cari makan
Suara hati aku jadi waze jom cari jalan

cetak biru dalam otak lepas tu orak
Gerak luar kotak hustle ni sunyi takde orang sorak
Flat semarak 12 2 blok sepuluh
november reign biar musim tengkujuh aku menyeluruh

Mama kata tulis guna hati elok elok
Baba kata berniaga fahamkan selok belok
Brader tanya altimet dah kaya ke belum,
Brader aku berada meh aku sedekah satu senyum

Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Kita semua berada x8

Aman RA :
Air bersih, makan bersih, dan udara bersih.
ada tempat tinggal untuk rehat bila letih
3 bilik, 1 bilik air, 1 dapur
ada pinggan mangkuk, ada kipas, ada lampu
akhir bulan, lambat bayar bil, apa ada hal
janji duit makan, duit minyak ada takda hal.
jiran tetangga riuh rendah bukan huru hara
tak perlu iri hati, rezeki sama rata
anak bini riang, sihat hati senang
rasa syukur cukup makan minum pagi petang
masa lapang, jumpa kengkawan & berketawa
hujung minggu, jalan jalan bersama keluarga

Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Kita semua berada x8

Aman RA:
ada nama, tak tentu ada harta
ada harta, belum tentu senang
hancur badan bila dikandung tanah
budi baik tetap akan dikenang

Hari Raya Disambut Gembira

Mieza S | 6/11/2019 11:16:00 AM | 3Comments |

Hari Raya Disambut Gembira
baju raya hari pertama

masih sempat lagi rasaya, kalau aku nak ucap selamat hari raya dekat sekalian pembaca. tahun ni aku beraya di kuantan, sebab tahun lepas dah beraya di shah alam. keluarga aku mengamalkan sistem selang seli sejak dulu. jadi tak ada pergaduhan yang melibatkan isu giliran dan sebagainya. tu kisah emak dan ayah. nanti kisah aku pulak, entahlah bagaimana pula. semoga suami aku nanti memahami. cewah. hahhaha

Berjaya Beraya dengan Bahagia

sebulan sebelum raya aku mengalami sakit gigi yang tak kronik. hujung - hujung puasa sengaja aku nak test kekuatan gigi kiri aku. ternyata nyilu mencucuk. padahal makan kuih raya je. sehingga akhirnya, aku buat keputusan untuk menggunakan gigi kanan sahaja sepanjang hari raya berlangsung. hasilnya sangat bahagia. aku makan daging dan ayam tanpa perlu takut gigi meragam.  

Hari Raya Disambut Gembira
gambar keluarga yang akhirnya 'sempurna'

selepas habis bersalaman keluarga, aku memaksa keluarga aku bergambar diluar buat kenang - kenangan. kalau tak buat macamni, alamatnya setiap kali habis raya bapak aku, terutamanya akan 'menyesal' tak de gambar raya keluarga. begitulah setiap tahun. sengaja aku lukis adik aku sebab dia bekerja pada musim raya. 'sempurna' gambar raya tahun ni. hahahahha.

Hari Raya Disambut Gembira
ni gambar adik - adik aku yang selalu menyakitkan hati
semua ada perangai yang tak boleh dibawa bincang. dari sebenar - besar adik sampai la yang paling kecil tu. nampak kecil, tapi macam kucing garang. itulah, sorang tak ada. lupa nak tambah. 

Sepupu Yang Tak Cukup Bilangan

Hari Raya Disambut Gembira
yang paling kanan tu anak makcik aku, adel namanya.
tengok rambut dia, kepok kepok. cantik je. hahaha. dia ni kalau raya, baju mengalah kan model. cantik dan macam - macam design dia ada. kalau masuk model cilik mesti dapat nombor. dulu masa dia ni kecik, memang taknak dekat orang langsung, ni dah besar sikit okay dah. 

Hari Raya Disambut Gembira
sepupu baya - baya aku. 
 sepupu perempuan yang umur bawah aku, tak de gambar. lupa la. next year lah eh?

Hari Raya Disambut Gembira
ada lagi sebenarnya. tapi yang ni cuma yang ikut beraya je

Kanjo di East Cost Mall, Kuantan

disebabkan adik aku yang laki tu tak ada, jadi aku ada lah peluang untuk berkanjo dengan sepupu aku yang lain. sebab kalau dia ada, memang dia tak kasi aku ikut. bapak kedekut. dah bertahun - tahun benda ni jadi dekat aku. sedih :( hahahhhaa. yela, aku tak ada kereta. sepupu dengan adik sendiri palau. aku ingat kawan je buat aku macam tu. rupanya orang terdekat pun sama, tak guna. hahahahahhaha. 

Hari Raya Disambut Gembira
lepaks mamak

mula - mula ingat nak tengok movie men in black. tapi apakan daya, movie belum keluar. jadi, kita semua sepakat tengok cerita godzilla. sebelum movie start, kita semua lepak mamak sembang kosong. ramai juga rupanya east coast mall walaupun baru raya kedua. mengalahkan tak raya. 

Hari Raya Disambut Gembira

aku taktahu nak rate berapa untuk movie godzilla ni. sebab bagi aku, movie ni macam ultramen doh. serious. hahhahaha. lawak pun ada. lawak bukan sebab ada adegan lucu, tapi sebab 'watak' yang ada dalam movie ni. 

Tragedi Kasut Hilang

balik dari east coast mall, aku letakkan kasut 'raya' yang tak berapa nak raya dekat rak kasut. esoknya aku akan pulang ke shah alam. memang aku langsung tak check keberadaban kasut aku, sehinggalah tiba untuk aku pakai kasut (waktu nak naik kereta). waktu ni aku perasan kasut 'raya' aku dah tak ada dekat tempat asal. dan kasut putih aku bergelimpangan di bawah.

aku ingat kasut raya aku turut jatuh. rupanya tak. tak ada terus. makjang aku sedang leka melayan tetamu. sambil bertanya "ja, jumpa tak kasut awak?". masa ni aku terbuat muka. hahahha aku buat muka sebab barang aku hilang.

untuk pengetahuan semua, walaupun barang aku harganya cuma rm5, aku tetap akan sayang. sebab barang aku kan. actually, harga kasut yang hilang tu cuma rm15 je beli dekat times square dengan tasya tempoh hari. disebabkan aku dah guna kasut tu berminggu - minggu, lepastu tiba - tiba hilang. aku bengang la. padahal aku letak dekat rak kasut. bukan dekat longgokan kasut orang. kalau dalam longgokan, aku percaya kasut hilang memang akan jadi. dah la ni kasut kerja aku satu - satunya. 

berbalik kepada makjang aku. bila barang hilang yang dicari tak jumpa, aku akan menangis. dah kasut hilang kan, pastu makjang aku tanya - tanya. dah ada tetamu dia masa tu. hahaha. aku terbuat muka + jawab macam marah sebab aku hampir menangis. 

jadi, "makjang, aja minta maaf ya. tak sengaja".

Kasut Baru

Hari Raya Disambut Gembira

akhirnya, dengan hasil kutipan duit raya aku beli kasut baru. ada less 50% di XES Shoes. cantik pulak tu. aku pun beli jela. alhamdulillah. selamat berkhidmatan kasut baru saya ! semoga awak dapat jalankan kerja awak dengan baik sepanjang 'bekerja' bersama saya. 

Friday, May 24, 2019

Hello Tokyo Sayonara Malaysia

Mieza S | 5/24/2019 03:36:00 PM | 1Comments |
Hello Tokyo Sayonara Malaysia

Kota Metropolitan Tokyo 

Kalau korang rasa KL dah sibuk dan padat dengan pelbagai tarikan menarik, kota metropolitan Tokyo adalah 100 kali ganda lebih daripada ini! Apa yang menjadikan bandar ini unik adalah bagaimana sebuah kota boleh menggabungkan kesemua elemen moden, trendy, futuristik dan era lama dalam satu bandar yang sama? 

Kota yang meriah dengan pelancong yang datang daripada pelbagai sudut dunia ini juga masih memiliki kawasan tarikan yang tersorok dari mata pelancong dengan atmosfera menarik dan padat dengan peninggalan lama, tapi di mana? 

Nak tahu? Sebelum tu korang kena book cheap flights to Tokyo di Traveloka dulu sebabkan kat sini korang boleh buat perbandingan harga. 
 Kenapa bayar lebih? Trivago membandingkan lebih daripada 200 laman web.
Korang perlu baca senarai ini satu persatu untuk mengupas sedikit demi sedikit tentang tarikan-tarikan yang terdapat di kota ini. Hati-hati, keinginan untuk ke Tokyo tak akan dapat ditahan sebaik habis baca artikel ni. Tak percaya? Teruskan membaca senarai tempat menarik di Tokyo.

Senso Ji 

Hello Tokyo Sayonara Malaysia

Senso Ji adalah sebuah tokong Buddha yang terletak di Asakusa. Tokong ini merupakan antara tempat penyembahan yang paling berwarna-warni dan terkenal di Tokyo! Jangan terkejut, tokong ini juga sebenarnya adalah tokong yang tertua di Tokyo, ianya siap dibina pada tahun 645! Betapa tuanya usia tokong ni kan? Untuk menuju ke kawasan tokong ini, korang akan melalui shopping street yang berkepanjangan 200 meter yang digelar Nakamise.

 Yayoi Kusama Museum 

 Yayoi Kusama Museum adalah sebuah muzium yang didedikasikan untuk seorang seniman Jepun yang cukup terkenal dengan rekaan designnya yang bermotifkan polka dot. Yayoi Kusama merupakan seorang wanita yang dilahirkan pada tahun 1929 di Nagano. Beliau telah mula melukis sejak kecil lagi dan apa yang dihasilkannya merupakan corak-corak yang terbayang di fikirannya sendiri. 

Bukan calang-calang, ketika berusia 27 tahun, beliau telah berpindah ke US dan berjaya mencipta nama di sana. Salah satu karyanya yang pernah terjual adalah bernilai 7.1 juta pada tahun 2014, ini juga merupakan bayaran tertinggi pernah diterima untuk seorang karyawan wanita yang masih hidup. Nak selami dunia karyawan hebat di Jepun ni? Korang boleh lawati muzium ini, namun tiket perlu dibeli dengan awal secara online untuk menempah slot waktu.

Shinjuku Gyoen National Garden 

Hello Tokyo Sayonara Malaysia

Shinjuku Gyoen National Garden adalah salah satu taman yang paling besar dan terkenal di Tokyo. Terletak hanyalah beberapa tapak dari Shinjuku Station, taman dengan kemasukan yang berbayar ini menawarkan kawasan yang cukup luas dan mendamaikan untuk diterokai. Taman pun berbayar? Kalau korang tahu nilai sejarahnya serta betapa indahnya pemandangan di dalam taman ini, korang mesti tak akan berfikir 2 kali. 

Shinjuku Gyoen National Garden sebenarnya telah wujud sejak zaman Edo (1603 – 1867) lagi yang pada awalnya merupakan tempat tinggal para bangsawan. Kawasan ini kemudiannya dijadikan taman botani sebelum diberikan kepada keluarga Diraja pada tahun 1903. Namun begitu, ketika Perang Dunia Ke-2, taman ini hampir musnah secara keseluruhan dan kemudiannya dibaikpulih sebelum dibuka kepada orang awam pada tahun 1949. 

Taman ini terbahagi kepada 3 bahagian iaitu Taman Lanskap Jepun, Taman Perancis dan Taman Lanskap Inggeris. Antara waktu yang paling best untuk melawat taman ini adalah dari pertengahan Nov ke Dis ketika musim luruh untuk melihat perubahan warna daun yang cukup mengujakan pandangan. 

Ginza Six 

Kalau di Malaysia, korang boleh shopping sepuas hati di 1 Utama, tapi kalau di Tokyo, Ginza Six adalah lokasi shopping yang 2 ke 3 hari pun tak semestinya dapat habis pusing. Di dalamnya terdapat 241 brand berbeza untuk pakaian, seni, kosmetik dan macam-macam lagi. Untuk merasakan keseronokan luar biasa semasa berada di shopping mall ni, sediakan duit yang tebal atau kad kredit paling power. 

Dalam banyak-banyak kedai yang ada di mall ni, jangan lepaskan peluang untuk melawat Tsutaya Books yang terletak di tingkat 6 mall ini. Kedai buku ini menawarkan bukan sahaja bermacam buku tapi juga turut memiliki ruang pameran dan galeri seni! AKu nak suggest kat korang pergi ke online Singapore Airlines Promotion di Traveloka supaya korang boleh dapat promotion yang berbaloi. Amacam? Tertarik nak pergi Tokyo? Buat tempahan tiket segera!

Monday, May 20, 2019

A'Bloom Rangkaian Terbaru Althea

Mieza S | 5/20/2019 10:50:00 PM | 1Comments |
A'Bloom Rangkaian Terbaru Althea

setiap bulan, althea tak pernah gagal surprise kan aku dengan kotak warna merah jambu. aku lah orang yang paling setia menerima kunjungan dari abang posmen. sebab aku kan receptionist. hahahha. jadi, setiap parcel yang sampai memang akan 'jumpa' aku dulu. kali ni, althea memperkenalkan produk rangkaian terbaru yang diberi nama a'bloom. 

Produk A'Bloom dari Althea


antara produk tersebut ialah:
  • A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
  • A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
  • A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
  • A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet
  • A'bloom BHA Blackhead Blaster
  • A'bloom Giant Meringue Puff
  • A'bloom Baby Meringue Puffs

aku tak tahu lah, tapi produk althea memang tak pernah comel. dia punya comel tu sampai rasa sayang gila nak guna. contohnya packaging ni. aku rasa mesti wujud orang yang kumpul packaging macam ni. sebab sayang nak buang.

okay mari kita mula membedah a'bloom, produk rangkaian dari althea.

A'bloom Mask Sheet

a'bloom mask sheet didatangkan dengan empat pilihan variasi. iaitu, a'bloom moisturizing watermelon mask sheet, a'bloom nourishing avocado mask sheet, a'bloom brightening lemon lime mask sheet, dan a'bloom anti-blemish peach mask sheet. semua perisa buah - buahan. suka tak? perempuan ni dia selalu je ada banyak masa terluang sebelum tidur. jadinya sebelum tidur jangan lupa pakai mask sheet a'bloom ni. 

harga: rm2/sheet & rm15 untuk 10sheet.

A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet

A'Bloom Rangkaian Terbaru Althea

kelebihan: ekstrak tembikai bagi memberi penghidratan dan kelembapan pada kulit untuk kelihatan lebih segar. lavendar untuk memberi bauan yang tenang 


A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet

A'Bloom Rangkaian Terbaru Althea

kelebihan: menyuburkan dan melindungi kulit serta mencegah kedutan. avocado dan bunga raya untuk kulit lebih lembut dan bersinar. 

beli disini moisturizing watermelon mask 1 sheet dan moisturizing watermelon mask 10 sheets


A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet

A'Bloom Rangkaian Terbaru Althea

kelebihan: mengawal minyak pada kulit, menyingkirkan sel kulit mati, dan mengimbangi kelembapan pada kulit muka. 

beli disini moisturizing watermelon mask 1 sheet dan moisturizing watermelon mask 10 sheets

A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet

A'Bloom Rangkaian Terbaru Althea

kelebihan: mencerahkan kulit, mengurangkan bintik hitam, melindungi kulit dari sinar uv.

beli disini moisturizing watermelon mask 1 sheet dan moisturizing watermelon mask 10 sheets

A'bloom BHA Blackhead Blaster

bha blackhead adalah produk yang sesuai untuk mereka yang ada masalah dengan blackhead, whitehead atau kulit mati. didatangkan dalam bentuk stick yang senang dan mudah dibawa kemana - mana sahaja. mengandungi willow putih, arang, biji aprikot dan minyak daun teh untuk penggunaan skrub ke atas muka tanpa rasa sakit. 

A'Bloom Rangkaian Terbaru Althea

cara penggunaan: cuci muka sehingga bersih dan bilas dengan air suam untuk membuka liang pori pada muka, gosokkan bha blachead blaster disekitar wajah, bilas dengan air suam. siap! 

harga: rm16

beli disini bha blackhead blaster


A'bloom Meringue Puff

a'bloom meringue puff juga didatangkan dengan dua variasi. 'giant' dan 'baby'. dua dua comel wey. lembut je. hahaha. digunakan untuk foundation atau ratakan concealer. ada orang suka guna brush, ada orang suka guna span. jujurnya aku memang tak reti guna brush. sebab macam tak sekata. 


jadi, meringue puff ni akan mudahkan kerja aku. buat masa sekarang aku cuma ada satu sahaja span. itulah yang digunakan untuk foundation, itulah juga yang aku guna untuk shape kan muka aku. dah bercampur aduk. 

A'bloom Giant Meringue Puff dan A'bloom Baby Meringue Puffs

A'Bloom Rangkaian Terbaru Althea

cara penggunaan: boleh digunakan secara kering atau basah mengikut kesesuaian kesan pada muka. 

harga: rm8/1pc (giant)  dan rm11/3pcs (baby)

beli disini giant meringue puff dan baby meringue puff.


Info Althea 
Facebook : https://www.facebook.com/altheamalaysia/ 
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/ 
Website : https://my.althea.kr

Friday, May 17, 2019

Lirik Lagu Keranamu Khai Bahar

Mieza S | 5/17/2019 09:04:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Keranamu Khai Bahar

Kenangan…
Kenangan yang tak kan kembali
Meski kau pujuk diri ini
Tetap aku harus begini
Buat selamanya…

Mengerti…
Sungguh aku tidak mengerti
Walau ku tak mahu begini
Tetap aku harus begini
Keranamu…

Siapalah diriku
Selama ini bersama mu
Hinakah diriku ini terhadapmu
Kepadaku…

Kenangan…
Kenangan yang tak kan kembali
Buat selamanya…

Ohhh…
Siapalah diriku
Selama ini bersama mu
Hinakah diriku ini terhadapmu
Kepadaku…

Hiraukan diriku
Satu hal kau harus tahu
Ku rindumu aku mencintaimu
Selamanya…
Selamanya…

Keranamu…

Wednesday, May 15, 2019

Lirik Lagu Tak Dapat Raya Floor 88 dan Baby Shima

Mieza S | 5/15/2019 09:00:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Tak Dapat Raya Floor 88 dan Baby Shima


Mari semua kita
Raya rumah di sana
(Hi ya hi ya yeah)

Aku dengar dia orang kaya
Rumah besar kereta mewah
Tunggu dulu Akram bagi tahu
Rumah itu raya tahun dulu

Sirap dia tawar amat
Kuih makmur, semperit, tart
Tunggu duit tak dapat-dapat
Apa kata kita
Raya rumah di sebelah
(Hi ya hi ya yeah)

Aku dengar anak dia lawa
Putih gebu bibirnya merah
Tunggu dulu Achoi bagi tahu
Rumah itu rumah Haji Abu

Kau tak ingat
Apa kau dah buat
Getah scrap dia engkau rembat

Jadi kita nak beraya di mana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja
Hari raya

Orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya
Jom raya rumah nenek aku

Ada rendang ketupat bahulu
Mana tahu dapat dihulur
Sepuluh atau lima puluh
Tunggu dulu Ayie bagi tahu

Nenek sendiri engkau pun tak tahu
Dia tak ada di rumah
Macam mana engkau tahu
Oi sepupu
Itu pun nenek aku
(Alamak, iye ke?)

Aku dah tak ada idea kita nak beraya dimana
Jom raya rumah awek ku
Dia pun tak ada hala tuju
Apa kata kita raya
Rumah awek dia
Kita cuci mata

Jemputlah naik sayangku
Bawa sekali teman mu
(Hi ya hi ya yeah)

Juadah sudah sedia
Semua di atas meja
Tunggu dulu kami mahu tahu
Siapa yang masak banyak begitu

Kalau kamu tahu
Ku cabut di kepala ku
Hantu

Jadi kita nak beraya di mana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja

Hari raya
Orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya
Hantu

Lirik Lagu Cinta Kita Projector Band

Mieza S | 5/15/2019 08:55:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Cinta Kita Projector Band

Aku seorang lelaki
Ku mahu dicintai
Sepenuh hatimu
Tuk diri ku

Dan aku tak mahu kehilanganmu
Tak mahu kau curiga dengan cintaku ini
Kan ku pastikan kau bahagia
Percaya, percayakan diriku

Jangan kau bilang ku tak cinta dirimu
Dengarkan apa yang ku ingin katakan padamu
Cinta, kan ku pastikan kau bahagia bersamaku
Kan ku berjanji padamu kan setia selalu

Takkan pernah sekali ku menduakan kamu
Cinta, kadang kala ada gembira ada sedihnya
Kadangkala kita berdua ada sengketa
Begitu banyaknya dugaan yang melanda cinta kita

Kerna kamu
Bila ku kenal ku tahu erti merindu
Makin hari makin mencuba
Untuk menjadi seorang penghibur hatimu

Terimalah bunga bidadari ku
Percaya, percayakan diriku
Jangan kau bilang ku tak cinta dirimu
Dengarkan apa yang ku ingin katakan padamu

Cinta, kan ku pastikan kau bahagia bersamaku
Kan ku berjanji padamu kan setia selalu
Takkan pernah sekali ku menduakan kamu
Cinta, kadang kala ada gembira ada sedihnya

Kadangkala kita berdua ada sengketa
Begitu banyaknya dugaan yang melanda cinta kita
Laa laa laa laa
Benar ku cintakanmu

Laa laa laa laa
Memang benar aku sayang padamu
Laa laa laa laa
Ini kisah-kisah cinta kita

Laa laa laa laa
Aku seorang lelaki
Ku mahu dicintai
Sepenuh hatimu

Aku seorang lelaki
Ku mahu dicintai
Sepenuh hatimu

Monday, May 6, 2019

Lirik Lagu Saat Kau pergi Senja

Mieza S | 5/06/2019 11:42:00 AM | 3Comments |
Lirik Lagu Saat Kau pergi Senja

Mencoba tuk melupakan
Semua tentang dirimu
Yang selalu menghantui
Setiap langkah, hidupku

Semua sesal dalam hati
Karna cinta yang kurasa tak terukur dalamnya
Sampai saat kau pergi
Tak terhitung air mata yang jatuh membasahi

Ku tak mampu menahan sakit ini
Terhianati cinta yang kujalani
Menyakitkan mengapa semua harus terjadi
Disaat begitu dalam cinta ini

Tak ada jalan untuk kembali.
Tak terhitung air mata yang jatuh membasahi
Ku tak mampu menahan sakit ini
Terhianati cinta yang kujalani

Menyakitkan mengapa semua harus terjadi
Disaat begitu dalam cinta ini
Tak ada jalan untuk kembali.
Tak ada jalan
Untuk kembali

Lirik Lagu Terlalu Memuja Wany Hasrita

Mieza S | 5/06/2019 11:37:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Terlalu Memuja Wany Hasrita

Berulang suara hati
Berbicara tentang dia
Senyuman pun canda bahagia
Kini sepi dalam memori semalam

Hanya aku yang tahu
Hanya aku yang menanggung
Segala erti pengorbanan
Ku tempuhi dalam kedukaan

Biarlah aku sendirian tanpa cinta
Dari menyaksikan sebuah kepuraan
Tibalah waktunya aku harus tinggalkan dia
Hamparan hati yang dulu pernah ku berikan

Kini menjadi kehilangan melukakan
Apakah silapku
Terlalu memuja
Disini berakhir segala

Episod bersamanya
Aku dipersia
Tibalah waktunya
Rintihan berlalu

Lirik Lagu Aku Mati & Motherfxcker Diana Ayien Rahman (YMYFAM)

Mieza S | 5/06/2019 11:31:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Aku Mati & Motherfxcker Diana Ayien Rahman (YMYFAM)

Hanya Allah saja tahu keadaan ku
di dalam dilema kekerasan yang ditipu
besi dipagar,dihumban tempat celaka
berbagai histeria adiksi trauma dan phobia .

Ampuni ku di dalam hati kamu
sebesar zaraf atau batu ketakutan pada yang satu الله
hajat ku dan dosa ku
mimpi ngeri yang diselubung seumur hidup ku ..

Seumur hidup ku ...
ku telah lama mati
ku telah lama mati
bawa ku pulang pada ilahi

nyawa ku telah diangkat pergi
sesaat setitis air mata ku jatuh
hati ku luluh
biar ku rapuh
biar ku rapuh ....

Ku tanggung derita di dalam kegelapan
sengsara sedang menanti ku dihadapan
dalam sujud ku doa berserta ketangisan
Tahajjud yang khusyuk atas sebab qalbu ku berdoa dan aku ...

tahan kesabaran lawan segala ujian
yang kau tak pernah rasa
yang kau tak kan faham seksa neraka dunia
Ku jadi jahat dulu atas segala puaka

mencari
menanti
akui cerna maki

dihina habis sehingga lah aku mati
sehingga ku tiada lagi kau buat begini
tapi nanti kau kan dipersoal oleh ya
rabbi الله ...

Sehingga aku mati ......


Ayien - Mothefucker Diana 🔥

Seikhlas hati aku kecewa
bila tanya soalan , semua nya depress tentang betina
Fuck Diana moga kau bahgia di neraka
celaka
bukan bekas ku cuma dia mothefucker

dan fuck semua seangkatan yang aku benci
semua nya dah ada list ku simpan dalam hati
fuck itu fuck sundal perangai mcm babi
jika engkau nak bagi free ku tak nak kau punya puki

bila aku jadi baik terbalik tak berbaik
takyah suruh ku jadi jahat ku dulu tindik salib , tu sikit
malas nak buka ku punya aib
yang dulu tu dulu biar kan sejarah ku ghaib

Sudah lama ku simpan
kesabaran lebih batasan
kejujuran di bawah kaki merosak kan
keikhlasan

percintaan tiada gentar
ku gentar selepas mati
sumpah laknat ku ke atas yang perosak nya hati

dan aku tk berminat ,
pergi mampus lah kau laknat
ku benci sehingga kau dikebumi di liang lahad

Tipu lah selagi mampu
kifarah karma kan berlaku .
ku hanya cerita individu
diana lain tiada isu

atas bawah gua sapu celaka lu ketepi
jangan compare kombinasi dengan barang yang suci
jika jahat , jahat sorang tiada orang akan kesah
ni jenis kacau orang sundal celaka yang pukimak

Eh sudi lah gurindam yang ku sedang nak menghidang
Eh binatang lu sundal ini masa nak bersidang
wey ku tenang lu biadap sekarang tak bercakap
wey yang nyalak banyak sorak sekarang takut borak

Heyy bro
darah gua ada di penjara
umur aku kamu jauh beza
tunjuk taring ingat gua hirau

makan tampar baru tahu risau
tahu ngigau , tahu gila
pergi berambus
nak di ubah ? senang pecah muka terus cetus
pergi mampus ...

Sudah lama ku simpan
kesabaran lebih batasan
kejujuran di bawah kaki merosak kan
keikhlasan

percintaan tiada gentar
ku gentar selepas mati
sumpah laknat ku ke atas yang perosak nya hati

dan aku tk berminat ,
pergi mampus lah kau laknat
ku benci sehingga kau dikebumi di liang lahad

Tipu lah selagi mampu
kifarah karma kan berlaku .
ku hanya cerita individu
diana lain tiada isu

Lirik Lagu Maafkanlah Syamel

Mieza S | 5/06/2019 11:25:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Maafkanlah Syamel


Ku terus melangkah mecuba untuk mendapingimu
Ku jauhi dari dosa dosa yang telah aku lakukan
Air mata diiring doa ku persembahkan
Oh tuhanku maafkanlah

Saat aku tak berdaya
Berikanlah hidayahmu kepadaku
Aku sedar kesilapanku
Sering saja dustaimu

Tapi aku tidak pernah melupakan dirimu
Ku terus melangkah mecuba untuk mendapingimu
Ku jauhi dari dosa dosa yang telah aku lakukan
Air mata diiring doa ku persembahkan

Oh tuhanku maafkanlah
Saat aku tak berdaya
Berikanlah hidayahmu kepadaku
Aku sedar kesilapanku

Sering saja dustaimu
Tapi aku tidak pernah melupakan dirimu
Hapuskanlah rasa rasa di dalam jiwa
Sinarilah kegelapan yang mencengkam hidupku

Oh tuhanku maafkanlah
Saat aku tak berdaya
Berikanlah hidayahmu kepadaku
Aku sedar kesilapanku

Sering saja dustaimu
Tapi aku tidak pernah melupakan dirimu
Maafkanlah

Lirik Lagu Kali Ketiga Carya Ft. Sarah Fazny

Mieza S | 5/06/2019 11:22:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Kali Ketiga Carya Ft. Sarah Fazny


berikan aku sedikit waktu
kembali menyembuhkan hatiku
untuk mencoba menghapuskan semua
bekas hangatnya cinta
parut kecewa

pernah engkau pemilik jiwa
menghadirkan aku bahagia
dan engkau juga menghancur semua
kau curangi kali ketiga

aku tak bisa kembali mencintai
bekas luka masih berdarah
aku tak bisa lupakan semua kecewa
sudah sudahlah

pernah engkau memilik jiwa
menghadirkan aku bahagia
dan engkau juga menghancur semua
kau curangi kali ketiga

aku tak bisa kembali mencintai
bekas luka masih berdarah
aku tak bisa lupakan semua kecewa
sudah sudahlah

aku tak bisa kembali mencintai
bekas luka masih berdarah

Lirik Lagu Sebatas Mengagumimu Arpas Band

Mieza S | 5/06/2019 11:06:00 AM | 1Comments |
Sudah sekian lama ku pendam rasa ini
Namunku tak mampu ungkapkan kepadamu
Sudah sekian lama aku mencintaimu
Namun ku hanya mampu diam dan membisu

Sungguh ingin rasanya ku ungkapkan padamu
Agar ku dapat jawaban dari dirimu
Namunku tak yakin kau pun mencintaiku
Namunku tak yakin kau akan menerimaku

Ku ingin menjadi sang bulan
yang kan selalu terangi gelap malammu
ku ingin menjadi sang bintang
yang kan selalu hiasi indah malammu

meskiku hanya bisa sebatas mengagumimu
dan akankan mungkin bisa memilikmu
namun yang harus kau tau ku kan selalu mencintaimu
dan cintaku sungguh tulus dari dalam hatiku

Namunku tak yakin kau pun mencintaiku
Namunku tak yakin kau akan menerimaku

Ku ingin menjadi sang bulan
yang kan selalu terangi gelap malammu
ku ingin menjadi sang bintang
yang kan selalu hiasi indah malammu

Lirik lagu Salam 1001 SiQma

Mieza S | 5/06/2019 11:02:00 AM | 0Comments |
Salam tuan hamba ku susun sepuluh jari,
Memohon terima kasih ini ikhlas dari hati,
aku eluxhy,dharma,siqma masih lagi,
ku susun elok - elok dalam 1 jati diri

2 tahun menyepi akur dalam gerak geri,
Jatuh turun naik masih ku tetap bangun lagi,
Cermin ku serpih sekarang bercantum kembali,
Ingat kata mama jangan pernah kamu undur diri.

Dulu kias lagu untuk semai perasaan,
Ubat lawan nafsu pujuk rayunya fikiran,
Dulu pernah ditumbangkan 2 perwatakkan,
Sekarang ku cuba atur 4 watak berasingan,

Pantun takkan hilang selagi tak hilang melayu,
Syair takkan hilang selagi tak hilangnya suku,
Seloka gurindam takkan hilang begitu,
Selagi ada nyawa kekal dalam tubuh aku

Bukan yang tersirat tapi ini kenyataan,
Aku bukan aku kalau aku tiada tuhan,
Yang mana terbaik itu datang dari dia,
Nyatanya aku hanya boneka dunia,

Salam kemaafan jika ku tersalah kata,
Jari yang menulis ini benar dari hamba,
Pena jadi saksi yang benar dari dia,
Mana yang salah boleh betulkan semula

Salam undur diri hamba beralaskan nafas,
Mata memerhati pasti ku bertindak balas,
Jika tak menjawab jangan cari isi gua,
Pergilah berguru carilah kunci sebenar,

Buai tinggi tinggi biar sampai hujung atap,
Sampai nampak langit cita cita kita dakap,
Cari ilmu tinggi dengan bismillah diucap
Cuma ingat ilmu tinggi perlu beralaskan adab.

Lirik Lagu Renungan Manja The Pinholes

Mieza S | 5/06/2019 10:58:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Renungan Manja The Pinholes

renungan manjamu yg ayu
membuatku terus terpaku
dalam diam ku termenung
bila resah ku ingatkanmu

walau panas musim ku salju
dalam gelap ku berharap
degupan jantung ku laju
makan minumku tak lalu

fikiran jadi tak tentu
terang rembulan
kelipan bintang
sinaran malam

seluas alam
ada lukisan
ada renungan manjamu
bila resah ku ingatkanmu

walau panas musim ku salju
dalam gelap ku berharap

terang rembulan
kelipan bintang
sinaran malam
seluas alam
ada lukisan
ada renungan manjamu
engkau bawa bersama

terang rembulan
kelipan bintang
sinaran malam
seluas alam
ada lukisan
ada renungan manjamu

Friday, May 3, 2019

Lirik Lagu Topeng 2wo Bones

Mieza S | 5/03/2019 09:30:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Topeng 2wo Bones

Hidup ni hanya mainan dunia
Ramai yang bertopengkan manusia
Ular datang dalam banyak cara
Jangan berhenti teruskan melangkah

Aku tak berburuk sangka
Cuma mengatur rumi berjaga jaga
Dari pagi hingga ke senja
Ku paranoia pada talam dua muka

Bila diri sudah terkena
Baik aku mencorak langkah
Aku mula menyusun A Ba Ta
Ingin bina sebuah bahtera

Mungkin kau taksub dengan dunia
Hanya ingin dapatkan nama
Kau lupa pada yang esa
Silap haribulan kau jumpa karma

Wahai si talam dua muka
Ayuh lihat siapa lebih gila
Sini gila lain macam gila
Gila gila si jebat derhaka !

Cakap banyak pun tak guna
Nanti tembak pula tak kena !
Ini nasibku celaka 13
Ada hari akan ku balas !!

Jadi aku ikut resmi nya padi
Semakin berisi tunduk ke bumi
Semakin berilmu merendah diri
Kau patut belajar itu sifat yang terpuji

Hidup ni hanya mainan dunia
Ramai yang bertopengkan manusia
Ular datang dalam banyak cara
Jangan berhenti teruskan melangkah

Salam pembuka kata ini bagi mereka
Yang talam dua muka juga mulut puaka
Bahtera ini di bina bukan tuk cari nama
Jadi kau rasa kau siapa

Jika cari nama bagus Blah !
Jadi kau tolong buka mata
Bukan burukkan bahtera
Takut diri tu tak kemana

Tunjuk sama aku sifu kau siapa ! Huh ?
ini bukan akustik
aku stick dalam ini line
2wo bones ini magic

bukan tragedi try jadi yang baik
genggam biar sama sama kita naik
jangan dalam diam aku engkau tikam
langkah demi langkah engkau aku rakam

nanti lambat laun engkau aku makan
jadi hati hati maruah tu simpan
aku banyak sunyi bukan otak tak berisi
daripada banyak bunyi dalam diri tak berisi

nah ini bars ambil jadi motivasi
duduk diam diam pesan ini cuba fahami

Hidup ni hanya mainan dunia
Ramai yang bertopengkan manusia
Ular datang dalam banyak cara
Jangan berhenti teruskan melangkah

Lirik Lagu Menyala Roy Ricardo

Mieza S | 5/03/2019 09:19:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Menyala Roy Ricardo


mereka bilang gue siapa
mereka bilang bisa apa
sekarang mereka bertanya
gue dimana mana

gue cuma tertawa
gue menyala paling menyala
super menyala
bikin pecah macam gelas

kita memang beda kelas
gue menyala paling menyala
super menyala
gue diatas seratus elo masih tigabelas

barang kw sekarang jaman kw ya
temen kw caleg juga kw ya
sebar janji janji manis macam tokoh chips
hidup harus terus terang macam philips

ya kalau lahir susah
masa lo harus pasrah
berharap hidup basah
mending lo ganti nama vanesah

mereka bilang gue siapa
mereka bilang bisa apa
sekarang mereka bertanya
gue dimana mana

gue cuma tertawa
gue menyala paling menyala
super menyala
bikin pecah macam gelas

kita memang beda kelas
gue menyala paling menyala
super menyala
gue diatas seratus elo masih tigabelas

bukan sepatu tapi gue banyak fans
gue nomor satu lo ngantri jadi frens
beli centang di instagram untuk jadi bintang
lo baru minum br udah berlagak bintang

mau face gede bikin lagu diss
tapi face lagunya sendiri bikin nangis
berlomba tajir pamer pamer barang highest
diatas langit masih ada hotman paris

mereka bilang gue siapa
mereka bilang bisa apa
sekarang mereka bertanya
gue dimana mana

gue cuma tertawa
gue menyala paling menyala
super menyala
bikin pecah macam gelas

kita memang beda kelas
gue menyala paling menyala
super menyala
gue diatas seratus elo masih tigabelas

Lirik Lagu Nyeselkan Young Lex Ft. MASGIB

Mieza S | 5/03/2019 09:14:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Nyeselkan Young Lex Ft. MASGIB


Lo akan nyesel saat lo dengerin ini
Lo akan tau saat lo engga di sini
Gue ngga jemput lo lagi
Gue ngga kabarin lo lagi

Lo akan bilang ngga bisa dengerin ini
Lo akan bilang ngga siap hadapi ini
Gue ngga telfon lo lagi
Gue ngga cium lo lagi

Lo emosi saat ambil keputusan
Lo emosi jadi ngga pikir panjang
Sekarang lo ngemis minta balikan
Sekarang gimana

Sekarang lo nyesel kan kesel kan mutusin gue
Lo yang ambil keputusan waktu pacaran tuk putusin gue

Apa kabar sekarang?
Pasti lagi galaukan
Kepoin gue di instagram
Ngechat ngajak balikan no no

Balikan no no
Lo ngajak balikan no no
Dulu kemana aja lo
Waktu gue masi sayang lo

Dulu lo bilang no no
Sekarang ngajak balikan no no
Lupain gue dari hati lo
Mending pergi aja lo

Lo masih inget kan waktu lo mutusin gue lo bilang ngga akan lo ngajak balikan
Lo udah ngga sayang

Sekarang lo nyesel kan kesel kan mutusin gue
Lo yang ambil keputusan waktu pacaran tuk putusin gue
Sekarang lo nyesel kan kesel kan mutusin gue
Lo yang ambil keputusan waktu pacaran tuk putusin gue

Pasti lo kangen jalan sama gue
Pasti lo nyesel putusin gue
Pasti lo pengen balik sama gue
Pasti lo baper liat pacar gue

Pasti lo kangen jalan sama gue
Pasti lo nyesel putusin gue
Pasti lo pengen balik sama gue
Pasti lo baper liat pacar gue

Lirik Lagu Tiada Dirimu Shila Amzah

Mieza S | 5/03/2019 09:09:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Tiada Dirimu Shila Amzah

Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu

bilakah kau akan utuskan surat buatku
aku terus menunggu tibanya kata cintamu
oh, patah seribu hatiku
bila mengenangkan segala yang kita bina bersama

haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
biar pergimu tanpa relamu
namun hatiku tetap rasa
kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota

cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
patah seribu hatiku
bila mengenangkan segala yang kita bina bersama

haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
sayangku mohon padamu
segera tinggalkanku
pergilah kau ke tempat yang kau tuju
pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
pergilah

Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu

Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu
Tiada Dirimu, Tiada Dirimu

Thursday, May 2, 2019

Lirik Lagu Mawar Terbiar Masya Masyitah

Mieza S | 5/02/2019 02:55:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Mawar Terbiar Masya Masyitah

Kisah hati yang dibiar tidak dipeduli,
Bagai mawar disetelah kumbang pergi,
Telah ku serahkan segalanya,
Namun benci yang kau beri,

Ku hempaskan jiwa ini ke dalam lautan,
Lemas aku didasarmu wahai kasih,
Sudah ku tepikan semua,
Hingga aku yang terluka,

Kamu hanya,
Membutakan ku,
Dengan rasa cinta palsu,
Aku hanya,
Di permainkan,
Lagi-lagi hatiku dihancur,

Ku hempaskan jiwa ini ke dalam lautan,
Lemas aku didasarmu wahai kasih,
Sudah ku tepikan semua,
Hingga aku yang terluka,

Kamu hanya,
Membutakan ku,
Dengan rasa cinta palsu,
Aku hanya,
Di permainkan,
Lagi-lagi hatiku dihancur

Lirik Lagu Antara 2 Dunia The Rudean

Mieza S | 5/02/2019 02:51:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Antara 2 Dunia The Rudean

Kau Cantik Menawan hati ku
Biarpun beribu dugaan mendatang
Bagimu aku lah segala gala nya
Kau serahkan dunia mu hanya untuk ku

Memanglah berat rasa hati ini untuk
Meninggal kan mu tapi sayang nya
Kau bukan milikku lagi
Dunia kita oh sungguh berbeza

Percayalah sayang
Aku harap engkau kan selalu dihati ku
Kau masih menanti diriku
biarpun yang rakus si jantan mendatang

Jauhkan jiwaku dari pelukan mu
Kau hanyut kan aku dalam belaian mu
Memang lah berat rasa hati ini untuk
Meninggalkan mu tapi sayangnya

Kau bukan milik ku lagi
Dunia kita oh sungguh berbeza
Percaya lah sayang
aku harap engkau kan selalu dihati ku

ahhh ahhh ahhh ahhhh 2x

Memanglah berat rasa hati ini untuk
Meninggalkan mu tapi sayang nya
Kau bukan milik ku lagi
Dunia kita oh sungguh berbeza

Percayalah sayang
aku harap engkau kan selalu dihati ku
dan
aku harap ku selalu dihati mu

syalaa laa laa laaa
laa laa laaa laaa
heyyy heyyyy

Lirik Lagu Bulan The Rudean

Mieza S | 5/02/2019 02:48:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Bulan The Rudean
bulan terangilah malamku
usahlah kau berselindung
di balik awan madu..
bulaann...

bulan
terangilah malamku
usahlah kau berselindung
di balik awan madu

bulan berikanlah cahaya
yang telah lama kunantikan
saat kita masa laluu

kala malam hatiku
gelisah menanti
saat yang indah
antara kita berduaa

Rinduu
hatiku resah merindu
dengan belaian mesramu
namun kau tetap menghilang

bulannnnnnn
ooo bulan
ooo

kala malam hatiku gelisah
bagaikan hati yang terlara
antara kita berdua
namun kau tetap menghilang

rindu
hatiku resah merindu
dengan belaian mesramu
namun kau tetap menghilang

bulannnnnnn
ooo bulan
ooo bulan
terangilah malamku
usahlah kau berselindung
di balik awan maduuu
buuulaannnn….

Tahniah Kak Wani

Mieza S | 5/02/2019 12:56:00 PM | 2Comments |
Tahniah Kak Wani

untuk perempuan hati besi, 
semoga bahagia sampai penghujung ya. 

kalau tuhan tidak pinjamkan rahim untuk seorang bayi kecil menumpang, sekurangnya tuhan masih baik hati mengirimkan bahagia dengan laki - laki yang sudi terima apa adanya. speechless, ini perkhabaran yang semua nantikan apabila menjadi wanita. semoga juga, tuhan menjaga hubungan cinta kalian berdua. semoga kedua - duanya sabar menerima ujian dan sabar mengenal antara keduanya. semoga saling melengkapi dan menyempurnakan. amin. 

Monday, April 29, 2019

Untukmu Fiersa Besari

Mieza S | 4/29/2019 12:21:00 PM | 1Comments |
Untukmu Fiersa Besari


yang pernah datang dan mengubah segala rencana
yang pernah menghentikan segala gundah gulana
untukmu
yang pernah menjadikan hari - hariku kembali bewarna
yang pernah membuatku kembali percaya pada renjana
maaf atas segala hal kecil yang membuatmu marah
atas niat baikku yang selalu kau pandang salah
aku tak pernah mengerti
kenapa bagimu pergi selalu mudah
sementara, bagiku
meninggalkanmu adalah hal paling susah
kita berubah
dari kekasih yang saling berjuang
menjadi sepasang musuh yang saling berperang
tanpa kita sadari
kisah kita hangus jadi arang
dan kita tidak punya lagi jalan pulang
terima kasih
karenamu, aku belajar membuka hati
untuk saling memberi arti
karenamu juga, aku belajar berbesar hati
untuk melihat perasaanmu mati

Ada Wajahmu di Kaki Langit Fiersa Besari

Mieza S | 4/29/2019 10:48:00 AM | 1Comments |
Ada Wajahmu di Kaki Langit Fiersa Besari


Tadi malam gunung diterpa hujan angin.
Dalam tenda aku berdialog dengan Tuhan
- meski sebetulnya hanya satu arah.

Setelah mendoakan bapak,
aku mendoakanmu baik - baik saja di sana.
Di tengah badai,
aku memeluk kenangan kita.
Kita pernah melengkapi langkah satu sama lain,
walau ujungnya berbeda.
Degup kita pernah seirama.
Doa kita pernah satu rupa.
Tangan kita pernah tak hendak melepas.
Kita lebih purba dari sang waktu.

Apa yang pernah kita punya tak terdefinisikan.
Wajar saja kalau aku mengingatmu sewaktu-waktu.
Kau adalah seseorang yang pernah ku kejar mati-matian,
sebelum ujungnya membuat jiwaku mati sungguhan.

Dan tatkala hujan berhenti,
aku bergegas melangkah keluar mencari kaki langit.
"Di langit yang engkau tatap,
ada rindu yang aku titip", katamu dahulu kala.

Apa kabar?
Sedang apa?

Begitu banyak hal yang hendak aku tanyakan,
namun bibir ini kelu.
Aku hanya mampu menitipkan sepucuk surat di sudut cakrawala.
Berharap akan kau baca.
Atau jika pun,
kau tahu bahwa hari ini aku memikirkanmu - tak berlebihan,
tak kekurangan.

Akhirnya, "waktu" menimbun aku dengan debunya;
perlahan membuat mu tak lagi mengingat aku.
Aku tidak tahu lagi kau ada di mana.
Sudah lama kita tidak lagi berusaha untuk saling menghubungi.
Ini yang dulu aku mau bukan?
Adalah gengsi yang membuatku tidak mau menyapamu.
Mungkin kau pun sama, bertahan di tepian keangkuhan,
tak mau jadi orang pertama yang mengucap salam.
Walau, kurasa ini yang terbaik.

Untuk apa kita saling menyiksa diri?

Kembali untuk memperbaiki kesalahan dengan kembali untuk mengulangi kesalahan memang beda tipis.
Dan aku tahu kita tidak mau terjebak euforia sesaat.

Seorang sahabat menghampiriku lalu menepuk pundakku,
"Untuk bersyukur, ada kalanya kita perlu memandang,
ada kalanya kita perlu terpejam,
ada kalanya kita perlu menengadah,
dan ada kalanya kita perlu bersujud.
Jika tidak banyak lagi yang bisa kita lakukan, berdoalah.
Berdoalah dengan segenap-genapnya hati.
Tuhan tidak pernah terlalu sibuk untuk mendengarkan doa-doa kita.", ujarya.

Aku kembali memandang langit.
Aku tau disana dapat kutemui dirimu.

Lirik Lagu Menahan Pilu Atmosfera

Mieza S | 4/29/2019 09:53:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Menahan Pilu Atmosfera

kau persiakan cintaku dulu
kau ragukan hatiku yang jujur
cinta yang kusangka, kan kekal abadi
rupanya hanya sementara

hadirnya penghalang cinta kita
pujuk rayunya meracunimu
mencuri cintaku membawa kau pergi
meleburkan semua impianku

kini ku tersiksa
menahan pedih dan sakit hatiku
kau yang tersenyum bersamanya
menambah sedih dan pilu hatiku

mengapa kasihku
dirimu lemah menempuh dugaan
janjimu sehidup semati
sayangnya semua tak kesampaian

pergilah kau kasih dengannya
ku relakan walaupun ku sakit
kuhimpun doaku, moga kau bahagia
bersamamya selama-lamanya

kini ku tersiksa
menahan pedih dan sakit hatiku
kau yang tersenyum bersamanya
menambah sedih dan pilu hatiku

mengapa kasihku
dirimu lemah menempuh dugaan
janjimu sehidup semati
sayangnya semua tak kesampaian

pergilah kau kasih dengannya
ku relakan walaupun ku sakit
kuhimpun doaku, moga kau bahagia
bersamamya selama-lamanya

Lirik Lagu Bimbang Marsha Milan

Mieza S | 4/29/2019 09:50:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Bimbang Marsha Milan

Ku rasa denting jiwa
Antara kau dan aku
Sanggupkah pertahankan semua
Biarlah ku leraikan

Tiap satu persoalan
Agar dapat kau ingati janjimu
Bimbang hatimu untukku
Jangan sampai ia mati

Benar makin ku tersiksa
Saat kau mula ingin dia
Jika sempat ku padamkan
Hatimu yang berbagi

Agar dapat kau ingati janjimu
Bimbang hatimu untukku
Jangan sampai ia mati
Benar makin ku tersiksa

Saat kau mula ingin dia
Bimbang hatimu untukk
Jangan sampai ia mati
Benar makin ku tersiksa
Saat kau mula ingin dia

Lirik Lagu Cinta Terbaik Nana Sheme

Mieza S | 4/29/2019 09:36:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu  Cinta Terbaik Nana Sheme

Jujur saja ku tak mampu
Hilangkan wajahmu dihatiku
Meski malam mengganggu
Hilangkan senyummu dimataku
Ku sadari aku cinta padamu

Meski ku bukan yang pertama dihatimu
Tapi cintaku terbaik untukmu
Meski ku bukan bintang di langit
Tapi cintaku yang terbaik

Jujur saja ku tak mampu
Tuk pergi menjauh darimu
Meski hatiku ragu
Kau tak disampingku setiap waktu
Ku sadari aku cinta padamu

Meski ku bukan yang pertama dihatimu
Tapi cintaku terbaik untukmu
Meski ku bukan bintang di langit
Tapi cintaku yang terbaik

Meski ku bukan yang pertama dihatimu
Tapi cintaku terbaik untukmu
Meski ku bukan bintang di langit
Tapi cintaku yang terbaik
Tapi cintaku yang terbaik
Cintaku yang terbaik

Lirik Lagu Air Mata Khai Bahar

Mieza S | 4/29/2019 09:17:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Air Mata Khai Bahar

Ku Pejamkan mata dan
Ku Biarkan semua berlalu
Langkah Kaki terpijak
Di Bumi nyata sandiwara

Ku Pejamkan mata dan
Ku Biarkan semua berlalu
Langkah Kaki terpijak
Di Bumi nyata sandiwara

Rasa Kecewa menghentikan fikiranku
Hujan Takkan berhenti
Selagi Jiwaku rapuh
Dan Masih tetap disini

Buanglah Semua rasa
Keresahan Dalam diri
Terbang Tinggi
Airmata

Jauh Ku melangkah namun diriku tetap disini
Rasa Kecewa menghentikan fikiranku
Selagi Jiwaku rapuh
Dan Masih tetap disini

Buanglah Semua rasa
Keresahan Dalam diri
Terbang Tinggi

Airmata
Airmata
Airmata
Seketika

Takkan Berpanjangan tiba
Airmata
Rasa Luka
Pedih Menyiksa jiwaku
Buanglah Semua rasa

Keresahan Dalam diri
Terbang Tinggi
Airmata
Airmata
Airmata

Ku Pejamkan mata dan
Ku Biarkan semua berlalu
Langkah Kaki terpijak
Di Bumi nyata sandiwara

Rasa Kecewa menghentikan fikiranku
Hujan Takkan berhenti
Selagi Jiwaku rapuh
Dan Masih tetap disini

Buanglah Semua rasa
Keresahan Dalam diri
Terbang Tinggi
Airmata

Jauh Ku melangkah namun diriku tetap disini
Rasa Kecewa menghentikan fikiranku
Selagi Jiwaku rapuh
Dan Masih tetap disini

Buanglah Semua rasa
Keresahan Dalam diri
Terbang Tinggi

Airmata
Airmata
Airmata
Seketika

Takkan Berpanjangan tiba
Airmata
Rasa Luka
Pedih Menyiksa jiwaku

Buanglah Semua rasa
Keresahan Dalam diri
Terbang Tinggi

Airmata
Airmata
Airmata

Berserah Zizan Razak feat. Ismail Izzani

Mieza S | 4/29/2019 09:13:00 AM | 0Comments |
Berserah Zizan Razak feat. Ismail Izzani


Tuhan tolong ampunkan dosa-dosaku
Ku berserah kepada Mu
Jika salah silap puncanya aku
Ku berserah kepada Mu
Tapi ni pilihanku

Sesamar malam, nampak kelibat balik bamboo
Terdengar berlagu keliru pungguk atau hantu
Atau mungkin aku, yang masih lagi ragu-ragu
Hingga terbalik baju masih jumpa jalan buntu

Satu dua kali salah, ada peluang lagi
Tapi jadi tiga kali, mana lagi mahu lari
Banyak hati ku sakiti dan janji yang diubah
Bukan bersama Jebat walau gaya tolak Tuah

Bukannya tak sedar aku kekhilafan
Kadang ku diduga untuk baiki kesilapan
Jadi alang-alang nekad, kusorokkan hakikat
Biar aku berserah kalau neraca ku diangkat

Tuhan tolong ampunkan dosa-dosaku
Ku berserah kepada Mu
Jika salah silap puncanya aku Ku berserah kepada Mu
Tapi ni pilihanku

Tiada benci yang kekal, tiada kasih yang kekal
Penghujung tak sempurna bila cinta sukar tekal
Dibolak-balik pasti, dimainkan emosi
Diorak-arik dalih menghalal yang tidak boleh

Makin hari makin aku dapat lihatkan dejavu
Indah yang dirasa berbeza tak macam dilagu
Rawan mencengkam hati, disalah dan dicaci
Aku berdosa lagi demi kau yang kekal suci

Jadi selagi ada nyawa jangan siapa hukum aku
Selagi ada nyawa taubat itu hak aku
Jangan nak berdiri antara aku dan pencipta
Itu saja yang ingin ku pinta

Tuhan tolong ampunkan dosa-dosaku
Ku berserah kepada Mu
Jika salah silap puncanya aku
Ku berserah kepada Mu
Tapi ni pilihanku

Satu kali salah, Dua kali salah
Tiga kali sampai berapa kali boleh salah
Lumrah manusiawi bila lebih dua kali
Takkan kita diberi peluang lagi

Ku berserah,

Bukan cuba tegakkan benang yang basah
Yang ku lakukan ini salah tetap salah
Tapi ini saja jalan walau jatuh hukum
Jumpa lagi nanti, salam. Assalamualaikum

Friday, April 26, 2019

Lirik Lagu Haka Martyrdom prod by Oxceanwave

Mieza S | 4/26/2019 09:23:00 AM | 1Comments |
Ini adalah teriakan perlawanan!
Terhadap narasi kebencian,
Para Martir moral,
Yang merasa membela Iman,Agama,Kitab Suci dan Tuhan

Jangan berikan panggung… What!
Mereka tak lebih dari babi gunung
Teroris tak punya agama….. FxCK!
Hanya iblis berwujud manusia

Nalar terbungkus narasi kebencian merasa membela agama berdasar firman Tuhan
Berjiwa barbar otak di cuci akumulasi dari rasa sakit hati!
kitab suci agama apapun tak pernah mengajarkan yang seperti ini.
kami umat muslim tak pernah merasa terwakili
Narasi propaganda merasa bidadari menunggu di surga,

Jangan berikan panggung… What!
Mereka tak lebih dari babi gunung
Teroris tak punya agama….. FxCK!
Hanya iblis berwujud manusia

Peyoratif cara berpikir yang memiliki konotasi negatif
Kami acungkan jari tengah untuk kalian manusia white supremacy,
Menebar narasi kebencian akan agama kami.
Islamophobia!
merasa serangan teror adalah representasi dari islam kebanyakanya.
Bagaimana dengan terror new Zealand berikut rohingya?
Bagi kami mereka bukan wakil dari sebuah agama,tetapi iblis yang menjelma menjadi manusia.
Betapa sempitnya semesta jika kebencian menghujani kita,
Membaca ulang sirah Nabi SAW tentang pengemis Yahudi buta
atau catatan penuh kasih sayang dari Bunda Theresa,betapa cinta harus dibagi tanpa melihat pembeda lainnya.

Jangan berikan panggung… What!
Mereka tak lebih dari babi gunung
Teroris tak punya agama….. FxCK!
Hanya iblis berwujud manusia

Lirik Lagu Donde Andi Bernadee

Mieza S | 4/26/2019 09:04:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Donde Andi Bernadee

Ke mana kau pergi
Ku masih mencari mu
Ke mana kau hilang
Ummmm baee um baee um

Donde donde donde
Ta da da !
Donde donde donde
Oh na na !
Donde donde donde
Ta da da !
Ummmm baee um baee um

Susah atau senang
Janji selamanya
Apa yang harus ku lakukan
Apa pun ku rela
Ku masih mencari mu di sana dan sini
Aku tak akan membiar kamu sendiri
Mama tak pasti
Ayah tak pasti
NO !

Bermula tiap hari
Dari hari ke minggu
Dari minggu ke bulan
Donde

Ke mana kau pergi
Ku masih mencari mu
Ke mana kau hilang
Ummmm baee um baee um

Donde donde donde
Ta da da !
Donde donde donde
Oh na na !
Donde donde donde
Ta da da !
Ummmm baee um baee um

Aku cuba mengingat kembali
Segala salah silap
Setiap kali kami bergaduh mulut
Siapa yang senyap
Tetap ku mencari tanya sana dan sini
Kemana kau pergi
Ku tak sabar menanti
Kawan tak pasti , bekas cinta tak pasti
NO !

Bermula tiap hari
Dari hari ke minggu
Dari minggu ke bulan
Donde

CHORUS 4X
Donde donde donde
Ta da da !
Donde donde donde
Oh na na !

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.