Tuesday, August 20, 2019

Lirik Lagu Money Dance GBKlique

Mieza S | 8/20/2019 03:39:00 PM | 0Comments |

syeezy
i could throw some bands and make her dance
i made her forget you was her man
i tell her to hop in my lamb
i could throw some bands and make her dance
make that money dance (2x)
go on crank it up & i'll make you dance
make that money dance (2x)
throw that racks up & make then dance
look!
got bad bitches
let me grab it
bet the ding make them sing like an ad-lib
and all this money watch me flip it like a back flip
i'ma go to work on a pussy
no practice
when i step right up
i ain't gon' stop
make that thang move from bottom to the top
she sends me underground
with the habits that she makes me drop
turn around girl you better make your booty pop
keet it one hunnid bro
yall already know
i got ice in my vein like i'm D lo
they be talking love
but they never seen a key though
coward lame trynna talk bout me but kau takde telo
yeah i'm syeezy and i'm super high
trap jumpin' out the jam
think like i'm jordan be wearing 45
ballin hard (2x)
swear i need a referee
i can see the jealousy the haters always mad at me
i could throw some bands and make her dance
i made her forget you was her man
i tell her to hop in my lamb
i could throw some bands and make her dance
make that money dance (2x)
go on crank it up & i'll make you dance
make that money dance (2x)
throw that racks up & make then dance

shzrn
kumpul simpan joli sakan
mengidam berangan menung kebasahan
selagi tak dapat
selagi tak sumbat
teringatkan nikmat
saat dia melekat
kejarkan betina
acting like latina
dah lupakan asal dia greenwood area
litte high waisted short
tayangkan sikit dada
dari nama sariman
tukar jadi serena
benda sedap jangan lah balik
turun naik adik buat abang belanja alat solek
bagi lebih bitches bergolek
abang relax zizi on track sampai jiwa kena hijacked
gesek menang bukan menang waktu bertanding
berapa lu tabur dia senyum nampak taring
abang runsing tengok dompet making keding
kena kikis dek adik yang pinggang ramping
i could throw some bands and make her dance
i made her forget you was her man
i tell her to hop in my lamb
i could throw some bands and make her dance
make that money dance (2x)
go on crank it up & i'll make you dance
make that money dance (2x)
throw that racks up & make then dance

azimad
turun naik cabang tiga gunung daik
dia pandai tarik bawa naik tengah terik
turun naik barang baik minta selit
(weyh) dia minta duit
oh no!
gua quit!
tang suka main mata
jeling macam mata - mata
atas bawah kanan kiri
selok poket raba - raba
takda pukat mula jala
janji sangkut rata - rata
tolak mana rupa janji lebih angka
angka mata!
salah cara
salah cara - cara main
turun naik mana mata mana pale minta main
tukar - tukar macam kain tah berapa muka dia salin
gua jalin dah berkicap
sekejap gua bakar line weh
dengar tak gua punya line weh
before grind bagi sign weh
lepak six bagi nine weh
buka mata jangan blind weh
i could throw some bands and make her dance
i made her forget you was her man
i tell her to hop in my lamb
i could throw some bands and make her dance
make that money dance (2x)
go on crank it up & i'll make you dance
make that money dance (2x)
throw that racks up & make then dance
gbklique whats good
rungbk whats good
gomsburgh whats good
oxn whats good & ohsempella whats good
shout out to mubunikki
you know what it is
we out!

Wednesday, August 14, 2019

Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam

Mieza S | 8/14/2019 11:38:00 PM | 3Comments |
Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam

tidur lambat sikit lah harini. memandangkan petang tadi aku dijamu emak dengan hazelnut latte keluaran nescafe. manalah tahu, penangan air 3in1 mampu menahan aku dari ke-mengantuk-an. padahal waktu aku menaip entri ini, aku sudah berkira - kira mahu berbaring di atas katil dengan membaca kisah hiburan difacebook. 

kejap aku fikir. mungkin aku sudah lebih sejam di atas kerusi selepas membuka laptop tanpa menyentuhnya, sekadar menekan butang on dan dibiarkan begitu sahaja. aku sedang sibuk membelek video petang tadi di mios kitchen sewaktu menyambut hari lahir fateha, rakan sekerja. eh tiba tiba aku rasa entri ini janggal dan skema. seperti mahu menulis cerpen. hahaha. abaikanlah dan kita mulai lanjut membaca rentetan peristiwa tadi. 

Mios Kitchen Shah Alam


Semalam seharian bertanyakan google tempat menarik untuk makan selain di kfc yang terletaknya di sebelah bangunan ofis (tesco). lupa pula yang kita ada puan jannah dan puan norhaliza dimana mereka lebih arif tentang restoran mana yang best dan menarik untuk dijadikan pilihan. setelah membuat senarai dan undian dari 'ramai' pihak, mios kitchen telah menjadi pilihan. terletaknya cuma beberapa kilometer dari bangunan ofis. 

boleh dikatakan hanya sebelah ofis sahaja, bersebelahan dengan pusat zakat seksyen 13 shah alam. cuma kalau berjalan kaki, agak jauh seperti melakukan senaman ditengahari dengan terik matahari. aku dan puan norhaliza telah keluar dari ofis lima belas minit awal untuk membeli sebiji kek di tesco. sebiji kek yang dibeli di tesco dari kedai king's confectionery. pilihan kek dibuat oleh puan norhaliza; kek black forest. 

Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam

Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam

kami berdua tiba beberapa minit awal dari yang lain. meja kami telah ditempah awal oleh puan syuhada. setelah duduk dan menilik buku menu yang disediakan, aku dan puan norhaliza sepakat untuk meng 'order' dari pilihan menu yang sama. oh shit, aku lupa nama makanan yang dipilih. korang boleh usha harga disini > menu makanan di mios kitchen.

semua ralit memilih makanan yang akan dimakan sebagai makan tengahari masing - masing. mula - mula aku memesan air jus guava. sekali terpaksa dibatalkan atas sebab jus guava tidak ada. hanya air bergas berperisa guava sahaja yang ada. aku terus menukar pilihan air iaitu ice lemon tea; air biasa yang dipesan di kedai mamak: teh o ais limau. 

sebelum mendahului catatan, nak berterima kasih kepada puan norhaliza kerana telah menyelesaikan urusan 'surprise' kek. hahaha. terima kasih kerana mengambil tanggungjawab yang ringan ini. 

sementara menunggu makanan sampai, kami berbual 'mesra'. seramai dua belas orang turut serta dalam acara makan tengahari bersama. 3 orang dari praktikal yang telah dipisahkan tempat duduk (lupa nama), puan syuhada, puan jannah, puan norhaliza, fateha, mieza, farina, nazurah, aiman, serta alif (praktikal juga). bos utama dan bos kedua tidak ada. sibuk dengan urusan yang lebih penting. 


Lagu Birthday Berkumandang

waktu sedang leka berbual, lagu happy birthday berkumandang selama beberapa saat. mungkin menjangkau seminit dua. tak sempat aku menyanyikan lagu, lagu sudah ditamatkan dan diganti dengan lagu default yang dipasang sebelumnya. halamak. hahhaha. 

fateha seperti biasa. walaupun namanya surprise, diwajahnya sentiasa tidak mempunyai perasaan apa - apa. atau mungkin dia rasa kaku dan tak percaya. kalau ikutkan, birthday fateha semalam; pada  tanggal tiga belas ogos. semalam hanya buat ucapan mulut. tidak ada surprise apa - apa yang dibuat. kesian fateha. 

memang sudah menjadi satu kelaziman menyambut hari kelahiran kecil - kecilan untuk staf di halal academy. tidak kisah lah bagaimana atau apa cara sekalipun cara meraikannya. tujuannya cuma satu; menghargai. 

sebelum kek sampai, air kami tiba mengikut giliran. air paling 'senang' dibancuh ialah air paling lambat sampai dimeja. hahaha. kesian warm water paling akhir. 

Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam
selamat panjang umur buat fateha, puan syuhada dan farina

selepas acara meniup lilin, (sebelum ini aku mahu menaip lelen tapi disedari awal dan cepat - cepat dipadamkan) makanan kami sampai. yang paling 'susah' disediakan ialah makanan yang paling awal sampai. hahaha. aku, puan syuhada dan puan jannah telah memilih kombo. apekelah  nama menunya. rujuk gambar dibawah hokayy. harganya dalam lingkungan rm50 lebih. 

makanan yang dipesan boleh dikongsi seramai 3/4 orang. kami kenyang. terdapat mashed potato, kentang goreng, salad dan beberapa kepingan ayam, daging dan kambing. aku menambah (add on) mashed potato bersama bebola daging. juga dikongsi bersama orang yang sama dan orang kiri kanan aku. boleh tahan kenyang kalau makan sorang.  

Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam

Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam
mashed potato bersama bebola daging

dibawah ialah makanan yang dipesan puan norhaliza. rasanya sama sahaja dengan menu pilihan kami bezanya cuma ia dimakan oleh seorang sahaja. dan ada tambahan jagung yang sedikit lemau,  katanya. 

Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam
makanan yang dipesan oleh puan norhaliza


Tempat Makan Best di Shah Alam

rata - rata kami berpuas hati dengan makanan yang dipilih. servis cepat dan pantas, tak sampai 15 minit pun makanan sampai. makanan sedap, cuma mungkin ada masalah - masalah kecil yang tak dapat dielakkan. bak kata orang; tak ada apa yang sempurna. ha gituu. 

masing - masing berniat akan datang sekali lagi membawa keluarga masing - masing. begitu juga aku. next gaji mak! hahahha. untuk harga makanan/ minuman tak ada masalah. kerana tak mahal sangat dan tak tak juga murah. sedang - sedang ajaaaa. 

kedai bersih dan kemas. pelanggan didendangkan dengan lagu - lagu inggeris sambil berbual dan menikmati makanan. lagu tak terlalu kuat sehingga menjejaskan perbualan yang sedang berlangsung. staf mesra dan cepat bertindak. 

ada pelbagai pilihan masakan western, masakan korean, pecal lele (yang tak tahu nak letak kategori apa) dan macam - macam. korang boleh google untuk lebih info tentang restoran ni. sangat disarankan bagi mereka yang mahu mencuba selera western di restoran baru; belum pernah jejak. 

kami kekenyangan. ketika mahu pulang, hujan sedang renyai - renyai turun. 

terima kasih puan syuhada untuk makan tengahari yang mewah dan sambutan hari lahir buat fateha.

buat fateha; rakan sekerja dan juga jiran sebelah. semoga panjang umur dengan kesihatan yang baik. dimurahkan rezeki dunia akhirat. juga bahagia dunia akhirat. semoga kerja lebih lama di halal academy dan mendapat banyak ilmu. terima kasih sebab selalu bantu dalam urusan kerja. :) muah ciked

Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam
Sambut Birthday di Mios Kitchen Shah Alam

** gambar adalah milik puan norhaliza sepenuhnya. aku meletakkan watermark kerana ia digunakan diblog aku. huhu

Friday, August 9, 2019

Perkembangan Karier

Mieza S | 8/09/2019 04:57:00 PM | 4Comments |

tiba - tiba harini aku ada banyak masa untuk menulis tentang perkembangan karier aku. cewah tajuk taknak kalah kan? aku akan mulakan dengan penglibatan awal aku dalam menjadi seorang dewasa; yakni bekerja untuk mendapatkan gaji dan melunaskan hutang atau kepentingan peribadi. jom baca!

Perkembangan Karier
sumber gambar: google

Kerja Pertama: Mc Donals

Perkembangan Karier

sebab aku tak ada gambar waktu bekerja di mcdonals, aku letak gambar cyra sebagai pengganti. asal gambar dia? sebab dia lah yang tarik aku untuk kerja di mcdonals. kalau tak silap, dia mula kerja mcD masa umur 15; yakni tahun 2010 tak pun 2011 macam tulah. masa aku 16 tahun, aku sekolah di sm vokasional shah alam. cyra ada kakak dan boyfriend masa tu; kamarul. setiap kali pergi balik kerja, dua orang ni lah yang bertanggungjawab ke atas dia.

aku pujuk mak aku cakap nak kerja. mak aku tak kasi sebab masih sekolah. last last masa cuti akhir tahun dapat jugak merasa kerja. masa ni best lah sebab belajar dunia luar, konon - konon. 

Latihan 3 Hari

kalau tak silap, semua pekerja baru memang kena menjalani latihan selama 3 hari. mungkin untuk membiasakan dengan persekitaran. oh lupa bagitahu. aku kerja di mcD, hicom seksyen 26 shah alam. sepanjang 3 hari ni memang kerja aku stock up fries dan masak fries sampai bengkak tangan. masa mula - mula kerja memang aku rasa besi ni berat nak mampos. panas lagi. menggelabah dengan bunyi fries masak lagi.

3 hari aku berakhir dengan baik, tapi aku meletakkan diri aku sebagai orang yang dah nak give up kononnya. aku fikir, tangan aku tak sesuai untuk kerja macam ni. silap - silap boleh patah. oh ya, jari aku tak sama macam orang lain. tu jauh aku fikir. hahahhaa. 

tak sangka, lama juga aku kerja. sampai tingkatan 5 kot. sampai aku habis sekolah pun sama. sementara nak dapat tawaran belajar di uitm.

Perkembangan Karier
sumber gambar: google

selepas 3 hari latihan, aku diberi kesempatan untuk menjadi runner. best weyh main lari - lari. lama lepas tu, aku merasa duduk di kaunter pula untuk ambil pesanan. sepanjang aku kerja di mcD belum pernah lah aku buat perangai tahik dekat mcD. entah kenapa, beberapa hari lepas. aku makan di tempat mcD yang sama tempat aku kerja dulu - dulu. boleh pula cashier ni lempar makanan. 

Lempar Makanan

tetiba aku rasa nak maki dia. macam dia sorang je penat. njirr. aku punya order banyak. dia je yang berlagak senior dekat situ. lepas ambil order, dia usaha siapkan.

aku order 4 set ayam spicy - makan, 1 set ayam spicy - bungkus, 3 set ayam - happy meal (digantikan dengan ayam biasa sebab set happy meal habis) dan lain lain. sebabkan order aku banyak, jadi tray yang dah ada 3 set ayam aku suruh adik aku angkat dulu. depan - depan aku boleh dia berbalah dengan kawan dia (runner) tak puas hati. dia cakap "dia dah angkat lah, dah cukup" (lebih kurang macam tu). dalam masa yang sama. set ayam yang runner letak atas tray, dia ambil letak balik dekat belakang. dilempar ayam tu macam tak puas hati (nak tunjuk yang dia tengah marah). lepastu dah fedup, dia suruh runner settle kan aku punya order. 

lepas tu, runner dah siapkan ayam yang bungkus tu. aku tanya "ayam happy meal mana?" dia jawab "dah ada dalam ni". aku pun malas nak cakap banyak aku ambil. sampai dekat tempat duduk, aku kira balik semua. aku patah balik dekat kaunter aku cakap "ayam happy meal saya tak ada. kalau tak percaya boleh datang meja pergi kira." lepastu runner tu cakap dekat si amek order tadi "betul lah weyh, ni memang dia punya." 

bangang. ingat aku nak makan makanan haram ke. aku tahu lah kau penat, tapi elok - elok sikit adab tu. jangan berlagak. nasib baik aku lupa tengok nama kau. kalau tak, aku mention dekat sini!


7eleven

Perkembangan Karier

aku tak ada gambar bekerja di 7eleven. aku cuma letak gambar akak yang kerja dengan aku masa tu. nama dia kak wana. masa aku masuk, dia ni ada position juga dekat situ. kerja 7e biasa la. kadang - kadang dapat shift 7malam 7 pagi tu yang barai. kitorang tukar - tukar tidur. kalau tak tidur, sembang sampai lebam. 

aku tak ada masalah kerja di 7e. cuma bos jela. dia tak suka aku. kak wana pun ada cakap, bos macam tak suka aku. sebab aku cacat dan buruk kot. manjang cari salah. oh ye, aku kerja 7e di batu 3. yang dekat dengan sekolah aku tu, vokasional shah alam. 

Malas

bos ada satu perangai tak boleh pakai. biasa lah perempuan kalau jadi bos macam tahik sikit kan? suka menunjuk kuasa. dia memang tak suka tengok aku berehat. pantang betul. kalau boleh, habuk pun dia nak suruh kira. serious weyh. bos paling gampang aku pernah jumpa. 7e tu sekangkang kera je pun. aku dah sapu, dah mop, dah lap pintu, lap peti, susun air, susun barang, pendek kata semua lah dah settle, sebab aku suka buat kerja awal - awal. lagi dia suruh aku buat kerja. kalau dia duduk dalam ofis, dia nampak dekat cctv aku tengah duduk. kejap lagi dia panggil aku. 

Perkembangan Karier
sumber gambar: google

kes kedua bila bekas letak roti tu, cermin dia tercabut/ pecah. aku tak tahu apa masalah dia tiba - tiba nak kemas benda tu. dia suruh aku pegang sebelah, dia pegang sebelah. memang bukan salah aku. tapi bila benda dah jadi, aku yang kena marah macam aku yang buat. dia kan bos. dia yang lepas kan benda tu, dan aku menggelabah nak pegang sebab berat. disalahkan aku sebab tangan aku kudung. konon - konon aku tak mampu menampung berat. 

aku cerita dekat kak wana, kak wana faham sangat. bos dia memang tahi dan bos dia memang tak suka aku. aku nak berhenti dekat 7e ni pun masalah. sebab kak wana pun ada cakap, kalau nak berhenti memang susah bab gaji. dia sendiri yang dah ada jawatan pun, gaji tak pernah logik. sebab OT jarang dikira. bagi gaji pun suka suka hati. entahlah. bila aku dah berhenti, kak wana pun nak berhenti pulak. katanya bos tahan dia dari berhenti. pekerja bagus kan? hahahha. ada rupa, bos pun suka. bab gaji pun takde nak melenting. rilek je hadap. 

Chekers Shah Alam

Perkembangan Karier

selepas berhenti kerja di 7e, aku sambung belajar di uitm shah alam. sadisnya aku cuma mampu bertahan satu sem je. lepastu aku cabut. bukan bidang aku pun kalau aku nak fight. puihhh. walaupun pensyarah selalu cakap "saya pun dulu macam awak. tak minat bidang ni, tapi ini je yang ada masa tu. saya grab. now saya dah jadi pensyarah." okay bye. hahahhaa

di chekers pun boleh tahan lama. dua kali juga aku masuk chekers. sebab selesa kan? berkawan dengan nepal, indonesia, myanmar, thailand. takde masalah. walaupun bos kuat bebel, hahahhaa. bos yang jaga bahagian kaunter nama dia lupa ah. tapi orang sabah. walaupun dia perempuan, tapi cool nak mampos. sampai sekarang, kalau jumpa memang tak pernah miss untuk tegur. 

turutan dia macamni : chekers > speedmart > chekers. 

dekat chekers ni ramai kawan aku yang aku dapat. bos pulak semua cool dan gengster. hahahha. gengster tu kak ida dengan kak syira. aku tak tahu perkembangan kak ida, tapi yang aku tahu kak syira kerja di sen heng seksyen 23 (ni tahun lepas punya cerita).

mula - mula kerja di chekers, aku dapat kaunter paling aman. kaunter nombor satu atau kaunter berus gigi. kaunter berus gigi kaunter paling bosan nak mampos. sebelum aku cerita lebih panjang, aku nak bagitahu korang. masa kecik kecik, aku suka betul conteng cover album mak aku lepastu tulis nombor. kononnya itu mesin cashier. hampeh nya perangai. aku memang suka jadi cashier duh. 

okay sambung cerita. duduk di kaunter berus gigi memang duduk je tiap masa. kalau rajin, aku akan duduk dekat pintu masuk jenguk kawan lain. kalau duduk di kaunter satu pulak, orang jarang ada. bosan dia sikit jela. 

paling best duduk di kaunter paling hujung. kenapa best? sebab sentiasa ramai orang. sampai tak sempat duduk. walaupun kaunter di chekers tak bergerak dia punya tempat letak barang, tapi laju je buat kerja kan? sebab semua macam lipas kudung. aku punya seronok main scan barang tu, fuhh.  tak tahu nak cakap weyh. kerja dekat chekers memang waktu kerja dari pukul 9 pagi masuk, pukul 10 balik. tapi pukul 10 tu masih ada kaunter yang belum tutup. kerja pasaraya macam ni sumpah takde life. cuti pun hari biasa. waktu rehat aku pun tak best. pukul 11-12 dengan pukul 4-5 tak silap. 

dalam pukul 10 lebih baru kira - kira duit nak close kaunter, lepastu berkumpul dekat gudang belakang. semua dah thumbprint baru balik. auchh so sweet balik berjemaah. so setiap kali balik, macam budak kilang weyh. keluar ramai ramai macam nak pergi perang. 

kawan 'baik' aku dekat sana nama dia raju. raju selalu jadi partner aku untuk packing barang. dia orang nepal kot. kalau bukan raju, ada lagi dua orang lelaki melayu. aku lupa nama dia apa. raju sekarang dah tak packing barang, dia susun troli je. ada sorang perempuan india yang rapat juga dengan aku, lupa nama. lepastu geng kak fatin, yana, kamelia. tiga tiga orang ni minah rempit. hahahhaa. kak fatin dengan yana ni adik beradik, dari kelantan. dorang tiga orang ex kfc. tiga tiga tu semua dah kawin. follow media sosial masing - masing jela. dah lama tak jumpa pun. 

Speedmart

Perkembangan Karier
kak mira (aku conteng rambut sebab dia dah bertudung sekarang)

Perkembangan Karier


rezeki aku dapat kerja di speedmart seksyen 15, dataran otomobil. lama juga aku dekat sini. menghadap perangai bos dan supervisor perempuan. hahah walaupun dua - dua garang tapi bos baik je. biasalah kena marah time kerja. nama manager aku tu kak sarah. asisstant manager aku, kak mira. kak sarah dengan kak mira ni spesis bos yang dekat 7e. tapi aku okay je, boleh terima. 

sebab speedmart besar. aku tak dehal nak buat semua kerja. memang ada kerja pun. ni takde kerja pun suruh buat kerja, hampeh betul. walaupun dua dua bos perempuan tapi dorang tak kekwat pun. diorang memang bos, tapi sama. faham tak? 

Perkembangan Karier
ootd dengan baju hujan. masa ni nak balik. memang time ni petang asik hujan
Perkembangan Karier
geng speedmart (ni masa berbuka puasa sama - sama di dataran shah alam)
okay je kalau nak lunch sama - sama. okay je kalau nak ajak berbual. okay je nak duduk rehat - rehat. yela, aku bukan robot 24 jam straight buat kerja. manusia je yang tahu menghargai manusia ni. hmm. aku syak perempuan yang jadi bos aku di 7e tu alien. huh. aku tak ingat aku kerja berapa lama dekat sini. lepas tu aku tukar angin pulak kerja di chekers. overall, aku takde isu dekat speedmart. cuma pernah ditegur bab kasut tak silap. aku kan suka pakai kasut jenis sukahati. ahahhaa. 

dekat speedmart aku rapat dengan abang napi (dari kiri: dalam gambar). abang napi dah kawin, tapi style macam single. hahah sekarang dia menjalani hidup baru dan pekerjaan baru di jepun. semoga urusan dipermudahkan abang napi. walaupun umur abang napi baya bapak aku, tapi aku selesa berbual dengan dia. sebab dia suka layan cerita budak budak aku. hahahha. 


Praktikal: Interlink Impact Holding Sdn Bhd


aku tak ingat dekat mana aku kerja sebelum sambung belajar di kolej komuniti. setahun lebih di kajang. lepastu aku dapat intern di interlink impact, seksyen 23. aku cari tempat intern dalam google je. kebetulan pulak bos syarikat ni kawan bapak aku. payah weyh.

aku dekat sini 4 bulan je. mula - mula masuk memang pishang. budak praktikal memang tak ada kerja kan? aku risik - risik kakak yang juga praktikal (tapi masuk dulu sebelum aku). aku dapatlah kerja yang dia buat iaitu call dan tolong - tolong buat report. selain tu kerja aku ialah potostet dan binding (susah sebab proposal tebal). cuci toilet pun aku kadang - kadang. apedehal weyh.

aku praktikal dekat sini atas course komputer yang aku ambil di kolej komuniti. aku belajar je boleh, nak masukkan benda tu dalam hidup memang tak. serious talk, aku dekat sini banyak main je. aku lebih berminat dengan kerja orang berbanding kerja sendiri. aci tak?

dulu aku pernah berlagak dengan kawan aku, "aku taknak kerja dekat ofis. bosan! sunyi macam semua dah mati. aku nak kerja yang penat dan aku bergerak (runner contohnya)." cewahh. muda lagi masa tu. aku cakap macam tu sebab dekat interlink bunyi akuarium je. akuarium tu pulak sebelah aku. waktu kerja semua senyap. kalau bernafas pun bunyi. hahahhahah.

aku memang tak boleh go bila bos kata "saya nak awak buat website untuk syarikat saya. yang ada sekarang saya tak boleh akses dan edit." gigil weyh. aku dulu belajar tahap sijil je. mana reti nak live kan benda tu. kalau offline pandai lah. 

Perkembangan Karier

aku bedal je buat guna adobe dreamweaver, tapi sekadar buat sahaja. aku taknak pun dorang guna aku punya 'hasil kerja' yang tak siap tu. aku pun memang melambat - lambatkan kerja. kalau aku tahu lah, tak payah susah - susah buat dari kosong. baik beli je template sebab template dekat website sekarang pun guna wordpress. hahahhahahaha (gelak jahat). 

seksyen 23 ni dekat dengan rumah aku. senang kan? tuhan bagi aku rezeki, semua tempat kerja aku sekangkang kera je dari rumah. waktu kerja aku ialah 8.30-5.30. 5.27 memang aku dah siap off pc. 5.31 aku punch card. bab balik memang laju sikit. kalau kena stay, aku okay je nak stay. sebab rumah dekat kan? 

Perkembangan Karier
tempat aku yang ada pencil box bunga2. nampak tak akuarium tu? 

dekat intern aku belajar banyak benda. walaupun company kecik, bos punya job memang terbaik. bos pulak jenis ada hala tuju. setiap tahun dorang akan buat, ha ape lah nama benda tu. dia macam trip untuk staf. trip tu bukan untuk suka - suka semata. tapi setiap staf kena buat presentation peratusan kerja korang sepanjang di interlink. tak kisah lah apa kau nak sembang depan orang, semua wajib cakap. 

aku ingat, aku kena sekali. aku lupa aku cuma intern. selamat! niat aku habis intern memang taknak kerja dekat situ. tanya lah kenapa? ha sebab bos dia kawan bapak aku. aku menyampah bila ada majlis keluarga dekat mana - mana yang melibatkan bapak aku dengan bos, mesti dia akan tanya bapak aku. "anak kau ada cakap apa - apa pasal aku tak?" saja je create topik pasal aku. aku memang tak heran apa pun dia nak cakap dekat bapak aku. 

sebab dekat rumah, memang aku akan cerita semua dengan mak bapak aku. takde lah dorang culture shock dengar cerita bos. hahahhaa. bapak aku sekadar senyum kambing je dengar bos cakap pasal aku. oh jujurnya aku tak minat cara bos brain wash staf pasal kejayaan dia sekarang. serious aku cakap, tak membangkitkan rasa langsung. annoying ada lah (setiap kali dia cerita). mungkin cara dia cerita tu macam wow, gah gile. tapi sebagai bos di syarikat dia ialah biasa - biasa. tah lah. 

mungkin aku annoying dengan dia sebab bila dia oncall, ada gaya macam orang kaya kot? aku ni memang suka 'tembak' orang sikit. hahaha. tapi bos baik je. dia suka ambil berat pasal staf. dia jaga staf. yang tu tak boleh nafi. aku cuma tak suka cara dia. hahaha. masalahnya sekarang tu syarikat dia kan? sukahati dia lah nak baut camne. asal aku tak puas hati lak? hahha.

now, dorang da ada bangunan sendiri di seksyen 7. which is jauh sikit dari rumah aku. nasib baik tak kerja situ (memilih betul aku ni). banyak nama aku lupa. hahhaa. kak diana, kak nora, kak mimot, kak ekin, fatin, ajja, kak ari (arifah). kepala aku sakit nak korek nama dorang dalam otak aku. sorry guys. 

Beberapa Bulan di Dinda Delight

habis intern aku menganggur. bosan duduk rumah, aku cari kerja pula dekat kedai kek. dinda delight di seksyen 23. dekat dengan tempat aku intern dulu. aku kerja sini bape bulan je. ni semua gara - gara perempuan psiko. dasar!

aku okay je dengan bos walaupun bos tak mesra alam dengan aku. masa tu staf sorang je kot, nama dia jiji. dia tu anak buah bos kalau tak silap. beberapa lepastu masuk dua orang budak baru lepas aku. yang sorang okay, sorang lagi serious tahik. 

aku kena buli njirr. dia bukan buli tapi dia kacau mental aku. babi betul rasanya. 

Perkembangan Karier

kau bayangkan eh? kalau buat rainbow cake, berapa banyak loyang nak kena guna? kalau buat brownies sekali jalan banyak trip berapa loyang guna? kalau aku yang buat, aku basuh semua ni sendiri tau lepas semua kek siap. tapi mangkok sorang ni, dia buat rainbow cake, dia tinggal je dekat aku. aku malas kena cop malas, aku buat je kerja dia. tu pun dia perli - perli cakap aku malas. 

tahap perli dia, sampai depan bos pun dia tembak aku weyh. memang puaka betul dia tu. aku syak dia tu spesis mak jemah dekat kampung yang suka ajak mengumpat. sebab dia sorang je beriya cari pasal dengan aku. jiji dengan kawan lagi sorang tu sekadar tambah sikit sikit je. 

masa aku nak berhenti, bos tanya "awak nak berhenti sebab dia ke?" aku jawab je "tak". tapi aku dah tulis ni, harap bos baca. hahahhaha. 

Menganggur 

selpas berhenti di dinda delight, aku menganggur agak lama. mata pencarian aku masa ni cuma blogging sahaja. setahun lebih juga. bosan dia tahap kritikal. sebab tak kerja, tak ada duit masuk.

Halal Academy

tanggal 22feb2017 tak silap, beberapa hari selepas besday aku. kak ekin (admin) call aku suruh datang interview di Halal Academy. tempat kerja ni dekat shah alam. punya lah seronok. selain aku, ada lagi 2 orang yang datang. dorang diploma dan degree. aku cuma datang dengan sijil kolej komuniti dan spm sahaja. masa ni kerja kosong yang ditawarkan ialah receptionist/ front desk. gaji waktu tu ialah 1100. memandangkan aku bukan jenis kira duit, aku onz je. 

dua orang tu berkira gaji, so aku lah yang dapat kerja. aku masuk 1mac2017.

biasalah mula - mula masuk aku belajar binding, scan, potostet, print, buat kopi untuk bos. aku masuk sini kononnya atas sijil kolej komuniti dalam bidang komputer. kan aku dah cakap, aku tak boleh go nak kerja bidang ni. 

aku kerja main - main je. suruh study bahasa komputer yang asing dari pengetahuan aku, aku on je. tapi aku tak tahu dan malas ambil tahu. lagipun jawatan aku kan receptionist je. hahahha. lepastu aku start angkat call, aku belajar filing. 'study' invoice, letter. banyak baca fail/ projek syarikat untuk faham pasal syarikat. 

Perkembangan Karier
geng maneh, semua perempuan

sekarang syarikat fokus dengan training and coaching. bahagian it kurang sikit. selepas receptionist, aku duduk bawah admin sebagai admin assisstant. jadi aku membantu kak ekin untuk kerja - kerja admin.

Kerja Ofis Best

ingat dulu aku ada cakap "aku taknak kerja dekat ofis. bosan! sunyi macam semua dah mati. aku nak kerja yang penat dan aku bergerak (runner contohnya)." waktu tu masih muda. sekarang aku faham kenapa ofis tu sunyi. sebab semua orang fokus. dekat sini baru aku betul - betul merasa kerja ofis. walaupun waktu kerja 'sunyi', aku still boleh menyanyi hiburkan hati. takde lah senyap sangat. dekat interlink tak boleh, sebab sunyi dia lain macam. ini lah yang aku nak sebenarnya. kerja ofis, bila buat kerja tak diganggu sesiapa. hahahha

aku tarik balik kata - kata aku; "aku taknak kerja dekat ofis. bosan! sunyi macam semua dah mati. aku nak kerja yang penat dan aku bergerak (runner contohnya)." aku lupa tuhan lebih awal mengatur hidup aku. aku cuma merancang kan? aku suka dengan 'hasil kerja' tuhan. aku suka kerja aku yang sekarang. walaupun nama nya ofis, aku boleh datang kerja dengan gaya bimbo kalau aku nak. hahahha. macam pergi kelas acah acah budak msu. ha gituu.

waktu kerja aku dari pukul 8.30 - 5.30. macam biasa lah. 5.27 off pc, 5.31 aku dah dekat luar ofis. amacam? laju kan? hahahha. and aku tak ada masalah kalau kena stay sampai malam, sebab rumah dekat. alhamdulillah sebab semua kerja aku tak pernah jauh dari family. aku suka tengok family aku semua membesar depan mata, walaupun ada masa tu aku stress duduk rumah atas sebab perangai adik adik aku.

dua tahun aku dekat sini dah. dari receptionist ke admin assistant. now, aku ialah training assistant :) macam aku cakap, aku buat kerja main - main. aku buat kerja bila aku nak, ikutsukahati akulah. hahaha. paling penting kerja aku siap. aku taknak anggap kerja aku tu beban. aku anggap kerja aku tu menghiburkan dari pelbagai sudut aspek kehidupan. hahahhaha. aku anggap macam ni sebab aku taknak aku bosan dengan kerja aku. aku nak, aku enjoy datang kerja macam nak pergi berlibur.

oh, dekat sini semua perempuan. kecuali bos, dua orang. setakat aku menulis ni, ada lah sorang lelaki. itu pun budak praktikal. nama dia alip.

aku selalu je anggap, tempat kerja ialah rumah kedua aku. kenapa aku cakap macam tu? sebab aku ada kakak, ada mak, ada adik beradik. ha gitu. cuma tak rapat bila diluar. aku harap, kalau aku bukan lagi staf dekat sini. hubungan dekat luar tu masih rapat macam kawan, bukan orang luar.

aku ada  kak syue, kak jann, kak noi, kak syida, teha, nazurah. pastu hadik hadik intern yang belum mulai mesra. hahahha. thanks sebab korang sangat baik dalam penerimaan.

Makan Sampai Muntah

sepanjang kerja dekat sini, aku paling suka time event. sebab apa? dapat makannnnn. makan sampai muntah. serious shit. aku pernah makan banyak gila dan muntah. perut aku tak boleh tampung makanan yang aku makan. aku suka gile dengan kerja aku yang sekarang plus aku belajar banyak benda. pastu sekarang banyak naik turun jakim. sekali dapat info pasal halal juga. hehehhe.

aku faham bila syarikat kecil, staf pun sikit. kita semua akan kerja bagai nak gila. lagi - lagi time nak cipta nama. masa ni lah aku belajar banyak benda. gaduh gaduh dengan dorang biasa sebab tak puas hati. hahaha. tapi sekejap je. sebab gaduh lama lama nak pergi mana? end up pandang balik muka. duduk bawah satu bumbung kan?

bak kata peribahasa; bagai air yang dicincang takkan putus. ada kena mengena x? hahahha. semoga aku lebih lama disini untuk membina karier aku sendiri. cewah, dewasa sangat. sejak bila tah, aku peduli dengan yang namanya 'karier'. dulu aku main langgar je.

so inilah serba sedikit perjalanan karier aku konon-kononnya. aku bermula dengan sijil dari kolej komuniti + spm sahaja. sekian, terima kasih kerana sudi luangkan sedikit masa untuk membaca.

Wednesday, August 7, 2019

Lirik Lagu Meluruh Alyah

Mieza S | 8/07/2019 09:11:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Meluruh Alyah

Diamku tak bererti aku akur
Diamku tak bererti aku hancur
Isi hatiku bukan menzahirkan kita
Semua menjadi rahsia.

Haruskah aku meluruh
Bagimu dosaku hina tak terhitung
Biar kali yang terakhir ku bertanya
Apakah sebenar yang kau inginkan dari diriku
Mmmmm...

Senyumku bukan kerna aku gembira
Senyumku bukan kerna aku bahagia
Setiap waktu jiwaku meronta resah
Merengkuh cinta yang makin tersisa

Haruskah aku meluruh
Bagimu dosaku hina tak terhitung
Biar kali yang terakhir ku bertanya
Apakah sebenar yang kau inginkan dari diriku
Ku berikan…

Tuesday, August 6, 2019

Lirik Lagu Kunci Ical Mosh

Mieza S | 8/06/2019 02:51:00 PM | 0Comments |

Lirik Lagu Kunci Ical MoshLirik Lagu Kunci Ical Mosh

kalau jalan ku teruk, ku terjatuh
bagaimana ku hadap hari esok
kalau parut ku nampak, tak disorok
bagaimana ku hadap hari esok

aku perlu kunci, kunci
tuk aku buka semua pintu besi
aku perlu kunci, aku perlu kunci
semua yang terbukak,
ku boleh tutup rapi

dalam gelap ku sendiri
masa tetap berjalan
peluang peluang hampir semua ruang
tak sempat nak bawa pulang

didunia, kita leka
kita alpa, kita lupa
ranap runtuh semua ajaran
janji lulus masuk pasaran

hebat, walau tahu tu salah
walau tahu benda yang kau buat
esok lusa tulat
boleh datang balik
bawak masalah

tenat, tapi ku takkan kalah
rela mati pegang satu panji
janji tiada lain
yang rela ku sembah aku sumpah

semua nak pergi syurga
tapi ramai masih takut mati
semua nak hidup senang
tapi takut hidupnya diuji

semua nak hidup tenang
tapi takut lalu jalan sunyi
sesungguhnya demi masa
kita yang sedang rugi

kalau jalan ku teruk, ku terjatuh
bagaimana ku hadap hari esok
kalau parut ku nampak, tak disorok
bagaimana ku hadap hari esok

aku perlu kunci, kunci
tuk aku buka semua pintu besi
aku perlu kunci, aku perlu kunci
semua yang terbukak,
ku boleh tutup rapi

ku masih dalam kerugian
dilautan fitnah
berenang aku tak tercapai
lemas tak ke dasar

suara tak keluar saat pekik
saatku buta hanya Engkau celik
hidupku bagai tiada lagi nyawa
dosa menimbun tiada lagi rasa

takkan selama macam ni
perlu titik noktah
jahat ku buat
daripada lahir penuh buku nota

dosa ayah dosa ibu
belum lagi ku tebus
dosa anak dosa isteri
bagai menelan kabus

doa selalu terputus
roh ku tak boleh tembus
aku takut bila aku mati
jasa aku tak boleh kambus

timbangan masih kering
didunia aku masih haus
aku harus mencari
dan terus mencari yang kudus

kalau jalan ku teruk, ku terjatuh
bagaimana ku hadap hari esok
kalau parut ku nampak, tak disorok
bagaimana ku hadap hari esok

aku perlu kunci, kunci
tuk aku buka semua pintu besi
aku perlu kunci, aku perlu kunci
semua yang terbukak,
ku boleh tutup rapi

Monday, August 5, 2019

Cemburu

Mieza S | 8/05/2019 04:31:00 PM | 2Comments |
Cemburu

pagi menyantuniku dengan ramah di beranda rumah. usai solat subuh, aku ke dapur menyediakan sarapan menu ringkas buat abah, nasi lemak. Aku tahu nasi lemak yang dibikin ringkas dari air tangan aku takkan pernah dapat menandingi air tangan arwah ibu. ibu telah meninggalkan abah tiga tahun yang lalu. semenjak itu, abah tak pernah berhenti lelah. rindunya tak pernah sudah. aku yang melihat juga dibikin resah. kesian abah. 

cinta abah pada ibu terlalu dalam sehinggakan sewaktu ibu pergi, jiwa abah juga mati. disini cuma ada jasad abah. jiwa abah ada bersama ibu. aku juga rasa benda yang sama macam abah. cuma bezanya, aku dapat rasa ibu masih ada bersama aku. ibu kekal hidup dalam hati aku. aku tak pernah lupa ibu. abah lain. itu cinta terakhir abah. ibu pergi membawa 'kaki' dan 'tangan' abah bersama. mungkin sebab itu, abah sering terlihat tak kuat. 

itulah. aku sedang diberanda rumah. sedang duduk membiarkan angin pagi menyentuh kulit wajahku. aku membayangkan ibu. kasih sayang ibu tak pernah lagi mati. masih ada. cuma harus dinikmati tanpa dilihat. sebelum tengahari menjengah aku akan segera selesaikan urusan dirumah. termasuklah membasuh kain, melipat kain, menyidai kain, sapu rumah, membersihkan sawang, memasak. hari ini aku bercuti. jika hari bekerja, aku tetap akan menyempurnakan urusan seharian dirumah. ini tanggungjawab ku sepenuhnya selepas ibu tiada. 

urusanku akan selesai menjelang sebelum jam 3. dari dulu impianku ialah bertemu dengan seseorang yang jambangan hatinya persis abah. teringin benar. usiaku saat ini sudah layak bernikah dan punya seorang suami. atau mungkin sehingga sekarang, hidupku masih kosong dan hanya abah yang layak bertahta dihati. tuhan punya rencana yang lebih baik barangkali. mahu aku mencurahkan seluruh kasih sayangku hanya untuk abah. andaikata aku punya suami, aku mungkin khilaf menabur kasih sayangku pada abah, aku juga akan turut rasa terkilan jika suatu hari disaat aku punya suami dan abah meninggalkan ku disaat aku mengabaikan abah. 
Cemburu
sudah lama aku diberanda. aku ke dapur mencari sebatang penyapu dan pasangannya, penyodok. selesai menyapu aku memasak. harini aku masak menu ringkas. ikan goreng, beserta masak lemak pucuk paku kegemaran abah. tak lupa, sambal belacan buat pengikat kesedapan air tanganku.



beruntung benar bagi siapa yang memiliki aku. kata abah aku mewarisi diri ibu walau tidak semua. abah sering melihat ibu dalam diriku. entah. aku tak pernah mengatakan ada lelaki beruntung memiliki aku. ibu tak pernah gagal mencintai abah sehingga hujung nafasnya. aku? aku yakin, aku bukan perempuan dambaan sesiapa. aku sering khilaf. aku tak mampu menjadi seperti ibu yang  mencintai abah pada setiap helaan nafas. aku yakin, aku tak seperti ibu, jauh benar sangkaan abah.

sungguh, aku sayang abah. pernah dulu waktu umur ku dalam lingkungan dua belas, aku pernah memarahi abah bila dia melebih - lebihkan ibu dari aku dalam banyak hal. waktu itu aku cemburu melihat mereka berdua kayak sepasang kekasih yang sempurna. aku selalu rasa, pembahagian abah dalam mencurahkan kasih itu tak pernah adil. seminggu juga aku tidak bertegur abah. mujur abah juga memahami keadaan aku dan memberikan aku ruang dalam pengertian hal dewasa. jika tidak, aku mungkin ketika itu adalah anak derhaka.

dalam seminggu itu, ibu sering 'melawat' aku di kamar, bertanyakan keadaan ku disekolah seperti selalu. jawapanku acuh tak acuh dengan harapan ibu mengerti aku sedang rawan. ibu memang mengerti, cuma ibu tidak tahu bagaimana mahu memberikan aku pengertian menjadi seorang dewasa itu rumit dan sukar.

menjelang malam selepas berakhirnya seminggu peristiwa aku merajuk, abah memanggilku di ruang tamu duduk bersama ibu. aku melihat tangan mereka berpaut kemas, sambil tersenyum ke arah aku yang melangkah mendekati mereka.
"hana, mari duduk berdekat abah dan ibu. ada sesuatu yang perlu hana tahu."
aku duduk dan memandang penuh muka abah. ibu masih tersenyum melihat aku.
"hana, anak abah yang paling abah sayang. percayalah, kasih sayang abah pada hana tidak akan pernah terkurang. hana satu - satunya anak yang abah ada bersama ibu."
aku masih terkebil cuba memaknai kata - kata abah. apa entah yang cuba abah sampaikan. lantas ibu menarik tanganku dan diulas penuh lembut.
"sayang anak abah. abah nak hana tahu. jauh mana pun abah pergi, jauh mana pun ibu pergi. kami berdua tetap sayang kamu. kamu dunia akhirat ibu dengan abah. faham ?" 
aku faham, abah sedang menapis setiap patah yang dilukis oleh kata - kata nya ke aku dengan bahasa yang paling halus. yelah, aku baru dua belas. mana mungkin aku mengerti hal dewasa.
"ini ibu hana (sambil memandang ibu). ibu yang melahirkan kamu hana. abah bersama ibu sepanjang dia 'menjaga' kamu di dalam rahim. abah juga ada bersama ibu disaat dia sedang melahirkan kamu. abah tahu. kalau lah abah yang mengandungkan dan melahirkan hana, abah mungkin dah putus asa. abah tak tegar melihat kesakitan seluruhnya yang dialami ibu. tapi abah berharap sakit ibu berpindah dekat abah serta merta. abah terlalu sayang ibu."
aku mengangguk.
"abah nak hana tahu, ibu adalah kekasih awal dan akhir abah. abah tahu, kelakar bila abah berbual dengan hana tentang cinta, padahal hana sekolah pun belum habis."
abah gelak saat menuturkan baris ayatnya yang tearkhir.

"anak abah cemburu kan tengok abah dengan ibu? abah doakan. suatu hari nanti anak abah sorang ni pun akan dikirim tuhan dengan cinta yang baik. semoga tuhan sentiasa merahmati abah, ibu dan hana sepanjang hayat dunia dan akhirat."

ibu masih diam dan tekun mendengarkan abah. selesai bicara abah, butir butir air mata ibu turun lantas abah memeluk kami. bahagia yang tak boleh dilukis.




demi tuhan aku rindu ibu yang tak berbelah bahagi. aku harap tuhan mendengar dan mengirimkan ke ibu. tanpa ku sedari, abah sedang menyeka air mata ku. ah abah. cepat - cepat aku mengelap muka.
"abah dah makan?"
"belum lagi. abah tunggu hana la. jom makan. abah lapar."
aku ke dapur menyediakan hidangan untuk abah. kami makan bersama - sama dan berbual. aku selalu rindu begini. entah. aku cuma ada abah dan ibu. itu lebih dari cukup. keduanya sering mengajar aku tentang kedewasaan dan cinta.



assalamualaikum,
buat bakal suamiku yang bakal ku nikahi.
aku menulis surat ini dengan harapan
kau sedang membacanya dan membuat
keputusan yang terbaik dalam memilih aku.

aku mungkin tak sempurna memenuhi cinta didada,
tapi aku bakal mewarisi diri ibu yang akan
mencintai kekasihku sehingga
tak ada lagi cinta yang dapat ku beri.

aku selalu mengutuskan doa ku ke tuhan
agar mengirimkan aku lelaki persis abah,
bisa mencintai diriku seada dan
sesempurna nya.
aku tahu ,
diriku banyak kekurangan yang tak berbelah bahagi.
semoga bakal suamiku sudi menampal dan
memperlihatkan aku sebagai seorang yang sempurna
pada setiap masa dimatanya.

tuhan, semoga aku beruntung
memiliki lelaki yang bakal menjadi suamiku kelak,
yang sudi menyuluhkan seluruh hidupku
dengan lampu yang terang
dalam melewati lembah ranjau,
dalam menemui tuhan pada suatu hari nanti.

buat lelaki yang bakal menjadi suamiku, 
semoga kau sentiasa beruntung memiliki kseluruhan aku,
semoga kita berdamai dengan kasih sayang yang tak pernah putus.

waktu aku menulis ini, aku mungkin masih belum bergelar isteri. 
tapi aku mahu mengucapkan terima kasih. 
kalau kau sudi menerima diri ini. 

Friday, August 2, 2019

Lirik Lagu Tong Tong Grab Quai x Izhar x XiaoB

Mieza S | 8/02/2019 09:36:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Tong Tong Grab  Quai x Izhar x XiaoB


XiaoB Hook
Jap jap jap weh, lek lu.
Dah berwap wap wap so lap lu,
Jap jap jap weh lek lu,
Lu paitau, oh wow so cau lu.

Queai Vers
woi jap jap jap weh leklu
awek nak lekat cam tattoo
rendah diri even tall
awek lu cam test duh
aku selamber score
this song buat pale tingtong
dropbar cam kimjong ,still
king, taknak flex bling bling
hot line ramai nak ring ring

LiuBei Hook
Jap jap jap weh, lek lu.
Dah berwap wap wap so lap lu,
Jap jap jap weh lek lu,
Lu paitau, oh wow so cau lu.

Izhar Verse
Jap jap jap wey leklu~
I jenis memilih
Ikut i punya suka
Yeah No i tak kenal
Kita tak pernah jumpa
U ingat i nk try you
Sikit pon taknak cuba
What happens tonight
I Ingat ingat lupa sumpah

Xhawty Hook
Jap jap jap weh, lek lu.
Dah berwap wap wap so lap lu,
Jap jap jap weh lek lu,
Lu paitau, oh wow so cau lu! x2

Thursday, August 1, 2019

Lirik Lagu Hutang Floor 88

Mieza S | 8/01/2019 09:27:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Hutang Floor 88

Kau nak cepat kaya
Macam jual unta
Tapi kau sendiri
Malas nak usaha
Cerita sana sini
Gebang kau merata-rata

Pantang depan mata
Ada saja cerita
Tipu belit kawan
Dah macam ular sawa
Bila dah tahu kau lari berbatu
Macam kau nampak hantu

Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
Lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Alakazam)

Pok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana

Buai laju-laju buai sampailah pokok sena
Duit tu beribu semua entah ke mana
Memanggil Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa
Rampo ngiseng semar tilem

Solo solo
Solo solo
Solo solo

La la la la la la la la
La la la la la la la la

Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
Lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Ram-pang-pang)

Pok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana

Buai laju-laju buai sampai pokok sena
Bayar hutang itu takut nanti kau merana
Memanggil Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa
Rampo ngiseng semar tilem
Rampo ngiseng semar tilem

Sunday, July 21, 2019

Lirik Lagu Tidak Adil Lawa Nie Geng

Mieza S | 7/21/2019 10:58:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Tidak Adil Lawa Nie Geng

Sering mahu mengadu
Tapi pada siapa yang seharusnya ku tuju
Aku atau dirimu

Apa yang mampu ku lakukan
Perasaan tak menentu tanpamu
Hidupku tanpamu

Dan aku tak biasa
Tengking tanpa bertanya
Aku tak biasa
Marah tanpa sebabnya

Dan engkau tak biasa
Belajar untuk bertahan
Bukan semua benda
Kau dapat itu sepadan
Dan engkau pula jawab

Bila kau yang salah
Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Kadang nyata mata aku kabur
Walhal hanya pesananmu ku akur
Namun terjebak kehendak sementara
Macam pengacara tapi acara tak kena gaya

Mungkin tidak mengenali aku berkelahi
Mungkin sering diadili takut mendampingi
Ku tak bingit cuma tentang pangkat dan wang ringgit
Habis bagaimana kalau masih ada yang terpinggir

Harapan palsumu harapkan aku
Terangkan alasanmu aku nyalakan lampu
Ingin harungi cabaran bersama
Aku pinjamkan bahu engkau sandarkan kepala

Tapi berapa lama mahu kekal
Diri ini dibedal teruskah aku cekal
Posisi aku kebal tak bermakna ku kuat
Belajar bertindak adil dalam apa ku buat
Cukup

Bila kau yang salah
Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Keliru memahamiku
Apa yang belum cukup
Pasrah ku cuma membisu
Apa yang aku mahu

Bila kau yang salah
Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila kau yang salah
Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil


Lirik Lagu GBK Cypher Vol 7 GBKlique

Mieza S | 7/21/2019 10:32:00 AM | 0Comments |
$KID
First off toast to ma bros, tuangkan segelas,
if it aint top 10 mungkin yang kesebelas,
cut the bullshit tak perlukan penjelasan,
we cooking this shit barang korang jadi bahan

masih dalam circle kita puff puff pass like,
this shit so good straight to ma brain like,
barang gombak takpernah tak lekit, mat!
wat lu satu clique roger quick mintak deal mat

kena satu bang letup macam nagasaki,
Kalau barang tak terangkat, korang boleh angkat kaki,
kalau korang nak beli, kami pulang balik baki,
roger berapa KG gentle kalau lu okay G

baris kita dua kena titik persilangan,
rappers silang arah maut hujung persimpangan,
to fuck up your whole crew? nah takda perbincangan
Rest in peace, simpati atas kehilangan

MUBINIKKI
Malaysia Malaysia, undangan diterima
asal dari Gombak, lahir subang jaya
pilihlah pilihlah 5 ringgit dapat 3
100 mula berbaris hanya dihidang ritma

hastala vista senyum mona lisa
ada cuba kopi? kita certified barista
ada ayam ayam kita penyet bungkus hantar
ada pink hoodies pandu makanan panda

ron95 bila masuk petron-ask
why datang Gombak just to pass the baton?
come bonafide man may peace be upon, lest
high tunggang ombak better keep that winston

better keep your wins strong
cause i smell the wind stoned
distracted with the rise
now you lost your wisdom
kau hilang ilham dan
ku dipandu bintang
di langit ku berenang
korang perlu tenang

MO HMO
Okay move aside for the greatest rapper alive
Im just playing aint nobody the greatest but i have arrived
Curcimsed but my skin thicker than an armadillo
Pound of ecstacy but im not a pusher

But dont push me im wise like mr miyagi
Relentless like a killerbee blessed by the almighty
Word to the g.o.d got my back on his p.o.v
Making sure that im where im supposed to be

Ini RAP ritma atas puisi
Lirik kau tak rhyme baris kau pun takda isi
"Dont mess with me im the hottest in the industry"
Siapa rasa pedas dia termakan aku punya cili

Jadi jangan sebut nama sebut hanya bila perlu
Takut lain yang menyapa bila nama ku diseru
Aku bukan gangster aku tak sarung baju
Aku tak takut orang takut hanya pada yang satu

AZYMAD
Yang sebulu dah berbulu silap catur trick
Flightmode.. kau terbang berat salah trip
Flow ku sick dalam ward terlantar sleep
Masuk angin keluar asap suck my nanostick

Clique gua jati gombak kau tersalah land
Sokay bro, isi borang boleh daftar jadi fan
Ini bukan trend, suka suka kau nak datang kacau blend
Gbk ni takkan end, tunggu ku tukar jadi brand semua cari

legit takda copy, OG certified gerenti
hundred percent tulen kita kekalkan tradisi
Viral ku cam boba tak mental mahu bubar
kau macam kaki sandar salah sambar sekarang hambar

rata rata kataku sumbang ni jari ah
Nak bertinju cam balboa tapi kau cam barua
Tujuh angka bertuah tuju buat si arwah
Tujuh tinggal tak lemah terjaga jalin ukhwah

Thursday, July 18, 2019

Lirik Lagu Haa Tepok MeerFly

Mieza S | 7/18/2019 02:47:00 PM | 0Comments |

Aku ada bran aku tara run
Aku ada loud bang macam ada gun
Aku ada rival aku ada enemy
Dia nak beef aku bagi sekali bun
Aku ada heat dia nak lagi
Korang nak skrtt skrtt? Aku ada key
Ya ku local kepala oversea
Pukulan aku gila macam aku bruce lee

Kalau barang aku boek aku mantul
Aku ada flight tank sentiasa full
Aku ada kick gila gila memang goal
Acara ku lain bukan internet troll
Okay dengar!!
Aku tak dah plug tapi lagu penuh elektrik
Taknak deal sama lu, lu penuh dengan dirty trick
Brother semua gila dope gila macam bawa brick
Semua sihat belaka tapi dalam lagu semua sick

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

KIDD SANTHE
Aku ada awek sibu Sarawak ugh
Cuba try tackle i apa nama
Muka macam masuk tv pernah nampak
Kidd santhe anak laki sarukhan haa
Dulu korang kata aku tak bakat, huh?
Sekarang cuba claim macam mak angkat, huh?
Ayo kidd mana studio dekat, huh?
Ku malas angkat, Ah!

Budak india bawa kereta mewah bukan valet
Budak india bawak kereta mewah, bukan bukan valet
Budak india bawak kereta mewah bukan bawak teksi
Bukan duit bapak kau ini semua duit gue
Ku buat saja kau buat sajat
Santhe sudah belikan rumah untuk mak bapak
Bawak awek makan apa ja
Pakwah dia takleh chill
Boleh chudiya makan dalam belanja bill

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

MK K-CLIQUE
Aku ada geng profesional
Running with my clique haa international
Terlalu banyak YES yaa jarang dapat NO
Terlalu banyak show yaa jarang tak penuh
So making move we make it move
Tak ada jalan singkat tak ada jalan pintas
Nak duit tingkat tingkat terpaksa kerja keras
Awek awek korang terpikat macam ku pakai susuk

Tercucuk, dah masuk, tak undur dah masyuk
Tengok bawa dia duduk tak kisah dia angguk
Halamak lupa nama halamak siapa dah?
Gua cut tak kisah lu nak what oh pakwe dia
Banyak mulut nak benci cakap lah apa ku tak henti
Susah susah sampai sini nak langgar ku tak lari
Sorry bro hari ni kami menang lagi

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

Lirik Lagu Mimpi K-Clique

Mieza S | 7/18/2019 02:36:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Mimpi K-Clique

Hidup aku bagai mimpi
Hidup aku bagai mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

(SOMEAN)
Dah tak macam realiti dulu kini berbeza,
Macam dalam fantasi, aku tak dapat beza,
Eh rasanya menarik biar kerja bawah terik,
Dulu kerja habis tarik hasil untuk hujung tarikh,

(FAREEDPF)
Aku...
Semalam termimpi
She neo-Noir scene ni
She plays Sin City,
Lafaz SAFE, she’s next to me, aku
Ride around white Viva, ooh yes I tease her
When she said “I need ya”
G, vista la vista hah!

(SOMEAN)
Eh I got shocked!, Jadi aku layan aku jadi syok,
Syok macam mimpi, jadi aku terus lock,
Rockin with my clique now you know we don’t stop,
Takkan pernah stop cause we rockin at the top.

(FAREEDPF)
Lady, you know how we do, when we do
‘Macam Mimpi’
Money in the clouds jangan lupa kata Umi
“Belajar elok-elok” walau belok dapat degree
Milly milly, mari sini twenty 20 yea!

Chorus
Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

(NOKI)
Kapal kami dah berlabuh gempa akan datang
Turun kota yang di tumpu penuh satu padang
Cerita tentang aku kamu takkan faham
Baik duduk diam aku pendam simpan dalam

Kini , ramai sangat nak mengaku tahu
aku kawan dulu sama sama naik jatuh sekali
buka payung ramai datang nak tumpang berteduh ayyy
Mula dari benih tumbuh pokok penuh buah
Sampai tahap ini bukan senang tapi banyak sangat hadap susah

(GNELLO)
Banyak drama wow, terima kasih emm.
Tak kejar nama wow, tapi K di kejar emm.
Hustle hustle, kerja keras
Tapi mereka tak nampak ayy
Mata mata, mereka buta.
Jadi biar gerak ku jadi sejarah
Dulu cakap G kau tak akan ke mana.
Aku tanya G ay kau di ada mana
Pandang rendah G sekarang siapa gila
Jangan bilang G kita ni kawan lama.

Chorus
Hidup aku bagai mimpi
Hidup aku bagai mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

(MK)
Aku langgar scene langgar tak peduli siapa
Macam dalam mimpi realiti nya berbeza
Kalau dulu duduk belakang sekarang nak sapu rata
Kalau dulu beli ticket sekarang panggung kita punya!

Itu dulu lain macam , cara kerja lain salam lain macam
Macam salam lain kerja cara lain lain macam
Macam kau tak akan faham benda yang kami buat
Back to back with ma clique posisi paling kuat.
(TUJU)
Hidup wayang jalan ku like a musical,
Tak buat langkah untuk jadi terkenal,
Tiba masa aku GO dan blow dan set a GOAL,
Pecutan terkawal under control,

Terbang atas langit,
Pembawaan terkawal,
Rendah diri bangkit,
Tak kira siapa awal,
Realiti terbalik,

Chorus
Hidup aku bagai mimpi
Hidup aku bagai mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Wednesday, July 17, 2019

Lirik Lagu Pernah Bahagia Sharifah Zarina

Mieza S | 7/17/2019 09:12:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Pernah Bahagia Sharifah Zarina


ku hitung titis hujan satu persatu
mengisi kekosongan yang bertamu
tak pernah kusesali kehilanganmu
takdir menentukan semuanya

akupun bahagia andai kau bahagia
yang kurindu hanya manis semalam
yang kubayangkan seindah syurga
harapan kau berikan kenangan kau lukiskan
tiada lagi

pinjamkan masa silam untuk bermimpi
ulang detik indah yang berharga
walau seketika pernah ku bahagia
yang kurindu hanya manis semalam
yang kubayangkan seindah syurga
harapan kau berikan kenangan kau lukiskan
terkadang ku tenggelam
pedih

pernah ku cuba bahagia
yang kurindu hanya manis semalam
yang kurindu
yang kubayangkan seindah syurga
harapan kau berikan kenangan kau lukiskan
tiada lagi

Thursday, July 11, 2019

Mengembara

Mieza S | 7/11/2019 09:10:00 AM | 1Comments |
Mengembara

teringin benar rasanya
aku mengembara ke dimensi 
hatiku sendiri
aku ingin melawat
hatiku yang pernah 
parah
dikecewa sang lelaki
hatiku yang pernah 
tumpah darah
saat aku benar percaya
dia adalah lembah
bahagia yang 
tak pernah tertulis

apa agaknya rupa 
hati ku didalam kelam ya?
adakah benar - benar padam
tak punya cahaya
atau sebaliknya?

teringin benar aku
mengembara
ke dasar 
hatiku sendiri


Wednesday, July 3, 2019

Lirik Lagu Runtuh Nonny Nadirah

Mieza S | 7/03/2019 11:43:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Runtuh Nonny Nadirah

langit sedang runtuh
ku cuba halang tapi tak termampu
bintang sedang jatuh
ku cuba buang lelah yang membuku

hidup separuh nyawa
andai tak daya ku bercengkam kuku
memasti semua terjaga
tapi di mana penyelamatku?

langit sedang runtuh
ku lihat saja semua terhangus
bintang sedang jatuh
ku biar saja dunia membungkus

hidup separuh nyawa
andai tak daya ku bercengkam kuku
memasti semua terjaga
tapi di mana penyelamatku?

seutuh mana--
kan rebah ke bumi
sekebal mana
secekal mana

yang lama2 kan reput dan mati
mungkin kau lupa aku manusia
yang runtuh jatuh
yang patah pecah
bagai kau jua

Monday, July 1, 2019

Lirik Lagu GBK Cypher Vol 5 GBKlique

Mieza S | 7/01/2019 09:12:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu GBK Cypher Vol 5 GBKlique


raff en cinnamon
tanya sama itu hud hud hood come response,
correspondant number one, it's raff en cinnamon,
coexist with the other nine reputable emcee,
undisputed coallition lined up for this scene,

mantera semerah padi that my spirits in the game,
till i get to put ma platinum plaque up ; in the frame,
i been praying for His blessing ; may G city hit the aim,
so ; none of our next generation get stuck down their lane,

di sini bikin seni mana sama seni sana,
infusion muzik hip hop memang ada mana mana,
delusion and confusion rappers sepah merata rata,
rata rata salah pick ; siapa yang bijak laksana?

sebelum pandai pandai label atau claim,
otak sambung ke mulut, hati ikhlas seiring,
guna kepala mana kenapa bau hancing,
atau kau salah sorang dari boria logo dacing?

guasyfq
ada satu kisah imbas waktu dulu
meraka yg digelar si hantu bisu
bermula satu misi wajah suram ditutup rapi
lembaga hitam dalam rakaman cctv

wang jadi tujuan tersasar watak lakonan
perlahan gerak badan mata liar cari habuan
paluan genDANG hantu dah mula kedengaran
berteman WANGIan perang lembaga tu buat panggilan

dalam kertas putih bukan perkara sahih
menghadap tuan lagak gaya budak akil baligh
jelmaan biru tertipu si penulis bisu
statement cantik lalu, pintu ku tuju

susunan perkataan dalam perbahasan
isyarat tunduk tibanya waktu melepaskan

bebas menari
si penjahat masih disini
tunggu waktu kena gari
tiada wujud ku dalam penjara besi

A$KID
Gua cakap kebenaran, itu bahasa aku,
Squad dalam pelepasan, kulasentana aku,
Baris gua keemasan, tu sampai ke akhir waktu,
Ramai yang kelemasan, masih cuba gali aku,

gbk satu logo semua mula dari angan,
ludah kami kotor baik korang cuci tangan
Suria, bakar bersuar, lighter nyala sentimen,
Bunyi wa, macam keluar, dekat speaker dalam parlimen,

They mad cause wa masih kill,
Walau dalam versi santai,
Never thought of getting deal,
So gua sesh there, tepi lantai,

Hari hari yea for real,
hidup gua tak beraptai,
Screamin' YOLO, kita ill,
macam pablo, versi MY

I mean lu, bakar line, rokok gua timer,
habis tu, kita grind, pernah dengar karma?
Gua bungkus, here's some tip, hadiah bersaka,
Letak seratus dalam script, we own that mother fucker

AZYMAD
og barang ori bukan replicate
bawa barang 1 lori bukan syndicate
cara lu kurang flame gua tak rasa sikit
gua still terang macam sinar matahari terbit

baris gua laris tak perlukan magic tisu
karya ada magis benda simple takyah isu
ramai mula bisu? macam rentap dtg diss u
cara ku cara lu eh mana sama tak tiruu

cakap lu takda action, banyak drama semua fiction.
perasan lu macam lagend, flow budak minum vitagen
apa style lu punya fashion lu terasa? malas mention
shuhh pergi jual colagen? partime jadi fake agent

biar sikit cerah, future lu makin gelap
suka lu tunjuk lurah, signal lu tgh sedap
lampu hijau gua perah bertakung dik bila merah
ramai dah kenyang ludah? volume five gua tambah rencah .

(TRAP)

 Nicky7a
Volume 5 buat takdahal
Tak sikit pun rasa janggal
Dah ku pesan dari awal
All in sumpah tak terkawal

Makin lama makin sedar
Kalau dulu mcm taik
Kawan hilang dalam radar
Yang tnggal ni la terbaik.

Pesan untuk lawan
Bukan sekeliling tu kau punya kawan
Pesan untuk kawan
Bukan masa layan angan
Bangun kita lawan

Kita diamond takkan boleh pecah
Diorang ketagih mcm bahan lucah
Lidah di asah,kepala tak basah
lincah, bukan acah
Langit kami cecah

Maaf kau diterima
Tapi kami takkan lupa
Aku masih terus cuba
Tutup semua mulut cilaka

Skarang ramai cuba ungkit
Tengok gbk dah bangkit
Macam wabak dah bejangkit
Bikin koyak takda gigit
Barang gombak barang lekit

Tak lahir hidup senang
Cuba Bangkit
zaman susah
Enjoy lah
Happy lah
Buat cam tak bersalah

Tak perlu
jadi salah satu
dalam sejuta
Jadi 1
Hanya 1 kat
Dalam sejuta

Syeezy
From one to five yeap still my face
Syeezy on the move, i trynna catch up the pace
I’m a big joker so you know I smash your ace
Disobey dem law, i might catch a case

My bars flew from outta space
Reppin GBK all day, i will not switching place
you’re just a shadow you can’t be trace
you’re not in my radar

you ain't even in my race
So lu nak diss diss this?
tapi kau yang miss miss miss
you trynna catch a beef beef beef

All your negative energy has been drain
homie you rest in peace
listen i never spit nonsense
I'm from the street with a mean content

you don’t know bout the culture that’s just doesn’t make any sense
cause you live your life without common sense

My whole life I been too fuckin' patient
Give me respect before I fuckin' take it
vision blind there’s no future so don’t fake it
you lost your hope you can’t even make it

I ain't really with the talkin', bitch I'm really 'bout that action
Got my family on my back, won’t give a fuck about dem hater
Oh, they be snitchin' and bitchin', they like investigatin'
My life’s good there ain’t noway im frustratin’

When we pull up and press your line,
then we see..who the real bitch is
Don't wanna show 'em the thriller..
neighbor don't make me a killer..

Bang bang, in the line of fire..
then them neighbors come after ya
put my name if you some smoke..
if you can’t so better lu chaw..
You all pitchin', we all hitters, so don't fuck with us

tyREN
Gaya macam budak maktab
Masih lagi kurang adab
Even ramai cakap dorang banyak backup wa masih steady layan asap
Wa nampak lu perform on top
Sekarang wa tahu siapa tiptop
Wa layankan je budak-budak tiktok biar otai define siapa mantap

Now
Wa mengaku flow wa kurang ngam dan punchlines wa kurang padu
Tapi tunggu dulu chill wa baru nak warm up cuba berani minta satu
Nah
Wa bagi das pusu tuh tuh tuh
Satu-satu nih dalam saku lu
Baris-baris lu mana tak tahu
Mata-mata wa ramai berhantu

Eh
Pergi la mam si stokin kotak
Tak peduli la si gangster botak
Ada ramai budak duduk belakang riuh
Sini budak gombak keep it real tak kecoh
Lu kroni-kroni apa yang lu nak heboh
We do it sendiri till becoming a pro
Keep it 1 hunnid legit no shit no doubt do
Eh
Sorry la bro, dengar lu wa tidur

Sorry la boi
K
Wa bikin ni sempoi
Yeap
Baris lu cam tomboi
Hahhh !!
Wa ludah cam koboi
Tuhh
Kencang enjin macam dah habis modified
Tapi kat petrol pum isi ron 95
Budak lu punya hype macam tengah stim five
GBK ni punya high yeahh we conquer the sky

Hxsad
holla mutha g yang lain side, binari,
bless to the g skill gua modified
68 53 sign gua verified,
kata g mana g siapa bagi qualified,

lu bite asal mana asal gombak,
trademark gbk lu cuma rompak,
lu semua ikut trend pastu bongkak
if gua tembak satu fam lu confirm rombak.

gua lek je, yang fake kacau real,
dorang takda fight untuk gua give a fuck,
kira luck, gua tak payah bawak table talk,
takyah track satu shot cypher buat lu semua stop.

gbk takda barang copy,
gua cuma medicate dan meditate itu top tips,
g barang asal gbk jarang cocky,
kalau ada confirm dorang fake dalam konti.

ooh gbk run

gua runnin the game takperlu cagaran
they all sound the same gua takleh tahan,
semua nak teran itu gua hairan.

bila trend dah naik semua sibuk ikut,
bila trend jatuh hilang macam biskut,
nak kejar balik, kurang pengikut,
nak copy malique tapi kurang input.

uh takda sarung torso,
gbk tetap chill dalam motto,
yang baru baru nak amik feel main kotor,
still level level yang ni cuma so so.

now mana kata kami copy vibe?
fuck lu sebab gbk lain body type
takda fight ikut law dorang cuma ikut hype right?
yang lu ni semua copycat yikes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.