Thursday, November 29, 2018

Lirik Lagu Kau Pilih Dia Dadilia Band

Mieza S | 11/29/2018 04:18:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Kau Pilih Dia Dadilia Band

Kau Rela kan hari itu
Membuat Ku keliru
Kau Akhiri kata kata
Yang Membuat hatiku pilu

Rasa Cintaku rasa rindumu
Bukan Untuk diriku
Sebaliknya Cinta itu untuknya
Bukannya Milikku

Berkali Kali ku cuba untuk menjauh
Berkali Kali ku cuba memanggil dirimu
Tapi Tak pernah kau endah walaupun sekali
Kau Tetap memilih dirinya

Berkali Kali kau cuba menyakitiku
Berkali Kali kau tak pernah memikirkan ku
Cuba Kali ini renunglah ke mataku
Rasakan Kesedihan ku

Berkali Kali kau cuba memahamiku
Berkali Kali kau cuba dekati diriku
Bukan Sengaja untuk ku menyakitimu
Berpisah Itu bukan niatku

Berkali Kali ku cuba untuk menjauh
Berkali Kali ku cuba memanggil dirimu
Tapi Tak pernah kau endah walaupun sekali
Kau Tetap memilih dirinya

Berkali Kali kau cuba menyakitiku
Berkali Kali kau tak pernah memikirkan ku
Cuba Kali ini renunglah ke mataku
Rasakan Kesedihan ku

Rasakan Kesedihan ku

Lirik Lagu Cinta Dalam Doa SouQy Band

Mieza S | 11/29/2018 04:13:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Cinta Dalam Doa SouQy Band


Berakhirlah sudah cerita kita
Setelah sekian lama bersama
Kau hadirkan dia dalam cerita
Yang hanya menyisahkan luka
Ku coba menahan perih yang ku rasa
Walau ini menyakitkan

Jika menyakiti aku bisa membuatmu bahagia
Maka lakukanlah itu tanpamu ku yakin bisa
Ikhlas ku mencintaimu ikhlas ku kehilanganmu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu itu
Kau bersama dia aku bersama doa

Jika menyakiti aku bisa membuatmu bahagia
Maka lakukanlah itu tanpamu ku yakin bisa
Ikhlas ku mencintaimu ikhlas ku kehilanganmu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu itu

Jika menyakiti aku bisa membuatmu bahagia
Maka lakukanlah itu tanpamu ku yakin bisa
Ikhlas ku mencintaimu ikhlas ku kehilanganmu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu itu
Kau bersama dia aku bersama doa

Lirik Lagu Perasaanku Fieya Julia

Mieza S | 11/29/2018 04:08:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Perasaanku Fieya Julia

Jika aku tak lagi engkau merindu
Katakan padaku, sungguh aku merasakannya darimu
Jika aku tiada dalam hatimu
Tak perlu kau buntu

Tak usah kau pertahankannya untukku
Lepaskan saja aku
Dan bila ku sedang berduka
Kau hadir bagaikan tiada apa

Sungguh aku tak mengerti
Siapa diriku sebenarnya dihatimu
Oohhh hooo hoooo
Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita

Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya
Oh tuhan mengapakah salahkah ku ingin rasa bahagia
Selalu dicinta sentiasa

Ingin kau ada selalunya
Hoo mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah salahkah ku ingin rasa bahagia
Selalu dicinta sentiasa ingin kau ada selalunya
Hooo ooooo ingin kau ada
Selalunya

Lirik Lagu Aku Serius Tajul & Wany Hasrita

Mieza S | 11/29/2018 08:45:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Aku Serius Tajul & Wany Hasrita

Sampaikan salamku
Pada papa mamamu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Benarkah oh sayang
Yang kau katakan sayang
Langsung tidak lucu
Kalau kau hanya gurau-gurau
Gurau kali ini dah melampau

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombonganmu dengan
Sangat senang di hati

Sampaikan salamku
Pada papa mamamu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Moga dipermudahkan
Dalam mencari persetujuan
Janganlah disusah-susahkan
Menerima lamaranmu

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombonganmu dengan Sangat senang di hati

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius
Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombonganmu dengan Sangat senang di hati

Percayalah sayang
(Ku percaya sayang)
Aku serius
(Engkau serius)
Bukan gurau sayang
(Kau tak gurau sayang)
Malah serius
(Engkau serius)

Ku harap kau sayang
(Ku harap kau sayang)
Kau benar serius
(Ku benar serius)
Dan papa dan mama terima
Rombonganmu dengan Sangat senang di hati

Sampaikan salamku
Pada papa mamamu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Benarkah oh sayang
Yang kau katakan sayang
Langsung tidak lucu
Kalau kau hanya gurau-gurau
Gurau kali ini dah melampau

Wednesday, November 28, 2018

Lirik Lagu Terlerai Sebuah Janji Aiman Tino

Mieza S | 11/28/2018 04:45:00 PM | 6Comments |
Lirik Lagu Terlerai Sebuah Janji Aiman Tino


Waktu kita bertemu dulu
Kau kata kau memang suka padaku
Kita sering berjanji
Akan membina mahligai cinta badi

Kini semua telah berubah
Kau pergi tiada khabar berita
Tinggalkan aku sendirian
Bersama kenangan cinta terluka

Haruskah aku sering mengingatimu
Dan kau hadir didalam mimpiku
Berkecai sudah harapan ku
Untuk membina sebuah istana cinta

Kau hilang membawa segalanya…ohhh
Kembalilah…oh sayangku
Jangan pergi dari hidupku
Aku rindu kepadamu…selalu

Berkecai sudah harapan ku
Untuk membina sebuah istana cinta
Kau hilang membawa segalanya…ohhh
Kembalilah…oh sayangku

Jangan pergi dari hidupku
Aku rindu kepadamu…selalu
Berkecai sudah harapan ku
Jangan pergi…

Monday, November 26, 2018

Lirik Lagu Kamera Palsu Upiak

Mieza S | 11/26/2018 04:36:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Kamera Palsu Upiak

Aku njaluk ngapurooo
Mbak menowo awakmu
Tak apusi koe kudu sabar
Ngadepi

Kameranya bagus hasil sangat mulus
Itu hanya modus
Abang jatuh cinta karna editan-nya
Lihat gambar saja

Jerawat bersemi edit sana sini
Abang jatuh hati
Jadi cantik sekali karna aplikasi
Bukan muka asli

Janjianmu ketemu gak sabar lagi
Abang berhayat melihat bidadari
Eh ternyata pas ketemu abang lari
Bagaikan mimpi buruk kau patah hati
Lari lari…lari lari lari

Makanya jatuh cinta miki dulu
Jangan karna lihat foto langsung mau
Bukan niat hati bermuka palsu
Salah si abang koq gampang kena tipu
Ondeh ondeh…ondeh ondeh mandeh

Kameranya bagus hasil sangat mulus
Itu hanya modus
Abang jatuh cinta karna editan-nya
Lihat gambar saja

Jerawat bersemi edit sana sini
Abang jatuh hati
Jadi cantik sekali karna aplikasi
Bukan muka asli

Janjianmu ketemu gak sabar lagi
Abang berhayat melihat bidadari
Eh ternyata pas ketemu abang lari
Bagaikan mimpi buruk kau patah hati
Lari lari…lari lari lari

Makanya jatuh cinta miki dulu
Jangan karna lihat foto langsung mau
Bukan niat hati bermuka palsu
Salah si abang koq gampang kena tipu
Ondeh ondeh…ondeh ondeh mandeh

Lirik Lagu Ampunkanlah Adeep Nahar, B-Heart, Ibnu The Jenggot

Mieza S | 11/26/2018 09:03:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Ampunkanlah Adeep Nahar, B-Heart, Ibnu The Jenggot

Adeep Nahar
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah

Ibnu The Jenggot
Pintu telah terbuka
Tepat di depan muka
Namun kaki masih ragu
Kembali ke semula
Hidup penuh tawa dan tangis
Suka dan duka
Rindu akan senyuman
Rindu akan pelukan
Pada Tuhan ku memohon
Pada Tuhan ku bersujud
Namun jiwa penuh futur
Kesalahan tak luput
Sering kali tergoda
Hati pun penuh noda
Menangis dalam doa
Tiap kali buat dosa
Harta lebih diberi pun
Tak balas memberi
Tak sanggup membayar tunai
Namun tetap membeli
Banyak minum air
Namun tetap haus jabatan
Halalkan segala cara
Tak menambah pendapatan
Takut akan azab
Hanya saat aku mendengar
Ayat dibunyikan
Jantung ini pun berdebar
Namun jalanku tak mudah
Sekejap ku terlupa
Lewat semak belukar
Penuh duri ku terluka

Adeep Nahar
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah

B-Heart
Setiap ungkapan
Setiap perkataan yang dipesan
Dengan rela hati tunduk
Mancari keampunan kempunan
Nilai maksud-maksud kedamaian
Sejurus rakus mula berselisih fahaman
Ingatan…barankali perlukan pertolongan
Menghulur tangan saat
Tenggelam berpimpin tangan
Dan usah diri ini beranggap selamanya muda
Esok lusa tentu tiada
Peluang kedua
Dan iya diuji hadap hipokrasi
Niat saksi
Sisi setia pada jati
Keegoan kian menambah
Jadi aura negatif di positifkan
Biar bercambah
Dan jika roh bangun
Sebelum jasadku bangkit
Ketika itu mengharap keampunanmu
Ku cekal dan redha
Terima luka dan sakit
Hidup di bawah naunganmu

Adeep Nahar
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah

Ibnu The Jenggot
Singkat kata kita semua
Makluk yang merugi
Hati mudah depresi
Lemah ketika diuji
Senang ketika dipuji
Lalai meski ditegur
Menangis menyesal bila
Sudah di dalam kubur

B-Heart
Dan enggan kembali tanpa amalan
Jadi tiap perbuatan merisik kemaafan
Menadah tangan ya ghaffar maha pengampun
Ampunkanlah sedetik
Sebelum seruan himpun

B-Heart & Ibnu The Jenggot
Ampunkan setiap langkah kakiku
Ampunkan setiap kata hatiku
Ampunkan setiap ucap lisanku
Ampunkan…
Ampunkan…

Adeep Nahar
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah
Semua dosa-dosa
Aku manusia yang penuh kesilapan
Jauhkanlah
Dari noda-noda
Aku hanya insan mencari ketenangan
Ampunkanlah…


Sunday, November 25, 2018

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

Mieza S | 11/25/2018 05:16:00 PM | 1Comments |
Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

semenjak - menjak ni suka pula aku asyik dapat guna produk korea. hehehe. jadi harini kembali lagi dengan prodok baru iaitu milk peel cream. aku ada ke tak eh masker/ peeling scrub? jap selongkar entri lama. 

oh jumpa. ni ha produk mewangi dari noraniza idris tahun 2016. hahaha. best juga pakai sebab ada garam. cuma tak boleh pakai selalu. mak pun suka. yang milk peel cream ni aku belum bagi mak aku cuba. sekadar tunjuk je dulu. ahahaha. nanti aku bagi dia pakai. 

Milk Peel Cream Althea

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

apa yang menariknya tentang milk peel cream ni ialah teksturnya yang sangat 'lembah lembut'. dari sapuan krim berubah menjadi buih macam foam clenser. best ke best? cuma, bila pakai tak perlu kau letak air. sekadar lembabkan muka dah cukup. 

jimat memang jimat. kenapa? sebab dengan satu + satu pam sahaja untuk penggunaannya. satu pam kalau kau suka pakai nipis. atau dua pam untuk kepuasan dekat muka. aku dah pakai. syok. sebab tekstur dan baunya. 

Review Milk Peel Cream Althea

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

setelah menggunakan produk milk peel cream selama beberapa minggu, aku boleh kata yang aku suka pakai. kenapa? aku ulang semula kerana teksturnya yang sangat 'lemah lembut'. baunya juga harum. 

produk ini didatangkan dalam bentuk 'clay' dan kemudian apabila disapu kepada wajah ia membentuk gelembung gelembung kecil dan menghasilkan buih. diisi didalam botol yang bersaiz kecil (50ml). yang suka travel tempat yang agak panas tu bolehlah bawa milk peel cream dalam beg agar wajah sentiasa kelihatan lembab dan tidak kering. senang dibawa ke mana - mana dan sangat jimat.

harganya cuma rm36 sahaja. mahal ke? tak la. sebab seminggu cuma pakai sekali/ dua kali sahaja. jimat kan? 

korang boleh beli di laman web althea di pautan ini milk peel cream mask. gunakan kod PBSHIP untuk mendapatkan penghantaran percuma. apa tunggu lagi? buka website althea sekarang! 

Cara Penggunaan Milk Peel Cream Althea

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

adalah sangat senang dan mudah untuk kau pakai milk peel cream ni. bagaimana? rujuk cara cara dibawah.

1. lembabkan wajah
2. satu pam/ sekali picit di telapak tangan (kalau tak puas, boleh guna dua pam)
3. sapu pada seluruh wajah
4. biarkan selama 30 - 60saat dan bilas

sesuai untuk semua jenis kulit ya. tak payah risau. produk korea yang diyakini.

Peeling Scrub dengan Milk Peel Cream Althea

Kelebihan Milk Peel Cream Althea

  • membuang sel kulit mati
  • dapat berjimat (penggunaan sekali seminggu atau dua kali seminggu)
  • bau yang wangi
  • kulit menjadi lebih licin dan lembut
  • wajah sentiasa kelihatan lembab dan kuat
  • membuang kotoran dari liang pori


Friday, November 23, 2018

Lirik Lagu Tinta Pena B-Heart (ft Yaph)

Mieza S | 11/23/2018 05:19:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Tinta Pena B-Heart (ft Yaph)

Tinggal susun,
Persona pena,
Pada lampiran rumi,
Jadi bicara,
Khilaf menunding jari,
Punca di dusta,
Baris terakhir ini,
Baris yang mana?
Tinggalkanlah (x2)

Terlintas tuk mula fikir,
Jika ku follow belakang
Orang yang fakir
Dan bukan kekayaan
Yang di sembah
Mungkin mudah jadi tin kosong
Dari hadap susah tapi tak cakap
Enggan perubahan
Kata ya menerima benda sama
Olahan gubahan hidup ku
Tak merdu namun
Bila lagu dimainkan mereka tahu
Jadi ku syukur
Terima seadanya
Walau ramai yang mengukur ku
Macam pembaris
Ramai ikut baris
Perkotak katikan aku
Walaupun aku berfikiran luar kotak
Kaku
Jadi ku bisu
Dari sering omong kosong
Biar ubi diam berisi tanda dia tak kosong
Kelongsong padat puisi bukan karangan
Sedar ni acara tembak jawapan
Peperiksaan
Ramai yang manis kata kata
Sebalik ku buka topeng
Doakan ku luka
Tawar hati
Tikam belakang mahu ku mati
Berdepan dengan tuhan
Sesungguhnya ku tak lari
Jadi buat apa aku takut
Percaya yang aman ada dalam ketakutan
Atau selepas hujan
Diluar ada pelangi
Masa lepas itu pengajar yang kini
Wajar ku pelajari
Bulatan biar kecil
Biar nampak terpencil
Trust me man
Geng buaya tak setanding kancil
Kita suka guna otak
And talk about how we feel
Dari guna tangan bila perlu
Thats how we kill
So apa kuasa yang si belang tua tu arah
Mawas merampas takhta perintah
Si sang gajah
Hutan belantara mahkota di ganti
Tengkolok
Empayar di bina gah
Isi dalam olok
Kepalsuan meragukan minda yang suci
Kebersihan dititiskan hitam percayaku cuci
Mengaku asli?
Tapi tatapan macam replika
Yang benar mula dari bawah sila tanya
Luca sickta
Ku seek
Tamparan jika benar bermimpi
Bangun dan singkap sebik tingkap realiti
Tulisan jadi sejarah jadi bukti
Buku tak berdebu jika lisan ku diingati
Menyerah
Tak bermakna ku tak menang
Jika kalah jadi pengajaran tuk jadi orang
Ini semua tentang keadaan fikiran
Petanda yang hidup terasa ancaman
Ku angkat peace
Namun di tafsir belagak
Bahaya tuk komuniti dianggap penyangak
Bualan mereka bawa nasib malang gagak
Yang lagak macam teman
Tapi dengki tak teragak
Jadi ku pandu sendiri laluan bertemu ajal
Riwayat berakhir jalan kiri
Ku lihat cermin sisi
Tak kenal malah tak pernah
Cuba hidupkan yang dah mati
Jika timbul benci
Tenggelam dek atas karam bak kapal karam penuh caci
Tuk hidup dalam mimpi
Kena terima ilusi itu kejam daripada realiti
ilusi itu kejam daripada realiti(X2)

Bagaimana Cara Bersyukur?

Mieza S | 11/23/2018 11:54:00 AM | 0Comments |
Bagaimana Cara Bersyukur?
sumber: google

hari jumaat yang mulia ni, aku nak tulis tulis berkenaan bagaimana cara bersyukur. aku tak tahu bagaimana orang alim mengajar. tapi ini adalah bagaimana cara aku. dulu waku kecil, tak pasti dalam kadar umur yang berapa. aku ambil satu album yang emak aku nyorokkan bawah tilam. aku tak tahu kenapa album tu disorok (mungkin takut aku kecil hati). aku ambil dan baca sampai mukasurat terakhir.

Menangis 'Baca' Album

Bagaimana Cara Bersyukur?
sumber: google

aku tak tahu apa puncanya, tapi sedu sedan aku menangis. emak aku masuk bilik tanya 'kenapa nangis?'. aku sekadar geleng kepala. album tu adalah album kenangan tahun 1995/96 (waktu aku masih bayi). siapa yang pernah jumpa aku depan depan tahu lah. aku punya keadaan lelangit berlubang dan bibir terbelah kiri kanan yang mana dalam bahasa doktor nya disebut cleft lip and palate

sedih tengok album tu sebab tengok keadaan diri sendiri. nasib emak bapak tak pernah buang aku, walaupun ulang alik hospital untuk menjalani pembedahan melebihi dua kali (yang terakhir 2016/2015). huhu. 

Sampai aku sekolah, adalah zaman dimana ke 'gagal' - an untuk aku. kiri kanan depan belakang manusia yang namanya lelaki memang hanat. 24 nak ejek aku. kadang - kadang nangis, kadang - kadang hati kentang, kadang - kadang hati tisu, kadang - kadang kuat. aku tak pernah rasa keberadaban sekolah yang sempurna. selalu rasa tak nak pergi sekolah. kawan kelas pun bukan semuanya hati baik. jenis kalau nak jadi kawan kena sama tara (pandai atau cantik).

Bagaimana Cara Bersyukur?
sumber: google

tapi tuhan adil, dia datangkan sosok cikgu yang support apa aku buat dan kawan yang sudi dekat. jadi aku suka ke sekolah walaupun menghadapi 'gagal'. aku masuk U (uitm sekadar satu sem),  alhamdulillah tak ada yang ejek. aku positif yang dekat universiti semua orang ada pemikiran yang matang dan bukan lagi budak sekolah. 

lepastu sambung ke kolej komuniti. kelas kelas bengkel (lelaki) masih wujud yang hanat. sendiri gemok, sendiri ejek orang. aku rasa macam, WTF! dasar tak pernah sedar diri. hahahha. 

waktu waktu membesar ni (sekolah menengah sampai penghujung 20) aku selalu rasa down. aku selalu tanya tuhan, kenapa hidup aku tertakdir macam ni. aku banyak hilang manusia baru sebab keadaan aku yang kurang cukup. kadang kadang aku terfikir, dari rasa sepi baik mati. tak perlu menghadap dunia yang tak 'nampak' aku. 

aku selalu rasa aku ni halimunan. duduk berdua dengan kawan. tapi orang ketiga berbual dengan sosok kawan je, aku kat sebelah melongo takde orang berbual. kalau aku masuk perbualan diorang, orang ketiga sekadar 'oh yeke' kan aku je. lepastu sambung sembang dengan kawan. serius rasa tahap jatuh tu nak duduk dalam almari dan terbaring.

sampai aku fikir, hidup aku ni tak ada yang indah sebab keadaan diri aku tetap akan macam ni kurang. sebab dunia mengejar rupa harta dan kerjaya. sekalipun kau ada kerjaya tapi rupa tak ada, orang dekat dengan kau pun akan jadi sebagai 'tujuan'. bukan datang ikhlas hati pun. 

Bangun Balik Untuk Rasa Berjaya dan Tinggi

Bagaimana Cara Bersyukur?
sumber: google

tertakdir jalan aku, tuhan wujudkan orang orang hebat dalam hidup aku. siapa orang hebat? orang yang pernah kenal aku dan masih kekal ada untuk aku walau tahu keadaan aku yang kurang. terima kasih kalau anda baca dan anda tahu siapa diri anda untuk aku. 

kalau dulu orang bukan pandang aku sebelah mata, tapi tak pernah pandang dan nampak aku. sekarang, aku perlahan perlahan nak tunjuk aku dekat dunia. aku meng 'idola' kan orang orang 'gagal' dalam hidup seperti orang yang pernah terkena simbahan asid, terbakar 80%, kecelakaan itu, kecelakaan ini dan masih punya peluang hidup terus terus naik tangga untuk terus berjaya. aku cuba nak jadi macam diorang. walaupun diorang bukan lagi macam dulu, tapi diorang hidup macam orang biasa. aku pun boleh kan? 

jadi bagaimana cara aku belajar bersyukur? mensyukuri dengan keadaan aku yang jauh lebih baik dari orang lain yang lebih kurang dari aku. dan dengan itu aku akan selalu rasa tuhan sebenarnya bagi aku serba cukup, cuma aku yang buta dalam membuat penilaian sebab asyik fikir mulut mulut manusia. sekarang aku dah tak pertikaikan apa - apa. 

ni kira ujian dunia untuk aku. jadi, dikira aku lulus walaupun masa akan datang tak tahu apa jadi. aku masih sedang hidup menjalani kehidupan yang tuhan dah bentuk untuk aku. aku masih menjadi diri sendiri dan rasa selesa dengan keadaan aku yang macamni. aku masih belum rasa putus asa, untuk buka mata orang orang yang tak pernah buka mata untuk aku. 

Terima Kasih Tuhan

terima kasih untuk tuhan yang selalu meyakinkan aku bahawa ujian ini adalah ujian dimana aku boleh belajar cara menjadi kuat dan belajar makna hidup 'tak ada yang berjaya tanpa gagal'. terima kasih tuhan, meletakkan ujian ini dalam diri seorang aku untuk aku lebih kuat mental yang cepat rasa mahu mati. terima kasih tuhan untuk peluang hidup sehari - hari dengan bekal udara yang tak pernah putus untuk aku terus belajar. terima kasih juga tuhan, meletakkan orang orang hebat dalam susun atur hidup untuk buku takdir aku. terima kasih tuhan, memberi peluang merasa kurang untuk aku selalu mensyukuri nikmat yang selalu tak pernah rasa cukup. terima kasih tuhan, untuk kenangan kenangan pahit yang dikenang manis pada masa depan. terima kasih tuhan, untuk semuanya yang indah dalam diri aku.

Lirik Lagu Kias Bukan Bias Apwriter

Mieza S | 11/23/2018 11:47:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Kias Bukan Bias Apwriter
sumber : google

Ini kias bukan bias,
Bukan lagu layu dalam lemas,
Cuma tergerak hati, mengatur rumi,
Dengan mata burung cuba lihat bumi(2x)

Apwriter Cipta wayang sebelum tidur, hero diri aku,
Kadang ada permaisuri, lakar buat mimpi aku,
Buat jiwa aku sering diganggu dipresi,
Jadi ku selalu sendiri untuk cuba meditasi..

Siapa diri? Apa guna hidup ini?
Yang kadangnya keruan tanpa punca yang disaksi,
Tak bersaksi,bukti hanya lihat aku,
Bersakit tak disangka hanya ingin jadi aku..
Ku renang, walau laut bergelora,
Rela dari mati dijalanan dan menyerah,
Dengan kitab suci, dan pencerahan isinya,
Masih kenal 30 walau sedang dalam leka,
Dalam lena, aku lakar masa depan,
Menjadi yang terbaik dan berharga dalam medan,
Pertempuran, peperangan walau tanpa Pengakhiran,
Cari jalan hidup aku pilih jalan hidup tenang..

Ini kias bukan bias,
Bukan lagu layu dalam lemas,
Cuma tergerak hati, mengatur rumi,
Dengan mata burung cuba lihat bumi(2x)

y-mein
Hari hari aku ditemani bella luna,
Hari hari aku cuba cari makna kata,
Mencari solusi diagnosis diri,
Kini bertemankan hanya panduan dari illahi,
Kucoretkan,
Kisah silam untuk landasan,
Ku buat perisai untuk hari mendatang,
Tidak semua madah mudah dihuraikan,
Kerna ramai mata mata suka main tikam belakang,
Selimutkan kalam yang maha Esa,
Ku paranoid yang bertopeng muka dua,
Depannya tidak bila belakang mula ia,
Sampai bila si dia dan si dia mahu jadi durjana?
Bukan hadir insan entiti mithali,
Cuba sangkal dakwa dakwi duniawi,
Malah tidak Rasul atau juga Nabi,
Kerna setiap hidup lain variasi

Ini kias bukan bias,
Bukan lagu layu dalam lemas,
Cuma tergerak hati, mengatur rumi,
Dengan mata burung cuba lihat bumi(2x)

Wednesday, November 21, 2018

Lirik Lagu Emas (Prod.Izz4d) Izhar, Tulangkata, B-Heart

Mieza S | 11/21/2018 10:48:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Emas (Prod.Izz4d) Izhar, Tulangkata, B-Heart

Izhar
Aku still tak impress
Benda yang aku buat
All the thing that i felt
Buat aku lagi kuat
Aku tak perlu cinta
I don't need it now
Dulu tak pernah kisah
Sekarang dah tanya now
Dia orang cakap buat semua sendiri je
Actually macam tak boleh ikut je
Lately ramai sangat jadi rapper
Well at least mereka dah try cuba (yeah,yeah)
Lu ingat lu swag
Tapi wuzgud kata lu orang semua whack bro
Nak try aku cuba lah bro
Luaskan kuasa aku macam Johor
If aku turun jumpa kau confirm kecoh
Im just tryna bring my homies to the top doh
Dari rumah kayu, rumah flat doh
(yeah, yeah) terus jadi condo
(yeah, yeah)
Tengok dieorang look at me like
look at me like
(yeah,yeah) Tryna hate on me
tryna , Well look at me now
Tengok dieorang look at me like
look at me like
Tryna hate on me, tryna
Well look at me now .

Tulangkata
Bila ak puisi puisi puisi
mereka puisi puisi,
jaga jaga bro,
hidup di kota lansi
lancer jaga memerhati,
abata cuma ABC,
bila kertas lupakan janji,
fasis yang bagus fasis yang mati,
jika lirikal mati kuhidupkan fakulti,
kubawa lirisme sejak Tulangkata RAP,
bikin orde puisi baru untuk zaman emas jati,
Shahnon-Kassim
Ghazali jua Rushdi
dulu ilmu kelahi, kini terkejar populariti
bahasa tuhan untuk semesta itu kira geometri
tanpa kira filosofia, kira kira kau mati
Hitler rompak emas
sinar itu ku curi
mana minta terangi, ku suluh pandu puisi
dan cair emas sukma ke dalam puisi ku tuang
ya, ego diri ini ke dalam lagu kubuang

B-heart
I got Devil on my mind cuba stick between the line,
kebencian on my vein ditulis without no shine,
Zodian Killer,
atas nama Leo,
racun bintang 3, bisa bagi bisa, scorpion,
scope me on, kalau kau kurang jelas,
saat rasa kau besar, sebalik pasir keras,
Ain't nobody really tough when that tech spark,
ain't no killer but be careful when you in the dark ,
Homie's gotta be cool
cuz my crew not,
Gorillas in the jungle
with that wild thoughts,
Faith
40 on my side , not a lie
i straight doing in smoke puffy
thats a Biggie thoughts
In case you didn't notice
we the most dopest
The one go closest
we flow Hocus Pocus
masih mamai tapi lotus focus
To be toughest competitor
Nah mean ?

Monday, November 19, 2018

Lirik Lagu GBK Cypher Vol 2 GBKlique

Mieza S | 11/19/2018 09:30:00 AM | 0Comments |


RAFF EŃ CINÑAMON
pertama dah sudah, lompat pula ke dua,
seakan semudah, ku guna kunci pendua,
pasakkan kekuda, hunus rima senjata,
sini lah gelanggang tuk kemenangan ku tempa,
ku jemput terima ; buah fikir geliga,
ku sambut sekira ; madah bercambah tuah,
kalaupun, waima, racun mencetus padah,
tak payah ku cerita lanjut baik kau waspada,
takhta, mahkota, tiada siapa empunya,
peluang terbuka, ruang seluas mata,
tiada angin ; masakan pohon bergetar?
tak payah lagak macam ini game kau yang punya,
straight whoosh on the dirt ; ima clean all em' doubts,
ima squeeze back these m********kers shits into their mouth,
it ain't like im crazily obsessed for the spot,
put the negative aside, yall know the "man's not hot"( hot hot hot)

GUASYFQ
minda ilusi luah kata mainan fantasi
budak belasan tahun pegi belajar tulis rumi
bila fasih jawi baru cuba jadi mc
beri kata kunci bukan salam petik jari
tembakan mengena tertanam dalam dada
ilusi minda dibawa kau terlalu lama
buka mata aku hanya lontar serpihan bisa
jika satu bar kau tidur tiada bicara
wang menjadi faktor anak muda main kotor
singkap dalam lihat fungsi mungkin enjin motor
rumit minda ku berpusing seperti rotor
tak mengapa ini baran masih sekecil obor
aku biasa seperti pahlawan melaka
lima jurus perang aku semat dalam dada
dalam perang gila mereka guna tenaga
tapi aku hanya lawan guna bahasa malaya
HXMBA
Dari 7 3 1 ku gali,
bergantung dan berpegang pada seutas tali,
yang mana hujung pangkal kembali pada diri,
dari mana kau datang, di situ kau kembali
aye bergetar jemari bila pena dihunuskan
tajam bagai pisau lena dalam ketakutan
nafsu ku hulurkan ku hilang pertimbangan
kata batil jadi lisan sesat hujung persimpangan
ya jadi nikmat manakah yang masih mahu dusta,
apa yang digelar hamba jika masih buta,
terbentang bagai sutera, struktur nan halusnya
terkubur hanya dunia namun hidup dek kudusnya.
seratus lilitan, lingkar dan bersimpulan,
tuliskan keagungan tanpa satu keraguan,
jangan salahkan takdir, jangan salahkan tuhan,
salahkan pada diri apakah masih bertuhan?

MC ZAK

AZYMAD
ayy gbklique nak mula babak
satu satu watak kaki tembak ni nak habaq
senak lu tersedak
pistol lajak gah meledak
barang og dah merebak
budak gombak bawa wabak
yah dari hulu sampai ke hilir
sakit lu tak akan pulih, lepasni mati bergilir,
what, jangan fikir gua pakai sihir,
sejak lahir sudah mahir, bibir tak henti berzikir
kalau kailnya sejengkal laut dalam jangan duga
sekali pasang tak tersangkal ombak gombak datang cuba
salam mula upacara, ludah baja tumbuh nama
kuat akar subur bunga
tanah gombak 53 / 68100
berapa butir baris laris nyaris masuk kelonsong
serombong bunyi keroncong
merdu ku bohong
dengar melopong
barang lu pajak gantung murah ku borong

API
Api, squad dalam keretapi,
53 68 keep it hunnid dah berapi,
Baris setajam kata tapi content gua chubby,
Jangan serang babi buta kalau masih buta babi
Cara OG, bagi botol dengan batang betik,
Api dalam nama jangan ada salah petik,
Dalami baris gua macam baju jarang awek lentik,
Si pemburu pun terdiam kalau barang gua jentik,
Atas dapur steady masak, gua masak? Masaalah,
Najis ill lepas berak, tahap nazak, lu? hak alah
Squad gua tamak, lontar damak, samak mulut, haram jadah,
Telinga tak tahan lasak? boleh gerak, lu dah kalah,
belakang lu banyak jenis? weh kitorang takde type man,
Kiasan gua sinis, bakar lu, and your hype man,
Ini kisah benar bukan GTA,
Dorang tanya asal mana budak GBK

NICKY7A
Volume 2 buat takda masalah
Gbklique semua jenis taknak kalah
Tak mengalah,tak melatah
Takkan serba salah
Kami semua sebulu alhamdulillah
Tetap buat walau bukan semua orang suka
Kata kuat sampai lirik pun cam ada muscle
Dah tak larat, tengok rapper hembus suka suka
Rap tak ingat
Dapat nama semua pasal cable
Buang masa layan
Sembang kau lumayan
Padahal nelayan
Oh nenek kebayan
Si mulut tempayan
Berhenti meroyan
Pergi cari boyan
God bless GBK
Flow kami korang takleh rompak
Zikir setiap baris kami rombak
Jangan bnyak ckp nah sejambak
Kiriman dari gombak

SYEEZY
I walk in a battle fought over again
I’m the coolest ninja icy no need no chain
cause i already got ice in my vein
stay in the lane with dem G’s can’t complain , got a bag full of mary jane
blowing it up, exhaling negative energy
I be getting higher than the hills of Beverly
grow our grass greener than that other side will ever be
I just want the whole world wide to remember me
now i can see
things that before i could never see
Shocked and shot wit five holes in your memory
when you headed for hell you gon' know who the hell is syeezy
Don’t talk to much you’re coward Lame
Beyond what's worst, such as dog who wanted a name,
please walk away you to busy always chasin for fame
two faces clown head walk it off now take the blame
On his forehead he bore the brand of shame

$KID
Lupakan lu punya hasrat, kalau ada lagi hasad,
Nah it's ma shit, lepas satu lagi hajat,
Utuskan sepucuk, dan yang pasti bukan surat,
Batu atas muka bumi yang pasti bukan bersurat,
Bidik satu merpati, yang lama diperhati,
Ayat makan rusuk wa tak makan hati hati,
Tanya pada nanti, lu punya belum pasti,
Ikut kata hati, salah kata mati,
GBK dalam peta,
Tapi kami nak semesta,
Budak kami dah berpesta,
Semua cooking macam pasta,
Bidik semua carta ; Fuck you and your kasta,
Kami lek chill macam rasta, tapi rhyme kill macam busta
waiting for whole day, let us have our dinner,
KL sin city, my rhymes such a sinner,
Kill this track slow, gotta call the cleaner,
Life's a bitch so, I fuck that betina, BLAO!

B O K
Broke boi from the hood, hari hari layan struggle
Underdog lifestyle forever on my level
Biar local, cara bundle janji gwa masih hustle
Feel that vibes, mula pasang instrumental
Knock down satu satu clique dalam every round
Put that crown on my head, imma bout to own this town
Sit down, chill back, buat gulung, raise up the sound
From the ground to the top, gwa pancung like firaun
Darul ehsan takkan tukar, GBK namamu mekar
68100 kita semuanya satu akar
Lain bandar cuba bakar kita langgar tanpa gentar
siap siaga, bersaudara kita buat kasi gegar
Tarik hembus tarik tarik
capai paper belek belek
Dengar korang pekik pekik
Buat cerita pelik pelik
Tukar strategi lu balik
Aku static tak tergolek
Kalau jatuh pun tak serik

REN
Kanan kiri ini bukan kawad kaki
Asas rumi jangan megah dalam diri
Bila berdiri harus punya ramai saksi
Jangan mencuri langkah itu langkah untuk minta diri dicaci
Tolak tepi
Biar bermisi pula beraksi
Waktu menyinar kan tiba kemudian hari pasti
Ditembak sisi persegi dari kanan ke kiri
Bukan meniru ini asli anak jati tanah sakti tanya OG mereka bukti
Ada puisi biar berisi, kan ku perhati
Sebalik hati yang tersurat mungkin berduri
Dan masih megah sorang-sorang teguh nak menyinar
Lupa diri lupa kami mustahil bikin onar
Jalan sendiri corak
Baris kami berlemak
Baris kau buat semak
Sogok orang untuk sorak
Walau jatuh biar jatuh tak kan mungkin ubah corak
Cara kami nusantara persembahkan orang gombak nih

Lirik Lagu Sah Tu Satu K-Clique

Mieza S | 11/19/2018 09:17:00 AM | 6Comments |
Lirik Lagu Sah Tu Satu K-Clique


TUJU
Balik putaran realiti terbalik,
Ya ba ya ba ya bah,
Putaran realiti terbalik,

All K-Clique
Balik putaran realiti terbalik,
Ya ba ya ba ya bah,
Putaran realiti terbalik,

TUJU
Salam kata seru satu hala tuju,
Jangan salah laku nanti tumpang malu,
Jangan dongak atas takut lain balas,
Tentangan salah masuk rentakan belahan rasa hentakan retakkan gerakan,
Aku tak boleh go dah,
Kepala ego berhantu,
Sekarang boleh go dah,
Siapa la lagi hantu,
Sekarang tengok ni putar belit yang dulu lalu jatuh terbalik sekarang lain mau tumpang naik yang dulu pejam kau tarik balik hmm,

GNELLO
Das dalam das ramai tak terlepas,
Cara kau terbatas carta ku diatas,
Datang nak merampas,
Tumpang lalu,
Yang nak berkepak G kita sapu,
Siapa jaguh siapa angkuh,
Siapa guru siapa ampu,
Siapa acu siapa seru,
Jangan sentuh nanti rapuh,
Benteng kebal kami kalis,
Hujan keris kami tepis,
Mana killer kasi baris,
Ini kali kasi habis,
Bukak langkah kuda-kuda,
Dalam litar kura-kura,
Ramai cuba jadi singa,
Lincah aku tolong kira,

NOKEY
Yang mula gegar lah ni tsunami dari kami,
Kuda trojan terhenti yang benih duduk tepi,
Ayy K-clique action lebih kurang Tyson,
Lama duduk diam sebab sorok dalam Island,
Tangkis semua duri kami gerak dorang silent,
Labuhkan empayar kedengaran bunyi siren,
Shhhhh,
Yang acah-acah OG rentak korang kurang catchy,
Kalau mahu datang mari jangan cuba nanti rugi,
Ohh ohh,
Jangan cuba kalau tahu otak kosong tiada isi,
Ohh ohhh,
Jangan cuba kalau takut lagu tak boleh pergi,

KDEAF
Selami dalam simpan perluru tu jangan lepas,
Hati waswas so jangan petik nanti diri tumpas ni,
Gerakan bersatu certified G blood Homie,
Ikatan talian connection simbolik sedarah blood Homie,
Serangan meluluh tak menentu datang came thru blow! no wait salah rempuh,
Satu persatu musuh ku lumpuh not a against U,
No offence told you don't do,
Y'all gang gang nak game up stop berganding,
Eh bukan nak banding,
But go to sleep man kau tak setanding,

All kclique
Balik putaran realiti terbalik,
Ya ba ya ba ya ba,
Putaran realiti terbalik

M.K
Tiga kosong dua,
Put put putaranya tiga enam kosong,
Gandingan tujuh berkembar, (hmm)
Jangan cuba petik kasar takut yang sabar hilang sedap, (hmm)
Budak banyak cakap besar lupa belajar balik dari dasar, (hmm)
Lu tembak tersasar sabar sebentar nyawa ku cagar,
Sini taknak banyak cakap turun dulu,
Jadi jangan banyak cakap buat dulu,
Susah senang bersama atas darah aku sumpah,
Loyalty dan taat jadi sampai bila-bila,
So you know the drill,
sila-sila,
So keepin real la,

SOMEAN
Wait what?
Terasa dah sedap nak nikmat tak sempat,
Wait what?
Barang baru mula jauh dari tamat
Wait hah?
Gerakan kau lembab sebab tak bersebab,
Gerakan ku cepat sebab aku cekap,
Langkah ku menaik maksudku ku step up
Game ni,
Kau level beginner buat aku bosan,
Eh fikiran ku macam future cerah masa depan,
Eh langkah lebih laju sebab makin depan tidak main tiru hasil makin depan,
caraku jitu seratus peratusan,

FAREEDPF
Apa nih? Kamu
Bukan a gang member kau tu tourist,
Aku messenger thus kalis bullet,
You just hatin' on me,
You've reached your fucking' limit,
No ideology,
Umph! You really get it?
Hiphop subbudaya tiptop,
Bawah kaki puji imperialist sinis,
Salam keji dari military lyricist,
Aku kiri jampi tepis,
Different disciplines lain principle,
They suffer witnessing look I'm invisible,
Lemme break your brain stem's chemical,
But I ain't litsenin' to you your mothafuckin' delusional,

NA$ IS BACK ?
Bukan hilang tapi atur corak permainan,
Sudah bilang kalau kurang boleh duduk diam jangan hairan mc bawah tanah memang banyak boleh tahan,
Bertahan daripada hasutan,
Mana adab sini aku ajar apa azab,
Ada sebab,
Kenapa kau diciptakan lembab,
Masih bongkak yang hidupnya dalam sangkar masih sedar,
Yang mana berani keluar kita cabar,

TUJU
Balik putaran realiti terbalik,
Ya ba ya ba ya ba,
Putaran realiti terbalik

All kclique
Balik putaran realiti terbalik,
Ya ya ba ya ba,
Putaran realiti terbalik,

Wednesday, November 14, 2018

Dah Lama Tinggal Blog

Mieza S | 11/14/2018 10:13:00 AM | 0Comments |
Dah Lama Tinggal Blog

hai korang. dah lama sangat rasanya aku tinggalkan tulisan peribadi dekat blog. dah tak ada content kali. kalau nak tulis kisah peribadi yanga ku lalu sepanjang hari - hari pun macam tak ada apa. semuanya yang kecewa je banyak. yang bahagianya belum lagi datang.

kalau aku sendiri yang nak simbah pelangi untuk perjalanan aku nanti, aku sendiri tak tahu nak simbah dekat mana. kau faham apa maksud aku? orang kata, kecewa bahagia kita, kita lah yang bina. jadi kalau aku nak bina bahagia aku sendiri pun, tak tahu bagaimana cara. 

niat aku main blog, untuk jadikan tempat aku berkongsi hal - hal peribadi yang tak sensitif. maksud aku hal hal kehidupan seharian. tapi itulah. hahaha. modalnya apa. 

aku harap, tuhan curah idea dalam fikiran aku. untuk aku kongsi dengan kalian. semoga tak mati aku dan blog ni. yang membaca ni, aku doakan korang sihat sejahtera dan dilindungi nya. assalamualaikum. 

Thursday, November 8, 2018

Lirik Lagu Fahamkanlah Apwriter

Mieza S | 11/08/2018 10:26:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Fahamkanlah Apwriter

baby, you understand me now?
if sometimes you see that i'm mad
dont you know no one alive can always
be an angle?

when everything goes wrong
you see some bad
but
im just a soul who's intention are good
oh lord! please dont let me be
Misunderstood

sekian lama cuba bina istana jaya
kadang di atas kapal dengan soljah yang merdeka
lakaran ke jaya sama walau bekerjaya
satu yang dituju
semua sama tanpa tanya

namun ku diam
sering sendiri menyendiri
walau simfoni bertari bersedia menyanyi
ku perlukan masa
masa jiwa bersama
sama nak berbicara
cari jawapan di minda

merasa kadang diri semakin jauh
entah apa di cari kadang jerit haru biru
fahamkan aku
kembalikan andai tersasar
hanya satu pintaku tetap yakin
allahuakbar!

yang maha besar
hanya padamu ku berserah
semua ni depan mata kau
utama selamanya
kenderaanku menuju tuju sasarannya
betulkan aku bila salah tanda sasarannya

jadi ku diam
tambah falsafah jarang luah
10 dalam lagu cuma 1 darinya
cuma 13 rendah dan sedar dirinya
lihat aku dalam kaca tu romeo bercanda

dan maaf
kepada semua yang ku pandang
tak ku pandang
jalan ku tunduk bukan akun hina dijalanan
pilih kayuh pemalu atau lebih jalang
jadi ku pilih malu dari jalan jalan malang

dengar
satu persatu kata ku kata
banyak dah terbuku dan terluah jadi nada
syukur alhamdulillah di sini masih aku
semuanya pinjaman-Nya
aku hamba yang merindu

perjalanan ku panjang
semakin jauh mata pandang
menang ku riang
kalah ku bangkit cam berjuang
segalanya ku tulis
indah jadi satu kisah
cukup masa tinggal masa
harap semua tu lagenda
agenda

bukan sapaan tapi ini fakta
tanpa agenda
bagai buta tuju mana
tak sia sia pengorbanan titik peluh
tanpa tajuk merajuk muncul diri
sebelum subuh

bukan biasa
cari mata pandangku bergaya
ku tak ada di raya jarang sekali ku menyapa
aku chill bukan Que Chill
macam yang ku kata
cuma cuba keep it real
jadi ini yang ku jumpa

banyak di sapa menyapa
tanpa tanya siapa
watak satu pemalu
satu palu gendang jaya
tirai berlabuh dan tika itu aku Stanley
Penangan The Mask the best jauh dari Badi

yang sudah tertulis harapku tak mengguris
terhiris lembut jiwa mudah tangis
yang lepas ku biar habis
walau kadang terkenang
bukan pinta sanubari
sering tiba duga tenang

menang brah?
apa definisinya?
bukannya yang disorak
namun tak di rasa jiwa
terhina diri sendiri di dalam aku
jadi cukup begini tali simpulan agar tak rapuh

Lirik Lagu Pemergian Yaph

Mieza S | 11/08/2018 09:45:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Pemergian Yaph

Malam yang tenang, dia termenung melihat bintang
Kondisi ruang, tidak seperti dulunya lapang
Semenjak ayahnya pulang, duduk semeja tak pernah sembang
Tidak menentang, walau semalam baru mengarang
Tulisannya sekadar lantang

Menangis lagi
Ibu menjerit tak abis lagi
Kendiri meratap memori palsu
Memintal segala polisemi dalam puisi
Mabuk todi, ayahnya angkat kaki
Rasian ngeri seperti ruji
Jadi dia saksikan segala sara bara ini
Tuhan nak menguji

Nyanyikanlah siulan syurga
Engkau yang merasakannya
Dunia tak semudah yang kau sangka

Jauhkanlah dari bisikan
Engkau yang merasakannya
Dunia tak semudah yang kau sangka

Dah tiga malam, dia berkurung dan duduk diam
Rasa selamat sebelum pejam
Rasa selawat cara nak hadam
Situasi sukar nak dikawal
Ayahnya kekal walau tak kenal
Darah dangingnya ini, darah jaminan kelak tak boleh disangkal

Mata ibu dah bengkak, dia merayu suara serak
Cuba nak lari ayah menghentak
Sungkur mendesak ibu merangkak
Riak muka tak nampak
Dunia ini penuh dengan penipuan
Jadi langkah terbaik dari pemergian
Bila tewas melawan tetap melawan

Nyanyikanlah siulan
Engkau yang merasakannya
Dunia tak semudah yang kau sangka

Jauhkanlah dari bisikan
Engkau yang merasakannya
Dunia tak semudah yang kau sangka

Friday, November 2, 2018

Lirik Lagu Siqma Raja Simurgh

Mieza S | 11/02/2018 04:41:00 PM | 3Comments |
Lirik Lagu Eluxhy Raja Simurgh

musang bertongkat dari belukar,
Raja burung bekal seruling,
Rahsia dahan darilah akar,
Macam Ali mahupun ginseng,

Mulut kacip tersalah kata
Mahu timah atau trapu,
Sama asal lain namanya,
Dalam hati tak siapa tahu,

VERSE 1

Dari mana bunyi itu,Firasat bukan aku,
Jantung ku mula laju, tubuh ku mula kaku
Jasad ku bergetar bernafas dalam lagu,
Mereka kata ada rahsia dibalik pintu,

Aku berseloka bersidang alas buku,
Teman ku hanya pena catit catat dari guru,
Hiasan dalam diri tak dinilai ikut baju,
Yang mana pakai baju ukur badan baru tahu,

Alam Semesta berpusing sempoyongan ku runsing,
Sibuk mereka hitung salah ku di atas dacing ,
Jasad belum terkubur tapi sudah mereka nilai,
Ku abai si penilai anggap saja mereka murai,

Benar kadang cukup buntu mana nak di tuju,
Yang sini atau situ?
Yang Hantu atau aku?
Yang mana satu?
Masih lagi keliru

Hantu
Atau
Aku?

REPEAT CHORUS

Verse 2

Ku Tafsir tiap nafas yang berbunyi dalam sunyi,
Kalam tak didengari dari mata mungkin hati,
titik titik rumi ditemu dalam tiap isi,
Mula mentafsir hati agar tak tersesat lagi

Ku mencari situan siapa yang empunya diri,
Diri aku diri kamu masih lagi mencari
Harap tidak angkuh takkan leka tiap erti
Jangan sampai ternampak terlihatnya ada diri.

Ramai seteru cemburu kata ku tiada sinar,
kenapa tak mencari cari sinar yang sebenar?,
Masih ramai mencari siapakah lebih benar?
Masih ramai mencari siapakah lagi sinar?

Tiap riwayat hayat dari awal dah tercatat ,
Terperinci tiap isi tiap inci dalam jasad
Tak perlu kan mencari kalau nak di ikut nafsu,
Tetap ku terokai gali sufi dalam aku

VERSE 3
Mereka sibuk cemuh ku sibuk cari "Simurgh",
Hati teguh bersungguh gali ilmu walau jauh,
Ku usung 4 watak dalam mencari Ad-din ,
Cukup seindah khirqa walau tak secantik satin.

Yang dalam atau luar?,
Yang terang atau samar?,
Yang malam atau fajar?,
Nak di sambut atau lempar?,

Terpulang yang mana nak ambil atau terima
Jangan tersalah cuba, takut nanti jadi gila,

Bukannya dari pena,
datangnya dari hati,
Kita semuanya sama,
Cuma jangan salah erti,

Jangan diusir jiwa,
Watak memang berbeza,
Adik cuba mengaji,
Abang janganlah membenci

Sopan dalam tarian lidah tuturkan semua,
Macam bunyi seloka lidah ku setajam pisau
Ku tidak pandai prosa puisi dalam ritma,
Ku cuma ikut hati bila hudhud ku berkicau,

REPEAT CHORUS

Last verse

Siang makin hirang malam makin terang,
Burung hantu datang yang melihat aku helang,
ku datang menggalang bukan datang tuk berperang,
Aturkan serampang dua mata sebelum ku pulang,

Lirik Lagu All Out Life Slipknot

Mieza S | 11/02/2018 04:26:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu All Out Life Slipknot

What a world/the horizon’s coming like a hell bent killing machine
Can’t afford to be the goddamn wreckage- burn it all again at a million degrees
Calling all the adamant upper-level undefeated counterfeit cunts w/ a reason to fear
Throw away all the meaningless shit that’s clinging/the Enemy is here
I said stop… give it to 3- I’m going to show you how to do it if you know what I mean
One By One Against- Give Me The Name

All You Shiny Pretty Never-Wills Ruined The Game We Hold All The Keys So The Chains Shouldn’t Hold You
I Know You Heard Me- I Fucking Told You
OLD DOES NOT MEAN DEAD-NEW DOES NOT MEAN BEST
NO HARD FEELINGS-I’M TIRED OF BEING RIGHT ABOUT EVERYTHING I’VE
SAID
YOURS DOES NOT MEAN MINE-KILL DOES NOT MEAN DIE
WE ARE NOT YOUR KIND-NO EXCUSES
I CHALLENGE YOU TO ALL-OUT-LIFE
Drop that shit and put it on a pedestal-children are afraid of the Gods
Raise your hands and show me what’s impossible
That makes us even-never tell me the odds
What a Bore/I’m getting stuck in a metaphor/I don’t want to go to sleep
I need a breakdown quick in negotiations-get it all together and remember to seethe
Stop… give it to 3- I’m going to show you how to do it if you know what I mean
Drive By Violence-More Of The Same
I Can See Where You’re Going And I’m Really Ashamed
Do You Think When You Act Or Just Act Like You’re Thinking?
I Got To Know Now- You Better Tell Me
OLD DOES NOT MEAN DEAD-NEW DOES NOT MEAN BEST
NO HARD FEELINGS-I’M TIRED OF BEING RIGHT ABOUT EVERYTHING I’VE
SAID
YOURS DOES NOT MEAN MINE-KILL DOES NOT MEAN DIE
WE ARE NOT YOUR KIND-I CHALLENGE YOU TO ALL-OUT-LIFE
We are gathered here today to get it right… repeat after me
I WILL NOT CELEBRATE MEDIOCRITY- I WILL NOT WORSHIP EMPTY
SHELLS
I WILL NOT LISTEN TO WORTHLESS NOISES
I WILL NOT SUBJECT MYSELF TO SELECTED PREDICTABLE CHOICES
MY TIME-MY ATTENTION-MY QUALITY SHOULD NOT BE BOUGHT AND
SOLD
FOR CONVENIENCE’S SAKE… EVER
WE ARE NOT YOUR KIND
OLD DOES NOT MEAN DEAD-NEW DOES NOT MEAN BEST
NO HARD FEELINGS-I’M TIRED OF BEING RIGHT ABOUT EVERYTHING I’VE
SAID
YOURS DOES NOT MEAN MINE-KILL DOES NOT MEAN DIE
PAY ATTENTION-IT’S GOING TO BE AWHILE TIL I REALLY FEEL ALRIGHT
OLD DOES NOT MEAN DEAD-NEW DOES NOT MEAN BEST
NO HARD FEELINGS-I’M TIRED OF BEING RIGHT ABOUT EVERYTHING I’VE
SAID
YOURS DOES NOT MEAN MINE-KILL DOES NOT MEAN DIE
WE ARE NOT YOUR KIND-NO EXCUSES
I CHALLENGE YOU TO ALL OUT FUCKING LIFE

Lirik Lagu MonoloQue & NJWA Chinta

Mieza S | 11/02/2018 04:18:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu MonoloQue & NJWA Chinta

Kau hadir bila tiba waktunya
Tidak diundang tak jua dipinta
Walau ku lari namun kau tetap datang jua
Keranamu cinta
Tak mampu menahannya

Aku terus mencuba
Untuk lari dari cinta
Kerana perit terasa
Sengsara tanpa kata
Kerana dusta

Cinta kau luluhkan hati ini
Membuat segalanya indah
Walau sesekali menjengah tiba
Oh cinta terasa bahagia
Hanya menunggu saat dan tika

Aku akan terus melangkah
Walau tanpamu oh cinta
Aku yakin akan adanya
Setiap ceritera yang tiada akhirnya

Cinta kau luluhkan hati ini
Membuat segalanya indah
Walau sesekali menjengah tiba
Oh cinta
Hanya menunggu saat dan tika

Cinta Cinta
Cinta Cinta
Bahagia

Cinta
Abadi cinta
Cinta padanya
Cinta satu cinta selamanya

Lirik Lagu Apa Lagi Yang Tak Kena ft. B-Heart, Gard & Asnida Daud

Mieza S | 11/02/2018 04:15:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Apa Lagi Yang Tak Kena ft. B-Heart, Gard & Asnida Daud

[Intro: Rauzan Rahman & Gard]
Apa lagi kau mahu, yah (apa lagi kau mahu..)
Beri yang aku mampu (beri yang aku mampu..)
Jual jiwa, dagang waktu
Yakin jadi aku tak ragu
Yakin jadi aku tak ragu, yah!

[Verse 1: Rauzan Rahman]
Dari segi apa lagi (woo..)
Dalam simpan hati, masih ada lagi api
Dan ku tahu, apa kau merasakan
Kini ku mengaturkan, ke hadapan
Biar semua tahu, biar dia faham
Jangan lagi tanam, tiada lagi mampu
Jangan simpan dalam
Lepaskan semua tiada lagi salam
Apa lagi yang tak kena
Banyak bunyi ramai mengata
Bila sunyi, takda satu pun berdiri
Tapi kini aku lagi yang bersendiri
Hanya inginkan lagu
Cuba izinkan aku
Melafazkan qalbu, meluaskan kamu
Minda tak payah nak diragu

[Chorus: Rauzan Rahman & Gard]
Apa lagi kau mahu, yah (apa lagi kau mahu..)
Beri yang aku mampu (beri yang aku mampu..)
Jual jiwa, dagang waktu
Yakin jadi aku tak ragu
Yakin jadi aku tak ragu, yah!

Apa lagi kau mahu, yah (apa lagi kau mahu..)
Beri yang aku mampu (beri yang aku mampu..)
Jual jiwa, dagang waktu
Yakin jadi aku tak ragu
Yakin jadi aku tak ragu, yah!

[Verse 2: B-Heart]
Paparan yang dihunus
Dilema antara nafsu atau fulus
Kurus sifat, tak terurus
Hilang kawalan hingga bungkus,
Bau bawa putus usus khusus
Kaki becok kurang telus, hembus
Khabar angin pada kepala batu sukar tembus
Ramai tak peduli tapi suka jaga kain
Nafi ungkap lain, serious kabo, tak main-main
Yang saing-saing, back & forth
Ping pong, baling-baling
Yang menayang ikhlas khas tuk semua kelas
Bila bab emas, asing-asing
Masing-masing pusing tempat sama
Aku tak nak pening ku ke tepi dari layan drama
Tak jeling, menunding, berubah, tak tetap sama
Berikan masa coba kita faham karma, chin cai

[Chorus: Rauzan Rahman & Gard]
Apa lagi kau mahu, yah (apa lagi kau mahu..)
Beri yang aku mampu (beri yang aku mampu..)
Jual jiwa, dagang waktu
Yakin jadi aku tak ragu
Yakin jadi aku tak ragu, yah!

Apa lagi kau mahu, ya (apa lagi kau mahu..)
Beri yang aku mampu (beri yang aku mampu..)
Jual jiwa, dagang waktu
Yakin jadi aku tak ragu
Yakin jadi aku tak ragu, yah!

[Verse 3: Asnida Daud]
Di sisi muka satu, bibir dibubuh madu
Di tepi muka rupanya dua
Hati terpalit lumpur tuba
An Namimah
Waspadah arang Si Ghadab
Bahang bohong berlumba mengadu domba
Api perosak
Qalbu
Dampak jiwa, selenggara kemungkaran
Nafsu
Menyihir lidah tiada bertulang
Baik nampak di depan, cabuk belakang tuan
Aku berlindung dengan namaMu
Daripada simpulan kegelapan

[Outro: Rauzan Rahman & Gard]
Apa lagi kau mahu, yah (apa lagi kau mahu..)
Beri yang aku mampu (beri yang aku mampu..)
Jual jiwa, dagang waktu
Yakin jadi aku tak ragu
Yakin jadi aku tak ragu, yah!
(apa lagi kau mahu)

Thursday, November 1, 2018

Lirik lagu Sepintas Sastera Hati Ramayan

Mieza S | 11/01/2018 11:37:00 AM | 0Comments |
Lirik lagu Sepintas Sastera Hati Ramayan

Sepintas Sastera hati
Menuju Ke arah yang abadi
Dan Akan kah gara perang
Yang Bisa menghapuskannya

Tarian Gemalai sakti
Tidak Tercapai tanpanya suci
Mana Tali tidak mampu aku
Berjalan Sendiri

Kau Bertanya tentang makna kesucian
Kita Semua suka bertanya

Lama Lama khayalan pun tiada erti
Rama Rama terbang baliklah mana mana
Yang Mungkir janji
Rama Rama terbang kembali lepaskan sayapnya

Sepintas Sastera hati
Menuju Ke arah yang abadi
Tiada Kata toada perang
Yang Bisa menghapuskannya

Tarian Gemalai sakti
Arusnya Deras ombaknya tinggi
Silap Mata jangan silap lihat
Sang Yang buta

Kau Bertanya tentang makna kesucian
Kita Semua suka bertanya
Rama Rama terbang baliklah mana mana
Yang Mungkir janji
Rama Rama terbang kembali lepaskan sayapnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.