Friday, August 31, 2018

10 Saat dengan Real Fresh Skin Detoxer

Mieza S | 8/31/2018 08:30:00 PM | 0Comments |
10 Saat dengan Real Fresh Skin Detoxer

ingat lagi hadiah welcome gift #altheaturns3? dimana aku telah mendapat dua produk yang namanya adalah Real Fresh Skin Detoxer Green Tea dan Real Fresh Skin Detoxer Rose. ramai yang komen dekat instagram dan facebook aku, 'mana nak beli produk ni?' yang dah tahu tu diam - diam. yang belum tahu, korang boleh beli produk yang menarik di website althea. apa yang menarik dengan althea ni ialah servis penghantarannya yang pantas walaupun datang jauh dari korea.

?
tahukan anda. althea telah berkolaborasi dengan korea's top tv program: get it beauty! kolaborasi produk antara althea X get it beauty itulah yang dinamakan real fresh skin detoxer. 


Cuci Wajah dengan 10 Saat Sahaja! 


10 Saat dengan Real Fresh Skin Detoxer

ada yang pernah guna produk real fresh skin detoxer? best kan. aku paling suka dengan rose. bau dia wangi. tapi selalu guna yang green tea. hahahha. sebab takut habis. :'))) 

cara nak pakai pun mudah. picit lebih kurang dua pam ke atas telapak tangan yang kering dan sapu pada seluruh wajah. biarkan selama lebih kurang 10 saat dan bilas! mudah kan? real fresh skin detoxer skin macam masker. kalau taknak pakai ala - ala masker, guna je air. tak dosa pun. huhu. 

real skin detoxer sesuai untuk semua jenis kulit ya. usah khuatir. dikatakan yang rose ni sesuai di pakai pada waktu pagi kerana baunya yang harum. manakala pada waktu malam pula sesuai pakai yang green tea untuk lebih kesegaran. 

produk didatangkan dalam bentuk cecair yang diisi didalam tiub yang memiliki penutup yang tidak mudah terbuka. terjamin dari tumpah keluar kan? cuma saiznya agak besar untuk dibawa travel. 

ini merupakan produk pertama masker yang didatangkan didalam bentuk cecair yang pernah aku ada. sebelum ni lebih kepada masker yang kering dekat muka lepastu cabut. hahhaha. 

Real Fresh Skin Detoxer Rose

10 Saat dengan Real Fresh Skin Detoxer

variasi rose mengandungi kelopak mawar dan ekstrak mawar Grasse terpilih dari selatan perancis. membantu membaiki kulit dan mengurangi pori - pori untuk kulit yang lebih sihat dan sempurna. 

Kelebihan Masker Variasi Rose

  • pembersih dua dalam satu
  • mengandungi kelopak asli
  • kulit licin dan halus
  • mengimbangi kadar pH (ketika dipakai waktu pagi)
  • melembabkan kulit

Real Fresh Skin Detoxer Green Tea

10 Saat dengan Real Fresh Skin Detoxer

variasi green tea mengandungi daun teh hijau muda dan ekstrak asli dari lereng bukit.

kelebihan

  • meningkatkan proses semula jadi kulit untuk memastikan kulit benar benar bersih. 
  • mencegah hidrasi


10 Saat dengan Real Fresh Skin Detoxer
sebelum
10 Saat dengan Real Fresh Skin Detoxer
selepas

amacam? bersih tak? lipstik pertama warna merah tu jenis matte, yang kedua creamy dan yang ketiga matte (rm10 yang memang susah nak hilang). tapi dengan real fresh skin detoxer semuanya menjadi mudah. 

mana nak beli produk althea? aku ulang sekali lagi. produk althea boleh dibeli di laman web althea atau nak mudah dan diskaun boleh klik Fresh Skin Detoxer Set.



Info Althea Korea
Official Website : http://my.althea.kr
Facebook : https://www.facebook.com/altheamalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/

Tuesday, August 28, 2018

Lirik Lagu Kes 12:06 Alep Hunter

Mieza S | 8/28/2018 10:27:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Kes 12:06 Alep Hunter

Ayyyy..
HARD HITTAZ GANG!

Nak cakap laguku
macam sampah,
Aku tak kesah,
Boleh datang singgah

kalau rasa nak kitar semula
Tapi kalau betul laguku
buat kau menyampah,
apa susah,
Stop dengar aku habis cerita,

sebab Rap aku susah berhenti
maybe dah jadi gian,
Kalau hantar serenti
tetap takde perubahan,

Sebab otakku tokan,
takkan mungkin putus bekalan,
masih dibekalkan barang keperluan
Untuk ku berterusan berbunyi,
Kawasan ku berhuni,
Tak perlu busybody
ku busy to be somebody,
Apa yang aku alami,
Kau taknak cuba dalami,
Jadi kenapa ku kena
tunduk patuh setiap telunjuk jari?

Nak suruh ku buat macam ni,
Lepas tu, jangan nak buat macam tu,
Aku chilll write ikot hati
stiil ride dengan laju,
Sebab tulah aku,
walaupon lagu tak laku
aku masih lakukan
dan lagukan untuk aku,

Jadi tolong jangan,
nak berikan aku arahan,
Ku alahan dengan
yang arahkan aku perlahan,
Tak perlu sibuk nak tentukan
mana haluan lagu aku,
minta kau dengarkan
bukan bandingkan,

Ni bukan pertandingan,
Ada yang menang
ada yang kalah
Tak perlu perbandingan,

Lagu tu senang
lagu tu susah
Lagu tu matang
lagu tu mentah
Cuba kau tenang
jangan nak resah
Jangan sembarang menyerang
Takut nanti kau menyerah,

Dah banyak barangan Ciplak
macam kat Petaling Street,
Jangan nak berangan Chief plak
yang mana terpaling shit,

Lagu ku dah bina hitz,
lagu kau no benefit,
Sembang weed, barang fit, dasar kid
so lu better sit down,
Tolong diam sebelum kena shutdown,
Hormat sikit datang ku punya showdown,
Turun underground,
jangan mimpikan "The Crown",
Hittaz masih lagi first,
cuz we Never Back Down,

Fight for the right on the mic,
masih lagi write,
ikot aku punya right,
Everything gonna be alright,

Tak pernah nak fikir penat,
Sampai ke midnight sebab ku minat,
Kadang kalau aku dah tak sempat
Ku overnight untuk teruskan
buat lagu walau ku
belum ada lagi copyright,
lekat macam lovebite,
Sebab tu korang semua
berani nak copy, right?
Korang memang love bite,

Ramai yang rasa dah right,
Sebab tu ramai yang dah left,
Ramai yang dah meluat,
Bila ramai nak jadi reff,
Tapi tak pandai nak guide,
bila game ni start,
Ramai seronok merembat,
but I still do it by myself,

Fuck Fame!
Sebab nak fame lah budak lame,
Masuk game bajet alim,
Dah lama dah aku aim,
Baru jengah Rap game,
nak acah Rakim,
Takyah sibuk nak Hakim,
Kalau nyanyi bunyi cam Rahim,

Nak bising?
Kenapa kau perlu amek pusing,
Tak suka laguku
kau dah boleh asing asing,
Takyah sibuk kain aku
jaga kain masing masing,
Jangan nak bikin semak
kau nak memekak bising bising,

Dalam scene,
aku dah banyak dah buat sin,
So tak perlu gelabah
macam kau dapat last seen,
Ini tempat masih tak perlukan
orang macam Adlin
Aku dah cukup Aman
walaupon lagu aku tak clean

Yang acah malaikat
dah meningkat
mula nak menyukat
datang tak berpukat
nekad nak menyekat
yang berbakat
dan setakat ke setingkat
pon berpakat ikot shortcut
walau bakat tak memikat
tetap diangkat ni hakikat,

Bila ramai dah mula nak
menggunakan jalan singkat,
Takde guna kau cuba nak
pertaruhkan dengan bakat,
sekarang dah banyak
lagu yang tangkap muat,
Lebih harkat,
Maka dah semakin dekat
Scene kita dengan mangkat...

Nak cakap laguku macam sampah aku tak kisah, boleh datang singgah kalau rasa nak kitar semula, tapi kalau betul laguku buat kau menyampah, apa susah, STOP dengar aku habis cerita

Monday, August 27, 2018

Lirik Lagu Aku Mucien

Mieza S | 8/27/2018 03:13:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Aku Mucien

hidup ku kini terasa sepi
tiada insan tuk ku luahkan
perasaan sedihku
ku mencari titian kasih
tuk jadi pengubat hati

hidup ku kini sebatang kara
kemanakah hendak ku bawa
oh ayah oh ibu

dimanakah kamu
tak ku lupa insan tersayang
memberi kasih sayang mu ini
aku berdoa pada illahi
kuatkan hati ku ini

ya allah
ajarkan aku erti redhamu
tentang segala apa yang telah
ditetapkan olehmu

ku harap sinar harapan
untuk menggapainya
dihati kecil aku mencari
kasih sayangku selama ini

hidup ku kini sebatang kara
kemanakah hendak ku bawa
oh ayah oh ibu dimanakah kamu

ya allah
ajarkan aku erti redhamu
tentang segala apa yang telah
ditetapkan olehmu

ku harap sinar harapan
untuk menggapainya
dihati kecil aku mencari
kasih sayangku selama ini

Lirik Lagu Terbang Treehill

Mieza S | 8/27/2018 03:05:00 PM | 1Comments |
Sumber : youtube

Bicara tentang kita
Langsung tidak pernah memberi
Mungkin sudahpun lari
Dengan setiap yang ku kisah

Lerai ikatan
Terbanglah pergi
Pulanglah ke asalmu
Tidak lagi ku memandangmu
Jangan pernah kau muncul
Kerana ku tahu hatimu

Bebaslah kau dilangit
Jangan pernah mahu menghinggap
Tak perlulah bersaing
Kerana hatimu ku tahu

Hidupku bersamamu
Bagai menapak di sahara
Sakit tidak terbayang
Seperti disiang kulitku

Lerai ikatan
Terbanglah pergi

Pulanglah ke asalmu
Tidak lagi ku memandangmu
Jangan pernah kau muncul
Kerana ku tahu hatimu

Bebaslah kau dilangit
Jangan pernah mahu menghinggap
Tak perlulah bersaing
Kerana hatimu ku tahu

Lerai ikatan
Terbanglah pergi

Pulanglah ke asalmu
Tidak lagi ku memandangmu
Jangan pernah kau muncul
Kerana ku tahu hatimu

Bebaslah kau dilangit
Jangan pernah mahu menghinggap
Tak perlulah bersaing
Kerana hatimu ku tahu

Pulanglah ke asalmu
Tidak lagi ku memandangmu
Jangan pernah kau muncul
Kerana ku tahu hatimu

Bebaslah kau dilangit
Jangan pernah mahu menghinggap
Tak perlulah bersaing
Kerana hatimu ku tahu

Lirik Lagu Sebelas Duabelas Nella Kharisma

Mieza S | 8/27/2018 03:02:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Sebelas Duabelas Nella Kharisma

bukan satu kali kamu buat begini
bukan satu kali kamu bikin makan hati
kalau terus begini serong kanan cari lain lebih baik

di depan mata lagaknya teman biasa
tapi di belakang aksinya luar biasa
aduh ampun dasar lelaki memang buaya

kamu sepuluh aku sebelas
kamu selingkuh aku balas
kamu sebelas aku duabelas
kamu tak jelas aku lepas

bukan satu kali kamu buat begini
bukan satu kali kamu bikin makan hati
kalau terus begini serong kanan cari lain lebih baik

(kamu sepuluh, kamu sebelas, aku dua belas)

bukan satu kali kamu buat begini
bukan satu kali kamu bikin makan hati
kalau terus begini serong kanan cari lain lebih baik

di depan mata lagaknya teman biasa
tapi di belakang aksinya luar biasa
aduh ampun dasar lelaki memang buaya

kamu sepuluh aku sebelas, kamu selingkuh aku balas
kamu sebelas aku dua belas, kamu tak jelas aku lepas
kamu sepuluh aku sebelas, kamu selingkuh aku balas
kamu sebelas aku dua belas, kamu tak jelas aku lepas

bukan satu kali kamu buat begini
bukan satu kali kamu bikin makan hati
kalau terus begini serong kanan cari lain lebih baik

(kamu sepuluh, kamu sebelas, aku dua belas)

Lirik Lagu Sayang Via Vallen

Mieza S | 8/27/2018 02:57:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Sayang Via Vallen
Sumber : google

Sayang,
Opo kowe krungu jerite atiku
Mengharap engkau kembali
Sayang
Nganti memutih rambutku
Ra bakal luntur trenosku

Wes tak cobo ngelalekne jenengmu soko atiku
Sak tenane ra ngapusi isih terno sliramu
Duko pujane ati nanging koe ora reti
Kowe wes tak wanti wanti

Malah jebul sak iki koe mblenjani janji
Jare sehidup semati nanging opo bukti
Kowe medot tresno ku demi wedoan liyo
Yowes ra popo insyaallah aku iso lilo

Meh sambat kaleh sinten nyen sampun mekaten
Merana urip ku
Aku welasno kangmas. . . . aku mesakno aku
Aku nangis, nganti metu eluh getih putih

Sayang
Opo kowe krungu, jerite ati ku
Mengharap engkau kembali
Sayang
Nganti memutih rambut ku
Ra bakal luntur tresno ku

Hari demi hari uwes tak lewati
Yen pancen dalane kudu kuat ati
Ibarate sego uwes dadi bubur
Nanging tresno iki ora bakal luntur

Sak tenane aku iki pancen tresno awakmu
Ora ono liyane sing isoh dadi pengantimu
Wes kanggo awak mu seng cocok neng ati ku
Nganti rambutku putih ati mu ra bakal krungu

Meh sambat kaleh sinten nyen sampun mekaten
Merana urip ku
Aku welasno kangmas. . . . aku mesakno aku
Aku nangis, nganti metu eluh getih putih

Sayang opo krungu tangise atiku
Mengharap koe bali nang jero ati iki
Nganti rambutku putih tangis eloh dadi getih
Mbok yo gek ndang bali nglakoni tresno suci

Aku marang sliramu jero ning ati
Aku ra isoh ngapusi sak tenan e neng ati
Mung kango sliramu
Cinta mu tetap abadi
Selamanya sampai akhir hayat ini

Meh sambat kaleh sinten nyen sampun mekaten
Merana urip ku
Aku welasno kangmas. . . . aku mesakno aku
Aku nangis, nganti metu eluh getih putih

Percoyo opo pemujamu
Cintamu tetap abadi

Lirik Lagu Aku Mula Rindu Hez Hazmi

Mieza S | 8/27/2018 02:37:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Aku Mula Rindu Hez Hazmi

Biarlah waktu terus berlalu
Biarkan hatiku yang terluka
Ku mahu hanya kan lah dirimu
Tiada-tiada yang kedua

Apakah salahku
Terus diperguna cinta

Aku mula rindu-rindu dalam hati
Aku jika sayang-sayang sepenuhnya
Jangan engkau pergi jangan engkau jauh
Dari hati

Aku mula rindu-rindu dalam hati
Aku jika sayang-sayang spenuhnya
Jangan engkau pergi jangan engkau jauh
Dari hati

Ku tahu tak mungkin kan bersama
Ku tahu dunia kita berbeza
Cukuplah aku memendam rasa
Cukuplah sampai disini saja

Apakah salahku
Terus diperguna cinta

Aku mula rindu-rindu dalam hati
Aku jika sayang-sayang sepenuhnya
Jangan engkau pergi jangan engkau jauh
Dari hati

Aku mula rindu-rindu dalam hati
Aku jika sayang-sayang sepenuhnya
Jangan engkau pergi jangan engkau jauh
Dari hati

Lirik Lagu Sayang (Cover Versi Melayu) Hez Hazmi

Mieza S | 8/27/2018 02:31:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Sayang (Cover Versi Melayu) Hez Hazmi

Sayang
Apa kau mendengar jeritan hatiku
Mengharap engkau kembali

Sayang
Nanti memutih rambutku
Tak akan luntur cintaku

Sudah lama ku cuba
Lupakan kau di hatiku
Jujur sebenarnya aku
Masih cinta kamu

Kaulah pujaan hati
Namun kau tak mengerti
Kau lah yangg tak henti henti
Selalu sakitkan hati

Asyik ingkari janji
Janji ingin sehidup semati
Apa bukti kau putuskan cintaku
Demi lelaki lain

Ya tapi tak apa
InshaAllah aku bisa rela

Hidup tanpa dirimu
Hilanglah cintaku
Merana hidupku
Sudah kuberi semua

Telah kuberi segala
Aku nangis
Terasa pilu pedih hatiku

Sayang
Apa kau mendengar jeritan hatiku
Mengharap engkau kembali

Sayang
Nanti memutih rambutku
Tak akan luntur cintaku

Hari demi hari
Sudah ku lewati
Jika ini jalannya
Harus kuat hati

Benar orang kata
Nasi jadi bubur
Namun cinta kita
Takkan pernah luntur

Hidup tanpa dirimu
Hilanglah cintaku
Merana hidupku
Sudah kuberi semua

Telah kuberi segala
Aku nangis
Terasa pilu pedih hatiku

Sayang
Apa kau mendengar jeritan hatiku
Mengharap engkau kembali

Sayang
Nanti memutih rambutku
Tak akan luntur cintaku

Sayang
Opo kowe krungu jerite atiku
Mengharap engkau kembali

Sayang
Nganti memutih rambutku
Ra bakal luntur tresno ku
Ra bakal luntur tresno ku

Thursday, August 23, 2018

Lama Tinggal

Mieza S | 8/23/2018 09:58:00 PM | 5Comments |
Lama Tinggal

rasa macam dah lama sangat aku tinggal blog. dah cukup lama aku tak 'berbual' dengan pengunjung setia blog aku. pada yang tak pernah putus menyumbang pv, terima kasih yang tak terhingga. aku lama hilang mungkin, harap tulisan di blog akan kekal ada tak pernah sia - sia.

ramai yang jadikan blog tempat lubuk rezeki. dan aku masih tetap jadikan blog aku sebagai tempat luah rasa hati. sebagai buku diari. oh ya, aku pernah tulis diari dimana ia berkunci. pada suatu hari aku balik, aku nampak diari aku diceroboh. mangga kecil aku kelihatan tak sempurna kerana dikumpil (mengumpil) seseorang. damm --

aku terus koyak satu persatu helaian diari dan pecahkan jadi perca yang lebih kecil. terus aku buang. aku tak percaya sesiapa penghuni dalam rumah yang aku duduki semenjak tu.

entah macammana, aku dipertemukan dengan blog. laman sesawang percuma yang boleh diguna oleh sesiapa. aku mula menulis blog sejak 2010 barangkali. cuma blog pertama aku sudah lebur. aku tak pasti kenapa. carian diblog juga sudah tak dijumpai. 

dan yang kau baca sekarang ini, merupakan blog yang ketiga. dan kekal bertahan semenjak 2012. lama guys. semoga blog ini kekal ada untuk teman aku waktu sunyi. aku ketagih nak mampus untuk menaip laju - laju. and yeah. i did it (saja test english aku). hahaha. 

Tuhan Lebih Tahu

Lama Tinggal

aku dah tamatkan hubungan bersama dengan lelaki yang pernah aku tuliskan dalam blog (paling latest). cinta monyet lagi barangkali. atau aku memang sucks untuk ada lelaki yang melekat lama. bahagia sementara ~ 

sebelum dengan aku bermasalah. dengan aku tinggalkan masalah dekat belakang tapi dikejar masalah. kemudian bila aku dan dia tamat, masalah tu macam tak pernah ada pulak. hahahha . wtf duh. dengan aku, semua benda nak ada masalah. macam masalah tu tak pernah hilang dalam fikiran dan ingatan dia. termasuk ikut dia masa berak dan mandi. oh shit. hahahha.

takpe, mungkin tuhan lebih tahu mana yang terbaik untuk aku. sekurangnya lelaki bermasalah dah tinggalkan hidup aku. lebih aman. mungkin ~ 

aman ke? entah. aku tak tahu. kalau kau baca ni, kau tak payah fikir negatif. aku tak tahu macammana nak terangkan, tapi susah macammana pun aku dengan kau. kau lebih  nampak kudrat payah kawan kau untuk membantu berbanding aku yang macam tak ada apa. dan selayak nya susah atau senang macammana sekalipun kau, kawan tetap ada dalam hati. 

sebab tu aku macam tak pernah merasa apa yang kawan kau rasa. hahahahha. 

Takut Nak Mula Lagi

lama tinggal

serious talk, takut nak mula lagi sebab tahu apa akan jadi dan pengakhiran yang takkan berkekalan. selalu dan tetap akan macam tu. nak sayang cepat, nak lupa tu sakit. walaupun kenangan - kenangan yang dikait semuanya pahit. pahit macammana pun sesuatu yang berlaku, ia akan menjadi indah apabila dah berlalu dan diingat kembali. 

bukan batak jodoh atau laki, cuma nak seseorang yang paling dekat ada untuk setiap masa. selain kawan yang semakin lama boleh dikira dengan jari. makin kurang makin hilang. yang tetap ada tu, terima kasih lah kerana tetap setia ada disisi.

akhirnya ketagihan aku terlaksana untuk meluah rasa dan menaip dengan penuh laju. ini cuma entri luah hati yang aku simpan lama. maaf kalau rasa ia macam buang masa. aku cuma tak ada tempat nak diadu panjang lebar. menulis boleh mengubat lelah payah aku didada. walaupun yang membaca nanti bukan siapa - siapa. 

doakanlah aku menjadi seorang perempuan yang tak pernah jatuh pada ingatan - ingatan pahit dan tetap kuat untuk terus menyalut diri dengan kehidupan mendatang menjadi lebih baik. semoga aku punya kehidupan indah yang boleh dikongsi semua. semoga kesedihan kesedihan aku tersimpan kemas dalam saku celana. semoga aku tak pernah menikmati pedih saat hati tertoreh. semoga aku menyuburkan pelangi di akhir senyum. semoga aku tak pernah lelah mencari yang paling ada waktu hitam dan putih aku. semoga ada yang menyimpan separa hati aku yang tertinggal dengan cermat. semoga pada suatu hari nanti yang menyimpan separa hati aku, akan menyambungnya dengan indah dan membelai manis. semoga berbahagia aku dunia dan akhirat sana.

Lirik Lagu Mimpi Yang Sempurna Peter Pan

Mieza S | 8/23/2018 09:36:00 PM | 4Comments |
Lirik Lagu Mimpi Yang Sempurna Peter Pan

Mungkinkah bila ku bertanya
pada bintang-bintang
Dan bila ku mulai
merasa bahasa kesunyian

Sadarkan aku yang
berjalan dalam kehampaan
Terdiam, terpana, terbata
semua dalam keraguan

Aku dan semua yang
terluka karena kita

Aku kan menghilang
dalam pekat malam
Lepas ku melayang
biarlah ku bertanya

pada bintang-bintang
entang arti kita
Dalam mimpi
yang sempurna

Lirik Lagu Hikayat Ben Ladin Ben Ladin

Mieza S | 8/23/2018 09:09:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Hikayat Ben Ladin Ben Ladin

Mereka keluar masuk gua
Mencuba mencari dimana ada
Mencuba meneka dimana saya
Mata kasar takkan dapat jumpa

Niat ingsun matakaji semar ngiseng
Akulah Ben Ladin...
Hikayat Ben Ladin...

Okey okey...
Suara dah bergema, suara sakti hamba
Dalam gelombang membawa aura ke udara
Separa manusia separa luar biasa
Gurau senda dengan kata-kata sang pujangga

Kalau main api janganlah tambah gasolin
Mesti hati-hati janganlah seperti lilin
Jika mahu terang biar terang dengan betul
Jangan jadi arang jadi arang buat kotor

Kerna atas muka ada selendang suci
Maka hias ia biar terpampang seri
Akulah ilustrasi definisi gergasi
Terhasil dari experimentasi radiasi bunyi

Buka mata minda luas seperti lautan
Usah fikir bukan-bukan kata bukan-bukan
Nenek tua si bongkok tiga
Cubalah nenek cari cucu dimana ada

Mereka keluar masuk gua
Mencuba mencari dimana ada
Mencuba meneka dimana saya
Mata kasar takkan dapat jumpa

Niat ingsun matakaji semar ngiseng
Akulah Ben Ladin...
Hikayat Ben Ladin...

Masuk tempat orang jadi kucing bukan singa
Jangan cuba jadi cacing nak jadi garuda
Jika mulut murai tukar paruh jadi tiong
Kalau cuma gusi jangan lagaknya bersiong

Setakat dua tangan janganlah nak berangan
Si tikus datang bekal dua belas beruk baran
Telan lauk enak lepas makan pandai simpan
Pandai-pandai lah tanggung binasa perbuatan

Pecut laju-laju sampai dia terpelanting
Bukan perkara bijak lari-lari bawa gunting
Diajak berteman rupanya musang berjanggut
Pura-pura sejuk masuk berkongsi selimut

Baik berpada-pada jahat jangan sekali
Hidup punya hukum karma kau harus mengerti
Salam perkenalan dengan ritma dan puisi
Nama patik Ben Ladin mengundurkan diri

Putih-putih melati Ali Baba
Merah-merah mawarnya si Norsiah
Jika diikutkan rasa Kassim Baba
Kelak akhirnya berputih mata

Mereka keluar masuk gua
Mencuba mencari dimana ada
Mencuba meneka dimana saya
Mata kasar takkan dapat jumpa

Niat ingsun matakaji semar ngiseng
Akulah Ben Ladin
Hikayat Ben Ladin

Putih-putih melati Ali Baba
Merah-merah mawarnya si Norsiah
Jika diikutkan rasa Kassim Baba
Kelak akhirnya berputih mata

Tuesday, August 21, 2018

Lirik Lagu Kids Jaman Now Ecko Show

Mieza S | 8/21/2018 12:34:00 PM | 2Comments |
Lirik Lagu Kids Jaman Now Ecko Show


Kids jaman NOW (8x)

Eh dasar
Bocah bocah penerus generasi
Belum cukup umur masih bau terasi
waktu kecil lupa di imunisai
gedenya udah jarang di awasi

yg SD udah kasmaran
SMP malah pacaran
SMA udah pelukan
udah ciuman
udah gituan

Pulang sekolah bonceng tiga
Malah nyasar di rumah pacar
Lebih murah cabe cabean
dari pada yg di pasar

makanya kalo ngemil jangan di campur micin
Pengen mabok yg murah akhirnya hirup bensin
so jago sosialita pasword wifi masih minta
badan lo bau bedak udah berani jatuh cinta

ehh dasar
Kids jaman NOW (8x)
ehh dasar
Kids jaman NOW (8x)

ehh dasar
jaman udah berudah kita beda usia
kalau sekarang main Iphone dulunya pake nokia
jenis klamin tidak lagi dua kritria

ampe bingung bedain mana pria dan wanita
semakin cangihnya dunia
semua tersedia
anak kecil lebih suka buka sosial media

bukan matematika
atau rumus kimia
tapi artis korea
mereka lebih histeria

anak anak usia belia
udah ngerti soal lagu cinta
tak menghormati kaum lansia
apa kabar indonesia

ehh dasar
Kids jaman NOW (8x)

ehh dasar
Kids jaman NOW (8x)

ehh dasar
generasi micin
kids jaman NOW

generasi micin
kids jaman NOW

generasi micin
kids jaman NOW

generasi micin
kids jaman NOW

Monday, August 20, 2018

Hadiah Buat Althea Angles dan #AltheaTurns3

Mieza S | 8/20/2018 12:47:00 PM | 3Comments |
Hadiah Buat Althea Angles dan #AltheaTurns3
sumber : youtube
diam tak diam althea sudah pun memasuki angka 3. cepat kan masa berlalu? tak sedar pun. korang boleh baca entri - entri lama yang berkaitan althea di blog ini. #althea dah pun 'hidup' dalam blog aku sejak tiga tahun lepas dan kami berkolaborasi secara aman. cuma ada sekali tu, mungkin bukan rezeki aku. kotak merah jambu althea jatuh atas jalan dan dilenyek. sedih. aku cari balik dah tak jumpa. tak tahu memang rosak teruk atau diambil pejalan kaki. aku anggap itu adalah kecelakaan paling teruk sepanjang bersama althea.

Hadiah Buat Althea Angles

A post shared by MIEZA SUHAINI (@7kecik) on

kotak merah jambu tahun ini agak istimewa sebab ia merupakan hadiah 'welcome gift' khas buat Althea Angles. aku merupakan salah seorang 'angles' yang telah dipilih. alhamdulillah setelah berapa lama aku request tak pernah dapat. semoga althea terus kekal ada bagi menyediakan produk serta jenama terbaik untuk mereka yang mahu terus kekal cantik dan sihat.

Hadiah Buat Althea Angles dan #AltheaTurns3

banyak kelebihan apabila tersenarai menjadi Althea Angles. Antaranya 
  • Welcome Gift
  • Monthly K-Beauty Giveaways
  • Seasonal Annual Shopping Credits
  • Exclusive Discount Code
  • Birthday Credits
  • Exclusive Althea Reviews
  • Althea Studio Access

#AltheaTurns3

A post shared by MIEZA SUHAINI (@7kecik) on

sedutan dari video unboxing. aku rasa mungkin ini kali pertama aku buat video unboxing. tak yakin dengan kualiti kamera cap ayam. yang ini aku boleh kata aku puas hati lah walaupun logo pemilik apps sentiasa mengikut pada setiap detik dan jam video dimainkan. huhu.

apa yang ada dalam kotak merah jambu althea? jom tengok. 
  • kad 'welcome gift' kerana dipilih sebagai althea angles *official*
  • kad diskaun 
  • diy buku mini althea 
  • cermin 'spread your wings'
  • beg mekap merah jambu
  • tote bag altheaturns3
  • real fresh skin detoxer 

Hadiah Buat Althea Angles dan #AltheaTurns3

Hadiah Buat Althea Angles dan #AltheaTurns3

Hadiah Buat Althea Angles dan #AltheaTurns3

setiap kali nak unboxing kotak merah jambu dari althea perasaan teruja tu tak pernah hilang. sebab selalu je ter 'surprise' dengan barang dalam kotak. kotak yang terbang dari korea ni memang jarang sekali mengecewakan.

haritu pergi kenduri bawa tote beg altheaturns3 ni. ouh so cool. sebab aku memang suka dengan tote beg. design simple, lawa, kemas. sesiapapun yang pakai tote beg pada pandangan aku ni adalah orang yang cool. sebab perempuan yang complicated suka pakai handbeg yang ada banyak zip. ahahahha. if know what i mean.

Real Fresh Skin Detoxer Set

althea telah memperkenalkan produk baru yang diberi nama real fresh skin detoxer set. korang boleh checkout us.althea.kr/skindetoxerset untuk membuat pembelian. real fresh skin detoxer ini diperbuat daripada bahan premium semulajadi. terdapat dua pilihan iaitu real fresh skin detoxer rose dan real fresh skin detoxer green tea.

Real Fresh Skin Detoxer Rose 

Hadiah Buat Althea Angles dan #AltheaTurns3

sesuai digunakan pada waktu pagi selama 10 saat untuk membantu mengimbangi semula pH kulit dan melindungi tekstur kulit sehingga ke petang. kelebihan yang terdapat pada pilihan produk ini ialah dapat melicinkan kulit dan memberi kelembapan pada wajah untuk memudahkan memakai mekap. 

Real Fresh Skin Detoxer Green Tea

Hadiah Buat Althea Angles dan #AltheaTurns3

sesuai dipakai pada waktu malam selama 10 saat sebelum tidur. berfungsi melegakan dan menyuburkan kulit yang sensitif. daun teh hijau ini juga membantu mengawal minyak dan membersih kotoran pada wajah. 

Cara pakai real fresh skin detoxer semudah abc. picit sedikit di atas telapak tangan. letak air sedikit dan gosok/urut pada wajah sehingga mengeluarkan buih. biar selama 10 saat dan cuci sehingga bersih. rasakan perbezaan sebelum dan selepas memakainya.
 
Info Althea

Thursday, August 9, 2018

Lirik Lagu Merindukanmu Dash Uciha

Mieza S | 8/09/2018 09:07:00 AM | 6Comments |
Lirik Lagu Merindukanmu Dash Uciha

kau lihat aku disini menunggumu
menanti akan kehadiran dirimu
berkali kali ku menghubungi kamu
berharap kau dan aku cepat bertemu

jujur aku tak sanggup bila kau jauh
terasa berat dan hampir ingin mengeluh
rasa ini sungguh membuatku jatuh cinta padamu

kau ciptakan lagu indah
kau senyum semanis buah
satu tapi pasti dan sangat berarti
kau takkan terganti

sungguh dirimu membuatku terlalu bersemangat
jalani hari hariku dengan hebat
kau tau hidup tanpamu itu berat
denganmu aku kuat

dengan begitu ku berhenti untuk terus mencari
karena ku telah temukan pawang hati
mengisi kesempurnaan hidup ini jangan kau pergi lagi

lala lala lalala
lala lala lalala
lala lala lalala
lala lala lalala

walau terkadang kau tak mengerti
betapa besar rasa ini
peluk aku katakan kau miliku

oh sayang
dengarkan lagu ini
kau melodi yang menari nari
menembus khayalku

andaikan kau bisa rasakan
ku menahan rindu yang menjadi jadi
pesona keajaiban

sungguh dirimu membuatku terlalu bersemangat
jalani hari hariku dengan hebat
kau tau hidup tanpamu itu berat
denganmu aku kuat

dengan begitu ku berhenti untuk terus mencari
karena ku telah temukan pawang hati
mengisi kesempurnaan hidup ini jangan kau pergi lagi

lala lala lalala
ku merindukanmu
lala lala lalala
ku merindukanmu
lala lala lalala
ku merindukanmu
lala lala lalala
ku merindukanmu

percaya rindu ini milikmu
hanya milikmu
cuba untuk percaya
ku merindukanmu

 

Merindukanmu Versi Ukulele

Wednesday, August 8, 2018

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA

Mieza S | 8/08/2018 12:54:00 PM | 3Comments |
Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA

Entri ini sedikit lambat dipublish kerana desakan hidup. Cewah. Hahahha. Aku busy duh. Tolong HR audit. Dengan internet taknak lambat lagi. Hari - hari dapat tulis sikit - sikit lama - lama jadi bukit walaupun entri ni tak de panjang mana. 

Kejadian bengkel personaliti dan kecantikan kbba9 ni telah berlangsung dengan berjaya di MATIC. Lokasi biasa yang sering digunakan adalah di MATIC untuk sebarang aktiviti dari kbba. 

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Orang penting dalam MATIC, Encik Ali
Sebelum bengkel pertama dimulai, orang penting MATIC, Encik Al telah membuat ucapan pagi yang bersemangat. Beliau kata tidur lambat semalam, dan pagi tu kena buat perasmian. Uih gila. Power betul tenaga dia. Mesti orang bawah kena kerja kuat nih. Heheeh. Apa pun terima kasih untuk dewan MATIC yang sejuk ni. 

Bengkel Personaliti bersama Azie Sam

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
gambar kenangan bersama perunding imej Azie Sam dan founder kbba, Ben Ashaari
Sebenarnya Ben Ashaari ada urusan lain. Tapi dia punya komitmen sanggup redah jem semata - mata nak datang untuk 10 minit. Weyh semua orang power nak hadap benda macam ni. kalau aku tak de makna nak datang. Baik tak payah datang terus. Apapun Ben power.

Ini merupakan bengkel personaliti kali kedua sepanjang aku bersama kbba. Yang pertama di Hotel de Palma Ampang bersama Wawa Idris yang semakin popular di media massa dan media cetak. Pernah dengar tak? Takpe nanti google jela. 

Wow First Impression

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA

Aktiviti pertama bersama Azie Sam adalah 'wow first impression'. Jadinya semua orang telah diberikan sehelai kertas A4 dan tampal dibelakang masing - masing. Apa kena buat? Dalam masa lima minit pastikan dekat belakang korang ada beberapa perkataan yang ditulis oleh orang lain. Aku dapat 4 perkataan. 

pendiam, tak banyak cakap, cantik, comel.

yang pendiam dengan tak banyak cakap tu memang betul sangat. Tapi yang cantik dengan comel tu macam krik krik jugak. Tiberrr kena pegang mic pulak. Aku cakap jela yang cantik, comel tu betul. Lepastu aku gelak. 'Tapi dalam gambar jela' Betul kan? Kalau tengok depan depan tak tahu nak cakap. 

Ya aku pendiam dan tak banyak cakap kalau pertama kali orang nampak aku. Sebab aku pemalu. Hmm.

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA


Color Make Your Own Soul dan Mix and Match Outfit

Lepastu kitorang semua belajar macammana nak tahu saiz bentuk badan. 

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Bentuk badan aku ruler. Kah

Puan Azie kata kalau orang 'ruler' ni dia senang nak pakai apa je. Masalahnya aku 'ruler' tapi banyak je baju aku tak boleh pakai. Mungkin tak konfiden kot? Sebab aku bukan orang fashion nak mix and match. Ye dak? Orang fashion je berani nak buat macam ni. Kalau aku, asal warna sipi - sipi tu kira dah okay, kira masuk la.

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Roda warna

Macammana nak tahu warna tu match tak? Senang je. Google roda warna macam yang dekat atas ni. kalau pakai baju warna biru tudung nak warna ape? Okay contoh biru kan? Pergi dekat kolum biru. Boleh pilih mana mana warna yang duduk dalam satu kolum. Atau kolum sebelah atau warna yang bertentangan. Asalkan tak lari jauh sangat. Okay? Now korang pun dah boleh mix and match warna. 


Bengkel Kecantikan bersama Peekabox Beauty Box

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Teruja dapat kotak kecantikan peekabox. Huhu. Nampak tak tersengih tu. 
Peek-a-box Beauty ni merupakan kotak kecantikan 'surprise' yang didalamnya ada macam - macam jenis barang yang korang tak jangka. Setiap bulan akan ada tema yang berlainan untuk pelanggan yang membelinya. Paling best barang dalam kotak ni semua bersaiz mini, senang nak bawa ke mana - mana. Jimat! 

Kenapa jimat? Sebab murah dan berbaloi. Jumlah harga barang bagi setiap kotak anggaran adalah dalam RM150 kurang lebih. Tapi Peek-a-box ni cuma dijual dengan harga RM 59. Amacam? Tergoda tak? Peek-a-box juga boleh dibuat sebagai hadiah saguhatiuntuk makwe/ emak. Korang boleh je call diorang untuk pilihkan apa yang sesuai (pilih barang sendiri mengikut terma dan syarat). 

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Penerangan mengenai Peek-A-Boox

Korang yang nak dapatkan peek-a-box ni boleh checkout instagram atau membeli belah di shoppe pada pautan ini www.shopee.com/peek-a-box dengan harga yang rendah. Heeeee. Shopping! 


DIY Lip Balm dan Face Mist

Bengkel kali ni memang syok sebab dapat diy face mist dan lip balm sendiri. Ingat susah rupanya senang je. Boleh lah lepasni buat barang mekap sendiri lepastu jual jadi usahawan berjaya. Hmm. 

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA

Cara diy face mist : 
1. Bahan : air mawar, air minuman (drinking water), honey, essential oil/ pewangi yang korang suka
2. Campur air mawar, air minuman (nisbahnya 1:2). Kacau sebati, lepastu masukkan pula madu dan essential oil. Kacau sebati.
3. Siap! 
Cara diy lip balm : 
1. Bahan : cocoa butter, pewarna, vaseline, air panas (untuk melarutkan cocoa butter), madu
2. Cairkan cocoa butter kemudian masukkan vaseline (letak dalam bekas kecik dibawahnya air mendidih), dah cair? Masukkan pula pewarna dan madu. kacau sebati.
3. masukkan dalam bekas kecil untuk mudah dipakai. Biar sehingga keras. Siap! 

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Eksited semua

Tutorial Mekap dan Hijab oleh Khai Azwan

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Model yang sedang bertanding
Khai Azwan ni merupakan MUA. Oh lupa MUA ni ada dua jenis. Perasan tak? Orang Malaysia kalau tanya. MUA ni dah pernah mekap retis mana? Ha kau. bawang sangat. MUA tak semestinya dia kena mekap artis. faham? Aku lupa MUA punya jenis tu. Tapi MUA bukan untuk mekap artis semata - mata.

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Mekap sekali dengan tutorial tudung. Ni gaya mekap have have kata Khai.

A post shared by hanna (@zurhanna) on
Yang ni versi tudung dah dielokkan. Hehehe
Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Partner setiap kali ada event di Matic. Hai Kak Aisya

Bengkel Personaliti dan Kecantikan KBBA
Taaadaaaa. Lawa kan? Hasil sentuhan AyuJean. 
Nampak gaya kalau ada event boleh lah roger AyuJean

Banyak yang aku dapat dari bengkel personaliti dan kecantikan kbba kali ini. Banyak ilmu walaupun tak sampai satu hari pun aku disini. 

Terima kasih yang tak terhingga kepada semua penaja yang terlibat sepanjang bengkel diadakan pada hari itu. 

Info Penaja

Tempat : Matic
Alamat : Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur
No. Tel : 03-9235 4800

Perunding Imej : Azie Samm
Peek-A-Box : Kotak Kecantikan
Sarapan pagi : MrsZa Kitchen
Makan Tengahari : Nurul Izzah Katering
Jurusolek : Khai Azwan
Model : Zurhanna

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.