Penafian | Tentang Penulis | Hubungi


Friday, May 26, 2017

Lirik Lagu Pesan Irfan Haris

Mieza S | 5/26/2017 09:51:00 AM | 0Comments |

Lirik Lagu Pesan Irfan Haris 

Lirik Lagu Pesan Irfan Haris

Disaat ku tiada nanti, tiada lagi disisimu
Jangan kau bersedih dan menangis
Engkau insan yang ku sayang
Yang paling ku kasih dirimu
Amat bererti dihidupku

Nanti diakhir nafasku
Lihatlah ku buat kali yang terakhir
Doa doakan la aku
Disaat aku menghadap-Nya

Jaga dirimu, sayangku
Disaatku bila tiada disisimu
Semoga cinta kita kan bersama
Dihatimu

Jadikan aku yang terakhir
Sampai nafasku terhenti dihujung waktu
Saat ku kirim cinta
Yang abadi

whooo huooo

Nanti diakhir nafasku
Lihatlah ku buat kali yang terakhir
Doa doakan la aku
Disaat aku menghadap-Nya

Jaga dirimu, sayangku
Disaatku bila tiada disisimu
Semoga cinta kita kan bersama
Dihatimu

Jadikan aku yang terakhir
Sampai nafasku terhenti dihujung waktu
Saat ku kirim cinta
Yang abadi

Lirik Lagu Ku Hanya Sayang Padamu Aiman Tino

Mieza S | 5/26/2017 09:36:00 AM | 0Comments |

Lirik Lagu Ku Hanya Sayang Padamu Aiman Tino

Lirik Lagu Ku Hanya Sayang Padamu Aiman Tino

Mungkin kali ini
Bukan lagi aku
Yang kau sakitkan

Mungkin tiada lagi
Ku di dunia ini
Kau bidadari

Bila malam bila rindu
Tiap kali ku cuba
Melupakanmu

Ada saja mu
Kata padaku
Aku dihidupmu

Bukan aku mau jauh
Bukan juga ku benci
Pada dirimu

Bukan niatku
Lukai kamu
Bukannya diriku

Benar
Ku hanya sayang padamu
Bukannya takdirku
Untuk bersamamu

Jika
Setiap langkah ku ini
Terhenti disini
Untuk selamanya
Izinkan ku pergi

Bila malam bila rindu
Tiap kali ku cuba
Melupakanmu

Ada saja mu
Kata padaku
Aku dihidupmu

Bukan aku mau jauh
Bukan juga ku benci
Pada dirimu

Bukan niatku
Lukai kamu
Bukannya diriku

Benar
Ku hanya sayang padamu
Bukannya takdirku
Untuk bersamamu

Jika
Setiap langkah ku ini
Terhenti disini
Untuk selamanya
Izinkan ku pergi

Izinkan ku pergi
Izinkan ku pergi

Thursday, May 25, 2017

Nombor Tak dikenali Mengganggu

Mieza S | 5/25/2017 12:01:00 PM | 1Comments |

Nombor Tak dikenali Mengganggu


Nombor Tak dikenali Mengganggu

Semalam aku saja lah hantar mesej wish morning dekat someone. Masa tu baru pukul 10 lebih kot. Tup tup pukul 11lebih phone aku vibrate dan masa tu aku aku dah pun selamat belayar. Bengang je orang tido dicall banyak - banyak kali. Yang terima mesej aku tu pun acah - acah macam 'eh mana dia dapat nombor aku eh', 'eh, siapa dia ni. hmm penting ke', 'angkat la mana tahu boleh menjalin cinta'. Kahkah. 

Dia call aku sampai aku stress tau. Aku pun angkat call. Tapi masa tu aku malas lah nak layan soalan dia. Aku cakap je aku mengantuk tak larat nak bercakap. Lepastu dia desak - desak aku. Hangin betul. Terus aku block nombor dia. Semak! Sebelum tu kan. Pagi tadi dia ada hantar whatsapp, dia skrinshoot yang dia kata dia trace nombor aku. Aih. Terus cuak aku. Memang facebook ni tak ada privacy langsung. Terus aku delete number aku dekat facebook walaupun dah setting private. Masalahnya aku try masukkan nombor aku still keluar nama. -_-

Diganggu Orang Seberang

Nombor Tak dikenali Mengganggu

Mangkok ni call aku dua kali. Takut aku nak angkat. Macam tak boleh dipercayai. Aku pun try lah guna apps macam yang budak tadi skrinshoot dekat aku. Ha kau. Keluar nama dia. Nak kata aku percaya apps ni tak la sangat. Tapi kebarangkalian betul tu ada. Macammana cara aku buktikan betul ke tak? Sebab nama yang dipaparkan adalah nama facebook yang digunakan. Aku andaikan, kalau kita setting dan letakkan nombor telefon di facebook, mungkin nama facebook kita akan naik setiap kali kita cuba masukkan nombor telefon tersebut di apps tracknumber. Kan? Sebab akku dah try masukkan beberapa nombor telefon. Dan menjadi. Masalahnya sekarang, walaupun aku dah padam nombor aku dekat facebook, apps ni tetap paparkan nama facebook aku. Shit -- 

Nombor Tak dikenali Mengganggu
Nombor Tak dikenali Mengganggu

Bila nama tu keluar, terus aku carik di facebook. Bingo! Ejaan sama tulisan kecik besar kan? So dah jumpa. Tapi masih tak boleh nak dibuktikan lagi samaada betul atau tidak. Mana tahu, nombor telefon ni dah dua tiga kali di renew dan bertukar pemilik. Hmmmm. Lepastu aku google dan jumpa gambar di bawah ni. So lepas ni korang sila hati - hati kalau ada nombor ni call -->  +6281243160471

Nombor Tak dikenali Mengganggu

"hi. today i got a call from someone that say his form maxis +6281243160471.. after he noticw i knoq he got piss and hangup and later call me back to threaten me asking my address and name ofc i didnt give it. Something should be done about this."

Wednesday, May 24, 2017

Quote #19 MiezaS

Mieza S | 5/24/2017 10:00:00 PM | 0Comments |

Quote #19 MiezaS

Quote #19 MiezaS

PENGHUNI

Yang aku tahu
Walau dosa lalu tak terbilang
Aku masih lagi
Dipinjam kan dunia dari tuhan
Tapi kenapa
Kau sibuk mahu menghitung
Syurga neraka
Untuk pendosa
Seperti aku

Yang aku tahu
Asal kejadian kita
Datang dari kudrat kudrat tuhan
Diadun sempurna penuh kasih
Kita sama
Terlahir kerna cinta
Tapi kenapa
Kau sibuk mahu persoal
Cacat cela
Manusia yang tak sempurna
Seperti aku

Ah
Kita sama
PENGHUNI
Syurga neraka
Hanya
Tuhan saja yang bisa
Tentukan dimana kita
Bukan manusia
Bukan kau atau dia
Kita sama


Quote #18 MiezaS

Mieza S | 5/24/2017 03:45:00 PM | 0Comments |

Quote #18 MiezaS


Quote #18 MiezaS

Lelaki yang sudah tak punya apa untuk dipersia.

Justeru
Siangnya membanting tenaga
Malamnya menghadap tuhan yang esa
Walau kudratnya kian tua
Dan sudah tak punya daya

Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall

Mieza S | 5/24/2017 02:05:00 PM | 6Comments |

Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall 

Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall

Korang pernah sampai Citta Mall? Kalau tak pernah mesti rugi. Apa yang rugi? Rugi lah sebab tak pernah sampai sini. Hahahhaa. Takpelah. Nanti ada masa, korang datang la. Dekat sini pun ada tempat buat fitness. Mula - mula tak perasan. Semenjak selalu stalk ig member kolej dulu, dia buat location dekat Citta Mall. Lah, tapi tak pernah ber rezeki nak terjumpa kan?

Citta Mall ni dari luar memang nampak besar. Tapi dah masuk dalam tu, tak tahu lah apa yang besarnya. Aku rasa aku dah tawaf Citta Mall ni tak keluar peluh langsung. Bukan sekali tau. Tapi banyak kali!

Dekat Citta Mall memang ada banyak tempat best korang nak lepak. Ada wayang, ada karoke. Ada starbucks, dan banyak lagi. So, kalau datang sini memang rileks takpayah gelabah kalau bosan. Kalau nak makan pun ada banyak tempat makan menarik. 

Restoran Onde - Onde Citta Mall

Puasa tinggal lagi berapa hari je kan? Kalau korang berpeluang sampai di Citta Mall, jangan lupa singgah di Onde - Onde Citta Mall untuk menikmati makanan yang superb sedap. Walaupun aku baru pertama kali merasa makan di sini, tapi aku puji beberapa menu yang dah buat aku tertarik untuk singgah lagi selepas ni. Lagipun aku memang dah selalu sangat datang Citta Mall. Lebih - lebih lagi bila nak tengok wayang. Maklumlah, dekat. Kalau nak dibandingkan dengan KL. 

Kalau korang nak tahu, di Onde - Onde ni mereka hanya menggunakan ramuan yang terpilih sahaja untuk mengekalkan kelazatannya di tekak - tekak korang. Sebab tu lah sedap.

Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall

Antara makanan yang menjadi pilihan ramai ialah asam laksa, nasi lemak dan mee udang. Aku sudah berkesempatan menikmati hidangan asam laksa. Kuah memang pekat dan kaw - kaw. Cukup rasa masam, manis, masin. Apa yang menariknya dalam hidangan ini turut ada seketul ikan sardin untuk dimakan bersama asam laksa. Power beb! Tapi akan jadi masalah kalau korang dah biasa dengan laksa utagha, tiba - tiba kena makan asam laksa dari restoran onde - onde. Sebab ada sedikit kelainan pada rasa asam laksa tersebut.

Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall

Selain tu, korang jugak wajib cuba beberapa menu di Restoran Onde - Onde Citta Mall seperti  :
  • Grilled Chicken Butter Cream Pasta 
  • Curry Laksa Seafood
  • Golden Banana Fritters with Gula Melaka
  • ABC Gula Melaka
  • Fried Rice Supreme
  • Passion Fruit with Lychee
  • Ribena Lychee
  • Teh Tarik
Memang terbaik. Hahahhaa. Aduh. Rasa macam nak turun sana sekarang lah pulak -_-

Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall
Amacam. Terliur tak? 


Restoran Iyakimono Citta Mall

Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall

Kalau korang rasa macam nak berbuka makanan ala - ala korean jepun, boleh datang ke Restoran Itakimono Citta Mall. Ni pun okay. Aku makanan Jepun Korea ni boleh telan sushi dengan ramen je. Sushi tu pun makan tahun. Sebab bau dia. Hahahha. Sekarang jadi febret. 

Makanan yang korang boleh cuba dan rasa di Restoran Iyakimono Citta Mall ialah :
  • Super Value Set C (incl teppanyaki salmon, Sanma, Chicken, Takoyaki, salad, soup, rice and green tea for 2 or 3 pax)
  • Grill Salmon set
  • Australia Slice Beef Udon
  • Grill Squid
  • Grill Yakitori
  • Takoyaki Abalone
  • Takoyaki Octopus
  • Takoyaki Chicken Cheese
  • Ice Peach Tea
  • Passion Fruit Drink
Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall

Grill salmon dia tak rasa hanyir langsung tau. Memang boleh telan dengan berjayanya. Hikhik. Pernah makan salmon tak? Meh rasa dekat restoran Iyakimono. Thorbaik. Apalagi. Maghi datang Citta Mall. Ada macam - macam restoran kau boleh rasa untuk juadah berbuka nanti.

Port Boek Berbuka Puasa di Citta Mall
Makan takoyaki  berketul - ketul. Kau hado? 

Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenari Restoran Onde - Onde boleh pergi ke pautan di bawah
Laman web : http://www.ondeonde.com.my
Facebook : OndeOndeMY
Alamat : G-49, Ground Floor, CITTA MALL,
No. 1, Jalan PJU 1A/48 Jalan PJU 1,
Ara Damansara.
Waze : Citta Mall

Kalau nak tengok gambar2 di Restoran Iyakimono boleh tengok di #iyakimono dan #iyakimono

Ketagihan

Mieza S | 5/24/2017 10:39:00 AM | 10Comments |

Ketagihan

Ketagihan

Aku malu nak cakap benda ni sebab melibatkan perasaan banyak pihak. Jangan kecam aku please. Aku sebenarnya dah ketagih dengan benda ni. Walaupun tak ada duit, aku still akan beli sekurang - kurangnya satu buku. Padahal masa tu, ada lagi lambakan buku yang belum dibaca. Aku tak tahu lah kenapa. Dulu kan, kalau aku ke PWTC aku mesti selalu nampak orang habiskan duit beratus ringgit hanya untuk buku. Lepastu terdetik dekat hati, beli buku banyak - banyak nak buat ape. ? Dan aku tak tahu macammana nak kurangkan ketagihan pada buku ni.

Ketagihan

Sekarang aku dah tahu kenapa. Sebab minat yang tingginya kepada buku. PWTC tahun ni saja aku habiskan duit sampai RM200 jugak semata - mata beli buku sahaja. Aku tak tahu kenapa aku boleh habiskan duit sampai banyak tu sekali. Sedangkan kalau nak kira, sepanjang 2017 aku masih membeli buku. Maksudnya tak pernah lah dalam setahun aku stop beli buku lepastu tunggu pesta buku baru nak beli banyak. Belum pernah lagi macam tu. 

Masa aku tersedar aku dah habiskan banyak duit untuk membeli buku, terus aku stop dan keluar dari PWTC. Keluar sebab tak mahu tengok buku lagi dan aku penat panjat tangga. Hahahaha. Lagipun masa tu aku ke pesta buku berseorangan. Memadailah aku membeli buku yang aku mahu sahaja. Tak perlu lah berlama - lama memerhati manusia. Kan? 

Masa aku tersedar aku dah habiskan banyak duit untuk membeli buku, terus aku rasa macam aku dah buat satu pembaziran yang sangat besar! Menyesal aku beli weyh. Sungguh aku menyesal. Dalam train aku rasa tak senang duduk. RM200 bukan nilai yang sedikit. Boleh dikira banyak jugak tu. Kalau aku isi 200 ringgit ke dalam perut - perut yang lapar mesti kenyang. 

Ketagihan

Sampai dekat rumah, aku letak buku yang baru beli atas katil. Macam tak berbaloi sangat. Sampai lah aku susun semua buku baru tu dekat rak. -_- Tiba - tiba satu perasaan seronok tu datang. Hahahhaa. Sebab rak aku dah nak penuh. Aku punya impian untuk buat satu mini library yang cantik di rumah/bilik. Tapi belum tercapai lagi. So, aku cuma ada sebuah rak kecil dan lambakan buku je. Belum ke arah macam konsep yang aku nak 'mini library'. Semoga impian aku nanti tercapai. 

Ketagihan aku ni. Entahlah. Elok ke tidak. Hahhaa. Aku boleh duduk di library untuk berjam lamanya. Samaada aku membaca satu buku dan menghabiskan dalam masa beberapa jam. Atau beberapa buah buku yang dibaca sekerat - sekerat selama beberapa jam. Aku boleh hidup dalam tu walaupun ditinggal keseorangan. Tapi, aku tak boleh hidup kalau orang tinggalkan aku dekat shopping mall sorang - sorang. Aku rasa macam lemas rimas dan nak mati.

Kadang - kadang kan bila tengah terdesak nak pakai duit. Aku akan jual balik buku - buku yang aku dah baca. Lepastu aku akan masuk ke frasa penyesalan. Betapa sebenarnya aku sayangkan semua buku aku walaupun tak pernah ada nilai di mata orang lain. 

Monday, May 22, 2017

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe

Mieza S | 5/22/2017 02:34:00 PM | 2Comments |

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe
Shopee bagi aku bunga ni. Kau hado? 
Baru - baru ni telah belangsungnya #shopeedayout bersama gegadis meletops kebabom. Mesti korang pelik kan macammaana aku boleh semak - semak dekat situ? Padahal aku bukan lah gegadis meletops kebabom. Hahaha. Aku ada dekat situ sebab, PR baik hati bagi aku datang. Gila segan aku. Dah macam model dah semua. Aku pulak nak kata model pun tak. Terpaksa jadi 'kentang'. Tapi kan. Tak rasa lah 'kentang'. Sebab aku rasa aku macam tomato. Hahaha. Faham tak apa yang aku maksudkan? Kalau tak faham dah diam.


Sunsilk Memperkenalkan Sunsilk Hijab Recharge

Sunsilk telah memperkenalkan rangkaian produk penjagaan rambut yang direka khusus buat si hijabster. Lepas ni dah tak payah susah - susah lagi rambut berbau kerana seharian bertudung kerana shampoo dari sunsilk ini direka khas untuk tahan dan kekal lama sehingga 48jam. Ini bermakna, 2 hari! Bestkan? 

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe
selfie satu dengan PR dan kawan blogger merangkap blogger rapat
Bila dah pakai tudung ni memang kadang - kadang jadi malu bila rambut berbau. Orang duduk sebelah pun boleh bau. Rasa macam tak konfiden tiba - tiba. Atau rasa macam nak duduk bawak kerusi menyorok. Pernah tak rasa macam tu? Aku pernah. Biasalah bila sibuk dengan urusan seharian. Kalau nak shampoo pagi kena bangun awal. Sebab nak keringkan rambut. Kalau malam pulak, kadang terlupa. Sebab dah lewat sangat balik. Terpaksa tunda esok - esok dan esok. Sudahnya lupa. 

Korang dah try ke? Apa kata cuba dan try shampoo sunsilk hijab recharger. 

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe
Hijab Refresh

Diperkaya dengan pati buah tin, kaya dengan antioksidan, membantu membersihkan kulit kepala dari peluh, kesan berminyak, sel kulit mati serta rambut berminyak bagi mengekalkan kesegaran yang berpanjangan.

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe
Lively Strong Hairfall Solution

Diformulasikan dengan ekstra akar ginseng. Ia mampu mengekalkan nutrien, memperkuatkan rambut serta mengurangkan keguguran rambut.

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe
Anti Dandruff

Menangani permasalahan kelemumur melalui penggunaan pati buah-buahan sitrus untuk menghasilkan rambut lembut bermaya, serta agen anti-kelemumur ZPT yang mambasmi  
sel kulit mati dan menghalangnya dari berlaku semula.


#ShopeeDayOut

Berbalik kepada aktiviti sepanjang #shopeedayout. Bagi aku event macam ni memang sangat bagus untuk 'kentang' macam aku. Selain aku rasa aku ni macam kentang yang sebenar-benarnya, aku jugak akan dapat kawan baru yang boleh bertukar - tukar fikiran. Event ni memang semuanya perempuan. Cuma adalah yang selit - selit ikut makwe join event ni. Sekaligus cuci mata ye dak? 

3.30 pm Media Arrival and Registration
4.00 pm Introduction to Shopee
4.05 pm Sunsilk Sharing Session
4.20 pm Raya Hijab Styling by Khadyjah Fhatyah
5.00 pm How to Perfect Brows by Zamrina Zamrin
5.30 pm Refreshments
6.00 pm Photo session
END
Maaf lah, aku tak payung banyak gambar. Sebab, kualiti kamera yang kurang memberangsangkan. Pencahayaan yang kurang. Takkan aku nak kena bawak lampu besar gajah suluh kat diorang pulak kan? Kang kata buang tebiat. Memadailah korang usha sendiri gambar sepanjang event #shopeedayout berdasarkan hashtag! Ada banyak gambar best.

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe

Selain tu, aku dapat menambahkan style tudung aku. Memang senang je. Selalu tengok dalam youtube, bila dah siap jadi macam pakai tuala pulak atas kepala. Nyampah aku. Lepastu aku belajar cara nak lukis kening dengan baik. Walaupun sesi nya cuma sekejap, atleast ada lah yang aku dapat. ILMU. Mungkin lagi best kalau setiap sesi (makeup2) ni lama sikit. Hahhaha. *eh sukahati aku je kan nak request.

Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe

Waktu gambar diatas ditangkap, aku tiada kerana keluar. Taknak lah aku masuk. Dah jadi tomato, lepastu tak tahu lah jadi apa lagi nanti. Hahahhaa. Nampak tak muka - muka diorang yang sangat gumbira sepanjang #shopeedayout? Semoga jumpa lagi korang.


Hijab Stars Recharge bersama Sunsilk dan Shoppe
Bergambar satu dengan emcee yang suka buat kelakar.

Kau pernah tengok tak muka emcee ni? Mula - mula aku nampak muka dia, rasa macam pernah je tengok. Tapi aku tak sure dekat mana. Rupanya dia ni emcee untuk beberapa rancangan di televisyen. Gi lah usah instagram dia --> @ainedruce . Lawa gile weyh dia ni. 

Apa pun terima kasih sebab menganjurkan event macam ni. Semua havoc macam retis. Kalau korang yang berhijab atau pun nak kekal segar bersama sunsilk, jangan lupa dapatkan produk sunsilk hijab di shopee dengan tawaran harga menarik sempena kempen Cahaya Raya! ada banyak diskaun. 

Info Sunsilk :
Laman web http://www.sunsilk.com.my
Facebook   Sunsilk Malaysia
Instagram  @sunsilkmy

Info Shopee
Laman Web https://shopee.com.my/
Facebook     Shopee
Instagram    @shopee_my

Sunday, May 21, 2017

The Venue Shah Alam

Mieza S | 5/21/2017 12:05:00 AM | 2Comments |

The Venue Shah Alam 

The Venue Shah Alam

Hai uolls, apa bikin harini? Ce kongsi sikit. Aku? Harini aku pulun turun event. Hehehee. Penat woi. Disebabkan aku pegang tanggungjawab berkongsi berita gembira, aku abaikan sakit lenguh sendi yang tengah merewang bergenang dekat anggota badan aku. Oh, betapa aku sayangkan korang semata - mata nak kongsi benda ni. 

Pernah sampai The Event Shah Alam? Kalau belum pernah, kita sama. Sebab The Venue pun baru sahaja dibuka. Antara majlis yang paling glamor berlangsung dekat sini ialah majlis perkahwinan Hafiz Hamidun dengan pasangannya. The Venue ni tempat untuk mengadakan sebarang majlis yang memerlukan ruang yang luas. Tempat parking pun okay.


Kenapa memilih The Venue Shah Alam ? 

The Venue Shah Alam
Keluasan dewan yang tidak boleh dipertikaikan lagi

Ruang letak kereta yang mencukupi
Selalu kan kite ke majlis perkahwinan seperti dewan atau majlis perasmian di tempat grand? Masalah besar yang paling tak boleh blah ialah kawasan parking yang sangat terhad. Dah terhad, sempit pulak tu. Hmm. Susah kan. Terpaksa parking jauh - jauh. Dah mekap tau, tiba - tiba peluh kau. Aduh. 

Ruang majlis yang besar
Kawasan untuk memperuntukkan The Venue Shah Alam sangat besar dan luas. Parking banyak, dewan pun luas. Jadi susunan meja tak perlu rapat - rapat untuk menjimatkan ruang. Ini jugak akan membuatkan tetamu selesa. Kalau tempat sempit, nak bangun pun berlaga kerusi dengan orang sebelah. Alahai.

Lokasi strategik - mudah untuk akses
Untuk sampai ke The Venue Shah Alam ni sangat mudah. Boleh je taip dekat waze tu The Venue Shah Alam. Terus sampai. Insyaallah takkan sesat. Lokasinya sangat dekat dengan jalan. Tak payah masuk simpang banyak sangat.

Pakej perkahwinan penuh
Apa yang paling menarik dekat The Venue ni bila kau buat majlis kahwin dekat sini. Ada 3 jenis pakej yang disediakan oleh pihak mereka. So boleh dapat semua dengan satu harga. Untun gke rugi? Ha fikirlah sendiri. Takkan tu pun nak kena ajar ye dak? Pakejperkahwinan yang disediakan The Venue tu termasuklah : 
    Menu Utama
  • nasi putih beriani dan nasi
  • Daging Masak hitam
  • ayam goreng pandan
  • Dalca sayur dan acar Rampai
  • acar buah, Papadom dan air mineral
    Meja Utama (8pax)
  • Rasa siakap 3, ayam golek, udang panjat, minuman khas, pencuci mulut, buah Campuran
    Pencuci mulut (300pax)
  • Kuih (moden / tradisional)
  • Bubur Kacang
    Main Bridal Decoration
  • Hiasan dewan
  • Pakaian (pengantin perempuan dan pengantin lelaki)
  • MUA
  • Sejambak bunga (bunga segar)
  • Wedding team and coordinator
    FOC
  • Meja utama dan meja VIP
  • Bufet dan meja vip
  • Meja tetamu dan chiavari chair
  • 1 deluxe hotel room
  • Sound system, lighting dan pengacara majlis / dj
  • Photobooth
  • Bilik vip
  • Kompang
  • Rela
  • Kek 3 tingkat
    FOC
  • videographer dan photographer (nikah, reception, and potraiture session)
  • Candy buffet

Gema Ramadhan The Venue Shah Alam Buffet Ramadhan

Bersempena bulan ramadhan yang bakal tiba, The Venue telah membuka peluang untuk korang - korang yang mahukan sebuah dewan untuk mengadakan majlis berbuka puasa dalam kuantiti yang ramai. Seperti majlis berbuka puasa bersama anak - anak yatim atau rakan pejabat. Mesti dah lama kan tak duduk semeja bersembang tentang kehidupan dan memadam hal ehwal pejabat buat seketika? Masa ni lah korang kena bagitahu bos korang untuk buat majlis berbuka puasa bersama rakan pejabat di The Venue Shah Alam. 

Jom layan gambar semalam bersempena Gema Ramadhan The Venue Shah Alam Buffet Ramadhan. Tema menu yang diketengahkan pada tahun ini adalah makanan tradisi kampung. Makanan yang paling best korang nak tahu tak? hehehe.

Mestilah daging salai masak lomak cili api. Power oi! Rugilah korang tak merasa. 

The Venue Shah Alam
Laksa dan mee kari

The Venue Shah Alam
Buah - buahan campuran

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam
Ulam - ulaman

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam

The Venue Shah Alam
Manisan
Banyakkan? Rugi tau tak buat majlis berbuka puasa di The Venue Shah Alam. 

The Venue Shah Alam
Jumpa Kak Maria. 

The Venue Shah Alam
'pertunjukkan' secara live cara memotong daging salai

The Venue Shah Alam

Waktu tengah makan, ada pertunjukkan 'fesyen show' baju kebaya oleh beberapa orang model. Baju merupakan koleksi oleh El-Husna Fashion Boutique. Cantik tau. Macam design kebaya lama. :) Kalau korang nak tengok koleksi baju kebaya ni, boleh datang ke Kompleks PKNS Shah Alam.


Kalau korang berminat nak buat tempahan di The Venue Shah Alam mohon rujuk info dibawah ye
Emel : thevenueshahalam@gmail.com
Facebook : The Venue Shah Alam
Instagram : @thevenueshahalam
Alamat : No. 15, Jalan 15/22, Tiong Nam Park, 
Seksyen 15, 40200, Shah Alam, Selangor
(Google Maps/Waze : The Venue Shah Alam)
No Tel : 019-8585825

Friday, May 19, 2017

Perkongsian Tarot - SB (entri 2)

Mieza S | 5/19/2017 04:31:00 PM | 0Comments |

Perkongsian Tarot - SB (entri 2)

Perkongsian tarot - SB (entri 2)
Sumber gambar
Entri kedua selepas Cik Mijah ialah entri milik Tarot. Aku tak tahu siapa nama bro ni. Tapi ada beberapa perenggan yang dia gunakan perkataan Tarot sebagai ganti nama. So, aku anggap nama dia Tarot. Kalau salah, maaf. Kenapa aku pilih entri dia yang  ni --> https://tarotthefool.blogspot.my/2017/05/orang-yang-patut-dielakkan-semasa-di.html ?  

Sebab aku rasa macam hiburan petang. Hahaha. Aku suka macammana cara dia olah benda tu. Setiap point yang dia pilih, dia akan olah panjang lebar. Kadang - kadang benda panjang ni memang malas nak baca. Lagi - lagi dekat blog. Lepastu, blog Tarot dah lah simple gile. Tak de ciri - ciri blogger langsung. Ni mesti sebab pemalas nak edit. Kahkah. Sori terkutuk. But, okay lah. Blog ringan nak mati - maklumlah la takde widget. Tapi penulisan dia yang santai buat aku nak baca sampai habis. Sebab aku rasa dekat. Nak pulak dia guna kata ganti; aku. Tersenyum jugak lah baca, sebab pernah alami benda tu.

Selalunya entri panjang - panjang ni bukan semua aku baca. Hahahhaa. Aku skip je selebihnya tengok gambar dengan komen orang lain. Lepastu perkataan - perkataan yang aku nampak tu aku buat modal untuk komen. Tapi, jangan salah faham tau. aku ikhlas komen entri korang. :)

Jom singgah blog Tarot dan baca entri ini --> Orang Yang Patut Dielakkan Semasa di Universiti
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.