Tuesday, June 30, 2015

TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB

Mieza S | 6/30/2015 03:19:00 PM | 0Comments |


TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB 



TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB


Website (Laman Web) : Aplikasi internet yang mengganbungkan teks, gambar, audio dan animasi dalam satu dokumen atau satu antaramuka yang sama 



TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB


Dynamic Website : Laman web yang berubah mengikut kekerapan yang dikemaskini



TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB

Web Browser ( Pelayar Web ) : Sebuah program yang digunakan sebagai tempat untuk melayari internet atau untuk mencari maklumat



TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB


Web Server ( Pelayan Web ) : Sebuah perisian yang memberi perkhidmatan kepada pelanggan yang meminta maklumat berkaitan web


TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB


 World Wide web ( WWW ) : Sebuah jaringan dokumen hiperteks yang boleh dicapai melalui internet



TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB


Hyperteks Transfer Protocol ( HTTP ) : Protokol perisian yang digunakan untuk memindahkan dokumen melalui WWW


TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB



Uniform Resource Locator ( URL ) : Alamat unik untuk mengenalpasti web



TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB



Domain : Alamat ke sesebuah web
Hosting :  Ruang simpanan data


Semoga bermanfaat | TERMINOLOGI KONSEP LAMAN WEB 


Tuesday, June 23, 2015

SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)

Mieza S | 6/23/2015 03:23:00 PM | 1Comments |


SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)


SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK) | Sabun Marine Essence atau lebih dikenali dengan nama sabun ketiak, bewarna hijau merupakan sabun organik dan dijamin keberkesanannya.


Sabun Marine Essence sesuai untuk

  • Ketiak berbau
  • Bau badan
  • Celah ketiak , leher, lutut dan kelangkang yang gelap
  • Eczema
  • Kulit sensitif dan ruam pada badan
  • Jerawat



SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)


KELEBIHAN SABUN MARINE ESSENCE 
  •  Memberikan kesegaran badan yang berpanjangan
  •  Mengurangkan bau badan akibat bakteria pada peluh
  •  Mengembalikan kelembapan kulit dan tidak berminyak
  • Menghilangkan kesan parut dan regangan kulit (stretch mark)
  • Membantu kurangkan masalah jerawat pada belakang badan
  • Menghilangkan kesan daki  pada tempat-tempat seperti ketiak, siku dan buku lali
  • Memutihkan kawasan yang mudah gelap seperti ketiak dan tengkuk
  • Mengurangkan gatal-gatal pada badan akibat eczema
  • Mengurangkan rekahan pada kaki
  • Mengecutkan jerawat pada badan dan muka
  • Menghilangkan tompok hitam pada celah badan seperti celah ketiak, celah peha dan celah leher
  • Mencerahkan kulit badan


SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)


BAHAN KANDUNGAN SABUN MARINE ESSENCE 

Garam Buluh
  • Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
  • Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)

  • Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Ekstrak Liquorice
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
Minyak Tea Tree
  • Anti-bakteria, anti-kulat.
Vitamin E
  • Antioksidan, anti-penuaan.
  • Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
Gliserin
  • Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit merupakan pelembap kulit yang  terbaik.
Aloe Vera
  • Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

Cara Penggunaan: Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. Bilaskan dengan air sehingga bersih.
Cara Penyimpanan: Simpan di tempat dingin dan kering. Letakkan di tempat yang kering selepas digunakan.
Sesuai untuk semua peringkat umur. Bayi, kanak-kanak, orang dewasa dan warga tua. Sabun Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda. Sabun Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.
Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Sabun Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari.

TESTIMONI
SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)

SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)

SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)


SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)

SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)




Korang memang rugi sangat kalau tak cuba. Lagipun tak kan korang sanggup berhari raya dengan muka yang penuh berjerawat??? Mak aku sendiri sampai harini masih pakai sabun marine essence. Katanya bagus. Jeragat dia yang dah bertahan lekat kat muka semakin hilang. Sebelum ni macam macam sabun dah guna tapi tak menampak kan hasil.  Ternyata, sabun marin essence ni tak mengecewakan !!! Dah la wangi. Termgiang ngiang selalu.
Untuk tempahan boleh ws 0173574719 !!! 
Hari ini, kalau tak bila lagi ??? Korang yang rugi !! SABUN MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK)

Sunday, June 21, 2015

Kajaki (2014) FULL MOVIE

Mieza S | 6/21/2015 09:40:00 PM | 0Comments |

http://www.impawards.com/intl/uk/2014/posters/kajaki_xxlg.jpg



 Kajaki (2014) FULL MOVIE  | Kajaki adalah filem yang dikeluarkan pada tahun 2014 lalu, filem ini diarahkan oleh Paul Katis, ditulis oleh Tom Williams dan diterbitkan oleh Paul Katis dan Andrew de Lotbiniere.


Filem Kajaki ini dibintangi oleh Mark Stanley, Andy Gibbins, John Doughty, Liam Ainsworth, Malachi Kirby, Paul Luebke, David Elliot, Ali Cook, Bryan Parry, Scott Kyle, Jon Paul Bell, Benjamin O'Mahony, Thomas Davidson dan Grant Kilburn.


Kajaki (2014) FULL MOVIE


Sinopsis Filem Kajaki ini diadaptasi dari kisah benar dari pasukan tentera Inggeris yang terdampar di gurun pasir yang terdapat banyak sekali ranjau di Kajaki. Mereka sedar setiap gerakan yang di lakukan akan mewujudkan risiko dan mereka harus meminimumkan setiap pergerakan mereka untuk keluar dari derita tersebut.


Tajuk Filem: Kajaki
Pengarah: Paul Katis
Genre: Drama, thriller, perang
Tempoh: 98 Minit


Maklumat lanjut pada pautan http://www.telegraph.co.uk.


Apa yang menariknya pada filem ini, aku sendiri tak pasti. Untuk pertama kali aku tengok trailer, terus jatuh cinta. Mungkin sebab dari kecik aku minat askar askar perang perang kat tb. Sebab dulu kalau isi buku biodata manjang cita cita aku nak jadi tentera, polis, bomba. Sebab minat benda macam tu. Tapi makin besar makin tahu peraturan nak jadi semua yang aku nak tu memang tak boleh. Huhuuu. Bila tengok filem macam ni, semangat kau dalam diri tu berkobar kobar nak jadi seseorang yang akan membanggakan negara tak kisah lah dalam apa pun yang kau masuk. 


Kajaki (2014) FULL MOVIE


Cerita ni lebih kepada pengorbanan dan persahabatan. Korang boleh bayangkan tak dalam suasana darurat, korang dengan kawan korang ada dekat satu tempat dan jadi tawanan. Diorang (tentera) perhatikan korang dari jauh. Korang buat pergerakkan sikit je korang kene shoot. Gila weyh. Siapa sanggup berkorban? Nak nak bila salah seorang dari kawan korang kena shoot. Mesti lah nak tolong. Tapi jarak tempat kau dengan kawan kau tu beberapa meter. Korang kena minimun kan pergerakkan. Nak ke korang pergi kat kawan korang untuk hulurkan bantuan?  Nahkorang layan lah trailer dia yang superb ohsem. Aku bagi 4 bintang 


Nak tengok full movie, korang boleh pergi dekat pautan yang aku dah sediakan. Enjoy the movie. Sediakan popcorn sekali tau. Baru syok. Kajaki (2014) FULL MOVIE | Kajaki (2014) FULL MOVIE 

Friday, June 19, 2015

PERASMIAN BUTIK QALEESA - Qaleesa Muslim Gallery

Mieza S | 6/19/2015 12:33:00 PM | 0Comments |



PERASMIAN BUTIK QALEESA


PERASMIAN BUTIK QALEESA | Assalamualaikum. Beberapa hari lepas aku menghadiri satu upacara perasmian di Butik Qaleesa. Bertemakan merah dan hitam. Memandangkan aku biasa biasa je, aku lari dari tajuk dan lari dari tema. Orang lain pakai baju kurung cantik kau. Aku? Pakai seluar jeans dengan tshirt. Buat tak malu jelah. Payah payah kang nak bawak motor.


PERASMIAN BUTIK QALEESA

Perasmian start pukul 6petang. Masa ni aku sampai awal lima minit. Diorang semua tengah melepet menunggu VVIP sampai. Aku dah segan. Ramai nokk tak kenal. Pusing pusing terjumpa hakak hangkat kita yang baru kenal. Seb bek. Sempat ler borak. Seb bek beliau sporting. Sayang akak umi lebih. Muahhhh. Kesian dia, comel je balik kerja terus datang. Semangat. Sampai nametag pun rilek je pakai masuk Mall.


PERASMIAN BUTIK QALEESA
Barisan VVIP terhormat

 Ha sampai pun. Ni lah antara barisan terhormat VVIP, masa ni Boss besar tengah bagi ucapan sedikit. 

PERASMIAN BUTIK QALEESA
Boss besar dan Isteri di sebelah


PERASMIAN BUTIK QALEESA
Jeng jeng jeng jeng ,, 


PERASMIAN BUTIK QALEESA
Bacaan doa


PERASMIAN BUTIK QALEESA
Antara koleksi baju yang menjadi kegilaan masa kini



Hamek kau, kena serbu terus. Harga murah gileerrr


PERASMIAN BUTIK QALEESA



PERASMIAN BUTIK QALEESA




PERASMIAN BUTIK QALEESA



PERASMIAN BUTIK QALEESA


PERASMIAN BUTIK QALEESA
Koleksi samping

PERASMIAN BUTIK QALEESA




PERASMIAN BUTIK QALEESA



PERASMIAN BUTIK QALEESA
Koleksi tudung satin


PERASMIAN BUTIK QALEESA
Tudung instan yang sangat mudah dan cepat dipakai Namun kelihatan gojes






Bersama Tuan Akhbar, pemilik Butik


Korang mesti takut kalau harga pakaian dekat Butik Qaleesa mahal kan? Tapi aku lagi takut bila korang berani keluarkan statement macam tu tanpa soal selidik dulu. Murah gileee woii. Jom pakat ramai ramai memeriahkan Butik Qaleesa. Serbu je weyh. Biar pening Tuan Akhbar nak layan hampa.


Nak contact pihak Qaleesa Muslim Gallery ni senang je

+603-55110787
www.qaleesa.comQaleesaMuslimGallery

Alamat PremisLot 1-54 & 1-56, Tingkat 1,
Plaza Alam Sental,
Jalan Majlis, Seksyen 14,
40000 Shah Alam

Sebelah dengan Nagoya je. Orang Shah Alam meh pakai2 serbu !!!!Bersempena nak raya. Mana tahu ada sales. Perghhh !!! Harga dah la murah dapat lagi sales, memang gile sape nak bagi ??? Qaleesa Muslim Galeri juga ada menyediakan ajen dropship bagi yang berminat, Khasnya kaum2 ibu yang duduk rumah tak buat apa, boleh jana pendapatan. Kan Kan?? Sebarang maklumat lanjut boleh segera contact pihak Qaleesa seperti butiran di atas | PERASMIAN BUTIK QALEESA


Thursday, June 18, 2015

RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI

Mieza S | 6/18/2015 12:19:00 AM | 0Comments |






RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI | Assalamualaikum. Rasa masakan melayu asli hanya disini. Sepeerti yang kita ketahui, lambakan restoran di Malaysia menggunakan menu masakan melayu untuk menarik pelanggan yang majoritinya bangsa melayu. Namun berapa banyak pula restoran yang benar benar masakan melayu nya benar benar asli? Nah, pasti sukar nak menjawab soalan aku bukan?


Sebelum terlewat, masih sempat lagi kalau aku nak ucap Selamat Menyambut Ramadhan buat semua pembaca kanvas dakwat, yang setia ataupun curang :) Hukhuk. Nak rekemen korang satu restoran yang baru bukak. Nama restoran pun dah gempak. Nak tahu tak? Tapi jangan heboh heboh. Takut ada yang jeles pulak awok oiii. Nama dia,, jeng jeng jeng jeng. Restoran Dulu Dan Kini @KLMUC.


Bertempat di tengah tengah kesibukan kota kesibukan kota metropolitan, di Kampus Putra, Wisma Sachdev. 

Alamat Penuh : Blok  A, Wisma Sachdev, 16-2, Jalan Raja Laut, 50350 KL 



RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Buah Tempatan

Restoran Dulu dan Kini @KLMUC merupakan usahasama antara kumpulan Cosmopoint dan Malai Food Industies. Restoran ini dibuka untuk pelajar dan juga orang awam. Nama Restoran Dulu dan Kini @KLMUC ini diambil bersempena dengan suasana restoran yang dihiasi gambar gambar berlatarbelakangkan di tengah tengah bandaraya Kuala Lumpur serta kepesatannya kini. Restoran Dulu dan Kini @KLMUC sememangnya berlainan kerana pelajarnya sendiri yang akan mengendalikan operasi 3 kali dalam seminggu. 

Antara menu yang power, menggambarkan makanan tradisi melayu di Restoran Dulu dan Kini @KLMUC ialah Ubi Kayu bersama Sambal Ikan Tamban, Pengat Durian serta Asam Pedas Tulang Rawan Kacang Hijau. Menu tersebut akan menjadi sebahagian daripada hidangan bufet Ramadhan yang akan bermula pada 18Jun2015 sehinggalah akhir bulan puasa dan ianya dibuka kepada pelajar, kakitangan dan orang awam.


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Kuih Melayu


Restoran Dulu dan Kini @KLMUC menghidangkan masakan tradisi melayu dan menu ala carte, harga adalah serendah RM5 dan RM48 net/pax untuk bufet Ramadhan. Restoran ini juga mengalu alukan persembahan daripada para pelajar, tarian moden kepada tarian tradisional selain persembahan muzik akustik, di mana ia mencerminkan inisiatif  'Aplikasi Dunia Nyata'. Pentas ini dibuka kepada artis di KL yang ingin menonjolkan bakat terpendam.

Waktu perniagaan Restoran Dulu dan Kini @KLMUC bermula dari jam 8 pagi sehingga 9 malam.


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Telur Masin


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Kerabu


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Kerabu


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Sambal Belacan, Tempoyak, Cencalok, Sambal Gesek, Budu


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Daging Dendeng

RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Ayam Masak Lemak Rebung


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Sambal Udang Petai

RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Sotong Masak Kicap

RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Tahu Lembut Kukus

Kari Ayam Ubi Kentang

RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Sup Camuran 


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Kenal tak ni sape? Cef Adu Amran (juri Mastercef Malaysia) *sori gambar curi. Nak selfie phone canggih sangat


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Ini cef yang masak tu :)


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Kambing Panggang



RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Ulaman




RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Ubi


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !


RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !

RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI !
Goodies dari pihak mereka

Amacam?? Tergoda tak u Alls? Bukan itu sahaja, ada lagi menu yang aku belum senarai pendekkan. Antaranya termasuklah :

  • Ikan Patin Masak Tempoyak
  • Asam Rebus Nanas dengan Ikan Masin
  • Tempeh
  • Tahu
  • Lidah Panggang
  • Ayam Panggang
  • Air Asam
  • Black Paper Mushroom Souce
  • Percik Sauce
  • Mint Sauce
  • Roti Jala/Pengat Durian
  • Rebusan Tradisional (Ubi/Pisang)
  • Kelapa Gula/Sambal
  • Bubur Kcang Hijau
  • Pulut Hitam
  • Pengat Pisang



Mana mana yang bekerja di sekitar Kuala Lumpur tak sempat nak sampai rumah, singgah lah restoran ni. Mendalami masakan melayu nya yang memang betul betul asli. | RASA MASAKAN MELAYU ASLI HANYA DISINI