June 2021 - Mieza S Mieza S: June 2021
Lirik Lagu Monolog Pamungkas

Lirik Lagu Monolog Pamungkas

 

Lirik Lagu Monolog Pamungkas

Gelap, di dalam tanya
Menyembunyikan rahasianya
Letih kehabisan kata
Dan kita pada akhirnya diam

Bunga, di bulan sepi
Jatuh terdampar
Tersasar
Alasan masih bersama

Bukan karena terlanjur lama
Tapi rasanya yang masih sama
Seperti sejak pertama jumpa
Dirimu di kala senja

Duduk berdua tanpa suara
Rindu yang jatuh di kamarku
Hanyalah rindu yang datang padamu
Bertanya mengapa kita

Masih di sini tersenyum
Yeah
Alasan masih bersama
Bukan karena terlanjur lama
Tapi rasanya yang masih sama

Seperti sejak pertama jumpa
Dirimu di kala senja
Duduk berdua tanpa suara

Lirik Lagu Mereng Bunga

Lirik Lagu Mereng Bunga

 
Lirik Lagu Mereng Bunga

Kita geng geng geng
Jalan mengiring
Semuanye mereng
Gelak Tertonggeng

Kita geng geng geng
Jalan mengiring
Semuanye mereng
Bergendang dang deng 

Bergendang dang deng
Bergendang dang deng
Bergendang dang deng
Bergendang dang deng

VERSE  
Hidup tunggang langgang semua kelam kabut
Dah macam pecah tongkang seorang taufan seorang ribut
Yang sulung jadi suri cuma harap gaji bini
Yang lagi satu memang suka mintak kena maki

Ah dan walaupun dah lama hilang
Tapi dalam hati sayang
Tak kira tempat dan bila
Aku yang terpaling gila

Call me S O F I A
To the B U N G A
When i’m with my fam
It’s only me and my geng geng

PRECHO
Walau apa pun terjadi
Takkan kita berbelah bagi 

VERSE 2
Nak pergi kembara
Dah macam ayam laga sekandang
Tapi tu benda yang biasa
Takkan putus air dicincang

No matter what
My homie’s in my blood
Tak perlukan permata
Kalau bersama lebih berharga

Yang pertama confirm keluarga
Walau berjumpa macam ikan laga
Tak kira mana tak kira bila
Kalau seorang jatuh pasti semua ada

Call me S O F I A
To the B U N G A
When i’m with my fam
It’s only me and my geng geng

Post-Chorus
Walau ribut atau taufun
Tetap kita berjalan jauh 
jalan sehaluan
Bergendang-dang-deng
Bergendang-dang-deng

Kepada Ziqaku Zenaku

Kepada Ziqaku Zenaku

Kepada Ziqaku Zenaku


Hai Ziqaku Zenaku. 
Apa khabar? selepas 583 hari berlalu, dan kau masih menjengak ke sini mengenang yang dulu. masih rasa bersalah ya? kau memang terbuka untuk meminta maaf, dan akan selalu dimaafkan sesiapa. tapi orang tak mungkin lupa. sebagaimana kau sendiri ke sini mengenang apa yang telah kau lakukan. 

jangan risau. mungkin kau masih tidak matang ketika menulis benda tu dulu. aku kira, selepas 583 hari berlalu. kau telah menjadi manusia yang lebih matang. tak salah cakap orang bodoh, yang penting kau bertanggungjawab dengan apa kau tulis/ cakap dan kau boleh membuktikan dia benar - benar bodoh. 

aku tak terfikir pun, kau masih ingat blog aku dan masih ingat dengan apa kau buat dulu. besar juga rupanya impak lagu tu. walaupun ia cuma dicorong radio tapi ada sesuatu mengganggu fikiran dan kenangan kau sehingga buat kau sampai ke sini. 

kau jangan risau. entri tu aku tak akan padam. hahahha. sebagai kenang - kenangan tentang bagaimana kau membodohkan orang. lagipun tak ada sebab untuk padam. biar jela dekat situ. 

aku pun sama. nak meminta maaf. sebab mengabadikan komen kau disini, 'dirumah' aku. semoga kau juga tak terkesan apa - apa. 
Lirik Lagu Contact Ismail Izzani feat. Izhar & Quai

Lirik Lagu Contact Ismail Izzani feat. Izhar & Quai

 
Lirik Lagu Contact Ismail Izzani feat. Izhar & Quai

Verse 1
Hari gelap tanpamu
Jujur aku tak tipu
Tahu kau perlukan ku
Jujur kau jangan ragu

Pernahkah kau rasa ku tipu
Hati ini hanya milik mu
Berkali dah ku cakap camtu
Tapi kau masih cemburu

Pre Chorus
Jangan kau malu sayang
Cause I dont wanna waste time yeah
You're so full of surprises babe
I promise won't hang up your call yeah

Chorus
Kamu boleh contact aku jika kamu perlu uh yeah
Kamu boleh contact aku jika kamu rindu uh yeah
Kemari kau malam ini kita layan movie night
Kamu boleh contact aku jika kamu perlu uh yeah

Verse 2
You can call me
Baby girl dont leave me
You can just trust me ill be there

Takkan pernah tipu
I'll take a bullet for you
Baby lemme show what i can do

Anyone would never take a piece of me
I was born to be beside you
Cant you agree?
I'l take another step you'll be my priority

Verse 3 (Izhar)
Senyum dibibirmu
Buat aku rindu
I just you wanna kiss you now
Jumpa aku tak perlu pakai make up

Kau sungguh menarik
Sampai buat aku tak nak balik
Tapi kita sangat jauh now
Perlukan aku just hit me up sayang

Verse 4 (Quai)
Kamu boleh contact aku jika perlu
It's about time untuk jiwa sendu
Bukan nama puteri tapi dia ratu
Kita dua kali lima but you nombor satu

Alamak dia dah ring ring
Contact save nama dah link link
Aku tahu kau rindu
Bantal selesa tapi kau perlu bahu

Lirik Lagu Sangsi Adylan ft. Ejai Azarra

Lirik Lagu Sangsi Adylan ft. Ejai Azarra

 
Lirik Lagu Sangsi Adylan ft. Ejai Azarra

Bukan aku tak mahu bicara
Takutkan mengguris hati
Ku pilih tuk pergi untuk mencari sendiri
Kernaku percaya pasti ada

Ku pilih tuk teruskan bernyanyi
Karnaku ada dirinya
Tidakku mahu hidupku dalam kesangsian
Kernaku percaya pasti indah

Takkan terluntur , kasihku padamu
Yakin ada pasti tiba waktu

Disatukan satu garis kata kata cinta
Berpujangga mengalunkan nada nada indah
Bersaksikan hidupan dunia kurniaannya
Tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas

Takkan terluntur , kasihku padamu
Yakin ada pasti tiba waktu

Disatukan satu garis kata kata cinta
Berpujangga mengalunkan nada nada indah

Disatukan satu garis kata kata cinta
Berpujangga mengalunkan nada nada indah
Bersaksikan hidupan dunia kurniaannya
Tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas

Bukan aku tak mahu bicara
Takutkan mengguris hati
Ku pilih tuk pergi untuk mencari sendiri
Kernaku percaya pasti ada

Kernaku percaya pasti ada
Kernaku percaya pasti ada

Lirik Lagu Jadi Aku Sebentar Saja Judika

Lirik Lagu Jadi Aku Sebentar Saja Judika

 
Lirik Lagu Jadi Aku Sebentar Saja Judika

Telah lama kau tinggalkan ku
Sempat sia-siakan aku
Pergi jauh titipkan perih
Tak sedikitpun perduli

Seandainya kamu merasakan
Jadi aku sebentar saja
Takkan sanggup hatimu terima
Sakit ini begitu parah

Pergi jauh titipkan perih
Tak sedikitpun perduli

Seandainya kamu merasakan
Jadi aku sebentar saja
Takkan sanggup hatimu terima
Sakit ini begitu parah

Seandainya kamu merasakan
Jadi aku sebentar saja
Takkan sanggup hatimu terima
Sakit ini begitu parah

Seandainya kamu merasakan
Jadi aku sebentar saja
Takkan sanggup hatimu terima
Sakit ini begitu parah

Seandainya kamu merasakan
Jadi aku sebentar saja
Takkan sanggup hatimu terima
Sakit ini begitu parah
Begitu parah


Lirik Lagu Diari Chimichanggers

Lirik Lagu Diari Chimichanggers

Lirik Lagu Diari Chimichanggers

Kau bercahaya bak mentari
Sinari alam semulajadi
Senyum tawa tenangkan hati
Takkan ku pejam mata ini memerhati

Sinari hidup ini
Dengan cahaya itu
Hiburkan hati ini
Dengan senyummu

Nada irama ini
Kuciptakan buatmu
Dengarlah melodiku
Hanya untukmu

Ku ingin terbang melintasi awan
Terbang jauh Jauh dari dunia
Ku ingin menggapai bintang bintang
Bersamamu, hanya kita berdua

Lengkapkan lah diari mu
Dengan namaku
Tuliskanlah semua cerita
Tentang diriku

Lengkapkan lah diari mu
Dengan namaku
Tuliskanlah semua cerita
Tentang diriku

Ku melangkah terus maju
Ke hadapan bersamamu
Dalam jiwa kaulah ratu
Tetaplah ada disampingku

Ku ingin terbang melintasi awan
Terbang jauh Jauh dari dunia
Ku ingin menggapai bintang bintang
Bersamamu, hanya kita berdua

Lengkapkan lah
Diari mu Dengan namaku
Tuliskan lah semua cerita
Tentang diriku....huu...uu..

Jadikan Hari Bapa Lebih Indah dengan Set Kombo BBQ

Jadikan Hari Bapa Lebih Indah dengan Set Kombo BBQ

 
Jadikan Hari Bapa Lebih Indah dengan Set Kombo BBQ

hai korang. ada idea tak nak memperingati hari bapa? hari bapa ni sebenarnya hari - hari. hahaha. cuma takkan lah hari - hari nak surprise kan. koyak juga duit. selain dari memberi hadiah berbentuk barang yang wow amazing atau memberi kasih sayang, makanan pun boleh dijadikan sebagai pengganti barang.

rasanya semua orang suka makan cuma antara barang atau makanan, orang lagi suka barang. sebab barang tu dipegang sampai bila - bila. kalau makanan, dah habis. benda tu 'hilang' HAHAH. faham tak apa aku cuba sampaikan ni? 


Set Kombo BBQ di Wyndham Acmar Klang

Jadikan Hari Bapa Lebih Indah dengan Set Kombo BBQ


ada macam - macam makanan yang korang boleh cuba untuk surprisekan para bapa. Wyndham Acmar Klang juga tak terlepas untuk menyediakan set kombo yang korang boleh cuba untuk memperingati bapa. 

harganya cuma rm88 termasuk appetizer, soup, main course, entrée dan kek hari bapa! sho shedap. murah pula tu. penghantaran percuma tau dalam 20km radius. cepat order! tawaran terhad korang. 


Tawaran Cuma 2 Hari

Jadikan Hari Bapa Lebih Indah dengan Set Kombo BBQ

tawaran ni cuma berlangsung selama 2 hari sahaja. 19 dan 20 jun dari jam 9pagi - 8malam sahaja. berbaloloi sangat rm88 tu dengan hidangan yang ditawarkan. betul tak? 


Info Wyndham Acmar Klang
Website: 
https://www.wyndhamacmarklang.com

Emel: 
tcafe@wyndhamacmarklang.com

Facebook: 
https://www.facebook.com/wyndhamacmarklang

Instagram: 
@wyndhamacmarklang

No tel: 
03 3311 8850

Waktu operasi:  
9pagi - 8malam

Alamat:
No. 1-G-1, Persiaran Bukit Raja 2/KU1, 
Bandar Baru Klang, 41150 Klang, Selangor 
Pak Kopi SS15 Memang Kaw

Pak Kopi SS15 Memang Kaw

 

Pak Kopi SS15 Memang Kaw

alkisahnya semalam. masa tengah sakit kepala nak susun kerja, aku scroll lah instagram sambil tengok makanan. entah macammana, ada keluar iklan air kopi. umum mengetahui (padahal tak ada sesiapa tahu), aku sangat mencintai kopi. tak la sangat mencintai, tapi aku suka kopi. 

aku pun laju je buka akaun instagram tersebut dan mencari menu. ya allah, harga dia. hahahha. aku tak ada fikir panjang terus suruh adik - adik buat pilihan. berurusan dengan admin dia pun tersangatlah cepat dan pantas tak perlu tunggu lama. 



Pak Kopi Kaw Giler

Pak Kopi SS15 Memang Kaw

aku tak expect kepekatan kopi dan harga dia macam ni. mak pun cakap "ni baru betul kopi". terbaik. aku rasa ni kedai baru kot, sebab instagram diorang pun tak banyak gambar. sebaik bukan scammer, eh. hahahha. 

air yang aku order untuk diri sendiri ialah air kopi masin kaw. nama macam pelik kan? sebab aku terbaca komen orang lain dalam gambar. orang tu kata sedap, jadi aku pun cuba lah. sedap je. cuma, aku lupa. hahahha. ni selalu lupa. 

aku lupa nak tanya, air boleh request syrup/ sugar atau air ni memang didatangkan ori tanpa syrup/ gula. sebab kebanyakan cafe hipstur memang kopi yang dipesan tidak akan dicampur gula melainkan kita minta. yela tengah sedap - sedap nak sedut terus rasa macam, alahai. terus kacau kacau gula dan air aku jadi air paling sedap. 

aku minum sikit je, lepas tu simpan dalam peti ais. tahu - tahu dah habis -_- siapa tah habiskan semua tak mengaku pulak tu. geram betul. 


Kopi Murah dan Sedap di Subang

Pak Kopi SS15 Memang Kaw

siapa penggemar kopi, memang korang boleh cuba kopi ni. beruntung orang yang duduk disekitar lembah klang. korang boleh dapatkan kopi ni dengan bantuan lalamove (rasanya lah, lupa dah). macam aku duduk shah alam. jadi caj penghantaran dari subang rm10 macam tu. 

sebabkan harganya sangat lah berbaloi, aku terus order lima. korang boleh rujuk menu dibawah sekiranya berminat nak cuba. 

aku ingat pkp (lockdown yang tak berapa nak lockdown ni) aku akan jadi murung. rupanya pipi dah jadi labuh sampai tak boleh nak tampung. ah shiappp hahaha. alhamdullillah. makanan masih cukup untuk kenyangkan perut. 

Pak Kopi SS15 Memang Kaw

Info Pak Kopi
instagram: https://www.instagram.com/pakkopi_ss15
facebook: https://www.facebook.com/Pakkopi.Ss15
no tel: 013-9067687
alamat: 11, Jalan SS 15/8a, Ss 15, 47500 Subang Jaya, Selangor 

Pak Kopi SS15 Memang Kaw

Lirik Lagu Ayam Tendaha Atmosfera

Lirik Lagu Ayam Tendaha Atmosfera

 
Lirik Lagu Ayam Tendaha Atmosfera


Sudah lama 'ku hidup
Tidak pernah aku rasa
Seperti hari ini
Bosan, bosan, bosan

Aku pergi merambat
Aku pergi memancing
Tetapi masih juga
Bosan, bosan, bosan
Bosan, bosan, bosan

Tapi kini t'lah berubah
Setelah 'ku jumpa dengan
Seekor Ayam Tandaha di dalam kandang
Aku bawa dia pulang, aku beri dia makan
Makanan kegemaran
Nasi Goreng Ayam
Nasi Goreng Ayam

Aku sayang dengan ayamku
Dia kawan terbaik aku
Akan aku jaga dirimu
Seperti kusayang dengan keluarga aku

Engkau hidup juga matiku
Kau bertarung demi nyawa mu
Jika engkau mati kerna aku
Akan aku jadikan kau lauk
Di hari jadiku

Aku sayang dengan ayamku
Dia kawan terbaik aku
Akan aku jaga dirimu
Seperti kusayang dengan keluarga aku

Engkau hidup juga matiku
Kau bertarung demi nyawa mu
Jika engkau mati kerna aku
Akan aku jadikan kau lauk
Di hari jadiku

Lirik Lagu Kau Bidadari Syafiq Farhain

Lirik Lagu Kau Bidadari Syafiq Farhain

 
Lirik Lagu Kau Bidadari Syafiq Farhain

Dengarkan sayang
Lagu ini untukmu
Selalu terlintas
Rasa rindu padamu

Menunggu awan bawa rasaku
Gelap malam menjawabmu
Bintang temani
Mimpi hatiku

Sesungguhnya aku mencintai mu
Di jantung terbingkai indah namamu
Sampai hujungnya akan ku tunggu
Takkan lekang oleh waktu

Aku tak sanggup hidup tanpamu
Tertutupnya langit terus menunggu
Usah kau bimbang jangan kau ragu
Kau bidadari syurgaku

Dengarkan sayang
Lagu ini untukmu
Selalu terlintas
Rasa rindu padamu

Menunggu awan bawa rasaku
Gelap malam menjawabmu
Bintang temani
Mimpi hatiku

Sesungguhnya aku mencintai mu
Di jantung terbingkai indah namamu
Sampai hujungnya akan ku tunggu
Takkan lekang oleh waktu

Aku tak sanggup hidup tanpamu
Tertutupnya langit terus menunggu
Usah kau bimbang jangan kau ragu
Kau bidadari syurgaku

Sesungguhnya aku mencintai mu
Di jantung terbingkai indah namamu
Sampai hujungnya akan ku tunggu
Takkan lekang oleh waktu

Aku tak sanggup hidup tanpamu
Tertutupnya langit terus menunggu
Usah kau bimbang jangan kau ragu
Kau bidadari syurgaku

Sampai hujungnya akan ku tunggu
Takkan lekang oleh waktu

Aku tak sanggup hidup tanpamu
Tertutupnya langit terus menunggu
Usah kau bimbang jangan kau ragu
Kau bidadari syurgaku

Dengarkan sayang lagu ini untukmu

Lirik Lagu Wilayah Prihatin Hael Husaini, Wany Hasrita & Malique

Lirik Lagu Wilayah Prihatin Hael Husaini, Wany Hasrita & Malique

 

(Chorus)
Wilayah kita, di wilayah kita
Sejuta senyuman, satu hati
Walau apa yang menduga, kita santun bersama
Di wilayah kita, oh Wilayah Prihatin

(Verse 1)
Perjalanan kehidupan
Menghimpun kita di sini
Di bumi ini

Menzahirkan azam dan impian
Kesempurnaan
Damai harmoni

(Pre-Chorus)
Satu persatu episod tercipta
Berganding bahu kejar cita-cita
Sesungguhnya sejarah kan membuktikan
Buktikan

Saling prihatin itu cara kita
Bantu membantu tiada derita
Lakukan demi kasih sesama insan
Ihsan

(Chorus)
Wilayah kita, di wilayah kita
Sejuta senyuman, satu hati
Walau apa yang menduga, kita santun bersama
Di wilayah kita, oh Wilayah Prihatin

(Verse 2)
Kemakmuran yang kita kecapi
Milik bersama
Warisan kita

Dipertahankan dengan sepenuh raga
Kita dewasa bersama
Sebagai satu keluarga

(Pre-Chorus)
Saling prihatin itu cara kita
Bantu membantu tiada derita
Lakukan demi kasih sesama insan
Ihsan

(Bridge)
Wilayah kita, di wilayah kita
Sejuta senyuman, bersatu di hati

(Chorus)
Wilayah kita, di wilayah kita
Sejuta senyuman, satu hati
Walau apa yang menduga, kita santun bersama
Di wilayah kita, oh Wilayah Prihatin

(Verse 3)
Syurga ini direka cipta jelata
Ekar demi ekar, bata demi bata
Dibina berkat doa, keringat dan air mata
Buktinya tersergam di antara bintang-bintang
Wilayahku yang tersohor tempat lahir bintang-bintang
Namun apa guna kejayaan tanpa cakna
Tanpa perkongsian kekayaan tak bermakna
Didik anak kita budayakan penuh jitu
Teguh jasmani, etika, ihsan, ilmu
Rasa nikmat kehijauan burung yang berkicauan
Disambut tawa riang warga yang berkilauan
Bumi bitara produktif juga konstruktif
Wilayah inklusif, kondusif, konklusif
Kadangkala muncul hari tak dimahu
Percayalah yang ini juga kan berlalu
Putra ke Kuala ke permata bawah bayu
Masyhur lagi makmur wilayahku dirgahayu, amin

(Chorus)
Wilayah kita, di wilayah kita
Sejuta senyuman, satu hati
Walau apa yang menduga, kita santun bersama
Di wilayah kita, oh Wilayah Prihatin

(Outro)
Wilayah kita, di wilayah kita
Sejuta senyuman, satu hati

Edit Gambar Guna Lightroom Orange Mood Presets

Edit Gambar Guna Lightroom Orange Mood Presets

 

salam maghrib kepada semua pembaca. harini ada mood sikit nak kongsi cara edit gambar guna lightroom. preset tu kita semua yang akan create sendiri okay? harini kita semua akan belajar preset jenis orange mood. kalau dah biasa guna vsco mesti biasa dengan perkataan preset ni kan? pilih gambar lepastu terus pilih nak preset apa. 


Preset Orange Mood Lightroom

preset ni sesuai untuk orang yang pergi vacation dan juga aktiviti lain bergantung kepada gambar.  boleh try dan error tak ada masalah. lets go! mula - mula korang mesti kena ada application lightroom, jika tidak ada boleh download di google play store/ apple playstore. kemudian boleh buka application tersebut. 

perkara paling penting ialah kena import gambar. nak import gambar ada dua cara 
1. masuk galeri > share > lightroom ATAU
2. buka lightroom > add photo > device/ files > pilih gambar : add

Cara Buat Preset di Lightroom

korang kena ikut step yang aku dah siap screenshot ni. 


LIGHT
exposure: 0.27
contrast: -23
highlights: -100


LIGHT
whites: -20
blacks: 20


COLOR
temp: 11
tint: -5
vibrance: 39


COLOR> COLOR MIX: RED
h: 55
s: 41
l: -32


COLOR> COLOR MIX: ORANGE
h: -7
s: 41
l: -16


COLOR> COLOR MIX: YELLOW
h: -26
s: -100
l: 33


COLOR> COLOR MIX: GREEN
h: -47
s: -20
l: 48


COLOR> COLOR MIX: MARGENTA
h: -30
s: -100
l: -35


COLOR> COLOR MIX: BLUE
h: -54
s: -29
l: 38


COLOR> COLOR MIX: PURPLE
s: -100


COLOR> COLOR MIX: PINK
h: 25
s: 41
l: -39


EFFECT
texture: 9
clarity: -27
dehaze: 2


SAVE PRESET
klik pada titik tiga dihujung sebelah kanan bucu 
> create preset
dan isi preset name. 



inilah hasilnya ^^. 

Cara Guna Preset Sama Pada Gambar Lain

ni pun ada 2 cara. 

1. contoh lepas edit gambar ni, korang pergi klik pada titik tiga dihujung sebelah kanan bucu : copy setting. kemudian cari gambar lain yang nak diedit tu (import masuk lightroom) > klik pada titik tiga dihujung sebelah kanan bucu : paste settings ATAU

2. masuk galeri > share > lightroom ATAU buka lightroom > add photo > device/ files > pilih gambar : add > pergi ke presets > pilih presets yang dah siap save tadi. 


Lirik Lagu Lebih Baik Pergi Akhmal Daniel

Lirik Lagu Lebih Baik Pergi Akhmal Daniel

 
Lirik Lagu Lebih Baik Pergi Akhmal Daniel

Benar katamu, ku hanya punya cinta
Kerna ku tak bisa memberi kemewahan
Maafkan diriku kerna ku tak mampu
Menunaikan segala permintaanmu

Salahkah diriku? Ku ingin bersamamu
Mencintai kamu, ikhlasnya hatiku
Bukannya kupinta harta yang kau ada
Cuma ku ingin hatiku diterima

Lebih baik pergi, hati dihancuri
Kau buat begini, kau menyakiti
Semoga bahgia bersama yang lain
Lupakan diriku dan kenangan kita

Lebih baik pergi, hati dihancuri
Kau buat begini, kau menyakiti
Semoga bahgia bersama yang lain
Lupakan diriku dan kenangan kita

Lebih baik pergi, hati dihancuri
Kau buat begini (wo-wo-ho), kau menyakiti
Semoga bahgia bersama yang lain
Lupakan diriku dan kenangan kita
Lebih baik pergi

Lirik Lagu Duka Last Child

Lirik Lagu Duka Last Child

 
Lirik Lagu Duka Last Child

Kau membunuhku dengan kepedihan ini
Kau hempaskanku kedalam retaknya hati
Hingga air mata tak mampu
Tuk melukiskan perih

Yang kau ukir dalam hati ini
Kau hancurkan diriku saat engkau pergi
Setelah kau patahkan sayap ini
Hingga ku takkan bisa

Tuk terbang tinggi lagi
Dan mencari bintang
Yang dapat menggantikanmu
Sampai kini masih kucoba

Tuk terjaga dari mimpiku
Yang buatku tak sadar
Bahwa kau bukan lagi milikku
Walau hati tak akan pernah

Dapat melupakan dirimu
Dan tiap tetes air mata
Yang jatuh kuatkan rinduku
Pada indah bayangmu, canda tawamu

Pada indahnya duka dalam kenangan kita
Kau hancurkan diriku saat engkau pergi
Setelah kau patahkan sayap ini
Hingga ku takkan bisa

Tuk terbang tinggi lagi
Dan mencari bintang
Yang dapat menggantikanmu
Sampai kini masih kucoba

Tuk terjaga dari mimpiku
Yang buatku tak sadar
Bahwa kau bukan lagi milikku
Walau hati tak akan pernah

Dapat melupakan dirimu
Dan tiap tetes air mata
Yang jatuh kuatkan rinduku
Pada indah bayangmu, canda tawamu

Pada indahnya duka dalam kenangan kita
Sampai kini masih kucoba
Tuk terjaga dari mimpiku
Yang buatku tak sadar

Bahwa kau bukan lagi milikku
Walau hati tak akan pernah
Dapat melupakan dirimu
Dan tiap tetes air mata

Yang jatuh kuatkan rinduku
Pada indah bayangmu, canda tawamu
Pada indahnya duka dalam kenangan kita

Lirik Lagu Jelita Drama Band

Lirik Lagu Jelita Drama Band

 
Lirik Lagu Jelita Drama Band

Jelita apa khabar denganmu
Jelita apa kau di situ
Jelita aku masih merindukanmu
Setiap hangat senyummu masih lagi terasa

Walau akhirnya cerita kita
Tak seperti kita harapkan
Kadang cinta tak berpunya
Kadang rindu tak bersambut

Serahkan semua pada-Nya
Percaya pada cinta
Bahagia kan ketemu jua
Walau akhirnya cerita kita

Tak seperti kita harapkan
Kadang cinta tak berpunya
Kadang rindu tak bersambut
Serahkan semua pada-Nya

Percaya pada cinta
Bahagia kan ketemu
Bahagia kan ketemu…jua…

Lirik Lagu Sembuh Achey

Lirik Lagu Sembuh Achey

 
Lirik Lagu Sembuh Achey

Sudah…sudah sudah lah
Bencimu…sebenci bencinya
Tak rela dipermain cinta
Akhirnya ku bertemu bahagia

Keperitan aku engkau merasakan
Kesukaran aku engkau menyaksikan
Cintamu seteguh menanti

Tak perlu resah
Tak perlu gundah
Cintamu sentiasa bertaut

Tak perlu duka
Tak perlu merana
Aku kan berkorban untukmu

Cintamu teguh
Cinta ku satu
Kita kan bersatu untuk selama-lamanya

Keperitan aku engkau merasakan
Kesukaran aku engkau menyaksikan
Cintamu seteguh menanti

Tak perlu resah
Tak perlu gundah
Cintamu sentiasa bertaut

Tak perlu duka
Tak perlu merana
Aku kan berkorban untukmu

Cintamu teguh
Cinta ku satu
Kita kan bersatu untuk selama-lamanya

Woohoo…
Tak perlu resah
Tak perlu gundah
Cintamu sentiasa bertaut

Tak perlu duka
Tak perlu merana
Aku kan berkorban untukmu

Cintamu teguh
Cinta ku satu
Kita kan bersatu untuk selama-lamanya

Untuk selama-lamanya…
Sembuh

Wyndham Acmar Klang buat Penghantaran Percuma

Wyndham Acmar Klang buat Penghantaran Percuma

 

Wyndham Acmar Klang buat Penghantaran Percuma

hai semua. dah lama tak tulis pasal makan - makan ni walaupun hakikatnya sepanjang pkp dah setahun duduk rumah makan tak berhenti. hahaha. sejak - sejak tak dapat makan dekat kedai makan ni semua okay ke? duduk rumah tak? duduk rumah elok - elok bagi yang tak ada keperluan. aku takpe, eh. jangan risau lah, aku dah seminggu duduk rumah tak keluar. cuma baru harini aku keluar beli barang dapur sikit dan ambil barang dari courier. 

Penghantaran Percuma

korang yang dah bosan gila nak masak, dan dah tak ada menu nak masak. korang boleh cuba makanan di Hotel Wyndham Acmar Klang. dimasak dengan kasih sayang oleh chef dihotel. makanan pula delivery ikut masa yang kita suka. penghantaran percuma dalam radius 20km. yang duduk Selangor tu boleh sangat lah nak buat tempahan. 

mesti rasa macam mahal sebab makanan hotel kan? korang jangan risau lah, harga dia biasa - biasa je. tak rasa macam harga makanan di hotel. ini lah yang kita nak! aku dah, korang bila lagi? aku pun baru je selesai kenyang makan makanan yang dihantar. menu yang menjadi pilihan aku ialah Blue Lantern Mocktail, Blueberry Cheese Cream, Homemade Beef Burger (didatangkan bersama kentang goreng)  dan Asian Burito. 

aku suka gila dengan beef burger sebab dagingnya berjus dan memang sedap. lembut. tebal. puas hati lah senang cakap. berbaloi dengan harga yang ditawarkan. 

Wyndham Acmar Klang buat Penghantaran Percuma

Wyndham Acmar Klang buat Penghantaran Percuma


Menu di Wyndham Acmar Klang 

ada macam - macam jenis pilihan menu tau. bukan western sahaja. nasi ada, grilled ada, kek ada, roti ada. waaaa sedapnyaaaaa. korang rujuk je menu dekat bawah ni. aku share poster menu untuk korang rujuk siap - siap ada harga. senang nak kira - kira. esok boleh makan sedap. yeayyyy. 

minimum bagi setiap tempahan ialah rm50 dalam satu resit. boleh pilih makanan banyak2. 
Wyndham Acmar Klang buat Penghantaran Percuma

Wyndham Acmar Klang buat Penghantaran Percuma

Wyndham Acmar Klang buat Penghantaran Percuma


Info Wyndham Acmar Klang
Website: 
https://www.wyndhamacmarklang.com

Emel: 
tcafe@wyndhamacmarklang.com

Facebook: 
https://www.facebook.com/wyndhamacmarklang

Instagram: 
@wyndhamacmarklang

No tel: 
012-5909851

Waktu operasi:  
9pagi - 8malam

Alamat:
No. 1-G-1, Persiaran Bukit Raja 2/KU1, 
Bandar Baru Klang, 41150 Klang, Selangor 

Lirik Lagu VETO - DJ CZA (Feat) TUJULOCA & MK

Lirik Lagu VETO - DJ CZA (Feat) TUJULOCA & MK

 
Lirik Lagu VETO - DJ CZA (Feat) TUJULOCA & MK

CHORUS :
Ku memveto, veto,
Pusing bulatan metro,
Selok belok yang bahaya,
Jangan tergopoh gopoh,

VERSE 1 ( MK X TUJULOCA)
Terbang dengan nirmala,
Tambah tolak menang kalah,
Satu jalan ekahala,
Gambaran bukti yang menyala,

Darah tumpah di bentala,
Berapa kali ku berjulo,
Aliran benar di persalah,
Barang gelap di persuluh,

Berlari bersama falsafah,
Terhenti ku di belantara,
Musibah diri ku mengerti,
Dengan dugaan ku berlari,

Mimpi ada Adikudrati,
Berkata asli timba ilmu,
Banyak tafsir dan keliru,
Buku ilham di ilhamku,

lingo variasi,
angka cinco, lima jari, moolah selari efikasi kendiri
berusia dalam vertigo,
kerna juita manusia ego
jika masih yang keliru,
ya Manira pegang biro,

CHORUS :
Ku memveto, veto,
Pusing bulatan metro,
Selok belok yang bahaya,
Jangan tergopoh gopoh,

VERSE 2
MAJNUN,

Datang bagai bencana
Karya kaya kencana
Rahmat dari yg maha
Zahir batin ku siaga

Ego ku sang perkasa
Setiap hasil ku perkosa
Menanti waktu dasawarsa
Hikayat sampai ke diwangsa

Yaa aku elak, peluru,
Tembakan tembakan yang bercelaru,
Ku pastikan mereka tahu,
Hingga nafas terakhir ku memburu,

Bagai bulan dan mentari,
ku irama dalam lagu,
Perjalanan ku bersyahdu,

mata luar mengadili,
Siapa lagi yang mengganggu,
Apa lagi yang kau mahu?
Apa lagi yang ku mahu?

Lirik Lagu Putus atau Terus

Lirik Lagu Putus atau Terus

 
Lirik Lagu Putus atau Terus

Aku sedang bertanya-tanya
Tentang perasaan kita
Benarkah kita saling mencinta
Atau hanya pernah saling cinta

Bukankah kamu juga merasa
Dingin mulai menjalari percakapan kita
Pertanyaan kamu sedang apa
Terkesan hanya sebuah formalitas saja

Coba tanyakan lagi pada hatimu
Apakah sebaiknya kita putus atau terus
Kita sedang mempertahankan hubungan
Atau hanya sekedar menunda perpisahan

Bukankah kamu juga merasa
Dingin mulai menjalari percakapan kita
Pertanyaan kamu sedang apa
Terkesan hanya sebuah formalitas saja

Coba tanyakan lagi pada hatimu
Apakah sebaiknya kita putus atau terus
Kita sedang mempertahankan hubungan
Atau hanya sekedar menunda perpisahan, wo-oo

Bila kamu tanya, aku maunya apa
Aku mau kita t'rus bersama
Coba tanyakan lagi pada hatimu
Kita sedang mempertahankan hubungan

Atau hanya sekedar, oh-wo-wo
Hanya sekedar menunda perpisahan