May 2021 - Mieza S Mieza S: May 2021
Doa Hari Jumaat

Doa Hari Jumaat

 
Doa Hari Jumaat

Doa Hari Jumaat

Doa Hari Jumaat

Doa Hari Jumaat

Doa Hari Jumaat

Doa Hari Jumaat

semoga Allah ampunkan dosa - dosa kita semua. 
Lirik Lagu Pedas Wany Hasrita

Lirik Lagu Pedas Wany Hasrita

 
Lirik Lagu Pedas Wany Hasrita

Bukan yang kaleng kaleng
Jangan nak main main
Ini tiada pesaing
Bukan yang lain lain

Satu dalam dunia
Memang luar biasa
Bukan jenis bersaing
Tak boleh dipancing pancing

Jangan pandang sebelah mata
Sebelum panas dirasa
Tak perlu bermanja dinda
Jika tak mampu tahan pijar

Siapa makan cili dia yang merasa
Kalau tak biasa bisanya merana
Kau tak tahan yang pedas
Jangan cuba pegang, lepas

Panas panas
Pedas pedas hey
Pedas pedas saa

Panas panas
Pedas pedas hey
Pedas saa
Panas panas

Celupar menular macam ular
Datang pula si manis gula-gula
Yang mula-mula pura-pura lebih
Lepas pura-pura cuba-cuba lebih

Lama-lama naik pula kepala, ke tujuh petala
Tanya yang ketara, pada anak dara
Tegur ada cara, cakap ada cara
Jadi fikir sebelum bersuara

Jangan pandang sebelah mata
Sebelum panas dirasa
Tak perlu bermanja dinda
Jika tak mampu tahan pijar

Siapa makan cili dia yang merasa
Kalau tak biasa bisanya merana
Kau tak tahan yang pedas
Jangan cuba pegang, lepas

Panas panas
Pedas pedas hey
Pedas pedas saa

Panas panas
Pedas pedas hey

Jangan pandang sebelah mata
Sebelum panas dirasa
Tak perlu bermanja dinda
Jika tak mampu tahan pijar

Siapa makan cili dia yang merasa
Kalau tak biasa bisanya merana
Kau tak tahan yang pedas
Jangan cuba pegang, lepas

Panas panas
Pedas pedas hey
Pedas pedas saa

Panas panas
Pedas pedas hey
Pedas saa

Panas panas
Pedas pedas hey
Pedas pedas saa

Panas panas
Pedas pedas hey
Oh yeah yeah yeah

Lirik Lagu Lai Lah MeerFly, Caprice, Cherry

Lirik Lagu Lai Lah MeerFly, Caprice, Cherry

 
Lirik Lagu Lai Lah MeerFly, Caprice, Cherry

Kata Gua Senyap, Kenapa Makin Sunyi
Gerakan Boss, Memang Tara Banyak Bunyi
Rasa Geliga? Wow, Ramai Jadi Juri
Lu Online Legendary, Real Life Rookie

Memang Tara Hal Mah, Kerja Keras Bawa Balik Big Bags For Mama
This That Big Boy Move, Tinggal Lu Belakang Daa
Hustle Tiap Hari Married To The Game, Yes Sir
Yes Sir Ku Tak Suka Main Main

Lain Mind, Pergerakan Ku Lain Maciam
Small Mines, Tak Faham Apa Impian Meriam
Grind Time, Me And My Boys Tak Tunggu Lama
Apa Yang Ada Kat Depan Semua Di Sapu Rata!

Apa Penghalang? Langgar (Uhuh)
Mana Mana Peluang Sambar (Uhuh)
Ku Jenis Pantang Dicabar (Uhuh)
Jap, Sapa Nak Cabar? You? Hah

Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Come Near!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Tara Goyang, Eh Kecik Punya Hal Mah!

C To The P, I’m The Shit
Haters Wanna Talk Mad, Then They Quit
What Kind Of Gang Gang Call The Police?
Are You A Thug Or You Really Just A Bish Uh

Okay Bang Bang, Hold Up
Haters Better Show Up
All The Way From Ampang Sampai Damansara
You Know I Am The Boss
I Don’t Talk To Budak Budak Kechik
What? Baru Up??

Lai Lai Lai Lai Lai
You Better Watch Your Mouth
You Talking To Otai
You Better Watch Your House
If We Come, We Dont Lie
And If You Got A Problem
Then Bro, Just Go Die

Apa Penghalang? Langgar (Uhuh)
Mana Mana Peluang Sambar (Uhuh)
Ku Jenis Pantang Dicabar (Uhuh)
Jap, Sapa Nak Cabar? You? Hah

Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Come Near!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Tara Goyang, Eh Kecik Punya Hal Mah!

Been Trough So Much In Life
Never Though I Would See A Brighter Day
Still Me, I’m Never Gon Change
Apa Yang Ada Kat Depan Semua Di Sapu Ra-ta!

I Got A Girlfriend, She A Lenglui
She Ain’t Lizzy, She Get Busy With The Big Boys
You Wanna Talk Smack?
You Better Bring Noise
You Better Pull Up, Pull Up, Pull Up
Better Take That Shot

Hero To Hero, I’ve Never Been A Zero
Mold These Whack Emcees, Hi Lil Playdoh
VIP Hitter Call It Driveby In A Limo
Body Shaming Your Bank
We Call It Skinny Chicko

Been So Nice Man I’m Startin To Grow A Halo
Knife Under The Sleeves, I Ain’t Tryna Go Loco
Keepin It Lowkey, No Over Brag Bro
Been Real, Hidung Tak Mancung No Pinochhio

Money In My Mind, Two Eyes On That Euro
Bulatan Kerdil, No Gecko Itu Motto
Real G, Cari Makan Tak Banyak Bising
Aku Nak Lifestyle Greek, Hari Hari Makan Gyro

Authentic Fly You Can’t Get Close To Me Bro
Lu Masih Jauh Walau Bakar Seribu Kilo
Coming With A Threat, Wanna Talk About The Smoke
Boy The Baddest You Can Go, Murahan Punya Tobacco

Apa Penghalang? Langgar (Uhuh)
Mana Mana Peluang Sambar (Uhuh)
Ku Jenis Pantang Dicabar (Uhuh)
Jap, Sapa Nak Cabar? You? Hah

Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Come Near!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Lai Lah! (Lai Lah!)
Tara Goyang, Eh Kecik Punya Hal Mah!
Tara Goyang, Eh Kecik Punya Hal Mah!

Lirik Lagu Yang Asli Margasatwa

Lirik Lagu Yang Asli Margasatwa

 
Lirik Lagu Yang Asli Margasatwa

Cukup sudah bertanya, cantikkah dikau
Baik-baik dengan rendah dirimu
Cukup sudah bertanya, cantikkah dikau
Hati-hati dengan keyakinanmu

Bila ada waktu
Kau ragukan dirimu
Jangan terpedaya
Ilusi hanya, bercanda denganmu

Itu si a-a-aku
Ku melihat kecantikan mu, yang tersendiri
Ku melihat keunikan mu, yang tersendiri
Yakini lah kecantikan mu, yang tersendiri

Ku melihat kau yang asli
Harum mawar tiada pada gambarnya
Wajah mu bukan oh gambar semata-mata
Kecantikan tidak boleh dirai

Kecantikan hanya dipelihara
A-ha, a-ha
Ku melihat kecantikan mu, yang tersendiri
Ku melihat keunikan mu, yang tersendiri

Yakini lah kecantikan mu, yang tersendiri
Ku melihat kau yang asli
Yo-yo-yo-yo
Harum mawar, tiada pada gambarnya

Wajah mu bukan, oh gambar semata
Kecantikan, tidak boleh dirai
Kecantikan hanya dipelihara
Hey-hey, hey-hey

Ku melihat kecantikan mu, yang tersendiri
Ku melihat keunikan mu, yang tersendiri
Yakini lah kecantikan mu, yang tersendiri
Ku melihat

Ku melihat
Ku melihat kau yang asli
Aah du-da-du

Tuhan Bagi

Tuhan Bagi

 

Tuhan Bagi

Tuhan tak bagi apa yang kita nak, Tuhan bagi apa yang kita perlu. sebab Dia Tuhan kita. Dia lebih kenal kita lebih daripada diri kita. Dia lagi tahu apa yang baik untuk diri kita lebih dari diri kita sendiri. segala - galanya ketetapan Tuhan. 

kita keluar dari takdir Allah melalui jalan ini, kita akan masuk takdir Allah melalui jalan yang lain pula. tak boleh lari. asalkan kita redha.

sakit kita redha. sihat kita syukur. begitulah hidup. meletakkan seluruh kehidupan kita pada Tuhan. menggantungkan seluruh hidup kita kepada Tuhan. yakin Tuhan telah 'melukiskan' hidup kita jauh lebih baik dari apa yang kita minta dan mahu. 


Hidup Tak Indah

Tuhan Bagi

bagaimana cara melihat kehidupan? aku sebagai manusia biasa memang sangat suka membandingkan kehidupan aku dengan kehidupan orang lain. aku selalu rasa hidup orang jauh lebih baik dari hidup aku. sedangkan orang lain melihat hidup aku jauh lebih baik dari hidup mereka. 

kesalahan diri sendiri kali ini ialah aku tak pernah bersyukur. aku selalu nak rasa lebih dari apa yang orang ada. walhal, aku ada apa yang orang lain tidak ada. aku jarang melihat hidup aku dari sudut pandang positif. aku cuma nampak negatif. bukan negatif mana. aku sendiri yang saja gatal nak pandang macam tu. 

dalam sesetengah situasi, aku selalu cakap dekat diri sendiri. aku boleh mencorakkan hidup aku sendiri untuk dilihat sebagai warna warni. cuma ada masa, aku macam down. secara automatiknya diri aku penuh dengan rasa kelabu. 

mungkin aku tak istiqamah meletak Tuhan paling atas. aku lebih memilih mata manusia dari cctv Tuhan. aku lebih fikirkan perasaan manusia dari memikirkan tentang Tuhan. 


Sabar

Tuhan Bagi
dalam kita meminta - minta kepada Tuhan. mesti ada tujuan dalam hasrat yang dipohon. contohnya, meminta gaji besar untuk menggembirakan keluarga. 

hasrat: gaji besar
tujuan: menggembirakan keluarga

dah doa sungguh - sungguh tapi Tuhan tak makbul. langsung. kita sedih kita kecewa. sebab kita anggap doa kita tersangkut tak sampai 'rumah' Tuhan. atau mungkin Tuhan 'mendengar' tapi tidak mahu memberi apa yang kita mahu. sedangkan kita tahu, kita ni manusia yang selalu sangat lupa diri. bayangkan saja, jika kita mendapat gaji besar. mesti dah tak lekat dirumah. hobinya pasti membuang - buang waktu dan wang. ya kan? namun hal ini sering tidak disedari. 


Percaya dan Yakin

Tuhan Bagi

kalau macam situasi aku. diumur yang 25 tahun lalu. aku bersungguh - sungguh meminta. aku minta tuhan tamatkan pencarian aku dalam circle jodoh. tiba - tiba datang seseorang yang aku fikir dia pemberian tuhan. sungguh - sungguh aku sayang. dalam masa sama, aku masih meminta - minta untuk tuhan buka jalan. adakah ini jodoh atau bodoh?

sehinggalah pada suatu hari. 'jangan menduakan'. itulah kata - kata yang membuatkan lelaki tu terkesima dan menjauh aku. aku cuba mendapatkan jawapan kenapa dan mengapa. rupa - rupanya dia tersangkut kembali kepada bekas teman wanita. seminggu hati aku macam kena tampar. 

sungguh - sungguh aku doa, minta tuhan tetapkan hati dia untuk aku. nangis - nangis aku minta. penuh harap. tapi mungkin pura - pura. entah. aku nangis mungkin bukan sebab meletakkan seluruh harap kepada tuhan, mungkin aku nangis kerana sedihnya aku bila dia kembali kepada teman wanitanya. 

seminggu yang koyak. seminggu aku pura - pura kuat dan bertahan dalalm hubungan bodoh. yakin betul dia mampu membahagiakan dua orang dalam satu masa. huh! hari terakhir aku rasa aku cukup kuat untuk pergi dari hidup dia. aku meminta diri. 

aku masih lagi meminta - minta kepada tuhan. hasrat: soal jodoh. tujuan: menikmati hidup dengan lebih berkat? mungkin. entah taktahu nak tulis macammana. mungkin sempurnakan separuh lagi iman? entah. 

kita keluar dari takdir Allah melalui jalan ini, kita akan masuk takdir Allah melalui jalan yang lain pula. tak boleh lari. asalkan kita redha.

benarlah. aku sepatutnya redha waktu aku tengah 'koyak' haritu. sebab sekarang tuhan bagi aku 'hadiah'. aku tahu hidup belum termeterai sah. aku tahu. setidaknya, aku bersyukur. dia jauh lebih baik dari yang sebelumnya. dia benar - benar ingin hidup yang baru. dari matanya aku nampak dia benar - benar sungguh. 

sekalipun nanti, hubungan ini akan terpatah dua. aku yakin dan percaya. sekalipun aku tidak melalui takdir hidup aku dengan dia, aku tetap akan melalui perjalanan takdir yang lain. selebihnya aku serahkan dekat Dia. bila kita serahkan urusan kita dekat Tuhan, Tuhan akan selesaikan urusan kita. Dia lebih tahu mana yang terbaik untuk aku. aku cuma meminta apa yang aku mahu. namun Dia lebih tahu mana yang aku perlu. mudah - mudahan.
Ya Allah, andai dia ditakdirkan menjadi pelengkap hidupku, mudahkanlah jodoh kami, satukanlah hati kami agar kami saling mencintai dalam hubungan yang halal. jika ditakdirkan dia bukan jodoh terbaik buatku, padamkanlah perasaan ini dan jauhkanlah aku daripadanya. permudahkan juga urusan kami dan keluarga kami.

 

Lirik Lagu Ijtihad Wal JIhad Ayien Rahman

Lirik Lagu Ijtihad Wal JIhad Ayien Rahman

Lirik Lagu Ijtihad Wal JIhad Ayien Rahman


Intro
Ya Allah kembali kan Masjid Al Aqsa dari kedengkian Yahudi
Ya Allah kembali kan Masjid Al Aqsa ke tangan kaum Muslimin

VERSE I
Serangkap yang bertanya , tentang fatwa nya perang
Ku tunjuk kan majmuk al fatawa ibnu tamiyyah
Mereka kata pengganas , ku kata
"balik ke Anas Bin malik "
cari riwayat sanad emas terbaik

Dunia menjelang kiamat , Quran Sunnah dan Qias
Sebelum terjadi putera maryam turun ke Dimasyq
Ku cenderung ke cicit Hilal Al Syaiban
Mereka kata tak kenal
Imam hanbal yg selalu ku nukil pandangan

‎جَزَاكَ ٱللَّٰهُ خَيْرًا,
pahlawan ke Qayrawan
Tentera barbar bara bawa bala pada lawan

Ijtihad sang mujtahid wal Jihad ke palestine
Tempur like perang salib . Amaran untuk israel

Malahan nya takut bayang
Kufur nasran yahud tayang
Hashashin marada shayatin tk leh bawa bincang
Meditasi makrifat ku tak pernah terlibat
Ku bukan gang batini falsafi rosak kan kiblat

Chorus
Di aju aju soalan bertalu
Yg laju pacu ,maju ke satu
Ku jawab satu dibalas ribu
ijtihad bermutu ke arah jitu itu

VERSE II
Sulam haikal sulaiman , tersirat nya suratan
Before khilafah tumbang Freemason dah campur tangan
Revolusi syria , Bagai daging turun dari langit
Benar takwilan mimpi syeikh Ramdhan al buthi
Kemenangan king faisal , sekat minyak embargo
Us dan negara lain sampai takut masuk campur
Yang benar nya diktaktor , America dan Nato
After Mati Gaddafi Libya semakin hancur

Assalam nusantara masih mahu kan magis ?
Mashadiru syariah hanya quran dan juga hadis
Seruan jihad tuntuti , hingga ke bani jawi
Namun nasib masing masing fikir kan ekonomi

Di ambang kemenangan . Tempur hamas ke tel aviv
Laungan takbir khaybar
Panji "Maliqqus kuddus"
Ku nyala kan balik Api jihad , untuk engkau fikirkan
Biar ulama ijtihad,

Assalam

Chorus
Di aju aju soalan bertalu
Yg laju pacu maju ke satu
Ku jawab satu dibalas ribu
ijtihad bermutu ke arah jitu itu

VERSE III
Dituduh buya hamka , ancam yusof Qardawi
Malam seribu malang , tiada sudah bumi palestine
Azan di laung hamas , Jihad di jurrusalem
Malang yang tak campur negara status bani tamin

Konflik di timur tengah ,Syiah iran raikan
Di mana kah ahlul bait jika kau beri tekanan

Tragis di sarajevo
hilang Amir mukminin
Ambisi Yahudi
balik zaman kafir nya musyrikin

Us biar bashar assad, biar perang tak tamat
Kemudian rebut penaklukan minyak iraq baghdad
Peralihan kuasa , ke kolompok yahuza
Bernaza sang ibrani untuk hancur kan nya gaza

Matlamat nya donald trump pindah pada joe biden
Kekangan pada Erdoğan,turkey tk lagi relevan
Dan Sabar wahai taliban Al Qassam Seangkatan
Kan datang Khalifah Mahdi dan tentera Akhir zaman

Chorus
Di aju aju soalan bertalu
Yg laju pacu maju ke satu
Ku jawab satu dibalas ribu
ijtihad bermutu ke arah jitu itu

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Demi Kuda Perang yang tangkas berlari dengan kedengaran
Serta mencetuskan api dari telapak kakinya,
Dan meluru menyerbu musuh pada waktu subuh,
Sehingga menghamburkan debu pada waktu itu,
Lalu menggempur ketika itu di tengah-tengah kumpulan musuh

Lirik Lagu  Koyak MeerFly & Caprice

Lirik Lagu Koyak MeerFly & Caprice

 
Lirik Lagu  Koyak MeerFly & Caprice


Haha, Sodeh
Koyak, You Too
Haha, Don’t Care
Koyak, You Too

Haha, Sodeh
Koyak, You Too
Haha, Don’t Care
Koyak, You Too

I’m A Soldier
We Call It Askar
Damansara All The Way To Al Aqsa
Lu Kurang Ajar? Wa Kena Ajar
You Can Get Smoked Like A Roll Full Of Ganja

You Should Really Know That We Don’t Ever Give Up
Pull Up In A Tank Or A Jet, Or A Kuda
Hope You Get A Drop From A Bomb Or Corona
I Got One Word Ata Benzona

Haha, Sodeh
Koyak, You Too
Haha, Don’t Care
Koyak, You Too

Haha, Sodeh
Koyak, You Too
Haha, Don’t Care
Koyak, You Too

Koyak Bintang Biru Punya Flag
Ini Lai Lah Kita Tiada Fall Back
Lu Masih Dengan Bun Wa Nak Makan Lain-lain
Mana Yang Naik Minyak Red Dott Wa Kata Lai Lai

Peluru Lu Sesat Kita Berpandu
Mereka Nak Beef? Ku Sediakan Drive-thru
Big Talks From A Smooth Little Taufu
Send A Ski-mask On Ya Front Door
Call It Grab Food

Lu Ada FBI Netizen Wa Liar
Hentam Media Lu, Ah Shiapp
Tembak Semua Yang Lu Siar
247 Non Stop Sup, Biaajjj

One Fire Landed Dah Lari Tempiar
Takda Cantik For You No Riya
Wolf On My Country, Takda Nak Kias
Left Right Slap On You Like Diaz

We Gon Eat You Alive
But We Straight With The Faith
No We Don’t Eat Pigs
Lil Boy Fighting Rocks With A Gun
Yo Biaj, Lil Faka You Straight

Ma Brother Got Bombed
You Scratched Little Bit
Media, Look At Me
Little Balls Hiding In A Tank
What Do We Call That Again?
Put A Tank In A Mall

Haha, Sodeh
Koyak, You Too
Haha, Don’t Care
Koyak, You Too

Haha, Sodeh
Koyak, You Too
Haha, Don’t Care
Koyak, You Too

Lirik Lagu Ku Relakan Kau Pergi Ukays

Lirik Lagu Ku Relakan Kau Pergi Ukays

 
Lirik Lagu Ku Relakan Kau Pergi Ukays


Indahnya sewaktu kita bersama
Terasa bagai di syurga
Engkaulah sinaran cahaya ilhamku
Penawar kedukaanku

Sehingga kini ku masih terbayang
Ketika memadu cinta (memadu cinta)
Tak daya ku melupakan segalanya
Kenangan cinta kita

Setelah ku kehilangan dirimu
Seluruh hidupku kegelapan (oh-oh)
Tanpa kasih sayang darimu
Aku tenggelam dan karam di lautan

Cinta suci
Biarlah ia pergi
Demi kebahagiaanmu
Kurelakan dikau

Pergi dariku
Oh, kasih, mengertilah
Hatiku ini yang terluka
Nantikan ku di pintu syurga

Hanya air mata
Menjadi teman hidupku
Oh, kasih mengertilah
Hatiku ini yang terluka

Nantikan ku di pintu syurga
Hanya air mata
Menjadi teman hidupku
Menjadi teman hidupku

Lirik Lagu Bahang Raya Azarra Band

Lirik Lagu Bahang Raya Azarra Band

 
Lirik Lagu Bahang Raya Azarra Band

Bahangnya kian terasa
Terdengar lagu raya
Hatimu mula merindu
Kepada keluarga tercinta

Wajah ibunda mula bermain di mata
Inginku pulang tuk beraya bersama

Selamat hari raya
Ku ucap kepada semua
Marilah bersama kita bermaafan
Woo…
Lupakan segala sengketa yang lama

Marilah kita bersalam-salaman
Selamat hari raya
Wajah ibunda mula bermain di mata
Ingin pulang tuk beraya bersama

Selamat hari raya
Ku ucap kepada semua
Marilah bersama kita bermaafan
Woo…

Lupakan segala sengketa yang lama
Marilah kita bersalam-salaman
Selamat hari raya

Selamat hari raya
Selamat hari raya

Lirik Lagu Tiba - Tiba Andmesh

Lirik Lagu Tiba - Tiba Andmesh

 
Lirik Lagu Tiba - Tiba Andmesh

Tiba-tiba ku teringat dirinya
Dan semua cerita-cerita Indah
Tentangku, dan dia
Tiba-tiba dalam hati bertanya

Sedang apa dan dimana dia
Masihkan dia menyimpan rasa
Rasa ini tiba-tiba ada
Setelah sekian lama kita berpisah

Atau mungkin memang masih ada rasa
Semoga dia rasakan yang sama
Tiba-tiba dalam hati bertanya
Sedang apa dan dimana dia

Masihkan dia menyimpan rasa
Masihkan dia menyimpan rasa
Rasa ini tiba-tiba ada
Setelah sekian lama kita berpisah

Atau mungkin memang masih ada rasa
Semoga dia rasakan yang sama
Rasa ini tiba-tiba ada
Setelah sekian lama kita berpisah

Atau mungkin memang masih ada rasa
Semoga dia rasakan yang sama
Rasa ini tiba-tiba ada
Setelah sekian lama kita berpisah

Atau mungkin memang masih ada rasa
Semoga dia rasakan yang sama
Rasa ini tiba-tiba ada
Setelah sekian lama kita berpisah

Atau mungkin memang masih ada rasa
Semoga dia rasakan yang sama

Semoga dia rasakan
Semoga dia rasakan
Semoga dia rasakan
Yang sama
Semoga dia rasakan yang sama
Semoga dia rasakan yang sama
Semoga dia rasakan yang sama
Yang sama

Lirik Lagu Witness Gnello & Nastyna$ X Benzooloo

Lirik Lagu Witness Gnello & Nastyna$ X Benzooloo

Lirik Lagu Witness Gnello & Nastyna$ X Benzooloo

[Intro: A. Nayaka]
Goddamn, Wolfy

[Chorus: Gnello & Benzooloo]
Kau ada apa
Cuba kasi tunjuk
Kalau ada witness aku mahu rujuk
Sebab kami ada hunger
Yang tidak pandai kenyang
Ada banyak lagi
Kamu semua tenang
Kau ada apa
Cuba kasi tunjuk
Kalau ada witness aku mahu rujuk
Sebab kami ada hunger
Yang tidak pandai kenyang
Ada banyak lagi
Kamu semua tenang

[Verse 1: Benzooloo]
Buat jalan macam moses belah laut
Aku in kamu out
Sakit macam kena gout
Sebab bila bunyi bell
Apa aku boleh tell
Walaupun kau the rock
Tapi kau masih tidak boleh smell apa yang aku cook
Bukan fluke
Macam FIFA main one two
Pegang joystick tekan L2
Guna kelab Barcelona
Sambil dengar klasik P-Ramlee Saloma
Belasah dua belas satu
Tu lah malas aku ingin cerita dalam lagu
Besok banyak mahu buat
Sibuk macam tukang hantar surat
Kamu pula santai habuess
Cuti macam baru kena sunat
Cuba tanya suara bulat
Berepa minta kena format
Disconnected incognito
Penat jadi Malcolm in the middle
Finger masih lagi linger
Penat ikut orang
Baik jadi leader
Biar aku slide tapi bukan toosie
Ramai jadi bad tapi tidak bougee
Could be cuma minta Puji
Gambar tempat cantik ala-ala Turki
Tapi shooting belakang rumah
Sampai netizen boleh kenal sudah

[Chorus: Gnello, Benzooloo & Wolfy]
Kau ada apa (Yeah)
Cuba kasi tunjuk (Bih)
Kalau ada witness aku mahu rujuk (Bih)
Sebab kami ada hunger (What?)
Yang tidak pandai kenyang (Yeah)
Ada banyak lagi (Bih)
Kamu semua tenang
Kau ada apa (Yeah)
Cuba kasi tunjuk (Yeah)
Kalau ada witness aku mahu rujuk (Bih)
Sebab kami ada hunger (What?)
Yang tidak pandai kenyang (Yeah)
Ada banyak lagi (Yeah)
Kamu semua tenang (Ay!)

[Verse 2: Gnello & Wolfy]
Kau si murai (What?)
Aku samurai (What? What?)
Hasil tersidai (What? Yeah)
Tak boleh pakai (What? Yeah)
Di dalam arena (What? What?)
Ku sentiasa peka (What? What?)
Kau macam boneka (What? What?)
Hasilkan jenaka (Trrrrrrra)
K flow auro rhino (What?)
Kau baru belajar pasang Lego (Yeah)
Banyak cakap tapi bego (Yeah)
Tiada nego aku chainsaw, oh woah (Wait what?)
Kalau memburu jangan dibunuh
Nampak cam sayu bunga tu palsu (What?)
Fake muka syiling (Fa fa fa fa)
Semburkan gas (Yeah yeah)
Buat bising (Yeah yeah)
Kerja kau spark (Yeah yeah)
Haters bonceng (Yeah yeah)
Kau baru pump (Yeah yeah)
Ku dah full tank (What? What? Yeah)
Ledakan ada bukti
Jadi tak payah tunjuk
Hasil we ramai saksi
Ay mana kau punya tunjuk
Toxic ni aku rujuk
Ay takkan cuma di mulut
Rendah diri ku tunduk
Yang tinggi tu aku tanduk

[Chorus: Gnello, Benzooloo & Wolfy]
Kau ada apa (Yeah)
Cuba kasi tunjuk (Bih)
Kalau ada witness aku mahu rujuk (Bih)
Sebab kami ada hunger (What?)
Yang tidak pandai kenyang (Yeah)
Ada banyak lagi (Bih)
Kamu semua tenang
Kau ada apa (Yeah)
Cuba kasi tunjuk (Yeah)
Kalau ada witness aku mahu rujuk (Bih)
Sebab kami ada hunger (What?)
Yang tidak pandai kenyang (Yeah)
Ada banyak lagi (Yeah)
Kamu semua tenang (*laughter*)

Part 2
[Verse 3: Nasty Na$ & A. Nayaka]
Goddamn, Wolfy
Ini amaran
Bahan mudah terbakar
Siapa pakar
Cuba bongkar kalas pintar tunjuk ajar dengar khabar
Ada cuba keluar dari sangkar
Ada cuba minta cabar indah rupa dari gambar (bar)
Lapar, makin lama makin kurang ajar
Kejar, makin kejar pegannya pudar
Sukar, miming sugar until elak mungkar
Apa guna ada askar tiada sifatnya pendekar
Teka teki teka teku
Tanya zulu siapa aku
Tanya guru mana satu
Ada haunt atas jaguh
Mana hantu cuba seru
Mati restu jalan buntu
Belum laku guna baku
Belum kenal siapa aku
Jadi ringankan tangan
Untuk ringankan rintangan
Ini untuk kakitangan
Bukan kepala dan badan
Kalau tuan bijak pandai
Akal mana boleh pakai
Ular mana pandai ungkai
Buaya mana tolak bangkai

[Chorus: Gnello, Benzooloo & Wolfy]
Kau ada apa (Yeah)
Cuba kasi tunjuk (Bih)
Kalau ada witness aku mahu rujuk (Bih)
Sebab kami ada hunger (What?)
Yang tidak pandai kenyang (Yeah)
Ada banyak lagi (Bih)
Kamu semua tenang
Kau ada apa (Yeah)
Cuba kasi tunjuk (Yeah)
Kalau ada witness aku mahu rujuk (Bih)
Sebab kami ada hunger (What?)
Yang tidak pandai kenyang (Yeah)
Ada banyak lagi (Yeah)
Kamu semua tenang

[Outro: Wolfy, Nasty Nas & A. Nayaka]
Laughter
Yeah what?
Yeah what?
Yeah what?
What? What?
What? What?
What? What?
What? What?
What? What? (Goddamn, Wolfy)
Yeah what?
Yeah what?
Yeah what?
What? What?
What? What?
What? What?

Lirik Lagu Rap Der Raya Yonnyboii, Luca Sickta, Kmy Kmo, Abubakarxli, Siqma, ASYRAF NASIR

Lirik Lagu Rap Der Raya Yonnyboii, Luca Sickta, Kmy Kmo, Abubakarxli, Siqma, ASYRAF NASIR

 
Lirik Lagu Rap Der Raya Yonnyboii, Luca Sickta, Kmy Kmo, Abubakarxli, Siqma, ASYRAF NASIR

Selamat Hari Raya
Masa tuk gembira
Takkan pernah aku lupa
Segala kesalahan moga kau maafkan
Jika ada yang terasa

Selamat Hari Raya
Ooo.. ooo.. ooo..
Selamat Hari Raya
Ooo.. ooo.. ooo..

ASYRAF NASIR
Nyalakanlah pelita,
Pamerkan di tepi pagar,
Lebaran sudah tiba,
Debaran makin terasa,
Hiaskan halaman, anyaman ketupat,
Gantung pada langsir,
Sedia penuhkan balang kuih,
Tanda kasih dalam sampul duit,

Abubakarxli
Perabot di rumah sudah pindah,
rumahku syurga ku syurga indah,
ampun maaf aku pinta,
kalau ada salah silap,
lihat luar tingkap,
ramai datang melawat,
tak perlu kan alamat,
yang jauh ku doa selamat,
rindu yang teramat,

(Chorus)

Siqma

Beriang, bermesralah,
lepas sebulan menahan nafsu,
Sekeluarga bersamalah,
bermaafan lupakan yang lalu,
Salam pada yang telah pergi, doa mu syurga menanti,
Di anugerahkan syawal syukur ke atas ilahi,

Yonnyboii
Tiada siapa kan ganti
Kehadiranmu tiada ganti
Yang terang dan terbukti
Kau keteranganku di bumi
Maafkan aku jauh pulang kau tunggu
Kenang semua wajah ku rindu

(Chorus)

Kmy Kmo
Sambutkan salam ini,
Susunan rapi sepuluh jari,
Moga dipulang penuh harmoni,
Hina yang kurang kan dimaafi,
Lupus segala,
Urus semula,
Salah faham lama dirumus semua,
Berbalah dalam drama diurus segera,
Beralah tuk bersama
memutuskan Caranya utuskan Doa.

Luca Sickta
Yah,
Ada bergaya, santun elok berbicara
Mengait kuih di atas para,
Ke dapur kita yuk terus mara,
Riuh hentak beras sampai lumat,
Jaga bara, rendam Ketupat,
Lemang, cepat lesap memang,
Rendang, jemput tambah,
Sambil ber Dendang,

Lirik Lagu Baju Raya Floor 88

Lirik Lagu Baju Raya Floor 88

 
Lirik Lagu Baju Raya Floor 88

Baju raya jatuh longkang hilang pula
Apa dia apa dia ahha tak tahu
Kita jahit jelah baju raya kita
Apa dia apa dia ahha tak tahu

Habis engkau nak pakai apa
Baju tahun lepas punya
Ketat sendat macam nangka
Hei bulan puasa makan kena jaga

Kau melantak tak ingat dunia
Ku nak buat macam mana

Kita pakai kain langsir alas meja
Apa dia good idea ahha tak tahu
Kita pinjam mesin jahit aunty punya
apa dia mesin apa ahha tak tahu

Amir ambik kain akram gunting kain
Eric jahit kain kau berdua ambik mesin
Kau buat apa takkan duduk diam sahaja
Aku pantau jadi supervisar

Yadiee jalan dah

Di malam raya
Kita jahit baju raya sama sama
Dah nasib kita
Baju raya dah tak ada sedihnya

Aku dah kata
Jangan bagi dia ambik baju raya kita
Kan dah terkena
Baju raya jatuh longkang
Bunyinya
Kuang kuang kuang kuang kuang kuang

Malam begini
Pedih mata tak tidur lagi
Esok nak solat raya
Takut terlajak sampai senja

Kau berbunyi lagi
Ada jugak yang makan kaki
Dah jangan nak bising
Aku lapar
Pergi dapur kau masak sardin

Baju raya takda
Ouh punah semua
Habis duit sudah
Aku tempah baju raya

Baru raya kita
Langsir alas meja
Nak buat macam mana
Buat sampai siap sudah

Di malam raya
Kita jahit baju raya sama2
Dah nasib kita
Baju raya dah tak ada
Sedihnya

Aku dah kata
Jangan bagi dia ambik baju raya kita
Kan dah terkena
Baju raya jatuh longkang
Bunyinya
Kuang kuang kuang kuang kuang kuang kuang

Baju sudah siap akhirnya

Lirik Lagu Ceria Aidilfitri - Faizal Tahir, Zizi Kirana & Darmas

Lirik Lagu Ceria Aidilfitri - Faizal Tahir, Zizi Kirana & Darmas

 
Lirik Lagu Ceria Aidilfitri - Faizal Tahir, Zizi Kirana & Darmas

Riang bercampur hiba kian terasa
Bila terkenang yang jauh di mata
Ayah dan juga bonda sanak saudara
Teman-teman lama yang ku tinggalkan
Hai menjelang Hari Raya

Oh Sungguh indah kenangan waktu di desa
Suasana riang ria tak kira pagi atau senja
Berdentam dentuman meriam memecah keheningan
Anak kecil keriangan ceria di Hari Raya

Takbir berkumandang di pagi yang mulia
Gema Tahmid memuji kebesaranNya
Sebulan berpuasa mendidik jiwa
Kini tiba masa ‘tuk meraikannya
Selamat Hari Raya

Di hari ini janganlah leka
Usah lupa pada yang tiada
Dan mereka yang memerlukan

Hei, kanak-kanak datang berkunjung ke rumah
Berpakaian baju baru warna warni sungguh indah 
Dengan wajah yang ceria menyimpan seribu makna
Tidak makan pun tak apa asal dapat duit raya
Hai selamat Hari Raya
Hai selamat berhari Raya

Lirik Lagu Hari Ini Aidilfitri Danial Zaini

Lirik Lagu Hari Ini Aidilfitri Danial Zaini

 
Lirik Lagu Hari Ini Aidilfitri Danial Zaini

Hari ini hari aidilfitri
Riang rasa gembira di hati
Oh aidilfitri hai aidilfitri
Hari raya setahun sekali

Oh aidilfitri hai aidilfitri
Mari kita raya kali ini
Hari ini raya aidilfitri
Jangan lupa walaupun sop

Hai aidilfitri oh aidilfitri
Mari kita raya kali ini
Hai aidilfitri oh aidilfitri
Satu malaysia raya kali ini

Kanak kanak riang bergembira
Berbaju raya beranika warna
Juadah juga tersedia di pagi raya
Hari mulia tak kira melayu

Cina india kita semua
Satu malaysia bersama
Sama bergembira hari raya
Riang bersama aidilfitri

Ooh aidilfitri
kita semua Satu hati
aidilfitri ooh aidilfitri
Kita raya kali ini

Kanak kanak riang bergembira
berbaju Raya beranika warna
Juadah juga tersedia
Di pagi raya hari mulia

Tak kira melayu cina india
Kita semua satu malaysia
Bersama sama bergembira
Hari raya riang bersama aidilfitri
 
Ooh aidilfitri kita semua satu hati
Aidilfitri ooh aidilfitri
kita raya kali ini