Wednesday, October 30, 2019

Lirik Lagu Asmara The Rudean

Mieza S | 10/30/2019 03:50:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Asmara The Rudean

Karana Kau Bungaku
Kerana Kau Ratuku

Pabila Malam Terbayang Wajahmu
Teringat Daku Kenangan masa Lalu
Berdua Kita Dalam Gelombang Asmara
Bagimu Akulah Segalanya

Tak Dapat Ku Bayangkan
Berdua Kita Hanyut Dalam Asmara
Telah Ku Serahkan
Semuanya Hanyalah Untukmu
Telahku Persembahkan

Oh Asmara

Ra ra ra ra ra
Ra ra ra ra ra

Lirik Lagu Dewi Malam The Rudean

Mieza S | 10/30/2019 12:13:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Dewi Malam The Rudean


Dewi malam puspita hatiku
Dimanakah puan berada?
Dewi malam lamakah menanti?
Usah bimbang daku pasti datang

Malam ini kita bercumbu
Bersaksikan bulan dan bintang
Kau luahkan segala nikmat
Di antara kita berdua

Oh sedihnya
tiba masa
daku akan pergi

Malam ini kita bercumbu
Bersaksikan bulan dan bintang
Kau luahkan segala nikmat
Di antara kita berdua

Oh sedihnya
tiba masa
daku akan pergi

Oh sedihnya
tiba masa
daku akan pergi

Friday, October 25, 2019

Lrik Lagu Eh Zizi Kirana

Mieza S | 10/25/2019 12:00:00 PM | 2Comments |
Lrik Lagu Eh Zizi Kirana

sendiri mau ingat
rambut sendiri sikat
kusut lama tak sihat
bagaimana dengan kamu?

sendiri boleh kira
meroyan itu gila
tanya diri sampai bila
nak jaga tepi kain aku?

sakit hati semua nak luah
banyak sudu sampai tak cukup kuah
hati hitam boleh tutup dengan jubah
kecam orang lain sendiri taknak ubah

eh (7x)

mari mari membawang
pasang telinga pasang
kau ada citer aku ada citer
mari kita berdagang

asah asah lidah
usah susah natijah
bukak tutup telinga mulut ... eh
kita hebahkan ghibah

zizi itu zizi ini
dulu suka sekarang benci
makin banyak kena lanyak
bila zizi keluar tv
beras dapur engkau takkan jadi nasi aku
jadi iri hati engkau bukan sakit hati aku

sakit hati semua nak luah
banyak sudu sampai tak cukup kuah
hati hitam boleh tutup dengan jubah
kecam orang lain sendiri taknak ubah

eh (7x)

mari kita kecam
cerita hangat semalam
si dia tu si dia ni si fulan
resam kita lepaskan geram

bisik bisik bisik
bukan sikit sikit
tak payah risik risik
kisah kelambu terkeluar bilik

dia ini dia itu
takde segan hilang silu
yang ni bini skandal situ
yang tu putus haru biru

suruh laki engkau tolong jangan follow aku
kenapa? sebab tu laki engkau itu bukan jodoh aku

sendiri mau ingat
rambut sendiri sikat
kusut lama tak sihat
bagaimana dengan kamu?

sendiri boleh kira
meroyan itu gila
tanya diri sampai bila
nak jaga tepi kain aku?

sakit hati semua nak luah
banyak sudu sampai tak cukup kuah
hati hitam boleh tutup dengan jubah
kecam orang lain sendiri taknak ubah

eh (7x) zizi masih kat sini
masih lagi berdiri
masih cukup rezeki
jemput makan hati

tak cukup asam garam
kau masih tak tenteram
tak tahan tengok pejam
kalau hasad sila kecam

kecam kecam kecam sampai lebam
kita kecam kecam kecam sampai lebam
kita kutuk kutuk kutuk kutuk sampai besok
kita kutuk kutuk kutuk sampai besok

sakit hati semua nak luah
banyak sudu sampai tak cukup kuah
hati hitam boleh tutup dengan jubah
kecam orang lain sendiri taknak ubah

eh (7x)

Wednesday, October 23, 2019

Lirik Lagu Ternyata Cinta Samsons

Mieza S | 10/23/2019 04:26:00 PM | 2Comments |
Lirik Lagu Ternyata Cinta Samsons

Terapung ku ditengah keadaan ini
Terjatuh ku disela pertengkaran ini
Habis sudah nafas ini
Mempertahankanmu

Bila berakhir biarlah berakhir indah
Jangan lagi ada penyesalan kan tiba
Apakah cinta mempertahankanmu
Dan ternyata aku masih Mencintaimu

Aku tak bisa meninggalkanmu
Sesungguhnya aku masih
Menyayangimu
Aku tak bisa pergi darimu

Bila berakhir biarlah berakhir indah
Jangan lagi ada penyesalan kan tiba
Apakah cinta mempertahankanmu
Dan ternyata aku masih Mencintaimu

Aku tak bisa meninggalkanmu
Sesungguhnya aku masih
Menyayangimu
Aku tak bisa pergi darimu

Ooh… Ternyata Cinta

Lirik Lagu Lamar Aku Wali Band

Mieza S | 10/23/2019 09:09:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Lamar Aku Wali Band

Buka mata buka hati
Buka mata hati kasih
Tolong baca tolonglah dibaca
Lihat tulisan ini

Pelan pelan pelan pelan
Pelan pelan kau pahami
Tiap kata setiap baris kata
Ini permintaan hati

Aku tak butuh kata I love you
Aku tak butuh kata I need you
Yang ku mau datangi ayahku
Katakan ku kan lamar putrimu

Sudah cukup darimu I love you
Sudah cukup darimu I need you
Yang ku mau datangi ayahku
Katakan ku kan lamar putrimu

Apalagi apalagi
Apalagi alasannya apalagi
Lamar aku lamarlah diriku
Tak cuma I love you

Aku tak butuh kata I love you
Aku tak butuh kata I need you
Yang ku mau datangi ayahku
Katakan ku kan lamar putrimu

Sudah cukup darimu I love you
Sudah cukup darimu I need you
Yang ku mau datangi ayahku
Katakan ku kan lamar putrimu

(Aku tak butuh kata I love you
Aku tak butuh kata I need you
Yang ku mau datangi ayahku
Katakan ku kan lamar putrimu

Sudah cukup darimu I love you
Sudah cukup darimu I need you
Yang ku mau datangi ayahku
Katakan ku kan lamar putrimu

Aku tak butuh kata I love you
Aku tak butuh kata I need you
Yang ku mau datangi ayahku
Katakan ku kan lamar putrimu

Sudah cukup darimu I love you
Sudah cukup darimu I need you
Yang ku mau datangi ayahku
Katakan ku kan lamar putrimu

Tuesday, October 22, 2019

Halal Crew di Bangi Golf Resort

Mieza S | 10/22/2019 11:54:00 AM | 1Comments |
Halal Crew di Bangi Golf Resort

akhirnya halal crew bagi batch yang pertama telah berlangsung dan berjalan dengan baik. sebelum ni aku pernah tulis mengenai halal eksekutif public dan juga halal eksekutif tajaan. boleh klik pada pautan yang disediakan. 

program ni telah berlangsung awal bulan 9 tak silap. tak penting. hahahhaa. yang penting ia telah pun berlangsung. aku sertakan sedikit gambar buat tatapan kalian. 


Program Latihan Industri dan Penempatan Pekerjaan 

program ni sebenarnya macam latihan industri. pernah tak praktikal lepas habis belajar? pernah kan? macam tu lah konsepnya. seminggu 7 hari. 1 hari kelas dan 1 hari kelas. selainnya ialah bekerja. kalau aku, aku seronok je. huhu. 

kenapa seronok? sebab masa aku menganggur setahun tak ada masa depan, aku pernah berkira - kira nak jadi housekeeping dekat hotel de art. serious weyh! tapi tak sempat merasa bila aku dapat panggilan temududa di tempat kerja sekarang. 

selalu bayangkan aku mengemas bilik - bilik disetiap tingkat. aku tahu penat, tapi boleh kerja 'main - main'. faham tak maksud aku? alaa macam kau kemas bilik kau lepas bangun tidur. sama macam kau tegangkan cadar masa duduk asrama. cadar yang paling tegang adalah cadar paling 'wow'. jap, terimbas kenangan duduk asrama pula. 

okay sambung. setiap minggu ada kelas, dan setiap kelas belajar basic knowledge berkaitan hospitaliti, food dan sebagainya yang berkaitan halal. dapat sijil okay. bukan biasa - biasa. aku rasa kos untuk dapatkan sijil dekat luar, beratus juga. bukan senang tau. 

nak pula program ni dapat tajaan. cuma tu lah. ada syarat pula. kalau tak de syarat, memang fullhouse la kan. hahahhaa. 

diorang ni semua praktikal di bangi golf resort. bagi jadual kelas dan jadual bekerja di department mana tu semua pihak bgr yang akan uruskan. 

setiap peserta ini akan mendapat wang biasiswa dari pihak zakat sebagai wang perbelanjaan sepanjang 3 bulan di sana. 

Temuduga Halal Crew batch 1

Halal Crew di Bangi Golf Resort

sesi temuduga telah berlangsung di halal academy sendiri dan juga di lembaga zakat selangor. banyak tapisan dilakukan demi mencari peserta dalam kalangan fakir/ miskin. aku yakin dan pasti jika sekiranya program ni dibuka kepada public, ramai yang nak turut serta. 


Hostel Peserta Halal Crew

selepas beberapa minggu tapisan dilakukan, akhirnya program pun bermula. semua peserta berkumpul di bangi golf resort. buat pendaftaran, sesi taklimat dan dibawa ke hostel. hostel yang di'bekal'kan ialah sebuah rumah banglo mempunyai beberapa buah bilik didalamnya. 

rumah peserta perempuan di blah kanan, peserta lelaki di blah kiri. jadual untuk pengangkutan adalah setiap setengah jam bermula 6.30 pagi tak silap. 

Halal Crew di Bangi Golf Resort

Halal Crew di Bangi Golf Resort

Halal Crew di Bangi Golf Resort
bilik yang selesa dan luas. ada penghawa dingin

Halal Crew di Bangi Golf Resort
hostel lelaki

Halal Crew di Bangi Golf Resort
kawasan sekitar hostel

kalau hari cuti pishang tak buat apa, boleh lah joging sekitar kawasan perumahan. lepak tasik seluas padang. ambil angin pagi dan petang. nampak macam 'terkongkong' kan diorang? hahahahhaa. tak weyh, dorang expert dari aku. lepak ioi okay. aku pun tak pernah sampai ioi tu. nak beli barang pun ada kedai. 


Kelas

setiap cikgu yang mengajar adalah dalam kalangan cikgu bertauliah yang diiktiraf. 

Halal Crew di Bangi Golf Resort

Halal Crew di Bangi Golf Resort
en aiman 

Halal Crew di Bangi Golf Resort
puan shira

Halal Crew di Bangi Golf Resort


Halal Crew di Bangi Golf Resort
puan hardiyanti

Sertai Halal Crew Batch 2

okay habis dah. hehee. jadi jom sertai program halal crew batch 2. jangan lupa share pada kawan - kawan yang memenuhi syarat dan kriteria seperti dibawah. jangan lepaskan peluang untuk memenuhi kuota ini. info lanjut mengenai sesi temuduga boleh rujuk poster atau whatsapp nombor dibawah.
Syarat: muslim
lepasan SPM (berumur 18 tahun - 25tahun)
dikategorikan sebagai asnaf (Fakir/ Miskin /Muallaf di bawah Lembaga Zakat Selangor)
boleh beri komitmen penuh sepanjang program

Hubungi nombor dibawah untuk maklumat lanjut :- 
017-3301261 (Hp)
Whatapp: http://bit.do/HalalCrewProgram

Pegawai LZS: 
Muhammad Izwan Sulaiman
(Jabatan Pengurusan Pendidikan, Divisyen Pembangunan Asnaf)
0 19-353 2186

Kelebihan Menyertai Program Halal Crew

  • pengalaman bersama industri
  • dari zero to hero
  • sijil Kursus Krew Halal (diiktiraf oleh Majlis Profesional Halal), 
  • sijil Kursus Pengendali Makanan (KKM) 
  • sijil Pengenalan kepada HACCP/GMP
  • makan minum, tempat tinggal, elaun disediakan
  • jaminan kerja bersama Bangi Golf Resort selepas tamat program


Halal Academy Info
alamat
13C-Level 3-Block 2,
Jalan Tinju 13/50,
Worldwide Business Park,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor

no tel
03-55234554

emel
training@halal-academy.com

facebook
https://www.facebook.com/halalacademymalaysia/


Saturday, October 19, 2019

Lirik Lagu Hanya Rindu Andmesh Kamaleng

Mieza S | 10/19/2019 09:43:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Hanya Rindu Andmesh Kamaleng

Saat Ku Sendiri, kulihat photo dan video
Bersamamu yang tlah lama kusimpan
Hancur hati ini melihat semua gambar diri
Yang tak bisa, ku ulang kembali

Kuingin saat ini, engkau ada di disini
Tertawa bersamaku, seperti dulu lagi
Walau hanya sebentar, Tuhan tolong kabulkanlah
Bukannya diri ini tak terima kenyataan
Hati Ini Hanya Rindu

Segala cara telah kucoba
Agar aku bisa tanpa dirimu
Namun semua, berbeda
Sulitku menghapus kenangan bersamamu

Kuingin saat ini, engkau ada di disini
Tertawa bersamaku, seperti dulu lagi
Walau hanya sebentar, Tuhan tolong kabulkanlah
Bukannya diri ini tak terima kenyataan
Hati Ini Hanya Rindu
Hanya Rindu

Kuingin saat ini, engkau ada di disini
Tertawa bersamaku, seperti dulu lagi
Walau hanya sebentar, Tuhan tolong kabulkanlah
Bukannya diri ini tak terima kenyataan
Bukannya diri ini tak terima kenyataan

Hati Ini Hanya Rindu
Hati Ini Hanya Rindu
Kurindu senyummu Ibu

Thursday, October 17, 2019

Lirik Lagu Pujaan Hati Adira Suhaimi

Mieza S | 10/17/2019 10:02:00 AM | 1Comments |
sumber: google

Suatu masa dulu
Ku dibuai keliru
Terlena dengan dosa
Kau hadir melengkapi

Segala kekurangan di hati yang sejati
Biar bejuta halangan rela ku tempuhi
Ku genggam abadi
Demi cinta suci

Hanya dirimu pujaan hatiku
Hanya padamu ku serah cintaku
Kau segalanya bagi ku terindah
Hingga ke akhirnya nafas ini

Lahir sebuah mimpi dari satu misteri
Dirimu menantiku
Biar bejuta halangan rela ku tempuhi
Ku genggam abadi
Demi cinta suci

Hanya dirimu pujaan hatiku
Hanya padamu ku serah cintaku
Kau segalanya bagi ku terindah
Hingga ke akhirnya nafas ini

Andai perit luka ini
Takkan pernah ku peduli
Biarkan aku teruskan menanti
Kita pastikan bersama
Yakin dengan takdir Tuhan
Kita kan bahagia

Hanya dirimu pujaan hatiku
Hanya padamu ku serah cintaku
Kau segalanya bagi ku terindah
Hingga ke akhirnya nafas ini... Nafas ini

Lirik Lagu Kisah Cinta Kita Hafiz Suip

Mieza S | 10/17/2019 09:41:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Kisah Cinta Kita Hafiz Suip

Kan ku cerita pada semua
Kisah cinta antara kau dan aku
Agar semua tahu
Dan tak akan dekati dirimu

Andainya mampu kan ku ukir
Namamu dan namaku di bulan
Agar satu dunia
Melihat restui cinta kita

Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan

Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya

Ku pernah rasa
Kau kan pergi
Tinggalkan diriku sendiri
Kan ku seru dunia
Berdoa kau kembali pada diriku

Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan

Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya

Kisah cinta kau dan aku
Kekal selamanya
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan

Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya

Lirik Lagu Sumpah Naim Daniel

Mieza S | 10/17/2019 09:08:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Sumpah Naim Daniel

Jika harusku bersabar dengan segala derita
Ku terima
Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa
Bicaraku rela

Cinta akanku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu

Jika harusku bersabar dengan segala derita
Ku terima
Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa
Bicaraku rela

Cinta akanku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu

Ku harap kau mendengar apa yang
Ku bisikan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setiaku kan tetap ada di sini
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu
Sumpah

Batuk Tak Berpenghujung

Mieza S | 10/17/2019 12:25:00 AM | 0Comments |
Batuk Tak Berpenghujung
sumber: google
ketika entri ini ditulis, genap sebulan lebih dah aku batuk. penat weyh. dugaan betul ni. ada masa batuk yang sekadar angin, ada masa pekat dan dalam, ada masa kuat menghentam, ada kala sederhana.

sepanjang ke-batuk-an aku, orang sekeliling begitu prihatin berkongsi ubat - ubatan mereka. jiran sebelah meja ada bagi aku sebiji pil yang katanya kuat boleh mengeluarkan kahak yang banyak. tanpa fikir dua tiga kali, aku makan. hasilnya, tangan aku menggeletar hebat.

"kak, bila nak muntah kahak ni?"
"mieza tunggu kejap. effect dia lambat sikit."

selepas beberapa jam. "kak, takde pun."
"hmm. tak lut dekat mieza."
"k....."


selepas dua minggu batuk yang berlanjutan, aku meletakkan harapan gula - gula batuk apetah namanya tu -- lupa, woods barangkali. aku beli dua tiga paket juga. tak ada kesan. seterusnya, aku beli ubat batuk cecair di farmasi, hurix. tak ada kesan. serious rasa macam minum cecair manis yang meninggalkan sejuk di tekak dan the end ~

selepas tu, kakak syuhada ada memberikan aku ubat batuk kepunyaannya yang masih belum dibuka, dari hospital swasta. habis juga aku minum. kata mengantuk, aku minum biasa je. tak effect apa - apa langsung. 

seterusnya aku tak puas hati. aku ke klinik swasta (datang kerajaan penuh bapak. aku patah balik). doc bagi aku sedut gas (yang dicampur dengan ubat asma). katanya mungkin batuk aku lama, akibat cuaca yang sedang jerebu dan keluarga ada asma. then, okaylah. dapat ubat cecair yang mengantuk. best gila. makan terus tidur. takpayah fikir kena batuk, sakit dada ~ 

aku dah habiskan tiga botol ubat. dari farmasi, hospital swasta, dan klinik swasta. 

akhirnya, aku ambil keputusan untuk ke klinik kerajaan. disebabkan aku sudah pun batuk dalam jangka masa sebulan, doktor telah menyarankan aku untuk membuat pemeriksaan. 
1 - sample kahak
2 - ujian darah
3 - injection (taktahu inject ubat apa)
4 - xray

didapati dari semua ujian diatas, aku negatif dari tibi. untuk perjumaan kali pertama, aku dapat ubat batuk cecair. kali kedua aku diberi ubat batuk jenis pil (cairkan kahak) dan antibiotik. aku dinasihatkan untuk menghabiskan ubat antibiotik ni meskinpun batuk aku sudah pulih nanti.

ya, batuk aku makin kurang tak macam selalu. tapi kalau dia datang terjah, dia sama je macam selalu. tak bagi salam. tiba - tiba je rasa macam aku baru tertelan debu - debu dan batuk tanpa henti. 

jadi kesimpulan dari batuk yang tak berpenghujung ni mungkin disebabkan atas faktor cuaca yang tak menentu dan antibodi yang lemah. 

waktu entri ini ditulis, aku sedang  mengesat hingus. hmm. aku tidur lepas asar tadi. lepas je bangun terus bersin tak berhenti. ya aku ada resdung. aku tak boleh tidur petang. kalau aku tidur, kemungkinan macam ini lah. aku bergelut dengan hingus yang nak pergi ke tak nak pergi ke tak. HAHAHAH. 

jadi itu sahajalah sedikit sebanyak tentang kesihatan diri aku yang tak menentu. yang membaca ni, doakan aku cepat sihat dan dijauhkan dari sebarang penyakit. aku juga doakan yang membaca ini, sentiasa sihat walafiat. amin. 

Lirik Lagu Cinta Luar Biasa Andmesh Kamaleng

Mieza S | 10/17/2019 12:17:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu  Cinta Luar Biasa Andmesh Kamaleng
sumber: google
Waktu pertama kali
Kulihat dirimu hadir
Rasa hati ini inginkan dirimu
Hati tenang mendengar

Suara indah menyapa
geloranya hati ini tak ku sangka
Rasa initaktertahan
Hati ini selalu untukmu

Terimalah lagu ini
dari orang biasa
Tapi cintaku
padamu luar biasa

Aku tak punya bunga
Aku tak punya harta
Yang kupunya hanyalah
hati yang setia tulus padamu

Hari hari berganti
Kini cintapun hadir
Melihatmu, memandangmu bagai bidadari
Lentik indah matamu
Manis senyum bibirmu

Hitam panjang rambutmu
anggun terikat
Rasa ini tak tertahan
Hati ini slalu untukmu

Terimalah lagu ini
Dari orang biasa
Tapi cintaku
padamu luar biasa

Aku tak punya bunga
Aku tak punya harta
Yang kupunya hanyalah
hati yang setia tulus padamuu. Ooooooo

Terimalah lagu ini. Hmm...
Dari orang biasa
Terimalah lagu ini
Dari orang biasa
Tapi cinta ku padamu luar biasa

Aku tak punya bunga
Aku tak punya harta
Yang kupunya hanyalah hati yang setia
Yang kupunya hanyalah hati yang setia
Terimalah cintaku yang luar biasa tulus padamu

Wednesday, October 16, 2019

Lirik Lagu Laram Semata GBKlique ft Apwriter prod. by Mubinikki

Mieza S | 10/16/2019 11:31:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Laram Semata GBKlique ft Apwriter prod. by Mubinikki

apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
langit sama bumi ini semua milikNya

apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
langit sama bumi ini semua milikNya

Apwriter
tahu apa aku ada
tu sudah cukup
keluar kurang nak bergaya
taknak dijenguk

tak mimpi untuk just in
ayat banyak pedas joyner
tiada konspirasi macam pancing
awek demam bieber

teguhkan jati diri
nak berlari
asas takkan di tinggali
benar dari azali

tapi semakin lama masa
semakin berubah
sampai ada yang berubah
dan susah tuk diterima

muat naik buang balik
pakai cantik sengih
yang suka sikit tak menarik
dan itu selekeh

kepuasan lepas kail yang
di cari pandang
perhatian dari orang
pastu bilang gebang

eh bang minta maaf
melayu lembut hati
kalau rasa tersindir bunga
nak mekar kembali

laram baju ragu
ragu kurang jadi malu
faham jitu terus laju
dan jauh lah hala tuju, now!

apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
luas angkasa ilmu tak kan habis teroka

apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
luas angkasa ilmu tak kan habis teroka

GBK
gerakkan kalam pantas
tangkas jurus semutar
lemparkan pada kakak tua
mulut celupar

dalam onar cemar sebar
selerak meliar
takkan ku biar harus
ku tentang tanpa gentar

jantan jati sakti berpegang
madah yang benar
tak teragak bertindak
palsu langsung diselar

tak gerun menggeletar
nyorok dibalik belukar
resam utuh berselirat
pada saraf tunjang akar

kaut laba dengan siku
kedidi girang menari
merata rata lempung kedidi
girang meniti

sekati sama berat
diuji sama merah
hidup tak kerna kaul
mati tak kerana sumpah

cara tanpa cakna jadi
apa guna akal
cara murah diterima
mana maruah dan nilai

cagar nyata cara mudah
lihat sinar paruh murai
jauhi diri dari terjebak fi il
luncai dangkal

apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
layar jauh mana pulang jua padaNya

apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
layar jauh mana pulang jua padaNya

GBK
berantakan angka tersusun
armada kian merusuh
angka demi angka buka
bukan tuk dipertonton

halusi pancaindera
dalam tujuh spektrum warna
bina megah kerna
dinar hingga lupa asal usul

busuknya menusuk
salah guru yang dirujuk
rezeki asas taji kerah
empat tunjang rusuk

mereka ikut masuk kerna
cuma nak menunjuk
tak ikut resmi padi makin
berisi menunduk

yang gelap kini dah cerah
kena terangkan
yang tenang jadi gelabah
dek sarung badan

yang dulu nak kejar gagah sekarang perlahan
yang suka gempar hebah biasa adat yang bawahan
laram salah petik
sarang kena kutip

haram yang berputik
walau barang alas kulit
beli patut sulit
jual patut rumit

jari yang berbelit
jadi punca mata duit

apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
luas angkasa ilmu tak kan habis teroka
apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
langit sama bumi ini semua milikNya

apa sekarang kau ada
kelak tak semua kau bawa ke sana
ada yang lebih perlu kau ada
layar jauh mana pulang jua padaNya

Monday, October 7, 2019

Lirik Lagu Beg 2 Back K-Clique

Mieza S | 10/07/2019 02:47:00 PM | 4Comments |
Lirik Lagu Beg 2 Back K-Clique

Noki
Sini mari datang dekat rapat
Laju takut tak tersempat
Dengar cerita tentang si bangsat
Yang talam dua muka
Lukanya di tutup, yaa
Gugup sebab tahu warna sebenar
Dalam diri salah laku
Salah buku banyak sangat ikut nafsu.. shhhh
Gerak ikut nafsu
Jatuh tiada siapa bantu
Ayyy! muka banyak tebal
Sampai hati rasa kebal
Ramai sudah ramal cakap kosong
Dari awal, kawal diri jangan cakap besar
Takut sampai khabar orang gelar engkau ular

Somean
Straight up! UP!
Me and my clique going up!
Dari my CITY ke MUD CITY!
But masih lagi up, up
KK city stand up
Tak macam lu, minta swipe up
Cara aku up lagi up
Dari style lu step up
Now we got the juice
All the way from TAMPIN!
Dapat good news dari Pak Din, Jump IN!
Ain’t got the time to play now!
I’m in got all my clique with me now!
All in! We grindin! We hustlin!
For real, that’s what you don’t know!
We stay REAL, that’s for REAL!
Go real that’s what we gon’ show!

Tuju
Mau PAW berapa KILO?
Masuk dalam TOWN
Skill lincah macam FIVE-O
Merata TANGO down!
Barang basah payah nego
Sapu berapa ROUND
Kitab beza lain LENGGOK
Jalan NASTY buat BOUNCE, WOW!
Buka jalan 1 WAY AH!
Kawal carta fakta way
Berapa banyak berapa FIRE
Laluan talian NI?
Dalam gelap ku menyala
Gandakan ganjaran larian NI!
Buka mata jangan LENA masalah ni!
Ku tangani!

Gnello
Pembunuh kata bersiri, dari KK City
Aku lain CITY! Wow!
Circle ku ni kecil tapi GERGASI!
Bila berbunyi NOW!
Jadi aku nak kau FOCUS!
Nama aku dalam map mula MELETUS
Ledakan demi ledakan terus mencetus
Ini bukti barang aku takkan PUTUS
NASTY, Jangan ku bilang jangan
Datang pastikan dengan kau punya GUN SON!
Kau nak try? You better RUN!
Clique Juice TAJAM takleh GENGGAM!
Eyyy! Kurang sembang dengan orang yang kosong
Sembang kurang sebab aku tak kosong
Banyak cerita G hasilnya GANTUNG
Cerita banyaklah kelonsong kosong

Noki
I got my city on my BACK
My homies on my BACK
I got my CITY on my back
My homies on my back
I got my city on my BACK, CITY on my back
I got my CITY on my back, My homies on my back, BRRAAHH!

Mk
Hidup bersantun tak layan pantun
All we do is BANG! BANG!
Tak salah tempat nak cari makan
Aku pun ada GANG! GANG!
Jadi aku buat cara aku
Ikut suka hati AKU
K-Clique got the Juice, Kinabalu making MOVE!
Aku dah penat tengok
Usaha dah macam-macam
Aku taknak keep it LOW-KEY
Sampai keluarga duduk BUNGALOW
Tunjuk aku mana puncak
Akan aku daki naik
Langkah pacu terus ke DEPAN!
Ini MASA tak toleh BALIK

Fareedpf
Kata-kata kamu jarang BERAKAL
Ajak beri aku TAWAKAL
Ya’ll tryna BALUT kita Jus santai
M.Y Chiang Mai most cats BARAI
Look Era ni semua budak nak cakap
Like they got something to say
But nothing comes OUT, HA!
Bila si MURAI gelak
Tempayan over BORAK!
Bibiran mulut KOLOT
Tembakan MISSILE Upshot!
Hit milly in Industry YA
Create KREATIF hIstory YEAH
What goes UP, must come DOWN
Prep get VISTA LA VISTA
Taste test Neo-Noir
Vape-vape straight KILLER! WOAH!
Baru sekarang nak look at me
Read-read my SUMMARY LAH!

Kdeaf
Say! Jalan budak PSYCHO! GO!
Ego makin naik BLOW!
Flow macam NITRO might THROW
Tembakan lepas bertubi-tubi straight dengan COMBO!
Slow! Deal atau KILL?
Pilih mana satu perlu stick HOMIE!
Tak perlu nak CONTRACT
Tunjuk mana target KILLS LU
Ni ku punya juice HOMIE!
Certified G lain macam punya BASE! UH!
Nasty gang bak sini come and TEST
Focus ni MOVE
Gerilla paling DANGER dalam ni ZONE! UH!
Follow ni MOVE
Ready perlepasan jadi make a move JON!

Nasty Na$
Punya kelainan, ini barang dari ladang
Sampai BADANG lepas pandang
Sampai ramai kecundang NOW! AYY!
Keluar masuk GUDANG, apa perisa DIHIDANG
Apa benda boleh bincang NOW!
Negeri ke negeri NASTY bole pergi
Gaulan sebati ramas buku RESEPI
Formula selari mana kau bole CARI
Ini NASTY DINASTI barang baik boleh PERGI!

Noki
I got my city on my BACK
My homies on my BACK
I got my CITY on my back
My homies on my back
I got my city on my BACK, CITY on my back
I got my CITY on my back, My homies on my back

ROCK OUT BATTLE OF THE BANDS 2019

Mieza S | 10/07/2019 08:46:00 AM | 0Comments |
ROCK OUT BATTLE OF THE BANDS 2019

BTSWT TAPAU FEST GASKET ALLEY

Mieza S | 10/07/2019 08:45:00 AM | 0Comments |
BTSWT TAPAU FEST GASKET ALLEY

GREEN DAY

Mieza S | 10/07/2019 08:44:00 AM | 0Comments |
GREEN DAY

GRUNGE FEST 2019

Mieza S | 10/07/2019 08:43:00 AM | 0Comments |
GRUNGE FEST 2019

ROCKTOBER GIG

Mieza S | 10/07/2019 08:43:00 AM | 0Comments |
ROCKTOBER GIG

COMPULSION TO KILL

Mieza S | 10/07/2019 08:42:00 AM | 0Comments |

COMPULSION TO KILL

Friday, October 4, 2019

GREY SKY MORNING MEMORI PESONA

Mieza S | 10/04/2019 05:15:00 PM | 0Comments |
GREY SKY MORNING MEMORI PESONA

NOTHING

Mieza S | 10/04/2019 05:15:00 PM | 0Comments |

RUMAH API SHOW

Mieza S | 10/04/2019 05:14:00 PM | 0Comments |

RUMAH API SHOW

FOLKLORE PUISI DAN LAGU VOL: 3

Mieza S | 10/04/2019 05:13:00 PM | 0Comments |
FOLKLORE PUISI DAN LAGU VOL: 3

TURNT UP CHAPTER 2

Mieza S | 10/04/2019 05:12:00 PM | 0Comments |
TURNT UP CHAPTER 2

UNDERGROUND SHOWCASE RANCAK KINABALU

Mieza S | 10/04/2019 05:12:00 PM | 0Comments |
UNDERGROUND SHOWCASE RANCAK KINABALU

INDIEVERSARY

Mieza S | 10/04/2019 05:11:00 PM | 0Comments |
INDIEVERSARY

NUSANTARA ROCKS

Mieza S | 10/04/2019 05:10:00 PM | 0Comments |
NUSANTARA ROCKS

SYMPOSIUM

Mieza S | 10/04/2019 05:09:00 PM | 0Comments |
SYMPOSIUM

ARKIAN FESTIVAL

Mieza S | 10/04/2019 05:08:00 PM | 0Comments |

PENUNGGU FABLES OF REALITY EP LAUNCH

Mieza S | 10/04/2019 05:08:00 PM | 0Comments |
PENUNGGU FABLES OF REALITY EP LAUNCH

PASTEL LITE POP BILIK TIDUR ALBUM LAUNCH

Mieza S | 10/04/2019 05:07:00 PM | 0Comments |
PASTEL LITE POP BILIK TIDUR ALBUM LAUNCH

PASTEL LITE POP BILIK TIDUR ALBUM LAUNCH



SELANGOR YOUTH REPUBLIC

Mieza S | 10/04/2019 05:06:00 PM | 0Comments |
SELANGOR YOUTH REPUBLIC

Telefon Baru

Mieza S | 10/04/2019 12:38:00 PM | 0Comments |
Telefon Baru

percayalah. pagi tadi aku terbangun lambat tanpa sengaja. sobs. semalam sebelum aku tidur, bateri telefon ada 40 lebih macam tu. pagi tadi aku terbangun waktu tingkap terang. aku tekan - tekan telefon aku, gelap. aku pasang pengecas, ternyata 0%. hmm patut tak bunyi. 

terima kasih tuhan, sebab menyedarkan aku dalam terkejut. aku masih mamai lagi memikirkan jumaat atau sabtu hari ini. 

aku bangun dengan rasa terpaksa sebab masih terkejut. 

aku sakit otak memikirkan telefon yang sedang sakit. kondisi baterinya tidak sihat dan power buttonnya sudah tak lagi boleh digunakan. dah beberapa hari telefon aku macam stuck. orang call pun, ringtone sekat - sekat. hmm. macam radio rosak tu. keliling power button sudah kembung. aku syak sebab sering kali jatuh. jatuh bukan atas niat. 

dalam hati niat nak pegang kemas. entah macammana jatuh. sering jadi juga bila aku pakai jam. kalau boleh taknak berlaga dengan dinding, takut calar. tetap tercalar berlaga dinding. 

aku harap tuhan mudahkan perjalanan aku dalam memiliki telefon baru. amin. kalian doakan aku ya. 

Lirik Lagu Kau Dan Aku Berbeda Killing Me Inside

Mieza S | 10/04/2019 11:31:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Kau Dan Aku Berbeda Killing Me Inside


Hidup kita semua berawal dari tempat yang sama
Menghirup udara untuk pertama kalinya dengan cara yang sama
Lalu kita mengenal cinta, mengenal persahabatan, mengenal kepercayaan
Ketika kesombongan itu datang hilangkan semua kesetiaan yang ada
Merobek lembar demi lembar kepercayaan yang telah kita rangkai
Kini kau dan aku telah berbeda

Cobalah kau katakan apa yang kau inginkan
Inginku melupakan inginku meninggalkanmu
Semua yang terucap amarah yang meluap
Sadarkan diri ini bukanlah terbaik bersama mu..

Nada nada yang hilang tangisan masa lalu
Nyanyian penuh asa bergema dalam luka
Inginku melupakan inginku meninggalkan
Goresan luka hati terukir dengan namamu ooo..

Tak semuanya indah
Tak segalanya cerah
Kita akhiri semua disini
Kau dan aku telah berbeda

Semua tak berguna terbuang sia sia
Biarlah ku mencoba jalani hidup sendiri
Apa yang kau ucapkan apa yang kau lupakan
Sadarkan diri ini kau bukan yang terbaik untukku

Tak semuanya indah
Tak segalanya cerah
Kita akhiri semua disini
Kau dan aku telah berbeda

Tak semuanya indah
Tak segalanya cerah
Kita akhiri semua disini
Kau dan aku telah berbeda

Tak semuanya indah
Tak segalanya cerah
Kita akhiri semua disini
Kau dan aku telah berbeda


Lirik Lagu Biarlah Killing Me Inside

Mieza S | 10/04/2019 11:27:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Biarlah Killing Me Inside

Semua yang berlalu
tlah menjadi kenangan
Dan seakan kulupakan
karena ku tak sejalan

Dan tak mungkin ku bertahan
meski telah kucoba
Semuanya tak berguna
terbuang sia-sia...

Dirimu dihatiku
sudah terlalu lama
Biarlah kumencoba
untuk tinggalkan semua

Dan tak mungkin ku bertahan
meski telah kucoba
Semuanya tak berguna
terbuang sia-sia...

Thursday, October 3, 2019

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2

Mieza S | 10/03/2019 03:00:00 PM | 2Comments |
Entri ini aku wujudkan atas dasar kemanusiaan. cewah. hahaha. oh yang sebenarnya tutorial aku yang ini letak widget instagram di blog tidak lagi boleh digunakan. i think something going wrong. tinggal username sahaja di sebelah kanan. tidak ada lagi widget instagram yang tinggal.

jadinya aku google untuk dapat tutorial yang lebih efisyen. terima kasih kepada saudari naseha yang sudi tunjuk ajar. sekarang blog aku kembali ada widget instagram. terima kasih sekali lagi.

jadi mari ikuti langkah mudah.

Cara Mudah Masukkan Instagram dalam Blog
1. https://snapwidget.com/ . kau akan dibawa ke paparan seperti di bawah. klik sign up jika masih belum berdaftar.

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


2. sebab aku masih belum memiliki akaun, maka aku memilih butang sign up with facebook. senang kan? hahahhha. dasar pemalas.

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


3. bila dah selesai sign up, aku dibawa ke paparan dibawah. pilih lah mana kau nak. sebab aku nak instagram, jadi aku pilih lah instagram.

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


4. kemudian, ada beberapa layout yang akan dipaparkan. aku suka grid. kau suka mana? ha pilih lah mana - mana kau suka.
Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


5. lepastu klik configure widget.


6. ada setting pilihan bagi basic untuk border, size dan lain - lain. aku suka design yang minimalist. so, boleh tengok di sebelah kanan sidebar aku. kemudian, klik update preview untuk melihat bagaimana widget itu terhasil. dan yang terakhir get widget! 

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2


7. html bagi widget tersebut telah siap. copy dan paste di blog pada ruangan kesukaan kau. done! 

Tutorial : Widget Instagram dalam Blog Part 2

selamat mencuba :)