April 2021 - Mieza S Mieza S: April 2021
Domino's Lancar Sos ‘Top Secret’

Domino's Lancar Sos ‘Top Secret’


Domino's Lancar Sos ‘Top Secret’

Tempoh hari aku berpeluang menikmati rasa sendiri pizza yang didatangkan dengan sos 'top secret' pedas dengan beberapa variasi. mereka yang sangat sukakan pedas, memang berbaloi untuk rasa sendiri pizza terbaru dari domino's ini. aku sendiri sangat sukakannya. 

beberapa gabungan bahan seperti daun pasli kering, dan bawang putih rangup telah menambahkan lagi rasa salutan cili pedas yang terdapat pada pizza tersebut. 


Variasi Pizza Sos 'Top Secret' Pedas

Domino's Lancar Sos ‘Top Secret’

varian Sos ‘Top Secret’ Pedas Memikat yang baharu tersebut ialah Spicy Tuna Temptation, Spicy Vegie Fiesta, Spicy Classified Chicken dan Spicy Chicken Confidential. Untuk pengetahuan semua, Domino’s juga akan memperkenalkan Spicy Fling Breadstix dan Spicy Fling Chicken Wings untuk masa yang terhad sahaja.

Pizza Domino's Sos 'Top Secret' boleh didapati dalam saiz Personal, Regular, Large dan Xtra Large di seluruh negara. 

Pastikan korang sempat menikmatinya sebelum ia habis pada masa yang telah ditetapkan. Nanti kempunan tak tahulah. 
Menurut Ketua Pegawai Pemasaran Kumpulan, Domino’s Piza Malaysia & Singapura, Linda Hassan, “Dengan rempah yang enak, Sos ‘Top Secret’ Pedas Memikat adalah versi perisa pedas daripada piza Top Secret Sos popular kami yang sangat digemari oleh rakyat Malaysia di seluruh negara. Top Secret Sos kami merupakan pilihan yang terlaris dan paling digemari dalam kalangan peminat kami dengan gabungan krim, keju dan bawang putih yang unik dalam empat rasa yang berbeza. Kami memahami kegemaran rakyat Malaysia terhadap makanan pedas, oleh itu kami memperkenalkan piza dan sampingan makanan pedas melalui Sos ‘Top Secret’ Pedas Memikat.”
“Bagi pelanggan yang sinonim dengan piza kami yang dilengkapi dengan sos rahsia, Sos ‘Top Secret’ Pedas Memikat serba baharu ini akan menjadi alternatif yang lazat daripada pesanan biasa anda. Yakinlah bahawa Spicy Fling dibuat khas dengan kombinasi sempurna perencah cili pedas dan perahan cili yang sesuai untuk setiap citarasa.”

 

Buy 1 Free 2

Pelanggan juga akan diberikan lebih banyak item percuma yang boleh dipilih dengan penghantaran Zero Contact dalam jaminan masa selama 30 minit. beli disini https://www.dominos.com.my/

Berbuka dengan Geng CODM

Berbuka dengan Geng CODM

 

Berbuka dengan Geng CODM

tak plan dan tiba - tiba je jadi. heee. oh sabtu dan ahad aku kerja, kesian kan? jadi aku rasa macam nak berbuka dekat luar, sebab acah - acah stress gituh. kebetulan aqish update status nak berbuka dekat luar, siapa nak teman. gituh lah bunyi nya. 

aku pun reply komen. sekali terus jadi. makan dekat food court je. setapak central. sedap juga menu nya. banyak pilihan. 

aqish tu kawan cod yang aku kenal masa dalam 7sun dulu. boleh baca di masuk 7sun dan kali pertama jumpa di bukit bintang. 7sun ni clan pertama yang aku masuk dan menjadi clan ke tiga selepas clan CJ dan clan apa ya lagi 1. lupa terus. hahahha. 

Setapak Central

Berbuka dengan Geng CODM

ingat nak berbuka di seoul garden. nampak gaya full booking. cuba nak booking melalui online tapi tak lepas, tak fikir pula nak telefon. tu lah makan je dekat food court. berbaloi je dan sedap spegeti oglio nya. tq RJ belanja. semoga murah rezeki ya. sepatutnya kena ada Ahcik sekali, orang yang pernah aku crush kan dulu HAHAHA. tapi beliau di seremban pula. padahal semalam nya tu elok je selfie tengah kerja. tahu - tahu dah dekat kampung ya. pandai betul buat kerja. 

Berbuka dengan Geng CODM
kecik, aqish, RJ

'Lepak' Bukit Ampang


lepas makan tu, sebab dah tak ada sangat aktiviti. beli aiskrim dekat bubblebee dekat area mana tah. wangsa maju ke? hahaha. lepastu jalan ke bukit ampang. tak sampat pun panas bontot, polis datang serbu. terima kasih abang motor menyampaikan pesan dekat kengkawan lain. heee. dah semua gegas balik. 

tapi sebabkan dahaga teruk, lepak kejap lah dekat restoran. minum air. gigil kaki aku. malam - malam minum air sejuk. laiinmacam sekarang ya badan aku punya tak boleh tahan sejuk. gedik betul. 

Berbuka dengan Geng CODM

mekasih sudi buka puasa sama - sama ^^

Lirik Lagu Dewi Puspita Masdo

Lirik Lagu Dewi Puspita Masdo

 
Lirik Lagu Dewi Puspita Masdo

Semalaman tidur tak lena
makan tak kenyang mandi tak basah
setiap masa angau kan dia
asmara gugur gelora

Biar seribu datang menganggu
mencoba meracuni kalbu
impian ku cuma engkau yang satu
yang selalu setia menunggu

wahai dewi puspita hatiku
hanya engkau penawar rindu
tunggu aku dengan senyuman manismu
takkan pernah tinggalkanmu

auww Biar seribu datang menganggu
mencoba meracuni kalbu
impian ku cuma engkau yang satu
yang selalu setia menunggu

wahai dewi puspita hatiku
hanya engkau penawar rindu
tunggu aku dengan senyuman manismu
takkan pernah tinggalkanku

Lirik Lagu Linangan Laduni Darwish

Lirik Lagu Linangan Laduni Darwish

 
Lirik Lagu Linangan Laduni Darwish

Laduni
Anugerah Ilahi
Permata hati dua kekasih
Itu nama diberi
Ku amat cintai
Janjiku akhir nyawa ini

Ku terima
Jiwamu diserah
Cincin di jarimu ku tanda
Melihat sang cinta
Derai air matanya
Dilepaskan kasih ibu ayah

Tiada ganti kasih ibu ayah
Akan ku bawamu cinta
Layari hidup kita
Indah menuju ke jalan syurga

Kasih laduni aku berjanji
Cinta ini ku bawa mati
Kau kurniaan Ilahi
Cintamu yg penuh bererti

Laduni
Anugerah Ilahi
Cahaya sinari hidup ini
Hadir seperti mimpi
Cintaku kau miliki
Kasih linangan laduni


Di - tamatkan

Di - tamatkan

 
Di - tamatkan

sebulan yang lalu, aku cuba untuk duduk dalam hidup seseorang. tapi aku gagal berlama - lama. aku memang tak pernah meletakkan apa - apa apatah lagi rasa. sebab tu, aku minta dia sebagai seseorang yang aku bisa menganggap sebagai keluarga dan rasa selesa bila berbicara. 

aku mengaku, aku sangat selesa dan nyaman menjadi seseorang didalam kehidupan seseorang yang lain. beliau yang aku maksudkan ialah faizi; sebulan yang lepas adalah abang angkat aku. berlama - lama didalam hidupnya buat aku terfikir. jurang terlalu besar dan berjarak panjang. aku tak lagi merasa aman dan nyaman. sering rasa, aku tak pernah ada apa - apa nak banding kan dengan dia yang ada semua benda.

aku tahu. dia tak pernah pertikai apatah lagi minta aku berubah mengejar emas supaya sama level. tak pernah sama sekali. tapi sebagai manusia, kita tahu. kita tidak layak berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah. aku malu sendiri. 

Solusi Terbaik, Mungkin

selepas beberapa hari memikirkan hal yang terbaik. dua malam aku menangis. bercampur aduk dengan emosi perempuan. aku memutuskan untuk menamatkan semuanya. supaya aku tidak lagi merasa aku manusia yang gagal. biar saja aku hidup dalam kalangan aku, bukan dalam kalangan orang yang lebih tinggi. kalau tidak, aku akan merasa begitu tidak punya apa - apa dan merasa kalah. atau mungkin merasakan, hidup aku gagal. sedangkan hakikat nya. aku menikmati hidup dengan cara aku. cuma aku salah duduk dalam kelompok yang bukan level aku. 

aku baru sedar untuk beberapa ketika bilamana ada beberapa hal yang sering melalu lintas dikepala. aku tidak layak untuk terus tinggal ditempat sama. harus pergi walaupun akan merasa patah hati memutuskan apa yang pernah aku mula. 

sakit. 
antara bagian kenangan yang sempat aku tulis ketika bersama faizi boleh dibaca disini. terima kasih faizi memberi ruang untuk aku melukis kenangan dan simpan kau bersama tulisan - tulisan yang akan selamanya tidak mati.  sudi berbagi rasa , menikmati rusa dikejauhan jalan, dan memberi sinar pada saat aku kejatuhan. 

Balang Kaca yang Melukai

aku ini orangnya sangat suka menyimpan seseorang yang lain dalam balang kaca, tapi kali ini. aku lah yang pecahkan. rasanya seperti melukai diri sendiri. 

terima kasih faizi, untuk hal - hal sederhana yang membahagiakan. menjaga jalan aku, menuju tuhan. begitu menjaga kata dari awal sehingga penghujung. menjadi kawan terbaik dan abang terbaik. semoga selalu dijaga dan dipeluk tuhan sebaiknya. semoga bahagia itu akan ada dimana - mana dan sampai bila - bila. terima kasih. 
bukan semua lukisan harus diwarnakan dengan warna pelangi. kadangkala, adalah lebih baik jika diwarnakan dengan warna hitam dan kelabu. lebih memberikan ruang dan makna pada sebuah cerita. 
Kenduri,  Makan Cekelat dan Taman

Kenduri, Makan Cekelat dan Taman

 
Kenduri,  Makan Cekelat dan Taman

seminggu dah berlalu sabtu dan ahad dan ia kembali semula untuk mewarnai hidup aku. setiap kali cuti, memang ada je lah aktiviti yang aku nak buat. aku tak boleh cuti dirumah. aku akan rasa, cuti aku disia - siakan. baik aku keluar dan menikmati hidup aku. 

Teman Kakak Kenduri

aku tak ada pula gambar di kenduri tu, sebab bukan kawan aku pun. aku makan je. heee. lauk sedap aku puas hati. kesedapan tu bukan sebab aku lapar, tapi memang sedap. ada mihun sup, apam balik dan juga goreng - goreng. sampai kenduri jam 2 lebih macam tu. orang pun makin kurang. jadi kami dapat la duduk dengan aman dan makan lama - lama. 

lepas kenduri kami bersiar - siar di Setia City Mall sebab nak makan cekelat semata - mata. 

Molten Chocolate Cafe

Kenduri,  Makan Cekelat dan Taman

tadaaaaa. ini lah rupanya. molten chocolate pancake tower dan chocolate waffle disertakan juga dengan ice tea peach. jumlah bayaran ialah rm70 macam tu. kenyang betul tau. tekstur coklat sangat berat. membuatkan aku cepat kenyang dan muak. kemanisannya boleh tahan. ternyata aku dah cukup manis untuk menikmati coklat ini. sudahnya, aku cuma mampu menghabiskan 4 keping pancake. satu lagi terkapai - kapai atas pinggan. 

oh ya, dekat sini servisnya agak lambat. mungkin kerana kekurangan staf. nasib baik semua staf baik je melayan karenah pelanggan. yelah, 2 orang je jaga floor. yang lain duduk dekat bahagian kitchen. lama juga kami lepak dekat sini. banyak benda yang dibualkan. oh lupa, kakak tu sepupu aku. kami rapat. cuma masa sekolah dulu pernah lah gaduh tarik - tarik rambut. hahhaha. 

sempat bergambar diluar. 

Kenduri,  Makan Cekelat dan Taman
sebelum

Kenduri,  Makan Cekelat dan Taman
selepas

susah juga nak bergambar kalau ada anak kecil. haahhaha. begitulah keadaannya. punya gigih kan untuk sekeping gambar. haritu ada kenduri doa selamat dirumah kakak, kami lupa nak ambil gambar. jadi harini lah gambarnya. 


Adik Dhi Kahwin

Kenduri,  Makan Cekelat dan Taman

dah lama betul tak jumpa dhi. jemput aku pun last minute. hahahhahaha. adik dah kawin, dia bulan 7. alhamdulillah. tak shabar. dah nak kawin dah semua kawan - kawan aku. aku je takde lagi. HAHAHAH. agaknya tak diktakdir ada pasangan di bumi. mungkin di akhirat gituhhh. 

masa ni last minit juga aku cari partner untuk teman aku pergi kenduri. nasib baik lah ada yang sudi. terima kasih awaknya. 

Kenduri,  Makan Cekelat dan Taman

balik dari kenduri memang terus balik rumah takde plan singgah mana - mana pun. cuma tiba tiba terfikir nak bawa adik bersiar - siar main taman dekat tasik. aku pun call lah mak. 

Taman Tasik Shah Alam


lagipun dah nak puasa kan. saja lah bawa datang sini. diorang pun tak pernah jalan - jalan dekat luar semenjak pkp. ya allah punyalah penat. hahahha. kesana kemari. kalau sorang nak pergi buaian, tak boleh tinggal. kena tunggu dua - dua habis main. lepastu baru pergi tempat lain pula. sebaik lah badan aku ni tak boleh belah dua. kalau tidak, senang kerja. 
jika harapan mulai melambung jauh, 
sisipkan tegar saat mulai mengarah jatuh.
kanvas.aksara

Lirik Lagu Rindu Separuh Nyawa Naqiu dan Vanessa Reynauld

Lirik Lagu Rindu Separuh Nyawa Naqiu dan Vanessa Reynauld


Lirik Lagu Rindu Separuh Nyawa Naqiu dan Vanessa Reynauld

Terpisah kita
Angkara dusta cinta
Luluh jiwa dan raga
Saat dikau tiada

Di kala rindu ini membara
Ku pandang bintang wajah menjelma
Andai dikau tiada
Ku rindu separuh nyawa

Kata cinta penawar duka
Sayang jika kau pergi
Separuh jiwa ku mati
Nafas bagai terhenti

Rindu kamu separuh nyawa
Ku pandang bintang
wajahmu menjelma…

Andai dikau tiada
Ku rindu separuh nyawa
Kata cinta penawar duka
Sayang jika kau pergi

Separuh jiwa ku mati
Nafas bagai terhenti
Rindu kamu separuh nyawa

Andai dikau tiada
Ku rindu separuh nyawa
Kata cinta penawar duka

Sayang jika kau pergi
Separuh jiwa ku mati
Nafas bagai terhenti
Rindu kamu separuh nyawa

Nafas bagai terhenti
Rindu kamu separuh nyawa
Duhai nyawa…

Lirik Lagu Masih Ada Naqiu

Lirik Lagu Masih Ada Naqiu

 
Lirik Lagu Masih Ada Naqiu

Terasa bagaikan bermimpi
Kembara indah yang ku lewati
Arah tuju kian bererti
Sempurnanya jiwa kau di sisi

Biarpun jauh masih ku terasa
Dalam jaga juga dalam lena
Setiap nafasku bagaikan kau ada
Resah…

Ku sembunyikan segala duka
Demi janji itu…
Tulusnya kasihmu tersemat dalam jiwaku
Bagai waktu dulu

Selamanya kau selalu ada
Temanku sepanjang jalan ini
Menggapai langit tertinggi
Di penghujung jalan indah menanti

Bila arah tidak menentu
Kau ada untukku
Resah…

Ku sembunyikan segala duka
Demi janji itu…
Tulusnya kasihmu tersemat dalam jiwaku
Bagai waktu dulu

Selamanya kau selalu ada
Temanku sepanjang jalan ini
Menggapai langit tertinggi
Di penghujung jalan indah menanti

Menanti…
Menanti…

Lirik Lagu Tunggu V.E

Lirik Lagu Tunggu V.E

 
Lirik Lagu Tunggu V.E

(Chorus)
Tunggu punya tunggu,
Tunggu bulan tak timbul-timbul,
Resah gelisah,
Dimana dia...
Ku tertanya-tanya,
Apakah mungkin terlupa,
Janji kita...

(Verse 1)
Tak sabarnya aku,
Menyarung sepatu,
Aku pandu laju,
Ingin jumpa denganmu...

(Verse 2)
Senyum di pagi hari,
Berdebar rasa hati,
Ku bertemu lagi,
Si jantung hati...

(Pre Chorus)
Mengapa,
Kaki terketar-ketar,
Walau biasa,
Bertentangan mata,
Dalam hati,
Tak siapa tahu...

Repeat Chorus (1x)

(Verse 3)
Kala bila bersama,
Bulan jatuh ke riba,
Tak pernah ku jemu,
Oh..merindukanmu...

Repeat Pre Chorus (1x)
Repeat Chorus (2x)

(Outro)
Mama bilang jangan suka iri hati...
Mama bilang jangan selalu hidung tinggi...
Mama kata hidup bagaikan pelangi...
Mama kata tunggu sampai akhir detik lagu ini...

Vivo Malaysia tayang filem pendek kedua, ‘The Incident’

Vivo Malaysia tayang filem pendek kedua, ‘The Incident’

Vivo Malaysia tayang filem pendek kedua, ‘The Incident’

vivo telah secara rasmi menayangkan filem pendek terbaharunya berjudul ‘The Incident’ dengan kehadiran semua barisan pelakon di Golden Screen Cinemas, 1 Utama semalam. Diilhamkan daripada kisah benar, filem pendek yang dihasilkan menggunakan peranti fotografi profesional terbaharu jenama tersebut iaitu vivo X60 Pro, memaparkan sebuah kisah menyentuh perasaan mengenai seorang ibu penyayang yang membesarkan anak lelakinya yang masih kecil sendirian setelah kematian suami semasa pandemik. 

Filem pendek ini bertujuan memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia dalam berdepan dengan waktu yang mencabar ini serta menyuntik sinar harapan meskipun berada dalam keadaan yang tidak menentu. 

Vivo Malaysia tayang filem pendek kedua, ‘The Incident’
Tayangan ‘The Incident’ dilangsungkan di Golden Screen Cinemas, 1 Utama pada 31 Mac 2021. Dari kiri: Pauline Tan, Phua Chandler, Chong Keat Aun, Firdaus Farmizi and Yise Loo.

Chong Keat Aun, pengarah filem yang juga pemenang anugerah Golden Horse Award untuk Pengarah Baru Terbaik berkata, 
“Terharu sungguh rasanya apabila melihat rakyat Malaysia saling membantu dalam mengharungi keadaan normal baharu yang masih membelenggu kehidupan kita. Dalam pada kita belajar menyesuaikan diri menghadapinya dengan bantuan kekuatan daripada orang disekeliling, kita juga menantikan kehadiran hari baharu yang membawa bersama sinar harapan baharu. Semangat yang ditonjolkan inilah yang telah menjadi sumber inspirasi bagi filem ini dan kami ingin menghasilkan sebuah kisah yang dekat dengan rakyat Malaysia pada masa sekarang. Dengan vivo X60 Pro, kami berjaya merealisasikan idea tersebut dan penghasilan filem ini telah menandakan era baharu bagi pengarah filem muda yang ingin memperlihatkan kreativiti mereka serta berkongsi dengan dunia.”
Vivo Malaysia tayang filem pendek kedua, ‘The Incident’

vivo siri X60 dilancarkan pada 22 Mac 2021 dan mempunyai pelbagai ciri mengagumkan yang dapat dilihat sepanjang filem ini. Baik daripada rakaman yang stabil hasil ciri Gimbal Stabilization 2.0 X60, mahupun rakaman babak pada waktu malam yang menguji ciri Extreme Night Vision 2.0, vivo X60 Pro adalah yang terbaik dalam menghasilkan rakaman yang jelas pada setiap masa di samping merupakan kualiti utama dalam menghidupkan ‘The Incident’.

Filem pendek ini menampilkan sepenuhnya barisan pelakon dari Malaysia termasuk Pauline Tan, finalis Miss Universe Malaysia 2015 yang memegang watak sebagai ibu tunggal bernama Yee Cheng. Beliau disertai oleh pelakon veteran Adibah Noor dan pelakon Yuan Teng, yang membuat kameo istimewa, serta seorang bakat baharu, Phua Chandler, yang memainkan peranan signifikan sebagai seorang anak muda dengan ketahanan dan kecekalan yang kuat walaupun berhadapan kesulitan dalam hidup.

Di samping visual menyentuh perasaan yang dirakam menggunakan vivo X60 Pro, filem ini juga diserikan lagi dengan runut bunyi yang merdu hasil garapan penulis lagu Yise Loo dan pengarah Chong. Rangkaian lagu nostalgia berjudul “疫 外 之 光” atau “Sinaran Harapan” itu merupakan representasi audio terhadap pahit jerih ibu bapa semasa waktu sukar ini, dan dinyanyikan oleh Firdaus Farmizi. Juga dikenali sebagai Fei Dao Er di China yang melonjak popular menerusi video viralnya di Douyin.

Menjadikan Visi suatu Realiti 

‘The Incident’ membuka tirai kempen Visual Creator vivo, yang mengajak rakyat Malaysia untuk mengekspresikan diri dan menjadi pencipta visual dengan mencungkil kreativiti serta bakat mencipta semulajadi dalam diri mereka.

Vivo Malaysia tayang filem pendek kedua, ‘The Incident’

“Semasa pandemik ini, kita dapat melihat ramai rakyat Malaysia bersatu untuk menonjolkan kreativiti mereka baik dalam seni, muzik, fesyen mahupun fotografi. Oleh itu, melalui kempen Visual Creator, kami berhasrat memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia yang berjiwa artistik untuk mengetengahkan bakat mereka yang unik ini di samping mengangkat karya fotografi dan videografi mereka dengan menyertai beberapa fasa berbeza dalam kempen. Kehadiran vivo siri X60 diharap dapat meningkatkan kebolehan dan menyerlahkan potensi mereka yang sebenar, dengan mengubah sesuatu idea menjadi realiti,” kata Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif vivo Malaysia.

Pertandingan Filem Pendek

Dalam fasa kedua kempen Visual Creator yang akan bermula pada awal April, vivo bekerjasama dengan Festival Filem Antarabangsa Malaysia (MIFFest) untuk menganjurkan pertandingan filem pendek berdurasi lima minit bertemakan “Joy of Humanity”. Peserta dijemput untuk merakam menggunakan X60 Pro mereka dan menjadi sebahagian daripada projek yang dipimpin oleh tiga pengarah Malaysia serta kolej universiti tempatan. Universiti Xiamen Malaysia, Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman (TAR UC) dan Kolej Universiti New Era merupakan tiga kolej universiti yang akan bersama menjayakan pertandingan ini.

Kemuncak kempen Visual Creator merupakan penganjuran pertandingan fotografi selama sebulan iaitu pertandingan ‘vivo Vision Photography’, dengan kolaborasi bersama Festival Fotografi Kuala Lumpur (KLPF). Sepanjang tempoh pertandingan, para peserta dikehendaki mengambil gambar berdasarkan tema yang diberikan pada setiap minggu.

Selain itu, vivo telah menghimpunkan barisan penerbit terkemuka, jurugambar profesional dan pencipta kandungan untuk terlibat dalam program MY #X60Series Celebrity Endorsement, supaya mereka dapat berkongsi tentang pengalaman mereka menggunakan telefon pintar vivo siri X60. Untuk mendapatkan lebih maklumat terkini mengenai kempen Visual Creator atau vivo siri X60, sila layari laman Facebook rasmi, laman Instagram rasmi dan laman web rasmi vivo Malaysia. Dengarkan runut bunyi di https://youtu.be/_-cXxvahULc dan jangan lupa untuk menonton ‘The Incident’ di saluran YouTube dan laman Facebook rasmi vivo Malaysia.