August 2020 - Mieza S Mieza S: August 2020
Lirik lagu Sabar Black Hanifah

Lirik lagu Sabar Black Hanifah

 

Lirik lagu Sabar Black Hanifah

Sabar Sabar dulu sayangku
Jangan Jangan kau tinggalkan aku
Janji Yang kau beri dulu
Ku Anggap palasu kerna kau dusta
Dustai Aku

Dulu Pernah kau berjanji mesra
Tapi Kini engkau menduakan cinta
Namun Kau pergi dan bahagia
Kau Tinggalkan hatiku hancur terluka
Dimanakan Janji janji yang setia

Cukup Sampai disini saja
Cinta Yang ku semai dan ku baja
Tak Pernah kau menuai cinta
Hanyalah Aku seorang diri menyintaimu

Dulu Pernah kau berjanji mesra
Tapi Kini engkau menduakan cinta
Namun Kau pergi dan bahagia
Kau Tinggalkan hatiku hancur terluka
Dimanakan Janji janji yang setia

Bagaimana Nak ku luah tak berdaya
Oh Dimana nak ku cari penggantimu
Setianya Cinta aku pada kamu
Oh Dimana nak ku cari penggantimu

Setianya Cinta aku pada kamu
Oh Dimana nak ku cari penggantimu

Lirik Lagu Kuey Teow SonaOne ft. Kidd Santhe

Lirik Lagu Kuey Teow SonaOne ft. Kidd Santhe

 

Lirik Lagu Kuey Teow SonaOne ft. Kidd Santhe

SonaOne
Aku memang tak boleh buat salah
Semalam lepak tapi hari ni buat macam gua tak kenal pulak
Whats up? Tanya kau whussup, aku tak jawab
Sah, satu KL kering tapi Kuey Teow ku basah
Panas, macam dalam kuali, macam dalam Kuala
Lumpur, keranda Gucci kalau aku dalam kubur
Cool bro, Aku jumpa Boss pakai Hugo
Harga naik sampai gunung
Celek sikit dental burung

SonaOne
Kasut Nike, belum keluar lagi
Lagi dua Hari, tapi ku dah pakai di kaki
Tak perlu test, kalau tu Tesla, tak perlu car key
Miyazaki masak Teppanyaki, bakar Cookie warna edamame
Everything ‘round me lookin’ like lukisan Salvador Dali
Aku nak pergi Bali, Omnia VIP
‘Pastu tu pergi JKT, Pagi-Sore ori
Nak pergi Shibuya beli White Tee
Shopping kat Pavi dah boring
Aku malas layan wartawan,
I put “This Is The Way” on a white gold ring
I’m at The Ranch kat Clarke Quay
Dua perumpuan ‘cam Archie
Pakai topeng bila naik MRT
Kalau ku party, confirm lu RT
(Party kat rumah je)
Tak baru, It’s what I do
Look at you, Tak padu
Kenapa tu? Takpe dude
Takda mood nak berbual
Nothin new, it’s what I do
Look at you, tak malu
Siapa tu? I’m the dude, EH!

Kidd Santhe
AKU MEMANG JENIS SUKA BERSALAH
FLEX AKU LAIN SUP TULANG PUN PATAH
KU SUKA LANGGAR I DONT GIVE FAKTA
AWEK LU DEKAT KATIL ANAKKU SEPAH DI BANTAL
Rapper cam ______

Asal nak sensitif
Sajat pun kalah skali
Olabola cuti
Tak ya nak gigit jari
Salam darah macam G
Semua nak family
aku pisah macam joe ngan malique

Aweklu
Haritu
Cariku
Gerak lu
Rogerku
Namaku
Abah you
Salam lu

Salahku
Layanlu

Tolongmu
Wat lagu
Macam ku
Tapi tu
Tak laku
Siapa tu

Ku tak perlu label label aku
3 tangan sentuh gaji
Dompet cari kamu
Ku tak perlu label label aku
3 tangan sentuh gaji
Dompet cari kamu
Jangan pandang belakang
bila sebut nama aku
Jangan pandang belakang
aku tukar nama kamu Jangan pandang belakang
bila sebut nama aku
Aku silap tanam
Hidup dia jadi hantu

SonaOne
Aku memang tak boleh buat salah
Semalam lepak tapi hari ni buat macam gua tak kenal pulak
Whats up? Tanya kau whussup, aku tak jawab
Sah, satu KL kering tapi Kuey Teow ku basah
Panas, macam dalam kuali, macam dalam Kuala
Lumpur, keranda Gucci kalau aku dalam kubur
Cool bro, Aku jumpa Boss pakai Hugo
Harga naik sampai gunung
Celek sikit dental burung

Lirik Lagu Hanya Kamu Aepul Roza

Lirik Lagu Hanya Kamu Aepul Roza

 

Lirik Lagu Hanya Kamu Aepul Roza

Hati ini
Sememangnya tercipta hanya untukmu
Tiada yang mampu merubah cintaku
Memaksaku melepaskan mu

Hati ini
Sememangnya tercipta hanya untukmu
Tiada yang mampu memisahkan kita
Selain dari ajalku
Hanya dirimu bidadariku
Yang ku cintai

Jangan kau pergi
Jauh dari diri ini
Terseksa seluruh jiwa ragaku
Dan parahlah hatiku bila kau hilang

Sayangku
Aku akan setia menantimu
Biar sampai hujung nafasku
Kerna kau bidadariku
Hati ini sememangnya tercipta untuku
Hanya Tuhan yang mampu memisahkan kita

Jangan kau pergi
Jauh dari diri ini
Terseksa seluruh jiwa ragaku
Dan parahlah hatiku bila kau hilang

Aku akan setia menantimu
Biar sampai hujung nafasku
Kerna kau bidadariku

Sayang aku merindui kamu
Dakaplah tubuhku kembali
Ku selalu ingin kau setia di sini
Menemani aku
Sehingga akhir usiaku
Kerna kau bidadariku

Lirik Lagu Maaf Adira Suhaimi

Lirik Lagu Maaf Adira Suhaimi

 

Lirik Lagu Maaf Adira Suhaimi

Disebalik wajahmu itu
Ada rasa yang meragui diriku
Aku perlu keyakinanmu
Kerna ku tak pernah sekalipun berdusta

Sedangkan aku coba menuruti kemahuanmu
Maaf yang tak mungkin indah
Andai hati mula berubah
Maaf yang tak mungkin indah

Jika kita mengalah hancur segala bahgia
Adakah ku bersalah denganmu
Hingga cinta kita semakin menjauh
Aku rindu kehadiranmu

Seperti dibuai lenakan sepiku
Sedangkan aku coba menuruti kemahuanmu
Maaf yang tak mungkin indah
Andai hati mula berubah

Maaf yang tak mungkin indah
Jika kita mengalah hancur segala
Biarlah waktu akan menjadi penentu
Aku dan dirimu tetap kan menyatu

Jiwaku yang menagih kasihmu
Maaf yang tak mungkin indah
Andai hati mula berubah
Maaf yang tak mungkin indah 

Jika kita mengalah hancur bahgia
Maaf yang tak mungkin indah
Jika kita mengalah hancur segala bahgia

Sue

Sue

sue



teruntuk sue,

aku menulis disini lantaran call tak berjawab (call satu kali) dan whatsapp aku dua kali ditinggal bluetick. aku bukan tak boleh call kau banyak kali. aku boleh. cuma aku tak mahu dianggap seorang yang annoy bilamana orang sedang marah sedang tak mahu diganggu, aku menggesa mahu dilayan. aku faham. 

marah kau masih ada, masih belum hilang. aku pernah rasa apa kau rasa. cuma, aku tahan kau pergi dan kau kembali. untuk kali ini, aku 'tinggalkan' kau tanpa ucapan apa - apa. dalam keadaan kau tak menerima, kau 'biarkan' aku. aku yang sendiri merawat hati. 

aku okay, cuma ralat sikit bila kena palau. marah betul kau dekat aku kan? dulu aku halang kau pergi, sekarang aku sendiri menjauhi semua. tak ada yang bertanya khabar. taklah, aku tak minta. cuma aku nampak beza, yang aku bukan siapa - siapa. hahhaha. 

bila aku whatsapp ali untuk 'pergi', ali kata "Aku bukan tanak personal tnya kenapa, sbb aku thu kau tk tenang lg aku malas kacau". kalau aku positif memungkinkan yang semua orang sedang bagi aku ruang yang panjang untuk aku 'berkelana' mencari makna disebalik apa yang terjadi sebelum ni. mesti semua orang ingat aku gila kuasa? tak, bukan. aku tak gila kuasa. cuma aku tak nak beriya iya, sudahnya terpaksa tarik diri. padahal aku kan cuma tolong daftar nama. kalaulah aku boleh daftar nama menggunakan akaun anonymous mungkin aku okay. sebab kena daftar nama menggunakan akaun whatsapp aku, jadi aku sedikit segan bila kena tarik diri. 

aku dah pun explain panjang dekat kau, kenapa dan mengapa aku left group admin. aku memang tak ada niat nak tinggal kau. aku ada, tak pergi mana - mana. cuma aku rasa aku tak patut ada ditempat yang tak sepatutnya aku ada. 
sue

ali kata semua yang terjadi adalah proses kematangan kita semua. betul. cuma, buat masa sekarang aku tak rasa aku perlu ada dimana mana. tempat aku cuma di tempat tempat yang semua orang tak ada. cuma ada aku dan diri sendiri. aku dah mula rasa, aku tak diperlukan lagi semua. for sure, ada takde aku sama saja. 

aku ikut ali; untuk stay. sebab aku sayang KITA semua. aku rasa almost 3 months? aku dengan CJ. aku tak mahu buang sesiapa atau dibuang. cuma aku undur diri dari menjadi orang - orang penting. aku akan tetap ada jadi supporter! dan juga melihat dari jauh sahaja. entah. kalau keadaan memaksa sebab aku kena menagih layanan, aku undur diri. aku masih tetap ada, cuma tidak duduk dalam kalangan korang lagi. tu je. tengok sampai mana aku mampu bertahan begini. :(

aku juga takkan lupa siapa yang pernah ada. atau siapa yang tetap tinggal dengan aku. 


teruntuk sue,

terima kasih sebab pernah sudi kenal aku. terima aku apa adanya. aku tahu susah untuk orang terima dan berkawan dengan aku. tapi kau sudi. semoga tuhan jaga kan kau untuk aku. hiks. 

berapa lama entah kau akan marah, aku tak tahu. cuma takut kau buang aku. entahlah tak tahu macamana. harap tuhan lembutkan hati kau. aku tak pandai nak jaga hati orang dan tak pandai nak pujuk kau bagaimana. 

aku harap kau masih sudi :) eh maafkan aku lagi sekali. 


Lirik Lagu Quai Rockstar feat. B-Heart, Izhar & Leo

Lirik Lagu Quai Rockstar feat. B-Heart, Izhar & Leo

Lirik Lagu Quai Rockstar feat. B-Heart, Izhar & Leo
Izhar
Banyak tak real dorang fake it
I can see you through macam plastic
banyak tak real dorang fake it
i can see you through macam plastic

Quai
Mimpi bangun rockstar itu basic
tab talk superstar macam elvis
doa ibu bawak keluar
orang dalam now nak keluar

B-Heart
Dah nampak telus,
Straight talk, kelas/gelas, muka pecah boleh Pamit ku cakap Tulus yea,
Bukan kongsi gelap, shine sangat terang
Dah terang kat lu lit, kunang-kunang,
Yang married to the game, its ashame
We've been knowing her, since the start, since tunang, bitches merisik orang dalam,
Keluar, padam. Dekat luar panas seh, muka merah padam, cuz i see

Izhar
Banyak tak real dorang fake it
I can see you through macam plastic
banyak tak real dorang fake it
i can see you through macam plastic

Quai
Mimpi bangun rockstar itu basic
tab talk superstar macam elvis
doa ibu bawak keluar
orang dalam now nak keluar

Leo
MC fake
Aku bake
Macam roti itali
370 Fahren lepas sapu butter with garlic
Wait "TING!“ dah siap dari isi sampai kulit
Resepi sulit membukit
Every spit orbit aku lit
Dalam track
Tinggal blakang MC whack
Tabiat korang kejap
Korang tak boleh kejar
Takyah mimpi kalau kadar acah seribu daya
Finish line rajin, tapi dalih jadi budaya

Izhar

Banyak tak real dorang fake it
I can see you through macam plastic
banyak tak real dorang fake it
i can see you through macam plastic

Quai
Mimpi bangun rockstar itu basic
tab talk superstar macam elvis
doa ibu bawak keluar
orang dalam now nak keluar

Quai
Pull up with the gang if kau banyak sangat talk
awan mendung trap kroni turn up macam layan pop
gambar legend tapi muka muka korang kena crop
bikin panas bakar line macam aku punya blok
oh my god
alamak
budak borak buat lagu macam nak taknak
oh my god
alamak
cam bapak bagi korang rasa
“ nak tak nak?”

Lirik Lagu Bawah Tanah Lawalah Familia

Lirik Lagu Bawah Tanah Lawalah Familia

Lirik Lagu Bawah Tanah Lawalah Familia
KC
oh shit tempat keras
seram sejuk saat genting tak penting
tolak tepi sikit sleeq boi
aku pun boleh sekarang masa deploy
deep boi lama tak beraksi
berapa ramai saksi lawalah masih paksi
boombap itu pasti yeah! dah memang trademark
selok belok khatam dan kami tinggalkan benchmark

ZEMO
7 kaki kena gali 7 kali
7 lapis kena hadap 7 gari besi
punca dah disiasat macam esok nak naik court
amplify tenaga tapi tak cukup volt
dari mula lawalah turun macam lanun
harta kami bagi semua track harta karun
fenomena bertukar bencana dan rencana
renjana dalam talian pantas macam corona

QIFRAH oh beatnya buat kepala ku mengangguk jika tiada, macam bulan merindukan pungguk haru pikuk, haru biru putih mata hitam kisah silam? aku bilang itu cuma pinjam lawalah sayy, bawak lah wehh bawah lapik sembunyi semboyan sembur dan sempontan sebokkan? macam eazy e BBB aku buat busy G

A.D.H RAZQA
merekah muka tanah boss
terbelah
terpisah jalan lost takde arah
ya pause pause
hilang tuju mati kutu
dah takde jalan keluar gigit kuku
gigit aku, gigit baju
gigit style, apahal? sebab tak kenal
kenal diri sendiri bukan aku
sebelum diri yang terbujur kaku
jauh mana kamu langkah
tinggi mana kamu dongak
tetap kau pulang bawah tanah
pulang jua bawah tanah
sejauh mana kamu melangkah
tinggi mana kamu dongak
tetap kau pulang bawah tanah
tetap pulang jua ke bawah tanah

BUNGA
back on this track kasi lawa kasi cun
still bawah tanah even aku high to the moon
this rapper wannabe tak pernah belajar from the master
and how yall be calling this shit as a rapper
sumpah wack der malas aku nak layan
kau cuma sayur aku macam cicah dengan belacan
jangan la nak perasan berpantun pun tak lepas
lebih baik sambung berangan

AMZAR RAZQA
malam takda gaya
lontar suara tempat tak kena
tuturan lewat pagi undang bala
berpijak di tanah kembali padanya
eh bawah tanah apa lagi nak bidaah
bawa padah lagi teruk dari dadah
dari menyenget tak leh buat pandai
kenang masa hidup menyesal sambung cry ohh

REBEL ASIA
been around these old outlets
these new ones weren't out yet
a hundred bucks for an outfit?
they find it hard to address you like a man if they know you from the outskirts
let alone an outlet
and because of that commitee
honestly I aint been out since
lookin at myself and
dont you call a man a king if not even the crown fits

FAHMI FAEAKMIE
aku baca buku aku cari gali
ramai ludah lirik, tapi tak faham erti
aku luncur masa aku naik atas
ramai coba mendongak semua aku tindas
aku macam fighter aku tak pernah gentar
dalam aksi meludah aku kill melontar
aku diam berisi main makan dalam
mahu tunjuk jaguh semua aku hadam

ADK X RIS
jauh mana kamu melangkah
tinggi mana kamu dongak
tetap kau pulang bawah tanah
pulang jua bawah tanah
sejauh mana kamu melangkah
tinggi mana kamu dongak
tetap kau pulang bawah tanah
tetap pulang jua ke bawah tanah

SADBOII SUDIR
habis semua yang kau usaha
oh dah habis semua waktu kau dekat dunia
jadi melayu jangan janji melayu
tuah menanti takkan selalu disitu
takkan terjadi kalau macam kayu
tunggul tetap disitu
muka senang ditipu sape nak do?

BENZOOLOO
rasa macam bos - boss
tapi bukan bosku
lama tidak dengan lawalah
rasa macam lost crew
nampak lautan hiphop
makin banyak ikan baru
semua senang kena makan
macam dalam jaws 2
oh begitu senang buat wordplay dari movie
hati banyak senang lepas pulih dari moody
balut menemani tidak ingin masuk rehab
buat apa kalau sekejap lagi kembali replapse

NAWI
aisayman aisayman aku sentiasa excellent
kena kerja lebih sikit
supaya kekal relevant
walau dibawah lawalah raksasa 'Tremors'
gerakan bawah tanah goyangkan semua rappers
aisayman aku dah terlebih confident
spit celah gigi takde yang palsu dengan polident
ramai tak tahan rap buruk masa korang lupus
lagi dalam korang gali
lagi senang ku kambus

SYAWAL AFRO
jaga langkah jangan sampai tersadung
jangan banyak bunyi nanti kau yang meraung
silap pangkah main tak pakai sarung
dah maju ke depan takde yang tanggung
bawah tanah besarkan payung
familia goncang tak runtuh
buat ramai memang dah utuh
berapa ramai cuba kau rempuh

ADK X RIS
jauh mana kamu langkah
tinggi mana kamu dongak
tetap kau pulang bawah tanah
pulang jua bawah tanah
sejauh mana kamu melangkah
tinggi mana kamu dongak
tetap kau pulang bawah tanah
tetap pulang jua ke bawah tanah

MONT BERG
still familia we spread the virus
find your best! we still the highest
bring myself on the low, like a slomo
i work hard for familia sound guerilla
who's the iller standing on the ground
peace upon you, we start with bismillah
you bring the fire but we still remain stronger
stranded in the line but we still fine
don't need that punchline, that my past time

pass the mic im ready all the time

JAY MUHAMMAD
Ey yo! selamber fight binasa
rimas bila rasa semak bro
gua tebas lu rasa nak doh sinis cam hiphop senior
kena terima korang semua kena buli
malaysia boleh!
kami buat semua ikut
dan takkan ada lagi yang macam biskut
apa kami tulis korang semua ikut sebut
semua rebut nak jadi lu orang ikut jemput

HALIM REDWOOD
jangan sibuk sibuk nak digali
masih mengkaji apa barang nak dicari
masa bertukar ganti lihat apa terjadi
sudah berulang kali apa kau tak faham lagi
oh alamak dah semak
bukan aku tahu ada ular didalam semak
hati - hati berjalan jangan teragak agak
yang semalam lupakan jadi aku bergerak

SABBALA
waktu durian runtuh wa ajak dorang main takraw
usop without the willcha, masih datang bako
jangan kena sayur pagi pagi dah tak segar
lawalah ridin' macam geng motor besar
gaya orang tak gemar wa angkat jari tengah
jumpa yang lari mengah ada yang berani sergah
tu yang pelik lu rap or tengah mengigau

cahaya mata hip hop? tapi wa nampak silau

RAHHHSKAKI jejak kerja gerak kilat sukar dikesan
fullmetal achemist
sambung hikayat
terang terang kena tinggal sebab penyegan
bakal mertua pun tak berkenan
jadi sekarang nak tukar angin
yang lama jangan hapus buat tak heran
dah ternama takdak nama kat bawah tanah
simpan saja taringmu tak bawak pi mana

Lirik Lagu Playaz

Lirik Lagu Playaz

Lirik Lagu Playaz

PLAYAZ - SIQMA, BENZOOLOO, B-HEART, YONNYBOII, DJ T-BONE, KMY KMO & LUCA SICKTA


SIQMA
warsa temu warsa wartanya masihnya keramat
karsa dah tercatat catatannya sudah ku sanad
rangka tiap data perangkaan tujuh sahabat
letusan satu revolusi sejarah baru kan dicatat
seteru kini setuju
terburu datang berpusu
enam hantu sembur ilmu sulam kata penghias lagu
citarasanya dari guru mistik atasannya lempar isi
qarma ulang era baru playaz B sila sambung misi

BENZOLOO
mahu beli sila pay us
tapi janji jangan play us
kau jenis suka bermain?
good, sebab aku playaz
batu gunting kertas
bertanding siapa lagi keras
kau macam gambar belum kena edit
sebab piksel tidak jelas
put in work baru boleh grow
kena laju macam touch n go
jadi nakal macam jfk
sneak in marilyn monroe
tukar jadi suge knight dan sumbat kau dalam death row
bout that tho apa pendapat bila kena death blow

B-HEART
19 years in the game still the same old dream
teraju dengan team mob deep kejar cream
selain itu kite seen and it seems like quality over quantity
kita rembat tu goals, kelibat ku tenfold, sambar bak usain bolt
sabar jangan sibuk
we the ish, we the plumber, kite juga yang gebok
big bro, moiz minta we speak up, yang senyap mula heboh
ketibaan kebangkitan ombak new waves kita luncur
selamat datang ke kuala loco, titik peluh dah jadi lumpur

KMY KMO
bla bla banyak plastik
badan bau bau minyak ransid
yang tau tau cara lastik
boleh sau sau setiap transit
yang kaw kaw makan paw paw
lepas sasaukan fanatik
borak dau dau masa hau hau
basah yau yau dek sintetik
kronik konflik di doktrin silibus silibus si rambo
bergegar ritma dan tempo playaz melaju bak lambo
rangka gerakan cam tango terbang dek lonjakkan mango
'ambrosia' jadi hanzo klasik liga masih enzo

LUCA SICKTA
bila playaz on the move tak pernah bawa bincang terus cincang and woo
yang pincang kena choose side dalam drama sama
tak ke mana tuju apa? like...woo
terlalu banyak raja tanpa cincin
mahkota hanya angan atas angin
kaya bergaya bahasanya miskin
rasa cukup yakin? segala kekal? dah cukup bekal?
siapa yang jamin? rasa dah kebal? dah cukup cekal?
eh, ini kata kata rasa rasa mahu gegar dan
ini mata mata rata rata mahu segarkan
jadi grip lock ini hip hop bukan pop rap gigit lirik itu syirik, you get it?

YONNYBOI
we in the game
selalu ready selalu ada perisai
were not the same
jangan samakan engkau dan aku
conquer ini era biarpun bersawah padi
bila namaku terpapar besar jangan sembang mana aci
nak senang bukan sehari nak susah senang itu pasti


Lirik Lagu Luka Yang Kurindu Mahen

Lirik Lagu Luka Yang Kurindu Mahen

Lirik Lagu Luka Yang Kurindu Mahen

Lebih baik diam
Dan menghapus dendam
Tak lagi bicara
Agar tak semakin terluka

Cinta punya batas
Tak harus saling keras
Tak bisa di paksa
Segala yang kau ucap bohong

Kau lakukan omong kosong
Tak perlu lagi percaya
Kau hanya pura-pura
Kita di ujung perpisahan

Namun selalu ku rindukan
Kau luka yang ku rindu
Hoo, hoo
Cinta punya batas

Tak harus saling keras
Tak bisa di paksa
Segala yang kau ucap bohong
Kau lakukan omong kosong

Tak perlu lagi percaya
Kau hanya pura-pura
Kita di ujung perpisahan
Namun selalu ku rindukan

Kau luka yang ku rindu
Lelah ku menangis (ooh)
Terluka karnamu
Ini kekalahanku

Wo-uwo-wo, ooh
Pergi lupakanlah aku
Biar aku yang bertahan
Segala yang kau ucap bohong

Kau lakukan omong kosong
Tak perlu lagi percaya
Kau hanya pura-pura
Kita di ujung perpisahan

Namun selalu ku rindukan
Kau luka yang ku rindu
Kau luka yang ku rindu