Friday, June 29, 2018

Lirik Lagu Rindu Dijiwa Encik Mimpi

Mieza S | 6/29/2018 10:08:00 AM | 5Comments |
Lirik Lagu Rindu Dijiwa Encik Mimpi

Mengapa sukar ku luakan
Rasa yang lama kupendamkan
Sesungguhnya kau yang aku sayang
Ku ingin kau pun turut merasakan
Tak pernah sekali ku ingini
Sesungguhnya aku menyesali
Dan terluah karena sedalam hati

Kini tiada lagi cara untuk ku dapatkan
Kau tlah pergi yang tinggal hanya kenangan
Belum sempat untuk aku menyatakan kau disayang aku dambakan
Maafkanlah aku karena menafikan cinta
Tak ku sangka masa tak izinkan kita
Kini tinggal hanya aku yang sengsara menanggung rindu di jiwa

Kini tiada lagi cara untuk ku katakan
Kau tlah pergi yang tinggal hanya kenangan
Belum sempat untuk aku menyatakan kau disayang aku dambakan
Maafkanlah aku karena menafikan cinta
Tak kusangka masa tak izinkan kita
Kini tinggal hanya aku yang sengsara menanggung rindu di jiwa

Lirik Lagu Kisah Antara Kita One Avenue

Mieza S | 6/29/2018 08:55:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Kisah Antara Kita One Avenue

Mengapa terjadi
Oh pada diri ini
Haruskah ku meneruskan lagi
Kisah kita yang telah kita bina bersama
Kini telah hancur karena kau memilih dia

Ku tidak menyangkakan
Engkau seperti ini
Kau curangi diriku
Tanpa aku sedari

Bodohnya aku
Ku bisa mempercayakan kamu
Tanpa ku sedari
Kau mempermainkan cintaku

Sayang
Haruskah kau memperlakukan aku Sebegini
Apakah salah diriku ini terhadpmu
Sehingga engkau sanggup menduakan cintaku

Mungkin aku bukan yang terbaik buatmu
Ku terima apa yang kau lakukan padaku
Aku kesali dan berasa kecewa terhadap dirimu

Maafkan aku telah mengecewakanmu
Hati ini tak dapat merubahkan apa pun
Diri ini telah dimiliki tanpa ku sedari

Mungkin aku bukan yang terbaik buatmu
Ku terima apa yang kau lakukan padaku
Aku kesali dan berasa kecewa terhadap dirimu

Ku amat menyesali mengenali dirimu
Aku berjanji akan meneruskan
Hidupku tanpamu

Monday, June 25, 2018

Meski

Mieza S | 6/25/2018 05:27:00 PM | 4Comments |
Meski

meski berantakan
tak pernah kau memilih
pergi atau berdiam diri
terus dan hilang

kau matang
disaat aku
memeluk bayang
mahu tinggalkan rasa

seadanya kau mengaku
salah semua kau punca
PADAHAL
aku

meski aku
tak termampu
memberi bahagia
menyempurnakan sebahagian
kisah hati
yang pernah retak
pecah menjadi serpih
kau ada

ada untuk kongsi jiwa
dengan orang
yang tak sempurna
kayak aku
yang tidak
memiliki apa pun
cuma hati

hati yang pernah bolong
kemudian kau tiba
menampal apa yang perlu

untuk lelaki
yang selalu memenuhi hati

terima kasih untuk 25 Jun yang masih ada disisi, sayang.

Friday, June 8, 2018

Lirik Lagu Dunia Kejam Ical Mosh

Mieza S | 6/08/2018 12:19:00 PM | 2Comments |
Lirik Lagu Dunia Kejam Ical Mosh

skuad (2x)
berdiri aku disini
puas ku berjalan dan berlari
masih tak ku jumpa dan temui
keinginan dari hati
aku mahu anak aku
hidup senang
cukup pakai
makan kenyang
walau pokai
senyum tawa dibibir mengilai
walau iblis dan kuncu mengintai
saat hasil ku semua digadai
tika hidup ku dilanda badai
susah payah biar aku telan semua
biar aku telan derita
biar kau takkan kenal sengsara
dan aku tetap aku
takkan berubah
ini kisahku
bukan berkhutbah
bagaikan dairi helaian hidup
tekanan hidup itu aku hirup
ketidak adilan wujud
mungkin ditakdirkan
bukan aku nak tolak takdir
cuma mahu bebas dari belenggu
sebelum maut datang hampir

aku teruskan perjalanan
moga tamat penantian
terketar aku dititian
apa yang aku bekalkan
hanya rasa salah
walau aku benar
takkan boleh menang
didunia kejam (8x)

tapi apa kau tahu
ramai hanya mampu bisu
ramai taknak buka mulut
takut kepala tembusi peluru
jadi sampai bila
kalau diam mungkin boleh jadi gila
mahu bebas aku mahu lepas
dari helah dunia

kau bukan aku
jadi better diam
kau hidup mewah
tidur lena beralas tilam
ego dalam diri menjadikan kau selfish
wanita kiri kanan
selera nora danish
bergelumang dengan kemewahan
jadi apa kau tahu
tentanng hidup di jalanan
susah senang cari makan
halal atau haram janji dapat
makan nasi sepinggan
tak punya apa - apa
cuma ada mimpi
impian untuk senangkan
anak dan isteri
tak mahu rumah besar
cuma mahu tempat berteduh
umtuk aku mengeluh
lepas seharian jadi hamba
siapa tak teringin untuk jadi raja
penat lelah lemah
takkan rebah
walau azab datang takkan pernah sudah
sedang kau masih lagi
di dalam kelab sampai pagi
habiskan segala duit
yang bapak kau bagi
jadi apa yang kau tahu
tentang hidup aku
susah senang aku
hanya tuhan saje tahu
aku masih lagi cari jalan untuk pulang
sampai aku nampak satu cahaya terang

aku teruskan perjalanan
moga tamat penantian
terketar aku dititian
apa yang aku bekalkan
hanya rasa salah
walau aku benar
takkan boleh menang
didunia kejam (8x)

tapi apa kau tahu
ramai hanya mampu bisu
ramai taknak buka mulut
takut kepala tembusi peluru
jadi sampai bila
kalau diam mungkin boleh jadi gila
mahu bebas aku mahu lepas
dari helah dunia

Featured Chapters: Mystery Giveaway By Flavnesz

Mieza S | 6/08/2018 09:58:00 AM | 3Comments |
Featured Chapters: Mystery Giveaway By Flavnesz
Join SINI

COMEBACK GIVEAWAY by BYZURA HALIFAH

Mieza S | 6/08/2018 09:38:00 AM | 6Comments |
join SINI

Wednesday, June 6, 2018

Lirik Lagu Terkemuka Benzooloo, Zizi Kirana & Sandra Dianne

Mieza S | 6/06/2018 12:28:00 PM | 3Comments |
 Lirik Lagu Terkemuka Benzooloo, Zizi Kirana & Sandra Dianne

[ Sanda Dianne ]
 terang bintang
hingga bersinar fana
dilambung ke awan
hingga ternampak cuma
kelajuan meniti jiwa raga
hingga bertatah intan
menjadi terkemuka

[ Benzooloo ]
 pergi cari kapur putih
conteng di papan hitam
cipta ekuasi sendiri
daripada perlu pinjam
ingin jadi virtuoso
ganda usaha kerja
ganjaran kemudiannya
datang menyusul pula
tapi nampak dari mata
masih ragu-ragu
apa impresi pertama
misalnya tidak laku
sejam yang lalu
yakin tidak kena kecam
perasaan kurang pasti
buat satu badan kejang
yang pernah disitu
bukti pasti masih harum
bukan senang untuk benang
terus masuk lubang jarum
nampak macam kalah
tapi sebenarnya bukan
belum orbit sepenuhnya
nampak sinaran bulan
kalau ingin yang lebih baik
dari yang hari ini
ambil contoh dari tokoh
dan informasi terkini
tujuan tabur baja
supaya cepat tumbuh
pastikan awal isi forum
selagi belum penuh

[ Sanda Dianne ]
 terang bintang
hingga bersinar fana
dilambung ke awan
hingga ternampak cuma
kelajuan meniti jiwa raga
hingga bertatah intan
menjadi terkemuka

[ Zizi Kirana ]
Kalau bukan sekarang
jadi bila lagi
Teroka tempat orang lain
tidak berani pergi
masuk kebun sub atomik
partikel bersentuhan
gabungan menjadi
kalau kondisi mengizinkan
banduan dalam minda sedang
minta bantuan
buat keputusan sendiri
bila kebuntuan
tapi banyak orang kipas
patutlah rasa sejuk
ular yang mematuk
datang dalam banyak bentuk
ada yang kurang bahaya
tapi kuat mengutuk
suka buka luka lama
yang susah untuk tutup
tak pernah cukup
semua harus berhenti
tukar algorithma hidup
dengan peranti paling canggih
kalau hidup bagi lemon
ambil pengisar buat jus
minum di tepi beranda
hanya perlu diam
Shoosh
Catat di kalendar
Bila tarikh temuduga
ternyata terbuka
untuk jadi terkemuka

[ Sanda Dianne ]
 terang malam
meniti masa silam
setiap tenteram
mula bergaung dalam
namun hanya yang kembali bergema
cuma yang terkemuka
dimandikan cahaya
terang bintang
hingga bersinar fana
dilambung ke awan
hingga ternampak cuma
kelajuan
meniti jiwa raga
hingga bertatah intan
menjadi terkemuka

[ Benzooloo ] Sudah bilang
bukannya susah bidang
lima puluh lima puluh
tendang tapi kena tiang
Egosentrik besar ekar
buat orang lain hindar
senang rancang dari awal
tapi sayang kurang pintar
pasal dalam parsel
ada puzzle
dengar khabar
sendiri belum jumpa final
pusing vinyl
perlahan dapat untung
lega dengan pemandangan
bila sudah atas gunung
kau lihat kelibat
sekarang makin giat
sedia pasang niat
terima hakikat
buat apa yang kita minat
jadikan itu pembakar
langit sudah tersedia
tinggal kau jadi pencakar
[ Sandre Dianne ] Terang bintang
hingga bersinar fana
dilambung ke awan
hingga ternampak cuma
kelajuan meniti jiwa raga
hingga bertatah intan
menjadi terkemuka

Lirik Lagu Pisau Cukur Benzooloo

Mieza S | 6/06/2018 12:22:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Pisau Cukur Benzooloo

kadang - kadang in life
kita jumpa dengan perempuan yang gaya macam..
urm, how do i put this?
oh..
pukima!

rasa macam tiket loteri, boleh rugi kalau gores
wait, bagi aku masa untuk proses
bermacam - macam request sampai kau terlalu obses
aku bukan lelaki kaya, bukan Tony Fernandes!

pendapat yang holistik, kau perempuan materialistik
hanya pandai kira duit walau gagal matematik
habis duit kena kikis, dompet tebal jadi tipis
bitches tetap bitches, boleh pupus segala spesies

ish ish ish, ini semua cobaan
bangun dari mimpi elak dari godaan
tapi kau keras kepala dan mula salah anggap
macam kepala aku keras masa kau bagi blowjob

ooh, mungkin kau terasa huh?
ooh, primadona penuh drama mahu status yang pertama kena buang gaya lama
nanti karma ketuk pintu, kau pula cedera parah

chorus
dompet keluar seluar, duit masuk duit keluar
kau buat aku bankrap muflis tiada penawar
penjejas ekonomi boros tanpa emosi
tiada rasa simpati kerna kau begitu keju

kewangan makin uzur, wang saku pendek umur
habis kena tapau oleh perempuan pisau cukur
telan semua duit langsung tiada kumur - kumur
jadi hati - hati dengan perempuan pisau cukur

hati - hati dengan perempuan pisau cukur

citarasa tinggi kriteria selebriti
tidak salah kalau bukan high heels 5 inci
itu yang terperinci dari apa aku teliti
yang kau lebih hargai kualiti dari kuantiti

nampak harta orang lain, kau cepat iri hati
duck bitch! kau tiada ciri calon isteri
jadi pergi mampos! dengan boyfriend baru kau
ngam lah kau jadi bini, dia jadi biri - biri

bagi aku peluang untuk beristirahat
jalani semua istiadat tanpa kau punya isyarat
batul kata mereka, kau berkategori lain
bila aku tiada di rumah kau bawa lelaki lain main

chorus
dompet keluar seluar, duit masuk duit keluar
kau buat aku bankrap muflis tiada penawar
penjejas ekonomi boros tanpa emosi
tiada rasa simpati kerna kau begitu keju

kewangan makin uzur, wang saku pendek umur
habis kena tapau oleh perempuan pisau cukur
telan semua duit langsung tiada kumur - kumur
jadi hati - hati dengan perempuan pisau cukur

ugut pantas kilat mulut bising bunyi guntur
wahai si pisau cukur baik cukur bulu jubur
kalau aku ada harga, aku sekali engkau labur
sebelum nasi jadi bubur, baik kau masuk kubur

macam warna kain luntur, perasaan aku pudar
aku bunuh ala kadar mayat kau atas cadar
bila hilang dari radar, tiada siapa yang sedar
terbiar jadi liar bila sudah hilang sabar

bangun dari simulasi stimulasi hibernasi
bitches tetap bitches kalau masih lagi lansi
sebab apa guna niat? kalau mulut kau berfungsi?
jangan janji dengan kata, buktikan dengan aksi

perempuan pisau cukur yang utamakan stail
pancing lelaki yang leka sangkut di mata kail
jadi aku belajar hafal gerak geri kamu
simpan fail dalam fakulti supaya orang lain dapat preview

Lirik Lagu Settle Dalam Court Lawalah Familia X Futsalista

Mieza S | 6/06/2018 11:55:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Settle Dalam Court Lawalah Familia X Futsalista

Jamil
Siap sedia, tenaga dah meliar
takkan terbiar, usaha setiap belia
Ole oii, kami bijak, tak cam katak
corak guna otak walau dalam kotak goal
barang kami sold, pada roh pendengar
pengedar dalam lagu-lagu rancak dah tersebar
Dalam tak sedar, sejak kebelakangan
(kami takkan berundur sebab ada masa depan)
represen, futsalista
eyy mista, sattle dalam court, eyy sila
no, bukan brazil (who?) shakirah
Maka tadinya, markah tak kira
Ufff, kami ada skill dengan ball
Kill guna bars kita lit satu score
Tuff, ini game ada law
be underdogg, kita settle dalam court

Chief Qif
Kau tau..

Ada brand futsalista,
Ajak sihat, bukan acah style, dekat insta,
Cita cita rasa nak penuhkan citarasa kita,
Biar kaki bangku, duduk, sorak kita,

Ada Tenaga, tenaga naga,
main local saja, rocka lah penaja,
Penat tak apa , sampai tak terdaya,
Janji kita terkenal, satu malay sia,

Ini mainan semua ada peranan,
Inilah kawan berlawan jadi jangan berangan,
Perangkap tiap penjuru, memburu cam askar
Gerakan disetuju, serang markas dan sangkar

Bagi cabaran bukannya amaran,
jgn pula cuba berani nak langgar dan
Buat apa,sarong kool, main nak panas panas,
Ada game ada rules,jgn kau cari nahas,

Jadi

Rahhh 5 Kaki
mulakan tendangan,
atur serangan,
baik settle dalam court tak payah banyak bual
pamer kemahiran dari jalanan,
pentas saingan,
berani jumpa masuk rockafutsal,
ini arena,
banyak mata saksi,takdak dribble macam nie,
bapak gawang gol kebal,
serupa bomoh dah jampi,
gerakkan pemain tak boleh jangka,
asah teknik baru datang langgar,
praktis kaki samba sampai ill,
jangan simpan belanja Falcao skill,
maintain keep it clean,
dilarang main kotor, sukan nie seronok,
toksah dok buat teruk,
kosong vandalisme,
angkat satu bola lima versus lima,
fikir pantas selidik, macam pakar gelecek,
mangsa target penyudah, percaturan mesti licik.

Rash
My team marvelous, professionals, starle us and we ending em,
Young birds flapping 'em wings, so now you better duck,
For emblems, taking a swing just like a pendulum,
And I aint gassing when I tell you to bring ya best seven up,
Hella rough, jump to the next one, we level up,
Rocka Futsal in the house, we tryna get the cup,
Speculation spectated by spectators,
You getting checked, mate, like chess play so respect Rebel Asia,
Hope to ser ya hopeless team, (haha)
Try to own the scene, went with golden dreams then left the court with broken kness,
Supposedly, I got the bars on lock, who want what, knock ya ass out like Tumulak,
Lawalah bwoii, yeah you reppin' with the rawest,
A lone ranger without power, prolly sexin' with the Zords,
Aint no messin' with the bars, who said Rebel takde bars,
Siapa acah balling, kita settle dalam court,
SEPAK

Lirik Lagu Generasi Genius Benzooloo

Mieza S | 6/06/2018 11:48:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Generasi Genius Benzooloo

semua orang ada hero kegemaran
hero aku?
manis macam cokelat, lebih cun dari Kinder Bueno
dalam bahasa Latin purba, akulah 'numero uno'
tapi kalau memang cokelat boleh panggil aku Hershey's
sebab sejak aku muncul ramai kena diabetes

ingin jadi rapper dari kecil, berangan - angan dengan kawan
mama cakap buat saja pergi cari pengalaman
bapa suruh belajar saxophone, aku belajar seks dari phone
simpan buku - buku playboy dalam kotak styrofoam

jadi the the next day aku tanya sama papa
"Pa? bolehkah aku jadi seorang rapper huh?"
bapa kata
"Eh! mana boleh, kena layan lagu jazz
jangan berani tukar genre."

jadi aku merajuk hampir 5 hari
fobia dengan teguran yang diberikan secara verbally
dan normally aku lemah dari segi psikologi
tapi sekarang dewasa, mampu berfikir sendiri

chorus
bagi pen dengan kertas, bagi pen dengan kertas
cara kamu berfikir aku ubah dengan pantas
tetapkan trajektori, tidak lari dari landas
bagi pen dengan kertas biar sampai habis nafas

bagi pen dengan kertas, bagi pen dengan kertas
cara kamu berfikir aku ubah dengan pantas
tetapkan trajektori, tidak lari dari landas
pegang pen dengan kertas biar sampai habis nafas

bapa selalu cakap, "kau istimewa,
kau ada sesuatu yang kereka tiada,
jadi jangan hilang itu, kau anak saya,
pasti suatu hari nanti kau dapat piala."

dan aku mula faham apa kata bapa
di setiap perenggan, di setiap suku kata
jadi generasi genius, itu yang dia mahu
kalau ada bakat, buat apa mahu malu?

jadilah pemangsa, jangan sekali jadi mangsa
pastikan kau buas kalau jadi raksaksa
bila sampai 1 tahap kau jadi juara
tengok reaksi mereka kembang bulu roma

tidak pernah goyang lari dari hari baru
pari - pari datang mari masuk dalam paru - paru
harap dapat tidur lena, selesa atas bantal
kalau diri ini degil, biar nakal berakal

chorus
bagi pen dengan kertas, bagi pen dengan kertas
cara kamu berfikir aku ubah dengan pantas
tetapkan trajektori, tidak lari dari landas
bagi pen dengan kertas biar sampai habis nafas

bagi pen dengan kertas, bagi pen dengan kertas
cara kamu berfikir aku ubah dengan pantas
tetapkan trajektori, tidak lari dari landas
pegang pen dengan kertas biar sampai habis nafas

alangkah baiknya kalau macam budak lain
ada bapa disisi, ketawa sambil bermain
tapi aku lain macam, sudah anak yatim
tiada bantuan kewangan, kemana pergi BRIM?

aku tengok balik filem bapa duduk atas tikar
dengan baju putihnya, ambil feel main gitar
air mata mula jatuh, aku lari bersembunyi
masuk bilik kunci pintu, menangis tiada bunyi

okay, bagi aku rokok tidak kisah rokok apa
sedut karbon oksida hembus ke atmosfera
tiada pen dengan kertas, bole bagi aku pensil
Benzooloo karyawan stenografi atas stensil

biarpun ada tonsil, masih cuba terus rapping
hidangkan lagu dalam Youtube kalau kamu sanggup buffering
#LawaLahFamilia, kontrak sampai mati
rapper 5 bintang, kami buat transformasi

chorus
bagi pen dengan kertas, bagi pen dengan kertas
cara kamu berfikir aku ubah dengan pantas
tetapkan trajektori, tidak lari dari landas
bagi pen dengan kertas biar sampai habis nafas

bagi pen dengan kertas, bagi pen dengan kertas
cara kamu berfikir aku ubah dengan pantas
tetapkan trajektori, tidak lari dari landas
pegang pen dengan kertas biar sampai habis nafas

Lirik Lagu Ramai Lagi Lawa Lawalah Familia

Mieza S | 6/06/2018 10:22:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Ramai Lagi Lawa Lawalah Familia

[ Jamil Hantu ]
Hei dengar dengar hantu nak berucap
Mintak perhatian mintak semua senyap
Buka cerita panas buat korang mintak kipas
Aku takda batas suka guna ayat pedas

Flow aku seram lidah tajam bak laksamana
Double LF kami macam satu keluarga
Tembuk kami kukuh sebab ada si pemusnah
Perkenalkan diri aku hantu jari tengah

Aku punya kuasa bagi binasa bunuh bahasa juga berbisa
Macam raksasa jaguh perkasa bolot semua mereka terasa
Mula tertanya siapa nama asal mana luar istana
Orang biasa yang punya banyak cerita

Aku psycho tiada harga
Ibarat iblis datang dari syuga
Aku cuba chill yang lain kena rasuk
Baran aku membara Halim Redwood sila masuk

[ Halim Redwood ]
Redwood ada kat sini B14 kekal lagi
Next stage aku pula nak beraksi
Transfix pusat legasi Hip-hop's the witness
#LawaLahFamilia bukan nak kejarkan famous

NG We Got Talent tak perlu Triple X
Kami dah menang dalam ini track
Check check mic test 1 2 3
Inilah saja cara aku sendiri

Kita enam watak yang mana nak diseru
Kami like the Panglima cari harta pemburu
Baru langkah sebaris cerita tak bertapis
Kau terus berlari lari ku tetap laris

Rap tebal tebal ayat power takda tuju
Rhyme jadi pertahanan standby kan peluru
Aku macam Eli butakan perjalanan
Muyu celik pandangan Al Abbas sambung utusan

[ Al Abbas ]
Tuan Al Abbas tiada dalam penglihatan
Yeah bro gua bawah jambatan tengah buat sambutan
Gua jahat pakai tanduk kambing belah kiri
Kencing dekat dinding sebab nak mulakan ceremony

Agak korang dah fikir aku layan metal
Aku handle stereotyper ikat korang dengan cable
Dah settle aku cucuk mata korang pakai pensel
Biar korang jatuh pijak korang macam tekan paddle

Gua layan prono sambil bawak begpack keliling
Paling benci GRO tapi gua rap outstanding
Lagu sekarang mengarut boleh buat semua turn up
Lagu kami ubat buat Stephen Hawking bercakap

Korang tak layak taknak hip-hop rabak
Jangan ajdi pencemar cam Zed Zaidi cuba melawak
Ini tak lawak ada bahan simpan diam sendiri
Wey Madi nak pi mana ang mai lah sini

[ Mady Bee ]
Satu sandiwara bermacam macam gaya
Talam dua muka muka si pendusta
Ada tiga kepala lutut yang diguna
Walau empat mata tak kenal nombor lima

Enam tembak rambang entah hinggap mana
Tujuh telunjuk picu isi lapan anak
Bro lu dah lupa gua ada sembilan nyawa
Fikir sepuluh kali sebelum lu hadap gua

Jika satu satu kita salam salam
Dalam gelap tepat dua belas kau pasti padam
Tiga belas hantu penunggu ini lagu
Takut kena rasuk baik pagar semua pintu

Ana cerdik macam Ali ente bodoh macam Kassim
Kerat empat belas lima belas cm
Niat enson matakaji semar ngiseng
Enam belas baris korang ludah aku kencing

[ Faris Fariza ]
2x
Lawa kami kini dah kembali
Jadi ulang sekali lagi
Markas kotta ramai terpesona
Rabak tapi kami sempurna

[ Benny ]
Siap siap buat lirik tidak perlu metafora
Penyerang paling bahaya bahaya macam buaya
Aku glow in the dark akulah cahaya baby
#LawaLahFamilia kami reload sekali lagi

Interaktif ada motif kuasa super saiya teraktif
Macam tulis ayat kursif tapi aku ada subjektif
Mana sudah pergi lawan? yang dulu kononnya kawan
Sudah hilang dari pandangan sebab bukan musim mengawan

Macam yang aku cakap Tebobon ada swag
Kalau tidak cukup alibi mari sini datang check
Tapi kali ini lain aku dengan Lawa nie geng
Siapa cuba pijak kami kasi Gang Bang

Flow aerodynamic sentuhan ibarat magic
Masih dalam dunia mistik tapi quack macam itik
Light saber macam Star Wars panggil kami Jedi
Yo Kinobi nombor satu Muariffah tolong bantai

[ Muariffah ]
Aku bukan cendikiawan cuma mental engak dikawal
Mahu lawan mulut dengan konon budak konvo
Balik sekolah lama tambah perisai di badan
Kalau kebal macam kereta panggil aku Volvo

Mahu kritik tapi tengok engkau tak kemana
Nak sembang panjang panjang forum Hal Ehwal Perdana
Ini bukan tempat untuk orang komsas
Jadi jangan waras takut ramai waswas

Straight talk mungkin metafora saya agak crack
Saya tak bukak kamus confirm takkan four flat
For that siang malam aku cari spekulasi
Engkau buat konspirasi aku tambah kompilasi

Bukan kapten ataupun penolong
Aku masih hip-hop walau dengar keroncong
Walau kurang info maaf tak dapat bantu
Boleh tanya Encik Fahmie tolong check 1 2 rah!

[ Fahmie Freakmie ]
Macam main wordplay kia susun kata
Macam orang bercinta kita main mata
Kita susun kata macam kita susun langkah
Siapa berani halang? semua kita pangkah

Gerakan kamasutra aku masih on top
Di dalam kelas darjah aku paling tip top
Lirik ku acuan jejak ku tinggal bekas
Ludahku macam cili siapa kena rasa pedas

Si si silat lontar kata kekuda macam kuda
Jika di lautan aku kapten nakhoda
Aku keras dan pedas tapi masih berkias
Aku jangan dicabar jangan kau cari nahas

Kayuhku tak berhenti lirikku tidak mati
Anganku terbang tinggi itu sudah pasti
Siapa tikam belakangku jadikan cabaran
Aku paling bersinar dalam jutaan berlian

[ Faris Fariza ]
2x
Lawa kami kini dah kembali
Jadi ulang sekali lagi
Markas kota ramai terpesona
Rabak tapi kami sempurna

Lirik Lagu Ini Baru Lawa Lawalah Familia

Mieza S | 6/06/2018 09:22:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Ini Baru Lawa LAWALAHFAMILIA

[Benzoloo]
Tolong panggil bomba, ayatku semakin berapi,
Hingga beberapa orang mengaku mereka naik berahi,
Sampai cuai buka coli, tiada yang terkecuali,
Dibawah pengaruh sayur, tapi bukan sayur brokoli,
Spit dengan random telekinesis kuasa phantom,
Mana pergi kuantum fizik?
Oh, mungkin hilang momentum,
Muat turun mixtape tidak perlu yuran,
Kalau kami penjenayah, tunjukkan waran amaran,
Vandalisme kata-kata hanya mainkan peranan,
Golongan dewa-dewa jadi aku bagi firman,
Di masa akan datang, aku kekal kill,
Kamu dalam kain kapan diam-diam jadi fosil

[Fahmie Freakmie]
Aku datang aku muncul, semua jadi panik
Ramai ingin bersaing, semua aku jentik
Macam burung berterbangan, semua aku lastik
Ramai orang hebat, aku paling fantastik
Semua orang bangun, bila aku duduk
Bila aku berjalan, semua orang tunduk
Swag aku mengila, dari malam sampai subuh
Auraku tetap utuh, namaku masih kukuh
Gayaku masa depan, kau masih masa silam
Dadaku berisi, penuh bakat terpendam
Caci maki dari kamu, semua aku sangkal
Semua akan mati, tapi kau paling awal

[Rash The Warchild]
Warchild,brotha resurrected from the raw style,
Killin’ suckaz up in a line,the lyrical 4 pound,
Catch these rappers hang ‘em and we hook ‘em with ‘em arms down,
Choppin’ up the bodies,walk away with a long smile,
Calm down,who ya tryna fool,check the swordplay,
Slashin’ up the path cuz these suckaz floodin’ the hallway,
Paintin’ up the walls with the blood and rockin’ ya doorway,
Never try to test the youngest brotha,he was born great,
LAWALAH,Army of the psychos,we’re the roughest,
Drop ya manhood for callin’ ya self the toughest,
Even in a cypher man I’m known to drop numbers,
Rappers start to love the coffins when I blow the death kiss.

[Rahh5Kaki]
Idealogi macam macam berani petik semua isu
Biar aku tolong fix u siapa kolot its u
Ada target tapi lari bajet walau sedikit
Buat sindekit kumpul disstrack dalam disket
Lain punya pemikiran jadi telitikan
Kami mcm perisikkan buat bnyak perisian
Anggap saja kita connect mcm telepati
Markas kami rabak tapi ramai yg datang terapi
Ini kala jengking serang tanpa sirent
Kami terlalu violent bunuh rapper tapi silent
Jangan main main dengan ini familia
Kami buatan belakang pintu bukan dari amerika

[Redwood]
Gempar satu bandar buat orang semua takut
Jangan cuba cari atau salah ragut
Fikir dua kali sebelum ada yang sambut
Ini lawalah jangan silap cari maut
Panggil raja rimba mari turun ke belantara
Jauh dah berjalan dari timur ke utara
Ramai silap masuk nak cuba bertapa
Boleh sampai lupa tempat siapa
Jangan cuba memperhati
Tiada kubur tuk di gali
Kami budak berani mati
Mana kes tutup ini bukti
Hentikan semua mimpi tiada drama ini realiti

[KC]
scene bawah tanah KK terus terjah
Hingga Senegara terpesona bila aku buka langkah
Aku memang lincah pijak haters macam sampah
Cipta fenomena semua peluang aku ratah
Aku kill dalam flow ini kami punya show
Mereka masih follow 12 baris aku blow
Action matrix slow mo power rangers go go
Mixtape ini hadiah christmas kami santa ho ho
Beat by the best
Strategi umpama chess
Seantero tak boleh rest
Jangan berani bikin mess
Satu tiga puaka killer paling berbisa
Lawalah familia Kami bukan biasa biasa

[Chorus]
Ramai mula tanya mereka siapa,
Dari semenanjung sampai ke borneo
Belum ada empayar tapi luar biasa
Belum sampai radio, tapi kami ready, YO!
Ramai mula tanya mereka siapa,
Dari semenanjung sampai ke borneo
Belum ada empayar tapi luar biasa
Belum sampai radio, tapi kami ready, YO!

[Sabbala]
Semua percaya horoscope,
tahu bila nak monoposekita halimunan kata MonoloQue,
cuba tengok, aku tengok
Ramai yg jakun tu pakai monopod, aku beza jadi,
fuiiikkk,
Tiada siapa dapat analog
Dan, aku paling benci orang yg tak bersyukur
tugas aku tarik balik siapa mintak nak kebulur
berani diss, aku ada rhyme dalam poket, macam nine
Korang simpan dime dalam kocek
Ini Familia, korang familiar
Cam chimpanzi
Stim sees me,
My verse, y'all dapat malaria
Kami lain, bila kutuk, "He's Dope"
Dari lambung duit baik simpan utk hidup

[Chief Qif]
Merik laluan aku mauk bukak mulut
Ada kata laluan tapi sik mok di sebut
Sitok ku mok madah apa nok ku sambut
Kenek tok lawalah semua mauk rebut
Eboh berangan ada ati mok ngaco
Kelak nyesal tubuh badan agik anco
Ramey lagik lawa hanya kata pembuka
kKenek tok mun di dengar lari berselerak
Jurus kuntaw sik boleh mok tapaw
Mun mok juak takut kau jadi paw
Ramey org dengar lagu sik kenal rupa
Iboh nilai org kalau sik pernah jumpa

[Jamil Hantu]
Semua nak jadi jahat, panggil aku super hero
Aku mutasi pendengar jadi khayal dengan flow
Aku buas atas pentas, siapa berani datang bidas
Dengan mic ku beraksi, siapa berani datang rampas
apa guna mulut pistol kalau peluru makan tuan
Lirik langsung tiada maksud tiada satu pun punchline
Aku macam sukan buat hiphop kekal sehat
Takkan mati lelah penat still ada semangat
Antara pedang dengan mic, mahu lari atau fight?
Dua pilihan pasti mati tiada siapa yang selamat
Jadi jangan cuba cabar bila kami sedang diam
Serious bro, LAWALAH! Kami lain macam ~

[The Boss]
Kawan ramai keliling tuai senyum seiring
Apa nak hirau kami buat sampai pening
So sesiapa garang jgn tunjuk samseng
Sila beri subjek kami takkan runsing
Dunia ini berputar keliling
alam semesta Attitude dah dicipta dimana titik benua
Dimana kita berada tetap akan bersama
Kamu jgn risau kami bantu semua
Jujur mahu winston visual kami filem
Putar kata Halim ganggu semua system
Mulut sudah haus masih belum malam
Jumpa aku sini aku ajar salam

[Mady Bee]
Pecah acara berkira aku tak kira,
belanja siapa terasa ambil semua,
sekolah lawalah bilang otak guna otak,
tak main luar kotak kami bkn budak2,
aku last minit k.o mcm rocky pencen,
tapi aku asthmatic uppercut dgn pensilini psychic bikin sakit,
 mistik penyakitberjangkit,
sistematik flow bak air dipenuhi jentik-jentik,
kan ku serang musuh pakai toothpick,
yang sopan masih guna chopstick,
Nak syaiton sapukan lipstick?
syaitan ckap dah boleh kiss rapper plastic,

[Nawi]
Permulaan dari dasar ke permukaan,
Kami turun padang,
korang buat pertukaran,
Pengeluaran, baris bunuh kau punya reputasi,
Rap-mutasi, membiak ke telinga kau reput-basi,
Hip hop pembangunan, kami majlis perbandaran,
Lagu kena samak, kau dan najis berpadanan,
Ayat perlindungan diri, seni pertahanan,
Resepi cipta sendiri, seni kau dibahankan,
Cuma pesanan, rap aku walimatulurus
Jangan tinggal kesan, wa nak lu mati terus,
Kami navigasi hip hop, rapper ikut arahan,
Bekal lirik kebal kekal tiap peradaban,

[DJ Ruckes]
(SCRATCHING)

[Chorus]
Ramai mula tanya mereka siapa,
Dari semenanjung sampai ke borneo
Belum ada empayar tapi luar biasa
Belum sampai radio, tapi kami ready, YO!
Ramai mula tanya mereka siapa,
Dari semenanjung sampai ke borneo
Belum ada empayar tapi luar biasa
Belum sampai radio, tapi kami ready, YO!

Friday, June 1, 2018

Tak Sempurna

Mieza S | 6/01/2018 03:36:00 PM | 0Comments |
Tak Sempurna

Kalau kau baca tulisan ku yang ini, aku mahu kau tahu aku tak sempurna. Tak sempurna segala macam apa pun yang ada. Meski pun aku begini, kau tetap mahu terima. Terima kasih untuk segala macam yang kurang dan tidak ada.

Aku doa semoga tuhan menjaga hati dan diri agar kau bertemu dengan sebaik manusia yang tahu menghargai seperti mana ikhlas hati kau menerima kurang aku. Mungkin tak tercapai rasanya nak balas 'kebaikan' kau, tapi aku harap doa ini sampai tak berhijab berdekat Tuhan. 

Tuhan, terima kasih kerana akhirnya aku sedang merasai kemanisan sebuah hubungan yang entah sampai bila akan bertahan. Tak dapat aku bayang apa kan jadi sekiranya aku ditinggal atau meninggalkan. 

Sama - sama pertahan, aku harap kekal lah ia menjadi sebuah masjid kelak berdua.

Maaf kerana sering khilaf dan tak termatang dengan nilai usia yang dipegang. Selalu merendah diri yang tak terbilang. Sampai - sampai kau bosan tak terlayan. 

Terima kasih untuk 1 Jun yang masih ada disisi, sayang. 

Pengguna Setia Comfort Ultra Aromatherapy

Mieza S | 6/01/2018 12:34:00 PM | 4Comments |
Pengguna Setia Comfort Ultra

Tempoh hari aku mendapat jemputan untuk mencuba dua produk dari Home Tester Club. Produk tersebut ialah Comfort Ultra Aromatherapy dan Breeze Luxury Perfume

Produk Comfort Ultra

Pengguna Setia Comfort Ultra

Mula - mula sekadar cuba je. Entah kenapa lah, bila datang supermarket nak beli barang. Tangan aku laju nak ambil produk ni. Memandangkan tester yang diberi dah pun habis. Adik aku pun suruh aku beli, dia kata wangi. Tak dinafikan memang wangi. Harga pun tak mahal sangat. Sebelum ni aku guna softlan je. 

Tapi sekarang dah jadi pengikut setia Comfort Ultra Aromatheraphy. Entahlah kenapa. Cuma pakai satu penutup Comfort Ultra untuk satu cucian mesin dan harumannya kekal berpanjangan. 

Comfort Ultra didatangkan dengan 3 jenis wangian pilihan. Antaranya ialah Pure, Morning Fresh, Aromatherapy Magical, dan apetah lagi. Sebenarnya Comfort Ultra ni ada dua tiga jenis pula. Aku nak explain tak tahu.

Nanti kalau pergi supermarket, kau godek - godek lah tempat softlan tu. Hahaha.

Breeze Luxury Perfume

Pengguna Setia Comfort Ultra

Aku memang tak reti nak basuh baju pakai sabun cecair macam ni. Lagipun harganya agak mahal kan? Jadi dah terbiasa dengan sabun jenis serbuk dan lebih jimat. 

Tak dinafikan sabun cecair ini juga ada kelebihan yang tersendiri. Mencuci pakaian dengan bersih dan menanggalkan kotoran dengan baik. Aku perasan, walaupun baju tu dah kering dibasuh dan dijemur di bawah terik matahari wanginya masih kekal ada walaupun tak sekuat selepas basuh. 

Pengguna Setia Comfort Ultra

Apa yang aku dapat simpulkan disini ialah gabungan dua produk Comfort Ultra Aromatherapy Magikal dan Breeze Luxury Perfume ni akan membuatkan baju korang lebih wangi dari biasa! Paling best baju lembut senang nak iron. Aku dah cuba korang bila lagi? Hehehe. Jangan jadi macam aku dah la. Asalnya sekadar cuba, kini jadi pengikut setia! 

Lirik Lagu Hilang Sayapku Mucien

Mieza S | 6/01/2018 12:09:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Hilang Sayapku Mucien

Langkah terhenti
Hilanglah sayap ku kini
Hilanglah senyum mu
Hilanglah tawamu
Hilanglah girang hatiku

Terumbang ambing jasad ku
Kerana sunyi jiwaku
Seandainya ku undur kan masa
Kan ku hargai cintamu

Dari redup ke awan biru
Bermula putik cintaku
Kini kau pergi
Tinggal aku sendiri
Menuai kasih
Tiada bertepi

Tiada guna ku sesali
Tiada guna ku merintih
Tiada guna ku menyalahi
Dan juga air mata

Dengarlah wahai sayang
Tenanglah engkau di sana
Sudah pun berbeza dunia
Ku panjat kan doa
Untukmu di sana

Lirik Lagu Datang dan Pergi Mucien

Mieza S | 6/01/2018 11:56:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Datang dan Pergi Mucien

Datang dan pergi
Jangan kau ungkapkan
Cinta yang suci
Itu yang ku perlukan

Sewaktu kau melangkah jauh
Hatiku kau sisihkan
Ku membawa pergi
Hati yang keseorangan

Adakah perjalanan ini akhir bagiku
Tak dapat menduga begini akhirnya
Akan ku cari kesilapan kita
Yang terbelah antara dunia

Jika cinta sudah pergi
Apa lagi yang ku harapkan
Tak terdaya ku menghalangmu
Lari dari yang nyata

Yang ku harapkan kepadamu
Membetulkan kesilapan kita
Hatiku ini terbuka luas hanya untukmu

Adakah perjalanan ini akhir bagiku
Tak dapat menduga begini akhirnya
Akan ku cari kesilapan kita
Yang terbelah antara dunia

Jika cinta sudah pergi
Apa lagi yang ku harapkan
Tak terdaya ku menghalangmu
Lari dari yang nyata

Yang ku harapkan kepadamu
Membetulkan kesilapan kita
Hatiku ini terbuka luas hanya untukmu
Hatiku ini terbuka luas hanya untukmu

Lirik Lagu Mudahnya Kau Berubah Yazid Izaham

Mieza S | 6/01/2018 10:29:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Mudahnya Kau Berubah Yazid Izaham


mudahnya kau berubah
biarkan diriku pergi disakiti
ku selalu mencuba buat kau bahagia
meskipun ku terluka

tersedar kau tiada
hari demi hari puasku mencari
sanggup kau melukakan hatiku
setelah apa yang ku berikan
maafkan
kehilafanku padamu yang lalu

sayang...
puasku mencuba
mencarimu serata dunia
namun kau tiada
tidak pernah pun terlintas
melukakan hatimu
tak akan ku biarkan ia berdebu

Tuhan
manakah arahnya bantulah ku
tenangkan jiwanya agarnya kembali
izinkanku mengubati lukamu yang ku sakiti
ku sesali ini semua yang terjadi

ho... oh ... o...
wu... uh... wu...

sayang...
puasku mencoba mencarimu serata dunia
namun kau tiada
tidak pernah pun terlintas melukakan hatimu
tak akan ku biarkan ia berdebu

Tuhan...
manakah arahnya bantulah ku
tenangkan jiwanya agarnya kembali
izinkanku mengubati lukamu yang ku sakiti
ku sesali ini semua yang terjadi

Lirik Lagu Berduka Lara Masdo

Mieza S | 6/01/2018 09:45:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Berduka Lara Masdo

Saat ini ku berduka lara
Hanya sepi yang temani aku
Aku duduk seorang diri
Menunggu hujan berhenti

Hancur hatiku
Bila mendapat tahu
Kau telah bersamanya

Hancur hatiku
Bila mendapat tahu
Kau telah memilihnya

Manisnya hubungan kita
Kali pertama
Bertentangan mata
Kita mula

Mulanya indah berakhir duka
Tak pernah aku menyangka begini
Di Akhirnya

Gelap gelita duniaku
Hilang entah kemana
Ilhamku
Sudah kau curi hatiku
Kau pergi tinggalkan aku

Lirik Lagu Malam Pesta Rock n Roll Masdo

Mieza S | 6/01/2018 09:39:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Malam Pesta Rock n Roll Masdo

Mengelamun aku
Teringat akan kamu
Wajah ayu jelita
Bak bidadari ooh cantiknya..

Di malam pesta kita berdua berkelana
Irama lama kita menari rentak rock 'n' roll

(korus)
Terang rembulan di pagari bintang
Nukilan cetera kita ku lagukan
Aku senandungkan
Bagai malam-malam sepi
Kau & aku kita bernyanyi

Lirik Lagu Bercanda di Malam Indah Masdo

Mieza S | 6/01/2018 09:34:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Bercanda di Malam Indah Masdo

Masih ingatkah dikau kita bercanda
Di malam itu hanya kita berdua
Masih ingatkah dikau bintang tersenyum mesra
Melihat tingkah laku kita
Masih ingatkah dikau kita berdansa
Mengikut rentak dan irama
Masih ingatkah dikau kita bercengkerama
Ditemani pelangi indah

Oh
Tapi itu semua
Tak pernah kekal lama
Pergi jua kau akhirnya
Kepulangan kekasih lamamu
Merubah cerita cinta kita

Oh
Tapi itu semua
Tak pernah kekal lama
Pergi jua kau akhirnya
Ku terpaksa mengundurkan diriku
Demi cinta dikau dan dia

Masih ingatkah dikau kita bercanda
Di malam itu hanya kita berdua
Masih ingatkah dikau bintang tersenyum mesra
Melihat tingkah laku kita

Bercanda di malam indah
Bercanda di malam indah...

Lirik Lagu Teruna dan Dara Masdo

Mieza S | 6/01/2018 09:28:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Teruna dan Dara Masdo

Bermula satu cerita dulu kala
Cerita tentang si teruna dan si dara
Hidup mereka saling tak tumpah macam
Si Rumie dan si Julie
Oh bahgiaanya hidup mereka
Ulalala ulalalaa
Macam P.Ramlee dan Saloma
Ulalala ulalalaa

Oh manisnya
Kucupan kali pertama
Membuatkan si dara terpesona
Bertemasya
Hidup mereka riang ria
Bagai dunia
Mereka yang punya

Lala... lala... lalala...

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.