Monday, February 12, 2018

KSP Serah Kad Digital NGO Negaraku

Mieza S | 2/12/2018 05:38:00 PM | 5Comments |
KSP Serah Kad Digital NGO Negaraku
Sabtu lepas, aku telah mendapat jemputan ke majlis Penyerahan Kad Digital NGO Negaraku oleh Kelab Sahabat Persaudaraan (KSP). Ada yang tak tahu KSP itu apa? Jom berkenalan.

KSP adalah singkatan bagi Kelab Sahabat Persaudaraan yang merupakan sebuah kelab berdaftar  di bawah Pendaftaran Pertubuhan atau ROS. Kelab ini dibentuk melalui gabungan Sukarelawan Professional dan kumpulan berpengalaman untuk sama - sama mencurahkan idea dan kepakaran bagi melahirkan program berkualiti kepada masyarakat. 

Sebanyak 30, 000 kad NGO Negaraku telah diedarkan secara percuma kepada NGO dan Koperasi berdaftar. Dalam Program Komuniti Digital NGO Negaraku, telah diperkenalkan Mobile App NGO Negaraku. Dimana ianya hanya boleh diakses oleh pemegang Kad NGO Negaraku sahaja. 

Kelebihan dan Kebaikan Kad Digital NGO Negaraku

  • Transaksi tanpa tunai
  • Mengeratkan kerjasama dan memupuk semangat bantu membantu antara satu sama lain megikut keperluan sebenar
  • Mendidik masyarakat untuk berbelanja secara berhemah dan bijak
  • Nikmati tawaran terbaik bagi barangan yang terpilih
  • Membeli barangan pukal dengan harga rendah
  • Pengumpulan derma dan sumbangan secara digital
  • Setiap berita yang tersiar akan ditapis


Reka bentuk Kad Ahli NGO Negaraku

KSP Serah Kad Digital NGO Negaraku

KSP Serah Kad Digital NGO Negaraku


Pada peringkat pengenalan, terdapat beberapa syarikat yang turut mengambil bahagian untuk memberikan tawaran harga terbaik termasuklah Ez Ride, Kaspersky, comfort reflekxology  dan banyak lagi. 
KSP Serah Kad Digital NGO Negaraku

"Penyampaian mesej sepenuhnya program ini turut dipaparkan melalui reka bentuk Kad NGO Negaraku yang secara umumny membawa ke arah pembentukan masyarakat bersatu." 

Sebagai rakyat Malaysia, aku harap program ini akan berjalan dengan cemerlang dalam kalangan ahli NGO dan Koperasi itu sendiri. Semoga manfaatnya berguna. 

5 comments:

  1. Jomlah kita daftar..eh kad belum ada...maaf tertumpahkan air kat seluar kecik,,hihihi

    ReplyDelete
  2. semoga ngo bermanfaat untuk semua..

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. Partime UBER Driver

    ReplyDelete
  3. Program yg bagus Dan harus disokong

    ReplyDelete
  4. Kad ni boleh guna di kedai2 biasa ke?

    ReplyDelete
  5. mcm mana nak daftar kad ini? boleh email saya or whatsap . m.sulaiman_raurau@yahoo.com/01112862868

    ReplyDelete

Terima Kasih :')

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.