Wednesday, February 14, 2018

Naik Bukit Kutu

Mieza S | 2/14/2018 11:36:00 AM | 0Comments |
Naik Bukit Kutu
Sumber: yellowtuktuk.com
Minggu lepas hari Ahad, cadang nak naik Bukit Kutu dengan MBH (MY Hiking Buddies). Itulah cadangan tu dalam bulan lepas rasa. Ke beberapa minggu. Macam tu lah. Tapi itulah. Orang kata tak ada rezeki. Hhahaha. Aku dah siap bangun awal. Malam sebelum Ahad tu, siap beli bekalan cekelat, beli air sedap. Pagi tu bangun dengan wajah cerita. Hahahaha. Lawak ingat balik.

Aku duk tunggu, mana orang kata nak carpool tu. Tak call - call. Sebab dia baru balik hiking dekat Irau. Aku tahu dia mesti tido tak bangun. Masa tu Abang Bad je yang whatsapp. Dia pun naik jugak Irau. Tapi bangun awal. 

Aku ni tunggu je sampai pukul 8. Kalau tak ada, aku tido je. Aku dah cakap dengan Abang Bad, kalau tak jadi ni nampak gaya hiking atas katil jela. Sebab kalau trip ni cancel, aku dah tak boleh nak bangun lagi lambat, bising mak. Macam bangun sahur, ngantuk dia lebih sikit pagi tu. Sebab bangun awal kan.

Naik Bukit Kutu
Sumber: hikersforlife.com
Yang sebenarnya aku ber-carpool dengan orang lain. Tapi akak tu gerak awal sangat sebab nak lepak mamak. Aku ni perangai kalau tau nak hiking, ta reti nak tidur awal. Eksited kot agaknya. Tu lah aku follow Yen dengan Abang Bad je.

Hari sebelum kejadian, aku dah bayang nak duduk atas batu ni walaupun aku menggigil takut tinggi. Aku dah bayang aku ada caption power. Hahahahhaaa. Bayang jela. Sekali semua punah. Sedih. Aku lupa pula nak ambil gambar beg yang konon dah siap packing. Sebab tak tahu yang entri ni akan wujud. Maaf Abang Bad dan Yen. Hahahhaa. 

Naik Bukit Kutu
Abang Bad dan Yen
Ni ha dorang. Power betul sekejap je sampai. Agak - agak kalau aku ikut, memang diorang sampai lambat kot. Ada hikmah tu aku tak ikut. Hahaha. Yen, nak naik Bukit Kutu ajak. Jangan up gambar dekat media sosial hahahah. Bye. 

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih :')

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.