01/01/2013 - Mieza S Mieza S: 01/01/2013

01/01/2013

January 01, 2013
Assalamualaikum, kepada semua pembaca tegar belog kecik. *sengaja action lebih, bajek macam ramai sangat na bace belog kecik kan -_- (hidup mesti pandai berlakon maa). Sengaja mencari kesempatan untuk hudpate selepas pukul 12. Dengan harapan melangkah ke tahun baru.

Semua sedia maklum, hari ini merupakan hari pertama bagi tahun 2013. Pastinya semalam adalah hari terakhir kita mengecap 2012. *tatahu lah tengah meraban ape*

So, kalau di tanya apa azam kecik tahun ni, kecik pun ta tahu. Apa yang kecik nak then kecik dapat itu lah yang kecik jadikan azam. *dapat semua yang kecik impikan* , bukan senang nak capai apa yang kita impikan. Betulkan anak mama sekalian :p . heeee. 

Banyak peristiwa dan kejadian yang berlaku sewaktu tahun 2012. Antara nya ialah majlis wedding mak cik , wedding sepupu and majlis tunang sepupu kecik. Meyh na ngadu kat hampa. :( Sebelum mula cerita, kene lah carik mood dulu kan. Hahaha, cer like kalau penah buat (ngok mu. acah-2 pehbuk plok). Time wedding makcik tu kan. Kecik nanges sebenarnya. Tanya lah kenapa. *grr! pakse ni. Tanya cepat. Tanak tanya suda. wekkkk.

Takde la. Kite beriya snap pic orang, orang tanak snap pic kitew ngan pengantin pulak. *haku dendam ngan semua yang terlibat menolak pelawaan haku untuk men snap pic haku dengan pengantin. aku serius ni ! Suruh orang, orang ni suruh orang ni. Bila dah ade yang nak snap pic, orang lain dah cop pengantin dulu. Bila dah ada masa, snaper tanak plak. Lepastu suruh ayah sendiri, bz layan pehbuk, memang haku sentap la citew dia. Pentingkan fb je. Dok hupload gambor wedding, gambor haku takdok. 

Takpe-2. Tak payah sesusah buat majlis kahwin untuk kecik. Tanok kawen. Takut ade yang kecik aty ta dapat bergambor dengan kecik plak. Hahaha. Pishang buah 3 kali nanti. Perkahwinan yang meriah la jugak. Tapi dalam hati tengah sentap tatahu la meriah ke tak sebenanrnya. layan jelah gambar ni. Time wedding makcik :)


Ok, habis cerita wedding pasal makcik, nama pengantin tak payah la taO, bukan artis pun. Kalau sebut pun korang tak kenai kan? ahahha. Ni pulak cerita time majlis tunang sepupu kecik. Kitorang sampai lambat dekat majlis ni. Malu seyh. Tapi ingat kitorang yang lambat rupanya belah lelaki tak sampai-2 lagi. Hampeh. Takpe, dimaafkan. Mereka datang dari jauh tau. Dari Kelantan. Lupa pulak Kelantan kat mana. Hahaha. Takpe, nanti dah sah, kecik buat sesi suai kenal. 

Sesampai nya kat majlis kahwin tu, kecik melahap. Huh! Sedap doe makanan yang dimasak oleh katering gamaknya -_- *tak hamek taO la pulak. Lepak lama gila. Tunggu si lelaki. Berjanggut kambing si lembu-2 peliharaan pak hamid . Oke lawok tak jadi 2 saat. Sekadar menghibur hati yang lara. Teeettt. Takde keje kecik lepak dengan sepupu. Mak ai. Macam tak caye beliau dah nak tunang (masa korang bace ni dah jadi tunangan orang). Yelah, ingat lagi, dulu kalau tidur rumah tok, mesti tidur sesama, mandi sesama. Ye dok? Rindu zaman muda mudi dulu. 

Tiba-2 harini dia lah umur paling besar, dialah yang bekerja, dialah yang tamat belajar. Malu dengan diri sendiri. Sebab tak pernah sedar masa tu cepat sangat berlalu. :'( Dah-2, tanak memekak panjng lebar. Join tengok gambor. Tapi sebelum tu, kecik lupa, time ni adalah orang cakap "eh, kasi dia bergambar dengan Kak Yong. Kang ada pulak yang nangis ta dapat bergambar " :p , *untungla. Kena sedas. *redha :) 



Eh, sabar-2 ada lagi meyh. kecik na story pasal sepupu kecik plak. Time wedding dia, kecik tidur umah makcik. Maklung lah majlis 2 hari. Meriah seyh. Rumah kalau boley nak tambah kasi besar sikit kod. -_-
siyez wa ta tipu. Ramai sanak saudara sahabat handai yang hadir memeriahkan suasana. Seronok. Tapi kerja kecik tidur je. *pemalas kan? Bila tengok ramai sangat orang baru buat kerja. 

Tapi hari last la paling banyak. Tapi ah. Kerja tak kerja lah. Asalkan seronok. Hahaha. Sepupu yng selalu sangat carik pasal. Cubit-2. Dah sakit ngek. Time pengantin nak masuk duduk atas pelamin sempat lagi cubit haku. Mendapat kene balas balik kat montot. Aleh-2, malu sendiri. Rasa diri ke anak anak kan pulak. Hahah, takpe. Itu kan kenyataan. Terima kesyataan seadanya lah kan :)


Maka nya tu je lah kod gambar wedding sepupu kecik. Gambar selebihnya belum di aplod meyh. Itu saja cerita yang nak dikongsi. Dalam 1 entri memuatkan 3 peristiwa bersejarah. Semoga berbahagia hendak -Nya <3

masa tengah syok menaip, tetiba Puan Salina my beloved teacher text kecik. OMG ! Miss her damn much !! Dia wish happy new year :) Thanx teacher :)) 

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Perbaikilah wanita, kerana sesungguhnya wanita itu diciptakan dari tulang rusuk. Paling bengkoknya tulang rusuk itu adalah di bahagian atasnya. Jika meluruskannya terlalu keras., maka ia akan pecah. Dan jika dibiarkan, maka ia akan tetap bengkok. Maka perbaikilah wanita itu dengan cara yang baik.

Terima kasih sudi baca entri busuk ini. <3

1 comment:

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.