Saturday, June 30, 2012

Enigma 23

Mieza S | 6/30/2012 11:32:00 PM | 7Comments |

Enigma 23 merujuk kepada kepercayaan bahawa kebanyakan kejadian dan peristiwa secara langsung disambungkan ke nombor 23, beberapa pengubahsuaian bilangan 23, atau nombor yang berkaitan dengan bilangan 23.

ada diantara fakta membabitkan nombor ini amat mengejutkan, ada pula faktanya hanya sekadar fakta saintifik yang sememangnya fakta dan ada pula yang mengarut. ada teori mengatakan enigma 23 ini suatu konspirasi dan agenda illuminati.

ADAL USUL 

Robert Anton Wilson memetik William S. Burroughs sebagai orang yang pertama untuk mempercayai dalam enigma 23. Wilson, dalam satu artikel di Times Fortean, menceritakan cerita berikut:
Saya pertama kali mendengar enigma 23 dari William S Burroughs, pengarang Makan Tengahari Naked, Nova Express, dan sebagainya. Menurut kepada Burroughs, beliau telah dikenali Kapten tertentu Clark, sekitar 1960 di Tangier, yang pernah bragged bahawa dia telah belayar 23 tahun tanpa kemalangan. Pada hari itu sangat, kapal Clark telah mengalami kemalangan yang mengorbankan beliau dan orang lain di atas kapal. Selain itu, manakala Burroughs memikirkan contoh mentah ironi tuhan-tuhan yang petang ini, buletin di radio mengumumkan nahas pesawat di Florida, Amerika Syarikat. Juruterbang adalah satu lagi Clark kapten dan penerbangan adalah Penerbangan 23.
Burroughs menulis sebuah cerita pendek pada tahun 1967 yang dipanggil "23 Skidoo." Istilah "23 skidoo" telah dipopularkan di awal tahun 1920-an dan bererti "ia adalah masa untuk meninggalkan semasa yang semakin baik." Ia muncul dalam akhbar seawal sebagai 1906.

berikut ialah beberapa contoh enigma 23

-huruf 'W' merupakan huruf ke 23, mempunyai 2 point je bawah dan 3 point ke atas

-Hiroshima dibom pada 8.15 pagi, 6 Ogos 1945.
 8+15=23,6+3+4+5=23

-Knight Templer mempunyai 23 Grand Master

-King Charles I dipancung pada 30 Jan 1649.
 3+0+1+4+9=23

-'The Withces Sabbath' (perjumpaan ahli sihir) adalah pada setiap 23 Jun

-Karya William Shakespeare mula di 'publish' pada 1623

-Penerbangan TWA Flight 800 yang meletup mengakibatkab=n 230 penumpang mati. Siasatan mendapati letupan berlaku di 'seat' 23J dan 23K.

-Amerika Syarikat mengisytiharkan perang ke atas Jerman pada 11 Disember. 11+12=23

-Adolf Hilter menubuhkan 'National Socialist Congress' dan cuba merampas kuasa pada 23 November. Hilter mula terlibat dalam 'Vril Society', sebuah pakatan besar illuminati pada 1923. 4+1+9+4+5=23. Adolf Hilter membunuh diri pada April 1945.

-Kem US Marine di Beirut diserang pengganas pada 23 Oktober 1983.241 askar terkorban. 24-1=23

-Julius Caeser mati ditikam sebanyak 23 kali.

-Kaum Mayan percaya kiamat akan berlaku pada 23 Disember 2012. 2+0+1+2=23

-Tragedi WTC dilanggar pada 11 September 2001. 11+9+2+0+0+1=23. World Trace Center, WTC (W=23)(T huruf ke 20, C=huruf ke 3. T+C=23). Konspirasi 'The Perfect Terrorist Plan To Level The Twin Tower' mula dirangka pada 1976. 1+9+7+6=23

-2/3= .666

-Petikan Injil "Get thee behind me SATAN" Matthew 16:23

-Illuminati mula ditubuhkan pada 1723 A.D

-Barbarian mula menjajah Rome pada 23 Ogos.

-Lebih banyak penampakkan UFO dilihat berlaki, pada 23 Julai berbanding hari-2 lain

-Beethoven berusia 23 tahun ketika dia mula mengubah lagu pertamanya, Sonata

-Bill Clinton, B=huruf ke 2, C=huruf 3. dikaitkan dengan penglibatan dirinya dalam illuminati

-Kapal Titanic karam pada pagi 15 April 1912.
1+5+4+1+9+1+2=23

-Bandar Oaklahoma dibom pada 19 April. 19+4=23

nota sapu tangan :

BENARKAH? LOGIKKAH ?? 

7 comments:

  1. ade off cket kt sni

    -Hiroshima dibom pada 8.15 pagi, 6 Ogos 1945.
    8+15=23,6+3+4+5=23

    bulan ogos=bulan 8,bkn bln 3
    6+3+4+5=18
    6+8+4+5=23

    well aku lahir 11 DEC
    11+12=23

    ade kne mngene ke

    ReplyDelete
  2. @KidZ_VII insyaalah ade kod. agaga tu tak ada kene mgne yunk. ni illuminati punya kerja :)

    ReplyDelete
  3. cik siti lahir 23 sept....ada 23 jgak...ayah cik siti lahir 23 july...ada 23 jugak...hehhehe

    ReplyDelete
  4. I reаlly likе іt when іndіvіԁuals get togetheг and shаre oρinions.
    Grеat website, stiсk with it!

    Lοoκ at my web-sіte -
    My website >

    ReplyDelete
  5. Kеep οn wгіting, gгeat
    jοb!

    my web blog galaxys3.fr
    Feel free to visit my web blog ...

    ReplyDelete
  6. Hello very nісe websitе!! Мan .

    . Beautiful .. Superb .. I'll bookmark your web site and take the feeds also? I'm
    glad to search out so many hеlpful information herе іn the pοst, we
    want ωoгk out moгe techniques on thіs regard, thanκs for sharing.
    . . . . .

    Also visit my website; pikavippi
    Look into my web site

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.

TABU
Lelaki Yang Tak Punya Apa-Apa Untuk Dipersia
ASRAMA: 2
Surat-Surat Perempuan Johor
1515
RAHSIA
GANTUNG: 2
SUNYI
ASRAMA
DELIMA
GANTUNG
GELAP
KACAU
KELABU
LAKNAT
LARI
KAMERA
MENTAL
LENDU
MEREKA
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.