NUR SYAHIRAH SANUSI - Mieza S Mieza S: NUR SYAHIRAH SANUSI

NUR SYAHIRAH SANUSI

April 13, 2012
pemilik nama yang di atas adalah SAHABAT kitew dunia akhirat. demi ALLAH kitew sayang sangat dekat dia. kitorang da menjadi SAHABAT sejak dari tadika lagi. *ta sure* . dia ni gewdikxx *gedikx la sangat kan* tapi dia baik :) . korang tak caya? try r bersahabat dengan dia. hahaha. kitew mula kenal dia waktu jalan-2 naik basikan *ta mampu na bermotor, kaki ta sampai* pastu nampak lah pokok ceri. dulu kitew memang suka makan buah ceri. sedap taw. tapi sekarang dah tadew pokok ceri tu. dah kene tebang. pastu da besar sikit kitorang sekolah rendah dekat SEK KEB SEK 20 SHAH ALAM, darjah 1 sampai tiga ta ingat apa-2. tapi darjah 4 sampai 6 kitorang ada yang kelas sama, kelas sebelah-2. memang best. tapi paling best waktu kelas sama lah. hari-2 cikgu tegur sebab berborak non stop. almaklum sahaja beliau ni hobinya memang bercakap. kalau ta bercakap sehari demam plak yang datang. tu sebab dia asyik bercakap je, takod demam plak kan. pernah sekali tu kitorang gadow. ta ingat lah gadow sebab pe. memang ta tegur langsung kod. cikgu semua pelik ngan kitorang. semua cikgu tanya. kitew jawab tah-2 jew. huhuhu. tu mende paling ngarot la penah dibuat kawan. kelakar. kecik-2 da pandai gadow. ohsem gilew =.=" . then masuk form 1 sampai form 3 kitorang terpisah sebab kitew masuk sekolah asrama harian dekat KUALA SELANGOR. hari-2 rindu dia tapi malas na meses, sebab nanti balik jumpa jugak kan? tiap kali balik kampung kitorang date kat ALAM SENTRAL je mampu. dolu-2 naik bas. kitorang dalam bas tu ade 2 ekor je makhluk. acik bas tu hairan dengan kitorang. kalau naik bas mesty ade je cerita yang nak disembangkan. macam ta pernah jumpa. satu hari uh dia tanya "ko ni kalau bercerita ta henti macam da lame ta jumpa kan?" kitew dengan dia hanya senyum kambing je. dan mengiyakan :) *padahal lupew dialog, saje tokok tambah. HAMPEH!* pastu lepak tepi sungai atas paip. selalu tengok KTM lalu seberang. best gilew. siap main nyanyi-2 lagi. bajek ade piching sangkut la vokal ke laut la bagai. padahal satu hapak pon tataw ape piching uh -..-" . biasalah budak-2. form 4 form 5 sama sekolah. kat mana? kat sekolah teknik shah alam. sekarang orang panggil SM VOKASIONAL SHAH ALAM . kitew ni salah sorang last batch bagi sekola tu. maklom lah dah naik taraf jadi KOLEJ kan. kolej la sangat. menyampah! satu kelas, duduk sebelah-2. macam biasa lah situasinya. satu sekolah taw kitorang BFF. semua cikgu perasan kitorang tak pernah berpisah. dan semua cikgu ta suka bila kitew dengan dia duduk sebelah-2. mesti ada je ceritanya -..-" . pelik kan? banyak cikgu dah tegur ta suka perangai kami. tapi, kitew dengan dia kawan. cikgu cakap apa pun ta layan. dan semua cikgu point kitorang dalam class. paling ketara kalau kitorang nak pergi tandas cikgu tak kasi dengan nada marah. tapi dengan pelajar lain dia kasi je. cakap lemah lembut pulak tu. apa lah cikgu ni. jadi lah contoh yang baik kepada anak murid.
ni gambar budak gemuk ni. kesian gambar bawah sekali. hahaha. padan muka kaw!







No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.