Sunday, July 21, 2019

Lirik Lagu Tidak Adil Lawa Nie Geng

Mieza S | 7/21/2019 10:58:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Tidak Adil Lawa Nie Geng

Sering mahu mengadu
Tapi pada siapa yang seharusnya ku tuju
Aku atau dirimu

Apa yang mampu ku lakukan
Perasaan tak menentu tanpamu
Hidupku tanpamu

Dan aku tak biasa
Tengking tanpa bertanya
Aku tak biasa
Marah tanpa sebabnya

Dan engkau tak biasa
Belajar untuk bertahan
Bukan semua benda
Kau dapat itu sepadan
Dan engkau pula jawab

Bila kau yang salah
Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Kadang nyata mata aku kabur
Walhal hanya pesananmu ku akur
Namun terjebak kehendak sementara
Macam pengacara tapi acara tak kena gaya

Mungkin tidak mengenali aku berkelahi
Mungkin sering diadili takut mendampingi
Ku tak bingit cuma tentang pangkat dan wang ringgit
Habis bagaimana kalau masih ada yang terpinggir

Harapan palsumu harapkan aku
Terangkan alasanmu aku nyalakan lampu
Ingin harungi cabaran bersama
Aku pinjamkan bahu engkau sandarkan kepala

Tapi berapa lama mahu kekal
Diri ini dibedal teruskah aku cekal
Posisi aku kebal tak bermakna ku kuat
Belajar bertindak adil dalam apa ku buat
Cukup

Bila kau yang salah
Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Keliru memahamiku
Apa yang belum cukup
Pasrah ku cuma membisu
Apa yang aku mahu

Bila kau yang salah
Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila kau yang salah
Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil


Lirik Lagu GBK Cypher Vol 7 GBKlique

Mieza S | 7/21/2019 10:32:00 AM | 0Comments |
$KID
First off toast to ma bros, tuangkan segelas,
if it aint top 10 mungkin yang kesebelas,
cut the bullshit tak perlukan penjelasan,
we cooking this shit barang korang jadi bahan

masih dalam circle kita puff puff pass like,
this shit so good straight to ma brain like,
barang gombak takpernah tak lekit, mat!
wat lu satu clique roger quick mintak deal mat

kena satu bang letup macam nagasaki,
Kalau barang tak terangkat, korang boleh angkat kaki,
kalau korang nak beli, kami pulang balik baki,
roger berapa KG gentle kalau lu okay G

baris kita dua kena titik persilangan,
rappers silang arah maut hujung persimpangan,
to fuck up your whole crew? nah takda perbincangan
Rest in peace, simpati atas kehilangan

MUBINIKKI
Malaysia Malaysia, undangan diterima
asal dari Gombak, lahir subang jaya
pilihlah pilihlah 5 ringgit dapat 3
100 mula berbaris hanya dihidang ritma

hastala vista senyum mona lisa
ada cuba kopi? kita certified barista
ada ayam ayam kita penyet bungkus hantar
ada pink hoodies pandu makanan panda

ron95 bila masuk petron-ask
why datang Gombak just to pass the baton?
come bonafide man may peace be upon, lest
high tunggang ombak better keep that winston

better keep your wins strong
cause i smell the wind stoned
distracted with the rise
now you lost your wisdom
kau hilang ilham dan
ku dipandu bintang
di langit ku berenang
korang perlu tenang

MO HMO
Okay move aside for the greatest rapper alive
Im just playing aint nobody the greatest but i have arrived
Curcimsed but my skin thicker than an armadillo
Pound of ecstacy but im not a pusher

But dont push me im wise like mr miyagi
Relentless like a killerbee blessed by the almighty
Word to the g.o.d got my back on his p.o.v
Making sure that im where im supposed to be

Ini RAP ritma atas puisi
Lirik kau tak rhyme baris kau pun takda isi
"Dont mess with me im the hottest in the industry"
Siapa rasa pedas dia termakan aku punya cili

Jadi jangan sebut nama sebut hanya bila perlu
Takut lain yang menyapa bila nama ku diseru
Aku bukan gangster aku tak sarung baju
Aku tak takut orang takut hanya pada yang satu

AZYMAD
Yang sebulu dah berbulu silap catur trick
Flightmode.. kau terbang berat salah trip
Flow ku sick dalam ward terlantar sleep
Masuk angin keluar asap suck my nanostick

Clique gua jati gombak kau tersalah land
Sokay bro, isi borang boleh daftar jadi fan
Ini bukan trend, suka suka kau nak datang kacau blend
Gbk ni takkan end, tunggu ku tukar jadi brand semua cari

legit takda copy, OG certified gerenti
hundred percent tulen kita kekalkan tradisi
Viral ku cam boba tak mental mahu bubar
kau macam kaki sandar salah sambar sekarang hambar

rata rata kataku sumbang ni jari ah
Nak bertinju cam balboa tapi kau cam barua
Tujuh angka bertuah tuju buat si arwah
Tujuh tinggal tak lemah terjaga jalin ukhwah

Thursday, July 18, 2019

Lirik Lagu Haa Tepok MeerFly

Mieza S | 7/18/2019 02:47:00 PM | 0Comments |

Aku ada bran aku tara run
Aku ada loud bang macam ada gun
Aku ada rival aku ada enemy
Dia nak beef aku bagi sekali bun
Aku ada heat dia nak lagi
Korang nak skrtt skrtt? Aku ada key
Ya ku local kepala oversea
Pukulan aku gila macam aku bruce lee

Kalau barang aku boek aku mantul
Aku ada flight tank sentiasa full
Aku ada kick gila gila memang goal
Acara ku lain bukan internet troll
Okay dengar!!
Aku tak dah plug tapi lagu penuh elektrik
Taknak deal sama lu, lu penuh dengan dirty trick
Brother semua gila dope gila macam bawa brick
Semua sihat belaka tapi dalam lagu semua sick

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

KIDD SANTHE
Aku ada awek sibu Sarawak ugh
Cuba try tackle i apa nama
Muka macam masuk tv pernah nampak
Kidd santhe anak laki sarukhan haa
Dulu korang kata aku tak bakat, huh?
Sekarang cuba claim macam mak angkat, huh?
Ayo kidd mana studio dekat, huh?
Ku malas angkat, Ah!

Budak india bawa kereta mewah bukan valet
Budak india bawak kereta mewah, bukan bukan valet
Budak india bawak kereta mewah bukan bawak teksi
Bukan duit bapak kau ini semua duit gue
Ku buat saja kau buat sajat
Santhe sudah belikan rumah untuk mak bapak
Bawak awek makan apa ja
Pakwah dia takleh chill
Boleh chudiya makan dalam belanja bill

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

MK K-CLIQUE
Aku ada geng profesional
Running with my clique haa international
Terlalu banyak YES yaa jarang dapat NO
Terlalu banyak show yaa jarang tak penuh
So making move we make it move
Tak ada jalan singkat tak ada jalan pintas
Nak duit tingkat tingkat terpaksa kerja keras
Awek awek korang terpikat macam ku pakai susuk

Tercucuk, dah masuk, tak undur dah masyuk
Tengok bawa dia duduk tak kisah dia angguk
Halamak lupa nama halamak siapa dah?
Gua cut tak kisah lu nak what oh pakwe dia
Banyak mulut nak benci cakap lah apa ku tak henti
Susah susah sampai sini nak langgar ku tak lari
Sorry bro hari ni kami menang lagi

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

Lirik Lagu Mimpi K-Clique

Mieza S | 7/18/2019 02:36:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Mimpi K-Clique

Hidup aku bagai mimpi
Hidup aku bagai mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

(SOMEAN)
Dah tak macam realiti dulu kini berbeza,
Macam dalam fantasi, aku tak dapat beza,
Eh rasanya menarik biar kerja bawah terik,
Dulu kerja habis tarik hasil untuk hujung tarikh,

(FAREEDPF)
Aku...
Semalam termimpi
She neo-Noir scene ni
She plays Sin City,
Lafaz SAFE, she’s next to me, aku
Ride around white Viva, ooh yes I tease her
When she said “I need ya”
G, vista la vista hah!

(SOMEAN)
Eh I got shocked!, Jadi aku layan aku jadi syok,
Syok macam mimpi, jadi aku terus lock,
Rockin with my clique now you know we don’t stop,
Takkan pernah stop cause we rockin at the top.

(FAREEDPF)
Lady, you know how we do, when we do
‘Macam Mimpi’
Money in the clouds jangan lupa kata Umi
“Belajar elok-elok” walau belok dapat degree
Milly milly, mari sini twenty 20 yea!

Chorus
Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

(NOKI)
Kapal kami dah berlabuh gempa akan datang
Turun kota yang di tumpu penuh satu padang
Cerita tentang aku kamu takkan faham
Baik duduk diam aku pendam simpan dalam

Kini , ramai sangat nak mengaku tahu
aku kawan dulu sama sama naik jatuh sekali
buka payung ramai datang nak tumpang berteduh ayyy
Mula dari benih tumbuh pokok penuh buah
Sampai tahap ini bukan senang tapi banyak sangat hadap susah

(GNELLO)
Banyak drama wow, terima kasih emm.
Tak kejar nama wow, tapi K di kejar emm.
Hustle hustle, kerja keras
Tapi mereka tak nampak ayy
Mata mata, mereka buta.
Jadi biar gerak ku jadi sejarah
Dulu cakap G kau tak akan ke mana.
Aku tanya G ay kau di ada mana
Pandang rendah G sekarang siapa gila
Jangan bilang G kita ni kawan lama.

Chorus
Hidup aku bagai mimpi
Hidup aku bagai mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

(MK)
Aku langgar scene langgar tak peduli siapa
Macam dalam mimpi realiti nya berbeza
Kalau dulu duduk belakang sekarang nak sapu rata
Kalau dulu beli ticket sekarang panggung kita punya!

Itu dulu lain macam , cara kerja lain salam lain macam
Macam salam lain kerja cara lain lain macam
Macam kau tak akan faham benda yang kami buat
Back to back with ma clique posisi paling kuat.
(TUJU)
Hidup wayang jalan ku like a musical,
Tak buat langkah untuk jadi terkenal,
Tiba masa aku GO dan blow dan set a GOAL,
Pecutan terkawal under control,

Terbang atas langit,
Pembawaan terkawal,
Rendah diri bangkit,
Tak kira siapa awal,
Realiti terbalik,

Chorus
Hidup aku bagai mimpi
Hidup aku bagai mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Wednesday, July 17, 2019

Lirik Lagu Pernah Bahagia Sharifah Zarina

Mieza S | 7/17/2019 09:12:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Pernah Bahagia Sharifah Zarina


ku hitung titis hujan satu persatu
mengisi kekosongan yang bertamu
tak pernah kusesali kehilanganmu
takdir menentukan semuanya

akupun bahagia andai kau bahagia
yang kurindu hanya manis semalam
yang kubayangkan seindah syurga
harapan kau berikan kenangan kau lukiskan
tiada lagi

pinjamkan masa silam untuk bermimpi
ulang detik indah yang berharga
walau seketika pernah ku bahagia
yang kurindu hanya manis semalam
yang kubayangkan seindah syurga
harapan kau berikan kenangan kau lukiskan
terkadang ku tenggelam
pedih

pernah ku cuba bahagia
yang kurindu hanya manis semalam
yang kurindu
yang kubayangkan seindah syurga
harapan kau berikan kenangan kau lukiskan
tiada lagi

Thursday, July 11, 2019

Mengembara

Mieza S | 7/11/2019 09:10:00 AM | 1Comments |
Mengembara

teringin benar rasanya
aku mengembara ke dimensi 
hatiku sendiri
aku ingin melawat
hatiku yang pernah 
parah
dikecewa sang lelaki
hatiku yang pernah 
tumpah darah
saat aku benar percaya
dia adalah lembah
bahagia yang 
tak pernah tertulis

apa agaknya rupa 
hati ku didalam kelam ya?
adakah benar - benar padam
tak punya cahaya
atau sebaliknya?

teringin benar aku
mengembara
ke dasar 
hatiku sendiri


Wednesday, July 3, 2019

Lirik Lagu Runtuh Nonny Nadirah

Mieza S | 7/03/2019 11:43:00 AM | 2Comments |
Lirik Lagu Runtuh Nonny Nadirah

langit sedang runtuh
ku cuba halang tapi tak termampu
bintang sedang jatuh
ku cuba buang lelah yang membuku

hidup separuh nyawa
andai tak daya ku bercengkam kuku
memasti semua terjaga
tapi di mana penyelamatku?

langit sedang runtuh
ku lihat saja semua terhangus
bintang sedang jatuh
ku biar saja dunia membungkus

hidup separuh nyawa
andai tak daya ku bercengkam kuku
memasti semua terjaga
tapi di mana penyelamatku?

seutuh mana--
kan rebah ke bumi
sekebal mana
secekal mana

yang lama2 kan reput dan mati
mungkin kau lupa aku manusia
yang runtuh jatuh
yang patah pecah
bagai kau jua

Monday, July 1, 2019

Lirik Lagu GBK Cypher Vol 5 GBKlique

Mieza S | 7/01/2019 09:12:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu GBK Cypher Vol 5 GBKlique


raff en cinnamon
tanya sama itu hud hud hood come response,
correspondant number one, it's raff en cinnamon,
coexist with the other nine reputable emcee,
undisputed coallition lined up for this scene,

mantera semerah padi that my spirits in the game,
till i get to put ma platinum plaque up ; in the frame,
i been praying for His blessing ; may G city hit the aim,
so ; none of our next generation get stuck down their lane,

di sini bikin seni mana sama seni sana,
infusion muzik hip hop memang ada mana mana,
delusion and confusion rappers sepah merata rata,
rata rata salah pick ; siapa yang bijak laksana?

sebelum pandai pandai label atau claim,
otak sambung ke mulut, hati ikhlas seiring,
guna kepala mana kenapa bau hancing,
atau kau salah sorang dari boria logo dacing?

guasyfq
ada satu kisah imbas waktu dulu
meraka yg digelar si hantu bisu
bermula satu misi wajah suram ditutup rapi
lembaga hitam dalam rakaman cctv

wang jadi tujuan tersasar watak lakonan
perlahan gerak badan mata liar cari habuan
paluan genDANG hantu dah mula kedengaran
berteman WANGIan perang lembaga tu buat panggilan

dalam kertas putih bukan perkara sahih
menghadap tuan lagak gaya budak akil baligh
jelmaan biru tertipu si penulis bisu
statement cantik lalu, pintu ku tuju

susunan perkataan dalam perbahasan
isyarat tunduk tibanya waktu melepaskan

bebas menari
si penjahat masih disini
tunggu waktu kena gari
tiada wujud ku dalam penjara besi

A$KID
Gua cakap kebenaran, itu bahasa aku,
Squad dalam pelepasan, kulasentana aku,
Baris gua keemasan, tu sampai ke akhir waktu,
Ramai yang kelemasan, masih cuba gali aku,

gbk satu logo semua mula dari angan,
ludah kami kotor baik korang cuci tangan
Suria, bakar bersuar, lighter nyala sentimen,
Bunyi wa, macam keluar, dekat speaker dalam parlimen,

They mad cause wa masih kill,
Walau dalam versi santai,
Never thought of getting deal,
So gua sesh there, tepi lantai,

Hari hari yea for real,
hidup gua tak beraptai,
Screamin' YOLO, kita ill,
macam pablo, versi MY

I mean lu, bakar line, rokok gua timer,
habis tu, kita grind, pernah dengar karma?
Gua bungkus, here's some tip, hadiah bersaka,
Letak seratus dalam script, we own that mother fucker

AZYMAD
og barang ori bukan replicate
bawa barang 1 lori bukan syndicate
cara lu kurang flame gua tak rasa sikit
gua still terang macam sinar matahari terbit

baris gua laris tak perlukan magic tisu
karya ada magis benda simple takyah isu
ramai mula bisu? macam rentap dtg diss u
cara ku cara lu eh mana sama tak tiruu

cakap lu takda action, banyak drama semua fiction.
perasan lu macam lagend, flow budak minum vitagen
apa style lu punya fashion lu terasa? malas mention
shuhh pergi jual colagen? partime jadi fake agent

biar sikit cerah, future lu makin gelap
suka lu tunjuk lurah, signal lu tgh sedap
lampu hijau gua perah bertakung dik bila merah
ramai dah kenyang ludah? volume five gua tambah rencah .

(TRAP)

 Nicky7a
Volume 5 buat takdahal
Tak sikit pun rasa janggal
Dah ku pesan dari awal
All in sumpah tak terkawal

Makin lama makin sedar
Kalau dulu mcm taik
Kawan hilang dalam radar
Yang tnggal ni la terbaik.

Pesan untuk lawan
Bukan sekeliling tu kau punya kawan
Pesan untuk kawan
Bukan masa layan angan
Bangun kita lawan

Kita diamond takkan boleh pecah
Diorang ketagih mcm bahan lucah
Lidah di asah,kepala tak basah
lincah, bukan acah
Langit kami cecah

Maaf kau diterima
Tapi kami takkan lupa
Aku masih terus cuba
Tutup semua mulut cilaka

Skarang ramai cuba ungkit
Tengok gbk dah bangkit
Macam wabak dah bejangkit
Bikin koyak takda gigit
Barang gombak barang lekit

Tak lahir hidup senang
Cuba Bangkit
zaman susah
Enjoy lah
Happy lah
Buat cam tak bersalah

Tak perlu
jadi salah satu
dalam sejuta
Jadi 1
Hanya 1 kat
Dalam sejuta

Syeezy
From one to five yeap still my face
Syeezy on the move, i trynna catch up the pace
I’m a big joker so you know I smash your ace
Disobey dem law, i might catch a case

My bars flew from outta space
Reppin GBK all day, i will not switching place
you’re just a shadow you can’t be trace
you’re not in my radar

you ain't even in my race
So lu nak diss diss this?
tapi kau yang miss miss miss
you trynna catch a beef beef beef

All your negative energy has been drain
homie you rest in peace
listen i never spit nonsense
I'm from the street with a mean content

you don’t know bout the culture that’s just doesn’t make any sense
cause you live your life without common sense

My whole life I been too fuckin' patient
Give me respect before I fuckin' take it
vision blind there’s no future so don’t fake it
you lost your hope you can’t even make it

I ain't really with the talkin', bitch I'm really 'bout that action
Got my family on my back, won’t give a fuck about dem hater
Oh, they be snitchin' and bitchin', they like investigatin'
My life’s good there ain’t noway im frustratin’

When we pull up and press your line,
then we see..who the real bitch is
Don't wanna show 'em the thriller..
neighbor don't make me a killer..

Bang bang, in the line of fire..
then them neighbors come after ya
put my name if you some smoke..
if you can’t so better lu chaw..
You all pitchin', we all hitters, so don't fuck with us

tyREN
Gaya macam budak maktab
Masih lagi kurang adab
Even ramai cakap dorang banyak backup wa masih steady layan asap
Wa nampak lu perform on top
Sekarang wa tahu siapa tiptop
Wa layankan je budak-budak tiktok biar otai define siapa mantap

Now
Wa mengaku flow wa kurang ngam dan punchlines wa kurang padu
Tapi tunggu dulu chill wa baru nak warm up cuba berani minta satu
Nah
Wa bagi das pusu tuh tuh tuh
Satu-satu nih dalam saku lu
Baris-baris lu mana tak tahu
Mata-mata wa ramai berhantu

Eh
Pergi la mam si stokin kotak
Tak peduli la si gangster botak
Ada ramai budak duduk belakang riuh
Sini budak gombak keep it real tak kecoh
Lu kroni-kroni apa yang lu nak heboh
We do it sendiri till becoming a pro
Keep it 1 hunnid legit no shit no doubt do
Eh
Sorry la bro, dengar lu wa tidur

Sorry la boi
K
Wa bikin ni sempoi
Yeap
Baris lu cam tomboi
Hahhh !!
Wa ludah cam koboi
Tuhh
Kencang enjin macam dah habis modified
Tapi kat petrol pum isi ron 95
Budak lu punya hype macam tengah stim five
GBK ni punya high yeahh we conquer the sky

Hxsad
holla mutha g yang lain side, binari,
bless to the g skill gua modified
68 53 sign gua verified,
kata g mana g siapa bagi qualified,

lu bite asal mana asal gombak,
trademark gbk lu cuma rompak,
lu semua ikut trend pastu bongkak
if gua tembak satu fam lu confirm rombak.

gua lek je, yang fake kacau real,
dorang takda fight untuk gua give a fuck,
kira luck, gua tak payah bawak table talk,
takyah track satu shot cypher buat lu semua stop.

gbk takda barang copy,
gua cuma medicate dan meditate itu top tips,
g barang asal gbk jarang cocky,
kalau ada confirm dorang fake dalam konti.

ooh gbk run

gua runnin the game takperlu cagaran
they all sound the same gua takleh tahan,
semua nak teran itu gua hairan.

bila trend dah naik semua sibuk ikut,
bila trend jatuh hilang macam biskut,
nak kejar balik, kurang pengikut,
nak copy malique tapi kurang input.

uh takda sarung torso,
gbk tetap chill dalam motto,
yang baru baru nak amik feel main kotor,
still level level yang ni cuma so so.

now mana kata kami copy vibe?
fuck lu sebab gbk lain body type
takda fight ikut law dorang cuma ikut hype right?
yang lu ni semua copycat yikes!

TABU
Lelaki Yang Tak Punya Apa-Apa Untuk Dipersia
ASRAMA: 2
Surat-Surat Perempuan Johor
1515
RAHSIA
GANTUNG: 2
SUNYI
ASRAMA
DELIMA
GANTUNG
GELAP
KACAU
KELABU
LAKNAT
LARI
KAMERA
MENTAL
LENDU
MEREKA
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.