Thursday, June 27, 2019

Lirik Lagu Peneman Hazama

Mieza S | 6/27/2019 09:15:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Peneman Hazama

Apalah yang kau lihat
Ada pada diriku
Yang sering buat kau tertawa
Gembira Bahagia

Apa benarkah cinta
Ada pada diriku
Yang membuat kau menyayangiku
Kau beri segalanya

Aku pastikan
Kau bersamaku selalu
Kau didalam pelukan
Disetiap malamku

Aku patrikan
Kau didalam hatiku
Menjadi peneman dalam hidupku

Apapun yang kau rasa
Ada pada diriku
Hanyalah sebuah hati yang
Mengharapkan kasihmu

Memang benar cinta
Itu ada untukku
Hanya menanti untuk dimiliki

Berilah waktu
Aku buktikan biarpun pedih
aku rasakan aku rasakan

Aku pastikan
Kau bersamaku selalu
Kau didalam pelukan
Disetiap malamku

Aku patrikan
Kau didalam hatiku
Menjadi peneman dalam hidupku
Menjadi peneman dalam hidupku
Menjadi peneman dalam hidupku

Tuesday, June 25, 2019

Lirik Lagu Borneo Stand Up Fake Celebrity Fams

Mieza S | 6/25/2019 09:17:00 AM | 0Comments |


AHBOY
Salam Hood Hood Salam Salute bawah bayuh,
Jangan main selit barang selit tak menentuh,
Selit barang ni, selit macam tu,
Biar main selit barang lit makin maju
Ni SABAHTERAH SABAH BAWAH BAYU,
Jeritkan sorakkan means stick bersatu,
Yang 5 Ngauman takkan perna rapuh,
Jadi suluh dulu baru boleh rempuh,
Yang ni yang tu yang konon payung besar,
Jangan main ini scenes kalau kurang dalam badan,
Jadi bila suluh biar suluh biar tepat,
Jelas dah terang cahaya itu BORNEO STAND UP
Bukan lari masi sini mari sini mari mari,
Bangkit gerak diri jati mula menyayi,
Sunyi, sepi bukan maksud kami bersembunyi,
Cuma hati kental tuk jauh melangkah pergi,
Suluh dulu baru boleh gerak,
Jangan cuba kalau kurang rentak,
Jangan bisik kalau kurang corak,
Jangan hidang kalau kurang sedap,
Jangan maki kalau kurang borak,
Jangan caci kalau kurang rentak,
Jangan mari kalau salah tempat,
Jangan lawan kalau kalah gertak,
Yang dulu bawah kini mencorak,
Yang kau hina mula mendongak,
Yang kau caci mula bersorak,
Yang kau maki mula bergerak,
Yang dulu bawah kini mendongak,
Yang kau hina mula bersorak,
Yang kau caci mula bergerak,
Yang kau maki mula berentak

ZIEN 
wa ala hal gila gila kental
peranan perasan jadi hal
ditunggu perasan jadi banduan
waddup to G salam bersatu
teliti lagi ni jangan ragu
tak perlu ragu dis scene bawah bayu
wey steady 5 cagaran hidup kita bersatu
Borneo Stand Up cun cun padu
tentera barisan pengkaji
diperhati teliti aku terbang tinggi
ni gila gila aku usai perisai
perisai Ku usai baris terhurai
bayu tetap bersatu tara layu
lain lain empayar salam bersatu
satu lagu , nukilan yang tu
Ritma Atas Puisi - music aku
satu bendera lima warnanya
bukan yang gila eh buta tu warna
ku tunggu ku buat dengan brotha aku
masih lagi bertarung asah asah bakat aku
5 Identiti turun corak bagi Slay
J To The O To The D To The A
4 Nama dalam diam mereka sedia
Minta Maaf kalau ada kasar bahasa

JAYMC
pena borneo this bawah bayu,
sambut tangan ku kalau terjatuh,
tegur diri ku kalau terangkuh,
jangan cuba kalau rasa tak padu,
aku tak padu boleh cuba aku,
hustler bangun jatuh tetap bawah bayu,
gerakan lu baru lu baru menyusu,
ni bawah bayu bukan calang bayu,
kita semua kenapa harus tinggi diri,
tinggi diri tapi kau punya yang melebih lebih,
terlebih melebih hingga tidak sedar diri,
ini ciri-ciri manusia yang sudah lupa diri,
open your mind ini bukan main main,
lain line ini line lu tiada punchline,
sikap lu hilang rasa hormat aku,
ku sick up gaya ludah meluluh,
and yahh cuba ulangkan semula,
woaw karya kami dari day one,

ODD KIDD
Hidup ku ganjil tak pernah genap ,
tak pernah penuh apatah lagi lengkap ,
Yang datang menetep datang cuma sekejap ,
Lepas puas dia terus lenyap,
Capai eh satu visi ,
Isi berisi didalam misi ,
Minda jitu segi gerak geri ,
Ku cuba elak sengketa selisih ,
Perhati , perhati menteliti teliti ,
Mind teliti , ku selidik jika sudi ,
Nak rasa , ngauman bawah bayu ?
Sedar tak sedar , mata layu mula sayu ..
Ermm ?
Mula sunyi siapa sembunyi ?
Ermmmm ?
Cuba kawal diri jangan dongak tinggi ..
Mula selari ? Steady serasi diatas paksi ?
Terpaksa tukar posisi sebab diri rasa kirang sebati

DOUBLE 'D
Hitam Gelap lelap
Senyap bila banyak silap
Penat hidup jadi tenat
Sikap buruk jadi sifat
Land below the wind
Aiming for the win
5 got some willl
Not about the fame,
Just about the skill
Ill chase my dream,
In any pain to feel to kill
Hope that we build
Unite? we Will
Still need to drill
Eh, relax ill chilll
Wanna talk much
Arg!! With your bunch of lies
With your freakin' stupid disguise
(It hurts!!)
Talkin' big 'til people sink,drink
Eat your sweet words
And Yeah, love hurts
No Curse
Jealousy eat privacy
Think people cant seee
I see!!!
What you seek
Watch your attitude
Where's your Gratitude
Tut tut you such freakin idiot haha
Weyh2 Jaga adab, jaga mulut
Jangan fikir guna lutut
Ego main tinggi
Riak dengan Diri
Kuat main perli
Nah makan itu diri
Makan hati?
Jadi perlu Hati2
Hasad dengki?
terpedaya dunia kini
Banyak cara ,tp pilih tikam pula, oucchhh
hilang arah
Mana kata
Buta mata
Mana tumpuan,
hilang arah Tujuan
Manusia ada kelemahan,
Sifat paling keji
,Hasad Dengki
Tenggelam dlm nikmat
Sifat sudah tenat
Tiada selamat
Haish, mcm kiamat
Manipulasi dalam diri
Lari diri
Cari lain
Lagu lain,
Belajar baru atau haters baru?
Eh, nafasku mula sini,
Cuba sedar diri
Main dengan aman
Lagu dlm taman
Srry tiada saman
main talam dua muka
Hati Hitam sudah mula
Ada Dendam ?jgn simpan
Dalam Dada!!
Hey hoy
Chill luk chilll luk boy
Jangan jadi Soy, (woi)
Got no life Got no joy
No, I dont Destroy
still got to Try
Masi berlima
Hustle kami bersatu

Friday, June 21, 2019

Lirik Lagu Forceparkbois Unity Cypher Vol 2

Mieza S | 6/21/2019 05:12:00 PM | 0Comments |
Lirik Lagu Forceparkbois Unity Cypher Vol 2


N$H
Macam crack dalam bag
Aku comback dalam track
aku flyhigh pakai jetpack
Macam muntah korang whack
Korang kena trap lepas dengar trap
Then tak bole lek minta sign atas check
Forceparkbois berapi bukan berair
aku tapau kau macam juadah kuih
Ini Syndicate tak jual organ
ni barang panas macam kluar oven
Ma clique triple sick
U be like a dick
Barang kami laris
Macam produck herba
But takkan terhabis
Selagi we on fire

Abdul Rhyme
Bila dihembus bagaikan sebutir peluru,
Susah ditembus berdindingkan sepuluh penjuru,
Mindanya rakus diam diam tapi berguru,
Jadilah orang bukannya mambang pergilah kau memburu
Aku datang dari hitam dan kini berwarna putih,
Yang dulunya suka threesome sekarang semua di usir,
Kau bilang dulu ku gila kuasa? Sudah ubah
Sekarang waktu ku dengar Rossa,sudah tukar!

Feeko MustDie
Kalini aku datang bawak 12 bullet
Reload dalam rhyme, metaphor split kasi semua squirt
Kalau noel tuhan rap, aku setan sayap patah
Kalau kau jatuh kafir aku salib kau tengah bandar
Tuhan murka aku, sebab aku azazel
Lagu aku bisikkan, buat korang semua jahil
Yang cuba cuba basuh aku tolong sini tampil
Aku sangkakala kiamat, panggil aku israfil

Han Panas
Salam mungkin ramai tak kenal
Rapper cuba nak kekal im going high kene bal
Kenapa sebok nak suluh aku si peluntur buluh
Aku melanda scene clique kau kukuh roboh
Kate kate kiasan mari sini ku hiaskan
Ku bahaskan perbahasan perjuangan ku lapahkan
Setiap detik ku melangkah setiap bibik ku memangkah kosa kata ku tepapar
Glock in ma hand gratatata

Nami
Masih dengan orang orang lama bukan talam dua muka,
Komplikasi digabungkan adaptasi atas ritma,
Fikiran salah baca lalu diri usang mati
Berjanji bawah tanah belum hidup dah semati
Sebatikan lah diri dengan bumi yang di benci
Yang di tangis dari pagi sampai hilang matahari
Mata mata kan perhati cara cara kau bermula
Jadi hati hati ludah walau cuma suka suka

Noel
Yall look like a school boy tryna break a bank,
Gonna wipe all the rapper im pulled with the gang,
Cannot change the world cuz ur lyrics uninteresting,
But why yall always said money isnt thing?
All the bitches tryna stick so better called me asap,
Im rockin on this shit, haters blocked on whatsapp

Blxckid
Check the stats we keep hunnid all the time and then put it in the bag
We all mad cracks we dont need no knive got kerambait on my back
Hustle bro hustla
Semua naik naik tapi taknak taknak belajar
Taksuka boleh blah jangan nak cuba cuba tadah
I dont mean to brag but we killin it
Man no need to flex boi u'll noticed it
Aku tak hensem tapi aku lit
Aku slay flow kau imma copykid
We sapu all brands
Tak bagi kau chance Masih meletup walau takde chains
Hakuna matata we dont need no bata
Sapu semua rata like haya karambabababa

YNP
Kill all the opposition
Move and step back this the demolition
Persetankan semua accusation
Bergerak dalam satu formation
No nation form a nation
like domino i dominate this demonition
This the demon version always have a vision
Straight facts its not a fiction
We need to be patient
I break my back now
Then we need no introduction
No nonsense
take a step back like no function
And i bring it back destruction when , pull up ma stick and i get it i get it i beat it i beat it u shooting the 50 no hesi i kill it

CHK
in the studio gua check the mic
make it pro like my flow so tight
make it low mcm awek lu bite
make it go korang takleh hype
make it go takleh go
let it go we take it pro
we let go we sell the soul
like a ball we aim for goal
go goal with the kick
4 5 to the 6
macaroni with the cheese
eat the pill yea we sick
takleh go where to go
fuck the bitches and the hoe
we go high but still stay low
make it go we keep it slow

Monday, June 17, 2019

Kawan Makin Pergi

Mieza S | 6/17/2019 01:31:00 PM | 3Comments |
Kawan Makin Pergi

entri ini aku tujukan buat kawan - kawan yang makin pergi. semakin lama, semakin jauh dan menghilang. bukan nak kutuk ke apa. tapi sekadar penulisan kosong sebagai diari untuk aku baca pada suatu hari nanti. aku tak sure, kalau ada kawan aku yang akan baca. tapi ya. ini untuk kau. aku nak tulis nama, tapi. haahhaha. takpayah la. kalau kau terasa, maknanya kau la. 

aku ada kawan yang rapat dengan aku di zaman sekolah dan zaman belajar. tahun berganti tahun, aku perasan, hubungan makin renggang. nak jumpa jauh sekali. samaada atas faktor keluarga atau busy dengan aktiviti masing - masing sehingga tak ada ruang untuk aku. 

Raya

okay aku mulakan. sebelum raya haritu, aku sengaja tak wish sapa - sapa. dan ada beberapa kawan rapat aku wish aku. sebab aku nak tengok, siapa yang ingat dekat aku. so aku nampak dah dekat situ. 

so, ada sorang tu. aku wish selamat hari raya. dia tak reply. aku ingat dia tak online. lepastu aku check, oh 5 hari dia tak online fb. hahha. lepastu, dia update status di whatsapp. guess what? dia memang sengaja ignore whatsapp aku (aku rasa lah). sebab sebelum - sebelum ni pun dia memang selalu sangat ignore whatsapp aku. tunggu lah setahun kemudian kalau dia rasa dia nak whatsapp aku, baru lah whastsapp aku yang dia belum baca tu dia 'baca'. 

Kawan Makin Pergi

kisah yang kedua pulak, manjang cakap 'tak sabar nak lepak dengan kau' dan bla bla bla. at that time, bila orang ajak lepak ada je alasan. tup tup update ada dekat kl. hahahhaha. yang ni suka sembang lebih. banyak kali kena perli tapi dia cakap lagi 'tak sabar nak lepak sama'. yang ni lelaki. hahahha.

OpenHouse

yang ketiga, aku tertengok story di instagram. buat makan - makan. semua kawan dia aku tak kenal. tapi aku dengan dia rapat (lupa bagitahu, dia lelaki). aku tau, dia akan fikir aku takkan pergi so buat apa nak jemput aku kan? entahlah. 

yang keempat, kawan universiti satu sem. aku ternampak kawan aku post dia pergi openhouse ex classmates. dulu kita rapat. tapi, kawan aku ni sekarang cuma kawan dengan aku dan dia. dia dah tak kawan dengan aku, dan aku pun tak kawan dengan dia. sekadar like post di media sosial. yang selalu tegur - tegur pun cuma aku, bukan dia. yang pernah ajak lepak pun aku, bukan dia. alasan sama, 'busy'. tup - tup bergambar sedang melepak dengan kawan. yang ni perempuan. 

aku selalu anggap kawan aku adalah kawan aku. tapi kawan - kawan aku, tak pernah anggap aku kawan. sedih kan hidup aku? aku tak pernah ada dalam hidup diorang. 
kawan makin hilang makin jauh. akhirnya kita semua mengambil keputusan untuk tak perlukan sesiapa. cukup kalau diri sendiri ada untuk berdiri (termasuk keluarga). atau setidaknya pasangan hidup mati. entah. 

aku.

akan ada satu hari dimana aku akan buang semua kawan - kawan rapat aku dan malas nak ambil tahu. aku cuma nak berkawan dengan orang - orang yang tak rapat biar kalau nak hilang atau pergi tak terlalu rasa kesan yang dalam. 
aku tak kecik hati, aku dah biasa. haahhahaha. saja lah luahkan perasaan. takut nak cerita karang, takde yang sudi nak dengar. 

Tuesday, June 11, 2019

Lirik Lagu Berada Aman RA ft. Altimet, Noh Salleh

Mieza S | 6/11/2019 03:28:00 PM | 1Comments |
Lirik Lagu Berada Aman RA ft. Altimet, Noh Salleh

Aman :
Apa maksud hidup penuh makna?
naik air terjun sampai jumpa takhta.
Jadi yg terbaik yg kita boleh jadi
mintak apa saja dari Tuhan boleh bagi

Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Altimet :
2 roti canai pagi, 2 lagi untuk petang
Cakap terang budak bawah tanah mimpi nak terbang,
Oh ragu dalam hati menyerang
Fokus mata pada piala jadi aku maintain tenang

Duit cukup cukup makan tapi kalau aku cukupkan makan
takde duit minyak kereta tak jalan
kereta tak jalan macam mana nak cari makan
Suara hati aku jadi waze jom cari jalan

cetak biru dalam otak lepas tu orak
Gerak luar kotak hustle ni sunyi takde orang sorak
Flat semarak 12 2 blok sepuluh
november reign biar musim tengkujuh aku menyeluruh

Mama kata tulis guna hati elok elok
Baba kata berniaga fahamkan selok belok
Brader tanya altimet dah kaya ke belum,
Brader aku berada meh aku sedekah satu senyum

Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Kita semua berada x8

Aman RA :
Air bersih, makan bersih, dan udara bersih.
ada tempat tinggal untuk rehat bila letih
3 bilik, 1 bilik air, 1 dapur
ada pinggan mangkuk, ada kipas, ada lampu
akhir bulan, lambat bayar bil, apa ada hal
janji duit makan, duit minyak ada takda hal.
jiran tetangga riuh rendah bukan huru hara
tak perlu iri hati, rezeki sama rata
anak bini riang, sihat hati senang
rasa syukur cukup makan minum pagi petang
masa lapang, jumpa kengkawan & berketawa
hujung minggu, jalan jalan bersama keluarga

Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Kita semua berada x8

Aman RA:
ada nama, tak tentu ada harta
ada harta, belum tentu senang
hancur badan bila dikandung tanah
budi baik tetap akan dikenang

Hari Raya Disambut Gembira

Mieza S | 6/11/2019 11:16:00 AM | 3Comments |

Hari Raya Disambut Gembira
baju raya hari pertama

masih sempat lagi rasaya, kalau aku nak ucap selamat hari raya dekat sekalian pembaca. tahun ni aku beraya di kuantan, sebab tahun lepas dah beraya di shah alam. keluarga aku mengamalkan sistem selang seli sejak dulu. jadi tak ada pergaduhan yang melibatkan isu giliran dan sebagainya. tu kisah emak dan ayah. nanti kisah aku pulak, entahlah bagaimana pula. semoga suami aku nanti memahami. cewah. hahhaha

Berjaya Beraya dengan Bahagia

sebulan sebelum raya aku mengalami sakit gigi yang tak kronik. hujung - hujung puasa sengaja aku nak test kekuatan gigi kiri aku. ternyata nyilu mencucuk. padahal makan kuih raya je. sehingga akhirnya, aku buat keputusan untuk menggunakan gigi kanan sahaja sepanjang hari raya berlangsung. hasilnya sangat bahagia. aku makan daging dan ayam tanpa perlu takut gigi meragam.  

Hari Raya Disambut Gembira
gambar keluarga yang akhirnya 'sempurna'

selepas habis bersalaman keluarga, aku memaksa keluarga aku bergambar diluar buat kenang - kenangan. kalau tak buat macamni, alamatnya setiap kali habis raya bapak aku, terutamanya akan 'menyesal' tak de gambar raya keluarga. begitulah setiap tahun. sengaja aku lukis adik aku sebab dia bekerja pada musim raya. 'sempurna' gambar raya tahun ni. hahahahha.

Hari Raya Disambut Gembira
ni gambar adik - adik aku yang selalu menyakitkan hati
semua ada perangai yang tak boleh dibawa bincang. dari sebenar - besar adik sampai la yang paling kecil tu. nampak kecil, tapi macam kucing garang. itulah, sorang tak ada. lupa nak tambah. 

Sepupu Yang Tak Cukup Bilangan

Hari Raya Disambut Gembira
yang paling kanan tu anak makcik aku, adel namanya.
tengok rambut dia, kepok kepok. cantik je. hahaha. dia ni kalau raya, baju mengalah kan model. cantik dan macam - macam design dia ada. kalau masuk model cilik mesti dapat nombor. dulu masa dia ni kecik, memang taknak dekat orang langsung, ni dah besar sikit okay dah. 

Hari Raya Disambut Gembira
sepupu baya - baya aku. 
 sepupu perempuan yang umur bawah aku, tak de gambar. lupa la. next year lah eh?

Hari Raya Disambut Gembira
ada lagi sebenarnya. tapi yang ni cuma yang ikut beraya je

Kanjo di East Cost Mall, Kuantan

disebabkan adik aku yang laki tu tak ada, jadi aku ada lah peluang untuk berkanjo dengan sepupu aku yang lain. sebab kalau dia ada, memang dia tak kasi aku ikut. bapak kedekut. dah bertahun - tahun benda ni jadi dekat aku. sedih :( hahahhhaa. yela, aku tak ada kereta. sepupu dengan adik sendiri palau. aku ingat kawan je buat aku macam tu. rupanya orang terdekat pun sama, tak guna. hahahahahhaha. 

Hari Raya Disambut Gembira
lepaks mamak

mula - mula ingat nak tengok movie men in black. tapi apakan daya, movie belum keluar. jadi, kita semua sepakat tengok cerita godzilla. sebelum movie start, kita semua lepak mamak sembang kosong. ramai juga rupanya east coast mall walaupun baru raya kedua. mengalahkan tak raya. 

Hari Raya Disambut Gembira

aku taktahu nak rate berapa untuk movie godzilla ni. sebab bagi aku, movie ni macam ultramen doh. serious. hahhahaha. lawak pun ada. lawak bukan sebab ada adegan lucu, tapi sebab 'watak' yang ada dalam movie ni. 

Tragedi Kasut Hilang

balik dari east coast mall, aku letakkan kasut 'raya' yang tak berapa nak raya dekat rak kasut. esoknya aku akan pulang ke shah alam. memang aku langsung tak check keberadaban kasut aku, sehinggalah tiba untuk aku pakai kasut (waktu nak naik kereta). waktu ni aku perasan kasut 'raya' aku dah tak ada dekat tempat asal. dan kasut putih aku bergelimpangan di bawah.

aku ingat kasut raya aku turut jatuh. rupanya tak. tak ada terus. makjang aku sedang leka melayan tetamu. sambil bertanya "ja, jumpa tak kasut awak?". masa ni aku terbuat muka. hahahha aku buat muka sebab barang aku hilang.

untuk pengetahuan semua, walaupun barang aku harganya cuma rm5, aku tetap akan sayang. sebab barang aku kan. actually, harga kasut yang hilang tu cuma rm15 je beli dekat times square dengan tasya tempoh hari. disebabkan aku dah guna kasut tu berminggu - minggu, lepastu tiba - tiba hilang. aku bengang la. padahal aku letak dekat rak kasut. bukan dekat longgokan kasut orang. kalau dalam longgokan, aku percaya kasut hilang memang akan jadi. dah la ni kasut kerja aku satu - satunya. 

berbalik kepada makjang aku. bila barang hilang yang dicari tak jumpa, aku akan menangis. dah kasut hilang kan, pastu makjang aku tanya - tanya. dah ada tetamu dia masa tu. hahaha. aku terbuat muka + jawab macam marah sebab aku hampir menangis. 

jadi, "makjang, aja minta maaf ya. tak sengaja".

Kasut Baru

Hari Raya Disambut Gembira

akhirnya, dengan hasil kutipan duit raya aku beli kasut baru. ada less 50% di XES Shoes. cantik pulak tu. aku pun beli jela. alhamdulillah. selamat berkhidmatan kasut baru saya ! semoga awak dapat jalankan kerja awak dengan baik sepanjang 'bekerja' bersama saya. 
TABU
Lelaki Yang Tak Punya Apa-Apa Untuk Dipersia
ASRAMA: 2
Surat-Surat Perempuan Johor
1515
RAHSIA
GANTUNG: 2
SUNYI
ASRAMA
DELIMA
GANTUNG
GELAP
KACAU
KELABU
LAKNAT
LARI
KAMERA
MENTAL
LENDU
MEREKA
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.