Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave - Mieza S Mieza S: Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave

March 28, 2019
Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave

puasa dah nak dekat, kalau ditolak tambah tak sampai dua bulan pun kan. dah bersedia? puasa dah ganti? dah ada idea dekat mana nak berbuka? untuk entri kali ini aku akan kongsikan lokasi berbuka puasa di hotel grand blue wave shah alam. kalau korang nak tahu, hotel ini telah disenaraikan sebagai top ten best ramadhan buffet 2018 dalam selangor dan kuala lumpur. 


Berciri Malaysia Kini Gabungan Ala Kampung


lokasi hotel ini terletak di tengah bandaraya shah alam. kalau kau tak tahu, waze jela. kalau internet tak ada, pergi je bandar shah alam. nanti nampak bangunan grand bluewave. hehehe. sebelah dengan dataran shah alam je.

untuk buffet ramadhan kali ini, temanya ialah warna warni ramadhan malaysia kini dan ala kampung. dah boleh bayangkan menu apa yang ada? jom kita tengok gambar yang mengiyurkan dan buat korang lapar. lebih 100 pilihan menu yang disediakan. antaranya ialah: 

Menu Ala Kampung 

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
bubur lambuk mendonan

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
daging tetel asam pedas

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
laksa sarang

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
laksa sarawak

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
lontong

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
mee udang

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
rendang cili padi

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
rojak sntong

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
sambal tempe berlada bersama jering

Menu Moden dan Viral

yang mana teringin nak menjamah menu viral sepanjang jadi juadah di mata, datang lah sini. ada beberapa pilihan menu bercirikan cheese disediakan. 


Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
burger cheese meleleh

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
char kuey teaw cheese

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
ikan bakar

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
pizza hawaian

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
roasted beef

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
shellout kamyong style

suka betul aku dengan shellout ni. sebab rempah dia padu (di tekak aku sahaja, di tekak orang lain aku tak tahu). selalu makan shellout ada macam - macam rasa sebab ada jenis 4 masakan. ni ada satu je. tu aku suka. 

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
spicy fried chicken wing bluewave bersama cheese

Pencuci Mulut

orang cakap, pencuci mulut di makan sebelum makan makanan lain. tapi bagi aku, pencuci mulut adalah makanan terakhir selepas menjamah semua makanan. hahahha. sebab kan 'cuci' mulut. lepas aku dah sumbat macam - macam, pencuci mulut ni lah yang akan melakukan kerja pembersihan (mencuci mulut).

kalau ikut sunnah, pencuci mulut di makan sebelum makan makanan lain.


Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
sagu dan gula melaka
boleh dikira berapa kali je aku makan sagu. hahaha. sedap pula bila dapat pekena sagu dan gula melaka. tak muak. walaupun aku tak suka sagu.

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
buah - buahan

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
puding honey dew

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
puding mangga

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave
beraneka jenis kek dan macaroon

Buffet Ramadhan 2019 di Hotel Grand Bluewave


fuh. letih aku tengok gambar ni. lapaaa ~ bagi yang berminat boleh rujuk maklumat dibawah untuk info lebih lanjut. 

Harga bagi Buffet Warna Warni Ramadan 1440H

tarikh : 6 mei - 4 jun 2019
waktu : 7 malam - 10 malam
tempat : hotel grand blue wave

Persendirian
Harga Biasa
RM138/dewasa
RM 70/kanak-kanak
RM 70/warga emas

Harga Viral 2.0 
**(bayaran untuk tempahan hendaklah dibuat pada 1 april 2019)
RM75 (1 ramadhan-10 ramadhan)
RM85 (11 ramadhan - 30 ramadhan)

Syarikat korporat/ organisasi
Harga Biasa  (isnin - jumaat)
RM138/dewasa
RM 70/kanak-kanak dan warga emas

Harga Biasa (sabtu, ahad, dan cuti umum)
RM148/dewasa+kanak kanak
RM75/dewasa (min 100 orang)


Info Hotel Grand Blue Wave 
website: grandbluewavehotelshahalam.blogspot.com
facebook: facebook.com/grandbluewave
instagram: instagram.com/grandbluewave_shahalam

untuk makluman mengenai tempahan sila hubungi talian di bawah
email : dosm@bluewavehotels.com
tel : 03 5511 8811/2801/2804/2806

1 comment:

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.