Buat Kerja Partime - Mieza S Mieza S: Buat Kerja Partime

Buat Kerja Partime

April 19, 2018
Buat Kerja Partime
Sumber gambar; google

Entahlah. Aku rasa macam nak kerja partime je hari Sabtu dan Ahad. Biar tak ada ruang untuk aku berfikir yang aneh - aneh, yang menyakitkan hati, biar aku sibuk, biar aku punya lebihan wang belanja. 

Lagipun duduk dirumah bukan buat apa. Asyik ulang - ulang benda sama. Kalau dah terlalu bosan, aku bikin mimpi cuma. Itu pun belum tentu ada mimpi yang mahu singgah. 

Aku kadang lelah memikir hidup yang belum aku jalani. Entah. 

Buat Keputusan Releven

Aku harap apa pun kata yang aku putuskan, akan menambahkan kedewasaan aku. Baik atau buruk impaknya kelak. Semoga apa pun nanti aku putuskan, aku dapat terima dengan hati terbuka walaupun kiri kanan menegah. 

Tak Boleh Berpatah Semula

Bagi aku, kalau macam tu kau cakap. Macam tu lah selamanya aku anggap. Contoh bila kau bagi aku ayat 'taknak bagi harapan'. Kuat mana pun tali yang mengikat perasaan aku dekat kau, aku sendiri yang akan putuskan atas sebab kau tak pernah yakin. 

Walaupun waktu itu, kau mengeluarkan kata yang meluncur laju tanpa sempat kau proses hasilnya. Aku tak peduli. Bagi aku kalau kau perlu masa untuk berfikir bagaimana, ambil sebanyak waktu kau mahu. Bukan menjawab sekadar ada. Jangan. Itu akan menjadikan salah faham.

Aku mungkin boleh terima salah faham. Tapi untuk seseorang yang tak yakin dengan aku, tak mungkin lah aku nak usaha apa - apa. Dia pun tak buat apa. Jadi lebih baik aku tak ada hubungan. Biar lah kalau suatu hari nanti kau menyesal. Aku tak boleh.'

Melainkan, cerita kita sudah tertulis.

Aku nak kerja partime. Untuk melupakan semua luka dan rasa.

2 comments:

  1. apa salahnya keje partime dik.. okay jek tu.. paling penting dapat duit + pengalaman..

    ReplyDelete
  2. ejulz pun tgh cari partime yg sesuai. hehe

    Jemput join segmen ejulz k.. :)

    http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.