Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi - Mieza S Mieza S: Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

September 13, 2016

Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Kalau korang semua nak tahu, baru - baru ni InvolveAsia dan Nestle/ Nescafe telah mengadakan majlis Pelancaran NESCAFE Gold Barista Machine pada 19 Ogos bertempat di Lorem Ipsum. Aku macam biasa. Ke sana merempit je. Kihkih. Yela, sekarang ni baru dapat lesen L. Nak bawak kereta memang tak tahu langsung. Aku sampai sana awal. Majlis pun belum mula. Tapi sebab aku datang sorang, aku ingat aku paling awal. Rupanya aku berada antara tengah - tengah. Sebab ada yang lagi lambat dari aku. Bersyukur ~ 

Pelancaran NESCAFE Gold Barista Machine

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Masing - masing eksited bila dapat tahu kewujudan NESCAFE Gold Barista Machine. Aku pun memang dah lama sangat tak minum nescafe/kopi. Last minum beberapa pulan yang lepas. Penat nak kena beli hari - hari. Dah ter-addict pulak dekat nescafe,  Kalau beli yang tin tu setin je sekarang dah mencecah sampai dua ringgit lima puluh sen. Rasa macam satu pembaziran yang amat. Sekali teguk licin. Adudu.

Apa yang menariknya ketika Pelancaran NESCAFE Gold Barista Machine adalah sesi berkongsi ilmu yang susah nak dapat dekat tempat biasa - biasa.  Bukan sahaja tentang NESCAFE Gold Barista Machine semata - mata. Tapi juga ilmu yang datang dari Involve Asia dan Asas Affiliate Marketing. 

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi
 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Aku rasa bertuah sangat sebab terpilih dalam majlis Pelancaran NESCAFE Gold Barista Machine. Banyak juga ilmu yang aku dapat waktu tu. Antara yang dikongsikan oleh Involve Asia adalah mengenai pembelian tiket bas secara online di 'Catch That Bus'. Pernah dengar pasal 'Catch That Bus'? Aku yakin, rata - rata di zaman IT pada masa kini tak akan terlepas benda - benda baru macam ni. Lebih - lebih lagi ia sangat memudahkan kita untuk pembelian tiket bas. Tak perlu beratur panjang. Semua nya hanya terletak di hujung jari. Jadi, pada sesiapa yang teringin nak cuba beli tiket online, boleh klik pada pautan ini --> Pembelian Tiket Bas Secara Online. Atau pun di sidebar sebelah kiri blog aku. Mudah sahaja. Kalau tak tahu bagaimana cara penggunaannya, nanti di laman web tersebut akan ditunjukkan cara mudah untuk buat pembelian.

Selain tu, kami juga diajar cara - cara untuk membuat penulisan dalam blog secara asas. Walaupun ramai yang dah terror, tapi masih ramai yang tidak menggunakannya. Mungkin ambil sambil lewa. Ada juga beberapa perkara asas yang dirunjukkan. Antaranya cara menulis tajuk entri yang terbaik. Ini yang sangat seronok! Sebab aku selalu gagal memilih tajuk untuk entri aku. Padahnya aku duduk di penghujung halaman google. Mungkin tak jumpa langsung kot -_- SEO juga gagal. Kihkih.

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Gambar di atas merupakan sesi pengenalan tentang penggunaan NESCAFE Gold Barista Machine. Hanya dengan sekali sentuhan, kita semua dapat menikmati pahit dan rasa kopi yang sangat kaw! Hmmp ~ Kopi tu macam dadah. Kita akan ketagih dengan haruman kopi dan kepahitan kopi tersebut. NESCAFE Gold Barista Machine memang tercipta untuk mereka yang gemarkan kopi. Mudah kan? Kau tak perlu berjalan ke kedai dan keluarkan duit untuk membeli kopi. Hanya perlu duduk di rumah dan sentuh butang, maka air kopi akan keluar. Nikmati kopi dengan nyaman sambil tonton siaran kegemaran ~ 

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi
Kopi yang dihasilkan menggunakan NESCAFE Gold Barista Machine
Kesimpulannya, kewujudan NESCAFE Gold Barista Machine kepada penggemar kopi macam aku memang sangat berbaloi walaupun harganya agak mahal. Ala mahal sekali je. Lepastu dah tak payah nak fikir apa lagi. Cewah, lepas ni dah boleh jadi barista woi. Walaupun tak ada bakat, kau tetap boleh jadi barista terkemuka di rumah sendiri. Mudah dan cepat. Hanya dengan sekali sentuhan!

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

NESCAFE Gold Barista Machine Hanya Dengan Sekali Sentuhan

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Sesampainya dirumah, aku terus eksited nak buat kopi menggunakan NESCAFE Gold Barista Machine. Masalahnya, masa tu dah lewat malam. Esok pagi aku terus keluarkan dan cuba buat satu. Ternyata aku mampu jadi barista! 

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Mudah sangat. Aku cuma perlu isi serbuk nescafe dalam balang macam gambar diatas. Lepastu isi air dekat bekas yang tersedia yang ada pada NESCAFE Gold Barista Machine di belakang. 

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Nampak tak ada banyak butang dekat permukaan tu? Lepas je pasang plug, aku perlu klik pada button bulat tu. Kalau nak tahu, setiap butang yang tersedia disitu membawa maksud masing - masing. Mesti pening? Kejap. Cuba tengok gambar di bawah untuk memudahkan penggunakan butang yang ada pada NESCAFE Gold Barista Machine.

Nak ingatkan dekat korang, bahawasanya NESCAFE Gold Barista Machine hanya boleh menggunakan produk Nescafe Gold Blend sahaja. Kalau rasa tak nak NESCAFE Gold Barista Machine ni rosak, jangan sesekali guna produk lain tau. Ingat ! 

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Tak dapat  nak cakap banyak. Cuma mampu nak cakap NESCAFE Gold Barista Machine sangat mudah dan pantas! Lupa nak pesan. Hehehe. Eksited sangat. Kalau nak tambah susu pun boleh. Isi susu sebelum tekan mana - mana butang. Bergantung juga kepada individu untuk letak banyak mana. Sebab lidah masing - masing. 

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi

Tadaaaa ---


 Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine Kepada Penggemar Kopi


Dah siap! Siapa nak? Angkat tangan. Hehehe. Mesti nak jadi barista juga kan? Meh meh. Mana nak cari NESCAFE Gold Barista Machine ni? Boleh cari dekat Lazada. Harga sebuah ialah RM199 sahaja. Tapi, boleh dapatkan dengan harga RM239 termasuk 2 Nescafe Gold Blend dan 1 Nescafe refill pack! .  NESCAFE Gold Barista Machine akan dilancarkann pada 14 September 2016 di Lazada melalui pautan ini Nescafe Barista.

Kelebihan NESCAFE Gold Barista Machine

  • Penyediaan yang sangat cepat
  • Hanya dengan sekali sentuhan
  • Jimat wang
  • Jimat masa
  • Jimat tenaga



2 comments:

  1. mesin dia kalau letak kt umah mmg smart.
    hehehe.
    nampak high class gtu.
    not bad jugak function mesin nie.

    ReplyDelete
  2. a.. balik KL nanti wajib carik nih.. hee~

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.