GAME BREAKOUT NU SENTRAL - Mieza S Mieza S: GAME BREAKOUT NU SENTRAL

GAME BREAKOUT NU SENTRAL

September 07, 2015




GAME BREAKOUT NU SENTRAL


GAME BREAKOUT NU SENTRAL | Assalamualaikum. Wah penat memikirkan klu tak habis lagi, walaupun aku cuma penjaga masa. Kah kah. Otak aku tepu. Mesti berbulu je bloggers yang satu group dengan aku. Sebab aku tak de funtion langsung dekat diorang. Kesian diorang susah susah kena fikir pasal klu.

GAME BREAKOUT NU SENTRAL


Pernah dengar pasal BREAKOUT? Mesti macam blur blur gitu. BREAKOUT ni sebenarnya macam ESCAPE ROOM juga. Aku nak cerita lebih - lebih pasal ESCAPE ROOM pun tak boleh, sebab aku tak pernah join lagi. Ni pun first time aku main BREAKOUT. So, lepasni mungkin aku akan lebih bersemangat waja dan bersemangat pasukan bila main game ni. Mungkin kali kedua aku ada peluang brfikir dengan lebih baik. Siapa tahu kan?

GAME BREAKOUT NU SENTRAL


BREAKOUT ni konsep dia macam EXPLORACE la kalau korang perasan. Tapi EXPLORACE penat main lari - lari. BREAKOUT ni, korang kena uji minda sikit. Kadang - kadang macam tak logik juga. Tapi mungkin yang tak logik tu lah sebenarnya jawapan. Korang kena berfikiran kreatif bila main menda ni.

BREAKOUT ni cuma ada dua cawangan. Satu dekat Avenue K, dan satu lagi dekat NU Sentral. Kelab Blogger Ben Ashaari main BREAKOUT dekat NU Sentral. Dikatakan oleh mereka yang bertugas, ada rooms yang berkesinambungan dari room yang sedia ada dekat Avenue K. Tak tahu lah aku yang tu.

GAME BREAKOUT NU SENTRAL
Sesi Breafing oleh Abang Hensem






Kat atas ni merupakan icon icon untuk karakter korang. Nak tahu ke? Kena lah main. Tak aci lah kalau aku bagitahu sekarang. Heee. Aku pegang watak penjaga masa. Sebelum nak main tu dub dab dub dab je. Gila tak seram kene kurung kan? Hahaa. Weyh terbayang cerita omputih yang bunuh - bunuh tu. Sama ada survive atau mati. Hamek kau. Aku bayangkan yang tu je. Tak lain tak bukan.

GAME BREAKOUT NU SENTRAL

GAME BREAKOUT NU SENTRAL

GAME BREAKOUT NU SENTRAL


GAME BREAKOUT NU SENTRAL

GAME BREAKOUT NU SENTRAL
DREADNOUGHT
127 years ago, the world survived a catastrophic ice age known as the Whiteout and is now going through the aftermath of this global crisis, which blanketed lands with water and reduced the human population by large numbers. Nations now live on giant arks known as Dreadnought, which are able to sustain ecosystem and life on a smaller scale. Only a small percentage of land remains and every 20 years, candidates will be picked at random to be transported to this land to live out their remaining lives. Being the chosen ones selected this time, you and the rest board the transport vessel with glimmering excitement to finally see land for the first time. Difficulty level: 3/5    


Aku dapat yang gambar ship tu. Weyh nampak biasa biasa tapi mencabar otak tepu ni ha. Walaupun tak buat pape, tapi rasa bersalah dekat kawan - kawan sebab tak membantu langsung. Gempak tau bilik dia. Semua bilik ada ranking masing - masing. Ada yang susah dan ada yang senang. 



GAME BREAKOUT NU SENTRAL
Ha. Apa ni? Hehehe

GAME BREAKOUT NU SENTRAL
Semangat semua lepas keluar dari room breakout


GAME BREAKOUT NU SENTRAL
Semangat semua lepas keluar dari room breakout


GAME BREAKOUT NU SENTRAL
Ni group aku. Terima kasih la sebab tak marah aku. Huhuu


Tak banyak gambar dalam room sebab tak dibenarkan ambil. Nanti kantoi lah korang tau kat mana jawapan. Kahkahkah., Jangan marah okay. Apa yang membezakan ESCAPE dengan BREAKOUT ni salah satunya adalah dari segi masa. Dalam BREAKOUT, kamu cuma akan diberi masa selama 45 minit dan tambahan 5 minit lagi untuk menyelesaikan klu yang terakhir. Sebab tu kena bijak menggunakan masa yang ada. 45 minit tu macam banyak. Tapi bila korang dah pening - pening dalam tu sekejap je dah 30 minit berlalu. 

Pakej per room (harga incl. 6% gst=)
2 orang /  RM1063 orang /  RM143.104 orang /  RM169.605 orang /  RM201.406 orang /  RM241.707 orang /  RM267.108 orang /  RM305.30

Nak senang pergi ramai - ramai so jimat sikit duit korang. Nak main ni makesure sediakan iq sikit untuk berfikir. Jangan jadi macam aku tau. Lembab sangat. Hahaha. Tak rugi korang cuba. Biasa lah tu mahal. Nak barang baik kena lah mahal. Berbaloi dengan harga dan konsep yang diorang bagi. Memang terbaik dan superb. Tak puas. Rasa macam nak main lagi. Hurmm...


GAME BREAKOUT NU SENTRAL


Info lanjut, boleh view di 

Facebook: www.facebook.com/Breakout.com.my
Instagram: @BreakoutMY Hashtag: #BreakoutMY
Web: www.breakout.com.my


Sampai sini je nampaknya perkongsian aku. Jangan lupa tau share - share dengan kawan - kawan. Muah muah. Nak tidur dulu. Selamat malam | GAME BREAKOUT NU SENTRAL

4 comments:

  1. best kan kecik,akak pun slam jenggg otak gak,sib baik team akak semua bijak dan tangkas..ehehe..

    ReplyDelete
  2. sib baik akak balik kampung..kalau tak dah tentu2 boleh join

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.