Saturday, August 1, 2015

Contest Mini Cerpen

Mieza S | 8/01/2015 08:43:00 PM | 8Comments |


Contest Mini Cerpen



Contest Mini Cerpen | Assalamualaikum. Hari ni berpeluang nak update contest. Join ramai - ramai. Kasi meriah. 

SYARAT - SYARAT : 



Follow Blog :




Follow IG :




Follow Google + :




CARA NAK MASUK CONTEST MINI CERPEN :

  1. Follow syarat - syarat di atas.
  2. Buat 1 entri (copy paste sebijik macam aku buat).
  3. Hantar link entri copy paste tadi yang korang dah buat dalam entri ini.
  4. KALAU TAK ADA BLOG, boleh terus ikut syarat di ATAS dan di BAWAH. 


SYARAT - SYARAT UNTUK CERPEN :

  1. Tema : Hilang, Tinggal, Bayang  **(pilih salah satu)
  2. Genre : Cinta, Triller, Komedi, Seram, Psikotik, Misteri, Fiksyen, Aksi, Penyiasatan, Islamik, Retro, Sukan  **(Tema yang korang pilih tadi boleh diganbungkan dengan mana - mana genre untuk lebih nampak menarik).
  3. Dalam word sebelum tulis cerpen tu jangan lupa tulis nama korang (nama betul dan nama pena, blog, tajuk cerpen, tema yang korang pilih, genre yang korang pilih. 
  4. Tiada maksimum atau minimum patah perkataan yang nak digunakan. 
  5. Hantar cerpen dalam word dekat email : kekapas@gmail.com ( Subject : Contest Mini Cerpen)
  6. Cerpen yang dah disah kan, akan dimasukkan ke dalam entri aku. Setiap orang akan diberi satu link berkaitan cerpen yang korang dah buat. 
  7. Korang kena mintak kawan - kawan komen cerpen korang. 


PERINGATAN :

  1. Contest ni bukan semata - mata sebab hadiah. Kalau boleh aku tak nak pun pakai hadiah. Tapi sebab nak hargai apa yang korang buat, ada lah sikit hadiah yang tak seberapa kepada yang bertuah.
  2. Pemenang akan dipilih berdasarkan komen paling banyak dalam entri, cerita paling menarik, dan menggunakan random
  3. Pencarian sponsor masih lagi diteruskan. Sesiapa berminat boleh PM di facebook : Mieza Suhaini. (Sponsor tidak dibenarkan mengambil bahagian)
  4. Habis je contest ni, aku akan berbincang dengan mana - mana syarikat terbitan underground untuk mencetak cerpen korang yang berbentuk ZINE. Selain dari penulisan korang diterbitkan, secara tak langsung orang juga akan terpanggil nak tengok blog korang bila dalam ZINE tu ada tertulis link blog masing - masing. (mengambil masa yang lama untuk terbitan, insyaallah tercapai matlamat)
  5. Contest ni dianjurkan adalah untuk mencungkil bakat blogger dan anak - anak muda yang bukan hanya reti berblogging dan update status mengarut di facebook. Tapi juga berbakat dalam penulisan ^_^
  6. Tak faham boleh tanya di facebook : MIEZA SUHAINI atau whatsapp : 017-3574719


Semoga bermanfaat. Kasi viral dan share dengan kawan - kawan tau. Biar ramai yang join | Contest Mini Cerpen






8 comments:

  1. hmmm.. menarik (:
    tapi tak reti buat ayat lahh,, haishh..

    ReplyDelete
  2. menarik!nak joinlah..kena cri idea nihh..

    ReplyDelete
  3. http://naddjane.blogspot.com/2015/08/contest-mini-cerpen.html

    ReplyDelete
  4. mcm best jer contest nih. good luck to those who join this contest. =)

    http://myartcrafting.blogspot.com/2015/07/syawal-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, saya join! :)

    http://cowament.blogspot.com/2015/08/contest-mini-cerpen.html

    ReplyDelete
  6. http://housewifearts.blogspot.com/2015/08/contest-mini-cerpen.html

    ReplyDelete
  7. Alaa...dah tak sempat la nak join. Please lanjutkan tarikh tutup penyertaan. Huhu

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.

TABU
Lelaki Yang Tak Punya Apa-Apa Untuk Dipersia
ASRAMA: 2
Surat-Surat Perempuan Johor
1515
RAHSIA
GANTUNG: 2
SUNYI
ASRAMA
DELIMA
GANTUNG
GELAP
KACAU
KELABU
LAKNAT
LARI
KAMERA
MENTAL
LENDU
MEREKA
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.