Thursday, September 26, 2013

T-shirt JomNiaga Untuk Dijual - Stok Terhad

Mieza S | 9/26/2013 04:09:00 PM | |


pandangan belakang 



pandangan hadapan


Saiz XL - Sold Out




Wednesday, September 25, 2013

Sesuatu

Mieza S | 9/25/2013 09:01:00 PM | |


Jarum yang berdetak kian menghimpap ke angka tua,
Namun tak pulak berganjak,
Masih pegun disitu,
Menanti sang kayangan durjana,
Menghendap ingin menikam,
Sayu sayu bintang berbicara,
Meski sang mentari masih belum berlabuh pergi,
Sesuatu yang tak pernah dilihat,
Angin pasrah bergelora menampar sandiwara,
Maaf,
Tak pernah diganggu malam nya,
Tapi harini beriya iya,
Entah bagaimana,
Mungkin sesuatu,
Sesuatu yang akan menimpa.

Special Giveaway 2013 by Misz Nadea

Mieza S | 9/25/2013 02:39:00 PM | |

nak join? --> s i n i


Top Referal 1 (Seorang) 
CASH RM50
PERFUME AVON
TOPUP RM10
BLOGLIST 6 BULAN

Top Referal 2 (Seorang)
BAJU
PERFUME AVON
TOPUP RM10
BLOGLIST 6 BULAN


Sponsor Bertuah (Seorang)
LONG DRESS
CASH RM20
BLOGLIST 6 BULAN


Hadiah Random
EYELINER x1
ZIPPER CHAM x1
FELT CRAFT PLUSHIES x1
ANAK TUDUNG HALF x2
SHAWL x2
TUDUNG BAWAL x3
BLOGLIST 6 BULAN x3
SPECIAL DOODLE x4
SPECIAL BOOKMARK x5
COVER PHOTO FB x1
HEADER BLOG x4
TOPUP RM10 x4
TOPUP RM5 x12



Tuesday, September 24, 2013

PEMENANG SEGMEN BLOGLIST WWW.KANVASDAKWAT.COM

Mieza S | 9/24/2013 02:29:00 PM | |

PESERTA SEGMEN BLOGLIST WWW.KANVASDAKWAT.COM

Mieza S | 9/24/2013 02:06:00 PM | |



1. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
2. http://superpapaya.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
3. http://currentemotion.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
4. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
5. http://penat-menaip.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
6. http://lienliedot.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
7. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
8. http://umikasum.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
9. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
10. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html


11. http://itsmetira.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
12. http://www.aimisyahirah.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
13. http://walkstatic.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
14. http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
15. http://missepafazwin.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
16. http://www.ayuinsyirah.my/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
17. http://amirahamer.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
18. http://gagamiami12.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
19. http://inilahcoretankehidupankami.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
20. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html


21. http://www.syuhadasalleh.my/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
22. http://sfhbelog-taip.blogspot.com/2013/09/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html
23. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/segmen-bloglist-wwwkanvasdakwatcom.html


Monday, September 23, 2013

SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE

Mieza S | 9/23/2013 01:59:00 PM | |



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput anda untuk menyertai SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE dan di dalam masa yang sama anda juga berpeluang MEMENANGI SATU HADIAH MISTERI dari Zam! Insya Allah segmen ini mampu memberikan manfaat kepada setiap blog yang mengambil bahagian :)

Zam akan memasukkan blog peserta ke dalam bloglist khas Zam di sepanjang bulan Oktober, & di penghujung bulan Zam akan memilih salah seorang peserta untuk menerima sebuah hadiah misteri dengan menggunakan Random.Org.

Segmen ini akan berlangsung mulai 23 September sehingga 27 September.

Syarat-syaratnya:
  1. Masukkan blog ZAMANI ABE ke dalam bloglist di blog anda (Penting).
  2. FOLLOW blog ZAMANI ABE.
  3. LIKE Page Abe Za In Da Blog Di FACEBOOK .
  4. Sediakan entri dengan tajuk SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!  
  5. Copy kod di yang disediakan, paste kan di HTML entri anda, dan publish.
  6. Hantarkan link penyertaan anda di ruangan komen entri ini :)

  7. (kredit idea hasilkan segmen mudah dan pantas ini kepada Mialiana.Com)

Sunday, September 15, 2013

Segmen Bloglist www.kanvasdakwat.com

Mieza S | 9/15/2013 01:13:00 PM | |


ENTRI TELAH DIGAM. SCROLL UNTUK ENTRI BARU !!


Assalamualaikum. Hye semua. Cukup lama rasanya aku tak buat segment bloglist. Jadi hati terpanggil untuk buat segmen ni. Lagipun kau tengok lah bloglist aku yang tak pernah bertukar langsung. Jadi tanpa membuang  masa jom ikod syarat-syarat mudah. Memandangkan aku tak punya sebarang sponsor, jadi aku berharap semua iklan iklan yang aku guna untuk dijadikan sebagai syarat akan diclick dengan penuh kejujuran.




Syarat-syarat

1. Follow blog --> Mieza Suhaini .
2. Buat Entri : Segmen Bloglist www.kanvasdakwat.com .
3. Tepek banner yang dicedok dalam google kat atas tu dalam entri korang .
4. Click --> 1 + 2 + 3 + 4
5. Submit entri yang sudah siap dipublish ke ruangan komen di entri ini.


// Segmen bermula pada hari ini 22082013 sehingga 15092013
// Peserta pertama, tengah tengah dan yang terakhir akan mendapat hadiah misteri :)
// 3 orang peserta bertuah akan mendapat :



            

             DAN TOPAP RM5 dari mana - mana rangkaian


Wednesday, September 4, 2013

Apa seharusnya ?

Mieza S | 9/04/2013 01:45:00 PM | |



Dalam hidup dia cuba mentafsir,
Erti kehidupan yang semakin longlai mencium tempat dipijak,
Kiri kanan semakin terpalit noda hitam,
Kian membiak menjadi parah bernanah,
Kelodak hanyir amarah si jiwa remaja,
Dia tak fahami,
Dia masih dalam awangan mencari arah,
Tersandar pada pintu yang kian tumbang.


Jiwa merengek,
Mintak penjelasan,
Apa seharusnya bakal dia lakukan kelak?
Mencari jiwa yang hilang dalam timbunan - timbunan dosa,
Yang kian meninggi,
Untuk terus berlari
Takut tersungkur mencium tanah,
Untuk berjalan,
Takut tertinggal dibelakang,
Dalam gelodak pasrah,
Dia menggapai awan.


Berharap,
Agar diri tidak lemas mengikuti arus dosa,
Agar selamat ditiup bayu suci,
Dosa dosa kian parah,
Air mata jatuh menyembah bumi,
Mencari kasih nian hilang,
Mana mungkin akan kembali seperti dulu,
Hati suci tanpa palitan habuk-habuk,
Yang berterbangan mencari pemangsa.


Apa seharusnya?
Terus melangkah tanpa kata,
Membajai sedikit kekuatan dalam manik manik titipan rasa.


Apa seharusnya?
Akan berjaya melangkah mencari medan,
Yang lebih suci,
Dari dosa dosa kelmarin.



# N u r A m i e z a S u h a i n i 


Monday, September 2, 2013

Dataran Segamat : Kawad Kemerdekaan

Mieza S | 9/02/2013 05:38:00 PM | |


Blogger . Kenal waktu latihan kawad kemerdekaan. 


Ahli BPC . Komander2 tersayang.


Bersama Cik Nisa ** Pangkat apa tah, , Komander Suli  ** Ketua Kampeni


Roommate tersayang :) 


Komander Amal. Dia yang sangat baik hati
 tolong aku kilatkan kasut . Sayang Akak :D





Kawan rapat aku time kat sekolah rendah. Jumpa balik kat 
Uitm selepas 5 tahun lebih tak pernah jumpa. 


budak comel. otak senget. kalau duduk sebelah dia mesti rasa nak kencing je. 
sebab asik gelak melampau lampau. hahahha. **nampak tak permainan dia? :p






© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.