Monday, April 29, 2013

Pengumuman !!!

Mieza S | 4/29/2013 02:06:00 PM | |





Korang ingat lagi tak segmen ni?? Kecik ingatkan ramai yang akan join. Tapi tak ramai pun. Mungkin susah sangat kod. Tak pelah. Tak ada rezeki mungkin. Apapun setelah sekian lama kecik menunggu masa yang sesuai untuk mengumumkan pemenang. Harini adalah hari yang kecik tunggu-tunggu. Jom tengok gambar-gambar yang diorang dah edit. Ce komen sikit :) Anyway tak gempak sebab kecik dah siap-siap susun mengikut urutan paling seram. Paling atas paling seram. Paling bawah paling tak seram. *oke ayat gaban -_-




1. by : Akid Akram 




2. by : Cik Hawa




3. by : Cik Heirizalieyana   




4. by : Shazrizal 




5. by : Mymy




6. by : Yanna 




7. by : Nisha 




*** Semua peserta yang menjoinkan diri dalam segmen ni akan mendapat hadiah. Kecik nak bagi sedikit penghargaan sebab sudi join contest yang tak seberapa ni. Sila pm kecik kat  --> SINI . Hantar nama penuh, alamat rumah lengkap, nombor telefon yang senang dihubungi. TQ ! Tahniah kepada pemenang. Lupa nak bagitau. Pemilihan pemenang berdasarkan keseraman saat pertama kali kecik dapat gambar ni then tengok malam-2. Harap tiada yang berkecik hati sebab tak dapat nombor 1. TAHNIAH kepada semua pemenang ^_^. 

Review blog pemenang GA Mizrizhani

Mieza S | 4/29/2013 12:44:00 PM | |


Selamat tengahari u olls. Dengan berbekal kan keazaman yang tinggi maka kecik pun mencapai lappy. Harini mOod nak review blog bagi pemenang http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/04/pemenang-first-giveaway-by-mizrizhani.html. Kecik nak mintak maaf jugak sebab lambat nak buat review. Kan ada masalah yang ta dapat dielakkan. harap semua faham. Walaupun yang inform kecik cuma sorang, tapi kecik nak review semua sekali. Sebab dah alang-alang kecik bukak link pemenang tu. Btw masih belum terlambat untuk kecik ucapkan tahniah ^_^



1.  http://lienliedot.blogspot.com




Blog ni simple sangat. Mengambil tema warna merah jambu lembut sebagai dekorasi. ceh dekorasi gitu. Blog ni ringan. Tak ada pape masalah pon. Jom korang terjah sini. Kecik follower dia sejak sekian lama. Ada lah kadang-kadang tu terjah kalau mood nak blogwalking menusuk dalam jiwa. Hahahaha.


2. http://edrina-dafinites94.blogspot.com











Wow! Kite geng leyh. Sama lah biru. Warna febret kecik sejak masuk umur 18 tahun ni. Terjah terjah je hamek ko, Ada anime nak amik gambo kecik. *Malu 2 saat. Kecik nak puji dia sebab blog dia kemas dan tersusun. paling penting kecik suka tengok dia punya header. Simple, cute paling penting warna biru. ^_^


3. http://supernaddyss.blogspot.com

Blog yang ni lagi kemas. Tak banyak menggunakan widget. Maaf tak dapat print screen awak punya header. -_- . Kecik rasa kecik dah jadi follower dia cuma tak perasan kod. Background blog menggunakan tema coklat mungkin. *kesalahan mengenal warna. Hahahaa.


4. http://neynaproperty.blogspot.com









Fyi , dia adalah rakan blogger yang telah kecik anggap macam bff. Walaupun tak serapat macam bff yang bertentang mata tapi kecik memang sayang dia. Lupa nak cakap dekat dia yang kecik RINDU sangat dekat dia. Dah lama kan tak aktif berblogging. Ni pun sama minah pink. *nyamoah jap. Japgi neyna lempar sliper tepat kat dahi kecik. Hahahha. *ada aku kesah :p . Kecik tertarik dengan doodle muslimah yang neyna guna.  Lawa, kalau neyna yang buat lepas ni boleh tempah kat beliau. :)


5. http://sisfacemuslim.blogspot.com












Teringat plak zaman sekolah menengah bila dengar lagu yang beliau pasang dalam blog. Maklung lah kecik kenal lagu tu pun sebab ada budak lelaki buat parodi lagu tu time dekat hostel. Beliau menggunakan tema warna purle dan banyak mengguna kan glitter graphics. Macam mak datin gitu, Kelas kau nyah! *oke gurau.

Simple Segmen by Sally Samsaiman

Mieza S | 4/29/2013 12:19:00 PM | |



nak join? click --> s i n i



Pemenang First GA by kecik

Mieza S | 4/29/2013 02:06:00 AM | |


Assalamualaikum semua??? Wow. Kecik rasa macam dah sebulan lebih tak menaip. Kekok rasa. Takut2 kalau tertypoo plak kan. Hahahha. Mula-2 nak mintak maaf sangat-2 pada semua penganjur dan peserta yang join GA Memang lama gila kod kecik post pone. 

Anyway nak semua tahu kecik baru je format lappy sebab lembab. Ni dah puas hati gile sebab dapat online dengan berjaya nya. Hahahhaa. Sukeee meyh. Okayy kecik sebenarnya macam dah tade topik nak dibualkan. Sebab dah lame tak menaip. Jom tengok siapa yang kena !!




sponsor : http://www.kanvasdakwat.com/ | bantal comel 



sponsor : http://dakwahmahabbah.blogspot.com/ | topap rm3



sponsor : http://neynaproperty.blogspot.com/ | review blog



sponsor : http://mymymushie.blogspot.com/ | topap rm10




sponsor : http://simplesyara.blogspot.com/ | topap rm10







sponsor : http://neynaproperty.blogspot.com/ | topap rm5




sponsor : http://www.erazfadli.com/ | topap rm10




sponsor : http://www.erazfadli.com/  | topap rm10




sponsor : http://www.erazfadli.com/ | topap rm10









sponsor : http://www.natasya-pink.my/ | topap rm5




sponsor : http://www.natasya-pink.my/ | topap rm5



sponsor : https://www.facebook.com/aqoustica | Laminated bookmark + heart corner bookmark 




sponsor : https://www.facebook.com/aqoustica | Laminated bookmark + heart corner bookmark



sponsor : https://www.facebook.com/aqoustica | Laminated bookmark + heart corner bookmark



sponsor : https://www.facebook.com/aqoustica | Laminated bookmark + heart corner bookmark



sponsor : https://www.facebook.com/aqoustica | Laminated bookmark + heart corner bookmark




sponsor : https://www.facebook.com/diaryzahidahwahid | Preloved t-shirt size 'S' 



sponsor : https://www.facebook.com/diaryzahidahwahid | Preloved t-shirt size 'S' 



sponsor : http://kisahsidairy.blogspot.com/ | Keychain



sponsor : http://lobaksusue.blogspot.com/ | Keychain kebaya melaka




sponsor : http://www.aienhermionie.my/ | Review blog











*** Sila hantar detail lengkap nama , alamat rumah, no telefon yang senang dihubungi bagi sesiapa yang menang barang, bagitahu sponsor-2 anda, anda menang GA melalui  http://www.kanvasdakwat.com/2013/02/first-giveaway-by-kecik.html. sila bagi nombor peserta anda yang dibuat oleh penganjur. Bagi sesiapa yang mempunyai masalah dengan sponser sila bagitahu penganjur secepat mungkin di www.facebook.com/sevenkecik. Sila PM sponsor anda segera. Takut-2 hadiah di burn :) , TQ!













Friday, April 19, 2013

First GIVEAWAY by KECIK

Mieza S | 4/19/2013 10:05:00 PM | |


Hai korang. Harini kecik nak marah-2 ni. Bengang dengan budak stall lain yang sepatutnya masuk shift pagi tak sampai sampai. Dah kene stay situ setengah jam tunggu orang lain yang masuk. Bijak punya SOOD. Cepat ! TOLONG kesian dekat kecik. Huhuhu.


Siapa tahu harini hari apa? Harini hari lahir kecik yang ke 18 tahun. Weeee, kecik dah dewasa bak hang. Jangan jeles. Tapi apa yang penting kecik masih muda dan masih belum tua macam korang. *jangan marah k? Guraw je. Jadi mintak semua doakan perjalanan hidup kecik dapat berjalan dengan sempurna hendak Nya. 


Okay haritu kecik ada buat pencarian sponsor. Kan? So, memadai lah dengan apa yang ada sekarang. Harini bersamaan 19022013 *bufday kecik, kecik nak lancarkan satu segmen :) *JOIN taw. Jom ikut syarat.




SYARAT-SYARAY WAJIB ! 

- Buat satu entri "First Giveaway by Kecik"
- Tampal banner yang perasan comel dan hot tu dalam entri dan backlink ke entri ini
- Click sampai habis loading, follow , dan like semua fanpage yang berkenaan
- Publish entri dan hantar ke ruangan komen di entri ini


- Follow k e c i k
- Like fanpage k e c i k 
- Like s i n i, share dan nyatakan anda likers yang ke berapa di dalam entri *akan diperiksa
- Click --> s i n is i n is i n is i n is i n i dan s i n i sampai habis loading
- Giveaway berlangsung selama sebulan, bermula 19/02/2013 - 19/03/2013. Kalau penyertaan memberansangkan, kecik dengan baik hati akan menambah bilangan bantal comel untuk pemenang ^_^


Sponsor

Tuan Tanah  -->  Bantal comel ^_^ untuk seorang pemenang 
Ain Al-Khawlani   -->  Topup RM3 ( maxis , celcom ) untuk seorang +  Footer untuk seorang
Neyna + Neyna FanPage  -->  Review Blog untuk 2 orang + Topup RM5 untuk seorang
Scha Mymy + Scha Mymy Fanpage  -->  Topup RM10 untuk seorang
Syara  -->  Topup RM10 untuk seorang
E'raz Fadli + E'raz Fadli FanPage  -->  Topup RM10 untuk 3 orang
Farah Syamimi  --> RM5 untuk 2 orang
Natasya  -->  Topup RM5 untuk 2 orang
Zati's Serenade + Zati's Serenade FanPage  -->  Laminated bookmark + heart corner bookmark utk 5 orang
Zahidah Wahid + Zahidah Wahid FanPage  -->  Preloved t-shirt size 'S' untuk 2 orang
Siti Rohaida  -->  Keychain
Rania  -->  Keychain kebaya melaka untuk seorang
Aien Hermionie  -->  Review blog untuk 7 orang
Shiera + Shiera  -->  Review blog untuk 6 orang
Farra + Farra FanPage  -->  Review blog untuk 5 orang







Apa lagi jom join beramai-ramai. Support kecik untuk first Giveaway ni. :) 


*Tarikh tutup terpaksa ditangguhkan. Atas alasan sekarang broadband kecik tengah nazak. Tak bayar lagi. Ni pinjam broadband ayah. :'( Maaf semua. Nak BW peserta pun tak sempat. Nak promote pun ta taw camne. GA masih berjalan. Abaikan tarikh tutup.. Ni pun kecik baru je dapat online setelah beberapa minggu ta dapat online. Harap semua faham 



Photo Contest : Scary and Horror

Mieza S | 4/19/2013 12:33:00 PM | |



Harini mood na buat contest datang pulak sebab semalam da review citew seram. Nak pulak lepastu layan citew kerat 14 yang dipost oleh blogger. Lupa lak siapa. Syok sangat tengok. So, harini kecik nak anjurkan photo contest. Selama ni blogger lain je buat. Ni first tyme aw kecik buat photo contest. Korang tak perlu nak like dan follow blog yang belambak. Sebab kecik sorang je yang terlibat. Kecik tanak susahkan korang nak kene buat itu dan ini. Cuma korang wajib click iklan kecik sampai habis loading k? Memadai kan? Jujur k? Thanx.


Syarat-syarat

1. Tak wajib follow blog kecik --> s i n i
2. Buat entri tajuk Photo Contest : Scary and Horror 
3. Copy paste gambar banner dan backlink ke entri ini di ruangan komen. 
4. Buat satu gambar yang boleh buat kecik takut :P , tak kisah la nak edit pakai photoshop ke  software ape yang gempak-gempak korang ada. Tak kisah. Hanya satu sahaja gambar yang kecik nak. Kalau korang hantar lebih dari satu, kecik akan pilih satu je gambar terbaik daripada semua gambar. Gambar hantu tak dibenarkan. Tak dibenarkan ciplak gambar dari google :p  
5. Wajib click --> s i n i , s i n i , s i n i , s i n i
6. Hadiah : Misteri. Yang penting harga dia lebih dari RM10. Tapi yang penting lagi  tak lebih dari RM50. Bukan topap. hanya seorang sahaja pemenang yang kecik cari. Kalau peserta yang join ramai, kecik akan bagi hadiah saguhati kat mana-mana penyertaan yang terpilih. Hadiah akan dihantar melalui post laju. 
7. Bagi yang ingin menyertai tapi tidak mempunya blog, boleh la menghantar gambar ke F a c e b o o k :) kecik. Tag gambar dekat kecik dan buat tajuk : Photo Contest : Scary and Horror
8. Tarikh tutup : sehingga diumumkan oleh kecik sendiri.
9. Done. Tunggu sehingga pemenang diumumkan.

**** Kalau gambar ada unsur-unsur menciplak dari google, serta merta penyertaan nak menang amat tipis.


Ni contoh-contoh gambar yang kecik ambil dari pihak google. Amacam ? Ada berani ? Join lah !Tunjukkan bakat korang ^_^







© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.