Become A Batak Person - Mieza S Mieza S: Become A Batak Person

Become A Batak Person

June 21, 2013
Dalam masa beberapa minit kecik sudah siapkan 3 entri berlainan. di --> S I N I dan di --> S I N I. Termasuk entri yang ini. Itu lah akibat kerakusan dan kegembiraan menang segmen --> N I . Huhuuu. Sebenarmya kecik eksited nak bagitahu u all semua. Tadi kecik pergi OS. Apa itu OS? Oh ye. Kat KL cuma ade OU *One Utama. Kan kan?


Jadi kat Segamat ni adalah OS *One Segamat. Segamat pon dah maju tau. Dah ada wayang. Starbucks. Maklum lah dah duduk Johor Darul Takzim (JDT- Luaskan kuasamu) kenalah puji sikit apa yang ada kat sini. Ha kelas kau nyah nak Luaskan sangat kuasamu. -_- . 





Sedikit gambaran untuk anda semua. Gambar sumber dari Google. Tak berniat pun nak masukkan gambar ni. Tapi disebabkan nak berkongsi jadi moh ler kita sama-sama berusaha dalam perncarian Google yang paling terbaik di abad ini. Kecik teman member kecik je sebenanrnya. Kecik cuma cashout duit ptptn. Wah memang berjalan sakan lah. Jauh kod bank dekat OS. Dah lah tempat orang. Blurr je kod. Malu segan semua bercampur baur jadi jemput-jemput pisang macam yang mak pernah buat dulu. Rindu nya. :( 



Lepas tu member kecik tadi nak beli barang barang keperluan mereka. Jadi kecik pun tak terlepas untuk menjoin kan sekali diri kecik dalam aktiviti wajib yang tengah mereka rencanakan. Jadi kecik pun beli lah 2 bende alah ni. Tapi kan, sebenarnya kecik terlupa satu benda. Gula-gula FOX. Sape pernah makan? Kita geng. Kecik minat yang warna purple tu. My fevret kaler kan. Hahhaha. Tak pernah dengar? Sila PM Google secepat mungkin. :D





Inilah yang kecik beli :) . Hehehe. First time nak rasa Lulur mandi tu macam mana. Tadi beli tanya akak senior camne nak pakai. Sebab macam pelik je. Arahan dekat benda alah tu cakap kalau dah guna tu tak payah guna sabun. Ibarat macam mandi je tayah pakai apa-apa pun. Oke pelik dan janggal. Kecik pun try lah. Hamik kau. Rasa ada bijik-bijik apa tah. Pelik doe. 


Tapi lepas tu rasa lega. Rasa selesa. Huhuuu. Cubalah. Tak rugi :) Kecik dah. Korang bila lagi?? Ceh macam buat iklan pulak kan. Kelebihan benda ni  : 


Beauty 5 in 1 :
  • Mengangkat kotoran dan sel kulit mati
  • membuat kulit tampak lebih cerah dan terawat
  • Menjaga kelembaban kulit
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Memberikan relaksasi dan kesegaran


Tengok .. Kalau dah dapat membebel lupa pulak nak cakap apa. -_- . Oke sorry semua. Sebenanrnya kecik cuma nak kongsikan gambar kat bawah ni. ^_^




Acah acah sayu je hati bila terpandang rel keretapi ni. Teringat dekat rumah pulak . Sob sob sob. .. 
Kat tempat kecik cuma ada KTM je. KTM yang membawa penumpang ke stesen yang berdekatan. Lepastu mana ada rel keretapi yang boleh dilalui oleh kereta.  Betul tak? Sape sini stay Shah AlaM? Oke lagi sekali kita jadi geng bAs sekolah :p 


Siyez seronok tengok keretapi ni. Ni keretapi lama. Tiba-tiba kenangan lama menjengah. Masa atuk nenek kita time muda-muda dulu. Rinduuuu tak? ?? Kita sama . Sep sekit. Masa ni berminit jugak lah menunggu keretapi tu nak lalu. Penat. Mana lah keretapi ni. Masa ni kecik dalam bas. Dalam perjalanan nak balik kolej :)


Yang bawah ni pulak time keretapi tu melewati jalan. Sempat pulak kau Mah snap gambar ni -_- . Biasalah. Tak nak terlepas setiap moment. Disetiap gambar ada lagu *Hoh trademark Yuna kecik pakai. Tak gitu :D 






Agak-agak korang kan. Berapa usia keretapi tu kan? Yelah Segamat pun kecik tengok banyak rumah-rumah kampung. Masih tak membangun. Atau mungkin mereka tak nak tukar kediaman mereka mengikut peredaran masa. Mungkin dalam rumah lama tu ada banyak kenangan. Kan. Best je tengok rumah kampung kat Segamat masa nak pergi OS. Huhuuu. Terusik jiwa. *macam nak raya lah pulak kan. Dah dari tadi cerita pasal kampung je. Bosan plak reader aku toq. 




Ni hadiahnya. Agak-agak siapa dapat ea? Kecik jeles la. Kecik suka kaler dia. Lawa. Tapi kecik tak beli pun untuk kecik. Kecik beli untuk pemenang http://www.kanvasdakwat.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html :) Kalau korang tak suka , kecik mintak maaf. Kecik reti pilih untuk design yang kecik suka. Kecik tataw pun design yang macam mana korang suka :(


Lawa tak? Bagi respon please, ^_^







5 comments:

  1. hehe rumah lama ni seronok, kenangan datuk nenek kita. kadang2 rumah kayu lagi sejuk je nak duduk.
    kalau segamat nak berubah pun , jgn lah berubah banyak sangat.. lagi seronok segamat macam sekarang ni je kot huhu.. :)

    ReplyDelete
  2. alahaiiii...awok lepas grad dari ITM Segamat 2001 dulu...ade sekali je datang Segamat.... mase tu baghu tahu yang Genuanhg dah tak jadi Bas Stesyen.... baghu tau yang Bas Stesyen dah pindah ke Stesyen Keretapi...... pengalaman belajo 3 tahun kat sane... cukop berharga pade awok... kat sane jugak awok kenal Benteng..... Greatwall..... Bukit Siput, Jementah, Spang Loi... Mensudut Pindah.... dan banyak lagi... syahdu le pulak malam2 ni.....

    ReplyDelete
  3. @D_08
    hahaha. alahaii. tersalah publish entri lak. ha kan da syahduu. tok tahu ler gamokknyee, tapi pengalaman tu indah kan? Meski saat kita sedang berada dalam satu situasi y tak kita sukai, bila dikenang balik rasa macam nak balik ke zaman tu. ye dok?

    ReplyDelete
  4. @사유리 하나 (SH) dunia semakin diburu teknologi. sampaikan generasi masa depan langsung ta dpt tengok tempat-2 macam tu. kan? tinggal sikit je skrg.

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.