Phineas and Ferb - Mieza S Mieza S: Phineas and Ferb

Phineas and Ferb

February 03, 2013

Assalamualaikum? Hai anak-anak mama. Penat ouh asyik join contest sana sini je. Hehehe. Rasa macam berlari 1000 meter past beten plak. Alah macam tak pernah. *sesak nafas 3 saat. *kembali pulih seperti sedia kala. Niat di hati nak hupdate entri ni siang tadi. Tapi carik feeling 360 darjah. Ni ho baru jumpa. 

Hamboi-2 kemain. Weee, eksited bhai kecik nak hupdate entri pasal ni. Sape tak pernah tengok cartOon comel ni? Ace angkat kening. Sorry bro. Kite tak geng lah. Boooo kecik gile cakap sensorang ^_^ *do I care?? 

Kecik ni peminat setia cerita ni. Ulang lah 100 kali pong, kecik sanggup hold dulu masa lunch semata-mata nak habiskan cerita ni. Semalam (02/02/2013) pukul berape eh? Dalam 12 lebih camtu, ada cerita ni dekat astro. Fuh ! Selalu tengok yang movie punya mesti selalu sangat tak sempat. Macam lah bizi sangat macam CEO. CIO cukup. Eh tak. Bukan kecik. Mak datin tu ha. yang pakai kasut tumit tinggi bagai nak rak perasan diri tuh hot sangat je. Takpe dia kaya orang tak heran.

Jom sayang-sayang berkenalan dengan watak-watak dalam cerita Phineas and Ferb. *dup dap dup dap. (kemain eksited lagi ouh).

Phineas

Ferb

Perry/Agent P

Candace

Doofenshmirtz

Jeremy

Isabella

Buford

Baljeet

Stacy

Wow comelnye lah mereka ni. Ha kan. Kecik dah merepek. Rasa macam dekat dunia diorang pulak sebab terlalu eksited nak hupdate cerita ni. *Macam budak-2 lah pulak kan. Hello, saya dah dewasa cuma cuma. *kuis tanah guna tapak buaya 2 minit dengan muka tak bersalah. Saya cuma belum matang :p

Walaupun kecik selalu pelik dan tertanya-tanya dekat adik-2 kecik apehal cuti musim panas dorang ni tak pernah habis? Agak menjadi satu kemusykilan dan tanda tanya penuh misteri lah jugak kan. Sebab asyik buat ciptaan baru je. Tapi tak pernah pulak sekolah. 

Kecik rasa Phineas and Ferb ni bFf. :) Okay mereka memang comel. Tapi Ferb ni batak sangat nak keluar kan suara. Sebab dia pemalu kod. Suara dia besar sangat. CartOon pun ada perasaan malu jugak ke? Lawok ah -_- . Dorang berdua ni sangat memerlukan antara 1 sama lain. Sebab dua-dua pun hebat. Mereka selalu bekerjasama dalam membuat ciptaan terbaru. Walaupun ramai sangat yang tak percaya apa yang dorang buat memandang kan dorang tu budak bawah umur dan masih mentah untuk melakukan hal orang dewasa. *pengajaran nya dekat sini, jangan pandang orang sebelah mata >.~

Rasa nak padan kan je muka si Candace. Sebab selalu sangat carik pasal nak mengadu dekat mak dia, tapi tak pernah berhasil. Tengah syok-2 tengok Phineas dengan Ferb buat binaan baru, akak dia kacau pulak. Sikit-sikit call mak dia. Serabut je ada kakak cam ni. Mak dia pun pelik gak. Tak pernah langsung percaya dengan kenyataan Candace tentang adik dia. Kalau Candace tengah seronok sangat sampai lupa nak call mesti mak dia pulak yang pelik. Mak dia ni mengade-ngade betul lah. 

Dr Doofenshmirtz. Hmm. Musuh asyik orang yang sama je. Hakhakhak. Tak pernah berubah. Dengan muka dia yang macam tu cukup buat semua orang tak suka dengan dia. Bukan setakat perangai je jahat tapi otak pun lambat. Kesian. Tapi semalam movie pasal dia tu kan. Dia macam menang je. Selalunya dalam semua episode dia kalah. Maklumlah dia tak guna otak dia sepenuhnya. Dalam movie tu tunjuk yang dia dah menguasai dunia. Cuti musim panas pun dah tak wujud lagi. Kesian Phineas and Ferb tak dapat lagi nak tunjuk bakat :)

Tapi nasib baik ada Perry Platipus. *yang tak buat apa-2. hikhikhik. Dia comel macam kucing. Time Ferb dukung dia kan. Rasa macam nak ganti tempat Ferb je. Sebab dia comel sangat n dia tak buat apa-2 just stay je kat situ. Perry ni ejen rahsia yang hebat sebab rahsia dia tak pernah terbongkar walaupun dah banyak sangat selesaikan kes. Tapi dalam movie panjang dia bongkarkan jugak rahsia dia sebab terpaksa. Selama ni pun dia tak nak dedahkan rahsia yang dia tu ejen rahsia sebab dia sayang sangat dekat Phineas and Ferb. Kalau dorang tahu, ketua ejen rahsia tu cakap, Perry takkan dapat hidup dengan diorang lagi. 

Yeah Jeremy. Lelaki yang acah-2 macho je depan Candace. Dan kecik sangat tak faham kenape Candace tergile-gilekan sangat Jeremy. Tapi kalau nak dibandingkan Jeremy dengan Phineas, Phineas lagi comel tau. Serius toq. ! Candace pulak selalu sangat acah-2 comel depan Jeremy. *tak paham lah diorang ni -_- lupa. Cinta tu buta kan? Hahahah <3 Semoga Jeremy dapat membina sebuah keluarga yang bahagia dengan Camdace kesayangan.

Isabella ni, macam suka dekat Phineas. Ha kan. Kecik dah cakap dah Phineas ni comel . *wink wink. ily Phineas. Hakhakhak. Berangan pulok kecik senget ni. Isabella pernah cium pipi Phineas masa ketua ejen tuh nak matikan ingatan dorang tentang Perry tu ejen rahsia. Itu ohsem. -_________- 

Yang lain tu pelakon tambahan. Tak penting mana pun kalau kecik nak cerita. Hahaha. Tapi apa pun. Ni cerita cartoon yang boleh dikatakan febret lah jugak. Kalau boleh tanak mizz satu pun episod. Takut rindu bak hangg. <3

// Sekarang ni kecik tengah layan game kanak-2 Phineas and ferb dekat --> s i n i

// Mohon undur diri. Assalamualaikum. 









9 comments:

  1. waalaikumussalam. hee <3 saya suka tgok ne. menarik ^^

    ReplyDelete
  2. Xpnh tgok. Haha, ada nama isabella. Bella ><

    ReplyDelete
  3. @CiK Bellahhahaa, untungla name die ..tengok la. nnti mesti sukeee jatuh cinta terus jat Phineas :p

    ReplyDelete
  4. comel ^^ hehe. mak dia tak caya. dah puas candace cuba. hehe

    ReplyDelete
  5. @Abby Kitew ta shuke ouh gn Candace ouh selalu je kacaw projek besaw Phineas >.<

    ReplyDelete
  6. dah maca isabella dlm citer lau gtu.
    nak in love ngan ferb la ><

    ReplyDelete
  7. @CiK Bella cepat la feel in love dengan beliau. <3 hikhikhik

    ReplyDelete
  8. nida pon suke gak tgok cite ni.... hehehee

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.