S P M sudah tamat - Mieza S Mieza S: S P M sudah tamat

S P M sudah tamat

December 09, 2012
Alhamdulillah. 6/12/2012 tamat la sudah segala gala yang berkaitan spm. Lambatnya aku habis kan? untunglah korang cepat. Hahah. Untunglah aku budak VOKASIONAL. :) Sebenarnya niat nak hupdate lama dah. Tapi rasa segan dengan teratak sendiri pulak. Tidak lah saya mengetahui mengapakah. Hahaha. Almaklum saja dah lama tak menjengah. Sihat ke idak aku pun tak ambik port. Bizi maaa.

Lepas je habis paper, esok je aku bergegas menaiki KTM di batu 3, *tau tak kat ne? hahaa. sape tatau bengong :D. Aku beli tiket ke Klang. Sampai Klang aku dengan termanggu manggu mencari bas ke Kuala Selangor. Aku tataw la. Berapa kali aku pusing tempat yang sama. Malu woooo. Tapi dengan azam dan tekad, aku memfollow mak cik india tanpa segan silunya. Acah-2 buat muka ta segan, dalam hati menyumpah seranah sebab kenapa lah ada idea bodoh nak g KS naik bas. Hamek kaw. tu makan dia. 

Time nak lintas jalan, rasa segan dengan kereta yang lalu laju-2. takut kena langgar. Ambil insiatif mudah folow abang yang rambut kaler-2. aku tataw la dia orang indon ke nepal ke. Tapi dengan niat yang berkobar-2 nak jugak naik bas punya pasal. Sampai dalam bas aku duduk. Akhirnya abang ya rambut kaler-2 tuh duduk belakang aku. Dia on call. Ni lah peluang aku untuk taw dia orang pe. 

Kemain lagi aku tekap telinga kat cermin bas dengan harapan dapat dengar percakapan. *ah bodoh pulak bila ingat balik. Dengar macam melayu. Tapi, tah la. Lantak kaw. Sampai Kuala, aku g tesco. Jumpa si senget-2 yang comel dan cantik :) . Kitorang naik kereta EVO yang bunyi dia. zOoom zOom , macam kereta lumba. Semua eksited tengok kereta Ecah. *Bangga :) 

Dalam kereta tu Asilah asik buat lawak je. Terkentut seketika. *maaf. hahaa. Tapi mereka tak tahu pon. Sebab cuba amik port duduk paling sopan dan comel. Maka bunyi kentut dapat dikurangkan sedikit. Heeee. 
*Untungla habis paper terus merayau. Malas na cerita banyak, aku tempek je la gambar. Walaupun sikit. 


























Gambar second last ni aku edit sebab aku suka. Maap ler tepek "kekapas photographer" walaupun bukan aku yang amek gambor tu. heee. Tu aku punye sign name. *Maap kenapa yang berkenaan susah payah amik gambar tak comel aku. :)) , Terima kasih kepada Ecah Dollah , Daie , Fizie , Asilah (maaf tidak meletakkan penggunaan akak disitu yer. Untuk menampak kan si senget si senget nampak lebih muda dari saya <3 ). Lepak kat tempat parking taman alam nyaris-2 meragut jiwa wanita aku. hahah. Sebab kena kejar dengan monyet-2 bongok yang berkeliaran kat situ. Oh shi** . opsss. Sensor-2. 

7 haribulan aku dah start keje. Hari pertama. Takut? Kurang lah walaupun keseorangan tanpa si kawan baik. Hidup kan mesti diteruskan. Hari ni masuk hari ketiga. Lepasni aku kena pegang kaunter sorang-2. Mampos la abak hang. Takut duit syot. Aku yang kena. --' Whatever! hahaha. Tapi enjoy :) Okaylah aku nak pergi mandi ni. Pukul 1 aku masuk kerja. Babai sayang-2 sekalian. Terima kasih sudi membaca coretan saya. Kurang sikit habuk kat teratak ni. Zasssssssss ,, 

4 comments:

  1. tahniah. moga dapat result yang cemerlang

    ReplyDelete
  2. dah lama kan cik kekapas tak lawat CP :( , huhuhuhu ! t kalaw ade mase , jom la lawat CP , rindu la :D

    ReplyDelete
  3. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.