Saturday, June 9, 2012

TUTORIAL POST TITLE BACKGROUND

Mieza S | 6/09/2012 08:27:00 PM | 0Comments |
oke. macam biasa baca bismillahirrahmanirrahim dulu k? amin~ tuto pada pukul 8.16 pm ini adalah mengikut tajuk di atas. jangan tanya-2 lagi, makan kaki kang. hahaha. tahu kan apa itu POST TITLE? macam ni. tapi yang ni tak guna background. just kaler je ken? nanti aku kasi link sekali yang nak kasi jadik macam aku ade shadow kat tepi. comey kan? kahkahkah. bajet!


oke lets start tuto :)

1) Log in --> Design --> Edit Html --> tick Expand Widget Templates

2) (Tekan Ctrl+F) carik .post h3 { kalau tak de , cari ini  h3.post-title {

3) Kalau tak jadi kod dua2 yg kat atas niyh... korang boleh paste kod di bawah ini kat bawah h4 }

4)  Copy and paste code ni di bawah .post h3 { ataupun dibawah h4 }

border:0px dashed #cc99cc; 
    text-align: center;
    margin:.5em 0 .5em;
    padding:0 0 4px;
 
    font-size:140%;
    font-weight:normal;
    line-height:1.2em;
    background:url(URL BACKGROUND);
    color:$titlecolor;
    }
5) Bagi sesiapa yang mencari kod ini >> h3.post-title {  

 \border: 3px solid #C0C0C0; background: url(URL BACKGROUND); 
yang kaler merah tu korang gantikan dengan URL gambar yang korang suka. carik la dekat ENCIK GOOGLE. hahha. dia tak kedekut pong -..-' .


6) priview. kalau jadik baru save oke? dah jadik? komen bagitaw taw.

kalau korang nak kasi shadow dekat keliling border. click --> SINI


No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.

TABU
Lelaki Yang Tak Punya Apa-Apa Untuk Dipersia
ASRAMA: 2
Surat-Surat Perempuan Johor
1515
RAHSIA
GANTUNG: 2
SUNYI
ASRAMA
DELIMA
GANTUNG
GELAP
KACAU
KELABU
LAKNAT
LARI
KAMERA
MENTAL
LENDU
MEREKA
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.