kenangan zaman muda mudi - Mieza S Mieza S: kenangan zaman muda mudi

kenangan zaman muda mudi

June 04, 2012

tah, kenapa tiba-2 je mood aku teringat kat sekolah lama. ingat lagi tyme form 1, sakai gila. kenal-2 pahtu acara paling wajib mintak biodata. okey kelakar sangat. haha. tapi kelakar lah untuk dikenang. dorang kawan macam dah lama ken? dari sekolah rendah. aku je yang terpisat-2 blurr tak kenal sapa-2. malu! JAZEERA. kenal? oke tak kenal suda. dia lah yang panggil aku. 


"awak, sini la. dok sebelah ain". rasanya macam ni lah perbualan pertama dia dengan aku. hahaha. pahtu kenal-2. ada DIANA, NADIA, AINOR, AQILA, lagi 2 orang tu ta ingat. AIN dengan sapa tah. sebab dorang sekolah situ kejap je. aku rasa nama budak laki tak payah la aku nak mention. semak je kod. dorang uh macam tak de pangsen je lam kelas. macam biasa, mengalami hari orentasi paling aku benci. aku tak tahu lah nanti kat U macam mana. mahu nanges teresak-2 kan? sumpah benci hari orentasi. 


camne tah aku lebih rapat dengan budak lua dari budak hostel. sayang nya aku kat dorang sampai bila-2. aku  sekolah dekat SMK SERI TANJONG KUALA SELANGOR. budak kampung? so what? kampung tak kampung lah. tapi budak kampung lebih menyelami dan pandai memahami erti sebuah persahabatan kalau nak dibandingkan dengan dorang ni. 

waktu form 1 JAZEERA kod rasanya yang jadi ketua kelas/penolong. tak pasti. BOIKOT woo, cakap sikit tak leh. nyampah lah mak. hahaha. then form 2 aku lak jadi penolong. kalau tak silap lah. aku adalah ketua paling tak berwawasan. kerana membiarkan classmate bising time cikgu tak ada. kira tyme aku pegang class, RULES tak lah ketad sangat. lepak-2 je. aku kenal dengan SAFINA time nih. dia jadi BFF aku sampai aku form 4 bulan berapa tah. sebab aku pindah sekolah VOKASIONAL. tapi sekarang dah tak kawan. sebab hal peribadi. BODOH Kan? gila senang putus kawan macam tu je. sayang dho persahabatan tu dengan dia. dia da tolong aku macam-2 kod~ dia baik sangat dengan aku. selalu kami berkongsi cerita yang sama. alangkah indah kalau kisah kami masih diteruskan sampai hari ini detik ini tika ini waktu ini. :'( . NUR SAFINA BINTI SERAMAN. aku tak pernah lupa nama kaw bebeyh :) 



bila NADIA, JAZEERA, DIANA dah jadi pengawas masing-2 buat hal sendiri kan? tak sama dah macam form 1. break makan satu meja. lepak-2, mengumpat, gelak macam sakai kan kan? aku dapat break satu meja dengan pengawas kalau aku masuk kelas lambat je. kalau tak jangan lah nak harap sangat. benda yang paling aku tak pernah lupa, aku tak tahu kenapa aku selalu sangat tertukar nama NADIA + DIANA. dorang selalu marah aku. haha, maaf sayang . korang kan kembar tak seiras tak seibubapa. kan kan? 

ingat tak korang, tyme raya je mesty bajek-2 kasi kad raya :)) . aku masih simpan kad raya tuh buat kenangan sampai aku mati sampai lah ada orang yang buang benda tu bagi pihak aku. sayang sangat nak buang. paling tak boleh belah, sapa tah kasi aku kad raya yang ada gambar rockerss :) . korang gelar aku TOK GURU keN? sebab ajar korang melucah -..-' . apelah. malu je. hahha. 

tu satu kebanggaan. erkk, bukan kebanggaan dipanggil sebagai pelucah tapi sebagai tok guru maa. bajek ada orang respect. *respect tahik kucing kaw. hahha. aku pernah gaduh dengan JAZEERA, atas sebab apa aku pun ta ingat. ingat tak form 3? ada jamuan kelas? tu jamuan paling aku suka. main game kan? MELVIN lah orang paling syok maen baling tepung :)) .maklom lah selama ni terperuk je nonstop. gila aku tak leh lupa. 



pastu dapat kenal dengan cikgu praktikal gila sporting yang poyo-2 tapi menjadi kesayangan kan? dia ajar kita seni dengan ape r. aku ta ingat. ade cebisan gambar-2 yang aku jumpa yang dah berhabuk aku jumpa dalam pendrive. ni je kenangan dengan korang yang aku ada.

korang, apa pun jadi, sayang aku dekat korang tak akan pernah berubah sampai bila-2 pon k? korang buat SPM yang terbaik k? sama-2 panjat menara gading. sep siket. oke aku menangis. RINDU nak lepak dengan korang semua ! 
:'( . 








2 comments:

  1. sumpah mija!kau buat aku na nagis tgh2 mcd terchenta niyh!
    aku syg kau lah mija!sgt2!
    no doubt!! :D

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.