lajukan berukbend anda - Mieza S Mieza S: lajukan berukbend anda

lajukan berukbend anda

May 04, 2012
yo bertemu lagi kita didalam arena yang sama dalam berita sukan. yang ditunggu -2 oleh setiap insan. yeah!!! goll. !!!! apekah! demn -____-" . memang suka merepek waktu pembukaan. saja nak buang masa korang. hahha. actually aku bosan layan pehbuk. tu yang saja nak buat tutotrial. boley kan? walaupun aku masih lagi bari . eh silap. baru. maklom lah aku kan pernah dapat anugerah typo terhebad -___-" . diam lah. jangan bisik-2 aku nampak tu. hahha. sambung balik. walaupun aq masih baru dalam dunia blogger ni. okay harini aku nak buat tuto canew nak lajukan internet berukbend kaw. macam yang aku selalu alami. tuto ni aku tebgok dalam sebuah blog. tapi tak ingat belog ape sebab time uh aku pon tak ada belog lagi just suka-2 je jadi walkwalking yang disegani ramai. wakakka. okay hang tengok ni.


bandingkan pulak dengan yang ni. 


gila! kalau jadik camni. memang pecah pasu bunga umah seblah kat reban ayam tuh weyh. siyez kod. sehari tak online memang terus bercakap dengan kipas la citew dya. sampai macam tu sekali? ye haha. sama macam korang gak kan? :)). ok. tuto yang aku buat ni aku pernah guna untuk maxis berukbend dan celcom berukband bagi windows 7. kalau windows lain aku tak sure la. ala, korang kan semua guna windows 7 en? tah-2 dah windows 20? untonglah gila kemajuan. hahha. ok mula-2 korang bukak CMD dulu. tak tahu camne nak carik? korang tkan button start, lepastu dekat search program korang taip la CMD and ENTER. kemudian korang taip ipconfig/all (semua tulisan kecik taw. sebab command ni sensitif sikit :)). and ENTER lagi. nanti akan keluar macam ni. jap-2. lupa nak pesan. makesure before kaw buat ni kaw kene connect dulu beruk kaw k? nanti tak jadi .


while korang tekan enter akan keluar lah banyak sangat huruf macam yang kat bawah ni. tak perlu korang sakit kepala. just scroll je naik kat atas. korang carik perkataan IP ADDRESS atau yang sewaktu dengan nya  lah. janji ade word ADRESS yang ada 11 nombor :). macam ni . 


nampak tak yang aku dah merahkan tu? nampak kan? tu untuk surface yang aku dapat. aku  sure ramai yang kompius sebab ta sama macam yang aku tunjuk. so, buat bodoh. buat je macam yang aku cakap tadi. janji ada ADDRESS kaw dah boleh rilek beb. haha, kemudian. kau salin lah nombor yang tertera macam dia buat. macam aku tu <10.128.141.133> . jangan tiru plak. k? then, kaw kaw scroll bawah sekali. kaw taip lah ping nombor yang kaw salin tadi -t. macam ni. 



macam biasa tekan ENTER lagi. akan keluar macam ni. 



haaaa, senang kan? sapa tak paham boley tanya k? kalau korang ta dapat macam ni aku tak tahu lah. sebab aku pon pernah gak tak jadik. aku buat sampai lebam jadik gak akhirnya. hahahha. tak caya? kaw tanya makcik aku. sampai dah merah quata, tapi dia stil boleh download cerita korea untuk dua episode. ohsem kan?? dunia teknologi kan. hahah. sekian sudah. 

3 comments:

  1. tak reti nak kisahkan bnda ni...huhu

    ReplyDelete
  2. pnh bace pasal ni tpi xpnh try.. btul2 jdik eh ? hehehe

    ReplyDelete
  3. huhu. jadik mang jadik. p lam masa yang sama sistem lain jadi lembab. mungkin sebb mengganggu kod~ . kene tanya budak programming la. hahaha

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.