kuat kan aku YA ALLAH - Mieza S Mieza S: kuat kan aku YA ALLAH

kuat kan aku YA ALLAH

May 25, 2012
FROM : BUDAK TA SEMPURNA


YA ALLAH, sampai bila mesti aku tanggung perasaan aku? kenapa mesti aku yang ada perasaan? kenapa mesti aku ? aku benci bila perasaan hadir. aku rasa macam nak nyah-2 kan je dia dari hidup aku.

aku rasa malu dengan diri aku sendiri sebab ta dapat nak buat apa yang orang lain buat. kenapa aku tak sempurna? ya allah, kalau lah aku ni sempurna macam orang lain kan bagus. dah lama aku dapat kecap kebahagian aku dengan orang yang aku sayang. tapi aku tak mampu.

kenapa orang semua tengok aku perfect, tapi sebenarnya tak. kalau orang yang cakap aku tuh perfect dah lama lah aku tak kena ejek dengan orang lain. perlu aku dengar  hinaan orang? hey, bilatah semua ni akan berakhir.

satu je aku mintak. aku nak sangat mati dalam iman waktu remaja. aku tak nak tunggu tua, sekarang,. sebab aku tak nak buat dosa. dan aku taw. sampai aku mati pong tak akan ada orang nak dekat aku,

sekarang aku bukan jatuhkan martabat aku sendiri, tapi aku tengah nak berkongsi apa yang aku rasa,. aku bukan ada sesiapa yang boleh dengar semua cerita aku,

kat sini je aku boleh cerita semua, aku tak segan kalau ada orang mengata aku sebab aku burukkan diri sendiri dekat PUBLIC. lagipun buruk-2 aku. tu diri aku jugak. aq bukan orang lain. aku nak mati weyh. aku tak suka ada perasaan. aku macam nak bunuh-2 je! k bye. 

3 comments:

  1. knp nak buangkan perasaan yang hadir seketika itu .. kalau org yg anda suke itu tggu anda .. ape yg anda akan kate kan .. dan kalau dye mahukan anda ada dlm hidop nya .. apa anda akan cakap ?? by gitarkapok

    ReplyDelete
  2. kita tak pernah tau apa yg bakal hadir dlm hidup kita esok lusa even future . yg boleh kita buat cuma berserah dan redha . bersyukur dgn apa yg kita ada . tak perlu pedulikan apa yg org laen ckp sbb diorang tak pernah rasa apa yg kita rasa

    ReplyDelete
  3. sesungguhnya. aku bukan wanita yang kuat untuk melawan semua dugaan ini, :(

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.