perkahwinan - Mieza S Mieza S: perkahwinan

perkahwinan

April 11, 2012
tadi dekat sekolah waktu tuh tadew cikgu, kitew merayau-2 teman kawan kitew dating kat tangga hujung blok. lama gak lepak situ. paztu kitorang pergi lah kelas dengan harapan MAMA tadew, tapi ada cikgu lain plak yang ganti. HAMPEH -..-' actually ta kisah pun kalau ustazah nak ganti tapi selalu kecik hati dengan ustazah. mula-2 masuk kelas nama dah kene panggil sebab ustazah suruh baca ayat hafazan. ta hafal :(. malu~ . sekali ustazah bukak topik pasal perkahwinan nak sambung. haish. *malas nye aq topik ni!* ustazah kata nabi ada menyebut "dikahwini wanita itu kerana empat perkara. HARTA, KETURUNAN, KECANTIKKAN, AGAMANYA. PILIHLAH OLEHMU WANITA YANG BERAGAMA NESCAYA KAMU AKAN BAHAGIA." yayaya. yelah sangat. tade wmakne lah. ustazah ada jugak cakap, kalau laki jumpa perempuan dia akan pandang muka, muka lawa baru perasaan sayang timbul. tapi bila ditanya kenapa sayang? sebab hati  dah jatuh cinta. padahal semuanya bermula dari muka. habis mana yang lain? yang ta lawa uh. erkkk (termasuk aku r tuh). hush! benci sungguh aq tajuk ni. asal apa-2 je pandang aq. untunglah ALLAH jadi kan aq ta lawa n ta perfect macam kaw orang. dapat 'PERHATIAN lebih' kan? 

No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.