Thursday, May 31, 2018

Pelancaran Aplikasi Mobile Nimpmos

Mieza S | 5/31/2018 08:49:00 AM | 0Comments |
Pelancaran Aplikasi Mobile Nimpmos

Tahukah anda? Aplikasi mobile NIPMNOS telah dilancarkan secara rasminya pada 26 Mei 2018 di Renaissance Kuala Lumpur oleh NIMPNOS Sdn Bhd. Tahu tak NIMPNOS tu apebenda?

NIMPNOS merupakan sebuah aplikasi e-dagang pertama dari Malaysia. Cuba korang download. Jangan risau sebab platform ni dah tersedia dalam IOS dan Android. Kini tiada masalah lagi kalau korang nak guna aplikasi ini. 

Majlis Menandatangani MoU 

Pelancaran Aplikasi Mobile Nimpmos

Majlis MoU ini telah ditandatangani oleh Cik Ines Yao, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif NIMPMOS, dan John Alfred Ritter, Pengarah Urusan Montgomery Securities LLC, En. Wadih Maalouf.  

Pelancaran Aplikasi Mobile Nimpmos


Penasihat Blockchain Dubai juga dijemput sebagai saksi Majlis Penandatanganan MoU. Montgomery Securities LLC merupakan sebuah syarikat perancangan yang disenaraikan dan kini merancang kerjasama penyenaraian dengan lebih daripada 80 syarikat termasuk yahoo, IQIYI dan lain-lain. 


Percaya NIMPMOS Boleh Pergi Jauh

Pelancaran Aplikasi Mobile Nimpmos



Menurut Miss Ines Yao, mereka percaya pasukan ini mampu secara konsisten membangunkan ciri live streaming terbaik dan merekrut influencer untuk menjadi sebahagian daripada pasukan NIMPMOS. Selain daripada live streaming, influencer ini juga akan berpeluang mewakili syarikat untuk menghadiri acara utama, penggambaraan (shooting), sokongan jenama atau apa-apa bentuk aktiviti yang mampu menjana pendapatan bagi syarikat. 

Selain menawarkan platform penyiaran secara langsung kepada penggunanya, NIMPMOS juga adalah sebuah syarikat solusi sehenti internet yang menawarkan perkhidmatan tambahan seperti pemasaran media sosial, pengeluaran video, pemotretan gambar dan rakaman program secara langsung. 

Sumbangan kepada Rumah Kebajikan

Pelancaran Aplikasi Mobile Nimpmos

Di majlis pelancaran dan MOU ini juga, NIMPMOS SDN BHD telah membuat sumbangan amal sebanyak RM10,000 kepada 6 rumah kebajikan sosial - Pertubuhan Baitul Rahmah (Country Home Rawang), Baitul Ulfah (Seri Kembangan), Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary (Setapak, Kuala Lumpur), Cacat Pusat Penjagaan Kanak-Kanak (Taman Megah, Petaling Jaya), Charis Home (Kuala Lumpur) dan Angels Children's Home (Old Klang Road, Kuala Lumpur).


Pelancaran Aplikasi Mobile Nimpmos

Majlis turut diserikan lagi dengan penampilan istimewa Namewee dan Joyce Chu, untuk menghiburkan para tetamu yang hadir pada hari itu. 



Info Mengenai NIMPMOS
NIMPMOS kini berpangkalan di Taipei, Guangzhou, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang dan Malaysia sebagai ibu pejabatnya. Bahagian operasi dan pemasaran kini diuruskan pasukan yang berdedikasi iaitu 30 kakitangan di ibu pejabat Malaysia manakala cawangan Taipei adalah teras utama untuk operasi NIMPMOS dengan menjadi pusat pengambilan untuk siaran langsung. 

Pasukan Taipei yang terdiri daripada 45 kakitangan pula bertanggungjawab mengurus operasi sehingga lebih 400 penyiar dengan memantau prestasi live streaming mereka dan mengendalikan jadual siaran secara langsung. Bertapak di Guangzhou, pasukan teknikal terdiri daripada 36 kakitangan dan mereka bertanggungjawab untuk mengekalkan dan membangunkan ciri-ciri baru untuk aplikasi mudah alih secara berkala. 

Friday, May 25, 2018

Lirik Lagu Ilusi Tak Bertepi Hijau Daun

Mieza S | 5/25/2018 11:28:00 AM | 0Comments |

tak pernah lepas kau dalam ingatanku
tak pernah bisa aku melupakanmu
ku jatuh cinta pada orang yang salah
kau kekasih sahabatku

rinduku ini bagaikan di ujung hati
cinta ini bagai ilusi yang tak bertepi

cinta mengapa singgah di hatiku
kau salah memilih tempat dan waktu
tak tahan aku menahan rasa
aku tersiksa

cinta galau aku menimbang
rasa aku atau sahabatku
pantaskah ku abaikan
hati yang menangis menginginkanmu

tak pernah lepas kau dalam ingatanku
tak pernah bisa aku melupakanmu
ku jatuh cinta pada orang yang salah
kau kekasih sahabatku

rinduku ini bagaikan di ujung hati
cinta ini bagai ilusi yang tak bertepi

cinta mengapa singgah di hatiku
kau salah memilih tempat dan waktu
tak tahan aku menahan rasa

aku tersiksa cinta galau aku menimbang
rasa aku atau sahabatku
pantaskah ku abaikan
hati yang menangis menginginkanmu

cinta mengapa singgah di hatiku
kau salah memilih tempat dan waktu
tak tahan aku menahan rasa
aku tersiksa

cinta galau aku menimbang
rasa aku atau sahabatku
pantaskah ku abaikan
hati yang menangis menginginkanmu

Lirik Lagu Bukan Aku Tasha Manshahar

Mieza S | 5/25/2018 11:08:00 AM | 0Comments |
Lirik Lagu Bukan Aku Tasha Manshahar

Tak mudah aku jalani
Hidupku tanpamu di sisi
Hari-hari ku tangisi
Segala memori janji ku mungkiri

Aku lepas semua pergi
Bukan kerna aku benci
Tapi kerna ku terlalu mencintai

Percayalah oh sayangku
Nikmati dulu usiamu
Nanti kau temu cintamu
Bukan aku~~

Engkau masih aku rindu
Walau tak pernah engkau tahu
Hanya satu harapanku
Moga kau selalu maafkan diriku

(2×)Aku lepas semua pergi
Bukan kerna aku benci
Tapi kerna ku terlalu mencintai

Percayalah oh sayangku
Nikmati dulu usiamu
Nanti kau temu cintamu
Bukan aku

Usah bimbang sayangku
Nikmati dulu hidupmu
Nanti kau temu cintamu
Bukan aku

Monday, May 14, 2018

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall

Mieza S | 5/14/2018 05:15:00 PM | 3Comments |
Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall


Kalau korang nak tahu, entri ini sepatutnya dah dipublish seminggu yang lepas. Tapi itulah. Kita ni manusia kan? Ada banyak lagi kerja peribadi kerja hakiki yang harus dilaksanakan terlebih dahulu. Aku pun macam dah lama sangat tak update blog. Kesian dia. Nasib baik ada silent reader yang setia. 

Oh lagi satu, aku ada masalah besar bila banyak sangat gambar yang nak dikongsi dalam ni. Tak tahu nak pilih mana satu. 

Entri kali ini adalah tulisan tentang dua hari satu malam di Jerangkang Waterfall. Jadi wishlist tahun lepas bila ada seseorang yang terrer menyunting video dan juga seorang yang gemarkan aktiviti outdoor telah memuatnaik video Jerangkang Waterfall. Teruja sebentar ~ 

Bila dapat join My Hiking Buddies di facebook kemudian diinvite masuk dalam group whatsapp, diorang ada tulis aktiviti sepanjang tahun. 28 dan 29 - Jerangkang Waterfall.

Aku? Laju bayar! 

My Hiking Buddies

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
My Hiking Buddies
Bayar je laju. Bila date dah dekat tiba - tiba rasa macam oh shitt. Nak join ke tidak. Sebab fikir duit tak cukup lah transport lah itu lah ini lah. Macam - macam lah lagi. Akhirnya bagitahu Moi, kakak cantik aku cancel. 

Selalunya memang. Memang aku lah selalunya yang akan cancel last minute sebab takde konfiden dan masalah ringan datang kacau jiwa aku. Mudah betul. Haish. Lepastu macam biasa, Abang Bad orang paling ada untuk sesi pujuk memujuk. Habis pujuk, aku pun pergi trip. Hahahaha. 

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
Kecik + Abang Bad
Carpool pun Mida, Moi dengan Abang Bad yang settle kan ~ Terima kasih terima kasih. 

Oh lupa.

Jerangkang Waterfall terletak di Maran. Jadi tarikan sebab air terjun yang bertingkat sehingga 39. Sebab tu lah, video yang aku tengok tu lawa gila. Dorang ambil pakai drone. Fuhhh. 

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
Gambar atas : Geng carpool , Gambar bawah : Berkumpul untuk taklimat
Bab tunjuk arah bagaimana cara nak ke tempat yang dituju tu, pandai - pandai lah korang google maps. Aku memang lemah nak ingat jalan. Sepanjang perjalanan pun memang aku pejam mata je, tak tidur pun. Tak percaya sudah. Hahaha.

Gerak dari Shah Alam dalam pukul 10 macam tu. So, geng carpool aku ialah kak Fiza, Kak El, dan Along yang aku ingat macam berlagak. Sebab, masa aku sampai dekat kereta Kak El menonong je dia jalan. Tak tahu pulak dalam kereta dia punya borak sampai lupa jeda sekejap. Kak Fiza kadang - kadang je borak. kak El dengan Along suka throwback. 

See, aku tak tidur. Aku dengar lah apebenda diorang sembang. Psttt ~ 

Rupanya, semua geng MHB ni memang suka bergambar. Tengah jalan boleh, tepi jalan boleh, atas jalan boleh. Mana - mana jela tempat. Kira semua lah boleh. Masa nak bagi taklimat tu lah, ada sesi bergambar di tengah jalan bawah lampu jalan. 

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall

Sampai di rumah powil jam berapa entah. Lupa sangat nak tengok. Cuma gerak nak ke tapak perkhemahan tu jam 3.35 pagi. Kiranya dari rumah powil nak ke tapak perkhemahan mengambil masa dalam setengah jam ke 45 minit kot. Korang try la pergi kalau nak tahu berapa masa yang diambil.

Bermalam di Jerangkang

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
Gambar atas : susunan beg , Gambar bawah : Kak Fiza, Kak El
Kitorang sampai di lokasi 'tapak perkhemahan' kot yang paling bawah jam 4.15 pagi. MHB bukan kumpulan pertama yang sampai. Depan kami ada dalam satu ke dua group macam tu. 

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
'rumah' 
Sampai je dekat tapak perkemahan pusing - pusing dulu. Tak tahu mana nak pacak khemah. Akhirnya diorang semua decide nak buat 'rumah' dekat tempat yang memang dah macam penuh ni. Sebab nak meriah sikit ada geng lain. Dekat tingkat atas, mungkin geng kita semata. 

Kalau nak cerita pasal perkhemahan, ini dah kali ketiga. Yang pertama di Taman Negara dan  yang kedua di Lenggong Perak (dah nak dua tahun entri masih pending. Hampeh ~

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
UNO game
Line telepon sepanjang dekat sana sangat limited. Kadang line ada, kadang tak da. Pandai - pandai lah kau nak hidup. Aktiviti dekat sana memang main uno je. Sampai ada yang sebut UNO je rasa macam dah nak pengsan. Takut kalah ler tu. Hahhahaha. 

Memang waktu 'kritikal' macam ni dan bebas dari gajet memang sangat - sangat dihargai. Waktu ni boleh lah belajar macammana nak berbual. Kalau tak, semua melekat macam kena ikat dengan gajet. Kan? 

Menu Sedap

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
Pembantu chef merangkap AJK air
Aku bagitahu mak aku sepanjang dekat campsite kitorang makan keropok lekor, cucur + jagung, ayam masak lemak, mihun goreng, jagung rebus, nasi lemak. Mak aku tanya.

"bawak naik atas tak basi ke?"
"kerja makan jela awak dekat sana?"
"masak dekat atas?"
"ayam macammana?"

"ha ye ye mak. ye."

Aku rasa ni memang trip paling heaven. Makan non stop. Minum petang ada, minum malam ada. AJK buat air pun memang standby air tiap masa. Setiap saat dia tanya orang, 

"nak air tak?"
"ada sesiapa nak air?"
"nak air ape"

- poo

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
Gambar atas : Mida, Gambar bawah : Kak Zana

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
BBQ 


Koleksi Gambar Mandi

Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall


Dua Hari Satu Malam di Jerangkang Waterfall
Sengaja lah aku tak letak gambar aku mandi, supaya korang boleh cari sendiri. 
Hahaha. Hari pertama tu aku ada jugak naik atas konon nak tengok apa yang best tapi tak lah sampai habis. Sebab tak bawak headlamp. Kesiann. Nasib lah gambar banyak. Bengang je Kak Fiza. Gambar aku saja dah lebih 50. Hahahaa. Nasib lah kak ~

Aku sejenis yang suka mandi sungai dan bergantung juga dengan keadaan air tu. Tengok warna hijau macam ni, eh memang tak la nak berenang. Aku dah bayang ada tangan yang tarik aku. Ngeri kalau dibayangkan. Lebih baik aku tak mandi. Senang. Mandi tempat cetek je dah lah, janji mandi. Kan? 

photoshoot raya katanya

My Hiking Buddies memang best
Seperti biasa lah, dah sampai mesti nak potret gambar jeda. Ingatan tak cukup, mesti ada bukti sekali. So, inilah gambarnya. Kami dah sampai sini.

Kenangan dan Pengalaman Baru

Gambar sebelum berlepas ke rumah powil. Nak balik dah. Kejap je

Waktu pergi, aku duduk dalam. Waktu balik aku pilih untuk menikmati pemandangan. Yang akhirnya sekali dengan menikmati hujan rahmat tuhan. Ha kauuu. Best~ Semua tu kenangan tau. Kenangan! 

Mula - mula je semua beriya. Dah pertengahan tu semua penat. Ada yang terbaring atas beg, tak boleh bangun. Macam - macam hal lah. 

dari kiri : Abang Bad, Along, Kecik, Kak El, Kak Fiza, Moi, Roy

MHB sporting. Aku yang segan. Hahhahahahhahahaahhaha. Sebab tak reti nak bergaul sangat

Admin My Hiking Buddies

Abang Husai (Admin)
Terima kasih Abang Husai kerana mewujudkan My Hiking Buddies dengan bilangan - bilangan manusia yang cukup ada. Terima kasih untuk trip Jerangkang Waterfall. Terima kasih yang masak. Terima kasih yang ambil gambar. Terima kasih semua. Terima kasih kenangan. 

Wednesday, May 2, 2018

Lirik Lagu Gong Nekara Kmy Kmo ft Luca Sickta

Mieza S | 5/02/2018 10:40:00 AM | 1Comments |
Lirik Lagu Gong Nekara Kmy Kmo ft Luca Sickta


Tubuh berbulu,
matanya merah dalam rimba,
aku keliru angkatan ke lembaga menjelma?
urat kepala,
berdenyut cemas tak tenteram,
aku keliru,
berbaur seram dan geram.

Chorus
Aku, (aku)
Engkau , (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba,
Aku diam,
Tapi tadi siapa nyanyi?

Aku, (aku)
Engkau , (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba,
Semua diam,
Aku tahu siapa nyanyi!

Verse 1 Kmy Kmo
Dilontar lampiran yang tak se berapa mengusik,
nak dionarkan sakinah yang sebati di bumi muzik,
buncah dek,
tertumbuk akal tua picik yang mula semakin uzur kufur,
nikmat yang diberi percuma lantas nafsunya terus menggelupur,
rongga ritma rambang gila,
"kuku bima' bacok lidah,
longgar rima lambang nila,
susu dijaga rosak dah diludah,
separuh baris salam sua,
kenal dalam dunia nista,
pelaris dicari dalam gua,
untuk diguna demi dusta cita,
invasi kritikal,
silap ritual,
basi fizikal,
membengkak mual,
injaksi lirikal,
gilap visual,
salah magikal,
katak berbual,
mahu klasikal,
beli dan jual,
beli mistikal,
jual misitkal,
beribu tahun,
berkali lantun,
berjuta pantun,
berjujuk lakon,
Ya !
pungkur panas berdarah gusi ke ?!
hilang nafas yang tata susila !
ukur ganas pada kerusi je !
bilang "Emas" hmm jauh lagi la..
ukur agas dengan burung hantu,
cari nahas di gua puaka,
mantera lahir dari jari hantu,
matra ganas tak cari suaka,

Chorus
Aku, (aku)
Engkau , (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba,
Aku diam,
Tapi tadi siapa nyanyi?

Aku, (aku)
Engkau , (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba,
Semua diam,
Aku tahu siapa nyanyi!

Verse 2 Luca Sickta
Pantun angkuh lantun rakus rumus,
Santun patuh jakun kamus kubus,
Seru jangan sampai tamak nama,
Deru arus angan, tambat, lambai saka,
Mata merah tangan santai,
Bila,
Diam duduk tak berantai,
Maka, Tindak tanduk pun ter urai,
Dendam silam tusuk terburai,
Wooh
Naik bongkak susah sampai otak,
Sambil dongak waktu tolak,
Makhluknya rongak kepala botak,
Minda todak namun masih hidup dalam kotak,
Tayang usah , jika jiwa tu mudah melayang,
Resah tenang diri sendiri sudah di karang,
Apa lagi?
Mahu jadi?
Terikat dengan bayang sendiri dari dulu sampai hari ini, haaaa...

Chorus
Aku, (aku)
Engkau , (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba,
Aku diam,
Tapi tadi siapa nyanyi?

Aku, (aku)
Engkau , (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba,
Semua diam,
Aku tahu siapa nyanyi!

Verse 3 Kmy Kmo
Aku lempar tari Iqram mengusik ego tua kau ombak singgah omong nisbah gangguan
yang tak dihirau,
mungkin dulu rimba tebal semua berbekalkan pisau,
Ini zaman sembur pucuk lagi laju dari santau,
makin hari makin resahjiwa yang cuba ditenang,
tewas juga hujung hari lepas baru menang,
nafsu lonjak bakar hati jantung pun laju digendang,
bila jauh jadi abdi "Masuth" puji pakai tendang,
"Murrah" gelakkan kau, aku, kita kerna dah berjaya,
lumrah gerakkan si alpa mudah lena lepas kaya,
bukan harta , atau benda di kejar nya hanya batu,
bukan Alpha atau Mambang yang ku gentar hanya Satu (Allahuakbar..Allahuakbar)

Chorus
Aku, (aku)
Engkau , (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba,
Aku diam,
Tapi tadi siapa nyanyi?

Aku, (aku)
Engkau , (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba,
Semua diam,
Aku tahu siapa nyanyi!

Aku lempar tari Iqram
mengusik ego tua kau
ombak singgah omong
nisbah gangguan
yang tak dihirau

Tuesday, May 1, 2018

Quote #28 MiezaS

Mieza S | 5/01/2018 03:30:00 PM | 1Comments |
Quote #28 MiezaS

The secret of being happy is accepting where you are in life and making the most out of everyday
( Quote ) 


Quote #27 MiezaS

Mieza S | 5/01/2018 10:00:00 AM | 1Comments |
Quote #27 MiezaS

Travel doesn't become adventure until you leave yourself behind
( Google ) 

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.