Siapa ADISTA - Mieza S Mieza S: Siapa ADISTA

Siapa ADISTA

June 04, 2015

Siapa ADISTA



Siapa ADISTA | Assalamualaikum. Aku mula jatuh cinta dengan ADISTA BAND sejak aku tak de phone, sejak tu aku menggagau cari tv jela. Adik aku yang kecik tu pasang lagu dia. Ayah aku pulak sejak dapat trip pergi indonesia, lagu band seberang tu berlambak. Kalau weekend mesti pasang. Siapa Adista



Siapa ADISTA

Biodata Adista Band

Nama Band : Adista
Genre : alternatif POP MELAYU
Tahun Ditubuhkan : 14 Februari 2011
Asal : Palu, Sulawesi Tengah Indonesia
Ahli Asal :  AKBAR ( Gitar )  + RESAR ( Vokalis ) 
Dibantu Oleh : INDAR (Bass) + EKY ( Drum )  + ATU ( Keyboard) 



Siapa ADISTA



Adista ditubuhkan pada 14 Februari 2011 di Palu, Sulawesi Tengah. Nama ADISTA diambil dari salah seorang anggota ADISTA iaitu Akbar dan teman wanitanya. Mereka tidak lagi bersama kerana hubungan tidak di restui oleh orang tua. ADISTA adalah band yang mula menapak pada 14 Februari 2011. Bermakna ketika aku menulis entri ini mereka sudah berada di dalam bidang muzik selama lebih kurang 4 tahun.


Siapa ADISTA


Lagu mereka disukai oleh pelbagai lapisan masyarakat. Nama Adista sendiri tidak asing dalam penjual tepi jalan walaupun lagu tersebut hanya lah semua demo untuk penjenamaan label. Selepas itu, mereka mula keluar dengan single pertama yang bertajuk "KU TIDAK". Selepas keluarnya single pertama sehingga akhirnya mereka mendapat Label, Media Muzik Trio lagu lagu mereka mula memasuki carta Indonesia dan mula menjelajah ke kawasan kawasan lain untuk memperluaskan lagi Adista



Siapa ADISTA



Aku tak tahu lah kenapa, tapi ketika aku menaip entri ni bulu roma aku naik. Hahaha. Pelik kan. Mungkin sebab aku eksited sangat kod. Dalam banyak banyak lagu ADISTA, "KU TAK BISA" paling superb. Lagu ni memang datang dari hati. Cukup untuk menyentuh perasaan korang. Sesiapa yang tengah putus cinta dengar lah lagu ni. Nanti kompem mimpi indah ^_^  | Siapa ADISTA

















2 comments:

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.