Pendapatan Bulanan - Mieza S Mieza S: Pendapatan Bulanan

Pendapatan Bulanan

August 19, 2013

Hai semua :) Wah rindu dekat korang kod. Alhamdulillah, sebelum aku memulakan apa apa aku cuma nak cakap segala apa yang aku hutang tu aku dah langsaikan. Hadiah hadiah GA aku dah pos. Topap topap yang tergendala aku dah masukkan. Maaf kelewatan. Beberapa hari ni aku tak dapat nak online sebab ada masalah connection. Lappy buad pasal. 


Semalam baru okay. Tu pun malam lepas aku memekak tak tentu hala. Hahaha. Beberapa hari lepas sebelum lappy aku bermasalah,  aku tak tahu kenapa masa aku online, tangan aku asyik gatal-gatal je. Sekali aku cek inbox , senyum sampai telinga. Hahhaa. Lepas tu aku pun membawa harapan yang sangat lah tinggi untuk pergi ATM berdekatan. Hasilnya. :) Aku ter malas nak snap gambar resit. Aku nak printscreen maybank2u plak, aku tak pernah buat pape. Malas nakdaftar itu ini. Tapi ini lah hasil nya. 




Mungkin hasilnya tak lah banyak mana tapi sekurangnya itu adalah titik permulaan aku untuk meneruskan apa yang aku dah buat. Aku pun macam tak sangka je macam mana benda ni masih bernyawa. Aku ingat dah mati. Sebab aku tak de lah pulak rajin nak promote link bagai kan. Sedari nya aku memang pemalas. Tapi mungkin rezeki Tuhan nak bagi. Kebetulan pulak aku memang asyik  mengeluh je sebab duit tak cukup :)


Anyway, aku nak promote kat korang sabun ni. Siapa pernah pakai? Ni nama sabun dia Sabun Marine Essence. Sabun ni banyak kegunaan tau. Kalau korang nak tau, nama komersial dia sabun untuk putih ketiak. Hahhaa, Mula mula aku dengar pun macam lawak. Tapi bila aku try ok lah jugak. Tapi tak de lah sampai hari ini kau pakai esok terus putih. Itu nama nya menipu ye anak-anak. 


Dengan kekerapan kau guna, insyaallah, ketiak ketiak yang mana tak putih tu dapat diputihkan. Selain tu, banyak lagi kegunaan sabun ni.Contohnya macam nak hilangkan jerawat, ruam, n apa - apa je masalah kulit yang tak terlalu serius. Macam aku katakan tadi, bukan hanya pakai sekali dah boleh nampak kesan ye. Mungkin memakan masa 2 3 minggu jugak :) . 


Aku pernah duduk hospital seminggu masa opperation haritu. Aku terbaring lama kan.Buang air semua atas tu. Lepas tu balik hospital mula lah gatal dekat belakang,. :( Jangan gelak. Serius ni. Lepas tu aku pakai krim itu la ini la. Paling tak lut krim dari hospital. Pergh. Sakit je hati. Aku pakai la minyak kaler merah tu plak . Minyak cap kaki tiga. Memang best. Melompat lompat kod. Hhaha. Memang tahan gatal. Tapi kejap je. Lepas tu aku mengambil pendekatan untuk try dettol. Dettol tu la penyelamat aku untuk sementara. Walaupun lepas je sapu kene tonggeng depan kipas, tak pe. Asalkan kulit-kulit tu mati. Tapi kalau aku stop sapu dettol, gatal tu datang balik. 


Tapi alhamdulilah, gatal tu semakin berkurang bila aku guna sabun ni. Adalah jugak aku merungut sabun ni menipu. Sebab aku pakai tak de kesan mende pong. Aku nak cepat. Tapi aku tunggu tunggu dan tunggu, masalah tu pun hilang. Kesan kesan kulit mati pun dah berkurangan. Sabun ni sebenarnya mengandungi garam buluh. thats y kalau kita bakar sabun ni memang cepat mencair berbanding sabun jenama seperti lux. Sebab sabun tu mengandungi bahan kimia. 





So, ada sesiapa yang berminat?? Harga sekotak dijual dengan harga RM110 kalau tak silap aku. Tapi disebabkan baru diperkenalkan oleh orang tu, sekotak harganya cuma RM100 + postage :) . Tak mampu?? Boleh beli sebijik dengan harga RM40. :) Korang berminat??? Boleh contact aku dekat
 nombor ni --> 017 3574719 .  Sebarang pertanyaan boleh contact aku kat FB . 






Kasut kat atas ni pulak. Aku nak jual. Aku cuma pakai sekali je. Aku baru je beli. Serius. Aku tak boleh pakai kasut ni doe. Aku ta tau lah kenapa. So ada sesiapa tak yang berminat? Colour : Blue , Price : RM 45 without postage , Size : 35 , ** Penghantaran menggunakan poslaju Malaysia,  Berminat ? ? Boleh PM atau berurusan dengan nombor 0173574719



1 comment:

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.