Senibina Putrajaya Berkonsepkan Freemason?

aku tahu bende ni bukan lah baru. mende ni dah lama pon kan. cuma aku tahu masih ramai yang tak tahu sebab ta pernah nak amek tahu kan kan? sibuk dengan kerja bagai. tadew mase nak amek PORT mende ni semua. korang tahu kan? freemason WUJUD sejak berkurun-2 abad lamanya. cuma kita tak sedar. dunia kitew sepenuhnya dikawan oleh FREEMASON. ape itu FREEMASON? sila rujuk pada pakar ENCIK GOOGLE, hehehe.

Kalau kita melihat senibina tempat-tempat menarik di Malaysia ini, sebenarnya ada sesuatu yang terselindung. Kepada yang tidak meminati ataupun percaya kepada teori Konspirasi Freemason, maka abaikanlah gambar-gambar di bawah ini tanpa perlu membuang masa anda yang berharga itu.


Semenjak Google Earth berada di alam siber beberapa tahun lalu, pelbagai penemuan yang memeranjatkan dijumpai. Di Malaysia khususnya, kita pernah dikejutkan dengan penemuan satu tanda salib yang besar berada di atas bumbung bangunan perpustakaan Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM) di Terengganu.Siapakah arkitek yang merekabentuk bangunan tersebut dan apakah tujuannya, belum terjawab sehingga kini.

Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM), Terengganu..Pada ketika ini, bangunan ini telah dikaburkan jika dilihat melalui Google Maps. Mungkin kerana sudah terkantoi.

Kini kita beralih untuk melihat senibina yang benar-benar mengejutkan umat Islam di negara ini. Senibina Freemason yang ditemui melalui Google Earth terhadap pusat pemerintahan negara, Putrajaya.

Putrajaya

Vatican City & Putrajaya (perhatikan simbol mata)

Lagi gambar.. 

Di Alamanda, Putrajaya.

Presint 5, Putrajaya.

Yang ini jelas "mata"nya

Ok kita beralih kepada Obelisk pula.

Mengapakah Obelisk (Tiang) dibina sebagai mercu tanda? Apakah mercu tanda senibina Islam? Adakah tiang?


Jika kita masih buta dan sentiasa menidakkan tentang semua ini, segala jenis cerita sudah dikeluarkan. Tinggal kita nak tonton sahaja. Tontonlah The Arrival dengan hati dan minda yang sedikit menerima.

lihat? kita terpengaruh dengan dunia FREEMASON tanpa kita sedar. poikir-2 kanlah. 


Sama-sama kita mencari kebenaran di muka bumi Allah ini. InsyaAllah.

Post a Comment

0 Comments