FIRAUN-FIRAUN HARI INI

May 16, 2012


Sesiapa yang biasa membaca al-Quran al-Karim dan menghayatinya akan menyatakan bahawa ianya merupakan salah satu kitab mukjizat yang sentiasa boleh dijadikan sumber rujukan dan diaplikasi kepada umat Islam merentas sempadan zaman sejak 1,432 tahun dahulu.
Dalam Bahagian ini, perbincangan adalah berasaskan kepada SIAPAkahFiraun MODEN? Dalam Surah Taha, ayat 48 – 79, Allah S.W.T  telah menceritakan peristiwa Firaun yang menentang ajaran Islam yang disampaikan oleh Nabi Musa sehinggalah Firaun ditenggelamkan oleh Allah S.W.T di dalam Laut Merah bersama bala tenteranya. Oleh itu, berdasarkan kepada kisah ini, bolehlah difahami bahawa contoh yang diberikan dalam al-Quran bukan sahaja berkaitan Firaun menentang Nabi Musa semata-mata. Malahan ia juga merujuk kepada penentangan terhadap bentuk SISTEM PEMERINTAHAN yang mencabar KEESAAN dan KEKUASAAN Allah S.W.T.Kini, corak pemerintahan dan perilaku Firaun telah diikuti oleh ramai pemerintah di dunia ini. Mari kita KENALI sistem pemerintahan dan ideologi mereka secara terperinci.  
Persoalan yang sering bermain di minda kita bila ditanyakan perihal negaraMESIR, kita secara spontan hanya akan menjawab FIRAUN dan binaanPIRAMID. Tetapi, tahukah kita bahawa setiap maklumat berkaitan kehidupan kaum Mesir Purba telah disimpan dalam rekod tetapi tiada dokumen rasmi yang menyatakan apa-apa pun tentang binaan Piramid? MENGAPA tiada dihebahkan kaedah atau cara Piramid ini dibina? Dan yang paling penting untuk dicari jawapan ialah MENGAPA ia dibina? Ini kerana MISTERI atauRAHSIA purba ini merupakan satu maklumat yang teramat penting berkaitanSISTEM KEFIRAUNAN yang cuba ditiru oleh negara Barat.
IKUTILAH PENDEDAHAN terhadap BUKTI-BUKTI Sistem Kefiraunan telah diamalkan di negara Barat seperti perkara berikut :


  1. Mengapa bongkah Batu Jacob diletakkan di takhta Permaisuri Britain (Queen Elizebeth – QE)
  2. Mengapa QE dinaikkan takhta di atas tangga-tangga simbolik PIRAMID
  3. Mengapa Mahkota “Monarch” mempunyai 12 batu dibawahnya di mana ia melambangkan 12 kaum Israel
  4. Mengapa Bendera “Union Jack” dilambangkan sebagai penyatuan semula 12 kaum Israel yang dikenali sebagai “United Kingdom”
  5. Mengapa Tongkat pemerintahan dipegang oleh QE menyerupai tongkat yang berasal dari Mesir Purba dan sama seperti tuhan Mesir Omen(Sceptre of Amen)
  6. Mengapa Cemeti QE disorokkan di bawah tangan kirinya sama seperti Firaun Mesir Purba
  7. Mengapa lambang Lebah dijumpai pada baju-baju QE sama seperti Firaun yang melambangkan Kerabat diRaja Mesir Purba
  8. Mengapa lambang (JATA) pada simbol diRaja British mendedahkan asal-usul Yahudi negara British
  9. Mengapa topi yang dipakai oleh para Hakim British dan Kerabat Tertinggi ditiru daripada Mesir Purba
  10. Mengapa selendang putih yang dipakai oleh Putera Charles juga ditiru daripada Mesir Purba
kaw masih dalam kebelaan? sedar lah sedar!! jangan biar pemikiran kita terus tertanam dengan dajjal. nauzubillah! kiamat itu benar, 

kalau baik hati donate lah untuk aku dengan sekali CLICK di >> SINI


You Might Also Like

0 comments

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.

CHAT

Followers