Saturday, December 16, 2017

Lirik Lagu Kisah Cinta Asfan Shah

Lirik Lagu Kisah Cinta Asfan Shah


Lirik Lagu Kisah Cinta Asfan Shah

Ku tak mungkin mengerti
Kau tak bisa cuba fahami
Cinta yang tidak lagi ada denganku
Cinta tak semekar dulu

Sungguh ku masih bertahan
Hidup gelita sepi tanpa senyuman
Kau berikan aku segenggam luka
Kau tinggalkanku dusta

Meski kau bukan milikku
Tersisa engkau dan aku

Kisah cinta kita
Lukisan terindah

Andai kau terseksa
Disini ku selamanya

Bila cinta kita
Musnah semuanya
Ku abadi cinta
Di akhir cerita

"Aku mengenalmu kerana cinta
Mencarimu kerana cinta
Mungkin bahagiamu bukan untukku
Selamanya"

Meski kau bukan milikku
Tersisa engkau dan aku

Kisah cinta kita
Lukisan terindah
Andai kau terseksa
Disini ku selamanya

Bila cinta kita
Musnah semuanya
Ku abadi cinta
Di akhir cerita

Kisah cinta kita
Lukisan terindah
Andai kau terseksa
Disini ku selamanya

Bila cinta kita
Musnah semuanya
Ku abadi cinta
Di akhir cerita
Ku tak mungkin mengerti


Lirik Lagu Mawar Huza Tahir

Lirik Lagu Mawar Huza Tahir

Lirik Lagu Mawar Huza Tahir

Betapa aku mencintai dirimu
Lebih dari apa yang kau tahu
Betapa ikhlas kasihku padamu
Biarpun hadir ku hanya menanti
Hati ini selamanya menanti
Setiap saat waktu yang berlalu

Mawar yang mekar
Menyelimut hatiku
Kau mewarnai hariku
Peneman sepiku

Biar waktu berlalu
Mengukir mimpiku
Ku hadirkan cinta untukmu
Oh selamanya

Ternyata hebat kasihku padamu
Setiap nafasku memuja nama-Mu
Sampai waktu nadiku terhenti
Kau abadi di dalam hatiku

Mawar yang mekar
Menyelimut hatiku
Kau mewarnai hariku
Peneman sepiku

Biar waktu berlalu
Mengukir mimpiku
Ku hadirkan cinta untukmu
Selamanya

Mawar yang mekar

Mawar yang mekar
Menyelimut hatiku
Kau mewarnai hariku
Peneman sepiku

Biar waktu berlalu
Mengukir mimpiku
Ku hadirkan cinta untukmu
Selamanya

Mawar yang mekar
Menyelimut hatiku
Kau mewarnai hariku
Peneman sepiku

Biar waktu berlalu
Mengukir mimpiku
Ku hadirkan cinta untukmu
Oh selamanya
Mawar

Friday, December 15, 2017

Jualan Murah Ulangtahun Shopee

Jualan Murah pada Ulangtahun Shopee

jualan murah ulangtahun shopee


Tahukah anda? Shopee tak pernah mengecewakan memberi kebahagiaan kepada para pengunjung yang setia bersama mereka? Baru - baru ini platform shopee telah mengadakan jualan murah ulangtahun shopee pada 12 Disember sekaligus telah telah mencatat lebih 2.5 juta bilangan pesanan dalam tempoh 24 jam dengan lonjakan sebanyak 5 kali ganda berbanding prestasi tahun lepas. Wow wow! Weyh gile ni.

12 Perkara Anda Perlu Tahu Tentang Jualan Murah 12.12 Shopee Malaysia 

  1.  Jumlah pesanan sepanjang 12.12 tahun ini meningkat 15 kali ganda berbanding tahun lepas
  2. Dalam tempoh hanya 1 jam 6 minit sahaja, kami berjaya memecahkan rekod bilangan pesanan tahun lepas
  3. Jenama yang menunjukkan prestasi jualan terbaik ialah e-Kedai Mesra PETRONAS, Nestle dan Watsons
  4. Sementara itu, bagi satu jenis produk, kad Mesra PETRONAS mencatatkan rekod tertinggi dengan lebih daripada 3,100 unit terjual dalam tempoh 24 jam
  5. Transaksi paling tinggi direkodkan daripada seorang pengguna berjumlah RM15,000
  6. Produk pertama dijual pada 12.12 ialah sebuah beg jenis kanvas, manakala produk terakhir dijual ialah bank kuasa
  7. Masker wajah merupakan produk rebutan kaum wanita dengan kira-kira 7,000 unit masker wajah terjual. ROREC merupakan antara jenam kecantikan yang sangat popular dengan lebih 700 unit masker wajah Natural Essence ROREC terjual dalam masa 1 minit
  8. Kabel data merupakan produk yang menjadi pilihan pengguna lelaki dengan lebih 1,200 unit terjual
  9. Tempoh paling cepat untuk menghabiskan jualan kilat ialah 49 saat menerusi jualan kilat Shocking Sale Shopee
  10. Pembelian paling pantas diselesaikan dalam tempoh 1 saat iaitu sepasang baju tidur sutera yang dijual pada harga RM20
  11. Penghantaran paling jauh bagi satu pesanan ialah lebih 4,500 km - dari Goseong Gun, Korea ke Johor Bahru, Johor
  12. Secara purata, 538 borak (chat) direkod setiap minit
Kau rasa rugi sebab terlepas peluang menikmati jualan murah ulangtahun shopee? Jangan risau sebab jualan murah ulangtahun shopee telah dianjak sehingga 31 Disember 2017. Ini bermakna kau masih berpeluang untuk memenangi percutian dua orang ke Honolulu, Hawaii bernilai lebih RM15,000 dan sebuah iPhone X bernilai RM5,500 sebagai sebahagian daripada hadiah sempena Ulangtahun Shopee.

Bukan itu sahaja, Shopee juga akan melancarkan kempen Kembali ke Sekolah dari 18 hingga 24 Disember 2017, membariskan promosi daripada pelbagai jenis barang kelengkapan persekolahan termasuk alat tulis, buku teks dan aksesori pada harga menarik tidak lebih daripada RM30. Apa tunggu lagi weyh? rajin - rajin semak https://shopee.com.my

Wednesday, December 6, 2017

KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim

KBBA9 bersama Hab Halal, Jakim

KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim

Mula - mula tu memang aku tak nak bagi nama. Tapi tuhan tu gerakkan hati untuk aku isi nama menyertai kbba9 di Bahagian hab Halal, Jakim. Ingat senang nak masuk sini? Siap dapat masuk dua buah bilik meeting tau. Orang lain datang sana meeting dapat masuk satu je. Istimewa kan kbba9? Hikhik. 


Lawatan sambil Belajar bersama Halal

Sebenarnya kbba9 ke sana adalah untuk belajar sedikit tentang ilmu halal. Masyarakat di Malaysia kan senang sangat menjatuhkan hukum pada sesuatu perkara walaupun benda tu belum disahkan apa - apa. Semuanya sebab kuasa viral. Itulah kerana nila setitik rosak susu sebelanga kata orang. Mungkin yang viral itu adalah produk dari luar negara. Lepastu ada lah yang gatal tangan pergi buat caption entah apa - apa dengan gambar yang cuma memfokuskan tentang kesalahan sesuatu benda lepastu, semua pakat share. Tak pasal - pasal jadi ragu - ragu je nak makan. Padahal benda tu tak salah. 

KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim
Encik Fakarudin Masod
KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim
Ustaz Luqman Nur Hakim

Pelik ye rakyat Malaysia. Babi dia takut sangat nak makan, sebab disahkan haram. Tapi arak dia teguk. Kelakar. Betapa rakyat Malaysia ni memang jenis jaga pemakanan sangat. Sebab tu bila sesuatu benda tu viral, terus percaya bulat - bulat. Terus dia boikot. ha gitu perangai. semua salah orang yang viral tu lah. 

Ramai yang kata Jakim lambat buat kerja. Ingat nak layan kau sorang Haihh. Macammana Jakim menyelesaikan sesuatu isu bila berlakunya viral tentang sesuatu produk yang dikatakan ada unsur babi dan sebagainya? 

Bagaimana isu Tular ditangani oleh Jakim?

  • Isu halal yang tular secara berulang akan dijawab dalam tempoh 4 jam untuk memastikan isu itu tidak terus tersebar secara meluas.
  • Jakim akan menghubungi eksekutif bagi setiap negeri untuk mendapatkan lebih maklumat dan memastikan sejauh mana kebenaran isu yang tular itu.
  • Jakim akan menganjurkan kempen berkaitan halal kepada masyarakat untuk menyedarkan dan memberi pendedahan tentang isu halal. 
  • Macam lambat sangat? Boleh terus ke Hab Halal Jakim untuk setiap keraguan dan pertanyaan tentang isu halal.
Zaman IT ni segalanya dihujung jari. Nak mudahkan urusan? Boleh semak status halal di facebook Hab Halal Jakim yang dimuatnaik di dalam album atau boleh muat turun aplikasi Smart Halal di google playstore (Aplikasi Smart Halal) atau apple app store (kalau ada, lah). 


KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim

Insyaallah, akan ada entri seterusnya yang berkaitan halal yang akan aku kongsikan kepada korang. Apa yang penting ialah bila sesuatu isu tular, jangan cepat melatah atau jatuh hukum. Dengar dulu penjelasan dari pihak Jakim untuk lebih pemahaman tentang sesuatu produk.

KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim


Terima kasih kepada Hab Halal Jakim untuk perkongsian yang menarik. Dengan cara ini, masyarakat akan lebih prihatin untuk menangani isu yang tular. Terima kasih juga kepada Ben Ashaari kerana mengadakan lawatan ini. 

Korang boleh klik pautan di bawah untuk maklumat lebih lanjut. 
Info semasa : info berkaitan halal
Logo/badan persijilan yang diiktiraf : luar negara

Facebook : https://www.facebook.com/HabHalalJakim
Website : www.halal.gov.my

Alamat : Aras 6 & 7, Blok D, Kompleks Islam Putrajaya (KIP), No. 3, Jalan Tun Abdul Razak, Presint 3 62100 Putrajaya, Wilayah Persekutuan, Malaysia

No tel : 03-8892 5000