Musafir Cinta - Cerpen - Mieza S Mieza S: Musafir Cinta - Cerpen

Musafir Cinta - Cerpen

December 19, 2015






Musafir Cinta - Cerpen | Assalamualaikum. Ada sedutan cerpen ringkas. Musaffir Cinta.



 "Hi"

 "Buat apa tu?"

"Xwt ppe"

"Ohh. Ehh. Intro you?"

"Sofea, 21, Shah Alam"

"Seksyen?"
"23"

"Ohh. Dekat la"

1.29am

"So kenapa tak tidur lagi?"

"Sat lg. Hehehe"

"Study or kerja?"

"Study"

"Ohh. Takde class ke?"

1.38am

"Tidur dah?"

"Belum. Sori g tandas. Esok ade. Kol 8"

"Oh. Pukul 8 but tidur lewat"

"Hahahaha. Biarlah bukan selalu"

"Eh2. Study kat mana Sofea?"

"xxxxxx"

"Kat mana?"

"Masih dalam Malaysia"

"Yela but kat mana? Haish. Sofea ni ajak gurau pula"

"Hahahha. Sibuk. Xleh tau."

"Alaaa."

1.45am

"Nak tahu. :'( :'( :'( "
"Hahahaha takleh. Mahu tisu?"

2.26am

"takmau"

"Tak mahu sudah"

"Saya mahu tahu dimana tempat itu?"

"Ingus keluar nanti lap dekat baju"

"Hahahaa. Buat apa tu? Tak otp dengan bf?"

"Takdok bf. Guano nak otp"

"Oh. haa otp nak? i call. Bosan ni"

"Hahaha. Taknak ah. Tak kenal"

"Takpelah kalau tak nak. Tak nak paksa. Heee. Tunggu dah kenal2 baru boleh"

"Pandai"

"Heee. Thankk Sofea. Eh tinggi you berapa?"

"Hahahha. Pendek je. 153. Berat 43.7 kot"

"Oh. Comel lah tu. Tinggi i 187. Berat 77kg"

"Hush tinggi nau. Gemok. Hahhaha"

"Hahahha. Mana de gemok. bmi i Normal."

"Iye gemok. Peduli bmi"

"Haish. Jahat doh. i tak  gemok but buncit. Hehehe"

"Sapa jahat? Berani berani je ye mengatakan bahawa datin seri paduka Sofea jahat? Kamu harus dihukum kerana sewenangnya berkata sedemikian. "

"Nah tengok gemok ke tak?"

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
"Gemok gemok gemok gemok, Anak ke tu?"

"Haah."

"Ouh. Anak ke berapa? Sedap je tido bawah ketiak busuk. "

"satu"

"Umoq?"

"8 bulan. Btw tu anak buah i la Sofea. i terlalu muda nak ada anak"
"Bajek ngaku anak. Tak shabar nak tawen ler tu. lahai. Org muda salah ada anak awal? Sekadar bertanya"

2.51am

"i nak kumpul harta dulu baru boleh ada anak. Kenapa you nak ada anak awal ke?"

"Awak tanya Sofea? Anak? So kena kawin lah kan? Tapi kena la kerja kan? Kalau Sofea, sofea kerja dulu lepastu kumpul duit nak amek anak angkat. Boleh kan camtu?"

"Boleh. Kita amik anak angkat nak? you jadi mummy. i jadi daddy. haaa."

"pun boleh"

"Happy la chat dengan you. Nak otp dengan you, you tak nak. "

"Nanti kredit habis pulak. Simpan jelah"

"Tak de habisnya. sebab dapat call free number apa pun"

3.58am
************************************
Pernah tak korang yang masih budak budak macam aku yang masih layan chatting dengan someone yang baru korang approve atau baru je korang add. ? Pernah tak berlaku situasi macam ni? Familiar kan? Mula - mula tak kenal. Sembang bodoh - bodoh je. Lepastu agaknya bila semangat orang tu dapat teman kau borak dengan kau cerita macam macam tiba tiba kau tersuka dia. Atau tiba tiba dia yang menyatakan hasratnya bahawa beliau sudah mula jatuh hati dengan perwatakkan kau walaupun beliau masih belum melihat realiti muka kau.

Kan? Pernah tak? Korang tersuka dia tiba tiba. Bila hari hari chatting sehari tak contact rindu giler. Sikit sikit nak merajuk. Padahal tak kenal. Pernah kan? Masa korang muda mudi bergetahh.

Aku namakan ia sebagai Musafir Cinta.
Sebenarnya dah lama cerita ni nak publish, tapi. Tak tahu nak mula dari mana. Sebab agak kelihatan bodoh bila dibaca. Sekian~





No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.