JANGAN SUKA BERKONGSI ! - Mieza S Mieza S: JANGAN SUKA BERKONGSI !

JANGAN SUKA BERKONGSI !

July 08, 2015


JANGAN SUKA BERKONGSI !

JANGAN SUKA BERKONGSI ! | Assalamualaikum. Petang ni sekadar nak berkongsi cerita. Pengalaman kita kadang kadang boleh diguna pakai oleh orang lain untuk menambah baik kehidupan lalu. JANGAN SUKA BERKONGSI ! Kenapa JANGAN SUKA BERKONGSI ! ? Bagi aku tak salah pun nak berkongsi. Sebab ada pepatah Bi yang mengatakan sharing is caring. Betul? Tapi bagi aku selama mana dia akan care pada kita selepas dia tahu kisah silam kita? Sama ada dia rapat atau sekadar kenalan entah siapa siapa. Kita manusia memang memerlukan seseorang untuk meluahkan rasa di hati. Tapi sampai bila nak selalu berharap pada orang? Satu hari nanti orang akan gunakan kesilapan kita untuk menjatuhkan. 



JANGAN SUKA BERKONGSI !


Dah pernah kena banyak kali. Tujuan nak cerita untuk orang lain sedar betapa cerita kita pada masa lalu seharusnya dikuburkan. Biarlah Tuhan saja yang tahu bagaimana kita pada masa lalu. Yang dah lepas biarkan lepas. Jangan dikenang. Jangan ingat orang yang baik akan selamanya baik. Jangan ingat selamanya rahsia kita akan tersisip kemas dalam poket. Tak mungkin selamanya. Tak akan ! Manusia tu sendiri akan menjatuhkan kita untuk kepentingan diri sendiri. Fikirlah semula, sebelum nak berkongsi cerita tentang buruk baik diri kit | JANGAN SUKA BERKONGSI ! 

3 comments:

  1. Tapi kite berkongsi theme yang sama. Macam mana ni? Hahahhahaha :p

    Jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

    ReplyDelete
  2. berkongsi cerita dalam blog je boleh...

    ReplyDelete
  3. kongsi hanya sesuatu yg memberi manfaat pada org lain;)

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.