Bangkit yang curam - Mieza S Mieza S: Bangkit yang curam

Bangkit yang curam

October 09, 2013



Bangkit yang curam,
Kian tenggelam dalam rongga biru,
Kain curiga mulai menyirna membungkam,
Hanya kerana selipar,
Buruknya terngadah,
Namun tak pula dibedil,
Hanya sesekali bersuara,
Tidak puas seketika,
Yang cuma berlalu menjadi kelam,
Seketika, 
Bangkit nya menjengah kamar,
Beralun alun menapak,
Menodai jiwa sepi,
Perlahan lahan,
Selipar yang buruk,
Ditinggal berganti baru,
Hanya kerana, 
Bangkit yang curam.


7 comments:

  1. as salam , sis , cuba awak copy balik code iklan dalam page nuffnang tu yer . letak dekat kedudukan yang betul3 ye . kalau boleh letak ketiga2 sekali ye siss

    ReplyDelete
  2. Awk yg buat ke ? P/s: nak tanyer sy bace cam puisi btol x ke pantun ni? Or sajak?

    ReplyDelete
  3. perghhhhh puisi yg terbaikk
    wat sndiri ke caner hehe
    slm kenal

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. @el
    Hehehhe. ni time xde keje, dapat ilham :) salam kenal sahabat

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.