Monday, June 13, 2016

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Mieza S | 6/13/2016 01:37:00 PM | 5Comments |

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Alhamdulillah, Khamis yang lepas aku berpeluang berbuka puasa di The Space Grand Ballroom Bukit Jelutong (Space U8) Shah Alam. Pernah dengar The Space? Aku pun kira baru pertama kali masuk The Space Grand Ballroom di Space U8. Sebab tempat dia agak tersorok. Memang selalu datang Space U8, tapi hanya untuk menonton wayang semata. Tak tahu wujud pula Grand Ballroom yang cantik dan besar macam ni. 

The Space Grand Ballroom ni memang besar. Boleh memuatkan sekurangnya seramai 700 orang dalam satu masa. Kalau nak buat majlis perkahwinan atau apa - apa sahaja majlis yang memerlukan ruang yang besar, boleh je guna The Space Grand Ballroom sebagai pilihan terbaik! Jangan risau. Ada surau yang besar dan canik juga untuk digunakan ketika solat. 

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana ini adalah kerjasama antara The Space bersama NGO yang meyalurkan sumbangan dan bantuan kemanusiaan kepada Syria iaitu HUMANITARIAN CARE MALAYSIA BERHAD (MyCARE). Turut terlibat dalam majlis ini ialah Katering Enak Rasa, Kumpulan nasyid Saff One, portal Komuniti Islamic Events serta D'Arab Station yang turut menyediakan hidangan nasi arab yang sangat sedap. 

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

D'Arab Station

Bersempena dengan bulan ramadhan  ni, D'Arab Station ada menyediakan buffet ramadhan mampu milik! Serius murah dan sedap. Nasi Arab yang dihidangkan bersama - sama kambing madu golek dan ayam madu golek dan macam - macam lagilah yang menambat citarasa kita semua. Dewasa Rm50 dan Kana - kanak RM25 sahaja. Untuk sebarang tempahan atau pertanyaan boleh hubungi 0111-791 4598 atau hotline: 03 9108 3331.

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

MyCARE turut mempunyai 6 buah agensi yang lain. 

Diantaranya ialah :
Aqsa Syarif, i4Syria, Rose2Rose, NICE, PACE, dan Salam Iraq. Untuk pengetahuan semua, sebelum penubuhan MyCARE, semua agensi yang disebut telah bergerak secara bersendirian. Penggabungan keseluruhan agensi ini dibawah MyCARE membolehkan kerja - kerja kemanusiaan dilakukan dengan baik dan sempurna. 


Buffet Ramadhan Diskaun 10% 

Seandainya korang nak merasa berbuka puasa di The Space Grand Ballroom di Space U8, serta mahu mendapatkan diskaun sebanyak 10%, senang je caranya. Masa buat tempahan nanti, korang boleh guna dan mention url blog aku ni Kanvasdakwat.blogspot.my. Boleh buat tempahan disini --> tempahan buffet ramadhan. Setiap pembelian buffet Ramadhan ini, beberapa sumbangan akan disalurkan ke tabung MyCare. Sambil berbuka puasa kita menderma. Kalau rasa macam ada rezeki lebih nak berkongsi dengan orang lain, boleh lah menaja mana mana rumah kebajikan, anak yatim dan asnaf.  RM580 untuk setiap meja (10 orang).

Harga Pakej :
Dewasa - RM58
kanak - Kanak - RM30 (5-12 tahun)
Ada lebih 100 juadah yang bakal melelehkan air liur! Tak ketinggalan juga. Menu wajib berbuka puasa bersama kambing golek!

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8


Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8

Perkongsian tentang Syria

Majlis Iftar Kemanusiaan Perdana di Space u8
Bersama salah seorang dari orang Syria yang terlibat
Perasaan ketika memandang wajah mereka? Entah. Macam - macam. Aku membayangkan kejatuhan bom atom di antara mereka. Sayu lalu menembak hati aku sendiri. Hmm. Sebak pun ada. Bersyukur kerana mereka diantara yang terselamat di jajah mati oleh lahanat, rejim zionis! 

Jadual sepanjang ramadhan

Bersama bloggers

Untuk Tempahan sila hubungi :

  •  013 366 5487 (Firdaus) 
  • 012 214 5770 (Shakina) 
  • 019 250 7770 (Basma) 
  • 010 272 1078 (Amira)


5 comments:

  1. Wah ayunya kechik berbaju kurung.. tak pernah nampak.. nampak sekali jer masa photoshot raya huhuhu. UNtunglah dapat makan sedap2 gitew.. kalau ss mau naik badan dah

    ReplyDelete
  2. Wahhh.. cam sedap je makanan tu.. nyum2

    ReplyDelete
  3. Uish.. kalau diri ini.. dah tak terfikir sepa datang.. tapi terfikir larat ker nak habiskan makanan tu.. haha

    ReplyDelete
  4. sedap plak tengok mknn,semoga mereka yg di raikan gembira

    ReplyDelete

terima kasih kerana meluangkan masa membaca dan meninggalkan komen.