Saturday, January 17, 2015

Malaysia Best Blog 2015

Mieza S | 1/17/2015 01:13:00 PM | 22Comments |






2015 baru sahaja membuka tirai baru dalam tahun ini. Belum cukup sebulan lagi rasanya menghirup suasana Januari dan meninggalkan Disember yang penuh cabaran dan ketakutan untuk setiap saat. Namun, Malaysia Best Blog 2015 tak pernah hilang untuk memberi penganugerahan kepada mereka yang layak. 



Walaupun aku yang masih baru dalam dunia blog, aku tetap ingin mencuba nasib dalam Contest SEO - Malaysia Best Blog 2015 yang dianjurkan oleh OHDUIT.COM. Contest SEO - Malaysia Best Blog 2015 yang bermatlamatkan untuk merankingkan halaman web peserta di enjin carian Google Malaysia (google.com.my) dengan kata carian "Malaysia Best Blog 2015". Selain itu, aku juga boleh mencuba cuba kemahiran SEO secara tak langsung.



Pertandingan ini cuma berlangsung selama kurang dari 3 bulan iaitu bermula dari 15 Januari 2015 sehingga 31 Mac 2015 dan menawarkan hadiah yang lumayan berupa wang tunai sebanyak RM 1500.00 untuk tempat pertama dan RM 50.00 untuk tempat kedua sehingga ke sepuluh. Paling penting peyertaan Contest SEO - Malaysia Best Blog 2015 akan ditutup pada 18 Februari 2015 iaitu sehari sebelum tarikh kelahiran aku.  :) Mana lah tahu rezeki aku mungkin. Amin.



Sepanjang aku berblog aku tak pernah berhenti untuk meneliti blog sahabat yang lain. Jadi aku akan menyenaraikan 10 blog Terbaik untuk pilihan aku sendiri -:



Denaihati.com adalah salah satu platform untuk kita lebih terus belajar SEO yang santai dan padat dengan ilmu. Lagi pula Denaihati.com juga pernah menjadi Best Of Best Blog 2012. Walaupun aku masih baru dalam mengenali Denaihati,com tapi apa yang buat aku tertarik ialah dengan Slogan yang digunakan untuk blog ini iaitu Hidupkan Untuk Memberi cukup untuk memberi kesan seandainya kita lebih dapat memahami tentang maksud yang tersirat.



Blog Ohduit.com juga baru sahaja saya kenal beberapa hari lepas. Apa yang membuatkan saya mengenali blog ini ialah melalui pertandingan Malaysia Best Blog 2015. Blog yang lebih FOKUS kepada bagaimana membuat banyak duit secara online selain dari informasi informasi terkini.



Blog ini lebih banyak memfokuskan SEO terhadap pengguna blogspot dan cara menjana duit online 



Blog ini kebanyakan menceritakan tetang kehidupan anak anak beliau dan produk kesiahatan.



Sepanjang aku berblogging, blog ini menjadi salah satu blog yang aku suka. Selain template yang cool, banyak juga perkongsian tentang editing blog yang beliau ajarkan. Selain itu, beliau juga sedang aktif dengan tempahan tempahan kad dan sebagainya.



Blog ini pernah memenangi satu pertandingan SEO beberapa tahun lepas. Aku lebih banyak tertarik dengan blog ini sebab ia terarah kepada Photoshop. Walaupun aku tak mempunyai kamera DSLR, namun mengambil gambar tu memang dah menjadi satu hobi yang tak dapat aku nak buang dalam hidup. Satu keseronokan bila orang pula memuji tentang gambar tersebut.



Blog ini lebih terarah kepada perkembangan semasa. Blog yang menyampaikan maklumat secara ringkas dan bersahaja. Buat sesiapa sahaja yang membaca tak perlu pening pening untuk memahami apa yang diperkatakan. 



Mempelajar teknik SEO tetapi susah? Disini lah kita boleh mendapat teknik SEO yang sangat mudah dan senang difahami.


Blog yang sentiasa menjadi guru aku. Walaupun aku tak berapa nak follow rules. Selain tips SEO, blog ini juga ada memberikan beberapa tips berblog , Travel dan sebagainya. Banyak info berguna yang boleh kita dapat melalui blog beliau. 



Blog ini lebih banyak berkisar tentang kehidupan beliau selain tentang kecantikan yang beliau kongsi kepada pembanya. Blog yang menggunakan cara penyampaian yang sangat bersahaja dan mempunyai style tersendiri. 



Jadi apa tunggu lagi?? Aku dah. Korang bila lagi? “Mari menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com dan ditaja oleh (*akan ditambah kemudian jika ada penaja)”

22 comments:

  1. Saya terima penyertaan anda :)

    ReplyDelete
  2. Salam.,... artikel bagus dan pilihan blog yang hebat. Semoga berjaya.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kerana sudi meletakkan blog saya dalam senarai.

    ReplyDelete
  4. terima kasih sebab masukkan blog saya di dalam list..tak sangka blog saya yang tak seberapa juga tersenarai..semoga berjaya

    ReplyDelete
  5. Banyak blog berkisar SEO.. hehe.. good luck..

    ReplyDelete
  6. semua blog yang tersenarai itu hebat dan ada keunikan tersendiri.
    semoga berjaya dengan contest ini

    ReplyDelete
  7. Thank for sharing this entry. Berminat gak nak join. hehehe sy blogger yg baru nak bergiat aktif semula. Memang sgt mendambakan ilmu SEO & traffik ni. Gud luck awak. Semoga berjaya ye !

    Jemput singgah my blog gak ye.

    ReplyDelete
  8. Salam.... buat admin kanvas dakwat. Nama sedap didengar. Apapun kita meriahkan contest SEO ini. Malaysia Best Blog 2015. Semoga berjaya.

    Jom kunjungi entri berkaitan:
    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete
  9. All the best :)
    semua blogger hebat2
    abg hasrulhassan & rasul iena slalu gak baca tips2 SEO
    tp masih bnyk x aplikasikan lg (^_~)

    ReplyDelete
  10. semoga berjaya..anda semua awesome

    ReplyDelete
  11. Untung betul blog yang tersenarai tu. Semoga berjaya :-)

    ReplyDelete
  12. Semoga berjaya. Mana tau ada rezeki kita semua :-)

    ReplyDelete
  13. Ruby pun join juga. Saje-saje cuba. Selamat berjaya dari ruby.my. :)

    ReplyDelete
  14. selamat berjaya.. hehe saya pun join..

    ReplyDelete
  15. Good luck kawan blogger heheh :P)

    ReplyDelete
  16. semoga berjaya dalam kontest ini..untuk berjaya dalam kontest SEO perlu usaha secara konsisten selama 3 bulan

    ReplyDelete
  17. Rasanya paling byk Denahati kot dalam senarai. Apa-apa pun all the best ya

    ReplyDelete
  18. Boleh tahan juga senarai yang disediakan. Moga-moga ada rezeki nanti, insya-allah..

    ReplyDelete
  19. Semoga berjaya ye !!

    Ikhlas - Bakul2011

    www.bakul2011.com

    ReplyDelete
  20. Datang menjenguk
    Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete
  21. Greetings admin
    I like your topic, after reading your article very helpful at all and can be a source of reference ide bisnis camilan unik dan murah dari tahu. I hope others can feel the same benefits as me I will wait for your next article updates. Thank you for sharing

    ReplyDelete

Terima Kasih :')

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.